Giriş
(5)

şöyle güzel bi film söyleyin de izleyeyim

feyyazz
yatılı okul filmi olabilir; ajanlı aksiyonlu zeki takım elbiseli adamlarlı film olabilir bu tarz bi şey arıyorum.olağanüstü olayları, bilimkurguyu, zombileri, korku filmlerini sevmem.ne izleyeyim?
yatılı okul filmi olabilir; ajanlı aksiyonlu zeki takım elbiseli adamlarlı film olabilir bu tarz bi şey arıyorum.

olağanüstü olayları, bilimkurguyu, zombileri, korku filmlerini sevmem.

ne izleyeyim?
0
feyyazz
(16.12.16)
Kongen av bastoy, evil
0
glamdr1ng
(16.12.16)
Blue is the warmest colour.

edit: direkt başlığa bakarak yazdım. ajanlı, aksiyonlu kısmını sonradan gördüm.
0
sorumatik
(16.12.16)
yeni korku, gerilim filmlerinden "Dont Breathe".

edit: Bende basliga göre yazdim. Silmiyorum, arayan arkadaslar olursa faydalansin :)
0
VIPCH
(16.12.16)
www.imdb.com

kingsman
0
elorelia
(16.12.16)
les choristes.

iyi bir yatılı okul filmi ve müzikaldir kendileri. çok aksiyon arıyosan bu filmde yok.
0
siyanurlu palyaco
(16.12.16)
(20)

Kardeşimi iç güveysi olarak kayıp mi ediyoruz?

mobydick
Erkek kardeşim ne yazık ki herkese karşı biraz mesafelidir. Ilgili de değil. Bir abi gibi hiç değil. Mesela kardeşim kpssye girecek 2 yıl tarihini bilmez düşünmez bir arayıp başarılar dilemez.Aslında kafamız uyuşur. Yazın beraber olunca dışarıya çıkarız eğleniriz vs vs. Bir anlaşamama yok ortada. 3
Erkek kardeşim ne yazık ki herkese karşı biraz mesafelidir. Ilgili de değil. Bir abi gibi hiç değil. Mesela kardeşim kpssye girecek 2 yıl tarihini bilmez düşünmez bir arayıp başarılar dilemez.

Aslında kafamız uyuşur. Yazın beraber olunca dışarıya çıkarız eğleniriz vs vs. Bir anlaşamama yok ortada.

3 yıldır bölümden bir sevgilisi var. Son sınıftalar. Hayatı paylaşıyorlar. Muhtemelen ileriye taşıyacaklar da. Kız arkadaşına oldukça sıcak ve içten de davrandık. Herseferinde bir hediye ile gittik. Ben arkadaşımmış gibi davrandım hep.

Ben bu seneye kadar üniversitede idim. Annem babam ayrı. Kız kardeşim geçmişinde bir travma olduğu icin evde tek kalamıyor. Annem o yüzden ne benim yanima ne erkek kardeşimin yanina gelemez. Arada babam gelir.

Kız arkadaşı ise ailenin son çocuğu. Ailesi çok kibar ve tam dengimiz insanlar. Annesiyle tanıştım çok hanımefendi, babası vefat etmiş. Kadın diğer çocuklarını evlendirdiği için çok sık küçük kizinin yanına geçiyor. Bizim ki yazın onlara gidip 2 hafta fln kalıyor, annesi ile anne oğul gibi. ablasının düğününe tee nereye onlarin aileden olarak gitti geldi.

Ama bir sorun var. Erkek kardeşim bizden hiç birşey istemez. Ben birşeye ihtiyacin var mi yok yok yok anneme aynı yok yok yok. Hasta olsa turp gibi vs. Ama kızın annesi kardeşime yorganlar götürmüş onu yapmış bunu yapmış. Olum yorganin çift kişiliğine az geliyorsa git al beceremiyorsan da haber et halledelim.

Yok kızın ablasi ona eldiven atki bere örmüş vs biz örsek takmaz. Alacak olsam zaten asla istemez zevkime uymaz der onu der bunu der. Hayır gidip almaktan aciz mi. Bazen diyorum bu çocuk cimri.

Hayır ben de üniversitede okudum ben kime dert yanayım. Ben üniversitede okuyan halimle onunla mı ilgilenecem bebek gibi.

Kız hiç kötü niyetli gelmedi başta bana. Sadece bir kaç kere yanımızda ay işte ablam atkı bere ördü yok işte yorgan çift kişilik yatağına küçük geliyordu annem bir gelişinde yorgan aldı vs dedi. Ne kadar mahcup olduk anlatamam. Kiz tabi kardesimin yaninda görüyor eksiklerini annesini arıyor hallediyorlar bizimkinin sorununu.

Ben bu sene mezun olunca kendime araba almak yerine aldım bir tane kardeşim biniyor. Dedim ki ailesi bizim için ilgisiz demesin. Kardeşimi iyice iç güvey gibi kaybetmeyelim.

kız arkadaşı ile 3 4 kere görüştük bir kaç günlüğüne.
Ama kızın bazi haraketleri beni gıcık etmeye başladı.

Misal geçen kardeşimi aradım araba kullanıyormuş kız açtı herşey süper. Ya 10 dk bir şey anlattım hayatımla ilgili önemli bir şey onlara anlatamayacaksam kime anlatacam. Baya uzakta tek başimayim kızı kardeşim gibi görüyorum biraz dinler fikir verir diye düşündüm.

En son bir yerde kız alo alo alo alo yaptı tel kapandı. Ama bana sanki numara gibi geldi bilmiyorum. Sonra 1 2 dk durdum aramadı. Hic birşey olmamış gibi ben aradım.

Bugun kıza whatsap foton çok güzel çıkmış diye yazdım. Cidden çok farkli bir foto idi. Teşekkür etti. Nasılsın diye yuzeysel bir soru. cevabim hic önemli degilmiscesine bastan savma bir cevap. Kapanış.

Yahu kendime almam gereken arabayı aldim ona verdim her ay 3k kredi ödüyorum. Yazık değil mi? Bu kardeşimle ilişkimiz hep böyle mi olacak?

Kaybettik mi hala kurtarilabilir mi?
0
mobydick
(15.12.16)
Rahat birakin lutfen. Sizin gibi insanlar yuzunden yuvalar yikiliyor. Kaybetmek nedir? Ne kadar varos dusunuyorsunuz. Adami rahat birakin lutfen. Sizinle istedigi zaman istedigi kadar gorussun.
Ne olur elinizi ayaginizi cekin, rahat birakin insanlari.
0
nax
(15.12.16)
öncelikle siz evlenmiyorsunuz abinizin eşiyle. bunu unutmayın. bırakın, acısıyla tatlısıyla hayatını yaşasın. üğpoıuy'un da dediği gibi biraz uzak kalın, bir gün her erkek hanım köylü olur bazıları köprüyü geçene kadar bazıları da köprüyü geçtikten sonra bile. biraz uzak olun, herkes( ailesiyle sorun yaşayanlar hariç) ailesine bir gün ihtiyaç duyar kanımca.
0
blue eyes white dragon
(15.12.16)
Bence kötü bir şey yapmamışsınız. Kıllanmakta haklısınız. Fakat elinizden geleni yapmışsınız. Ben de böyle bir durum içerisidneyim tabi benimki kardeşim ve sevgilisi yuzunden degil. Elimden geleni yaptım ve artık ugrasmıyorum. Herkes keyfine gore hareket eder şımartmayın boşuna
0
swalloww
(15.12.16)
Abin size karşı mesafeliyse sizin de ona ve sevgilisine karşı mesafeli olmanız gerekir. Sebebini biz bilemeyiz ama belki siz bile bilemezsiniz, hatta kendi bile bilmeyebilir. Önemli olan karşılıklı birbirinize zarar vermeden yaşamanız.
0
yaren
(15.12.16)
ben de aynı bu anlattığın kişi gibiyim (herkese karşı mesafeli) ve senin şu yazdıklarına bir türlü anlam veremedim. açıkçası sorun kardeşinde değil, sende. kendine odaklan biraz, geliştir kendini, başka şeylerle meşgul ol, hobi edin. insanlar senin istediğin biçimde tepki vermeyebilir, düşünmeyebilir, bunu idrak etmekte fayda var. hafif kıskançlık da sezdim yazdıklarından ve ayrıca pasif agresif olabilirsin, zira ufacık bir whatsapp konuşmasını bile dert etmişsin. haddim olmayarak, biraz kendine odaklanmanı tavsiye ederim. pek normal değil yazdıkların.

bu arada arabayı da büyük ihtimalle sen ısrarla vermişsindir. eğer gerçekten öyleyse ödediğin krediden ötürü şikayet etmemelisin.
0
philus
(15.12.16)
Onlar yatak yorganla kandırmaya çalışıyorlar diye düşünüp senin altına araba çekmen... Bence anlamsiz. İc güveysi olsun, size zararı ne ki? Çocuk öyle mutlu demek ki.
0
elorelia
(15.12.16)
bence sen kıskanmışsın. çocuk sizden bir şey talep etmiyorsa onlar yaptığında da gocunmuyorsa kendini daha yakın hissediyor demektir. kız kardeşi olman hayatta ihtiyaç duyduğu kişilerin başında gelmen anlamına gelmiyor.

3k araba ne alaka çözemedim. almasaydın? adamın hayatına fazla müdahil olup ilişkisini zedelemeye çalışma her şeyi olduğu gibi kabul et derim. kurtarılacak bir şey ortada.
0
sanguine mcqaer
(15.12.16)
mobydick kendine çanta alacağına kardeşine araba alacağına terapiste git.cidden olayları hep kendine yontan hep haksızlığa uğradığını düşünen bir insansın burada yazdıklarından anladığım bu.
eğer inanlara verdiğiin hesabını yapacaksan verme. araba almak büyük bir şey şimdi kardeşinden daha çok ilgi bekliyorsun saçma bir şekilde...
anlattığın kadarıyla daha önce de o kadar sıkı fıkı değilsiniz.
iş hayatından sıkılıyorsun, mutsuzsun, yalnız hissediyorsun...
terapiste git...
0
fasulyek
(15.12.16)
iç güveysi olsun ya ne olacak. aşırı sorumlu gibi hissetmeyin kendinizi. insan biraz da bu yüzden ego yapıyor çünkü. sorumlu olduğu kişiler üstünden kendini "var" ettiğini sanabiliyor vs vs.. biraz hayvanlarınki gibi bakın olaya rol-model açısından. kediler yavrularına bir süre tam korumacı oluyorlar mesela. yaklaşamıyorsun bile yanlarına. ama gün geldiğinde kendisi tırnak sallıyor bizzat o yavrulara. boş verin ve kendi hayatınıza odaklanın...
0
matrix
(15.12.16)
Kardeşinizle evlendi diye kimse telefonda sizin dertlerinizi dinlemek veya sizinle samimi olmak zorunda değil. Kızın ailesi yorgan aldı diye araba almanız da tuhaf olmuş. Başkalarının hayatına karışmasa kimse herkes daha mutlu olacak.
0
creepy
(15.12.16)
Kaybetmek değil de yeni bir hayatı oluşacak sonucta
0
gazozailacatmauzmani
(15.12.16)
kurtarılması gereken tek şey sizin zihniyetiniz. karışmayın ilişkisine.
0
sen git ben geliyorum
(15.12.16)
Gözünüz aydın görümce oldunuz. Hem de hakkını verevere :)

Şaka bi yana abartmışsınız. Kadın kızına yorgan almış, sonuçta o yorganı kızı da kullanıyor, erkekler bu konuda sallamazlar akıl edememiş belli ki kadın da duruma el atmış çok normal. Baldızı atkı ördüyse bunu beğenmedim takmam demek çok kaba ama insan ablasına bunu söyleyebilir. Kızarkadaşına siz atkı örseniz takmasa kıyamet koparmazmıydınız?

Bizi ilgisiz görmesinler diye araba vermeniz mantıksız olmuş ama sizin tercihiniz tabi. Telefon kapandığında gerçekten kesilmiş olabilir hareket halindeler çünkü, ve sizin aramanızı beklemiş olabilirler, ya da şarjınız bitti falan sanmışlardır. Ya da uygun bir yere geçince aramayı düşünmüşlerdir. Takılacak mevzu değil. Whatsappdan yazdığınızda nerede olduğunu biliyor musunuz belki dersteydi , belki sokaktaydı, cevap vermemezlik yapmamak adına cevap vermiş hala şikayet. Abartmayın kendinizden soğutmayın.
0
i am a legal alien
(15.12.16)
aman bize bir şey demesinler, aman erkekimizi kapmasınlar. ama kapıldııı. hemen araba alayım ilgisiz demesinler, bizde kalsın. ıyyy.
0
pinkpeony
(15.12.16)
burda yanlış anlaşıldım galiba. soğuk cevapları atan kardeşimin sevgilisi, alo alo yapıp teli kapatan da kardeşimin sevgilisi.

ben kardeşim tarafından haksızlığa uğradığımı düşünmüyorum kardeşim herkese karşı mesafeli bir insan o öyleyse yapabileceğim birşey yok bu duruma bazı kişiler öyledir. ancak kız arkadaşının telefonu beni salak yerine koyarak yüzüme kapatması, yahut bir cumleleik kısacık cevaplarla cevap vermesi sinir ediyor.

bana müsait değilim dese anında kapatırım telefonu. ki çoğu zaman dikkat ediyorum. ama alo alo yapıp kapatmak nedir yahu. ki 1-2 dk bekledim aramadı da.

benim sevgilimin ablası olsa, iyi niyetli bir olsa, bunu her fırsatta belli etse dinlerim sohbet de ederim. yüzüne de kapatmam. olası bir telefonda telefon kapanma durumunda hemen geri arar ay kapandı sanırım dedim. anlatabiliyor muyum? bahsettiğim şey insanlık. ve çoğu cevap herzmnki gibi önyargılarla dolu. son zamanlrad buraya soru açmayı sevmiyorum. eskişden gelen mantıklı olur cevaplar yok.

ilerde kardeşimi hiçbir tatilde görememekten, zaten herkese mesafeli iken bir de eşinden dolayı iyice iletişimimzin azalmasından bahsediyorum. bunun takıntılıkla alakası yok.
0
🌸mobydick
(16.12.16)
sen niye zorluyorsun ki? kardeşin onlara yanaşacaksa yanaşır, koca adamı manipüle mi edeceksin.
kimseye de gereğinden fazla iyi olma, kardeşine bile.
0
supermatik
(16.12.16)
yanlış anlaşılma falan yok. kardeşinin kız arkadaşı seninle muhabbet etmek, dert dinlemek zorunda değil. yüzüne kapatması falan hoş değil tabi ama kızı arayıp mesaj atarak bıktırmış olabilirsin.

benim sevgilimin ablası olsa ve beni sohbet etmek için arasa çok hoşuma gitmez, samimi değiliz, arkadaş değiliz o yapmacıklık beni huzursuz eder keşke aramasa derim. belki kız da böyledir. sen öyle birisin o da öyle biri arama, mesaj atma çözüm bu. böylece olay çıkmaz kardeşinle aran bozulmaz. olay çıkmazsa tamamen iletişimi neden kessin karısı ona böyle bir şey yapmasını söyleme hakkı bulamayacak. kızı seninle muhatap olmaya zorluyorsun. kardeşimle ilgili yakınmadım diyorsun araba meselesini niye söylüyorsun :)
0
sanguine mcqaer
(16.12.16)
En sondaki para detayı o kadar saçma geldi ki..
0
neynep
(16.12.16)
Gereksiz yere takıntı yapmışsınız.

Kardeşiniz yorgan vs, siz sorunca ihtiyacım yok diyor olabilir, ona göre ihtiyacı yoktur. Atkı, bere takmaz ama karşı taraftan gelirse takar.

Ya karşıdan gelen bir hediyeyi kibarlık olsun diye kabul ediyordur. İnsanlara "ya niye ördünüz ben takmam, niye aldınız ben kullanmam" mı desin allasen. Siz yakını olduğunuz için size söyleyebiliyor. Ama şu an kendini onlara sevdirmeye çalışıyor. Belli ki kız arkadaşı ile ciddi düşünüyor.

Karşı tarafın bu yaptıkları şeyleri dile getirmesi hoş olmamış sadece.

Onun dışında bir problem göremiyorum. Hele o telefon konuşmasında hiç problem göremiyorum. Hatlar çekmiyor, biraz bekleyeyim demiştir veya senin aramanı beklemiş olabilir. 1-2 dknın da lafı yapılmaz ki. Rahat bırakın +1
0
peggy
(16.12.16)
Ben yazılanları çok tek taraflı görüyorum, yani insanlar empatiyi sadece kendilerini kardeşinizin yerine koyarak yapmışlar ki bence çoğu kardeşinizin konumundadır belki de. Ama ben de bir abla ve görümce adayı olarak sizin yanınızda yer alıyorum.

