[]

Aliexpress'den alışveriş yapmalı mı?

12 farklı satıcıdan toplam 22 dolarlık birsürü arduino bileşeni seçtim, hiçbiri acil olmadığı için takip kodu olmadan free shipping ile siparişi versem yüzde kaçı elime ulaşır? Satıcıların puanlarını vs gözönünde de bulundurdum ama en son ekşide gümrükten geçmiyor artık gibi şeyler okuduğum için sorayım dedim güncel bilgisi olan vardır belki. Daha az sıkıntı olur diye mümkün olduğu kadar hepsini aynı satıcıdan almaya mı özen göstereyim yoksa?




 
Parçalarınızın gümrük mevzuatındaki durumunu, paralarını filan bilmiyorum ama şunu demeye geldim. Ben aynı anda, farklı satıcılardan birçok şey alacağım zaman evdeki diğer insanların ismini giriyorum sırayla. Kişi başı kısıtlamalardan dolayı bu. Bugüne kadar gelmeyen olmadı aliexpressten bana.


  • inawen  (29.11.16 17:08:33) 
bugüne kadar 100+ ürün aldım. 1 tanesi gelmedi onda da parayı iade aldım. adresi doğru düzgün yazdıktan sonra gelir, rahat olun


  • skoofer  (29.11.16 17:13:00) 
takip kodu olmadan ürün almadım, sadece bir tanesinde satıcı bilerek yanlış takip kodu girip beni 1 ay oyaladı, ürün gelmedi haliyle, para iadesi aldım.

Elektronik üründe sıkıtnı yaşamadım, balın da yardımıyla aynı çipten ve geliştirme kartından onlarca soktum, gümrüğe takılmadı.
  • kimlanbu  (29.11.16 17:20:53) 
risk budur deyip 1-2 dolarlık bir sürü zımbırtı aldım takipsiz. hepsi geldi. sorun çıkmadı.


  • delidir yakalayin  (29.11.16 17:21:01) 
Toplu alışveriş yapsan bile farklı satıcılardan aldığın için ayrı ayrı gönderilerle gelecek. Ben de birçok kez alışveriş yaptım ve hiçbiri gelmemezlik etmedi.


  • himmet dayi  (29.11.16 17:35:18) 
Postacıya bağlı biraz da. Arkadaşımın aldığı her şey eline ulaşıyor mesela, postacı evde bulamayınca arayıp ulaşıyor kendisine. Benimkileriyse oraya buraya atılmış halde buluyorum genelde. Gelmeyenler/gelip geri gönderilenler de oldu ama paranı alırsın her türlü.


  • zetsuboushita  (29.11.16 18:04:37) 
Teşekkürler.
Peki alacağım ürünlerden birinde 2 farklı fotoğraf koymuş hangisini göndereceğini soruyorum anlaşamıyoruz bir türlü. Bu durumda yanlış ürün gönderirse elimde mi patlıyor, geri gönderip parasını alabiliyor muyum?

  • inugard  (29.11.16 18:07:49) 
kişi başına kısıtlama diye bişey yok arkadaşım.


  • loser blueser  (29.11.16 18:19:27) 
Fotoğraftakinden farklı ya da çalışmayan bir şey gönderirse iade alırsın geri göndermene de gerek yok. Üstteki kısma iki farklı şey koyduysa açıklama kısmındakini dikkate al. Görmediğim için tam yorum da yapamıyorum şimdi. Ama paran kalmaz yani merak etme.


  • zetsuboushita  (29.11.16 18:37:53) 
3-5 dolarlık şeyleri sürekli alıyorum ben aliexpress'den. Yukarıda da dendiği gibi postacıya bağlı olarak gelme ihtimali değişiyor. Ürünlerin hepsi gönderiliyor ama bir kısmının eve ulaşmama ihtimali oluyor. Benim postacı kapımın veya apartman kapısının önüne bırakıp gidiyo sürekli. Genelde 3-4 haftada gelme garantisi oluyor, onları takip et, o süre içinde gelmezse dispute aç, süresini uzat bi şeyler yap. Gelir muhakkak, gelmezse de paranı alırsıni hiç sıkıntı olmaz.

Farklı satıcılardan alman daha iyi olabilir.
  • charles montgomery monty burns  (29.11.16 18:42:04) 
50 urun aldım geliş zamanları çok farklı ama geldiler.


  • jamswety  (29.11.16 19:05:45) 
@loser blueser, 2014 yılından önce kişi başı parça kısıtı vardı yıl içinde. Mezvuatta yapılan değişiklik şu şekilde:

2014/7 sayılı Genelgenin 2. maddesi, Türkiye gümrük Bölgesindeki bir kişiye, posta veya hızlı kargo taşımacılığı kapsamında gelen bedeli gönderi başına 75 avro’yu geçmeyen eşyaya muafiyet uygulanmasında, eşyanın ticari miktarda ve mahiyette olup olmadığı veya bir gerçek kişiye ya da tüzel kişiye gelip gelmediğinin önem arz etmeyeceğini hükme bağlamıştır. Ancak, muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir.

Kafalarına göre kişiye sınırlama koyabilirler yani isterlerse. Memurun dikkatini çekmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum o yüzden.
  • inawen  (29.11.16 19:30:59 ~ 19:31:14) 
inawen

vergi muafiyetinden bahsediyor orada. diyor ki aynı üründen tek seferde veya farklı zamanlarda üst üste çok fazla sayıda alırsan ve bunu tespit edersek aldığın şeyler 75 euro altında bile olsa seni muafiyet kapsamından çıkarır vergi alırız. yani bir kişinin bir yıl veya bi dönem içinde yapacağı ticari amaç gütmeyen normal alışverişe bir sınırlama yok. okuduğumuzu anlayalım.
  • loser blueser  (29.11.16 19:37:01) 
@Loser
Muafiyet kelimesiyle kastedilen vergi muafiyeti değil kişi başına izin verilen adet muafiyetidir. Buna sınırlama getirebiliriz diyor. "Vatandaş, abartırsanız size verdiğim adet muafiyetine sınırlama koyabilirim."

Ben yanlış anladım diyelim, biraz araştırıp bakınca başkaları da mı yanlış anlamış acaba? bilgedefteri.net
  • inawen  (29.11.16 21:59:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.