Giriş
(4)

Çocukluğumuzun çizgi filmleri

banagazozalnuri
neden doğru düzgün bulunamıyor? dublajlı olanlardan bahsediyorum. kanallar neden arşivlerini paylaşmıyor, lisans sorunlarından dolayı mı? temel reis'e, çakmaktaşlar'a baktım şimdi ama doğru düzgün bir şey bulamadım. 5-10 bölüm var en fazla.
neden doğru düzgün bulunamıyor? dublajlı olanlardan bahsediyorum. kanallar neden arşivlerini paylaşmıyor, lisans sorunlarından dolayı mı? temel reis'e, çakmaktaşlar'a baktım şimdi ama doğru düzgün bir şey bulamadım. 5-10 bölüm var en fazla.
0
banagazozalnuri
(19.10.16)
Arşivlemenin önemine çok geç varıldığı için o tarz şeylerin belki de arşivi yoktur.
0
himmet dayi
(19.10.16)
yıllar önce (5-10 yıl emin değilim) okan bayülgen programında bundan bahsetmişti.

tv'de yayınlanan tüm programların toplandığı yeni bir sistem, havuz oluşturulmuş. bu sistem sayesinde istenilen herhangi bir programın herhangi bir bölümüne ulaşmak çok kolay oluyormuş. ama bu arşiv aktarımı sırasında eski bir çok şey kayboluyormuş. buna benzer bir şey söylemişti. bundan kaynaklı olması muhtemel.

ben de mesela back to the future'un eski dublajlı halini çok aramıştım zamanında :(
0
flame of feanor
(19.10.16)
hukuki bir sorun yoksa kanallara ulaşılabilir aslında. bilen birileri aydınlattığı an sözlükte başlık açıyorum açın ulan arşivlerinizi diye
0
🌸banagazozalnuri
(19.10.16)
eksisozluk.com safları sıklaştırın beyler!
0
🌸banagazozalnuri
(19.10.16)
(2)

Maaş bordrosu

barabas
Selamİşe başlayalı 2 buçuk ay oldu, vize başvurularında 3 aylık bordro isteniyor malum. ayın 27'sinde 3. ayım tamamlanmış olacak, maaşımı 7'sinde alıyorum.Soru, ayın 27'sinde bordro istersem 3 aylık alabilir miyim? Yoksa maaşımı 7'sinde aldığım için ancak o zaman mı 3 aylık bordro verebilirler?
Selam

İşe başlayalı 2 buçuk ay oldu, vize başvurularında 3 aylık bordro isteniyor malum. ayın 27'sinde 3. ayım tamamlanmış olacak, maaşımı 7'sinde alıyorum.

Soru, ayın 27'sinde bordro istersem 3 aylık alabilir miyim? Yoksa maaşımı 7'sinde aldığım için ancak o zaman mı 3 aylık bordro verebilirler?
0
barabas
(19.10.16)
Özel bir durum olduğu için sein maaşını o gün hesaplayıp bordronu verebilirler. Bunun cevabını en iyi muhasebe verebilir tabii.
0
himmet dayi
(19.10.16)
maaş günün kaçından kaçından hesaplanıyor, yani hesap kesim tarihi nedir? bordrocunuza da bağlı olarak; maaştan 1-2 gün önce hazır olur genelde bordrolar, maaşı almadan bordroyu alabilirsin biraz muhabbetin varsa.

olmazsa; sgk işe giriş bildirgeni de istedikleri için orada işe gireli henüz 3 ay olmadığı belli olur, o yüzden sanmıyorum ki illa 3 aylık istesinler.
0
baba jo
(19.10.16)
(3)

Karşı taraf arayabiliyor fakat ben ulaşamıyorum?

silver apple
Karşı tarafta bir lenovo telefon bende bir sony var. O arayabiliyor ama bende ulaşılamıyor, diyor. Nedeni ne olabilir?
Karşı tarafta bir lenovo telefon bende bir sony var. O arayabiliyor ama bende ulaşılamıyor, diyor. Nedeni ne olabilir?
0
silver apple
(19.10.16)
karşı taraf hattını ulaşılamaz bir hatta yönlendirmiş olabilir. *21*numara#
0
himmet dayi
(19.10.16)
engellemiş olabilir, metro gibi dışarıdan aranamayan ama dışarıyı arayabileceği bir lokasyonda olabilir.
0
dahili meddah
(19.10.16)
metroda olunca böyle olmuyor mu. içerideki dışarıdakini arayabiliyor ama dışarıdaki içeridekini arayamıyor
0
senolll
(19.10.16)
(5)

Fetö'den mağdur olan kuzenim için ne yapmak gerekiyor?

wittgenstein
Kuzenim, batmanda astsubaydı. Jenaratör sorumlusuydu. İzmir^de beraber okuduk. Hayatımız boyunca Fetö ve benzerlerinin kapısının önünden bile geçmedik ki kendisi koyu ulusalcı bir zihniyete sahip olduğundan da baya baya tartışırdık. Kardeş gibi büyüdüğümüzden fetö'den nasıl nefret ettiğini de adım g
Kuzenim, batmanda astsubaydı. Jenaratör sorumlusuydu. İzmir^de beraber okuduk. Hayatımız boyunca Fetö ve benzerlerinin kapısının önünden bile geçmedik ki kendisi koyu ulusalcı bir zihniyete sahip olduğundan da baya baya tartışırdık. Kardeş gibi büyüdüğümüzden fetö'den nasıl nefret ettiğini de adım gibi biliyorum. Bununla övünülmez gerçi ama ne namaz kılar ne dini bilgisi geniştir.. alkol karı kız kumar da kendisini uzak tutmaya çalıştığımız bokunu çıkarabildiği şeylerdir.

ha bu adam çocuk gibi saftır da... Karısı ile boşanıyor, 2 çocuğu var. Baya depresyon alkol kredi borçları derken falan baya maddi dara düşüyor. Bu sefer batman da yalnızlıktan da bunalınca 2 tane daha astsubayla eve çıkıyor.

darbe sabahı biniyor batmandan otobüse yıllık iznini kullanacak, çocuklarını görecek diye izmir'e geliyor. televizyonda ilk haberler görülüyor ben bunu arıyorum diyorum "darbe var lan şerefsiz? haberin var mı ?" o da bana diyor ki "ne darbesi aq. taşak geçme" diyorum ki "sen neredesin?" o da diyor ki "otobüsteyim aq."
adam darbeyi dahi benden öğreniyor. Bilet ve otogar kayıtlarında da mal kuzenimin saf saf izmire geldiği ortada. sonra atlayıp izinler iptal edildiğinden batman'a geri dönüyor.

ne olduysa bundan sonra oluyor. ev arkadaşlarından birisinin karısı eğer benimle barışmazsan seni ihbar edicem fetöcü diye iftira atıcam diye mesaj atıyor. Bu saf da koştur koştur savcıya gidiyor "bakın karım böyle bir şey attı" diye. Savcı ne yapıyor "aa ne güzel sen anlat bakayım biraz bana derken bir yandan da eve polisler gönderiyor."

evde polisler ne görsün. bir adet sızıntı dergisi, bir kitabın arasında da bir dolar. sonra bu savcılıktaki astsubayı arıyorlar ondan da 1 dolar çıkıyor. bu arada bizimkisi de batmanın bir dağında kaç gündür nöbette jenaratör bakıyor. gel diyorlar senin arkadaşın için şahitliğine ihtiyacımız var. bu da gidiyor. ve hooop bunu da içeriye. 1 ayı geçti içeride. arkadaşlarından birisi bizimkisinin hiçbir ilgisi olmadığını söylerken bir diğeri sızıntı dergisi bizimkinin olabilir diye ifade verdiğinden bunu çıkaramıyorlar.

bu arada annesi kanseri yeni atlatmış, şiş bacaklarıyla izmirden batmana gidiyor bu işlerle uğaşmaya çalışıyor ama yalnız kalıyor. Ben istanbul'da görevdeyim, gidemiyorum. akrabalar sus pus. maaşını alamıyor. annesi de işsiz, eski karısı ve çocuklar nafakasız. böyle saçma sapan bir pozisyonda her gün gözyaşı ve kederle geçiyor günlerimiz.

azcık ucundan suçu olsa diyecem ki yatsın köpek ama arkadaş sıfır yani. hani tanısanız anlarsınız ne kast ettiğimi.

şimdi de batman'dan bakanlık emriyle bunu osmaniye'ye göndermişler. osmaniye neresi, kanseri yeni atlatmış anası hasta haliyle orada nerede kalır?, benim param bana yetmezken ben ne yapabilirim? ki kredi de ödüyorum hadi desem kredi çeksem o da yok..

biliyorum çok savruk yazdım ama avukata bile para veremeyecek pozisyondayız. ha babası yıllardır yurtdışında ailesini iplemeyen bir adam. ülkeye bile girmiyor. orada başka karısı çocukları varmış en son duyduğumuza göre. yani bir nevi yetim de bu çocuk.

nereye gidelim?, hangi dernek hangi vakıf kim yardım eder? nereye başvuralım? kriz masalarını denedik onlar dosya oluşmadan, ihraç edilmeden bir şey yapamayız demişler. bir akıl fikir verin ne olur.

bu stres ve sinirle savruk yazdığım için özür dilerim.
0
wittgenstein
(14.10.16)
sadece sizin başınıza gelmediğini bilmek neyi çözer, neye derman olur bilmiyorum ama bu durumda o kadar çok insan var ki...
ergenekondan yatanların ahını aldık sanırım onlar boş yere 3-5-8 sene yatarken kimse kılını kıpırdatmadı, şimdi 10 kişi değil 1000 kişi yatıyor yok yere.
davalar çok ağır gidiyor, davaya bakacak avukat bulmak bile sıkıntı, bu süreç muhtemelen çok uzun sürecek.
sadece bir örnek : halamın 2 oğlu içeride, diğer oğlu ve 2 gelini de görevden alındı (ailede maaşlı kimse kalmadı, ailenin bir kısmının da irtibatı var yalan değil ama görevden alınanların aslında bir alakası yoktu) neyse, halam kanser, eniştem kalp hastası ikisi de yoğun bakımda. bölgede tanınan bir aile olduğumuz için avukat hatıra kabul etti davaya bakmayı. ama 6 ay unutun, sıra bile gelmez dedi. maddi durumları şimdilik idare edecek seviyede ama 6 ay mahkemeye bile çıkmayabileceklerine kendimizi alıştırdık. öyle oturduk bekliyoruz.
aklımıza gelen bir şey olsa biz yapacağız. inanın benzer o kadar çok hikaye var ki. mahkeme, dava yapabilecek başka ne olabilir, yahut kendinizi yaksanız kimin umrunda? Bekle ki sıra gelsin bekle ki temize çıkılsın.
Korkarım yapabileceğiniz tek şey anneyi ve çocukları adam suçsuz da olsa bunun anlaşılmasının uzun sürebileceğine alıştırmak. Boşa umut vaad etmeyin.Annesini osmaniyeye vs. de göndermeyin. kadın zaten hastaymış, kendiyle mi uğraşsın, ne yapsın orada? Aile büyükse, özellikle erkeklerden gidip gelebilecek olan varsa ne ala, yoksa maalesef çile dolduracak orada. Benim ailemde millet birbirine telefon açamaz durumda..İnanın. Doktorlar filan içeride, ranzalarda üst üste yatıyorlarmış, cezaevleri tıklım tıklımmış.Anneler filan bunları görmese bilmese daha iyi.
0
niye ama
(14.10.16)
Hukuk devletinde birini içeri atacaksan suçunu ispatlaman lazım. Bizde adamlar suçsuzluğunu ispatlayacak ona bile izin yok amk. Ne biçim memleket bu be.

Valla dostum üzüldüm eğer arkadaşın gerçekten hiç bağı yoksa. Benzer bir durum benim bi tanıdıkta da var. Adam polisti meslekten atıldı. Ama cemaatle falan ilgisi olmayan bir adam. Avukat da hiçbir şey yapamayız diyor.

Maalesef öneride bulunamayacağım.
0
himmet dayi
(14.10.16)
Kızmayın ama beklemekten başka çare yok.
İnanıyorsanız da dua edebilirsiniz.
0
cahs
(14.10.16)
dostum
annesini evine al
arkadasina da bir avukat tutmaya calis
arkadasliginin hatrına
ben bunu yapardim
oy verirken de bunları dusun-dusundur
0
kingcyrax
(14.10.16)
ne yazık ki anne yüreği dayanmıyor ve ailede iki erkeğiz. ben buradan adımımı atamıyorum. öğretmenim devlette. ha gitsem desem ki benim böle böle bi kuzenim var oraya gitmek istiyorum. solcu olmama rağmen yaftalarlar diye korku içerisinde ailem ve karşı çıkıyor. annesi tek başına orada her gün arayıp ağlıyor. ailenin diğer fertleri de mübarek iki kuruş yardım yapacaklar ceplerinde akrep var sanki. öyle kaldık bok gibi afedersiniz.
0
🌸wittgenstein
(14.10.16)
(3)

Safari'de ekşi sözlük kullanılamaz oldu

himmet dayi
MacOS Sierra yüklü. Safari'den sözlüğe girince altta şuku verme, favori butonları çıkmıyor, bugüne, gündeme tıkladığımda sol frame yerine gövde de açılıyor başlıklar, sub-etha'dan duyuruya tıkladığımda hata veriyor.tarayıcı geçmişini temizledim, bilgisayarı kapadım açtım. ne yaptıysam düzelmedi. ned
MacOS Sierra yüklü. Safari'den sözlüğe girince altta şuku verme, favori butonları çıkmıyor, bugüne, gündeme tıkladığımda sol frame yerine gövde de açılıyor başlıklar, sub-etha'dan duyuruya tıkladığımda hata veriyor.

tarayıcı geçmişini temizledim, bilgisayarı kapadım açtım. ne yaptıysam düzelmedi. neden olmuştur böyle?
0
himmet dayi
(13.10.16)
içim rahatladı şu an. az daha formatı basıyordum.

bende firefox'ta düzgün (mac firefox) safari de bozuk.

edit: şimdi baktım chrome da safari gibi aynı. firefox'un gözünü seveyim ya. ama mac'te çok ağır kalıyor safariye göre işte.
0
🌸himmet dayi
(13.10.16)
bende durum şöyle

sierra safari de sabahtan beri giremedim, sonra duyuru açtım, firefoxtan açabiliyorum, ayrıca bir sürü alakasız site de açılmıyor safariden , firefoxtan açabiliyorum

safaride sunucu ile güvenli bağlantı kurulamadığından dolayı bağlanamıyor diyor.
0
killerbee
(13.10.16)
ben de bir tek telefondan girebiliyorum.
0
nice tnetennba
(13.10.16)
(3)

Sabiha Gökçen havaalanından Taksime nasıl gidebilirim?

Tersidüzükilec
Sb.
Sb.
0
Tersidüzükilec
(13.10.16)
havataşla.
direk taksime gidiyor. www.havatas.com
0
interview with the vampire
(13.10.16)
havaş yada özel dolmuşlar var 20 tl
0
basond
(13.10.16)
havabüs var 15 tl. direkt taksime gidiyor.
0
himmet dayi
(13.10.16)
(1)

Nasıl Giderim

zekicalik
Kayışdağından Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Otobüs ile nasıl gidebilirim?
Kayışdağından Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Otobüs ile nasıl gidebilirim?
0
zekicalik
(13.10.16)
Çok yürümeli:
19E'ye Obalar durağından binip, Ataşehir Bulvarı durağında ineceksin.

Az yürümeli:
319'a Kayışdağı Mah. Muh. durağından binip Üsküdar Caddesi durağında indikten sonra 256'ya binip Ağız ve Diş Sağlığı durağında ineceksin.

