[]

boş beleş entryler

gördüğünüzde ne yapıyorsunuz? böyle şeyleri şikayet edebileceğimiz bir merci bulunuyor mu?

mesela az önce denk geldim. arkadaş üstüne alınmasın diyecektim ama alınsın ulan, biraz da onlar alınsınlar üzerlerine. bu ne ya, böyle o kadar çok entry görüyorum ki başlıklarda...

eksisozluk.com

aha şu mesela. başlığa bir katkısı yok, format yıkılmış. sırf yazayım diye yazılmış entryler.

neyse işte cevap aradığım da yok da sinirimi bir nebze olsun paylaşayım dedim.

 
bilgisiz ve yorumsuz entry yazanlari, salak olduguna kanaat getirdigimi insanlari engelliyorum, sozlugu kendime gore traslamis oluyorum boylece. cekinmeyin bol bol engelleyin, hayat daha guzel.


  • mavicorap  (13.11.16 22:48:10) 
kanzuk bi entry yazdı ya, sözlüğü en iyi haliyle tutmak istiyoruz vs diye. o an malum organımla güldüm.

bu gibi entrylere her gün on kere rastlıyorum. eskiden soru başlığa cevap entry yasaktı millet olta atıyordu soru başlık açıp. sonra altına cevap yazanlar uçuruluyor ya da çaylak yapılıyordu.

şimdiki hale bak bir de. kanzuk'un tek amacı daha fazla hit almak. sözlüğü daha iyi bir hale getirmek değil.
  • bohr atom modeli  (13.11.16 22:50:44) 
galiba artık format diye bişey yok. vuhuhu falan diye yazılar fav manyağı oluyor sonradan da silinmiyordur herhalde bunlar. demek ki serbest.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (13.11.16 23:07:25) 
bohr atım modeli +1

tek amaç para kazanmak. sözlüğün kaliteli içerik kaygısı ortadan kalkalı yıllar oldu.

bu işin başlangıcındaki olay kanzuk'un webrazzi hakkında yazılan bir entry'yi, kurallara uyduğu halde "ticari itibarı zedeleyici içerik" diye silmesi ve yazarını uçurmasıydı. o gün oluşan büyük tepkiyi moderasyonun istifası izledi. ondan sonra da ispiyonlara bakacak adam kalmadığı için ispiyonu kaldırdılar ve sözlük bu hale geldi.

eskiden ispiyon varken en azından entry'nin yazarı moderasyon müdahalesine gerek kalmadan kendi düzeltebiliyordu.
  • himmet dayi  (13.11.16 23:08:42 ~ 23:09:42) 
Önemli başlıklarda cidden çok can sıkıcı olabiliyor. Geçenlerde İtalya'da deprem olmuştu. İlgili başlığın altında "melih gökçek'e bağlanmak lazım ehuehu" ya da "beylikdüzü'nden hissetmedim" gibi gerzekçe entriler arasından düzgün bir bilgi bulabilmek için entri ayıklamaya çalışırken ben de aynı şeyi düşündüm. Hatta ben de konuyla ilgili burada başlık açacaktım ama vazgeçtim. Çok sevdiğim bir yazar olan isolde bir entrisinde " sözlük oturmaktan imtina ettiğim semtlere döndü" yazmıştı. Gerçekten de sözlük son zamanlarda cahil cühela troll bir sürü gerzeğin doluştuğu bir yer haline gelmiş.


  • amanda hugnkiss  (13.11.16 23:22:08) 
önce eksi veriyorum.

sonra yazarın profiline giriyorum, kanallara bakıyorum anket ve tv ilk iki sıradaysa, en beğenilen bir iki entrysine bakıp beğenmezsem engelliyorum. bazen direkt engelliyorum. 250 kişi engellemişim az evvel kontrol ettim.
  • nickimin hakkini veremedim  (13.11.16 23:22:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.