[]

TV'lerdeki Dahili Uydu Alıcısı Nedir, Nasıl Kullanılır?

koniçiva saygıdeğer duyuru sakinleri.
bir iki, güne elime başlıktaki gibi bir tv geçecektir.
imdi, burada benim öğrenmek istediğim, bu tv'deki dahili uydu alıcısını kullanırken herhangi biryerden kablo bağlantısı felan çekmem gerekli mi?
yani, diyelim ki TRT4K kanalını izlemek istiyorum (ki isterim), nasıl bir bağlantı yapmam gerekli? ek bir reciver'a ihtiyaç var mı yoksa TV otomatik olarak bulabiliyor mu?
kablo çekmek gerekiyorsa, nereden, nasıl bir kablo çekmek lazım?

 
normalde, çanak antenden veya uydudan gelen kabloyu bir harici receiver'a bağlıyordunuz. receiver'dan da tv'ye hdmi veya başka bir kabloyla görüntü aktarıyordunuz.

şimdi arada receiver yok işte. uydudan gelen kabloyu doğrudan tv'ye takıyorsunuz. tv'nin kendi receiver'ı var demek oluyor. kendi içinde kanal listesi var vs.

uydu ayarlarını yine yapmak durumundasınız tabii. otomatik her şeyin hallolması diye bir şey yok.
  • esmer  (20.12.16 11:12:53) 
Ek bir receiver'a ihtiyaç duymadan, uydudan gelen kabloyu doğrudan televizyonun arkasındaki bağlatıya F konnektör ile bağlayacaksın. Daha sonra televizyonun menüsünden uydu ayarlarını, kanalları vs. ayarlayabilirsin. uydu alıcılı sistemlerden farkı televizyonu tek kumanda ile kontrol edebiliyor olma. TRT4K yayını için TV'nin ve uydu alıcısının 4K desteğinin olması gerekli. Normal şartlarda 4K destekli uydu alıcıları 1.500 TL civarında.


  • himmet dayi  (20.12.16 11:15:21) 
uydudan gelen kabloyu direk televizyona bağlayacaksınız.

Trt 4k 50p yayın yapıyormuş, buna uygun tv almazsanız onu da izleyemezsiniz haberiniz olsun. (bizim tv de 4k ama 30p yayınlar için ondan izleyemiyoruz)
  • livaneli kadir  (20.12.16 11:16:23) 
tv'nin uydu alıcısı hevc/60p diyorsa trt 4k'yı alır. son modellerin çoğu öyle.

lnb(çanağın ucundaki sinyali alan aparat) ne kadar kaliteli, çanak ne kadar büyük olursa sinyal seviyesi/kalitesi o kadar iyi olur. kabloların da farklı standartları vardı sonu 6 ile biten 10 ile biten aynı tip kablolar vardı ama biri daha kalındı, sinyali daha iyi taşıyordu. ucu altın olunca daha iyi taşıyor vs vs. ama standart kablo da iş görecektir mesafe çok uzun değilse sinyal kaybı fazla olmaz.
  • passion rules the game  (20.12.16 11:19:15 ~ 11:21:44) 
tv' lg'nin 2016 modellerinden.
4k 60p'yi destekliyor.
peki, bizim çatıdaki uydu yanlış bilmiyorsam turksat'ı çekiyor.
yani, dem tv, halay tv, çay tv gibi yerel kanallar çıktığına göre türksat olması lazım.
trt 4k'da türksat'dan çekiyor, değil mi?
  • pangea  (20.12.16 11:46:51) 
türksat'ın sadece kablo tv'sini kullanacaksan yine direkt kabloyu tv'ye takabilirsin ama teledünya hizmetinden faydalanacaksan sana kart veriyorlar. o kartı tv'ye takabilmek için teledünya uyumlu conax modül gerekiyor, bilgin olsun.


  • baba jo  (20.12.16 11:50:14 ~ 11:51:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.