Sonuçta yıllardır sizin kardeşiniz ve hayatına aldığı birinin davranışları sizi doğrudan ya da dolaylı muhakkak etkileyecektir. Her ne kadar herkes bireyci olduğumuzu savunsa da kardeşimizin gelecekteki yaşamını şekillendirdiği bu dönemi hiç umursamayacak kadar bireyci değiliz. Konu kardeşler olunca da hassas olabiliyoruz yani. Aynı durumda ben olsam ben de bunları düşünürdüm. Ama umarım düşünmem, çünkü ne kadar üstüne kafa yorarsak o kadar sorunumuz oluyor kardeşler :)

Velhasıl, konuşmayı deneyin. Bağlarınızı daha kuvvetli tutmayı deneyin bu süreçte ama bunu yaparken diğer tarafla çok da iletişim çabasına girmeyin uygun ortam olursa konuşun, sonuçta karşı tarafla çok da samimi olmak gerekmiyor. Bir de ilişkimizi pozitif etkilesin diye yaptığınız şeyler negatif etkileyebilir, bunu da dikkate almak lazım derim ben.
0
yaraticinick
(17.12.16)
(5)

Havasız Ortam

body electric
Merhaba arkadaşlar,Çalıştığım ofis ortamı inanılmaz derecede havasız ve basık, zaten her yer de eşyayla dolu, kış olduğu için camın oradakiler de haklı olarak camı açtırmıyor, havalandırma hak getire yani. Sürekli başık ağrıyor, sıcak basıyo ve ağırlık çöküyor. Ne bilim masaya sıcak su koy buharı ne
Merhaba arkadaşlar,

Çalıştığım ofis ortamı inanılmaz derecede havasız ve basık, zaten her yer de eşyayla dolu, kış olduğu için camın oradakiler de haklı olarak camı açtırmıyor, havalandırma hak getire yani. Sürekli başık ağrıyor, sıcak basıyo ve ağırlık çöküyor.

Ne bilim masaya sıcak su koy buharı nemlendirsin falan gibi tavsiyeleriniz var mı?
Artık burnumun dibi yanıyo havasızlıktan:(
0
body electric
(15.12.16)
peteklere su asabilirsin.

metinabi.com
0
elorelia
(15.12.16)
bunun çözümü yok.

çünkü bu insnalar mal. basitçe mal, laf anlatamazsınız. buhar daha fazla ağırlaştırır ortamı.

karbondioksit alarmı alın takın büroya. belli oran artınca dıt dıt dıt ötsün, belki korrkarlar arada camı açarsınız. ya da dilerseniz blog açın, facebookta dağıtın, arkadaşlar havasız ortamda çok kalınca korktukları şeyleri yazın e.g. çocuklarımız olmazmış, cildimiz kırışırmış, yaşlılığı hızlandırırmış, burçlarımıza etki edermiş, kısmetimizi kapatırmış, libido düşermiş gibi. şaka değil inanırlar.

o camlar açılacak başka çaresi yok. bir ihtimal herkesten erken gelin cam-kapı açın tüm hava sirküle olsun.

bunun yanında ortam sıcaklığı ile gaz çözünürlüğü azaldığından birazda sizin durum. soğukta nasıl taze/temiz gelir hava, nedeni oksijen çözünürlüğü artıyor.

iğreniyorum öyle havasız ortamlardan.
0
kurnaz
(15.12.16)
jamswety
(15.12.16)
hava nemlendirici havayı filan temizlemez arkadaşlar, tam tersi ortam havasını ağırlaştırır. adı bile var bunun feuchte luft/luftfeuchtigkeit - humidity.

humidity arttıkça soluması zorlaşır ve çözünürlük düşer.

nemlendiriciden farklı olan hava temizleyiciler ise sadece partikülleri temizlerler, mesela alerjenler, tozlar gibi, hava temizleme bu, oksijen sıkıntısı var arkadaşın anlattığı durumda.
0
kurnaz
(15.12.16)
Anlattığın durumun tek yolu saat başı 5-10 dk ofisi havalandırma
0
gozu acik sevisen yahudi
(15.12.16)
(3)

vodafone kontör yükleme

bonjurkes
Uzun süredir faturalıdaydım da kontörlüye geçiş yaptım. Hatta yapılan kontör yüklemelerinde, yüklenen tutardan kesilen bir telsiz bilmemne vergisi oluyor mu?Sanki her ay 1 küsür lira kesiliyordu yapılan yüklemeden diye hatırlıyorum ama emin olamadım
Uzun süredir faturalıdaydım da kontörlüye geçiş yaptım. Hatta yapılan kontör yüklemelerinde, yüklenen tutardan kesilen bir telsiz bilmemne vergisi oluyor mu?

Sanki her ay 1 küsür lira kesiliyordu yapılan yüklemeden diye hatırlıyorum ama emin olamadım
0
bonjurkes
(12.12.16)
evet oluyor. paketin ücretine dahil değil.
0
lazpalle
(12.12.16)
aynen o şekilde her ay oluyor. fiyatını tam olarak ben de hatırlamıyorum. 1 küsür olması gerekiyordu.
0
belkider
(12.12.16)
1,35 olması lazım.
0
elorelia
(12.12.16)
(10)

Oje sürmek

buff
Ya ben oje sürmeyi bilmiyorum galiba. Ojenin, özellikle koyu renk olanların, şu fotodaki gibi kenarlara ve tırnak tibine tam sürülmemesi mi gerekiyor? Ben haldır huldur bütün tırnağı dip köşe boyuyorum. http://www.topukluhaber.com/wp-content/uploads/2014/01/en-dogru-oje-surme-teknigi-ve-oje-icin-kal
Ya ben oje sürmeyi bilmiyorum galiba.
Ojenin, özellikle koyu renk olanların, şu fotodaki gibi kenarlara ve tırnak tibine tam sürülmemesi mi gerekiyor? Ben haldır huldur bütün tırnağı dip köşe boyuyorum.

www.topukluhaber.com

Ek soru: Bi de şurdaki 7. maddeye bakar mısınız?
onedio.com

Etleri kesmeyin demiş ama manikürün zaten ana prensibi etleri keserek temizlemek değil mi? Ben hiç içine sokuşturan bi yer görmedim?
0
buff
(12.12.16)
Ben de boyuyorum ama bunlar gibi yapamadığım için. Çünkü hepsini eşit uzaklıkta boyayamıyorum.
0
yaren
(12.12.16)
o kuaförde çalışan makyözler falan hariç hepimiz senin gibi sürüyoruz bacım, sonra temizleyip bu hale getiriyoruz.
0
jonestown
(12.12.16)
Bu şekilde surmek daha az hata yaptiriyor aslinda. Diplere surunce daha kolay bozuluyor. Ama o boslugu iyi ayarlamak lazim.

7. Maddeyi her yerde söylüyorlar. Ama ben etlerin kesilmeden tırnakların guzel gorundugu bir manikür sekline rastlamadim. Yok geriye it, yok içe kıvır falan hicbiri o hoş goruntuyu vermiyor. Bosver tirnak etlerini kestiriyoruz diye ölmeyiz herhalde.
0
aquarium
(12.12.16)
o fotoğraftaki gibi sürüldüğünde çok kötü duruyor.
tırnakların uzamış da, dipleri ojesiz kalmış gibi.

ojeyi süreceksin dibinden, sonra küçücük ve asetonlu bir pamuğu törpünün sivri ucuna saracaksın, çevresini dikkatlice temizleyeceksin.

bir de, ojeyi sürerken, fırçanın bir kenarını şişenin ağzına sür, yani çok aşırı oje olmasın fırçada.
tek tarafta kalan ojeyi, fırçanın ucuyla, ucunu açacak şekilde yani yayarak, iki üç fırça darbesiyle sür.


etleri kesmekten ziyade, itmek daha sağlıklı.
kuru veya mavala manikürü yaptırırsan, öyle yapıyorlar.
0
blatta hiberna
(12.12.16)
tırnakların ince uzunda dip köşe de boyasan farketmez. benimkiler kısa ve geniş olduğu için mesela yanlardan aynen böyle boşluk bırakıyorum ki uzun dursun. onun dışında kimse karşısındakinin öjesine hmm bakim nasıl dürmüş diye dikkat etmiyor, istediğin gibi sür.

ben etleri ne kesiyorum ne itiyorum.
0
elorelia
(12.12.16)
ben de böyle sürmüyorum. çünkü aslında bu resmen görsel bir oyun, yapamıyorum. tırnağımızın seklini çiziyoruz o sekilde. tırnak seklin böyle güzel değilse çizmek ' gerekiyor' yani.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(12.12.16)
Ben iterek yapıyorum. Yağ sürünce güzel oluyor. Ojeyi kaplayarak sürüyorum. Sonra yıkıyorum. Note'un ojeleri kenarlardan kolayca çıkıyor. Ötekilere asetonlu pamuk lazım.
0
Lim5
(12.12.16)
@elorelia:

olur mu yahu?
kötü sürülmüş oje kadar dikkat çeken bir şey yok.
özellikle dikkat etmediğim halde, televizyonda bile gözüm takılıyor.
0
blatta hiberna
(12.12.16)
@blatta hiberna

nasıl dürmüş yazmışım yanlışlıkla ama nasıl sürmüş olacak o tabi ki.

kötü sürülmüş demedim zaten, duyuruda sorulduğu üzere hani dip köşe mi sürmüş boşluk mu bırakmış... buna dikkat edilmiyor.
0
elorelia
(12.12.16)
@krem peynir ne demek türkiye'de böyle manikür yapan yer yok, her gittiğim yerde sorarlar etleri keselim mi itelim mi diye, ben kesilmiş seviyorum itilmiş pek manikür yapılmış gibi gelmiyor. Ama mahalle arası kuaförler hariç her yerde vardır heralde.
0
giselle
(12.12.16)
(11)

sayfa çevirirken parmağınızı yalıyor musunuz?

baba jo
uzun zamandır kimsede görmüyorum bu hareketi ama karşımda oturan iş arkadaşım 3-5 sayfa bişeylerle uğraşsa bile şılap şılap diye yalıyor parmağını, öyle çeviriyor. neyse ki o kağıtlarla işim yok ama gözümün önünde ve sesli olması sinir bozucu bir şey. öyle değil mi?bu işi yapan bildiğiniz tanıdığını
uzun zamandır kimsede görmüyorum bu hareketi ama karşımda oturan iş arkadaşım 3-5 sayfa bişeylerle uğraşsa bile şılap şılap diye yalıyor parmağını, öyle çeviriyor. neyse ki o kağıtlarla işim yok ama gözümün önünde ve sesli olması sinir bozucu bir şey. öyle değil mi?

bu işi yapan bildiğiniz tanıdığınız var mı, siz de yapıyor musunuz? yapmayın.
0
baba jo
(12.12.16)
yapmak da yapana bakmak da tiksinç geliyor.
0
zgrydn
(12.12.16)
hayır başkasına yalatıyorum.

galeri2.uludagsozluk.com
0
supermatik
(12.12.16)
(bkz: çomarlık belirtisi hareketler)

asla yapmıyorum.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(12.12.16)
@supermatik, ilham verdin yılbaşında bundan hediye edeyim hanfendiye aşsdkasd.
0
🌸baba jo
(12.12.16)
iş yerinde valla allah ne verdiyse... mecburen.
0
elorelia
(12.12.16)
Uzun zamandır yapmıyorum ama bilinçli değil, sayfa çevrilmese yaparım, tiksinmiyorum. Hatta 'Parmak yalanmıyorsa sayfayı nasıl değiştiriyoruz ki' diye sordum kendi kendime.
0
aychovsky
(12.12.16)
Ben sayfayı yalıyorum.
0
bigbadabum
(12.12.16)
ellerim çok kuru ve ne sürsem 5 dkya yine kuruyor. en nefret ettiğim şeylerden biri elimin kuruyken bir şeye sürtmesi özellikle kağıt, tahta vs gibi mini pütürlü şeylere.

mecburen yalıyorum. hanımefendinin de böyle bir sorunu olabilir.
0
inannas jofn
(12.12.16)
iğrenç bir tarafı yok, mecburen. benim parmaklarımı yalamadan sayfa çevirmem mümkün değil, olmuyor. ıslatmadan sayfayı tutup çeviremiyorum. o süngerler bana daha iğrenç geliyor.

sayfayı tükmük içinde bırakmadan da çevrilebiliyor ama yine de hijyenik değil. sayfaları kullanacak diğer kişiler açısından hijyenik olmadığı gibi, adliyenin pis arşivinde üstünde fare gezmiş dana gibi dosyanın sayfalarını yala çevir, yala çevir, kendin için de hijyenik değil.

tek tük sayfa çevireceğim zaman, kuru parmakla sayfa dönmüyorsa, her şeye rağmen yalamak tek çözüm.

ama çokça sayfa çevireceksem şöyle bir yöntemim var. herkese tavsiyemdir. S boy pudrasız lateks eldiven alıyorsunuz. en ince parmağı olan serçe parmağını kesip sayfa çevireceğiniz orta parmağınıza takıyorsunuz. S boy ve serçe parmak olduğu için lak diye oturuyor parmağa, çevirirken de çıkmıyor. parmak prezervatifi adını verdim bu yönteme. birkaç kullanımdan sonra o prezervatifin nasıl simsiyah olduğunu görünce zaten bir daha pek yalayasınız gelmiyor.
0
kibritsuyu
(12.12.16)
sayfayı tepesinden çevirmeye çalışırsanız yalamak zorunda kalıyorsunuz fakat defter, kitap vs. ortasından (dikdörtgenin uzun kenarından) çevirmeye çalışırsanız gayet çeviriliyor.
parmağınızı yalamak yerine pürüzlü bir duvara sürterseniz de bir şekilde sayfa çevriliyor
0
gkct
(12.12.16)
Evet ama oyle dondurma yalar gibi silap diye degil. Dilime dokunduruyorum sadece. Yavas yavas e-kitap/tablet olayina gececegim zaten, parmak yalama olayini tamamen birakmis olacagim.
0
stavro
(12.12.16)
(5)

Vizyonda güzel film var mı ?

halen
Sinemaya gideyim diyorum da vizyonda güzel film var mı ? Her türden görüşlere ve zevke açığım. Hatta tiyatro oyunu da olur fakat Avrupa Yakasında olursa süper olur. Teşekkürler.
Sinemaya gideyim diyorum da vizyonda güzel film var mı ? Her türden görüşlere ve zevke açığım. Hatta tiyatro oyunu da olur fakat Avrupa Yakasında olursa süper olur.

Teşekkürler.
0
halen
(10.12.16)
hacksaw ridge
0
elorelia
(10.12.16)
Fantastik canavarlar oldukça güzeldi bence, eğlenceli bir film olmuş. Tavsiye ederim. :)
0
cimentollu kurukafa
(10.12.16)
Arrival çok iyi. Uzun zamandır izlediğim en iyi bilim kurguydu.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(10.12.16)
arrival sinemada izlemelik değil bence
daha aksiyonlu yada komik film seçin derim.
0
basond
(10.12.16)
Dag 2
0
all girls dream
(10.12.16)
(3)

ankara'da makul otel tavsiyesi

el pajaro
bi kiz arkadasim haftasonu ankara'ya gidiyor. onun adina soruyorum. haftasonu kalmak icin uygun, guvenli, pahali olmayan makul hangi oteli onerirsiniz? cankaya ya da merkezde olursa daha iyi olurmus. ne kadari gozden cikarmali?nufus cuzdani da yaninda yok. ehliyet ile kalabilir degil mi?
bi kiz arkadasim haftasonu ankara'ya gidiyor. onun adina soruyorum. haftasonu kalmak icin uygun, guvenli, pahali olmayan makul hangi oteli onerirsiniz? cankaya ya da merkezde olursa daha iyi olurmus. ne kadari gozden cikarmali?

nufus cuzdani da yaninda yok. ehliyet ile kalabilir degil mi?
0
el pajaro
(09.12.16)
anemon ya da divan. anemon biraz daha ucuz sanırım.

hatta baktım şimdi
www.booking.com

ehliyeti bilmiyorum ama sorun olacağını sanmam.
0
elorelia
(09.12.16)
tesekkur ederiz @elorelia
baktim da, anemon icin temizliginden sikayetci olanlar var.

divan da pahali geldi biraz.

baska oneriniz olur mu?
0
🌸el pajaro
(09.12.16)
hocam ben bi kere konakladım. bi kere de birini yönlendirdim. bi sıkıntı yoktu.

konur oteli önermişti bi arkadaşım ama hiç kalmadığım için kefil olamıycam.