Telefona Trafi uygulamasını indirerek alternatif güzergahları görebilirsin.
0
himmet dayi
(13.10.16)
(9)

dört lastik ücreti

pinkpeony
ters kapandan girip dört lastiğini de patladan arabanın lastik masrafı ne kadar olur? modeli mercedes, küçük tipli arabalardan.
ters kapandan girip dört lastiğini de patladan arabanın lastik masrafı ne kadar olur? modeli mercedes, küçük tipli arabalardan.
0
pinkpeony
(13.10.16)
lastiğe bağlı
0
bobinhoo
(13.10.16)
yaklaşık 1000. lastikler çok çok iyiyse 4000 e kadar çıkar.
0
tukenmez adam
(13.10.16)
lastik boyutuna bağlı arabaya değil. 1000 lira verirsin min.
0
t joe
(13.10.16)
15 jant ise 750 civarı.
16 jant ise 1000 civarı.
17 jant ise 1500 civarı.
0
babilbaligi
(13.10.16)
Mercedes'in yeni modeliyse o lastikler runflat lastik olabilir. tanesini 1000 liradan alırsın.
0
himmet dayi
(13.10.16)
tane fiyatlarını mı söylediniz?
0
🌸pinkpeony
(13.10.16)
benim söylediğim fiyat tane fiyatı ve biraz pahalı. çünkü runflat lastikler biraz teknolojik. patlasa da 80 km/sa hızı geçmeden aracı kullanabiliyorsun. beden önceki cevaplar toplam fiyat gibi duruyor. ama runflat olarak düşünülmemiştir.
0
himmet dayi
(13.10.16)
Lastik basi 250 lira falan edecek o lastikler.

Kapana hasin girdiysen jantlar da yamulmus olabilir

Balans rot da yapilacak.

Eger emanet araba falan ise lastigin modeline bak.
0
denizgonen
(13.10.16)
lastiğin marka modelini ve boyutunu internette aratıp fiyat bakmayı denediniz mi? 80 liraya da rus malı lastik var 1000 liraya da runflat lastik var dedikleri gibi
0
argent dawn
(13.10.16)
(3)

Dolar 3,10 olmadan alayim mi?

bollocks44
Gerci en son duyuru'da sordugumda burdan bir arkadas sayesinde baya zarar etmistim de yine sorayim, dolar 3,10lari gormeden alayim mi? Dusme ihtimali var mi?
Gerci en son duyuru'da sordugumda burdan bir arkadas sayesinde baya zarar etmistim de yine sorayim, dolar 3,10lari gormeden alayim mi? Dusme ihtimali var mi?
0
bollocks44
(12.10.16)
Merkez bankası müdahale edebilir. Kimse bilemez ne olacağını ama bence düşecektir.

ytd.
0
himmet dayi
(12.10.16)
alma.
0
insomni4c
(13.10.16)
bence düşer yav. son 3-4 yıldır ne zaman böyle delirse millet ertesi gün sönüyor dolar. uzun vadede yükseliyo tabii ama böyle sert çıkışların ardından hep düştüğüne şahit oldum ben. darbe gecesi mesela. dışişleri bakanlığında çalışan tanıdığım sayesinde bayağı erken öğrenme fırsatım oldu, enpara'daki 700 liramla doları çok nefis bir fiyattan aldım. gece uçtu gitti sonra dolar. sabah yine yaklaşık olarak aynı seviyelerdeydi. kuru hatırlamıyorum ama 700 lirada kârım 4 lira olmuştu jsjsk o aklımda. durduk yere doların 3.10, 3.15, 3.20, 3.25 diye tırmanmasının mantığı yok. uzun vadeli planın varsa al ama kısa vadede kâr amaçlıyorsan bence alma.

yatırım tavsiyesi olmadığını söylemeye gerek duymuyorum, bakkalda markette kasiyerin sürekli "fazla verdiniz" dediği matematik özürlü adamım hehe
0
der meister
(13.10.16)
(1)

Algoritma bilgisi olan biri bana ulaşabilir mi?

ceann deas
Küçük minik bir sorum var. :)
Küçük minik bir sorum var. :)
0
ceann deas
(12.10.16)
Buraya sor, gelen cevaba düzeltme yapanlar olur.
0
himmet dayi
(12.10.16)
(5)

arkadaşlar araba nasıl sizce?

salem330
opel corsa 1.2 twinport 2014 model, 29.500 km de, düz vites; Fiyat; 38.000 TL kazasız ilk sahibinden ?
opel corsa 1.2 twinport 2014 model, 29.500 km de, düz vites;
Fiyat; 38.000 TL kazasız ilk sahibinden ?
0
salem330
(12.10.16)
1.2 motor bana yeter diyorsan bence kazasız ve 29 binde olması açısından alınabilir. kazasız dışında değişeni, boyası falan da olmasın ama.

1.2 motor yokuşta sinir ediyor adamı ama düz yolda öldürmez.
0
himmet dayi
(12.10.16)
Bana fiyatı yüksek geldi. 44.000'e sıfırını veriyorlar.
0
kaderimse np
(12.10.16)
Pahali. 2-3 bin koyup sifir ibiza 1.2 tsi alirsin pazarlikla. Motoru daha iyi ve arka camlar corsa gibi cevirmeli degil :)
0
signore
(12.10.16)
kaç beygir?
sıfırı 44 liraysa alınmaz
0
cekilmis gayfe
(12.10.16)
Ben de şimdi baktım, en boşu 46 bin liraya anahtar teslim, yıl sonu kampanyası olduğu için 6 bin lira fark verilip (hatta pazarlık ile düşürülebilir arkadaşların dediği gibi) sıfır almak varken 38 bine alınmaz.
0
himmet dayi
(12.10.16)
(8)

iş için bir nevi dilencilik yaptım

masa penisi
bayadır iş arıyordum bugün okula seminer için bir firma geldi bu firma daha önce başvurduğum ve olumsuz dönen bi firma, ik'cı kadını yakalayıp okulda iş bulamayan tek ben kaldım gibi biraz ajitasyon yaptım kadın da tekrar görüşme ayarlayalım istersen dedi ben de kabul ettim. sizce iyi mi yaptım? san
bayadır iş arıyordum bugün okula seminer için bir firma geldi bu firma daha önce başvurduğum ve olumsuz dönen bi firma, ik'cı kadını yakalayıp okulda iş bulamayan tek ben kaldım gibi biraz ajitasyon yaptım kadın da tekrar görüşme ayarlayalım istersen dedi ben de kabul ettim. sizce iyi mi yaptım? sanki biraz dilenci gibi oldu ya
0
masa penisi
(12.10.16)
Yok lan ne dilenciliği.

At binenin kılıç kuşananın. Zamanla daha iyi öğrenceksin ama en azından doğru yoldasın.
0
vecna
(12.10.16)
olsun. iş aramanın ayıbı olmaz.eleman ihtiyaclarında çoğu firma tanıdık vasıtasıyla alıyor çalışanı. diğer şekilde beklersen şansın epey düşüyor. o yüzden bence iyi yapmışsın. öyle yaparak benim bir arkadaşım konferansa gelen proje müdürünü yakaladı salini-kolin ortaklığında yapılan projeye önce staj için ardından da iş için girdi.
0
sutu seven kamyoncu
(12.10.16)
Ağlamayana meme yok.
0
angelus
(12.10.16)
ya sen iş sahibi ol da böyle olsun nolcak?
0
himmet dayi
(12.10.16)
Piyasaya dahil olmak için her yol mübah zaten.
0
arnold schwarzeneger
(12.10.16)
@j r r tolkien hayrani niye ekside başladım
0
🌸masa penisi
(12.10.16)
iş bulamamamın nedeni olumsuz almam değil ki firmalar görüşmeye çağırmıyor, daha yeni mezunum ve iş bilgim oldukça yüksek aksine..
0
🌸masa penisi
(12.10.16)
Jrr ye katılıyorum, o cümle yerine ikcıyı etkileyici bişey söylesen daha iyiymiş. Ha yöntem gayet iyi ama, Amerika da adamın biri ikya yaklaşabilmek için donut siparişi vardı ayağı çekip içeri girerek görüşmeler yapmış hep vs vs. Bu bir savaş ve her şey mübah.
0
feel the blanks
(12.10.16)
(7)

Stajyer çalışan ne demek?

proverb haste makes waste
Geçen hafta görüşme yaptığım bi yerden aradılar bugün. görüştüğümüz adaylardan sizi uygun bulduk, siz de isterseniz 6 aylık bir dönem için stajyer olarak başlarsınız falan Dedi. Detayları yüzyüze görüşcez de, fikri olan var mı? Hoşlanmadım biraz.Sektör bilişim.
Geçen hafta görüşme yaptığım bi yerden aradılar bugün. görüştüğümüz adaylardan sizi uygun bulduk, siz de isterseniz 6 aylık bir dönem için stajyer olarak başlarsınız falan Dedi.
Detayları yüzyüze görüşcez de, fikri olan var mı? Hoşlanmadım biraz.
Sektör bilişim.
0
proverb haste makes waste
(12.10.16)
bakalım neyin nesiymişsin bi deneme sürüşüne çıkalım 6 aylık olursa alırız olmazsa kapı önüne koyarız demiş
0
masa penisi
(12.10.16)
3-6 ay arası eğitim alışma süreci adı altında oluyor bu tarz şeyler. sigortanı yaparlar yemek+yol verirler maaş 3-6 ay sonra anlaşmanızla beraber başlar. öyle tahmin ediyorum. yıllar yıllar önce öyle bi teklif gelmişti bana da.
0
suwat
(12.10.16)
paraya çok ihtiyacın yoksa, yolunu yemeğini karşılıyolarsa bence değerlendir. iş bulmak zor bir şey gerçekten. staj yapmak güzel değil evet ama deneyimsiz iş bulmak da felaket zor. bütün iş ilanları en az 3 sene deneyim istiyor. deneyimine sıçtıklarım.
0
nathanieltroy
(12.10.16)
6 ay para yok sana demiş.
0
himmet dayi
(12.10.16)
Tüm ayak işlerini yapıpı hiç para almayan ya da asgari ücretin cüzi bir kısmını alan demek.
0
piremses
(12.10.16)
alternatif evde oturmaksa veya sifir tecrubeniz var baska is bulmaniza araci/gecis olacagini dusunuyorsaniz tercih edilir, neden olmasin? onemli olan hangi amacla tercih ettiginiz.
0
mavicorap
(12.10.16)
Muhtemelen işbaşı eğitim programıdır o. Ssk maaş vs. devlet tarafından karşılanıyor. İşveren de stajyer/deneyimsiz olarak alıyor elemanı. 6 ay ya da 1 sene bu şekilde devam ediyor. Memnun kalırlarsa çalışandan devlet desteği kesiliyor, işveren karşılamaya başlıyor maaşı vs.

Muhtemelen maaş alacaksın yani.
0
IncredibleMau
(12.10.16)
(2)

internetten izlenilen seminerler cv'ye yazılmamalı mıdır?

seksli harf
cv için değil boş vaktimde bir şey katması amacıyla bazen internet üzerinden mesleğimle ilgili seminerleri takip etmekteyim. bu seminerler cv'ye yazılabilir mi?
cv için değil boş vaktimde bir şey katması amacıyla bazen internet üzerinden mesleğimle ilgili seminerleri takip etmekteyim. bu seminerler cv'ye yazılabilir mi?
0
seksli harf
(11.10.16)
hayır yazılmaz.
0
basubadelmevt
(11.10.16)
belgeleyemezsen yazmanın pek bir anlamı olmaz. o belgelere de baktıkları yok tabii ama bir etkisinin olacağını sanmıyorum.
0
himmet dayi
(11.10.16)
(3)

windows 10 format dvd'si hazırlamak

ahm1
windows 10'nun .iso formatında orijinal dosyasını indirdim microsoft'un sitesinden.bunu dvd'ye yazdırdım ama gelin görün ki dvd, windows 10 dvd'si olmuyor. yani bilgisayarı yeniden başlatırken bu dvd ile format ekranı çıkmıyor ve bilgisayarım'a tıklayınca dvd'nin simgesinde windows 10 gözükmüyor. sa
windows 10'nun .iso formatında orijinal dosyasını indirdim microsoft'un sitesinden.

bunu dvd'ye yazdırdım ama gelin görün ki dvd, windows 10 dvd'si olmuyor. yani bilgisayarı yeniden başlatırken bu dvd ile format ekranı çıkmıyor ve bilgisayarım'a tıklayınca dvd'nin simgesinde windows 10 gözükmüyor. sadece bir dvd'nin içine windows 10.iso dosyasını atmışım, o kadar.

birkaç ay önce yapmıştım istediğimi ama şimdi bir türlü yapamıyorum (şu anki işletim sistemim de windows 10). windows'un kendi programıyla denedim "diske yaz" diyip, olmadı; nero'yu indirdim, öyle yazdırdım, yine olmadı.

ne yapacağım yahu? nasıl yapmıştım da olmuştu, hiç hatırlamıyorum.
0
ahm1
(11.10.16)
disk kalibini ya da cd görüntüsü olarak yazdır. veri/dosya olarak yazdirma. ya da suna bak öyle dene :
isoburn.org

yazdirma hızını düşük tut.
0
1adam
(11.10.16)
site açılmıyor
0
🌸ahm1
(11.10.16)
iso burner diye arat, free iso burner cikacak. onla halledersin
0
himmet dayi
(11.10.16)
(4)

Amerika ve Alışveriş

storax
Amerika'ya gidecek olsaydınız ne alırdınız?
Amerika'ya gidecek olsaydınız ne alırdınız?
0
storax
(11.10.16)
ORada mı kullanacaksın yanına mı getireceksin?

Ev araba yat falan alırdım ben
0
bir ileti paylastim
(11.10.16)
buraya döneceksen saat alırdım, fossil saatler mesela orada çok ucuz, al gel burada sat, köşeyi dön.
0
111111
(11.10.16)
İphone7
0
powerpufgirl
(11.10.16)
iphone ve bol bol kıyafet alırdım geri döneceksem. burada 280 lira olan levi's koylar orda 45 dolar. hatta clearence bölümünden güzel kıyafetler denk getirirsen tommy hilfiger kazak falan 20 dolar.
0
himmet dayi
(11.10.16)
(2)

Aliexpress'te satılan bu şey ne işe yarıyor? Nasıl kullanılır?

iddaaci
https://www.aliexpress.com/store/product/Presale-ZIDOO-X9S-TV-BOX-Android-6-0-OpenWRT-NAS-Realtek-RTD1295-2G-16G-802-11ac/1357271_32715239886.html?spm=2114.8147860.0.0.8lIUzQTeşekkürler.
www.aliexpress.com

Teşekkürler.
0
iddaaci
(11.10.16)
Sürüyle ayrı yöntemden sürüyle ayrı cihaz bağlayabileceğiniz bir medya oynatıcısı.

"SATA 3.0 dahil, USB 3.0,Gigabit Ağ, optik SPDIF, kompozit Ses, HDMI"
0
jesterdvine
(11.10.16)
televizyonu android işletim sistemli bir bilgisayara çeviren bir alet. esasen monitörsüz bilgisayar yani. ekran olarak da televizyonu kullanıyorsun.
0
himmet dayi
(11.10.16)
(3)

Greencard ve foto

eksi sozlugun tatli insani
Yakın zamanda pasaport alacağım haliyle biyometrik fotoğraf çektireceğim greencard başvurusunda da bu fotoğrafı kullansam olur mu? 600x600 olacak şekilde ayarlayabiliyor muyuz fotoğrafı eklerken?
Yakın zamanda pasaport alacağım haliyle biyometrik fotoğraf çektireceğim greencard başvurusunda da bu fotoğrafı kullansam olur mu? 600x600 olacak şekilde ayarlayabiliyor muyuz fotoğrafı eklerken?
0
eksi sozlugun tatli insani
(05.10.16)
fotoğrafçıya söylersen aynı fotoğrafın green card başvurusu için uygun halini de yollar sana e-posta ile.
0
volkann
(05.10.16)
başvuru sayfasında fotoğraf için kırpma aracı var. orada 600*600 olarak kırıp kaydedebilirsin
0
himmet dayi
(05.10.16)
travel.state.gov

Ne kadar önemli bilmiyorum ama 51e 51 yazıyor resmi sitede. Fotoğrafçı büyük ihtimalle bilir söylerseniz bu şekilde de verir dendiği gibi.
0
babamasoliimbananickaldirsin
(05.10.16)
(10)

Şu hakket bu kadar para eder mi ?

jamalbsf
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-antika-makine-singer-ed-serisi-antika-dikis-makinasi-279330222/detay
0
jamalbsf
(05.10.16)
Antika işinden anlamam ama o kadar etmeyeceğini düşünüyorum.

