[]

Thy bu riski nasıl alıyor?

Thy Barcelona futbolcularını tasıyordu ya bi ara. Hala devam mı bilmiyorum da baya riskli bi olay degil mi bu? Ucak düsse Barca yok olucak filan.Inanlmz bi prestij kaybı olur. Bu riski nası alıyorlar?




 
herhangi bir uçakları düşse prestij kaybedecekler zaten. Evet barcelonanın tamamının uçak kazasında yok olması, tarifeli yolcu uçağının düşmesinden daha büyük bir haber olacak, daha uzun süre gündemde kalacaktır tabii ki. Onlar da bunu düşünüp ekstra özen gösterip, ne biliyim en süpersonik pilotlarını bu işe verip kendilerince bu ihtimali düşürüyordur zaten. Olağandışı bir gelişme sonucu uçağın düşmesi ihtimalini zaten engelleyemezler. Almak zorunda oldukları bir risk o.
Bu işin bir de reklam değeri kısmı var. Evet, öyle veya böyle bir risk alınıyor ama karşılığında ne var bu riskin? Bu da risk/reward denen bir mesele.

  • naberabi  (29.11.16 11:09:22 ~ 11:15:23) 
Milyonda bir bir ihtimal sözkosuyken neden böyle bir riske girmesin ki? Yani risk bile denemez buna en nihayetinde ekstra özen gösteriliyordur uçağın bakımına kontrolüne. Ha tüm tedbirleri aldıktan sonra yine düşüyorsa düşer, yapacak bir şey yok o konuda.


  • angelus  (29.11.16 11:13:03) 
Dünyanın en güvenli aracı uçak zaten. Risk o kadar az ki alınmasında hiçbir problem görülmüyor.


  • himmet dayi  (29.11.16 11:17:12) 
E ne yapsınlar? 40 kişilik takımı 20 farklı uçakla mı göndersinler?


  • babilbaligi  (29.11.16 11:43:42) 
Sigorta yaptırılıyor. Her futbolcunun sigorta bedeli farklı


  • lunedi  (29.11.16 12:00:22) 
messi öldükten sonra napayım sigortayı :'(


  • kveldulv  (29.11.16 13:51:36) 
reklam kazancı karşısında kabul edilebilir bir risk bu. asıl siz thy'nin yolcuların hayatı pahasına ne riskler aldığını bilseniz dibiniz düşer. sadece ikisini söyleyeyim gerisi siz düşünün:

uçaktaki arıza giderilmeden uçmam güvenli değil, bu şartlarda uçamam diyen pilotu kızağa çekip ekstra ücret karşılığında arızalı uçağı uçurmayı kabul eden pilotla kıtalar arası uçuş yapmak

normal terifeli uçağın kargo bölümünde 5 tonluk canlı vahşi bi hayvanı taşımak.
  • yemrem  (29.11.16 14:17:16 ~ 14:17:55) 
Hiçbir futbolcu siyasetçi uçağa binmesin? Kimse uçağına almasın?


  • basond  (29.11.16 14:36:42) 
@yemrem, geçerli kaynak?


  • der meister  (29.11.16 14:57:39) 
@basubadelmevt tiklememişsin ama dediğin argümanın saçmalığından haberin vardır umarım.

Neyse
@yemrem hangi 5 tonluk canlı vahşi bir hayvan uçağın kargo bölümüne sığıyor? Valla dalga amaçlı falan sormuyorum ciddi hangi hayvan merak ettim.
Bu arada bunlar için prosedürler var ve prosedüre uymayan canlılar kesinlikle alınmıyor. Yoksa at penisinden ispinoza kadar değişik ürünler taşınabiliyor.

"uçaktaki arıza giderilmeden uçmam güvenli değil, bu şartlarda uçamam diyen pilotu kızağa çekip ekstra ücret karşılığında arızalı uçağı uçurmayı kabul eden pilotla kıtalar arası uçuş yapmak" şu tabirini açarsan madalyonun diğer tarafı ile şirket mi haklı pilot mu haklı daha net bir yorum kafamda oluşur.

Çünkü bu durumda pilot da haklı olabilir şirkette haklı olabilir.
  • basond  (29.11.16 17:40:00 ~ 17:40:46) 
@basond
Argümanım sacma degil senin yaklasımın sacma.Tek bir futbolcunun ya da siyasetcinin ucaga binmesinden ve ölmesinden bahsetmiyoruz burda.Dünyanın en iyi takımlarından birinin tam olarak yok olmasından bahsediyoruz.Bence o ucagı ucarmak risktir.

  • basubadelmevt  (29.11.16 17:47:34) 
e o zaman kimse messiyi cristiano ronaldoyu vs uçağına almaz bu mantıkla yada meşhur etkili bir siyasetçiyi.
messiyi uçağına alıp düşmesi ile barcelonayı alıp düşmesi arasında bir fark yok. Her türlü dünya gündemine oturacaktır.

Ha barcelona bu riski nasıl alıyor dersen katılırım bak ama Şirketler bazında risk az ve gayet alınabilir bence fikrin yanlış bir yaklaşım.
  • basond  (29.11.16 17:55:36 ~ 18:02:09) 
@kveldulv evet ölmelerini biz de istemiyoruz ama THY bu durumda risk almıyor, riski sigorta şirketleri alıyor ki bu riski de tek bir şirket almıyor bir çok şirkete bu risk paylaştırılıyor.


  • lunedi  (01.12.16 19:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.