çankaya şart değil diyorsan
ostimpark business
gimat otel
0
elorelia
(09.12.16)
(5)

Evde tulum giyen var mı?

candanag
bir üründe görünce sorayım dedim https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwip0srs1ebQAhXJWRQKHY-EAxcQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.tchibo.com.tr%2Ferkek-ev-tulumu-p400078001.html&psig=AFQjCNE_4_ppcjliwNq4qagT-MFDLX1ZBA&ust=1481357758009794Bu nedir
bir üründe görünce sorayım dedim
www.google.com.tr

Bu nedir yahu! Merakımdan soruyorum kullanan varsa wc olayları nasıl oluyor bunda,bir de kapı falan çalar, ne bileyim bu şekilde kapıya çıkınca insanlar nasıl bakıyor?

ayrıca gençlik yıllarıma denk gelen eğlenceli bir video klibi hatırlattı bu tulum olayı www.youtube.com
0
candanag
(09.12.16)
link çalışmıyor.
0
sir gawain
(09.12.16)
evde hala sort tshirt ile oturuyorum :) bunu giysem olurum herhalde :D
0
kamyonsans
(09.12.16)
çükünün dibine kadar fermuarı var, açar ordan işersin.
ben çok beğendim ya.

www.tchibo.com.tr
0
elorelia
(09.12.16)
önden fena değil de arkadan altına sıçmış bebek gibi görünüyor. arkası da güzel olsa giyerdim ben. maksat eğlence olsun.
0
sir gawain
(09.12.16)
Ahahah çok fenaymış. İnş kimse giymiyordur:)
0
peggy
(09.12.16)
(29)

sizce nasıl biriyim?

limoncello
sb.ps:sevgilimden ayrıldım canım sıkkın:( edit: Ben erkeğim burdan herkese ilan ediyorum ayrıca!!!
sb.


ps:sevgilimden ayrıldım canım sıkkın:(

edit: Ben erkeğim burdan herkese ilan ediyorum ayrıca!!!
0
limoncello
(08.12.16)
ben seviyorum seni <3

ince düşünceli bir erkeksin bence
0
shotgunwoman
(08.12.16)
tanımıyorum ama ismin beni alkole yönlendiriyor
0
tiredpanda
(08.12.16)
efkarlı birisin sen
efkarı seversin sen
0
evimin paspasi
(08.12.16)
boş muhabbetsin.
0
basubadelmevt
(08.12.16)
bilmiyom.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(08.12.16)
Tahmin etmiştim sevgilinden ayrıldığını ya da ayrılmak üzere olduğunuzu.

Bence standart Türk erkeğinin birkaç tık üstüsün sen. Açık fikirli biri gibi görünüyorsun. Yobaz ve gelenekçi değilsin. Bu yönünü takdir ediyorum.
0
köstebek kurabiye
(08.12.16)
Şuan aklıma net örnek gelmiyorr ama yorumlarını seviyorum <3
Bi yorumunu okuduğumda "kimmiş bu? Hmm limoncello" dediğim çookk oluyor ;)
0
megalomaniac
(08.12.16)
sorularinizi gereksiz buluyor; galiba cok yalniz biri, diye dusunuyorum.
0
e haliyle
(08.12.16)
kız sanıyodum ben seni
0
rentts
(08.12.16)
@ e haliyle sen de haklısın
@megalomaniac teşekkürler
@köstebek sağol ben de senin standart türk kadınının üstünde olduğunu düşünüyor, fikirlerini beğeniyorum benim kadın halim olurmuşsun
@yuvarlanan tencere olsun
@basul yok boş muhabbet değilimdir aslında tanısan seversin
@evimin paspası efkarlı bir yönüm olduğu doğru
@tiredpanda aman içkiye bulaşma
@shotgun sağols everim ben de seni
@hopp kadın mı erkek mi olduğuna tam emin olamadım bi duyuruda kavga etmişliğimiz var muhtemelen o yüzden itici olarak hatırlıyorsun, bimukabele. Yorum için teşekkürler
@ardacan maalesef öyleyim
0
🌸limoncello
(08.12.16)
@rennts bi ara der meister da kız sanıyormuş beni, ince düşünceli bir erkek olduğumdan sanırım
0
🌸limoncello
(08.12.16)
bu mecradan edindiğim izlenime göre ince düşünceli birisin cidden de. bilinçli şekilde birini üzecek gibi bir profil çizmiyorsun.


konudan bağımsız olarak ben de kadın sanıyordum seni. ta ki geçenki "outlet mağazadan alınmış çanta"lı duyurunda dissendium sana "erkek olarak bunu niye sordun ki kadına?" diye cevap verdiğinde öğrenmiş, şaşırmıştım.
0
m e b
(08.12.16)
duyuruyu açtığından beri ben de düşünüyorum " olm kadın değil miydi ? millet billur mu geçiyor?!" diye.
düşünceli birisin+1
0
MtKrt
(08.12.16)
@mrt oğlum bunu söyleyen 4. kişisin nerdeyse. iyi ki bu duyuruyu açmışım o zaman, en azından cinsiyet doğrulaması olmuş oldu herkes kadın sanıyormuş beni.
0
🌸limoncello
(08.12.16)
ulan ben de baya ince, kibar, iyi birisin diye hatun sandım seni yürüdüm iyi mi kusura bakma artık. böyle erkek bırakılır mı yav.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(08.12.16)
@proleter ne zaman yürüdün yav hatırlamıyorum ben.
ben ayrıldım aslında şu başkasıyla sanal seks yapmasını yakaladıktan sonra yürümedi, zaten pek mutlu değildik sanırım
0
🌸limoncello
(08.12.16)
limonlu cola diye bir hatun var burada (ulan inşallah bu da erkek değildir), onunla karıştırıyorlar herhalde. Gerçi karıştırmasalar da hafiften bi kadın profili çiziyorsun bazen. Bazen çok ayrıntılı şeyleri düşünmen, sorularında ":(" gibi ifadeler kullanman bu algıya sebep oluyor olabilir. Makinecisin diye hatırlıyorum. Başka bir şey gelmedi aklıma. Bence kimsenin ne düşündüğünü takma.
0
dissendium
(08.12.16)
@dissendium haklısın evet limonlu cola diye biri var ve o kadın galiba, karışıyor olabilir, sağol benim makinacı kardeşim
0
🌸limoncello
(08.12.16)
@ e bana nick yalnızlık ne zormuş onu ben bilirim, çok yalnızım.
0
🌸limoncello
(09.12.16)
Ben de kadın sandım özelimi anlattım sana, niye öyle oldu ki diye sorguladım bir an. Burcun ne senin?
0
damba
(09.12.16)
referanslar güzel, sanıyorum popi bir abimizsin.
0
brakgn
(09.12.16)
nasıl biri olduğunu tahmin edebilecek kadar fikir sahibi değilim malesef duyuru bünyesinde sana. fakat şu anda "deneyim kazanmış" birisin. hiç yoktan iyidir. sevgiliden ayrılmayı sen de tatmış oldun.
0
matrix
(09.12.16)
İyisindir diye tahmin ediyorum.
0
klar
(09.12.16)
@damba ben de sana kadın olduğumu söylemedim, erkek olduğumu da söylemedim, öyle bir şey sormadın, duyuruna verdiğim cevapta ve özel mesajlaşmamızda da kadın olabileceğime dair bir şey söylemedim, sadece en son bacım demiştim bir yerde, o da dünya ahret bacım anlamında. Seda sayan gibi 'bacııım' değil yani. İkizler burcuyum.

bu arada yanlış anlaşılma olmasın sanki ben burda herkese, bilhassa kadınlara kadın taklidi yapıyormuşum da konuşmayı farklı mecraya çekiyormuşum gibi. @damba özel şeylerimi anlattım derken duyan da farklı bir şey zannedecek, yani sanki cinsellik vs. gibi yanlış anlaşılma olmasın, platonik aşk vs.den konu çıktı, falanca çocuktan hoşlanıyorum gibi bir şeydi.

@matrix severim seni, sofistike bir insansın
@godoşu beklerken ben hiç anlamadım, proleterle konuştuğumuzu bile hatırlamıyorum
0
🌸limoncello
(09.12.16)
ben de kadın sanıyodum seni.
0
elorelia
(09.12.16)
@eloria sen de mi brütüs! ya nedne öyle zannediyorsunuz, hiçbir yerde kadınım demedim hatta bazı cevaplarda ve duyurularda özellikle belirtirim 34 e diye.

Kimse beni tanımıyormuş vayy be
0
🌸limoncello
(09.12.16)
vallahi herkes de ne dikkatliymiş. ben hiç bakmıyorum galiba kim ne dedi diye. ben sana bir duyuruda giydirecektim diye hatırlıyorum. ama baktım şimdi öyle bir duyuruya rastlamadım. son zamanlarda olmuştu çünkü. belki de karıştırdım başkasıyla. fakat seni neden kadın sanmışlar anlamadım. ben hiç öyle düşünmedim şimdi bakınca.

bir de bakıyorum da son duyurularına; anneyle tanışmaya gidecekmişsin. sonra ayrılmışsınız. hızlı bir geçiş olmuş. geçmiş olsun.

sorunun cevabını bilmiyorum yani anlayacağın.
0
windowsguvenlikduvari
(09.12.16)
bence kafa dengi birisin oturup konuşmakta zorluk çekilmez seninleyken.
0
dedim ben sana
(09.12.16)
Bence bir sorun yok. Herkes çok tatlı yorumlar yapmış kadın sandım seni diye, ben de şaka yapayım dedim. Siz bana bacım diyince epey bi güldüm hahaha erkekmiş diyerekten. Aynen siz bana cinsiyet belirtmediniz, ama naif yaklaşınca siz olaya ben sizi kadın sandım. Üslubum yanlışsa kusura bakmayın lütfen; herhangi bir zıtlıkla ifade etmek istemedim cevabınızı.
0
damba
(09.12.16)
(3)

yılbaşı ağacına beyaz kablolu ışık mı siyah mı?

confessions of an adman
http://www.hepsiburada.com/yilbasi-isik-100-led-sari-p-HBV000002GDV0şu mu şu mu?http://www.hepsiburada.com/pandoli-yesil-kablolu-100-ampullu-eklenebilir-soketli-gun-isigi-led-isik-10-mt-p-DKPRTDOLUBP6627SA
0
confessions of an adman
(08.12.16)
linkler açılmadı. ama beyaz ışık diyorum.
0
elorelia
(08.12.16)
siyah. beyaz fenaymış.
0
knight of cydonia
(08.12.16)
Kar efekti yapacaksanız beyaz yoksa siyah. bu haftasonu biz de ağaç susluyoruz, tepesine melek kondurmayi unutmayın :)
0
fraise
(08.12.16)
(6)

Şu saat nasıl sizce?

chicha
http://urun.n11.com/erkek-kol-saati/fossil-fs5132-erkek-kol-saati-P130775913
0
chicha
(08.12.16)
güzel ama pahalı.
0
elorelia
(08.12.16)
bence çok süper bir saat
0
aşksız prens
(08.12.16)
Bence çok süper bir saat değil, çok fazla detayı var. Ancak kötü de değil.
0
köstebek kurabiye
(08.12.16)
Bence de çok mükemmel bir saat
0
ordinov
(08.12.16)
fossil iyi markadır bence gayet güzel
0
genc irisi
(08.12.16)
güzel.
saat sevmem, kullanmam ama kullanacak olsam böyle bir şey alırdım.
0
cekilmis gayfe
(08.12.16)
(14)

Ben bu adamlari nerden buluyorum vol 948594589494

balpolen
Efendim olay soyle gelisti. Biz bu adamla daha dun aksam internetten tanistik. Hastanedeyim, annem yogun bakimda dedi. Ben de, annen yogun bakimdaysa burda benle neden konusuyosun diye sordum. Kafam dagiliyo en azindan, surekli dusununce daha kotu oluyorum diye cevapladi. Ben de bunu teselli etmeye
Efendim olay soyle gelisti. Biz bu adamla daha dun aksam internetten tanistik. Hastanedeyim, annem yogun bakimda dedi. Ben de, annen yogun bakimdaysa burda benle neden konusuyosun diye sordum. Kafam dagiliyo en azindan, surekli dusununce daha kotu oluyorum diye cevapladi. Ben de bunu teselli etmeye calistim, sohbet ettik biraz. Bugun biraz daha konustuk. Bana diyo ki; bu aksam eve gidicem ustumu degistirmeye, 1 haftadir hastanedeyim zaten; sen de uygunsan bir kahve icelim mi? Dedim senin annen yogun bakimda, beklemek daha dogru degil mi? Yine ayni cevap; kafam dagilir diye dusundum, zaten evde duramiyorum falan filan.

Simdi size soruyorum, ben baya baya inanmistim annesi hasta diye. Yalan soylemis olabilir mi? Boyle bir adamla gorusulup, bu adamdan hayir gelir mi? Gercekten samimi oldugunu dusunenleriniz var mi aranizda az da olsa? Yahu ben cok mu safim?
0
balpolen
(08.12.16)
Ne hastası doktoru kim vs sorsaydın dağılırdı bence. Yalan söylemiş bence
0
sutlu nescafe
(08.12.16)
muhtemelen yoğun bakımdaki annesi değil hanımıdır, internet süper bi yer, herkes her şeye dönüşebilir.
0
kargn
(08.12.16)
eve gelince de "bi sevişelim, kafam dağılır" der.

ağır sallamış, ama numara ortaokul yıllarının numarası.

p.s. eşim 2 gün yoğun bakımda kaldı, bişey lazım olursa diye birine anons gelirse dinle demeden tuvalete bile gidemedim. nereye kahve içmeye gidiyor? 2 günde 10 kere girdim yanına. yoğun bakım öyle bişey değil.
0
babilbaligi
(08.12.16)
Yoğun bakımdaki hastaları beklemeye gerek olmuyor genelde. Bir sorun olursa biz sizi ararız diyorlar. Çünkü yoğun bakımda refakatçiler olmuyor. Hastanın ihtiyaçlarıyla direkt hemşireler ilgileniyor. Yine de siz bilirsiniz.
0
dissendium
(08.12.16)
bu adamlar her yerde yav, bence asıl soru sen nasıl bu kadar saf olabiliyorsun olmalı. no offense.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(08.12.16)
@proletarier; insan boyle bir seye annesini alet etmez diye dusundum
0
🌸balpolen
(08.12.16)
albert camus yabancı aklıma geldi. Niy yalan söylediğini düşündüğünü anlamadım.
0
Cursed Chico
(08.12.16)
Yalan söylese nolur? Yatıp kalkacağın adamın annesini bilsen nolur bilmesen nolur..
0
_goddard_
(08.12.16)
Annesi hasta bile olsa herif bildiğin parazit, ne desen kafam dağılır diyor. Sende iş yok gerçi, kafanın dağılmasını istiyorsan kafan dağılana kadar duvara vur diyemiyor musun?
Bildiğin olta atmış sana düşerse hesabı.
Hala şu palavraları yutan kadınlar varsa başlarına ne gelse müstehaktır.
Buna inanan saf değil bildiğin aptaldır, kusura bakma.
0
xaxxbczczaaxax
(08.12.16)
Çünkü aç, bir kadınla flört etmek bazen hayatta insanın içini kıpırdatan en güzel şeylerden biridir, çiçek sevmek gibi, her kadının içinde küçük bir kız çocuğu vardır bunu görmek gerekir..
0
psmstc
(08.12.16)
başlığa cevap; internetten.

adam tabi ki yalan söylüyor yani. internetten tanıdığın bi günlük adamdan nasıl bi dürüstlük bekledin ki sen? ilginç.
0
elorelia
(08.12.16)
Büyük ihtimal doğru söylemiştir. Sen sohbete karşılık verince niyeti değişmiştir.
Ayrıca benim annemde hastanede yattığında 24 saat yanında durmadım, babam kaldı, teyzem kaldı vs.
0
etna
(08.12.16)
Ayrıca selamlarima karşılık veren birini ben niye bulamıyorum :(
0
etna
(08.12.16)
gömlegine kahve döküp fotog. sana yollayıp duygu sömürseymiş daha iyiymiş
0
bhdrydn
(01.01.17)
(2)

Ankara MEB Şura Salonu - Nouvelle Vague

long live rock n roll
Burası bildiğin tiyatro salonu gibi bir yer mi? Haftaya cuma Nouvelle Vague çıkıyormuş da:http://www.biletix.com/etkinlik/TVH23/TURKIYE/trBildiğin bar konseri gibi değil de müzikal dinler gibi mi olur? Bilet seçiminde bölüm seçiyorsun, koltuk numarası çıkıyor karşına. Sıkıcı mı olur?
Burası bildiğin tiyatro salonu gibi bir yer mi? Haftaya cuma Nouvelle Vague çıkıyormuş da:

www.biletix.com

Bildiğin bar konseri gibi değil de müzikal dinler gibi mi olur? Bilet seçiminde bölüm seçiyorsun, koltuk numarası çıkıyor karşına. Sıkıcı mı olur?
0
long live rock n roll
(08.12.16)
te lisede bi konsere girmiştim orda. koltuk vs yoktu, herkes sahne önünde ayaktaydı. ama içerde başka salon var mıdır, değişmiş midir bilemiyorum.
0
elorelia
(08.12.16)
normal tiyatro salonu gibi bir yer. oturulacak yerler var.

ankara.meb.gov.tr
0
kibritsuyu
(08.12.16)
(3)

kedi evini nereye koysam

drystedb efficacious
şu adore'nin kedi evlerinden aldım sokağa koyacağım ama çalarlar diye korkuyorum zira rezalet bir insan topluluğu geziyor dışarda. siz ne tarz yerlere kuruyorsunuz bunu? rüzgarda falan uçar gibi geliyor bana korunaklı bir yer lazım sanırım.
şu adore'nin kedi evlerinden aldım sokağa koyacağım ama çalarlar diye korkuyorum zira rezalet bir insan topluluğu geziyor dışarda.

siz ne tarz yerlere kuruyorsunuz bunu? rüzgarda falan uçar gibi geliyor bana korunaklı bir yer lazım sanırım.
0
drystedb efficacious
(08.12.16)
ben sanayi sitesinde çalışıyorum iş yerinin garaj olarak kullanılan bahçesine koymayı düşünüyorum. evimin etrafına koymazdım açıkçası dediğin gibi ya çalarlar ya parçalarlar.
0
elorelia
(08.12.16)
Ben de 2 tane aldım kararsızım. İnsanlarla muattap olmak istemiyorum, bir şey yaparşar f,şan
0
Cursed Chico
(08.12.16)
ben bizim bahçeye koydum ama oraya insan girişi yok ondan rahatım.
ama bizim sokakta evlerin demirleri var kaldırım üzerinde oraya mesela yeni iki kedi evi koydular, o demirlere de bağlayarak sabitlediler, hem uçmaya hem de çalınmaya etkili. siz de sokakta bağlayabileceğiniz bir yer seçin bence. bir de bağlayabilecek şekilde delik filan açın eve. o şekilde çözebilirsiniz sorunu.
0
kaputt
(08.12.16)
(2)

How I met your mother da bir sahne

kismisolungac
Merhaba Arkadaşlar,Bir bölüm vardı, bunlar 5 kafadar bir Amerikan futbol maçına gidiyorlar, Marshall ve Ted ot sandviçi yiyor ve bütün maç boyunca sanki tüm stadyumu dolaşmışlar gibi hissediyorlar.Fakat bölüm sonunda kemeradan bakıyorlar ki aslında 5 dk geçmiş.Bu bölümü bulabilecek var mıdır? Çoookk
Merhaba Arkadaşlar,

Bir bölüm vardı, bunlar 5 kafadar bir Amerikan futbol maçına gidiyorlar, Marshall ve Ted ot sandviçi yiyor ve bütün maç boyunca sanki tüm stadyumu dolaşmışlar gibi hissediyorlar.
Fakat bölüm sonunda kemeradan bakıyorlar ki aslında 5 dk geçmiş.
Bu bölümü bulabilecek var mıdır?