Antika değeri olsaydı daha spesifik bilgiler verilmeliydi bence. "Oldukça eskidir." bilgisi tatmin edici değil.
0
himmet dayi
(05.10.16)
Annemde aynısından var, istersen yarı fiyatına bırakırım ;)
0
re noreno
(05.10.16)
şurada yazdığına göre 1950 yapımı.

ismacs.net

ayrıca ed değil eg serisi. seri numarası eg ile başlıyor.

evet biraz para edebilir elbette ama 90 bin tl bariz keriz silkeleme işine dönmüş.
0
sir gawain
(05.10.16)
Bizde de var aynisindan 15bine satariz:)) keriz silkelicek adam enayi ariyor
0
England
(05.10.16)
aynısından rahmetli anneannemden vardı, hatta daha bile eski olabilir 500 bile etmez çünkü aradığında kolayca bulabilirsin.
0
killerbee
(05.10.16)
Aha bizim evde de var. 2 bira ismarla senin olsun :p
0
rayde
(05.10.16)
50 bine bırakırım bi kayışı eksik komple çalışıyo
0
selam
(05.10.16)
etmez. o model nadir bulunan bir model değil, 30000 tane üretilmiş zamanında.
1950 yılında 10 tane üretilen modeller bile o kadar etmez. ancak 1850 1940 arası üretimler edebilir belki. antika piyasasını bilmiyorum da etse etse o modeller eder diye tahmin yürütüyorum.

rakamı yanlış yazmış sanırım satıcısı.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(05.10.16)
Keriz.avi
0
babilbaligi
(05.10.16)
Dalgasına konulmuş +1

Aynısı bizim evde de var. Ahah bu kadar para veren olursa satayım da kendime bir tane apart alayım bari.
0
köstebek kurabiye
(05.10.16)
(2)

euro neden bu kadar arttı

nucleon
?
?
0
nucleon
(04.10.16)
Moody's etkisi, OHAL'in devamı...
0
himmet dayi
(04.10.16)
Euro artmadı aslında, dolar artınca Euro da artmış oldu. Türkiye'de fiilen hesaplanan tek döviz kuru $/TL'dir. Diğer döviz kurları $/TL ile diğer paritelerin (bu örnekte EUR/USD) çarpılması/bölünmesi ile bulunur. Bugün EUR/USD düşüşte olmasına rağmen, bizde Euro artıyor çünkü;

- Aralık'ta Fed'in faiz artırma olasılığının giderek artması
- Moodys'in not indirimi sonrasında çıkmak zorunda kalan/çıkmak isteyen fonların çıkışı
- Ülke gündemindeki büyük belirsizlikler var.
0
guro1907
(04.10.16)
(2)

pasolig kartım nerde ?

foseptik çukuru
iyi akşamlar,iki hafta önceki cimbom rize maçının haftasında başvurmuştum pasolige. kartım gelmiş fakat kurye adreste bulamamış beni iki kere. ailem çalışıyor, ben okulda oluyorum. bulamayacaklar yani.kartımı nasıl temin edebileceğim bu durumda ?
iyi akşamlar,
iki hafta önceki cimbom rize maçının haftasında başvurmuştum pasolige. kartım gelmiş fakat kurye adreste bulamamış beni iki kere. ailem çalışıyor, ben okulda oluyorum. bulamayacaklar yani.
kartımı nasıl temin edebileceğim bu durumda ?
0
foseptik çukuru
(04.10.16)
kuryenet'i arayıp adres değişikliği bildir. okula ya da ailenin iş adresine gitsin.
0
himmet dayi
(04.10.16)
bir banka şubesine de bıraktırabiliyorsun sanırım yani en azından ben benimkisini yapı kredinin bizim eve yakın şubesine bıraktırmıştım. (evde de kimse olmuyordu)
0
mete kudur
(04.10.16)
(3)

Omer halisdemir'in o generali oldurme yetkisi var miydi?

stavro
Pesin not: Bu sadece bir sorudur. Gercek hayatta birine sorsam linc ederler, o yuzden buraya soruyorum.Kanunen var miydi oldirme yetkisi? O generali oldurmesini emreden ya da mesru kilan yazili bir kural var mi yoksa otoritenin kanaati mi mesru kiliyor olaganustu bir durum oldugu icin?
Pesin not: Bu sadece bir sorudur. Gercek hayatta birine sorsam linc ederler, o yuzden buraya soruyorum.

Kanunen var miydi oldirme yetkisi? O generali oldurmesini emreden ya da mesru kilan yazili bir kural var mi yoksa otoritenin kanaati mi mesru kiliyor olaganustu bir durum oldugu icin?
0
stavro
(04.10.16)
vatan hainliği yapıyor, bu durumda vardır diye düşünüyorum. ama yalnızca savaş ortamında. idam gibi değil. ki bu savaş sayılır sanırım.
0
bohr atom modeli
(04.10.16)
askeriyede işleyiş şöyledir.

komutanın verdiği emir ciddi bir suç içeriyorsa (adam öldürme, hırsızlık vb.) komutana bu durum hatırlatılır. komutan emri tekrar ederse asker emri yerine getirir ve hemen akabinde bu durumu rapor eder.

o gece kanun yoktu. ancak amiri vatan haini ve önlenmezse memlekete ciddi zarar verecek birinin öldürülmesini emrettiği için ömer halisdemir yapması gerekeni yapmıştır askerlik yasaları gereği. otoritenin kanaati meşru kılıyor yani.
0
antikadimag
(04.10.16)
Yorumlara katılıyorum. Sadece savaş ortamı sözü kanuni açıdan uygun değil. Savaş iki ülkenin ordusu arasında olur. PKK ve IŞİD ile olan mücadele bile savaş değil. Terörle mücadele / operasyon olarak söyleniyor hep dikkat ederseniz.
0
himmet dayi
(04.10.16)
(3)

Ipad ama eskiler

neynep
Merhabalar, sadece okumak ve internet gezinmesi, ve sosyal medyacilik için ayped almayı düşünüyorum. Hep yeni modelleri çıkıyor ya, ben eskisini alsam nolur(ucuz olmali çünkü mecburen) , neden eksik kalırım? Niye "onu alma" dersiniz? (tablet /Apple konularıni hiç bilmiyorum bu arada, Bilal level) T
Merhabalar, sadece okumak ve internet gezinmesi, ve sosyal medyacilik için ayped almayı düşünüyorum. Hep yeni modelleri çıkıyor ya, ben eskisini alsam nolur(ucuz olmali çünkü mecburen) , neden eksik kalırım? Niye "onu alma" dersiniz? (tablet /Apple konularıni hiç bilmiyorum bu arada, Bilal level)

Teşekkür ederim.
0
neynep
(04.10.16)
Eskileri alırsan ios güncellemesi alamayacağın için bazı uygulamalar çalışmayacak. gazete okuyup internet gezmesi yaparsın ama sosyal medyacılık yemeyebilir.
0
himmet dayi
(04.10.16)
alınacak en düşük ipad ipad mini 2 retina olmalı diye düşünüyorum . ios 10 güncellemesi ile başarılı, wifili ve 3g li modelleri var, retinasız ipad zaten alınmaz

boyut olarak ta palto ic cebine falan sığabiliyor.

ikinci el 500 tl piyasası var temizini bulmak lazım, geçen 550 den sattım mini 2 yi işime yaramıyor diye.

şarjı kullanımı iyidir, 4 ayda 4 defa şarj ettim, yine bayağı okumuşumdur ara sıra da olsa. ama genel olarak hiç kullanmamıştım, alan arkadaşın hayır duası hala kulaklarımdadır.

eskilere çok bakmamak lazım, ucuz aldım işimi görcem derken 2 3 zaman sonra pili mili ölürse, o zaman daha zor durumda kalabilirsin.
0
killerbee
(04.10.16)
Tişikkirlir ederim. Tamam eski almayayım. O pişman edecek gibi.
Peki mini ile yapamayacağım, "ah keşke öbürnü alaydım" dedirtecek bişi var mıdır? işlemci mi farklı? Benim tek istediğim takılmasın, donmasın. Hızlı olsun. (Zaten insan ne ister:)
0
🌸neynep
(05.10.16)
(6)

Excel Formül sorusu

ataman
163805089163805090163805091163805092163805093163805094163805095163901001163901018163901045163901048163901053190006004190015004190016002950209015961302011970101006FR0207031FR0301026TY0104085980602023980903055şeklinde giden 77.000 satırlık dosyam var.1.hanesinde "1" , ikinci hanesinde "6" olan satırla
163805089
163805090
163805091
163805092
163805093
163805094
163805095
163901001
163901018
163901045
163901048
163901053
190006004
190015004
190016002
950209015
961302011
970101006
FR0207031
FR0301026
TY0104085
980602023
980903055


şeklinde giden 77.000 satırlık dosyam var.

1.hanesinde "1" , ikinci hanesinde "6" olan satırları nasıl süzebilirim ?

Kısaca 16 ile başlayan satırları ?
0
ataman
(04.10.16)
küçükten büyüğe sıralayarak
0
lazpalle
(04.10.16)
ya da LEFT formulu ile =LEFT(b2;2) gibi sütunun ilk iki hanesini getirip onu süzebilirsin 16 olanları.
0
çakıstes
(04.10.16)
ya da filtreleyince ilgili sütundaki filtre okuna tıklayınca arama cubugu gibi bir şey çıkacak oraya 16* yazabilirsin, 16 ile başlayanları seçer direkt.
0
çakıstes
(04.10.16)
filtreleme yaparken sayının uzunluğı eşitse
160000000dan büyük 169999999dan küçük eşit olarak seçmeyi dene

i.hizliresim.com
0
masa penisi
(04.10.16)
çakıstes +1

filtre menüsünü açıp arama boşluğuna 16* yazıp onaylayacaksın.
0
himmet dayi
(04.10.16)
çakıstesin dediği gibi yan sütuna =LEFT(a1;2) yazıp sonra da filtreleyebilirsiniz.

veya if yazarsınız aynı mantıkla

IF(LEFT(a1;2)=16;a1;0) yazarsınız. 16 ile başlayanları aynen yazar diğerleri yerine sıfır yazar.
0
argent dawn
(04.10.16)
(14)

hangisini seçerdiniz?

kullanıcı_adı
1.işUluslararası firma alanında lider,6000 tl maaşyurt dışında çalışma olanağı olabilirçalışma çok yoğunekstra çaba gerekiyor 2. işUluslararası bu da ama çok duyulmuş değil8400 maaş + araba rahat çalışma ortamıyurt dışı çalışma zor
1.iş

Uluslararası firma alanında lider,

6000 tl maaş
yurt dışında çalışma olanağı olabilir
çalışma çok yoğun
ekstra çaba gerekiyor

2. iş

Uluslararası bu da ama çok duyulmuş değil

8400 maaş + araba
rahat çalışma ortamı
yurt dışı çalışma zor
0
kullanıcı_adı
(04.10.16)
yurtdışına kaçma fırsatı çok sağlamsa 1. iş.
o iş yaşsa tabii ki 2. iş.
0
herospower
(04.10.16)
2. iş
0
veritaslibertas
(04.10.16)
olanağın olasılığından bahsediyoruz, ölme eşeğim ölme. 2 diyorum.
0
evde liyakat kalmamis
(04.10.16)
1. yurtdışında çalışma imkanı sunuyor ama ikinci iş yurtdışında tatil imkanı sunuyor bence. :) 2 derdim.
0
Aman Sen de
(04.10.16)
her türlü 2.
istersen ayda 2400 lira biriktirir yurt dışına kendi istediğin gibi gidersin.
0
re noreno
(04.10.16)
elbette 2.
0
delicevat
(04.10.16)
ikisinede göt veririm.

garantiyatçı yapımdan dolayı 1.
bu iki iş de patlarsa ilerde yine güzel bir iş bulma şansın var ise yurt dışı olayından dolayı 2.
0
Caaannn
(04.10.16)
rahat çalışma ortamı ve yüksek maaş olduğu için 2. 1'in tek cazip yanı yurtdışında çalışma olanağı. o da kesin mi değil mi belli değil.
0
himmet dayi
(04.10.16)
2
0
lcha
(04.10.16)
2
0
Adramelekhh
(04.10.16)
Hayatta en önemli şey sağlık ve huzur. Stres bu ikisinin de en büyük düşmanlarından. Maaşı 5500 tl olsaydı bile düşünmeden 2 derdim. Tabii bu benim yaşam tarzıma uygun olan bu diye böyle. Senin için yurt dışında çalışmak daha rahat çalışıp daha çok kazanmaktan daha önemliyse sen 1'i de seçebilirsin.
0
plajda baretle dolasan muhendis
(04.10.16)
net 2.

eger ydisinda calismak istiyorsan da bir sure sonra direk yurtdisinda is aramaya baslarsin, guzel teklif olursa gecersin.
0
jedilance
(04.10.16)
Araba ilave 1000 TL demektir.%50 maaş farkı ediyor.Kesinlikle 2
0
turkuaz
(04.10.16)
2
0
basond
(04.10.16)
(2)

Windows Service pack 1 sorusu

ermoo
Merhabalar; Acil olarak bilgisayara bir program yüklemek istiyorum ancak setup.exe çalıştırdığımda '' bu program sp 0 ile değil sp1 ile çalışır'' diyor.Kurulu windowsum crackli (orjinal gibi görünüyor) ben bu sp1 yükseltme olayını yaparsam ne olur? yükseltmeyi de windowsun kendi sitesinden yapacağım
Merhabalar; Acil olarak bilgisayara bir program yüklemek istiyorum ancak setup.exe çalıştırdığımda '' bu program sp 0 ile değil sp1 ile çalışır'' diyor.

Kurulu windowsum crackli (orjinal gibi görünüyor) ben bu sp1 yükseltme olayını yaparsam ne olur?

yükseltmeyi de windowsun kendi sitesinden yapacağım.

support.microsoft.com
0
ermoo
(02.10.16)
Hiçbir şey olmaz. SP1 hizmet paketi sadece. Normal güncelleştirmelerin derlendiği bir paket.
0
himmet dayi
(02.10.16)
Kurulup crackli olduğunu anlar sistem, tekrar crack yaparsın.
0
atom karincanin torunu
(02.10.16)
(4)

windowsun eski sürümünü silmek (windows.old klasörü)

begegnungen
bilgisayarımda büyük bir güncelleme yaptım, ve C'de nerdeyse hiç yer kalmadı. windows şu tarz bir uyarı yaptı;`eski sürümü silmek ister misin ? yer kalmamış. ama silersek eski sürüme dönemezsin!`eğer silersem;1- ilerde (bilgisayarı sıfırla) yani format attığımda sorun çıkar mı? eğer cevap evetse;2-
bilgisayarımda büyük bir güncelleme yaptım, ve C'de nerdeyse hiç yer kalmadı.

windows şu tarz bir uyarı yaptı;

eski sürümü silmek ister misin ? yer kalmamış. ama silersek eski sürüme dönemezsin!


eğer silersem;

1- ilerde (bilgisayarı sıfırla) yani format attığımda sorun çıkar mı?

eğer cevap evetse;

2- ben bu windows.old klasörünü bir flaşdiske kopyalasam ve bilgisayarsan silsem, ilerde b.sayarı sıfırlamadan(formattan) önce yerine yapıştırsam olur mu?
0
begegnungen
(02.10.16)
işine yarayan şeyler olur diye silmiyor da oraya kopyalıyor windows. istemiyorsan sil. format ile alakası yok. boş hdd'e de format atarsın.
0
hasmetizm 2046
(02.10.16)
yani fabrika ayarlarına dönmek için bu eski dosyaları kullanmayacak mı ?
0
🌸begegnungen
(02.10.16)
Onları başka dosyada saklıyor benim bildiğim. Senin görmediğin başka bir sürücüye yani.
Zaten dikkat edersen sürüm diyor, Windows demiyor.
0
hasmetizm 2046
(02.10.16)
Windows.old klasörü windows'un eski sürümünden yenisine yükseltme yapıldığında oluşturuluyor. Atıyorum eskiden Win 8.1 vardı, 10'a yükselttiniz. Memnun kalmadığınızda tekrar windows 8.1'e dönebilmeniz için o klasörü tutuyor. Format atmak ya da Recovery yapmak bu klasörden bağımsız bir olay. hasmetizm'in de dediği gibi recovery disk windows'ta görüntülenmeyen başka bir bölüm.
0
himmet dayi
(02.10.16)
(4)

Herkes tüketiyorsa kim üretiyor?

douglas
Tüketim çağı diyoruz herkes tüketiyor diyoruz, üretmekten yoksunuz diyoruz ama anlamadığım bir şey var. Bir orantı olması gerekmiyor mu? Yani birileri üretiyorsa tüketim olması gerekir. Buda üret ve tüket oluyor. Yani biri bir şey üretir biri başka bir şey üretir karşılıklı tüketilir. Takas gibi yan
Tüketim çağı diyoruz herkes tüketiyor diyoruz, üretmekten yoksunuz diyoruz ama anlamadığım bir şey var. Bir orantı olması gerekmiyor mu? Yani birileri üretiyorsa tüketim olması gerekir. Buda üret ve tüket oluyor. Yani biri bir şey üretir biri başka bir şey üretir karşılıklı tüketilir. Takas gibi yani üretim tüketim takası. Bu konuda kafam karışık yardımcı olursanız sevinirim.
0
douglas
(01.10.16)
Denge var zaten. Ancak tüketim çağından kasıt sadece tüketmek değil. Tüketimin anormal derecede fazla olması. Bu nedenle üretim de sürekli gelişmek zorunda. en kaliteli ürünü en ucuza mal etmek felsefesi var üretimde. bunu yakalamak için bi ton metot var. yalın üretim. 5s, 6sigma vs. vs. bunların alayı daha çok, daha çok, daha çok üretim anlamına da geliyor.
0
himmet dayi
(01.10.16)
Çin, asya üretiyor çoğu şeyi. Sipesifik urun kategorileri baska yerlerde.
0
kurnaz
(01.10.16)
üretim yapılıyor hem de gereğinden fazla. gizli ya da açık reklamların amacı da zaten bu ürünlere ihtiyacımız olduğunun propagandasını yapmak.
0
lazpalle
(01.10.16)
geri kalmış ülkeler ürettiğinden fazla tüketip sürekli borçlanıyor ve krize doğru gidiyorlar. bkz türkiye

biraz daha iyi durumda ülkeler üretiyor tüketiyor bir şekilde dengeliyor.

daha da iyi ülkelerse başkasına ürettiriyor.

aama sonuçta bir üretim var tabii.
0
bohr atom modeli
(01.10.16)
(8)

Hapisten kaçış filmi,suç filmi, ya da sonu şaşırtan bir film tavsiyesi olan

gliese 581
böyle escape plan gibi, esaretin bedeli tarzında, ya da hapiste geçmesi şart da değil sonu şaşırtan, sonunda "vay amk" dedirtecek bir film tavsiyesi olan var mı?
böyle escape plan gibi, esaretin bedeli tarzında, ya da hapiste geçmesi şart da değil sonu şaşırtan, sonunda "vay amk" dedirtecek bir film tavsiyesi olan var mı?
0
gliese 581
(30.09.16)
prestij'i izlemişsindir.

