[]

işe yeni başlayanların istifası?

merhaba. kız arkadaşım geçen hafta yeni bir işe başlamıştı. ama gerek işin stresinden gerek de mobbing yapan oç işverenler yüzünden harap oldu. ben de işten ayrılmasını istiyorum. yasal olarak ben önümüzdeki hafta yokum deme gibi bir hakkı var mıdır? nasıl oluyor bu işler.




 
bakınız: ihbar süresi


  • gogu delen adam  (07.12.16 21:35:51) 
yasal olarak 2 ay deneme süresi var. iki taraf da keyfine göre sözleşmeyi iptal edebilir. yani sorunun cevabı evet.

yamuluyorsam düzeltsinler. emin değilim.
  • cokponcik  (07.12.16 21:36:01 ~ 21:36:53) 
iş sözleşmesinde deneme süresi belirtildiyse (genelde 2 ay olur) direkt ayrılabilir. Böyle bir ibare yoksa 6 aya kadar olan çalışmalarda 2 haftalık ihbar süresi var.

edit: @cokponcik

yasal diyemeyiz. işveren deneme süresini koymakta serbest. yasa sadece üst sınırı 2 ay olarak belirliyor. toplu sözleşmelerde 4'e kadar uzatılır diyor. Yani iş sözleşmesinde deneme süresi 1 haftadır yazarsa bu geçerlidir. Hiçbir ibare yoksa deneme süresi de yok demektir. İşveren isterse 2 haftalık ihbar süresini kullandırmak isteyebilir. Çalışan çalışmak istemezse maaşının yarısını ödeyip direkt ayrılabilir.
  • himmet dayi  (07.12.16 21:37:55 ~ 21:40:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.