Çoookkkk teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
Peace!
0
kismisolungac
(08.12.16)
www.imdb.com

şu olabilir mi?
0
elorelia
(08.12.16)
evet, o bölüm. IMDb'de fotoğraflardan anlaşılmıyor.
0
himmet dayi
(08.12.16)
(7)

Bu bot nasıldır?

eeb
merhaba herkese,bu bot nasıldır? görünüşü? eğer jack jones kullanmış olan varsa genel olarak dayanıklılığı?erkekler ve kadınlar yorumlarında cinsiyet belirtmese de olur :))http://www.jackjones.com/gb/en/jj/shoes/boots/leather-boots-12110601.html?cgid=jj-shoes-boots&dwvar_colorPattern=12110601_Black#
merhaba herkese,

bu bot nasıldır? görünüşü?

eğer jack jones kullanmış olan varsa genel olarak dayanıklılığı?

erkekler ve kadınlar yorumlarında cinsiyet belirtmese de olur :))

www.jackjones.com
0
eeb
(08.12.16)
Beğenmedim. Burnu kaydırak gibi almış yürümüş. Derisi de hemen sarkmaya müsait görünüyor.
0
megalomaniac
(08.12.16)
jackjones botlar kozmetik olarak çok iyi çünkü gittikçe vintage havası alıyor fakat iç astar ve iç tabanın pek dayanıklı olduğu söylenemez.
0
Hendrix'e tapan adam
(08.12.16)
burnu çok uzun duruyor. beğenmedim ben.
0
elorelia
(08.12.16)
gayet güzel ama kot altına giyince tüm güzel yerleri kapanacak, klasik ayakkabı gibi duracak.
0
ravenudon
(08.12.16)
Güzelmiş, ben beğendim.
0
köstebek kurabiye
(08.12.16)
burnu çok uzun değil mi :(
0
cabiday
(08.12.16)
normalde ayakkabı konusunda çok seçiciyimdir bin tane model bakıp beğenip alırım erkek halimle. ben şahsen beğendim. yine de bi giyip görmek lazım çöp gibi bacağa yakışmaz.
0
bana da mi lolo
(08.12.16)
(14)

son dönemlerden yeni film/dizi önerisi olan?

inancsiz deve
selam dostlar,birçoğunu izledim artık izleyecek bir şey bulamıyorum :(aklınıza gelen hepsini sayar mısınız?
selam dostlar,
birçoğunu izledim artık izleyecek bir şey bulamıyorum :(
aklınıza gelen hepsini sayar mısınız?
0
inancsiz deve
(07.12.16)
captain fantastic
0
westblack
(07.12.16)
izledim :/
0
🌸inancsiz deve
(07.12.16)
Good place
0
petekpare
(07.12.16)
0
hayirsiz
(07.12.16)
Planet Earth 2
0
candanag
(07.12.16)
Ben bu ara Humans izliyordum sonra orjinali olan İsveç yapımı Akta-Manniskor' a sardırdım,çok güzel yaa.
0
old possum
(07.12.16)
dizi yeni değil ama ben yeni izlemeye başladım, peaky blinders 1920 ler ingilteresi atmosferi seviyorum
0
freebird5406_2
(07.12.16)
this is us

hacksaw ridge
0
elorelia
(07.12.16)
The handmaiden
0
nikex
(07.12.16)
belirsiz biri
(07.12.16)
başka? :)
0
🌸inancsiz deve
(07.12.16)
Stranger things
westworld
Preacher
Horace and pete
better things
The night of
planet earth 2
mars
0
iscanthere
(08.12.16)
son dönem derken? son yüzyılı kastediyorsak ben diyorum ki kaygısızlar.
0
_goddard_
(08.12.16)
komedi seversen,kişisel triom,
community,arrested development ve modern family dizilerini şiddetle öneririm tabii izlemediysen:)
0
alobuyrunbenlutfiyefidillioglu
(14.12.16)
(1)

Kpss p7 puanı

kace malek
Kpss sınavına girdikten sonra yds sınavı oldu. Şimdi Kpss puan dökümünde p7 puanı gözükmüyor. Kpss'den önce yds'ye girenlerde p7 puanı görünüyor. Mevcut yds puanı ile Kpss P7 puanım olması için ne yapmam gerekir?
Kpss sınavına girdikten sonra yds sınavı oldu. Şimdi Kpss puan dökümünde p7 puanı gözükmüyor. Kpss'den önce yds'ye girenlerde p7 puanı görünüyor. Mevcut yds puanı ile Kpss P7 puanım olması için ne yapmam gerekir?
0
kace malek
(07.12.16)
yani yds'ye kpss'den sonra girdin. p7 puanun yeniden hesaplansın istiyosun. malesef böyle bişey mümkün değil.
0
elorelia
(07.12.16)
(12)

Kısa boylu bir erkek alfa olabilir mi?

neil manke
kısa boydan kasıt, 170-178 arası. 150 değil yani.
kısa boydan kasıt, 170-178 arası. 150 değil yani.
0
neil manke
(06.12.16)
dünyanın en büyük mafya babası simyon mogilevich ve boyu 168.

en.m.wikipedia.org
0
cedex
(06.12.16)
benim bildigim alfa erkegi boydan degil de davranis bicimlerinden kendini belli eder.
0
evimin paspasi
(06.12.16)
Atatürk'ün boyu 1.74
0
fragile lady
(06.12.16)
al pacino 1,68 diyor ve kaçıyorum.
0
bohr atom modeli
(06.12.16)
Hitler var alfanın önde gideni.
0
angelus
(06.12.16)
olum alfalık böyle bi şey değil ya :/
0
der meister
(06.12.16)
İşlevi diyor ve çekiliyorum.
Ayrica o boylar kısa değil.
0
elorelia
(06.12.16)
alfa olmasa da beta ya da en kötü gama olur. en felaketli senaryo delta erkeği olur kurtarmaz mı?
alfalığın boyla posla alakası yok canısı. 2 metre olup omega erkeği de olabilirsin pekala.
0
cekilmis gayfe
(06.12.16)
olabilir. normal boy ile kısa boyu karıştırıyoruz.
0
drystedb efficacious
(07.12.16)
Olamaz.
0
dissendium
(07.12.16)
alfa erkek durumu statüsel/psikolojik bir durum. boyla ilgisi pek yok aslında.
0
orpheus
(07.12.16)
kısa boylu erkekler genelde daha baskın oluyor benim gördüğüm. bunun sebebini, bilimsel açıklamasını bilmiyorum. joe dalton sendromu diye üfüreyim
0
buhebu
(07.12.16)
(7)

"Söyleyecek çok şey var ama aslında pek de bir şey yok" ne demek?

matrix
birisine gayet samimi bir dille, yapıcılık esas olarak, gerçekçi bir şeyler yazıyorsunuz uzun uzun. Objektif yaklaşıyorsunuz yani epey. kırıcı bir cümle, suçlama falan da sarfetmiyorsunuz. karşılığında;"Söyleyecek çok şey var ama aslında pek de bir şey yok" diyerek ne demek istiyor sizce? bunu ona s
birisine gayet samimi bir dille, yapıcılık esas olarak, gerçekçi bir şeyler yazıyorsunuz uzun uzun. Objektif yaklaşıyorsunuz yani epey. kırıcı bir cümle, suçlama falan da sarfetmiyorsunuz. karşılığında;

"Söyleyecek çok şey var ama aslında pek de bir şey yok" diyerek ne demek istiyor sizce?

bunu ona sorsana delikanlı diyecekler olabilir. ona da sorarım. soracağımdır da ben farklı bir görüş almak için gözlem yapıyorum şu anda. teşekkürler.
0
matrix
(05.12.16)
"bu söylediklerin bende çok şey söyleme isteği uyandırdı(muhtemelen olumsuz şeyler) ama durup düşününce anladım ki sen söylenmesi gereken her şeyi söyledin (ya da) sen o kadar doğru şeyler söyledin ki itiraz bile edemiyorum"

söyleyenin "dolu" konuşma potansiyeline bağlı aslında, söyleyecek bir şey bulamayıp konuyu kapatmak anlamında da söylenmiş olabilir. apışıp kalınca ben de yapıyorum bazen böyle
büyük sözler söylemiş gibi yapıp kaçma olayını.
0
baba jo
(05.12.16)
söyleyeceklerini söyleyemiyor veya çok şey söylesemde bi faydası bi anlamı yok diyor olabilir.
0
delicevat
(05.12.16)
iletisim kurma cabasinda degil, kafasinda verecegi karari vermis.sen ne kadar konusursan boş diyor.
0
thewizardofearthsea
(05.12.16)
cümleler faydasız demek istemiş.
0
elorelia
(05.12.16)
Söyleyecek çok şey var ama söylesem de bir işe yaramayacak, o yüzden söylemenin anlamı yok, bu durumda söyleyecek pek de bir şey yok.

O cümlenin uzatılmış hali bu bence.
0
amenable
(05.12.16)
söylenecek çok şey var ama sende onu anlayacak kapasite olmadığı için susuyorum demek olabilir.
0
for day to break
(05.12.16)
@baba jo; 2. paragraf, 1. cümle +1
0
manuel mandalina
(05.12.16)
(5)

Kızını okula göndermeyen anneyi nereye sikayet edebilirim?

kompisko
Maalesef boyle mal bir akrabam var. Mesafe yakin olsa gidip girtlagini sikacagim ama gidemiyorum. Kocasindan yani benim annemin kuzeninden bosaniyorlar. Bu asamada da cocugu okula gondermeme karari almis hatta evlendircem diyor. Kiz 15 yasinda. Lise ogrencisi. Ne yapsak kime sikayet etsek de gonders
Maalesef boyle mal bir akrabam var. Mesafe yakin olsa gidip girtlagini sikacagim ama gidemiyorum. Kocasindan yani benim annemin kuzeninden bosaniyorlar. Bu asamada da cocugu okula gondermeme karari almis hatta evlendircem diyor. Kiz 15 yasinda. Lise ogrencisi. Ne yapsak kime sikayet etsek de gonderse cocugu. Laftan anlamiyor o kesin ikna olmuyor.
0
kompisko
(05.12.16)
liseyse yapabileceğin bişi yok diye biliyorum.
0
hosein
(05.12.16)
alo 183
0
elorelia
(05.12.16)
Cezai yaptirimi olan bir sey olursa korkuturlarsa ikna olur gibime geliyor. Alo 183 bu konuda iyi midir
0
🌸kompisko
(05.12.16)
ilk öğretim (8. sınıfa kadar) zorunlu sanırım, ne yazık ki bir şey yapamayabilirsiniz. :/
0
vejeteryanvampir
(05.12.16)
Zorunlu eğitim 12 yıl.
0
Lim5
(05.12.16)
(9)

kesin okunmalı dediğiniz bilimkurgu kitapları

Lusid*
nelerdir?
nelerdir?
0
Lusid*
(05.12.16)
Dune
0
skoofer
(05.12.16)
contact
0
elorelia
(05.12.16)
Solaris
0
old possum
(05.12.16)
asimov vakıf serisi hatta asimov kitapları
stanislaw lem kitapları
arthur c. clarke

genel olarak solaris gibi beyaz perdeye aktarılmış kitaplar iyi oluyor.
0
cedex
(05.12.16)
Dune demeye gelmiştim ben de, demişler
0
nucleon
(05.12.16)
philip k. dick yazılmamış, hayret. valis özel bir kitap ama türkçeye çevrilmedi sanırım. onun dışında popüler kitapları mevcut işte. ancak başlangıç için, çevirisi de nispeten vasat üstü olduğu için ubik diyorum ben, güzel kitap.
0
philus
(05.12.16)
klasikleri okuduktan sonra kafası kırık şeyler istersen philip k. dick. ama klasikler içinde asimov'un robot öyküleri ve clarke süper tabii. Öykü derlemelerinin bazıları romanlardan 100 kat iyi oluyor, tanrının 9 milyar adı'nı bulduğun dakika oku bitir mesela.

edit: valla üsteki postu görmemiştim philip k. dick yazarken. O yüzden farklı olarak Heinlein önermiş olayım. Mesela bu yıl bayağı ses getiren predestination filmi onun "All You Zombies" öyküsündendir. Bilimkurguda kısa öyküler candır. TAbii öykü sevmiyorsan çıktığı zaman dünyayı sarsan "yaban diyarlardaki yabancı" gibi tuğlaları da okuyabilirsin.
0
whoosie
(05.12.16)
Bulabilirsen; Kaplan! Kaplan!
0
angelus
(05.12.16)
Konusma ben konusuyorum daha bitirmedim bana seslenmiş ama benim ilk aklıma gelecek kitaplar yazılmış zaten :)

Bulabilirseniz Kaplan! Kaplan! +500 (Bulamazsanız Yıkıma Giden Adam'ı okuyun, yeni baskısı var)
Dune, Contact, Solaris ve Lem, Vakıf, Clarke, Le Guin +1
PKD'nin 6 45 basımlarında çeviri zayıf, o yüzden önerirken tereddüt ediyorum, çoğunu henüz okumadım ben ama yeni çevirilerine ve öykü derlemesine de bakılabilir.
Listede Ray Bradbury eksik, sadece Fahrenheit 451 değil, Mars Yıllıkları, Yakma Zevki, Sonbahar Ülkesi'ni de öneririm.
Daha yeni yazarlardan Hugh Howey var, üçlemesinin iki kitabı yayımlandı (Silo ve Vardiya) üçüncüsü de 2017'ye yetişecek sanırım.
Yine yeni yazarlardan Ann Leckie var, Adalet ve Kudret yayımlandı (bunlar da seri)
China Mieville, fantastiğe yaklaşıyor ama steampunk severseniz kesinlikle öneririm.
2312 (Kim Stanley Robinson) yeni basıldı sayılır, ben daha okumadım ama çevirmeni çok sevmiş kitabı, o yüzden öneriyorum.
Asimov'un kitaplarını bulmak biraz zor, Sonsuzluğun Sonu ve Ben, Robot'un yeni basımları var, ikisini de şiddetle öneririm.
Sovyet bilim kurgusu isterseniz Strugatski Kardeşler var, Kıyamete Bir Milyar Yıl ve Pazartesi Cumartesiden Başlar kitapları var piyasada.
Şimdilik bu kadar, devam edersem baskısı bulunmayan kitaplara gireceğim :)
0
kobuzchu kiz
(06.12.16)
(4)

Uçurtma filmi

kirmizipilotkalem
Arkadaşlar instagram'da uçurtma isimli bir filme denk geldim. Çok az bir bölümü vardı sanırım olay güneydoğuda geçiyor bir grup çocuk toplanmış biri tebekenin üzerine çıkmış sınırın diğer tarafındaki uçakları vuracağız diyor. Çocuklardan biri nasıl yapacağız biz çocuğuz diyor, konuşmayı yapan da ora
Arkadaşlar instagram'da uçurtma isimli bir filme denk geldim. Çok az bir bölümü vardı sanırım olay güneydoğuda geçiyor bir grup çocuk toplanmış biri tebekenin üzerine çıkmış sınırın diğer tarafındaki uçakları vuracağız diyor. Çocuklardan biri nasıl yapacağız biz çocuğuz diyor, konuşmayı yapan da orada çocuk yok mu? Diye soruyor.
Bileniniz varsa bu filmi nerede bulacağımı ve yönetmenini yazar mı?
Bir türlü bulamıyorum.
0
kirmizipilotkalem
(03.12.16)
Uçurtma avcısı/kite runner olabilir mi?
0
elorelia
(03.12.16)
Hayır hayır seyrettim onu. Bu bizim burada çekilmiş güneydoğu'da. Dil öyle yani.
0
🌸kirmizipilotkalem
(03.12.16)
Yonetmeni serdal altun, filmin adi da dediginiz gibi uçurtma,
0
a perfect lie
(03.12.16)
teşekkür ederim :)
0
🌸kirmizipilotkalem
(03.12.16)
(6)

online kitap alışverişi için nereyi seçsem?

leeloodallas
seçenekler: pandora, hepsiburada ve d&r. en hızlı ve sorunsuzu hangisidir?
seçenekler: pandora, hepsiburada ve d&r. en hızlı ve sorunsuzu hangisidir?
0
leeloodallas
(02.12.16)
pandora sanırım, geçenlerde ilk kez aldım, sorun yaşamadım, ertesi gün kargoya verdiler. hepsiburada ve d&r'la sorun yaşayan çok.
0
passion rules the game
(02.12.16)
Kitapyurdu iyidir bence
0
atomunicindekiduraganelektrondalgalari
(02.12.16)
kitapyurdunu kullandım, sorun yaşamadım ama d&r bugun kargo bedava. ilk defa sipariş verdim ben de.
0
elorelia
(02.12.16)
D&R da çok çabuk gelen iyi alışverişlerim de oldu, uzun zaman beklediklerim de.
Şans işi biraz. Oranlarsam %80 sorunsuz alışverişim olmuştur ki çok sık kullanırım.