şurada imdb puanına göre bir liste var: onedio.com
0
himmet dayi
(30.09.16)
cool hand luke

the great escape

papillon

bunlar favorim olan hapisten kaçış filmleri hepsinde sürpriz var.
0
giggs
(30.09.16)
nuovo reinas
the sting
0
bohr atom modeli
(30.09.16)
Hodejegerne. Gözünü ayıramazsın.
The town
The game
0
a summer day
(01.10.16)
papillon +1
0
yüzyıllık yalnızlık
(01.10.16)
Filth.

Hapis filmi değil ama, son saniyeye kadar ne olacağını bilemiyorsun.
0
yirmisantim
(01.10.16)
hapisten kaçış:

- clint eastwood'lu "alcatraz'dan kaçış"
- steve mcqueen'li "kelebek"

Şaşırtmacalı senaryo (fight club, memento, shutter island vb bilindikler hariç):

- the others
- no way out
- identity
- the game
- les diaboliques
0
cymbelina
(06.10.16)
mesrine 1 ve 2. vincent cassel var. birinci ve ikinci kriteri sağlıyor. sonunu söylemeyim
0
buhebu
(06.10.16)
(1)

İstanbul'da metro ve marmaray saatleri

newyorkais
Gece en son kaça kadar çalışıyor metro ve marmaray? Kimi internet sitesinde 24:00 diyor, kimisinde 01:00. Bilenler yazarsa sevinirim...
Gece en son kaça kadar çalışıyor metro ve marmaray? Kimi internet sitesinde 24:00 diyor, kimisinde 01:00. Bilenler yazarsa sevinirim...
0
newyorkais
(30.09.16)
himmet dayi
(30.09.16)
(2)

iphone 6 bataryası arıyorum

legendwaitforitdary
merhaba, iphone 6'ımı servise verdim garanti kapsamında. kasasında ezilme bükülme var falan dediler, bu sebepten tek başına batarya değiştiremiyorlarmış genpa'da. 1300 tl cihaz değişim masrafı çıkardıkları için ben de telefonumu geri aldım. şimdi bi batarya alıp tanıdığım becerikli bi arkadaşa taktı
merhaba, iphone 6'ımı servise verdim garanti kapsamında. kasasında ezilme bükülme var falan dediler, bu sebepten tek başına batarya değiştiremiyorlarmış genpa'da. 1300 tl cihaz değişim masrafı çıkardıkları için ben de telefonumu geri aldım.

şimdi bi batarya alıp tanıdığım becerikli bi arkadaşa taktırmak istiyorum ama piyasada orijinal veya orijinal muadili iphone 6 bataryası nasıl bulunur onu size sorayım dedim. bi süre online olamayabilirim, vereceğiniz cevaplarınıza dönücem fırsat bulunca.
0
legendwaitforitdary
(30.09.16)
n11, gittigidiyor gibi sitelerde orijinal satılıyor. üye yorumlarına bakarak bulabilirsiniz.
0
himmet dayi
(30.09.16)
n11 ve gittigidiyor sitelerinde satılan hiç bir batarya orjinal deği.
0
mr.goodcat
(30.09.16)
(2)

Mac'e OS X 10.10.0 güncellemesi

skdk
Merhaba,Şu anda mac'imde 10.9.5 var. Office paketi aldım ama yükleyemiyorum. Mac'imin 10.10. ve üzeri güncellemesinin olması gerektiği uyarısını veriyor. Ancak hem OS X 10.10.2y'i hem OS X 10.10.5'i yüklemeyi denedim ama mac kabul etmiyor. Bunları yüklemek için önce 10.00.0'ın yüklü olması gerektiğ
Merhaba,

Şu anda mac'imde 10.9.5 var. Office paketi aldım ama yükleyemiyorum. Mac'imin 10.10. ve üzeri güncellemesinin olması gerektiği uyarısını veriyor.


Ancak hem OS X 10.10.2y'i hem OS X 10.10.5'i yüklemeyi denedim ama mac kabul etmiyor. Bunları yüklemek için önce 10.00.0'ın yüklü olması gerektiğini söylüyor.

Sorun şu ki arkadaşlar, internette 10.10.0 versiyonunu bulamıyorum

App store'dan güncellemeye çalışıyorum ama güncellemeler kısmında çıkmıyor 10.10.0

Çalışmalarım için office programını çok acil yüklemem gerekiyor.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar,
Teşekkürler!
0
skdk
(30.09.16)
Direkt güncel sürüme geçmeyi dene. App Store'dan Sierra diye aratıp oradan güncellemen gerekiyor. Güncellemelerde görünmüyor.
0
himmet dayi
(30.09.16)
updates kismina degil direk applications kisminda Sierra'yi indirmelisin uygulama gibi.
4.3gb mi ne boyutu.
sonra inince setup uygulamasi acilacak oradan upgrade edebilirsin.
eger clean install yapacaksan da usb'ye bootable olarak yaz sonra bilgisayar acilirken alt/option tusuna bas. oradan install sierra'yi sec ve disk ekraninda harddiskini formatla.
0
jedilance
(30.09.16)
(6)

amerikadan iphone 7 getirtme

nemo problemo
sim-free olarak verilmiyormuş sanırım iphone 7ler. peki onu amerikadan alıp türkiyede nasıl kullanıyorlar? o kadar satışını yapanlar var. amerikadan bi tane getirmek istiyorum ama bu sim-free olayını bilemedim. nasıl çözülür ki?
sim-free olarak verilmiyormuş sanırım iphone 7ler. peki onu amerikadan alıp türkiyede nasıl kullanıyorlar? o kadar satışını yapanlar var. amerikadan bi tane getirmek istiyorum ama bu sim-free olayını bilemedim. nasıl çözülür ki?
0
nemo problemo
(30.09.16)
alan nasıl alıyor bilmiyorum ama t-mobile seçince unlocked diyor zaten apple store'da. diğerlerinde de kontratlı ve kontratsız seçenekleri var. kontratsız unlocked alırsan sorun olmaz sanırım..
0
nrmnm
(30.09.16)
T-mobile +1
0
cakabo
(30.09.16)
T-Mobile alacağım demeyin. Sim-unlocked alacağım deyince zaten t-mobile kontratsız veriyorlar $ 650 + Vergi
0
himmet dayi
(30.09.16)
var mi boyle getiren yav. bi mesaj caksaniza ;)
0
yons
(30.09.16)
3 hafta sonra amerika ziyaretim olacak. bir hafta kalacağım.
dileyen olursa getirebilirim, yeşillendiriniz.
0
facebook
(30.09.16)
sim-free teknolojisi amerika içinde bile birkaç operatörde geçerli. Siz sadece unlocked alsanız yeterli.
0
yüzyıllık yalnızlık
(30.09.16)
(5)

İngilizce Klavyeye Türkçe Karakterler

sesee
İngilizce klavye kullanırken sistemin klavye dilini Türkçe yapınca Türkçe karakterleri tek bir tuşla çıkartabiliyor muyuz? Yoksa kısayol veya ekstra bir programla tuşları atamak falan mı gerekiyor?
İngilizce klavye kullanırken sistemin klavye dilini Türkçe yapınca Türkçe karakterleri tek bir tuşla çıkartabiliyor muyuz? Yoksa kısayol veya ekstra bir programla tuşları atamak falan mı gerekiyor?
0
sesee
(30.09.16)
windows icin alt+shift kombinasyonu klavye dilleri arasinda gecis yapiyor.
0
hopeless
(30.09.16)
Soruyu düzgün soramadım sanırım. Elde ı, ü, ç gibi harfleri bulunmayan bir İngilizce klavye olunca o harfleri kısayol kullanmadan olduğu gibi çıkarabiliyor muyuz? Mesela virgüle basınca ç harfinin çıkması gibi.
0
🌸sesee
(30.09.16)
hopeless'in dediği gibi klavye dilini tr yaptıktan sonra virgüle basınca ç çıkıyor zati.
0
jugador
(30.09.16)
Alt+Shif kısayolunun çalışması için klavye dillerine TR'nin de ekli olması gerekiyor. Ekliyse geçişi yapıp TR klavye gibi kullanabilirsin.
0
himmet dayi
(30.09.16)
Babamda Amerika'dan gelmiş bir laptop var. Haliyle klavyesi ingilizce. Diğer arkadaşların da dediği gibi klavye dilini türkçe olarak ayarladığın zaman klavyeyi türkçe olarak kullanabiliyorsun. Ama Türkçe karakterlerin olması gereken yerde semboller var haliyle. Virgüle basarsan Ö, noktaya basarsan Ç vb. oluyor. Babam kullanabilsin diye türkçe klavye etiketi aldım ve klavyede türkçe dizilimde olması gereken karakter ve sembollerin üzerine yapıştırdım. Gayet güzel oldu. Eğer sadece türkçe klavye olarak kullanılacaksa en mantıklı yöntem bu.

Bahsettiğim etiket şöyle basit ve ucuz bir şey.
urun.gittigidiyor.com
0
ozgur okur
(01.10.16)
(1)

iPhone 6s kılıfı hakkında

karabasun
merhabalarşu cam koruyucu ve şu kılıf nasıl sizce? genelde tam kaplayan cam koruyucular, kılıflarla birlikte kullanılamıyor, ama bu koruyucunun açıklamasında "spigen kılıflarına uyumlu" olduğu belirtilmiş. bunlar bulabildiğim en sağlam görünenler. alternatiflere açığım.http://www.spigen.com.tr/iPhon
merhabalar

şu cam koruyucu ve şu kılıf nasıl sizce?
genelde tam kaplayan cam koruyucular, kılıflarla birlikte kullanılamıyor, ama bu koruyucunun açıklamasında "spigen kılıflarına uyumlu" olduğu belirtilmiş.

bunlar bulabildiğim en sağlam görünenler. alternatiflere açığım.

www.spigen.com.tr

www.spigen.com.tr
0
karabasun
(30.09.16)
Son derece gereksiz. Bu ne yahu? İkisi 200 lira. Uranyum mu koruyuruz anlamadım.

Ben 3 dolara hem kapak hem ekran camı aldım. Gayet de koruyor.
0
himmet dayi
(30.09.16)
(5)

amerikanya'dan alinan iphone7 burda calisir mi

juninho de macedo saudade
baslik gayet acik kardisler, a dostlar. fully unlocked olani yokmus. alsam t mobile olani falan burda calisir mi? ya da hangisini almak lazim. yok verizon yok at t mi dir nedir? riske deger mi napim uhuhuh
baslik gayet acik kardisler, a dostlar. fully unlocked olani yokmus. alsam t mobile olani falan burda calisir mi? ya da hangisini almak lazim. yok verizon yok at t mi dir nedir? riske deger mi napim uhuhuh
0
juninho de macedo saudade
(29.09.16)
Sim locked değil mi onlar, çalışmaz bildiğim kadarıyla, bir ihtimal kilit açtırabilirsen çalışır sanırım fakat türkiyede satılacaklardan farklı olma ihtimali yüksek bu sebeple garantisinden yararlanamazsın türkiyede.
0
atom karincanin torunu
(29.09.16)
alma
0
sutlu nescafe
(29.09.16)
t-mobile kontratsız olandan alacaksın. 650 dolar + vergi. yaklaşık 710 dolara geliyor. onlar sim kilitsiz. kesin bilgi ama alırken sorun sim kilitsiz değil mi diye. türkiyede çalışıyor.
0
himmet dayi
(29.09.16)
Full price alırsan unlock oluyor fakat büyük ihtimal tr garantili olacak olan t mobile modelini almak lazım. 6s de öyleydi en azından. 7 için kontrol edin yine de. Garanti önemli.
0
ozdek
(29.09.16)
Sim unlock olması yetmez. GSM olması lazım. Diğer seçenek değil.
0
nawar
(29.09.16)
(6)

5000 TL civarı alınabilecek en iyi dizüstü nedir?

asethuan
oyun için değil de daha çok office vs gibi akademik işlerde kullanılacak... sessiz olması, hızlı ve performansı yüksek olması, kasmaması, hafif ama büyük olması gibi diğer tercihler de söz konusu...teşekkürler.
oyun için değil de daha çok office vs gibi akademik işlerde kullanılacak... sessiz olması, hızlı ve performansı yüksek olması, kasmaması, hafif ama büyük olması gibi diğer tercihler de söz konusu...

teşekkürler.
0
asethuan
(29.09.16)
Macbook Pro
0
himmet dayi
(29.09.16)
oyun yoksa macbook air ya da pro.
0
valkin rockefeller
(29.09.16)
(bkz: thinkpad)
(bkz: thinkpad x1 carbon)

dell xps serisine de bakabilirsin. bi de bunlara linux yukleyip min 10 yil kullanabilirsin.
0
hopeless
(29.09.16)
hopeless +1
macbook -1
0
redlinetheturk
(29.09.16)
Macbook Pro

M2 SSD var.
0
sabirstone
(29.09.16)
Mcbooklar çok küçük. Büyükler 9-10 bin civarında.
0
🌸asethuan
(29.09.16)
(15)

Klozet kapağını nasıl açıp kapatıyorsunuz?

chicha
Hadi evde bir parça peçeteyle kaldırıyorum/indiriyorum da dışarıdakilere dokunasım gelmiyor. Hele ki bazılarını açıyorum geri düşüyor, bir daha hamle yapasım gelmiyor :/
Hadi evde bir parça peçeteyle kaldırıyorum/indiriyorum da dışarıdakilere dokunasım gelmiyor. Hele ki bazılarını açıyorum geri düşüyor, bir daha hamle yapasım gelmiyor :/
0
chicha
(29.09.16)
ayakkabı ucuyla tabii ki!
0
excespeace
(29.09.16)
evdekini elle, iş yerindekini 3 kat tuvalet kağıdı ile.

