[]

Birikim için

selam arkadaşlar ya. 1 sene tutmayı düşündüğüm param var. daha doğrusu, 1 sene boyunca kenara atıp 1 sene sonra durumuna bakacağım param var.

her hafta 300-400 kenara atıyorum.
fazla bişeyler gelince (mesela bugün 2000tl fazla geldi) onu da komple kenara atıyorum.

ben bu paraları biriktirmek için ne yapayım?

mesela bi kısmıyla altın almıştım 300-400 ata ata. şimdi bu 2000tl yi ne yapsam bilemiyorum.

nasıl biriktireyim?

tl'de tutarsam eriyip yok olacak gibi geliyor.

 
yapabilirsen bitcoin


  • dieselsingle2  (28.12.16 14:08:05) 
1 sene de çok değer kaybına uğramaz ama ben olsam dövize yatırırdım. Özellikle dolara. Çünkü FED önümüzdeki yıl iç kez faiz artışı olacağını beyan etmişti en son (4 de olabilir emin olamadım). FED'in faiz artırması demek doların diğer para birimleri karşısında değer kazanması demek.

Tabii önümüzdeki dönemde başkanlık referandumu vb. gibi olasılıklar var. Bunlar belirsiz olduğu için kesin bir şey söylemek mümkün değil. Sonuçta referandumdan hayır çıkarsa AKP büyük bir prestij kaybına uğrayacak. Ekonomi bundan olumsuz etkilenecek ve doların önünü alamayacağız. Aksi durumda da dolar bir miktar düşecektir. Ama 1 yıl sonunda senin para değer kaybetmiş olmaz. 1 yıl dövize yatırım için oldukça yeterli bir süre.
  • himmet dayi  (28.12.16 14:09:48) 
dolardan ziyade euro daha stabil. euro ya da altın alabilirsin para değerini tutar.

eğer amaç değer tutmaksa bu geçerli.

biraz risk isteniyorsa 5 bin liralık bloklardan hisse senedi alınabilir.
  • kurnaz  (28.12.16 15:13:05) 
Altın al


  • turkuaz  (28.12.16 15:29:16) 
şahsen bir kısmını Altında birazını Tlde tutuyorum. yakında yıllardır biriktirdiğimi de harcayacağım :)


  • ceycey e  (28.12.16 20:39:25) 
sepet yap (portföy olanından:)

70% dolar
20% euro
%10 altin
  • samicin  (28.12.16 23:03:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.