En son black friday de alışveriş yaptım hazırlamaları çok uzun sürdü dün gelmiş paket ama dediğim gibi bende bu durum nadiren oluyor bu yüzden sorun etmiyorum.
0
mutekebbir
(02.12.16)
kitapyurdu
0
skoofer
(02.12.16)
babil
0
kaset
(02.12.16)
(4)

Leğen kaç para?

Lim5
Kedi evi yapacağım. Mobilyadan yaptım aslında indirecektim şimdi ama çalarlar dedi annem. Leğenden yapsam kaç para tanesi bu büyük plastik leğenlerin?
Kedi evi yapacağım. Mobilyadan yaptım aslında indirecektim şimdi ama çalarlar dedi annem. Leğenden yapsam kaç para tanesi bu büyük plastik leğenlerin?
0
Lim5
(02.12.16)
15 tl ye almıştım geçen kış karda kaymak için, büyük çamaşır leğeni. Japon pazarlarında daha ucuzdur.
0
eja
(02.12.16)
mahalle aralarında 10 tl'den fazla olacağını sanmam.
0
elorelia
(02.12.16)
kauçuk olanlar pahalı çünkü kırılmazlar kedi evi için maksimum 2 si 15 liraya alırsın. plastik olanlar 3 - 5 lira. plastikler çabuk kırılır.
0
gramofon
(02.12.16)
adore mobilya tekrardan kedi evi göndermeye başlamış

www.adoremobilya.com

Kedi evleri için biz hiçbir ücret talep etmiyoruz. Fakat bu durumla ilgili suistimal olmasın, isteyen her hayvan sever alabilsin ve evlerimiz daha çok kediye hizmet edebilsin diye sadece 10 TL kargo ücreti ödemeniz gerekiyor.
0
freebird5406_2
(05.12.16)
(17)

hangi çanta?

çakıstes
1- https://www.morhipo.com/beymen-101042148-k-sirt-cantasi/18120436/detay?depid=3192- https://www.morhipo.com/beymen-2110062610531-k-back-bag/17439613/detay?depid=3193- https://www.morhipo.com/beymen-101051941-k-back-bag/18252661/detay?depid=3194- https://www.morhipo.com/elle-kitimat-canta/17874501/
1- www.morhipo.com

2- www.morhipo.com

3- www.morhipo.com

4- www.morhipo.com

güzel mi diye sormuyorum, kesin çirkin. aralarından tercih ederseniz hangisi?
0
çakıstes
(02.12.16)
1
0
VIPCH
(02.12.16)
3ü alırdım.
0
tiredpanda
(02.12.16)
2
0
jamalbsf
(02.12.16)
1 favori
3 plase
0
cekilmis gayfe
(02.12.16)
3(ÜÇ)
0
bir3iki7
(02.12.16)
3
0
pide
(02.12.16)
4numara derdim
0
kedimbitmis
(02.12.16)
1
0
limoncello
(02.12.16)
1>2>4>3
0
Lim5
(02.12.16)
3 ve 4 arasında kaldım. Sanırım bunlardan birini alacak olsam 4. tercih ederdim.
0
mutekebbir
(02.12.16)
3
0
elorelia
(02.12.16)
4
0
peggy
(02.12.16)
kesinlikle 1; şahane.
0
fragile lady
(02.12.16)
3. diğerleri çok sevimsiz.
0
sir gawain
(02.12.16)
2 yada 3
0
jonestown
(02.12.16)
3 ya da 4
0
dedim ben sana
(02.12.16)
4
0
yineiyisinoxford
(02.12.16)
(6)

iş bankası memurluk sınavına gireyim mi?

m e b
iş bankası memur alım sınavı yapacakmış başvurdum, bana da sınav daveti gönderdiler. internette baktım, ne kadar doğru ama asgari ücretin altında maaş veriyorlarmış zannedersem.sizce ne yapayım ben, gireyim mi? zaten bu ay içinde devlet memur atamaları yapmaya başlayacak. şansım düşük de olsa devlet
iş bankası memur alım sınavı yapacakmış başvurdum, bana da sınav daveti gönderdiler. internette baktım, ne kadar doğru ama asgari ücretin altında maaş veriyorlarmış zannedersem.

sizce ne yapayım ben, gireyim mi? zaten bu ay içinde devlet memur atamaları yapmaya başlayacak. şansım düşük de olsa devlet memuru olmak istiyorum. mezun olduğumdan beridir de işsizim, evden çık(a)mıyorum aylardır.
0
m e b
(02.12.16)
Gir tabii, hiç yoktan iyidir. Daha sonra yükselme şansın da var, belki yine sınava falan girip uzman yard. olursun.
0
peggy
(02.12.16)
iş bankası çalışanlarına iyi bakar. imkanın varsa dene.
0
hypervaskulerdondurucu
(02.12.16)
işsizsen gir tabi ki. memurluğun garantisi yok. zaten bu sınavıdan sonra bi de mülakat var zannedersem. süreç uzun olur. o zamana belli olur memurluk da.

yalnız eğitim ücreti vs gibi konular varsa, işin netleşmesi durumunda araştır derim.

maaş asgarinin altında değildir. nasıl olabilir ki? ama gişe memurluğu filansa çok yüksek de değildir.
0
elorelia
(02.12.16)
İş bankasında çalışan bir adayımız bana da dedi geçen başvur diye ama yapamadım.
Yoğun fakat şartları çok iyi diyor.
Deneyin bence.
0
mutekebbir
(02.12.16)
İş bankasının maaşları her zaman düşüktür, sağlık imkanları son yıllarda aşırı kesintiye uğruyor ama işsizsen tabiki başvur, açıkçası pek herkesi almıyor diye biliyorum işbankası son zamanlarda değiştimi bilmiyorum ama. Uzun bir süreci var gozunu korkutma, ne bulduysan başvur
0
eja
(02.12.16)
Bir kaç sene önce ben de girmiştim sınavına. Sınav o zaman bayağı basitti. Okuduğunu anlama ve şekil şemal soruları vardı. Mülakata çağrıldm. Maaş olarak asgari ücret veriyordu. 4 yıllık mezun istiyor. Her bölümden almıyor. Günde 9 saatten fazla çalışacaksın ve de takım giyme olayın var birde. Maaş ve benden istediklerini düşününce bana göre olmadığını anladım. Mülakat a gireyim ama beni listeden silin deyip çıktım. Ama işsizken denemenizi tavsiye ederim. En kötü tecrübe olur senşn için
0
goldberg
(02.12.16)
(21)

Tik atmamak moda oldu sanırım

glamdr1ng
Kimse atmıyor şeyini. Atmazsanız okuduğunuzu yararlandığınızı nereden bilelim. Bi üst modeli de 5 dk sonra duyuruyu silen tipler. Ansiklopedi giriyorsun ama gönderemiyorsun, paşam silmiş duyuruyu. Sizin gibi tipler uüzünden duyuru öldü.ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Kimse atmıyor şeyini. Atmazsanız okuduğunuzu yararlandığınızı nereden bilelim. Bi üst modeli de 5 dk sonra duyuruyu silen tipler. Ansiklopedi giriyorsun ama gönderemiyorsun, paşam silmiş duyuruyu. Sizin gibi tipler uüzünden duyuru öldü.

ne düşünüyorsunuz bu konuda?
0
glamdr1ng
(02.12.16)
ben atıyorum :/
0
elorelia
(02.12.16)
m e b
(02.12.16)
Tik atmayan insana cevap yazmayın ben şahsen genelde yazmam.
0
gozu acik sevisen yahudi
(02.12.16)
@elocuğum sözüm sana değil. insert yavşak smile here
0
🌸glamdr1ng
(02.12.16)
Cevabı beğenmesem bile tik atıyorum. Emek vermiş yazmış.
0
old possum
(02.12.16)
ben de sinir oluyorum öyle tiplere
0
limoncello
(02.12.16)
Tik atmamak siklememek gibi geliyor, ben de aynı şekilde karşılık veriyorum. Özellikle tik atmadığını fark ettiğim kişilere artık cevap vermiyorum.
0
chicha
(02.12.16)
Hep vardı da şöyle bir huy var insanlarda anladığım kadarıyla. Soru sorulmuş altında bir cevap ve cevap tikli olunca o sorunun çözüldüğünü düşünüp cevap yazma zahmetine girmiyorlar. Ben şahsen biraz bekleyip birden fazla cevap alıp sorunum çözüldüğünde tikliyorum.

Onun dışında haklısın tabi.
0
bass solo take one
(02.12.16)
ben yazdıktan sonra tiklememişse cevabımı siliyorum :) benim protesto yöntemim de bu.
0
cekilmis gayfe
(02.12.16)
zoruna gittiyse özel mesaj atarsın. Adam, seni tiklemek zorundamı aq
0
kozm
(02.12.16)
@kozm evet
0
🌸glamdr1ng
(02.12.16)
cekilmis gayfe +1, madem cevap olmadığını düşünüyor ben de siliyorum. hele ki verdiğim cevabın doğru olduğuna eminsem ve buna rağmen tiklememişse onu doğru cevaptan vermiş olmanın verdiği hazdan ayrıca zevk alıyorum alskjdas.
0
baba jo
(02.12.16)
test ettim, muhalif bir cevap verip ne yapacağına baktım,sözünün eriymişsin vesselam :D adamsın, eyvallah.

abi şöyle birşeyde var; yazılımcılar stackoverflow'u bilir, biri takıldığı, yapamadığı yeri sorar, daha sonra aynı sorunla karşılaşan biri gelir ve cevaplara bakar.. Gelen ziyaretçi tüm cevapları okuyacağına tikli cevapları okur.

Buradaki mantık ta aynı olabilir. Sana en yakın gelen cevabı ya da bilimsel bi soruysa doğru olanı tikleyebilirsin. bence tabi.
0
kozm
(02.12.16)
@kozm adam hiçbirini tiklemiyor ki :D okudum cevabın doğru da demiyor. Havaya konuşur gibi hissettiriyor
0
🌸glamdr1ng
(02.12.16)
yürü be +1

burda da karma olsa keşke. nickin yanında tick vermeyen yavşak falan yazsa.
0
safepassage
(02.12.16)
Tik denen bir şeyin olması da.Tik atılmış mı atılmamış mı kafaya takmak da normal değil bence
0
turkuaz
(02.12.16)
soruma asla cevap olmasa bile tik atıyorum ben.
gerçi o da doğru değil ama kıyamıyorum lan :(
0
naberabi
(02.12.16)
@bass solo +1
@çekilmiş +1
0
manuel mandalina
(02.12.16)
Ben herkesi tikliyorum.
0
Lim5
(02.12.16)
tik olmasi faydali bir sey bence, ozellikle sarki/film vs. aradiginizda, soruyu yazan gercekten bir cevap ariyorsa zaten yanlis olan filme/sarkiya tik atmiyor dolayisiyla halen aradigini anliyorsunuz. ayrica ornegin vize gibi konularda farkli farkli cevaplar oluyor, sonradan okuyan biri hangisinin dogru oldugunu gorebilir yani. amac insanlara yardimci olmaksa ve arama olduguna gore, baskalari da sonradan girip arayabilecekse tik faydali bir hale geliyor.
0
kassiopeia
(02.12.16)
Yazarın geçmişinde kimseye tik atmamak gibi bir huyu varsa yanıt yazmaktan vazgeçtiğim oluyor. Yanıtı beğenmez, tik atmaz o sorun değil ama kimseye atmamış, okuyo mu okumuyo mu belli değil.
Yazarın tik atma yüzdesi gibi bişey olmalı istatistiklerde.
0
mikro patlama
(02.12.16)
(9)

Whatsapp'ta sürekli online olma

dessy
Bir arkadaşım yarım saat boyunca whatsapp'ta online göründü, unutmuşum açık dedi. Ne demek istemiş olabilir?
Bir arkadaşım yarım saat boyunca whatsapp'ta online göründü, unutmuşum açık dedi. Ne demek istemiş olabilir?
0
dessy
(02.12.16)
Telefonun ekranı otomatik kapanmıyordur, whatsapp aktif uygulama olarak ekranda kalmıştır.

Ya da özelliği açıp kapatıyordur da unuttum demiştir.
0
cakabo
(02.12.16)
ekran otomatik olarak kapanmıyordur. whatsapp uygulamasını açık bırakıp unutmuştur.
0
eeb
(02.12.16)
whatsapp web sanırım
0
fatihdr
(02.12.16)
Whatsapp Web'tir, ben de unutuyorum duşa giriyorum, bi geliyorum küfürler, niye görüyorsun cevap yazmıyorsunlar :D
0
chicha
(02.12.16)
Ay Whatsapp Web kullanınca o sekmede olunca mı online oluyor?? :O
0
🌸dessy
(02.12.16)
whatsapp web'in ne yaptığını kimse anlayabilmiş değil. Galiba mavi tik düşkünlüğü olanları kudurtup soyunu tüketmek için çıkarılmış bişi :D (umarım)
0
neynep
(02.12.16)
webde sekme açıksa online, başka sekmeye geçince offline.
0
elorelia
(02.12.16)
whatsap web bi acayip ben de çözemedim tam. sekme açıksa bazen karşı tarafa mavi tik gönderiyor, bazen de mouse u oynatmadan okundu olarak göstermiyor.
0
kimlanbu
(02.12.16)
Bence başkalarıyla konuşuyordur :)
0
lcha
(02.12.16)
(3)

sahte tütün

heavy smoker
bir arkadaşımdan eve gelirken tütün almasını istedim. getirdiği tütünün normalde kullandığım pueblo marka tütünle uzaktan yakından alakası yok. ambalajı farklı tadı iğrenç. bir de piyasanın üstünde fiyata satıyor. çok uyuz oldum siz olsanız ne yapardınız?
bir arkadaşımdan eve gelirken tütün almasını istedim. getirdiği tütünün normalde kullandığım pueblo marka tütünle uzaktan yakından alakası yok. ambalajı farklı tadı iğrenç. bir de piyasanın üstünde fiyata satıyor. çok uyuz oldum siz olsanız ne yapardınız?
0
heavy smoker
(02.12.16)
kime ? satıcıya mı arkadaşına mı ?

arkadaşın ayırt edememiştir sahtesini, kazıklanmış olabilir.

satıcıya da zaten birşey yapamazsın.
0
liriamer
(02.12.16)
arkadaşım sigara bile içmiyor. kazıklanmış olabilir de işte bakkala taktım kafayı.uyuzun teki.
0
🌸heavy smoker
(02.12.16)
gider bakkalla konuşurdum heralde.

bu arada duyuru+nick uyumu, like.
0
elorelia
(02.12.16)
(9)

bana öyle bir film önerin ki;

tosiba
şu kafamın içinde 1 megatonluk yük taşıyan bir balon haline geldiğini, stresini, sıkıntısı atması için hayat enerjisi, neşesi aşılayacak, 'boşuna yaşamıyoruz olm' dedirtecek, eğlenceli, iç sıkmayacak, böyle mesajlar veren bir film olsun.çok mu şey istedim?
şu kafamın içinde 1 megatonluk yük taşıyan bir balon haline geldiğini, stresini, sıkıntısı atması için hayat enerjisi, neşesi aşılayacak, 'boşuna yaşamıyoruz olm' dedirtecek, eğlenceli, iç sıkmayacak, böyle mesajlar veren bir film olsun.