çok iğrenmiyorum, çünkü işimi hallettikten sonra elimi iyice yıkarım.
0
himmet dayi
(29.09.16)
senin evde yaptığını dışarıda yapıyorum. bir parça değil de, 2-3 parça alıyorum peçeteyi. elimin hiçbir şekilde temas etmediği bir durum yani. abartmaya gerek yok.
0
nathanieltroy
(29.09.16)
ayakkabı ucuda neymiş yaa azcık kibar olun peçeteyle kaldırıyorum ben korkma ölmezsin.
0
yue
(29.09.16)
Her yerde tuvalet kagidiyla aciyorum. Tuvalet kagidi yoksa zaten girmiyorum.
0
stavro
(29.09.16)
Ayakkabı +1
0
razvan rat
(29.09.16)
valla öyle üzerine işenmiş iğrenç bar tuvaleti falan değilse elimle açarım. ne de olsa sonra yıkıyorum elimi. bazı yanıtlar çok tuhaf.
0
sir gawain
(29.09.16)
evde elimle kağıtsız, dışarda açma gereği duymuyorum çünkü oturarak işiyorum bence siz de öyle yapın

evde açma sebebim de temizlemek
0
mukrime
(29.09.16)
tuvalet kağıdını anlarım da ayakkabıyla açmak şahsen fazla iğrenç. o ayakkabıyı evde, evinin içinde tutuyorsun sonuçta. bakteriyse dert, o bakteri eve girmiş oluyor.
0
windowsguvenlikduvari
(29.09.16)
evden tuvaletimi yapmadan çıkmam. bu sebepten bazen işe geç kaldığım oluyor.
işemek için kapağı ayakkabımın burnu ile kaldırıyorum.
başkasının evinde ise tuvalet kağıdı yardımı ile.
askerde nasıl sıçılırın ciddi ciddi tarifini yapan astsubayları görünce gülmeyin.
tuvalet kağıdı yerine daşla götünü silip atanlardan dolayı tıkanan gider borularını duyarsanız gülmeyin.
gerçek bu, bu ülkenin büyük kısmının tuvalet eğitimi alması lazım.
umumi tuvaletleri düşünün işte.
0
seyduna6687
(29.09.16)
Evde elle açıyorum, işi hallettikten sonra ellerimi yıkıyorum sonra klozet kapağını kapatıyorum, sessiz kapanan kapak olduğu için bir dokunuş yetiyor. Sonrasında da sifona basıyorum.

İş yerinde ise kapağı genelde yan tarafından kaldırıp açıyorum ve de kapatıp sifonu çekiyorum.
0
Tutkun
(29.09.16)
Ayakkabı ile açma olayını yeni duyuyorum. Tam Türk işi yöntemmiş.


Evdekini elle açıyorum, temizlik benim için önemli, o yüzden içim rahat o konuda. Dışarıda kapalı hiç görmedim açıkçası. Peçete ile açmak +1
0
dessy
(29.09.16)
evdekini elimle açıyorum. dışarıdakinin üstünden işiyorum.
0
aşksız prens
(29.09.16)
ne kadar cok "okuz" var su ulkede! bunlar yuzunden cogu yerde (avm, bar-cafe, akaryakıt vb) yerlerde tuvaleti kullanamiyoruz iste bu yuzden!
0
kamyonsans
(29.09.16)
valla mutfaklardaki bakteri sayısının banyolardakinden fazla olduğunu duymuştum. bir kere aşırı hassas olmamak gerek. bu başta takıntılı bir ruh haline sürükler insanı. evimizdeki banyo çok şükür çiçekler gibi koktuğundan elimle açıyorum. sonunda zaten elimizi de yeterince yıkadığımızdan sorun değil. avm'lerde falan ayakkabı ile açmak yeterli oluyor.

çiçek gibi kısmına şunu ekleyeyim. oturur yere, sırtımı duvara dayar, yaş pasta bile yiyebilirim yani banyoda. bazen evin en sessiz yeri olduğundan, ve kaçış gerektiğinde kullanıyorum. çöküyorum bir köşeye elde cep telefonu takılıyorum yani. tabi alaturka bir tuvalet olsa idi bunu yapamazdım. :) bana da aşırı itici gelen yer alaturka tuvaletlerdir.

dipnot: ayakkabı olayını garipseyenler dumur etti beni. ki zaten ayakkabı ile girilen yerler oluyor oralar. ee sorun ne? zaten ayakkabının değdiği yere, kimsenin bir yeri değmiyor ki mantıksal olarak...
0
matrix
(29.09.16)
(4)

Vodafone Arena - ses gelmiyor mu cidden?

tchuck
ya arkadaşlar selam, ben maçları sırf tribünden izledim, özet mözet de izlemedim hiç de merak ediyorum.cidden hiç ses gelmiyor mu ekrana?inanılmaz boğucu bir ıslık bombardımanı dönüyor ve cidden kulakları zorlayan tezahürat dönüyor. hatta dün eve dönerken, cluba gittiğinizde kulaklarınızda bi basınç
ya arkadaşlar selam, ben maçları sırf tribünden izledim, özet mözet de izlemedim hiç de merak ediyorum.

cidden hiç ses gelmiyor mu ekrana?
inanılmaz boğucu bir ıslık bombardımanı dönüyor ve cidden kulakları zorlayan tezahürat dönüyor. hatta dün eve dönerken, cluba gittiğinizde kulaklarınızda bi basınç olur ya başağrısıyla karışık, o şekildeydim.

ekşisözlükte baya eleştiriliyor da merak ettim.
tribünde biz başağrısı çekiyoruz gürültüden.

taraftarın oyundan koptuğu oluyor elbette baya ama özellikle dün ilkyarıda dinamo kievliler 2 pas yapamadı ve stadda yaratılan uğultunun bunla ilgili olabileceğini düşündük o an. (saha içi iletişim bile kuramazlar o derece yoğun bir gürültü vardı)

neyse ben sırf bu kadar eleştirilince vodafone arena, merak ettim yani.
biz staddaki insanlar olarak nerdeyse gürültüden rahatsız olacak raddeye gelmiş durumdayız. özellikle maç başındaki ıslıklar ve yoğun tezahürat.

ama şu da var tabi. takımımız tek atımlık gibi oynuyor. ilk yarı skor yapmaya çalışıyor. yapamazsa 2. yarı oyundan düşüyor, takım düşünce taraftar da düşüyor. çünkü top rakipteyken ıslık, top bizdeyken alkış ve tezahürat yapıyoruz. oyun kilitlenince çok fazla git-gel başlıyor ve haliyle taraftarı organize edecek amigolar da olmadığı için o anlarda baya kopukluk yaşanıyor.

ama ne bileyim lan, staddan ses gelmiyor eleştirileri bir acayip geldi.
hele ki dinamo kiev'li bi görevli video falan çekmiş taraftarı, rebrov maç sonrası "bu uğultuda puan almak iyiydi" falan gibi konuşmuş.

anlamadım kısaca :)
0
tchuck
(29.09.16)
yayıncı dış sesi kısıyor
0
esref
(29.09.16)
eleştirileri görmedim ama galatasaray maçında galatasaray taraftarı sesini duyurabiliyordu. sebebi de maç 2-0 olunca tribünlerin sadece izlemesiydi.
0
himmet dayi
(29.09.16)
@himmet dayi,

evet onda ses duyuluyormuş. dün de kiev taraftarı 1-2 kontra yaptı. genel sebebi takımla birlikte tribünlerin de düşmesi ve daha önemlisi, deplasmana gelen taraftarın daha organzie bir şekilde kontra yapabilmesi.

yani taraftarın 2. bir tezahürata girerkenki sessizliğidnen faydalanıp "ooo cimbombombooom" diye bağırıp sesini duyurabilirsin şaşırtıcı değil. tabi 2-0'dan sonra susan tribünlerin de etkisi olabilir.

ama dediğim gibi, baya hayvan gibi gürültü çıkartıyoruz, cidden başağrısı bile yapıyor.
şuan için iki büyük eksik var:

1. tribünleri organize edecek amigolar yok
2. davulumuz yok amk. bu stada en az 30-40 tane davul lazım. hem tempo tutturmak için hem gürültü yaratmak için.

bence her iki maddeyi de yönetim organize etmeli. emvzu beleş bilet mevzusu değil, çıkıp takımın amigolarıyla konuşsun, siz buralarda durun izin veriyoruz tribünleri organize edin desin. davulu da bizzat yönetim ayarlasın.

normalde bu işleri taraftar ayarlar ama şuanki güvenlik prosedürleri buna izin vermiyor açıkçası.
0
🌸tchuck
(29.09.16)
ben de seninle aynı durumdayım hep maçları statta izledim.
ama dün tekrarı izlerken tv'den gayet güzel geldi bence ses. hele içeride zaten dediğin gibi ıslıktan kulaklarımı kapadım en son.
ama bence bu ıslık işi biraz sıkıntılı. tamam adamlar çok boğuluyor, ilk yarı gerçekten top yapamadılar ve seyircinin baskısının çok etkisi vardı ama ikinci yarı işte adamlar sürekli kendini yere attı, oyun ilerlemedi, beşiktaş oyundan düştü, adamlar gol atıp gaza geldi, bu sefer ne oldu, asla organize olunmadı bir tezahüratı bile tamamlayamadık. saçma sapan ıslık ve uğultuya döndü iş. evet baskı altına almak iyi ama rakibin ayağına her top değince sen şarkını kesip ıslığa geçme, o atmosferi bozma. tüm stadın beraber söylediği güçlü marşlar da adamı boğar.

burada bence sıkıntı var, ıslık çalıcam diye adam gibi tezahürat yapılmadı. görünüm/dinleyen açısından da iyi değil. bence bir anlamı da olmuyor. ikinci yarı bu anlamda rezaletti dün.

gs maçında ise zaten 8.dk gol olunca 50 dk filan sus pus oturuldu o korkunçtu ona hiç girmiyorum. zamanla iyileşme olacaktır inşallah ama biraz bakış açısı da değişmeli. geçen sene 20-25 dk aralıksız sevemez kimse seni söyleyip adamları boğarken şimdi iki tur döndürememek yazık.
0
kaputt
(29.09.16)
(6)

Bu yumurtanın yüzeyi neden böyle?

pike
Marketten alınmış sarı yumurta olur kendisi. Teşekkürler.
Marketten alınmış sarı yumurta olur kendisi.

Teşekkürler.
0
pike
(29.09.16)
İpana ile fırçalanmayan taraf orası
0
basond
(29.09.16)
Bu yumurtanın üzerinde tarih falan damgası olmalı. O yoksa sahte olabilir.
0
himmet dayi
(29.09.16)
Damgası var.
0
🌸pike
(29.09.16)
bence bozuk, tüketmeyin
0
birpelindegil
(29.09.16)
Bakınız bronşit olmuş bir tavuk yımırtası: www.instagram.com
0
mandalina kokusu
(29.09.16)
Tavuk yaşlanmıştır. Bozuk değildir.
0
fikir iscisi65
(29.09.16)
(6)

Durup dururken yanmaya başlayan airbag ışığı

six packsiz
Bu sabah araba çalıştırırken service ışığı yanıktı sonra bakınca airbag sembolünü gördüm. Durduk yere neden yapar bunu? Arabayı aldığım adam koltukla oynamaktan oluyor falan dedi ama yakında oynamadım.
Bu sabah araba çalıştırırken service ışığı yanıktı sonra bakınca airbag sembolünü gördüm. Durduk yere neden yapar bunu? Arabayı aldığım adam koltukla oynamaktan oluyor falan dedi ama yakında oynamadım.
0
six packsiz
(29.09.16)
bence servise götür. tamirciye götürme öenmli bir konu olabilir.
degilse zaten bilgisayara baglayıp siliyorlar.
0
skyangel
(29.09.16)
Vw grup bir arabaysa; koltuğun altında soket oluyor onlarda. O oynamıştır büyük ihtimalle.
0
bir3iki7
(29.09.16)
aracın daha önce kazası varsa ve airbag işlem gördüyse ondan dolayı da olabilir. diğer ihtimal de arabayı satan kişinin size söylediği, araç çalışırken koltuğu ileri geri oynatmadan dolayı koltuğun altındaki soket ya a kablolar zarar görebiliyor.

tahmin ediyorum, araç ford. bildim mi?
0
himmet dayi
(29.09.16)
airbag soketlerinde oksitlenme olabiliyor bazen bu sebepten olabilir.
0
from brain to fingers
(29.09.16)
aynısı geçen gün başıma geldi. direksiyondaki airbag sargısında arıza çıktı. araç eski ve orijinali aşırı pahalı olduğu için tamir ettirdim.
0
novotni
(29.09.16)
Araç renault clio 2005.
Aracın kazası yok çook eskiden ufak kazaları var.
Aracı satan kişiyle aynı yerde çalışıyoruz alalı 2 ay oldu. Sorunca böyle bir şey söyledi.
0
🌸six packsiz
(29.09.16)
(6)

Sözlük çok bozdu..

sana guluyorum sadece
Espri anlamında demiyorum kesinlikle.sözlüğün son zamanlardaki iki konusu; rezalet başlıkları ve beşiktaş.ister birşey öğrenmek ister kafa dağıtmak amacıyla ne zaman sözlüğe girsem, sözlük bu ikisine ait birsürü saçma sapan şeylerle dolu. mesela en son bir fotografçı düğün resmi çekmiş, bunlar konuş
Espri anlamında demiyorum kesinlikle.

sözlüğün son zamanlardaki iki konusu; rezalet başlıkları ve beşiktaş.

ister birşey öğrenmek ister kafa dağıtmak amacıyla ne zaman sözlüğe girsem, sözlük bu ikisine ait birsürü saçma sapan şeylerle dolu. mesela en son bir fotografçı düğün resmi çekmiş, bunlar konuşuluyor. hiç kibar olamayacağım; bize ne amk? yani sözlük tamamen ticari bir yer, ben de bu ticari yerin üzerinden yazıp para kazandırıyorum ama bu kadar da olmaz. adam " bıdı bıdı gol atacak, sikerim lan hepinizi favlayın" yazmış, adamı favlamışlar ve en begenilene sokmuşlar neredeyse. zaten çoğu konuda sansür gırla..

neyse, aranızda hala keyifle okuyup yazan varsa o kişiyi kutlarım. gerçekten büyük bir iş başarıyor.
0
sana guluyorum sadece
(29.09.16)
okurken debe'ye saplanıp kalıyoruz. otisabinin bir önerisi vardı aslında kişiselleştirilmiş debe tarzı. sadece badilerin yazdıkları yada oyladıkları entrylerden oluşan.

sözlük zaten bozulmuştu da debe biraz tüy dikti. girip bknz okumaktan canım çıktı benimde. neredeyse debe deki hiç bir entry ilgimi çekmiyor. belki bir bilmedin iki tane. 2gr şeker için 2 kilo keçi boynuzu yemeye benziyor.
0
nedendir bilinmez
(29.09.16)
Şu anda esra edibe barış yunus konuşuyorlar. Bildiğin küfrettim sözlüğün başlığında. Kesinlikle bulunulacak yer değil artık, çok soğudum, çok fena soğuttu.
0
yaren
(29.09.16)
sözlüğün değil çağın sorunu bu. güya 1 numara olan içerik sitesi onedio çok mu düzgün bir yer sanki. gelecekte bence bilgi temizleme sistemleri kurulacak. gerçek bilgiyi temizlemek için para falan vereceğiz. bu bir matematik. sözlük yaşayan bir organizma değil sonuçta. kendi kendine bozulamazdı. kullanıcılardan ötürü oluyor bu. ben yine de tüm çer çöp bilgiye rağmen aradığımı buluyorum, keyfini çıkarıyorum. kafanızda bir algoritma olacak ve ona uyacaksınız. debe'yi falan da umursamayın bu arada. onlar işin vitrini. o tarz şeylerle tatmin olanlar var işte ne yaparsın...
0
matrix
(29.09.16)
debeye neredeyse hiç bakmıyorum. istenildiğinde hala güzel yazan yazarlara ulaşılabiliyor. bence hala değerli bir yer, sadece artık bilgiye ulaşmak daha zahmetli hale geldi.
0
barabas
(29.09.16)
ben reddit okuyorum. şu bozuk ingilizcemle bile ufkum açıldı. ama bazen kendimi kör ve sağır gibi hissediyorum ulaşmak istedeğim yere zinhar ulaşamıyorum. o zaman yıpratıcı oluyor sonra dönüp tekrar okuyorum.

sözlük zaten bozuktu. benim seçmece yazarlarım var sadece onları okurum.
0
for day to break
(29.09.16)
barabas +1

zamanla yazar sayısı ve debe yüzünden artan popüler olma çabası yüzünden sözlük şu anki halini aldı. ancak hala eskisi kadar güzel yazan yazarlar da var. bunları bulmak bir nebze daha zor.

