[]

cv'ye fluent englishce yazmak

Ne demektir? Kardes ben bunu yalayip yuttum akitin gelsin mi yoksa native languageim olmadigi halde cok sukur native mative anlamam herkesle rahatca iletisim kurarim ama tabii ki mukemmel degil mi? Birinci ise bunun bi tik alti nedir? Veya ben nasil karar verebilirim bu seviyeye?




 
ingilizce harizlanan cv / resume / ozgecmis icin dil seviyesini soyle ifade etmeniz (genellikle) oneriliyor:

beginner, elementary, intermediate, upper intermediate, advanced, fluent, (bunu pek gormedim) business fluent, mother tongue / native.

diger bir oneri ise soyle:
native speaker, near native / fluent, excellent command / highly proficient in spoken and written english, very good command, good command / good working knowledge, basic communication skills / working knowledge

hulasa, "fluent" oldukca akici, takilmadan, neredeyse ana dilinizmis gibi kullanabilmek demektir yabanci dili. bunun bir alt seviyesi "advanced" yani ileri yetkinlik, onun da alti "upper intermediate" vasat ustu seviye.
  • viva paulista  (21.12.16 09:06:13 ~ 09:06:41) 
Ben fluent'i görürsem "akıcı konuşurum ama aksanlı." anlarım. zaten aksansız konuşuyorsa anadili gibidir. native olabilir.


  • himmet dayi  (21.12.16 09:43:56) 
fluent, kişinin yabancı dilde ulaşabileceği en üst seviye. bir kişi bir dili sonradan öğrenmişse, ana dili değilse asla native yazılamaz. native bir dili bilme seviyesi değil, dilin ana dili olduğunu gösteren bir durumu ifade eder. yani tutup da birisi "bu dili ana dilim kadar iyi biliyorum, o zaman native yazayım" derse gülünç olur. yurt dışında bunu asla kabul etmezler ama bizdeki bir halt bilmeyen şirketler "ana dil seviyesinde ingilizce bilen" falan diye ilan veriyorlar. dediğim gibi, ana dili (mother tongue, native) bir bilme seviyesi değil, kişinin o dili doğuştan itibaren edindiğini gösterir.

ayrıca özgeçmişlerdeki kullanımı dışında fluent sözcüğü, türkçedeki anlamıyla dili konuşmadaki akıcılık anlamına da gelir.
  • microfiction  (21.12.16 11:01:57) 
Dillerde artik farkli becerilere (dinleme konusma yazma okuma) A1 A2 B1 B2 C1 C2 gibi seviyeler var. bunlarin nelere karsilik geldigini bularak konusmada su seviyede okumada su seviyedeyim diye yazabilirsiniz.


  • nickfury  (21.12.16 12:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.