çok mu şey istedim?
0
tosiba
(01.12.16)
irreversible
0
bohr atom modeli
(01.12.16)
black mirror s01e01
0
archmage mahmut
(01.12.16)
film değil de dizi olur mu?

this is us.
0
elorelia
(01.12.16)
Relatos salvajes. Dogru yazmisimdir umarim. Cok keyif almistim izlerken.
0
denef
(01.12.16)
bhdrydn
(01.12.16)
Mavi Boncuk. Ciddiyim.
0
buff
(01.12.16)
irreversible +1 direk aç izle pişman olmazsın
0
konar konmaz omer konur
(01.12.16)
Tek geçiyorum; being there
0
a r a m i s
(01.12.16)
tati filmlerini önerebilirim, kahkaha attırarak izlemez insan ama eğlencelidirler, mutluluk verir: Mon oncle, Les vacances de Monsieur Hulot.

izlemediyseniz spielberg'in the terminal'ini öneririm. tom hanks müthiş.

ya da sıcacık bir film: Once

hint filmi olur derseniz: pk, barfi

aramis'in dediğine ek olarak da kubrick'le beraber çalışmaları olan Dr. Strangelove'yi öneririm.
0
kanter
(02.12.16)
(22)

(Soru kadınlara) El sıkışmak

senolll
Merhaba,Yeni tanışma sırasında veya karşılaşmalarda kadınların el sıkışmayı pek sevmediklerine dair bir şey okumuştum bir ara.Yani bir erkekle tanışırken elini uzatması ve el sıkışmanız hakkında ne düşünüyorsunuz?Teşekkürler
Merhaba,

Yeni tanışma sırasında veya karşılaşmalarda kadınların el sıkışmayı pek sevmediklerine dair bir şey okumuştum bir ara.

Yani bir erkekle tanışırken elini uzatması ve el sıkışmanız hakkında ne düşünüyorsunuz?

Teşekkürler
0
senolll
(01.12.16)
el uzatmazsa öküz olduğunu düşünürüm.
0
çakıstes
(01.12.16)
Ne dusunecegim, uzatir tokalasirim. Neyinden hoslanmayayim bunun?
0
evrim halkasi
(01.12.16)
el sıkışmayı uygun bulmayan kadınların tamamı türbanlıdır.

ülkedeki kadınların da gün itibariyle çoğu türbanlı olduğuna göre.
0
tchuck
(01.12.16)
samimiyet durumuna göre, eğer kişiyle resmi isek seve seve el sıkışırım, resmi değil isek, yanaktan öpmeyi severim.
0
füt
(01.12.16)
Normal bir olay bana göre. Genelde muhafazakar kadınlar el sıkışmak istemiyor, hepsi değil yani.
0
peggy
(01.12.16)
Kadınlara yüklenmeyin. Anadolu'da kadınları insan yerine koyup da kadınların uzattığı eli sıkmayan erkekler var. Uygun değilmiş. "Uygun" u sorgulatırlar.
0
moody90
(01.12.16)
nezaket icabı önce kadın uzatır elini sonra erkek sıkar yani kadın uzatmadan erkek uzatmaz. Eldivenle filan da el sıkışılmaz. Konu bu değil ama. Kadın uzatırsa da havada bırakılmaz. Bir de parmak ucuyla el sıkışanlara gıcık olurum, özgüvensizlik belirtisiymiş zaten. Ne çok sıkarak, ne elinin ucuyla, orta karar.
0
limoncello
(01.12.16)
olması gereken elini uzatması ve el sıkışmamız zaten. uzatmamak ne demek? bi kere elimi havada bırakmıştı hatta yobazın biri.
0
elorelia
(01.12.16)
normal buluyorum, el uzatmazsa ya da böyle parmak ucuyla el sıkışırsa acayip uyuz oluyorum.
0
whoosie
(01.12.16)
el uzatmazsa öküz olduğunu düşünürüm +1
0
orange coffee
(01.12.16)
götten uydurulmuş bir adabı muaşeret kuralı kadının önce el uzatması. ilk kim uzatmak isterse o uzatır. tabii ki insanların dini nedenlerle bunu yapmama hakkı olduğunu da düşünüyorum, beni rahatsız etmez bir kadın elimi havada bıraksa açıkçası. ben de selamunaleykum dendiği zaman cevapsız bırakıyorum mesela. tercih meselesi bunlar.
0
nathanieltroy
(01.12.16)
Yok oyle bir sey. Erkegim.
0
stavro
(01.12.16)
Yeni tanışılsın veya tanışılmasın el sıkışmayı sevmem. Hem hijyenik değil hem de çok lüzumsuz. Uzaktan merhaba neyine yetmiyormuş.
0
mandalina kokusu
(01.12.16)
kadınım. el sıkışmaktan falan kaçınmam. bana göre gayet normal bir şey. ilk kez tanıştığım insana mal mal bakacak ya da boynuna atlayacak halim yok. ama insanlar biraz garip o nedenle eğer karşımdaki erkekse ilk onun elini uzatmasını beklediğim durumlar oluyor. zira başıma geldi. arkadaşıma tercümanlık yapmak için girdiğim dükkandaki şahıslar muhafazakar" erkeklerdi ve bana sadece başlarını hafifçe eğerek selam verdiler, "hoşgeldiniz dediler. onlar elini uzatmayınca ben de uzatmadım. sırf sıkıntı olmasın diye. ama itiraf ediyorum. bazen sırf gıcıklığına karşımdaki "muhafazakar" olduğunu tahmin ettiğim erkeğe el uzatıyorum ve aşırı sıkı bir şekilde el sıkışarak suratlarının aldığı şekle içten gülüyorum.
0
kedili madam
(01.12.16)
elimi gevsek sikan insanlara tekrar el uzatip sertce ellerini sikiyorum.

bir de el sikmiyor olabilecek insanlar var, ona dikkat ediyorum.
0
e haliyle
(01.12.16)
gorgu kurallari geregi eli kadinin uzatmasi gerekir.
0
enaz3kedi
(01.12.16)
tabi ki el sıkışıyorum hele de profesyonel ortamda selamlasmak bunun üstünden gidiyor ama sevmiyorum.
0
lunedi
(01.12.16)
el uzatmazsa öküz derim +1

hoş itiraf edeyim kadın erkek fark etmeksizin ya elleri temiz değilse diye düşünmüyor değilim.
0
kuzey li
(01.12.16)
Üzülüyorum. Bu aslında sadece kadınların erkeklerle el sıkışmaması değil, bazı erkekler de kadınlarla el sıkışmıyor; demek ki bu şekilde öğretilmiş ya da alışılmış. Böyle bir kültür olması üzüyor sadece.

Bir de arkadaş ortamında tanışırken pek ayağa kalkıp el uzatma ortamı olmuyor. İş ortamı dışında pek kimsenin elini sıkmıyorum. Biri tanıştırınca 'Selam', 'Merhaba' falan deyip normal muhabbete başlıyorum. Öyle bir tanışma ciddiyeti olmuyor zaten. İş ortamında herkesin elini sıkarım ve severim de.
0
aychovsky
(01.12.16)
limoncello+1
0
shotgunwoman
(01.12.16)
yani soruna cevap değil gerçekten ama el sıkışma adabını bilmeyip uzatmazsa öküzdür diyenleri gördükçe üzülüyorum. bir kadın ve erkeğin tanışmasında erkek uzatmaz eli.
0
diyarbakir karpuzu
(01.12.16)
Güçlü bir el sıkışma samimiyet belirtisi olarak geliyor bana , bazı muhafazakar erkekler hiç sıkmıyor , elim havada kalıyor, o zaman inanılmaz demoralize oluyorum .
0
proustun bir aski
(01.12.16)
(8)

Kronik ve ölümcül bir genetik hastalığınız olsa

yazar yazmaz yazan yazar
kalp, şeker, böbrek yetmezliği vb. gibi tedavi edilemeyen/edilmesi çok zor olan ve insan hayatını büyük ölçüde etkileyen bir hastalığınız olsa yine de dünyaya bir çocuk getirir miydiniz genetik olarak onda da bu hastalığın olacağını bile bile?
kalp, şeker, böbrek yetmezliği vb. gibi tedavi edilemeyen/edilmesi çok zor olan ve insan hayatını büyük ölçüde etkileyen bir hastalığınız olsa yine de dünyaya bir çocuk getirir miydiniz genetik olarak onda da bu hastalığın olacağını bile bile?
0
yazar yazmaz yazan yazar
(30.11.16)
genetik olarak hastalığın çocukta olması kesin değildir, sadece ihtimali yüksektir. ben yine de çocuk yapmazdım.
0
dedimmidemedimmi
(30.11.16)
çocukta olacağı kesinse yapmam. yine de büyük konuşmamak lazım.
0
elorelia
(30.11.16)
Hayır.
0
doxanikee
(30.11.16)
kalp hastası insanların hiçbiri çocuk yapmasa insan nesli sona yaklaşırdı herhalde. genetik olarak taşınma riskine hiç girmeyeceksek illaki herkeste bir sıkıntı var.
0
brakgn
(30.11.16)
çocukta olmasını bırak çocuk bensiz büyüyecekse yapmam
0
freetakilir
(30.11.16)
Yazdığınızı okuyunca başka şeyler geldi aklıma. Tedavi edilemeyen/edilmesi çok zor olan ve insan hayatını büyük ölçüde etkileyen bir hastalığı olan bir ülkede yaşıyoruz.
Yanıt: Hayır. (hem sizin hem benim kastettiğim anlamda)
0
mikro patlama
(30.11.16)
bir abimiz vardı geçen yıl kaybettik. ailesinden gelen bir kalp rahatsızlığı söz konusuydu. 42 yaşında kalp yüzünden dağ gibi adam aniden vefat etti. derlendik toplandık cenazesine gittik. gidince öğrendik ki baba ve amcaları da aynı nedenden ölmüş. bir tane kendisinden büyük abisi var hayatta. annesi sağlam sadece. 2 tane de çocuğu var 10'lu yaşlarda. şimdi karısı için büyük bir sınav. çocukları için daha büyük bir sınav başladı. o çocuklar yarın evlenmek istediklerinde belki evleneceği kişi daha baştan tavır alacak bu duruma karşı. ne kadar duygusal olursak olalım evliliklerin de materyalistleştiğini herkes kabul eder herhalde. belki bu çocuklarda yarın babaları gibi olacak, yine anneleri ve karıları kalacak tek başına.

çok zor bir karar.
0
fjack
(30.11.16)
yapmazdım. hatta en basında dişi kişi ile zaten tamamını konusurdum. evlatlık almak daha mantıklı o konuda ama ne kadar sevginizi verebileceksiniz.çocuk heder olmamalı.
0
vi veri veniversum vivus vici
(30.11.16)
(9)

mikrodalga fırın tabakları aşırı ısıtıyor

statik elektrik
Yeni aldığımız Samsung mikrodalga fırın tabakları elle tutulamayacak derecede fazla ısıtıyor. Porselen tabak kullanıyorum. Bu işte bir yanlışlık yok mu,tabakların fazla ısınmaması gerekiyor diye biliyorum? Acaba mikrodalga fırın arızalı mı?
Yeni aldığımız Samsung mikrodalga fırın tabakları elle tutulamayacak derecede fazla ısıtıyor. Porselen tabak kullanıyorum. Bu işte bir yanlışlık yok mu,tabakların fazla ısınmaması gerekiyor diye biliyorum? Acaba mikrodalga fırın arızalı mı?
0
statik elektrik
(29.11.16)
mikrodalga tabakları ısıtmaz. üzerindeki yemek çok suludur. ya da nemlidir.
0
kurnaz
(29.11.16)
tabaklar dandik olabilir mi? hakiki porselenle deneyin.
0
elorelia
(29.11.16)
sulu olmayan yemeklerde de aynı şeyi yaptı. Tabaklarda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, ucuz mal değiller :) normal ev yemekleri için ısıyı kaça ayarlamak lazım ortalama? Acaba çok yüksek ısıda mı kullanıyorum? ama yüksek bile olsa 1-2 dakikalık ısıtma yaptım genelde.
0
🌸statik elektrik
(29.11.16)
boş tabak koyup deneyin bakalım ısınıyor mu yine?
0
delicevat
(29.11.16)
Şeffaf tabak kullanın. Isınması normal. Işınlar tabağa da isabet ediyor.
0
fuzzy olmak istemistim
(29.11.16)
tabaklar mikrodalga firina uygun degilde ısınır ve hatta daha ileri durumlarda çatlar. sorun genelde fırında degil tabakta olur.

watti ve sureyi deneyerek bulabilrisin. isin cok acil degilse 600 watt 2-3 dakika dene. yetmez ise sureye ilave edersin.
0
helenart
(29.11.16)
Porselen yerine cam kullanmanız gerekiyor.
0
boyalı kuş
(29.11.16)
porselenin içinde mikrodalga enerjisini soğuran metalik bir karışım vardır. tabağı tek de koysanız ısınır. her tabak mikrodalgaya uygun diye bir şey yok.
0
orpheus
(30.11.16)
benim cam tabağım çatlamıştı bi kere :( porselen koyuyorum. mikrodalgada sıkıntı olmaz. verdiği ışın belli sonuçta. niye tabağa ekstra yoğunlaşsın? tabaklardan kaynaklı. bu zamana kadar ısınmayan tabak görmedim ben.
0
canercuxy
(30.11.16)
(2)

Adres değişiklik bildirimi

himmet dayi
Selamlar,01.112016 tarihinde yeni evime taşındım. Kontrat tarihi bu yani. Adres değişiklik bilirimi için 20 gün içinde yapılmazsa 480 lira cezası var deniyor. İş güç nedeniyle bugüne kadar yapamadım. Yarın yapacağım. Bu 20 gün iş günü mü yoksa 20.11'e kadar yapmam mı gerekiyordu? 480'i verip huzur i
Selamlar,

01.112016 tarihinde yeni evime taşındım. Kontrat tarihi bu yani. Adres değişiklik bilirimi için 20 gün içinde yapılmazsa 480 lira cezası var deniyor. İş güç nedeniyle bugüne kadar yapamadım. Yarın yapacağım. Bu 20 gün iş günü mü yoksa 20.11'e kadar yapmam mı gerekiyordu? 480'i verip huzur için de çözecek miyiz yani? Kurtuluşu yok mu?
0
himmet dayi
(29.11.16)
gittiğin aya ait fatura götür, ne zaman taşındığına dair bir şey söyleme. sorarlarsa bir önceki aydan küsüratlı bir tarih verirsin ki salladığın anlaşılmasın.

ben 1,5 sene sonra bildirim yaptım, o ayın faturasını götürdüm, sordu ne zaman taşındınız diye, geçen ayın ortası dedim; sıkıntı çıkmadı. kıl bir memura denk gelmezseniz beyanı kabul ederler diye düşünüyorum.
0
baba jo
(29.11.16)
20 iş günüdür o.

yarın gidersen bi sıkıntı yok yani. süreyi geçirsen bile fatura ile git zaten, kontrat tarihini karıştırma.
0
elorelia
(29.11.16)
(17)

Montu alayım mı?

aklimdakisorular
399 a düştü, al alma?
399 a düştü, al alma?
0
aklimdakisorular
(28.11.16)
0
🌸aklimdakisorular
(28.11.16)
hangi mont?

mont geldi evet.

bence alma. yani bu model artık çok demode oldu. bilemiyorum. çok istiyorsan da al.
0
eeb
(28.11.16)
berbat
0
niceguy
(28.11.16)
Maximum 299.
0
mesudiyeli mesut
(28.11.16)
üşütür bu
0
empedokles
(28.11.16)
alma.
0
knight of cydonia
(28.11.16)
ay sakın o parayı buna verme.
0
dessy
(28.11.16)
meh
ben olsam almam
0
naberabi
(28.11.16)
düşmüş hali 399 :O

alma.
0
elorelia
(28.11.16)
offf sakın alma. kro montu bu
0
sta
(28.11.16)
daha düşer bekle
0
cekilmis gayfe
(28.11.16)
Bunu kimse almaz 100'e kadar düşer, o zaman alırsınız.
İçinizde kalmasın alın ama fiyat biraz daha düşsün.
0
mutekebbir
(28.11.16)
Bana biraz emekli işi gibi geldi. Bence alma.
0
himmet dayi
(28.11.16)
Arkadaşlar Ralph lauren monttan bahsediyoruz nereye kadar düşecek daha?
0
🌸aklimdakisorular
(28.11.16)
alma.
0
byzantium
(28.11.16)
alma. bunun aynısı pazarda 25 lira. istediği kadar marka olsun, çirkin lan bu.
0
babilbaligi
(28.11.16)
alma
boyun bacak usutur.
0
kingcyrax
(28.11.16)
(9)