her gün en az 1 beşiktaş entry'sinin (saçma sapan olsa bile) debe'ye girmesi yalnız bana batıyor sanıyordum. öyle değilmiş.

kuruluşu biraz tepkili olsa da ekşişeyler'i takip etmenizi öneririm. hem güncel, hem eskide kalmış değerli yazıları ortaya çıkarıyorlar. onedio gibi salak salak "acaba hangi formula-1 pilotunun metresisin" gibi içerikler de yok üstelik.
0
himmet dayi
(29.09.16)
(3)

Apple lightning dönüştürücü

run you clever boy
http://www.apple.com/tr/shop/product/MD820ZM/A/lightning-micro-usb-adapt%C3%B6r%C3%BCBu ürünü micro usb kablo ile şarj için kullanan var mı?Kullandıysanız şarj ile ilgili ya da kablo seçme gibi bir sorun yaşadınız mı?
www.apple.com

Bu ürünü micro usb kablo ile şarj için kullanan var mı?Kullandıysanız şarj ile ilgili ya da kablo seçme gibi bir sorun yaşadınız mı?
0
run you clever boy
(28.09.16)
80 lira. oha. micro usb bi standart herhangi bi sorun olmaz ama bana kalırsa çooook gereksiz ve pahalı.
0
washe
(28.09.16)
ben kullandım ama bu hayvani fiyatlı olanı değil, olması gereken fiyata satılanı, sorun yaşamadım.

urun.n11.com
0
507
(28.09.16)
Ucuz ile pahalı arasındaki fark pahalı olan veri aktarımı yapabiliyorken ucuz olan yapamıyor.
0
himmet dayi
(29.09.16)
(3)

Modem kablosu uzatma

chicha
Evdeki modeme direkt dışarıdaki siyah bir kablodan hat geliyor, prizden vs. değil yani. Aşağıdaki gibi ama splitter yok bizde.https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/10912938_637213456404102_1770629206_n-jpg.41878/Dışarıdan gelen kabloyla modeme giden kabloyu birbirine bağlamışlar ve modem benim od
Evdeki modeme direkt dışarıdaki siyah bir kablodan hat geliyor, prizden vs. değil yani. Aşağıdaki gibi ama splitter yok bizde.

www.technopat.net

Dışarıdan gelen kabloyla modeme giden kabloyu birbirine bağlamışlar ve modem benim odamda duruyor şimdilik. Hem kablo karmaşasından kurtulmak hem de olası sağlık riskini aza indirmek için modemi salona taşımak istiyorum ama elimde sadece telefon kablosu var.

İşte o kablo (uçları boş bendekinin): www.alkayaelektronik.com

Bunun ucuna rj45 uç çakılır mı? Uzatma işini elimdekilerle en kolay nasıl yapabilirim bi yardımcı olur musunuz?
0
chicha
(28.09.16)
rj45 uç çakılır tabi ama onu çakacak pense varsa olur. yoksa direkt iki kabloyu birbirine bağlar gibi kesip bağlayabilirsin.
0
himmet dayi
(28.09.16)
Başı olan bir kabloyu diğerine bağlayabilirsin. zaten iki kablo var renk sıkıntısı da yok, sadece çıplak bakır kablolar birbirine temas etmesin. ikisini de ayrı ayrı birbirlerine kıvırıp bağladıktan sonra bantlayabilirsin.
0
xaxxbczczaaxax
(28.09.16)
rj45 değil rj11 telefon jakı olan kablo ile ek yapman gerekir,bahsettiğin siyah kablo telekom'a ait olan ve modeme giren telefon/adsl hattı kablosu ise.

siyah kablonun ek yerini ayır modeme kablo çek modem tarafında ki uç rj11 jacklı olsun kablonun diğer ucunu da siyah kabloya ek yap,jack pense falan yoksa rj11'li kabloları direkt ek yapabilirsin.
0
sealth
(28.09.16)
(46)

paraya ihtiyacınız olmasa çalışır mısınız?

limoncello
Diyelim aileden zenginsiniz kira gelirleriniz mal varlığınız var. Aileniz size ev ve araba bırakmış, daha birkaç gayrimenkul daha. Büyük bir aksilik olmazsa ömürboyu devam edecek, sigortanız falan da ok. Çalışır mıydınız yine de, napardınız?
Diyelim aileden zenginsiniz kira gelirleriniz mal varlığınız var. Aileniz size ev ve araba bırakmış, daha birkaç gayrimenkul daha. Büyük bir aksilik olmazsa ömürboyu devam edecek, sigortanız falan da ok. Çalışır mıydınız yine de, napardınız?
0
limoncello
(28.09.16)
ufak bir bar açardım. kar amacı olmadan, kendini çevirecek kadar çalışacak bir yer olmasını dilerdim.
0
zoque
(28.09.16)
Çalışmam da boş gezenin boş kalfası da olmam, sıkılıyorum öyle olunca da. Önce Türkiye'yi sonra dünyayı gezerdim. Düşündüm de direkt dünyayı gezerdim.
0
chicha
(28.09.16)
çok rahat bir işte çalışırdım . mesela ayda 4 tane 24 saatlik nöbet tutardım . onu da bilgilerim taze kalsın diye . kendimi işe yarar hissedeyim diye . onun dışında çalışmaz hobilerime yönelirdim . gezerdim . kendimi geliştirirdim .
0
uzman pratisyen
(28.09.16)
Doğuştan zengin olsam bilemiyorum ama şu anda büyük miktar para elde etsem de çalışmaya devam ederim.
0
fuzzy olmak istemistim
(28.09.16)
DIY projeleriyle uğraşırdım, onların satışı falan işleri nasıl büyütürüz vay yastıkçılık seramikçilik aman sabunculuk vs. büyük ihtimal atölye hayatı. olmadı ege taraflarınca zeytincilik olabilir 35ten sonra.

diğer ihtimal de akademi, kendimi okumaya verirdim zaten bi süre sonra tebrikler okuyosunuz diye para falan alıyosun sıkıntı olmuyor.
0
freya
(28.09.16)
Çalışırım.
0
chiper
(28.09.16)
Hayır.
0
pispinti
(28.09.16)
çalışmam.
dünyayı gezerim, ilgi duyduğum alanlarda akademik çalışmalara yönelirim, kitap yazarım, senaryosunu kendimin yazacağı bir sinema filmi yaparım. toplumsal projeler ile ilgilenirim. çalışmam. herhangi bir işte çalışmayınca aylak olunmuyor.
0
seyduna6687
(28.09.16)
Geçen bunla ilgili bi yazı vardı onedio'da sanırım. Ben çalışmam diyordum ama benim gibi düşünen insanlar bir süre sonra kafayı sıyırıyormuş falan.

ben çalışmam diye düşünüyorum. ama çalışmasaydım da çalışmak isterdim sanırım.
0
himmet dayi
(28.09.16)
paraya ihtiyacım olmasa gönüllü işi yaparım, ne bileyim bir barınakta çalışırım örneğin.
0
evde liyakat kalmamis
(28.09.16)
Çalışırdım çünkü insan boş boş sıkılır. Evde 1 ay boş oturduğum bir dönem vardı, hayatımın en kötü dönemidir.

Çalışmak derken hobilerime yönelirdim. Fotoğrafçılık yapardım (dünyanın en ekstrem yerlerine giderdim), resim yapardım, sonra ortaya çıkan şeyleri satıp gelirini bağışlardım falan. Zaten zenginler ya böyle şeyler yapıyor ya da cafe,bar vs açıyorlar.
0
peggy
(28.09.16)
kendi işimi kurarım, keyfimce çalışırım. canım isteyince tatile giderim falan. bomboş oturmam.
0
nathanieltroy
(28.09.16)
yazar, çizer, gezegende dolanırdım. bir sene tayland'da, bir sene new york'ta falan yaşardım. film çeker, kitap yazar, belgesel yapardım. fikri olan sanatçılara sermaye sağlar, prodüktörlük yapardım. gençler için sanat okulu kurar, kendi akımımı oluşturmanın mücadelesini verirdim. sınırsız vaktim ve imkanım olacağı için sürekli bir şeyler üretir ya da birilerinin bir şeyler üretmesine önayak olur, kendimi şu ankinden çok daha fazla geliştirirdim. ve eminim ki bu sayede şu an kazandığımdan bin katı daha fazla para kazanırdım. böyle sistemin adaletini..
0
sir gawain
(28.09.16)
3 evim var yinede calısıyorum.Daha miraslarda var gelecek.Calısmadan duramam.Mesai bile yapıyoz sirkette.
0
basubadelmevt
(28.09.16)
çalışmazdım da tabi ki hayatımı dolduracak başka şeyler muhakkak olurdu. kafadan bisiklet turuna çıkardım. yalnız yöntemini buldun da söylemiyorsan aybediyon.
0
lazpalle
(28.09.16)
kesinlikle çalışmazdım.
0
qazwsx
(28.09.16)
Calisirdim.

ccc calismak ozgurlestirir ccc.
0
mirandaiam
(28.09.16)
para kazanmak için çalışıyorum. tabi ki çalışmazdım. çalışırdım diyenlere de şaşırarak bakıyorum. eve gitmesin ofiste yatsınlar o zaman :)
0
antipodes
(28.09.16)
çalışmam ama uğraşlarım, hobilerim olur.
0
dedimmidemedimmi
(28.09.16)
aileden durumum iyi çok şükür , biraz burnum sürtsün diye çalışıyorum köpekn gibi.
kariyer hedefim kapalı çarşıda çay itemiyle kapıya çıkan esnaf olmak. bence asıl yorucu olan iş hayatında başkasına çalışmak
0
bonifas
(28.09.16)
tarım yapardım
tavuk severdim

para yerdim
çalışmak ne derdim :)
0
çınarım
(28.09.16)
paraya ihtiyacım olduğu için çalışmak zorunda olduğuma her gün lanet ediyorum. gerçekten yapılabilecek o kadar çok sayıda güzel hadiseyi engelliyor ki iş hayatı. benim için çalışmak; barınma, yeme içme, giyim kuşam gibi hayatta kalmaya yarayacak giderleri karşılamaya, hobi diye küçümsenen hayatın esas kısmı olarak gördüğüm faaliyetleri devam ettirebilmeye yarayan kötü bir zorunluluktur. fırsatım olsa da uzun bir süre çalışmasam büyük ihtimal fikirlerim değişir tabi.
0
loch ness
(28.09.16)
çalışırsam adam değilim. net
0
genc irisi
(28.09.16)
Hobilerimden birisini meslek olarak yapardım. Aşağı yukarı bahsettiğin kadar servet gelir hatta fazlası gelir aileden ama şuan ayın 28 günü çalışıyorum.
0
gozu acik sevisen yahudi
(28.09.16)
Sanatla uğraşırdım. Eminim çok yoğun olurdum.
0
bigbadabum
(28.09.16)
sabahın köründe keyif için kalkmak ancak bi kaç gün olur,başkasının işinde kimse çalışmaz ancak kendi işi olsa o da belli düzeyde
0
essoist
(28.09.16)
Asla. Tüm vaktimi seyahate ve hobilerime ayırırdım.
0
köstebek kurabiye
(28.09.16)
Kismi olarak. Makale, kitap yazmaya devam eder, daha cok roman ya da siir cevirilieri yapardim. Ama bazen bazi ogrencilere bir seyler anlatmak beni sahiden yoruyor. Ogrenci profilleri de cok degisti cunku, ve ne yazik ki cocuklar akilli degil :( cok cok zorlamak gerekiyor dusunmeleri ve kavramalari icin. Ders vermeyi birakabilirdim yani. Spora daha cok vaktim de kalirdi. Gunun yarisi kosar, 1 saat baldirlarima masaj yaptirir, diger yarisi yaziyla ugrasirdim. Burjuva yaşamı kisaca.
0
shadowcat
(28.09.16)
dünyadan elimi eteğimi çekerim kimseyle muhatap olmazdım...
0
gotic
(28.09.16)
çalışırdım yine de.
0
şubatsonrası
(28.09.16)
çalışanın ak.
0
kimlanbu
(28.09.16)
çalışmıyorum/ hiç çalışmadım / çalışmayacağım.
0
sta
(28.09.16)
Tarım, tavuk, mandıra diyenlere +1 de benden.
Bilinen anlamda calışmazdım lanet olsun özel sektöre. Toprağım ve hayvanımla uğraşmak da bir nevi çalışmak sonuçta.
0
Sulfoxaflor
(28.09.16)
çalışmaz, okurdum. direkt 3 tane lisans var zaten aklımda, 12 sene sonrasına o zaman bakarız...
0
baba jo
(28.09.16)
Kesinlikle çalışmam.
0
eloharp
(28.09.16)
hayır. tabi boş boş da durmam. dünyayı gezerim o ayrı ama yine de elon musk gibi takılırdım sanırım. yani birşeylerin parçası olurdum bla bla
0
matrix
(28.09.16)
çalışmam tabii ki. gönüllülük projeleri düzenlerdim. zevk aldığım şeyleri arardim ve muhtemelen bir sürü bulurdum. sinemayla, sanatla alakalı bir şeyler okuyabilirdim.

ve daha bir sürü şey....
0
yuvarlanantencereninkapagi
(28.09.16)
home office çalışırım. yine çalışırım ama bir patronun/amirin emri altına girmem.
0
nickini degistiren yazar
(28.09.16)
Klasik anlamda kesinlikle hayır. Dünyanın en iyi işinde ayda 100 bin kazanacak da olsam istemezdim. Yılı birkaç parçaya ayırırdım. Mesela, bir ayında gezici kütüphane ile köyleri gezmek isterdim. Bir ayında Afrika'ya gidip işe yarar birşeyler yapardım. Bir ayını tamamen kendime ayırıp, şehirden şehirden gezerdim. Kalan 9 ayda sevdiğim bir yerde sevdiğim insanlarla sevebileceğim bir iş yapardım. Mesela toprakla ilgili bir iş. Sabah erken kalkar işe koyulurduk, öğleden sonra ise bırakırdık. Daha çok insan tanır, daha çok insan severdim. Böylece mutlu olurdum.
0
harvey
(28.09.16)
kesinlikle evet. önce türkiye yi ve dünyayı bi gezerim.3 yıl falan.sonra çalışırım.
bir şeylerle meşgul olmazsan olmaz, 10 gün 1 ay 3 yıl gez, bir yere kadar.Bir yerde düzen kurup bir şeylerle meşgul olmak lazım. düzenin kurulacağı o yer türkiye mi olur, tartışılır. ama yorucu olmayan bir işle meşgul olurum belki home office olur. başka türlü insan kafayı yer. işsizim oradan biliyorum.
0
AWD
(28.09.16)
ahahaha for day to break +1. çalışmazdım niye çalışayım. yani bana iyi hissettirecek, tercihen başkalarına da faydası olacak şeyler yapmayı isterdim. günlerce evden çıkmayıp camış gibi yattığım da oldu. bir yerden sonra insan hem sıkılıyor hem de psikolojik olarak kötü hissetmeye başlıyor. o yüzden 7/24 evde oturmazdım ama çok da kasmazdım keyfime göre. hatta bu duyuruyu tam para hesabı yaparken gördüm yine hüzünlendim. skiyim.
0
der meister
(28.09.16)
çalışmak sadece hayatta kalmak için yapılmadığı için çalışmaya devam ederdim.

Zaten kendi sahibi olduğum işimde çalışma arkadaşlarımla futuristik işler üzerine çalışıyoruz; paramın büyük kısmı ile personel derinliği arttırır böylece işte harcadığım süreyi azaltırdım.

