[]

excel taşan yazı

iyi akşamlar. excel'de uzun metni yan hücreye nasıl taşırmadan yazabilirim? ekteki örnekteki gibi sütundan sonraki a'ların gözükmemesini istiyorum ama taşıyor ne yazık ki harfler. excel'im ingilizce. yönlendirmeyi buna göre yapabilirseniz çok sevinirim. yardım için teşekkür ederim şimdiden




 
sütunu yazının sığacağı kadar genişletebilirsin (sığabileceği minimum genişlik için, sütunun sağ köşesine çift tıkla-bunu tam anlatamamış olabilirim sürükleyerek genişlettiğin yer.)

ya da o hücre ya da sütunu işaretleyip wrap text yapacaksın home sekmesi altında vardır kısayolu. sonra satırı aşağıya doğru genişletirsin.
  • çakıstes  (15.11.16 22:52:16 ~ 22:52:40) 
merhaba, malesef söz ettiğim tam olarak bu değildi. satırı genişletmek gibi bir seçeneğim yok çünkü yukarıda yaptığım düzen bozulmuş olur genişletirsem. wrap text'de aynı şekilde olmuyor. benim ihtiyacım olan şey örneğin ; ekşiduyuru kelimesi satıra sığmıyorsa "eksidu" olarak göstermesi. satırı genişlettiğimde kelimenin tamamı görünüyor olacak zaten.


  • walser  (15.11.16 23:01:34) 
Yan hücre dolduğunda dediğin olacak buyuk ihtimalle. Yanlış anlamadiysam tabi.


  • btlylmz  (15.11.16 23:09:12) 
o zaman btlylmz+1


  • çakıstes  (15.11.16 23:23:46) 
asıl metni yazdığın hücrenin bir sağındaki hücre boş ise yana taşırır. bu hücreye de bir şeyler eklediğinde ilk yazdığın hücre zaten istediğin gibi olacak.

eğer sağdaki hücreye bir şey yazmayacağım, yine de ilk hücre istediğim gibi olsun diyorsan sağdaki hücreye bir adet boşluk gir (space) ve enter'a bas.
  • himmet dayi  (15.11.16 23:29:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.