Yeni delinen kulaktaki delik hemen kapanır mı ?

evandro roncatto
Kulaklarımı deldirmiştim bir hafta önce. Bir hafta sonunda, delmek için kullandıkları küpeleri çıkartıp doğru düzgün küpeleri taktım ama küpe konusunda amatör olduğumdan bozuk küpe almışım. Küpelerden biri kapanmıyor. Dolayısıyla deliklerden biri boş kaldı. O deliğe küpe takmazsam bir haftada falan
Kulaklarımı deldirmiştim bir hafta önce. Bir hafta sonunda, delmek için kullandıkları küpeleri çıkartıp doğru düzgün küpeleri taktım ama küpe konusunda amatör olduğumdan bozuk küpe almışım. Küpelerden biri kapanmıyor. Dolayısıyla deliklerden biri boş kaldı. O deliğe küpe takmazsam bir haftada falan kapanmaz değil mi hemen ?
0
evandro roncatto
(28.11.16)
Kapanmaz ama acik da olmaz tam olarak. Tekrar takarken baya aci cekebilirsiniz tekrar takarken. Bence bir an once bir kupe alip takin
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(28.11.16)
kapanır. kulağımı ilk deldirdiğim zamanlarda mesela duşa girerken küpeyi çıkarıyordum, duştan çıkıp kurulanıncaya kadar yarı kapalı hale geliyordu. hala daha bir hafta küpesiz tutmam kulağımı. belki benim hücreler hızlı yenileniyordur, bilemedim ama geçici de olsa iki üç liralık bir şey taksan iyi olur.
0
knight of cydonia
(28.11.16)
kisiden kisiye degisiyor ama cok rahat kapanir. Benim 6 aylik olan bile 2 haftada tamamen kapanmisti ornegin.
0
robokot
(28.11.16)
kapanır
0
sta
(28.11.16)
İki güne varmadan kapanır. İki nez deldirdim, ikiside de bir ya dai gün çıkarmak durumda kaldım ve kapandı
0
dahinnotha
(28.11.16)
kapanır. eskiden o delme küpelerini birkaç ay çıkarmadan takın derlerdi. bir haftada çıkarmasaydınız keşke. en azından takabilirseniz onu geri takın, ama o da kalındır hiç girmeyebilir.
0
kaputt
(28.11.16)
kapanır bence. hiç mi küpe alma imkanın yok? yoksa değiştire değiştire tak.
0
elorelia
(28.11.16)
Benim bir günde kapanmıştı.
0
Lim5
(28.11.16)
arkadaşlar dediklerinizi dikkate alıp küpe alıp taktım. Teşekkürler :)
0
🌸evandro roncatto
(29.11.16)
(8)

Kızlara soru: Bu dövme babanızda veya eşinizde olsa nasıl hissedersiniz?

hasmetizm 2046
https://www.instagram.com/p/BKZpit-hs9d/Sürekli görünen yerde olmadığı düşünerek.
www.instagram.com

Sürekli görünen yerde olmadığı düşünerek.
0
hasmetizm 2046
(27.11.16)
Babamda böyle bir dövmeyi hayal bile edemedim afdhjsjsjak

Bir baba neden boyle dövmeye sahip olsun ki?
0
mavipanter
(27.11.16)
Ben yaptırmayı düşünüyorum. Böyle bi soru çıktı ortaya kuzenler ile konuşurken. Fikir alıyoruz. Olay baba veya eşte yarı çıplak kadın dövmesi oluşu yani.
0
🌸hasmetizm 2046
(27.11.16)
altmetin: ben böyle bir dövme yaptırmayı düşünüyorum ama kızım olunca ne der diye düşünüyorum.

kızının zamanında sorun olmaz, muhtemelen o zamana kadar bişeyleri aşmış oluruz. tabii senin yetiştirme tarzınla da alakalı ama bence kötü bişey düşünmez, en fazla "vay götçüye bak" der herhalde.

10 saniye ile geç kalmışız. neyse cevap var zaten; yaptır gitsin.
0
baba jo
(27.11.16)
bence hoş değil. anlamsız bi bakıma. daha estetik bi çıplaklık olsa belki.
0
elorelia
(27.11.16)
İflah olmaz bi ergen olduğunu bu şekilde tescil etmesine gerek olmadığını düşünürdüm.
0
manuel mandalina
(27.11.16)
bu nedir ya... darılma ama hiç beğenmedim. büyük konuşmayayım fakat böyle bir dövme yaptırma potansiyeline sahip bir erkekle bir şekilde sevgililik aşamasına gelebileceğimi hiç düşünmüyorum.
0
köstebek kurabiye
(27.11.16)
Zevk sahibi olmayan bi çük düşkünü olduğunu düşünürüm.
0
megalomaniac
(27.11.16)
Babamın boş insan olduğunu düşünürüm.
İkinci ihtimalde ise, kişinin boş insan olacağını düşüneceğim için eşim olmaz.
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(27.11.16)
(7)

Karşı cinsle arkadaşlık

sorunvar
Tanıdığım bir kız var tüm arkadaşları erkek .Mesela evin taşıycak direkt birini buluyor .Sonrasında geçen erkek arkadaşı kavga etmiş bu kızı ariyor .Neyse bu kadar çok fazla erkek arkadaşı olmasını nasıl karşıliyorsunuz ?Diyelim bu kızla sevgili olsanız nasıl tepkiler verirdiniz ? Kadınlarda aynı
Tanıdığım bir kız var tüm arkadaşları erkek .Mesela evin taşıycak direkt birini buluyor .Sonrasında geçen erkek arkadaşı kavga etmiş bu kızı ariyor .Neyse bu kadar çok fazla erkek arkadaşı olmasını nasıl karşıliyorsunuz ?
Diyelim bu kızla sevgili olsanız nasıl tepkiler verirdiniz ? Kadınlarda aynı durumu hep kız arkadaşı olan erkek gibi değerlendirebilir ?
0
sorunvar
(26.11.16)
pide
(26.11.16)
erkek çoğunluk arkadaşı olabilir ama tüm arkdaşları erkekse insan bi acaba der. sprite acımasız gerçekler.
0
elorelia
(26.11.16)
Öyle bir kızla sevgili olmam. En hoşlanmadığım tip. Arkadaşları hep kız olan erkek de normal değil.
0
dissendium
(26.11.16)
sevgili olmam öyle biriyle
0
toua tokuchi
(26.11.16)
uzak duracaksın sevgililik konusunda. ağzın yanar, üzülürsün.

tecrübe bildirdi.
0
bass solo take one
(26.11.16)
öyle bir erkekle sevgili olmam.
0
köstebek kurabiye
(26.11.16)
Ben o kızlardan biriyim. Karşı cinste olumlu etki bırakmıyor galiba. Birinden hoşlanıyordum. Kendisi yabancıydı. O bile eleştirmişti beni. Valla bende bir suru kız arkadaşım olsun isterdim ama yok bulamıyorum.
0
geçerkenugradım
(27.11.16)
(7)

kadınlara soru: regl düzeniniz nasıl, kaç gün yoğun oluyor ve ne zaman

for day to break
azalıyor? ben de ilk 2 gün çok yoğun 3. gün daha az 4. gün çok az ama 8. gün hiç olmamasına rağmen ufak lekelenmeler oluyor. 8. gün de olan bu lekelenme normal mi?
azalıyor? ben de ilk 2 gün çok yoğun 3. gün daha az 4. gün çok az ama 8. gün hiç olmamasına rağmen ufak lekelenmeler oluyor. 8. gün de olan bu lekelenme normal mi?
0
for day to break
(25.11.16)
Normal bence. Bende de 7. gün öyle geçiyor.
Emin olmak için kadın hst. uzmanına görünebilirsin yine de.
0
manuel mandalina
(25.11.16)
ilk gün yoğun. sonraki 3 gün daha az. lekelenme senırım 5. günde filan oluyor. 8. güne sarkan bişey olmadı şimdiye kadar.
0
elorelia
(25.11.16)
Benim de seninkine cok benzer sekilde oluyor. Ilk 2 gun yogun, 3ten sonra azalma son gun de (6-7) bahsettigin gibi. Cok fazla ya da cok az kanamalı, aşırı ağrılı ve duzensizlik gibi sorunlarin yoksa normaldir bence.
0
aquarium
(25.11.16)
İlk 2 gün yoğun, 3. gün az, 4 hiç yok, 5-6 normal 7 leke gibi çok az.
0
mutekebbir
(25.11.16)
benimki de çok benzer.ama son bi iki yıldır 8.güne falan kalmıyor 6.günde tamamen durmuş oluyor.sanırım zamanla sürede azalma oluyo.
0
lampetia
(25.11.16)
Ilk 2 gun cok yogun, 3.gun az, 4.gun cok az.

Baska da bisey olmuyor lekelenme filan. 4.gun bitince regl de bitiyor.
0
kuehles blondes
(25.11.16)
Toplam 4 gün oluyor, her gün az. Öyleki, günlük pedle bile idare edebiliyorum. Doktora gittim önceden, bir problem yok, normal dedi.

Bir standartı yok bu işin. Seninki de normal.
0
peggy
(25.11.16)
(30)

cüzdanınızda neler var?

nigeo
cüzdanım hep fazla şişkin gibi geliyor. hayır bi de fakirim yani. para falan yok.:(sizin cüzdanlarda neler var ya?soruyu erkeklere soruyorum çünkü kadınların genelde kocaman çantası oluyor, böyle bir dert yok. biz ise arka cepte taşıyoruz cüzdanı ve şişkinlik sorun.acaba bende çok fazla şey mi var?k
cüzdanım hep fazla şişkin gibi geliyor. hayır bi de fakirim yani. para falan yok.
:(

sizin cüzdanlarda neler var ya?
soruyu erkeklere soruyorum çünkü kadınların genelde kocaman çantası oluyor, böyle bir dert yok. biz ise arka cepte taşıyoruz cüzdanı ve şişkinlik sorun.

acaba bende çok fazla şey mi var?
kaç banka-kredi kartı? başka üyelik kartları falan? foto vs? para dışında ne var yani?

edit: benim neler var?
- nüfus cüzdanı
- nakit
- bukart(bursa yol kartı)
- akbil
- başka bir ülke kimliği(çifte vatandaşım)
- iş bankası banka kartı
- enpara kart
- teb kartı
- ziraat kartı
- bonus kredi kartı
- spor kulübümün kartı
- 3 adet otel kartviziti(adresi falan bulmak için; şimdi fotolarını çekip çöpe attım)
- meslek birliği kartı
- yol kart kamil koç
- üniversite kimliğim
- vesikalık fotolar(çoğu benim olmak üzere 5-6 tane)
- kondom
- bozuk paralar
0
nigeo
(22.11.16)
2 atm kartı (garanti ve enpara)
3 kredi kartı (bonus, m&s ve babamın ek kartı)
ankara kart
mali müşavir kimliği
havuz kartı
çağdaş market kartı
benim nüfus cüzdanım
oğlanın nüfus cüzdanı
ehliyet
doğalgaz kartı
birkaç tane kartvizit
50 türkiş lira
0
kibritsuyu
(22.11.16)
@kibritsuyu
oha az değil seninki de. cüzdan şişkin gelmiyor mu?
0
🌸nigeo
(22.11.16)
şu an
1 kredi kartı (bonus genç)
1 kyk hesap kartı (ziraat)
1 passolig
1 müzekart
4 mağaza kartı(polo, mavi, starbucks ve hiç kullanmadığım tekin acar xd)
2 hiç kullanmadığım kartvizit ki aklıma geldi çöpe atayım bari
1 kimlik kartı
birkaç vesikalık
ve şu anlık bir avuç bozuk para

bozuk paraları saymazsak hiç şişkinlik olmuyor ama şu an şişkin biraz

not: izmirim kart(eski kentkart) ve öğrenci kimlik kartımı hep yan cebimde taşıyorum her defasında cüzdandan çıkarmakla uğraşmamak için)
0
nundu
(22.11.16)
ehliyet
öğrenci kartı
sodexo
6 banka/kredi kartı
2 vergi kartı
3 vesikalık
1 ince lastik toka
5-6 fiş
5-6 kartvizit
2 banknot
gözlük silme bezi

imgur.com
imgur.com

kimlik taşımadığım için kartlığı cüzdan olarak kullanıyorum.
0
nodrap
(22.11.16)
2 kredi kartı
ehliyet
akbil
max 50 tl nakit
survival card - www.treefortbikes.com
kürdan
yara bandı
0
feel the blanks
(22.11.16)
çok şişkin değil. iyice boşaltınca da zaten çok fazla incelmiyor.

bunlardan çıkarabileceğim pek bir şey yok. babamın ek kredi kartı dışında hepsini sürekli kullanıyorum.

şimdi ölçtüm, 3 cm yüksekliği.
0
kibritsuyu
(22.11.16)
ben de cüzdandan inanılmaz rahatsız olurum.

en fazla üç beş kağıt para
2 adet kart
ehliyet

toplu ulaşım kartım da diğer cebimde, azıcık denge yapsın :) bozuk para için yapılan hazneyi bile gereksiz olması nedeniyle söktüm.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(22.11.16)
2 kredi kartı,
banka kartı,
yemek kartı,
2 market kartı,
nüfus cüzdanı,
ehliyet,
ikea & decathlon kartı,
tchibo kahve kartları (bunları bayadır kullanmadım aslında, çıkarsam da olur.)
50 tl
0
inheritance
(22.11.16)
cüzdanda taşımam gereken hiç bişeyi çantada taşımadığım için cevap vereyim.

nakit 200-300 tl
bozukluk 5 civarı
usb
1 banka kartı
2 kredi kartı
1 fatura kartı
1 gratis kart
6 kartvizit
3 prezervatif
1 ankarakart
kimlik
0
elorelia
(22.11.16)
3 atm kartı
2 kredi kartı
1 istanbulkart
1 ilkyardımcı kartı
1 müzekart
1 öğrenci kimliği
1 ehliyet
1 kan grubu kartı
2'si biyometrik 3 vesikalık
1 iş yeri kimlik kartı
1 bütün odaları açan master kart
1 on tl
1 beş tl

biraz istifçilik var bende, önceki cüzdanıma dünyaları sığdırıyordum. sonra baktım pantolonlarımın cepleri deforme oluyor, küçük dik bir cüzdan aldım, istesem de dolduramıyorum.
0
baba jo
(22.11.16)
1 banka kartı
1 kredi kartı
Akbil
Nufus cuzdani
Kartvizitim
200 tl nakit yaklaşık olarak
Ehliyet
Ogrenci kimliği
Enpara kartı
1 tane uye kimlik kartı
0
sansar
(22.11.16)
5 tane bankayla ilgili kart(enpara, ziraat okul, ziraat burs/kredi kartı, garanti kredi kartı, cepteteb)
1 üniversite teknoparkına giriş kartı
1 edirne 1 de istanbul kart
1 müze kartı
110 tl nakit
5 tane kartvizit (dayımgillerin şirket kartları)
1 market kartı
1 passolig
1 kürdan
1 kimlik
1 spor salonu kartı
0
golgi aygıtı
(22.11.16)
1 ehliyet
3 atm kartı
1 kredi kartı
1 istanbul kart
1 müzekart
1 cafe nero damgalı kartlar
1 iş yeri kimlik kartı
755 Türk lirası (2 ad 200 tl + 3 ad 100 tl + 1 ad 50 tl + 1 ad 5 tl)
0
eeb
(22.11.16)
1 banka 1 kredi kartı
4-5 market ve üyelik kartı
4-5 fotoğraf
akbil
kartvizitler
ehliyet
birkaç not kağıdı
kağıt para

arkada değil, ön cepte taşırım bu arada
0
sir gawain
(22.11.16)
4 atm kartı
2 kredi kartı
Ehliyet
Oturum kartı (Almanya)
ADAC plus kartı (otomobil kulübü)
Sağlık Sigortası kartı
Trafik sigortası acil yardım kartı

Genelde Para taşımıyorum cüzdanda ben :)
0
burya
(22.11.16)
para ve sık kullandığım kartları şöyle bir çantanın içine koyuyorum.

thumbs3.ebaystatic.com
0
nıç
(22.11.16)
erkekler gibi cüzdan kullanmaya başladım artık çünkü oranın buranın ıvır zıvır kartlarından bıktım bir kadın olarak.
3 hesap kartı(Şu an 1i aktif diğerlerini kapatmakla uğraşamadım)
2 kredi kartı(1i aktif yine kapatmam lazım diğerini)
ehliyet
nüfus cüzdanı
birkaç vesikalık(benim ya da başkasının)
yani sonuç olarak o çöp kartları da çıkardığımda baya baya rahat bir cüzdanım olacak.
0
tiredpanda
(22.11.16)
2 kart ve ehliyet para taşımıyorum.
0
gozu acik sevisen yahudi
(22.11.16)
2 atm kartı
3 kredi kartı
2 vesikalık fotoğraf
1 ehliyet
1 akbil
100 TL kadar para
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(22.11.16)
nüfus cüzdanı
döviz
para
akbil
ehliyet
şirket kimliğim
sigorta kimliğim
kredi kartım
bankamatik kartım
eşimin ve benim vesikalık fotoğraflarım.
0
basond
(22.11.16)
ne kadar az o kadar kafa rahat. hergün kullanma ihtimalimin olmadığı şeyleri hayatta taşımıyorum. o yüzden ulaşım ve banka kartları birde okula giriş kartı var.

kürdan, windows 7 format kartı (acil durumlar için) ve ıslak mendilde var. fifti fifti.
0
douglas
(22.11.16)
4 banka ve kredi karti.
'Max 10 lira nakit.
Teknopark giris karti.
Akbil
Ticket
Ogrenci karti
Migros moneyclub kart
Ozel saglik sigortasi karti.
Ehliyet.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(22.11.16)
banka kartları ve para.

bunun dışında, o gün, o an için lazım olmayan hiçbir şeyi koymam.

işte x mağazasına gideceksem, x mağazası kartı falan varsa onu alırım.
0
wilhelmwasmuss
(22.11.16)
-para
-4 atm kartı
-2 kredi kartı
-ehliyet
-istanbul kart
-kocaeli kart
-izmir kart
-askeri kimlik
-müze kart
-nüfus cüzdanı
-eşimin vesikalığı
-kendi vesikalıklarım
-spor kartı
-kartvizitler
-migros money kart
0
rajaz
(22.11.16)
- Nüfus cüzdanı
- Ehliyet
- Akbil
- Debit kart
- Multinet kartı
- Nakit para
- Vesikalık fotoğraf
- Bir tane de kişisel bilgilerimin yazdığı kağıt.