Süreden elde ettiğim tasarruf sayesinde, yakınen tanıdığım sinemacı bir arkadaşım var, senede 20 tane festival geziyor, ona yatırımcı ve prodüktör olur ülke ülke gezerdim oooohh :)
0
dusunuyorumoyleysevurun
(28.09.16)
Tahminen burada çalışmayıp onu bunu yapardım diyen herkesin dediklerini 25 yaşına kadar yapmış olurdum. Sonra da ailemin bağlantılarını kullanarak iyi bir yerde işe başlayıp çalışırdım, olay skor tutmak ve ego tatmini başka bir şey değil.
0
noluyo yaa
(28.09.16)
çalışırdım.
çok net.
0
basond
(28.09.16)
İşleyen demir pas tutmaz atasözünü hatırlayarak boş durmaz, bir şeylerle uğraşırdım.
0
obss
(29.09.16)
Kar beklentim olmadan keyfine bir şeyler yapabilirdim.
0
arnold schwarzeneger
(29.09.16)
(5)

hangi marka ssd alayım?

vayezikhan
samsung mu kingston mu? samsung 40 tl daha pahalı. marka farkeder mi?
samsung mu kingston mu? samsung 40 tl daha pahalı. marka farkeder mi?
0
vayezikhan
(28.09.16)
kingston alma. ocz veya samsung olabilir. 4 sene olacak neredeyse ocz 256 gb ve 128 gb kullanıyorum. hemde aşırı kullanıyorum. gayet memnunum. yalnız ssd lere defragment ve kulanılmayan alanı süpürme yapmıyorum. fiziksel olarak bozabiliyor.
0
illegalstar
(28.09.16)
Samsung evo
0
teknikekip
(28.09.16)
850 evo
0
pgup
(28.09.16)
Evo 850 +1
0
himmet dayi
(28.09.16)
marka değil de model olarak bak. mesela gidip samsung 750 evo alacağına crucial mx300 al. ama 850 evo alabiliyorsan iyidir, biraz daha fazla ver rahat et.
0
ucan spagetticanavari
(28.09.16)
(3)

telefona karşıdan ses gelmemesi, hoparloru acınca gelmesi

000000
bunun tamiri garanti dışı yerlerde kaça patlar yaklaşık. telefon sıfırı piyasada olsa 250 lira etmeyecek 5 yıllık bir telefon. bir de bozulan ne tam olarak bu durumda?
bunun tamiri garanti dışı yerlerde kaça patlar yaklaşık. telefon sıfırı piyasada olsa 250 lira etmeyecek 5 yıllık bir telefon. bir de bozulan ne tam olarak bu durumda?
0
000000
(28.09.16)
telefonun üst kısmında yer alan hoparlör gitmiş. kendin de yapabilirsin ama telefonun modeline göre yedek parçasını bulmak biraz zor olabilir. telefon nedir? aliexpress'ten yedek parçasına, youtube'dan da o parçanın nasıl değiştirileceğine bakabilirsin.
0
himmet dayi
(28.09.16)
aynısı geçenlerde başıma geldi, benim sesim karşıya gidiyordu ama ben karşı tarafı duyamıyordum, ayrıca hoparlörden de ses geliyordu,

çözüm olarak şarj kablosunu soktuğum yerin tozunu temizlememi önerdiler, toz birikiyormuş bilmemne şeysinin üstünde, işe yaradı bende, dünya kadar da pislip çıktı ufacık yerden,

telefon kulaklık takılı mı değil mi ayırt edemiyor sanırım, ondan kaynaklanıyor.

güzel bir tozunu alın kürdan vs. ile düzelecektir.
0
bcdhms
(28.09.16)
bcdhms kurdan falan soktum ufledim ses gelmeye basladi. cok sagol.
0
🌸000000
(28.09.16)
(10)

Arabanızda taşıdığınız ilginç/gereksiz

bir3iki7
nesneler nelerdir? Torpido olur, kolçak, bagaj olur..Ben başlayayım;-Mangal-Mangal için kömür, çalı çırpı kozalak-Kürek-Balta-Testere-Mont-Bir sürü çeşit bardak-Polo şeker, sakız-Parfüm.
nesneler nelerdir?
Torpido olur, kolçak, bagaj olur..

Ben başlayayım;
-Mangal
-Mangal için kömür, çalı çırpı kozalak
-Kürek
-Balta
-Testere
-Mont
-Bir sürü çeşit bardak
-Polo şeker, sakız
-Parfüm.
0
bir3iki7
(28.09.16)
2005 model kia picanto ile koyun tasimistim.
0
MustafaCan
(28.09.16)
- Mangal / Kömür / Tutuşturmak için 1 poşet kuru odun
- 3 Adet Kamp Sandalyesi
- 2 Kişilik Çadır
- Yedek (Stepne) Oto Lastik
- 12v ==> 220v Dönüştürücü
- 8 litre su
0
teknikekip
(28.09.16)
çakmaktan çalışan elektrik süpürgesi. son 2 yılda 1 kere kullandım. boşuna yer kaplıyor bagajda.

kapı ceplerinde birkaç tane CD kutusu var. Klasik müzik olduğu için Beethoven'ın hatrına tutuyorum.
0
himmet dayi
(28.09.16)
Paten
Bilumum köpek eşyası (tasma, su kabı, köpek yatağı...)
Barınak kermesinde satılacak malların durduğu bir koli (kermes olsa da olmasa da o hep arabada duruyor evde fazlalık diye)
Lastik çizme
Birtakım müzik cdleri (arabanın cd çaları çalışmıyor)
0
buff
(28.09.16)
2 kamp sandalyesi,
Yun sal
Battaniye
2 adet kucuk yastik
Alet cantasi tarzi bi

En enteresani ise

birden fazla ayakkabi cekecegi (babam misafirlige gittigi evde cekecek yoksa arabadan aldirir, onu o eve hediye eder)
0
kuehles blondes
(28.09.16)
120 cm lik şeffaf hortum.
boş yangın tüpü
basınçlı kutu oda spreyi nin yedeği
boş deri el çantası
eriyip tekrar katılaşmış çiköleta
plastik plakalık 2 adet
2 adet çıkma silecek
koli bandı
bir kaç adet plastik torba
1 adet kanepe kırlenti
0
AWD
(28.09.16)
Balta? testere? kürek? Napıyorsun bunlarla, korku filmi gibi araba valla
0
postmodern rh
(28.09.16)
Piknik örtüsü ve yastık (unexpected piknikler için hazırlıklıyım)
Ceket (soğuğun nerden geleceği belli olmaz)
Yangın tüpü ve ilk yardım malzemeleri ( tüvtürk öyle diyor)
Cam suyu (kokulu sabunlu)
Peçete ve Islak mendil (aşırı elzem)
Cam buğu spreyi ( işe yaramıyo ama almış bulundum)
Bilimum gereksiz kitap vs (koyacak yer yok yurtta ama ya gerek olursa?!)
Heineken bira ( fi tarihinde alınan bu bira hala duruyor, bozuldu mu acaba xD)
Telefon şarj aleti
Akü biterse diye ara kablo ( hayat kurtarır bence hepiniz alın)
0
ekaterina
(28.09.16)
ceket
2 adet kamp sandalyesi
şemsiye
mutlaka bir kitap
ped
bozuk para
ıslak mendil

hiç biri gereksiz değilmiş yalnız.
0
şubatsonrası
(28.09.16)
eski arabamın orjinal egzozunu vermişti aldığım kişi, sattığım ana kadar bagajda gezdirdim :D
0
lostys
(28.09.16)
(30)

Sunnet mevzusu

uzun kulaklı yalnız tavşan
Ya oglan 6 aylik oldu baba tutturdu hadi sunnet diye. Oyle dugun dernek, mevlut, pilav falan islerine hic girmiyorum zaten de ( nefret ediyorum demeli miyim) gercekten gerekli mi sunnet? Okudugum kaynaklardan yorumlarsam aslinda cokta lazim degil gibi. Simdi yarin obur gun yavru cikipta anne niye ke
Ya oglan 6 aylik oldu baba tutturdu hadi sunnet diye. Oyle dugun dernek, mevlut, pilav falan islerine hic girmiyorum zaten de ( nefret ediyorum demeli miyim) gercekten gerekli mi sunnet? Okudugum kaynaklardan yorumlarsam aslinda cokta lazim degil gibi. Simdi yarin obur gun yavru cikipta anne niye kestirdin ya da kestirtmedin demesin bana.

Sizler ne yaptiniz?

Not: Aile musluman hani yorum icin gerekliyse de cocuk buyuk ihtimal burada yasayacak.
0
uzun kulaklı yalnız tavşan
(28.09.16)
Askerde kontrol ediyorlar diye biliyorum. (Cidden.) Yaptırın bence. Temiz bir şey bana göre.
0
dissendium
(28.09.16)
çocukken demez, çünkü tüm arkadaşları sünnetli olacak ama büyüyünce yav niye kestirdiniz diyebilir. çocuk sahibi değilim ama sağlık problemi oluşmadığı sürece vücuttan bir parça koparmak oldukça kötü tınlıyor. herkes "ama hastalık riski" bıdı bıdı diyor ama riski azaltmak için gidip önceden apandisitini aldıran görmedim. yani hayatı boyunca hiç hastalanmayabilir (ki milyarlarca sünnetsiz insan nasıl hastalanmıyor) ya da 1 yaşında da hastalanabilir, bu bebekken önlem alınacak bir şey olmasa gerek.

ayrıca adı "sünnet" (dinde yapılsa iyi de yapmasan da olurculuk) olan bir şeyin kesinlikle yapılması gerektiği gibi bir algı olması da ayrıca ironik. madem öyle adını "farz" koysaydınız.

not: temiz bir şey bence denmiş, vücudunun neresini ne kadar temizlersen o kadar temiz olur. sünnetsizler pis gibi bir ön yargı da hayatımda görmedim. sünnetsizlerin pipisi mi kokuyor tövbe est gerçekten..
0
freya
(28.09.16)
@freya sana katilmakla beraber bu konuda esimin, ailesinin ve ailemin karsisinda tekim. Sizin cevaplari okutarak bir giris yapicam bakalim.
0
🌸uzun kulaklı yalnız tavşan
(28.09.16)
Bence gerekli. Birçok bilim insanı aynı fikirde,
0
aklimdakisorular
(28.09.16)
Sağlık açısından bilemiyorum ama gayrimüslimler gayet sağlıklı olduğuna göre sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Ben olsam tek endişem şu olurdu; "sen ne zaman sünnet oldun" gibi ilkokul muhabbetlerinde mahalle baskısına maruz kalabilir.
0
himmet dayi
(28.09.16)
ya adet bu olduğu böyle geldiği için yaptıran o kadar çok ki. kimse durup da ulan ben öz çocuğumun organlarından birini onun rızası olmadan kesiyorum hayatı bu şekilde yaşamaya zorunlu tutuyorum demiyor. halbuki ha elinin bir parmağını kesmişsin ha sünnet etmişsin. dediğim gibi parmak da kangren olursa kesilir, bu gereklidir, orada da bir sıkıntı olursa sünnet gerekli olabilir. ama sıkıntı oluşmadan çocuğu 1- vücut bütünlüğünü bozmak ve travma yaşatmak 2- çok büyük bir zevkten mahrum bırakmak insanın insana yapacağı bir işlem değil.
0
freya
(28.09.16)
yazdıklarınıza göre nasılsa yaptıracaksınız gibi görünüyor. vakitlice yaptırıp kurtulun o zaman, çocuğa da ileride kabus olmasın.
0
nrmnm
(28.09.16)
Demez bir şey. Yaptırmazsan duruma göre bu coğrafyada sıkıntı yaşayabilir.
0
arnold schwarzeneger
(28.09.16)
Sünnetin tek geçerli sebebi toplum baskısı ve inanç olabilir ancak.

Freya güzel şeyler söylemiş, çocuk büyüyünce işedikten sonra pis bırakabilir gibi aptalca argümanlarla sünneti destekleyenler var, sünnet iğrenç bir pratiktir (bkz. bu geleneğin atası olan yahudi sünneti ve yaşlı hahamların küçücük bebeğin pipisinden çıkan kanı emerek temizlemesi) ve erkeğin cinsel ilişkiden aldığı hazzı azaltır. Amaç olarak kadın sünnetinden farksızdır, sadece gelenek diye kanıksandığı hatta kutsanıp kutlandığı için normal gelir.

Çocuk ileride niye kestirdiniz diyebilir ama çok büyük dert olacağını sanmam, yine de çocuğun iyiliğini düşünüyorsanız bırakırsınız ileride kendi karar verir.

Onun dışında çocuğunuz ilkokul/ortaokul çağında sünnetsiz olduğunu gizleyebilir, kendini daha az erkek hissedebilir, utanabilir. Bu da yaptırmamanın kötü yanları, ama yaptırmamanın kötü etkileri arasında kesinlikle "pis oluyor yav" gibi aşağılıkça bir sebep gösterme olmamalı.

Sünnetin ne kadar faydası varsa çocuğunuza adamakıllı bir eğitim vererek bütün eksikliğini giderebilirsiniz.

Babası "benim oğlum erkek olacak" filan diyorsa da açın o kesilen dokunun sinirler bakımından ne kadar zengin olduğunu ve cinsellikten alınan hazzı ne kadar etkilediğini gösterin. Bu sünnet denen iğrenç geleneğin ne zaman ve nasıl başladığını okutun (ağzı kanlı yahudi içeren sünnet fotoğrafları gösterin).

Bu işin hijyen için yapılmadığını, binlerce yıl önce bu işi yapanların steril ameliyathaneler kullanmadığını, hala bodrum katlarında bok gibi ortamlarda çocukları sünnet ettiklerini, hijyene hiç önem vermeden abuk subuk metodlar kullandıklarını anlatın.

Ay ileride hasta olur, pipisini silmez, hastalık kapar diyenler de kadın sünnetini de destekliyor galiba.

Neyse özet olarak yaptırmamanın kötü tarafı çocukluğunda sünnetsiz olması yüzünden eksik hissedebileceği ihtimali.

Edit: @dissendium Ben kimsenin cevabına karşılık olarak bir şey yazmadım ama evet, eğer "pis olur o yüzden kestirmek lazım" diyebiliyorsanız bu argümana aptalca derim. İleride silmez diye insanın cinsel organına müdahale mi edilir? Bu mantıkla aynı sebepten enfeksiyona çok daha yatkın olan kadınlarda da sünneti destekleyebilecek misin? Sünneti normal görmenin sebebinin içi boş ve amaçsızca yerleşmiş toplumsal kurallardan, sorgulanmadan yerine getirilen gerikafalı gelenekler yüzünden olduğunun farkında değil misin?

Sünnet hijyen için yapılmıyor arkadaşlar, sünnet hijyen için icat edilmedi. Sünnet insanlar zevk alamasın diye var. Kadın sünneti niye varsa erkek sünneti de o yüzden var. Pis koku oluyor o yüzden sünnet edelim diye bir kadın için de diyebildiğin zaman ikiyüzlü argüman demeyi, sorgulamadan gelenekçilik yapıyorsunuz demeyi bırakırım, ha o zaman da aptalca demeye devam ederim o da ayrı bir şey.

Yukarıdaki arkadaş da (dissendium) enfeksiyon ihtimalinin (bu da çocuğun eğitimine bağlı tamamen) sünnet yapılması için haklı bir sebep olduğunu düşünüyorsa bunu kadınlara yapmayı da haklı buluyor muymuş onu çok merak ediyorum. Cevap verse keşke. Kadınlarda idrar yolu ve vajinal enfeksiyon ve iltihapların ne kadar yaygın ve olası olduğunun farkında mısın? Keselim mi kardeşim? Çocuk nasılsa ölecek diye doğurmayalım? Tipine bakıp bu çocuk büyüyünce hırsız olur deyip hapishaneye atalım? Nasıl bunlar, akıllıca mı?
0
Adramelekhh
(28.09.16)
@nrmnm henuz savasiyorum. Her ne kadar karsi taraf kalabalik gorunse de anne benim. Sonucta baba ile ortak bir karar vericez. Evde oyle erkegim benim dedigim olacak tavri olmamakla beraber surekli sunnetin avantajlarindan bahseden babayi farkli goruslerle ikna etmem gerekiyor galiba.
0
🌸uzun kulaklı yalnız tavşan
(28.09.16)
@freya, cevap vermeyecektim, ama yine de vereyim dedim. Apandisit adı üstünde apandis-it yani apandis iltihabı demek. İltihap oluşmadığı sürece apandisin kimseye zararı yok. O yüzden insanların apandislerini aldırmaması çok normal. Bunu sünnetle karşılaştırmana hiç girmiyorum. Pipi bildiğiniz gibi işemeye yarıyor. Sünnet derisi dediğimiz sünnette kesilen kısım çoğu zaman işeme sonrasında ıslak kalıyor ve evet, bu kokuya sebep oluyor. Hatta zamanla o bölgede temizliğe bağlı olarak enfeksiyon da meydana gelebilir. Çünkü bu tip nemli ortamlar bakteriler için uygun. Bunun neresi ön yargı?

