[]

Abddeki vegan arkadaşlara ne hediye yollayayım burdan?

Bir ineğin de bir köpekle eşdeğer yaşam hakkın olması gerektiğini savunduğu için vegan olan arkadaşlarım var. Onlara hediye yollamak istiyorum giden bir arkdaşım aracıığıyla.

Klasiktir, lokum diye düşündüm. Başka ne olabilir?

Daha önce de istanbulda bulundular, az çok biliyorlar.

Vegan ne olabilr, aklıma hep yiyecek geliyor.

 
Yiyecek olması şart mı? Gümrükte takılabilir yiyecekler. Normalde kendin gidiyorsan customs declaration veriyorsun. Orada yanında herhangi bir yiyecek bulunmadığını belirtiyorsun. Valizi falan ararlarsa çöpe atıyorlar.

O form da şu: www.skylife.com

11(a)
  • himmet dayi  (13.12.16 14:29:10) 
Şöyle söyleyeyim, vegan ürünler var hediye gönderebileceğiniz ve yiyecek olmayan ama Türkiye'de hayvan ötesi pahalı olur, çok para bayılırsınız vegan mumlara, vegan temalı tişörtlere falan. Aklıma ilk gelen keçeden güzel çanta falan olabilir ya da türk kahvesi takımı klasik. Türk kahvesinin kendisi gümrükte takılır mı bilmiyorum. Olmadı her zamanki gibi Paşabahçe, ister şık ister hayvanlı şeyler falan.


  • whoosie  (13.12.16 16:03:51) 
Keçe vegan olmadığı için kabul edemiyorum cevabı. Vegan ürün olmasına gerek yok, ürün vegan olmalı. Zaten türkiyede vegan ürün yok ki doğru düzgün. Lokum gibi kazara vegan denilen ürünleri kastediyorm. Daha önce de ispanyaya yollamıştım lokum, yabancı bir arkadaştı yine götüren. Öyle bir şey olmamıştı. Yiyecek sayısı fzla olursa belki öyle forma gerek vardır himme dayı? BEn g,tm,yorum, yabancı arakadaşım gidiyor


  • Cursed Chico  (13.12.16 16:25:14) 
Keçe vegan değil derken yünden yapılan hakiki keçe değil tabii ki :) Onlar pek kullanılmıyor artık, sentetik keçeler ise çok moda, şu tarz şeyler www.coolhunting.com ya da img0.etsystatic.com falan gibi.
Vegan felt bag diye aratırsanız görebilirsiniz, etrafta mağazalarda göreceğiniz keçe çantaların da neredeyse hiçbiri gerçek yün keçe olmayacaktır.

edit: bir de avrupa ve okyanus ötesi ülkelerin gıda sokma olayları hiç benzemiyor. Misal Avustralya'ya bu kağıdı doldurmadan yiyecek herhangi bir şey, kraker elma vs bile soksanız hayvan gibi ceza kesiyor, hatta discovery'de belgeseli var :D
  • whoosie  (13.12.16 16:44:45 ~ 16:49:41) 
kolonya.

eyüp sabri tuncer'de, rebul'da hatta pasabahcede çeşit çeşit kolonya var.

ıhlamur, incir, paris gecesi, kadinteni...degisik değişik pek çok şey var.

kolonya şimdilerde çok kullanılmasa da bizim kültürümüzün bir parçası.
  • balik kraker  (13.12.16 17:18:10) 
mesir macunu da vegan.
baharat takımı
türk kahvesi
bitki çayları
  • fasulyek  (13.12.16 17:40:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.