Hemen laflar hazır, aptalca argüman bilmem ne. İşsiz misiniz amk. Bir cümleden nelere ulaşıyorsunuz.
0
dissendium
(28.09.16)
@adramelekhh ileride kendisi karar versin tezimi babasi surekli curutuyor. Efendim yok daha zor olurmus, travma yasarmis ( ya insan 20 yasinda travma mi yasar diyorum ki kendi rizasi yine) yarin obur gun evlenir kizin ailesi ister iyice gicik olursun diyor ( kizin ailesi bizim oglanin niye sunnetli & sunnetsiz oldugunu bilsin dedigimde cevap veremiyor ayri).
0
🌸uzun kulaklı yalnız tavşan
(28.09.16)
arkadaşlarım arasında askerde zamazingosuna bakılanını duymadım hiç.
soruya cevap: sağlık açısından da iyi olduğundan dolayı yaptırın bence.
0
seyduna6687
(28.09.16)
oo sunnet savaşları, alırım bir dal :)

%99.99 u sunni musluman bir ulke oldugumuz icin kestir gitsin. isid'e komsuyuz lan!
ha dinen mecburi değildir o ayrı. onu takan yok zaten.
0
supermatik
(28.09.16)
Baba da oyle benim oglum erkek olacak triplerinde hic degil haksizlik etmek istemiyorum. Evde cinsiyetci yaklasim 0. Sanirim o da daha cok saglik, temizlik, kolaylik kismina takiliyor.
0
🌸uzun kulaklı yalnız tavşan
(28.09.16)
Yani olay sağlık, temizlik, kolaylık kısmıyla alakalıysa ben olsam doktorlara ve psikologlara danışırdım. Hem tıbbi hem psikolojik eksi ve artılarını rahatça tartabilmek için. Burada bu konular hakkında atıp tutuyoruz ama burada paylaşılan bilgilere veya yorumlara güvenip fikir oluşturmaktan iyidir.

Bunların yanında da çocuğa böyle bir müdahale etmeye ne kadar hakkınız olduğu sorusunu içinize sinen bir şekilde cevaplamanız lazım.
0
Adramelekhh
(28.09.16)
@dissendium aynı zamanda parmağın kangren olmasını da örnek vermiştim, hemen her şeye uyarlanabilir bu, bir organ hastalanırsa çözüm aranır ama "ya abi hastalanma ihtimali var gibi sanki ıslak falan ne dersin" diyerek kesilip atılmaz. vajinanın nemli ortamından bahsetmek bile istemiyorum o zaman kadın sünneti duyunca aklımızı kaybediyoruz ama. temizliği düzgün yapıldığı sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum, dişlerimizi de yemeklerden sonra fırçalamazsak çürüyor baştan çektirip kurtulalım hoop bak yine alakasız ama çok da uygun bi örnek.
0
freya
(28.09.16)
sağlık açısından bence hiçbir halta yaramıyor.

ama ekstra mahalle baskısı yükleyeceksiniz. küçükken erkek çocukları birbirine pipi gösterir, hatta yarı cinsel şeyler yaşar (aaaa demeyin öyle, normal bir durum). çocuğun adı sünnetsize çıkacak. yarın bir gün kafasına estiği kişiyle sevişemeyecek, pipiyi her gören "aa sen sünnetsiz miydin?" diyecek vs.. ülke zaten çoğunluk dışındaysan insana bir ton stres yüklüyor, ileride yurtdışında yaşamak gibi bir planınız yoksa çocuğa bir de bunun stresini yüklemeyin derim ben.
0
sir gawain
(28.09.16)
Temizlik kişisel bir olay. Çocuğunuz temizlik alışkanlıklarını doğru düzgün edinirse bir sorun olmaz. Bunu geçiniz. Sanki sünnetsiz adamların hepsi pislikten kırılıyor.
Sünnet derisinin orada bir işlevi olduğu belli. Ben de erkek çocuğum olursa sünnet ettirmeyeceğim. Baskılarla karşılaşmayı göze aldım. Çocuğumun vücut bütünlüğüne saçma sapan bir gelenek için zarar vermek istemem.
İnternette bolca bilgi var, doktorların görüşleri var, makaleler var. Onları gösterebilirsiniz. (şurada kaynaklarıyla buldum bir yaı: www.cirp.org) Çocuğun da anne niye kestirmedin diye soracağını sanmıyorum, sünneti savunanlar sadece sünnetliler çünkü. Maalesef hem sizin, hem çocuğunuzun mahalle baskısı ile yüzleşmesi gerekir.
0
peggy
(28.09.16)
1-5 yaş arası yapmıyorlar genelde. yaptırın derim.
0
fakyoras
(28.09.16)
Sünnet maalesef bir sakatlamadır ve zararları yararından daha fazla.

Mobildeyim link bulamıyorum, uzun yazma fırsatım da yok maalesef. Fakat lütfen google'dan sünnet evrim ağacı diye aratın. Orada bazı başlangıç yazılarını bulabilirsiniz.
0
sevgikusunkanadinda
(28.09.16)
ayrıca bu bir cerrahi operasyon ve dikensiz gül bahçesi değil.

yani hatalı kesim sonucu cinsel hayatı sönenler, enfeksiyon kapıp aylarca sürünenler de var. kendi yeğenimin evde kanaması durmadı, gece acile koşturulup yeniden dikiş atıldı.
0
supermatik
(28.09.16)
bence ebeveynler çocuklarının vücut bütünlüğünü korumaktan sorumlu, mahalle baskısını onun üstünde uygulamaktan değil. ama biliyorum, buna karşı durabilmek çok zor, çok yıpratıcı. benimde bir arkadaşım sizin tam tersinizi yaşıyor, kendisi baba olarak sünnet ettirmek istemiyor oğlunu, bana yapılmış bir saçmalığı neden oğluma yaşatayım, ben yetiştireceğim için zaten neden kestirmedin baba diyecek bir zihniyette olmaz benim çocuğum diyor.

edit: kaldı ki kendisi sağlıkla ilgili sektörde ve daha sağlıklı bilgisinin fos olduğunu söylüyor.
0
Phoebe
(28.09.16)
avustralyalı arkadaşım türk kızla evlendi, kızın ailesi düğünden önce sünnet ettirdi. -yabancı damat diye bir dizi vardı eskiden kanal d'de, aynı onun gibi-. çocuğun omzumda ağladığını bilirim, seksten gram zevk almıyorum artık diyordu.
ben oğlum olursa yaptırmayı düşünmüyorum :/
0
tejeve
(28.09.16)
sünneti savunanlar sünnetli tipler zaten. sırf "biz olduk onlar da olsun" mantığı. bir gram ilerleme yok.

bence oturun sağlam kaynaklardan sünnetin kökenini okuyun. daha sonra objektif bir doktor bulup ona danışın. zararı faydasından çok.
0
ruhen hastayim ben
(28.09.16)
ben tamamen çocuğun inisiyatifine bıraktım. kendi isterse yaptırır. düğün dernek hıyarlığına da gerek yok. 30 yaşına bile gelse hastanede narkoz ile halleder geçer. "ama dalga geçerler" kısmına da takılmıyorum. o çocuğa vereceğiniz özgüvenle alakalı. misal benim çocuk görülüyor ki dalga geçmeye kalkan olsa, "hıhı evet tabii canım" deyip geçecek durumda. en önemli kısmı da bu zaten.
0
elestirman
(28.09.16)
sünnetliyim ama şu an bana sorulsa istemezdim büyük ihtimal. sonuçta sünnetsiz de bir sürü insan var ve hiç de farklı durmuyorlar. hatta -araştırmadım ama- benim bir teorim var sünnet konusunda. erkekleri cinsel açıdan etkiliyor gibi geliyor bana bu sünnet konusu. hem psikolojik, hem de fiziksel açıdan. bir yaşa kadar sünnet korkusu oluyor çocuklarda. bunun gelecekte cinselliğe nasıl etkili travmalar yaratacağını düşünün. fiziksel olarak da düz mantık olarak şöyle yaklaşıyorum. normalde (işlevini yerine getirmediği anlarda) korunması gereken bir bölge, her daim açık oluyor. her daim x bir temasla (kilot, baksır vs.) karşılaşıyor. bu da hassasiyetini etkiliyor olamaz mı? (bu da erken boşalma gibi türlü cinsel soruna neden oluyor olabilir.) sonuçta onu bize doğa vermiş. zaten gereksiz olsa doğal yollarla sünnetli olmaya dair evrimleşirdik gibi geliyor bana.
0
matrix
(28.09.16)
@Adramelekhh,

1. Yaşadığımız ülkede kız çocuklarına sünnet uygulanmıyor. Kendi ülkenin gerçeklerine yabancısın. Başka ülkelerde bu uygulanabilir, bunun farklı sebepleri olabilir, ben bundan bahsedecek değilim. Çünkü bu soruya yanıt değil. Bunu bana değil, başkasına sormalısın.

2. "temiz bir şey bana göre" cümlesi zaten bir görüş belirtiyor. Buradan sünnet olmayanların "pislik" olduğunu ortaya atmanız benim değil, sizin görüşünüz. Görüldüğü üzere benim görüşüm aptalca değil, tam tersine sizin ortaya attığınız görüş aptalca. Çünkü bunu diyen ben değilim. Siz sünnet olmayanların "pislik" olarak görüldüğünü söylüyorsunuz. O zaman bunu da böyle düşünenlere sorun.

3. Ortaya attığım tek konu hijyendi. Olayın dini kısmından hiç bahsetmedim ki zaten üç tane cümleden oluşan bir yanıt var. Siz bu yanıta paragraf yazmışsınız.

4. Wikipedia'nın Circumcision başlığından bir kısım,

In other cases it may be done as a treatment for a condition or for preventative reasons. Medically, it is a treatment option for problematic cases of phimosis, balanoposthitis that does not resolve with other treatments, and chronic urinary tract infections (UTIs).

Burada sünnetin "as a treatment" yani hastalıklara karşı bir tedavi olarak uygulandığı söylenmiş.

Yine başka bir cümle,

Evidence supports that male circumcision reduces the risk of HIV infection among heterosexual men in sub-Saharan Africa

Erkek sünnetinin HIV enfeksiyonu riskini azalttığı söyleniyor.

Bir de sen kadın mısın yoksa erkek mi? Doğum falan dediğine göre kadınsın sanırım. O yüzden sünneti yabancı bir kavram olarak görüyorsun herhalde.

@freya, kangren demişsin, cevap vermiyorum buna, senin kafa yapını anlayamadım pek.

Bir daha yanıt yazmam herhalde.

Özetle soru sahibi ister yaptırır ister yaptırmaz, ben burada görüşümü belirttim. Bir iki kelimeye bakıp bana sataşmanıza gerek yok. Zamanımı gereksiz tartışmalara harcayamam.
0
dissendium
(28.09.16)
@dissendium: Sünnetin haklı gerekçesi olarak ileride oluşabilecek enfeksiyonların ihtimalini göstermişsin, ben de dedim ki eğer bu enfeksiyon ihtimalleri böyle bir hareketi haklı kılabilecek, varsa sağladığı faydayı karşılayacak kadar basit bir şeyse kadınlarda da olmasını destekliyor olmalısın.

Ben erkeğim, kadın sünneti örneğini vermemin sebebi sadece senin erkek sünnetini haklı bir şey olarak görürken büyük ihtimalle kadın sünnetini iğrenç veya ilkel bir şey olarak görmenin (ki tersi daha kötü) çelişkili olduğunu ve bu çelişkinin sebebinin geleneklerin ve toplum kurallarının yüzünden normal bir şey olarak sürekli erkek sünnetine maruz kalmamız ve bunun kutsal ve takdir edilesi bir şey olduğunun bize öğretilmesi demek istedim.

İlk yazdığımda senin yazını veya nickini bile okumadım, sen "lafınız hazır amk" gibi bir cümle kullanıp adamakıllı cevap bile vermeyince ben de daha sert yazdım ama haklısın hakaret etmemem gerekirdi.

Yazdığım yazının tamamı sana değildi, hatta "ileride pis olur diye kesmek" kısmını bile seni okumadan yazdım. O yüzden niyet okuduğum filan yok.

Senin verdiğin vikipedi alıntısında sünnetin bir tedavi olarak kullanılabildiği yazılmış, bu hastalığın oluşmasından sonra yapılmasını meşru kılar (ki bu da neyin ne olduğunu bilmeyen küçücük çocuğa değil daha aklı başında insanlara uygulanıyor ve en azından başka çözümü olmadığı için ve sağlığı için uygulanıyor).
Bunun bir tedavi olması bunun asla sağlık için iyi olduğu anlamına gelmez, kanser olduğumuzda iç organlarımızın parçalarını alıyorlar kanser yayılmasın diye, bu iç organları almayı mantıklı kılıyor mu? Tabi ki hayır. Kangren olan uzvu kesiyoruz, bunun tedavi yöntemi olmasının sünnetin her çocuğa yapılmasıyla bir ilişiği var mı? Hayır.

Son olarak, sünnetin hastalık riski azalttığına dair veya bunun karşısında yer alan bir çok akademik makale var. İstediğimizi seçip birbirimize gösterebiliriz. Ama sen benim asıl demek istediğimi anlamamışsın.

Öncelikle sünnetsiz insanlarda hiv'e yakalanma sıklığının istatistiki bakımdan göz ardı edilemeyecek derecede fazla olması asla sünnet hiv'i engelliyor demek değil. Bu doğru bir bilimsel çıkarım değil. Bu sadece ortada bir korelasyon olduğunu gösterir. Sünnet kültürü olmayan toplumlarda hiv virüsünün yayılmasını hızlandıran etkileşimler daha fazla yapılıyor olabilir, sünnetin olmadığı toplumlarda tamamen rastgele bir şekilde bile hiv'e yatkınlık daha fazla olabilir.

Son olarak, hadi sünnet olmak gerçekten hiv oranını azaltıyor diyelim. Bir insanın rızası olmadan vücut bütünlüğünü bozmak, hele de o insanın akli ehliyetinin hiç ama hiç olmadığı bir dönemde, asla meşru bir olay değil. Bu çocuklara hiv virüsünü kapmamaları için nasıl davranmaları gerektiğini öğretmek yerine gidip sünnet etmeyi meşru kılmaz.

Teşekkürler.
0
Adramelekhh
(28.09.16)
benim oğlum olsa asla onun vücudunu böyle ilkel aptallıklara alet etmezdim. şuncacık çocuk kendini size karşı koruyamıyor, ağzını açıp tek bir laf edemiyor ve siz onu cerrahi bir müdahaleye maruz bırakıyorsunuz!! bence "durduk yerde" sünnet suç olmalı. ancak maalesef türkiye gibi s.kim sokum bir ülkede yaşıyoruz ve insanlar bu konuda "böyle gelmiş böyle gider, yaptır yitsin yeaa" şeklinde hareket ediyorlar. gerçekten korkunç.

şu temizlik falan diyenlere de ayrıca kahkaha attım bu arada. duyan da sünnetsiz tüm erkeklerin penisleri pislikten kalkmıyor falan sanacak ahah.

insan el kadar bir çocuğa nasıl kıyar, nasıl böyle bir işe kalkışır aklım almıyor. hele ki bir anne, bir baba buna nasıl müsaade eder? çocuklardan tiksinen biri olarak söylüyorum, benim gibi biri için bile fazla bu.
0
köstebek kurabiye
(28.09.16)
(4)

Bilgisayarım İnternete Bağlı Görünüyor ama Girmiyor

jimjim
En son bi kaç program indirdim virüs mü girdi noolduysa düzelmedi.. indirdiğim programalrı kaldırdım bu arada..İnterenete bağlı görünüyorum: bağlantı/ paylaşım merkezinde de öyle görünüyor; fakat hiçbir sayfayı açmıyor . Nasıl düzelecek:(((Winfows 7
En son bi kaç program indirdim virüs mü girdi noolduysa düzelmedi.. indirdiğim programalrı kaldırdım bu arada..
İnterenete bağlı görünüyorum: bağlantı/ paylaşım merkezinde de öyle görünüyor; fakat hiçbir sayfayı açmıyor . Nasıl düzelecek:(((
Winfows 7
0
jimjim
(28.09.16)
sistem geri yükleme yap
0
hlt1985
(28.09.16)
baska tarayıcı
wireless ya da baglanti sembolunun ustunde onar secenegi var
0
kingcyrax
(28.09.16)
DNS ayarları otomatik değilse otomatik yapın.
0
himmet dayi
(28.09.16)
eset kullanıyorsan ağ ve paylaşım merkezi ayarlarından girip eseti kaldır.
0
illegalstar
(28.09.16)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.