Bu kadar. Cüzdanımı mümkün mertebe ince ve kibar tutmaya çalışıyorum. Arka cepte değil, sol cebimde taşırım zaten.

Cüzdanda prezervatif mi taşınır yahu? Çiğnenmiş sakıza döner orada. :)
0
yirmisantim
(22.11.16)
- ehliyet
- giriş kartı
- 7 banka/kredi kartı
- para
0
Euxinos007
(22.11.16)
ehliyet
denizbank atm kartı
garanti bonus
yapı kredi paracard atm
maximum card
miles&smiles thy
istanbul kart (trafik yogun olunca aracı bırakıyorum)
kendi ve en önemli kişilerin kartvizitleri
ilkyardımcı kimlik kartı
işyeri çipli kartım
nakit para olarak da 50 tl tutmaya çalışırım

bu son şekilde en minimali

ondan önce baya hammallık yapıyordum
0
evimin paspasi
(22.11.16)
kimlik
2 kredi kartı
1 banka kartı
öğrenci kartı
akbil
kent kart
karvizitler
migros kart
d&r kart
watsons kart
romanya'dan kalma metro biletleri
romanya'dan kalma para
para
vesikalık fotoğraf
bir tane de bebeklik fotoğrafı
0
BuddyGuy
(22.11.16)
banka kartı
okul öğrenci kartım
akbil
ehliyet
2-3 kağıt para
2-3 kartvizitim

ıvır zıvır mağaza kartlarını yanımda taşımıyorum. otobüs kartları alırken tc yetiyor. carrefour-migros gibi yerlerde kasada telefon no söylüyorm yetiyor. ikea da metro da baskı alıyorum tek kullanımlık var olan karta. sürekli taşımaya değecek şeyler değil çünkü bunlar boşuna kabalık.

ehliyet varken kimlik taşımanın bir anlamı yok. ama kimliğin fotografı da telefonumda var ne olur nolmaz diye.
0
c1b2k3
(22.11.16)
O nasıl cüzdan hocam? Arka cep şişkinliğinden nefret eden biri olarak o cuzdanla bir yere otursam rot balansım kayar.

Tavsiyem 5 banka kartından gereksiz olanları çıkar. Her gün 5 bankayla ayrı işin olmuyordur. Hatta bazı hesapları kapat. Kurumsal şirket misin o kadar bankayla işin var?

Hangi şehirdeysen o şehrin toplu ulaşım kartı.

Kamil Koç kartını da at. Bilet alırken puan vs durumu varsa telefon numaranla halletmen lazım. Diğer bütün mağaza, market mağazaları için de aynısı.

Fotoğrafları da çıkar. Narsist misin her gün kendine bakıyorsun? Başkasının resmiyse, artık akıllı telefon dönemindeyiz. Oraya kaydet.

Nüfus cüzdanını boşver, ehliyet varsa onu koy. Bizim nüfus cüzdanı, cüzdanların şeklini bozar, burkulur. Ehliyet kredi kartıyla aynı boyutta olduğundan hem cüzdanın iç düzenini toparlar hem de şeklini korur.

Kondom ne arkadaş? Cüzdanın gizli yerinde duran, gün boyu üstüne oturup sıcaktan ve baskıdan öldürdüğün kondomdan medet mi umuyorsun? Zaten o kondomun kullanım sırasında patlamasından çok cüzdanın içindeyken patlayıp vıcık vıcık sıvıyla deriyi öldürmesinden daha çok korkarım.

Bu çıkardıklarından sonra bir ekleme, bir kağıda telefon numaranı, adresini filan yaz. Diyelim kaybettin, belki vicdanlı biri rahat ulaşır. Kartvizit varsa o da olur.

En son olarak ceketin, montunda varsa iç cebe al cüzdanı. Hem arkan simetrisine kavuşur hem de cüzdan çıkartırken o salak elini kıça atma hareketinden kurtulursun. İç cepten cüzdan çıkarmanın şekli ayrıdır be. Siz hiç moda çekimlerinde filan kıç cebinden cüzdan çıkaran adam gördünüz mü?
0
kaportaci mahmut
(23.11.16)
(27)

şimdi ben baba mı oluyorum? :)

Kresto
Eşim test yaptırmış. sonuç şu an için beta hcg 85 çıkmış. Hamile midir eşim? Sürekli soruyorum kesin mi diye, en son kızdı sus dedi artık :D
Eşim test yaptırmış. sonuç şu an için beta hcg 85 çıkmış. Hamile midir eşim? Sürekli soruyorum kesin mi diye, en son kızdı sus dedi artık :D
0
Kresto
(22.11.16)
Hamiledir.
0
shenergy
(22.11.16)
sus mu dedi, ayrıl :(

şaka şaka, tebrik ederim, sağlıklı olur umarım.
0
Apocalypse
(22.11.16)
hayırlı olsun :) kaderi güzel olur umarım, bana benzemez asffvs
0
empty blank
(22.11.16)
Hayırlı olsun :)
0
fragile lady
(22.11.16)
sağlıklı olsun, hayırlı olsun. güzel gelişmeleri paylaşman umuduyla...
0
runfor
(22.11.16)
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Mutluluğumu paylaştığınız için. Sizin de dilekleriniz kabul olsun. İşin enterasan tarafı çocuğumuz olmuyor diye urolojiden perşembe gunune randevu bile almıstım :D
0
🌸Kresto
(22.11.16)
tebrikler
0
evimin paspasi
(22.11.16)
heyecanınız her kelimenizden belli oluyor :) iyi bir baba olacağınıza işaret. böyle duyurular görünce biz de mutlu oluyoruz. sağlıklı olması dileğiyle.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(22.11.16)
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)
Tebrikler
0
megalomaniac
(22.11.16)
tebrikler:) allah analı babalı büyütsün, mutluluğunuz daim olsun ailece.
0
sanguine mcqaer
(22.11.16)
Kız olursa adını Yaren koyun :)

Çok güzel bir insan olsun dilerim, beraber büyüyün beraber yaşlanın :)
0
yaren
(22.11.16)
Kuzenimin ismi Yaren:) Güzel bir isim ben de beğenirim. Sağlıklı olsun, sağlıklı doğsun, isim mühim değil :) Teşekkürler.
0
🌸Kresto
(22.11.16)
cook tebrik ederim :)
0
in vino veritas
(22.11.16)
isim zamanı gelince de buraya sorarsın umarım:) tekrar tebrikler
0
limoncello
(22.11.16)
hihi. çok tatlı. analı babalı büyüsün, çok mutlu, huzurlu, uzun bir ömür sürsün inşallah :)
0
istanbul kanatlarimin altinda
(22.11.16)
tebrik ederim. umarım sağlıklı bir şekilde doğar ve güzel bir yaşam sürer :) çocuğu memlekete bağlı yetiştirmeyin abi, şimdiden biriktir sen paraları yurt dışında okut bari o kurtulsun :D
0
golgi aygıtı
(22.11.16)
Hemen bugun kadin dogumcuya kosmayin cunku keseyi gormemesi buyuk ihtimal. Haftaya gidin. Once keseyi goreceksiniz, birkac hafta sonra da kalp sesini
0
la noix
(22.11.16)
www.anneleronline.com

hayırlı olsun :)
0
elorelia
(22.11.16)
Tebrikler.
0
battal gemalmaz
(22.11.16)
hayırlı uğurlu olsun. umarım sağlıkla kucağınıza alın.
0
babilbaligi
(22.11.16)
şimdi değil de yaklaşık 7-8 ay sonra baba olursunuz diye tahmin ediyorum :) hep birlikte sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum
0
elestirman
(22.11.16)
tebrikler yahu. yüzüm güldürdünüz bu kasvetli sabahta. allahta sizi güldürsün. kız olacak gibi hissettim şimdi. isim önerilerine bir tane de benden. deniz olsun ismi.
0
trocero
(22.11.16)
Tebrikler! Sağlıkla büyütürsünüz umarım. Mutlu, aydınlık bir geleceği olsun!
0
gmzo
(22.11.16)
mutluluklar!
Umarım güzel bir ülkede güzel bir yaşamı olur
0
gkct
(22.11.16)
Coook tebrikler.Saglikla kucaginiza aldiginizi da gorelim insallah :)
0
uzun kulaklı yalnız tavşan
(22.11.16)
Erkek olursa adı umarım Bora olur ;)

saglıklı, huzurlu, mutlu bir ömrü olsun. tebrikler :)
0
c1b2k3
(22.11.16)
Tebrik ederim :) mutlu büyür umarim.
0
bfm
(22.11.16)
(10)

Hangi renk ceket daha güzel?

hadi ya la
Aynada fotoğraf çekilmeyi hiç sevmem ama yapabildiğimin en iyisini yaptım.Sizce hangi renk daha iyi?http://i.hizliresim.com/jXzlOD.jpgAlternatif link: http://i.imgur.com/G4rJqDQ.jpg
Aynada fotoğraf çekilmeyi hiç sevmem ama yapabildiğimin en iyisini yaptım.
Sizce hangi renk daha iyi?

i.hizliresim.com
Alternatif link: i.imgur.com
0
hadi ya la
(20.11.16)
ikisi de güzel aslında. ben koyu renk aşığı biri olarak siyah/lacivert olanı seçerdim. ama piyasada diğeri daha iş görür :)
0
elorelia
(20.11.16)
koyu renklı daha güzel.
0
nanelimonportakal
(20.11.16)
lacivert.
0
köstebek kurabiye
(20.11.16)
Siyah/lacivert
0
Lim5
(20.11.16)
lacivert.
0
cikis yolu
(20.11.16)
soldaki
0
yuvarlanantencereninkapagi
(20.11.16)
lacivert
0
fragile lady
(21.11.16)
kayfe olan.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(21.11.16)
ben hep kahverengi ve o tonları tercih eden biri olsam da lacivert güzel olmuş.
0
la rana
(21.11.16)
Lacivert.
Kahverengi dede isi.
0
stavro
(21.11.16)
(5)

Telefon konuşması kaydetme

basubadelmevt
Biriyle telefon görüşmesi yapacağım, görüşmeyi kaydetmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?Konuşurken çıkan ekrana baktım, böyle bir şey bulamadım. Telefonum Samsung, android sistemi var.
Biriyle telefon görüşmesi yapacağım, görüşmeyi kaydetmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?Konuşurken çıkan ekrana baktım, böyle bir şey bulamadım. Telefonum Samsung, android sistemi var.
0
basubadelmevt
(19.11.16)
Şu uygulama oldukça başarılı: play.google.com
0
teknikekip
(19.11.16)
teknikekip'in tavsiye etitği program konuşma karşıdakinin sesini çok çok kısık kaydediyor. biline.
0
elorelia
(19.11.16)
@elorelia lg g3 ile kullandım, sesler gayet temizdi. telefon bazlı olabilir belki sorunun.
0
teknikekip
(19.11.16)
teknikekip'in attığı uygulamanın ses kalitesi telefondan telefona değişiyor. hatta bazı telefonları desteklemiyor.
0
kahoan
(19.11.16)
acr kullaniyorum memnunum. sesleri de gayet temiz kaydetmis. sadece benimki bir ton daha düşük. samsung j7
0
balik kraker
(20.11.16)
(9)

haydi bir bot da bana seçelim he mi?

cekilmis gayfe
yüzde 70 kanvas, yüzde 30 kumaş pantul altına giyilecek.1- https://www.trendyol.com/Hakiki-Deri-Siyah-Erkek-Bot/UrunDetay/54353/23814171/Erkek2- https://www.trendyol.com/Hakiki-Deri-Siyah-Erkek-Bot/UrunDetay/54497/23849279/Erkek3- https://www.trendyol.com/Hakiki-Deri-Siyah-Erkek-Bot/UrunDetay/54356/
yüzde 70 kanvas, yüzde 30 kumaş pantul altına giyilecek.

1- www.trendyol.com

2- www.trendyol.com

3- www.trendyol.com

tişikkirlir
0
cekilmis gayfe
(19.11.16)
3 ya da 1.
Deri iyi oluyor, nefes aliyor ayak.

2yi begenmedim hic.
0
kuehles blondes
(19.11.16)
hepsi çirkin. şimdiye kadar 50 ayakkabı sorusu cevapladıysam 45i çirkin çıktı.

illa biri olacaksa 3 olsun.
0
elorelia
(19.11.16)
illa biri olacaksa 3, diğer ikisinin tarzını hiç sevmiyorum.
0
jonestown
(19.11.16)
aralarinda en iyisi 3.

hakiki deri candir.
0
fakyoras
(19.11.16)
illa olacaksa 3
0
yuvarlanantencereninkapagi
(19.11.16)
2'yi tercih eden bir ben miyim? giyim kuşamdaki zevksizliğim yine ayyuka çıktı. iyi ki bu işlerde hanımın aklına uyuyorum :)
0
lazpalle
(19.11.16)
@elo güzel bi bot göster de alalım :)
0
🌸cekilmis gayfe
(19.11.16)
aramaya uğraşamıycam şimdi ama düz, detaysız, zımbasız bilmemnesiz bişey alırdım ben olsam.
0
elorelia
(19.11.16)
1 numara
olmadı 3
0
burya
(19.11.16)
(4)

Siyah mı beyaz mı

aysefatmahayriye
Dilsiz Uşak alıcam. Hangi renk daha kullanışlı sizce
Dilsiz Uşak alıcam. Hangi renk daha kullanışlı sizce
0
aysefatmahayriye
(19.11.16)
Öyle bir şeyin varlığını öğrettiğin için teşekkür ederim. Siyah diyorum XD
0
glamdr1ng
(19.11.16)
siyah ya da koyu kahve
0
brkylmz
(19.11.16)
oha bunun adı bu muymuş? :O

nerede hangi renk mobilya ile kullanacaksın ki? ben beyaz diyorum.
0
elorelia
(19.11.16)
koyacağın odadaki mobilya rengine göre şaap
0
cekilmis gayfe
(19.11.16)
(7)

son ayakkabı bükücü

yuvarlanantencereninkapagi
https://www.trendyol.com/Beta-Shoes-Hakiki-Deri-Siyah-Kadin-Bot-23-2900/UrunDetay/54375/23784068/Ayakkabi--cantaiğrenç mi bu? nasıl durur, nelerle giyilebilir falan hiç kestiremedim.alt kısımda iki rengi daha var yeşil ve bordo. alınır mı ne dersiniz?anne ayakkabısı da gibi, bilemedim.
www.trendyol.com

iğrenç mi bu? nasıl durur, nelerle giyilebilir falan hiç kestiremedim.

alt kısımda iki rengi daha var yeşil ve bordo. alınır mı ne dersiniz?

anne ayakkabısı da gibi, bilemedim.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(19.11.16)
kahve olanı güzel ama siyahı ı-ıh.
0
nolmus yani
(19.11.16)
O tabanla en ufak gideri yok.
0
aquarium
(19.11.16)
Biraz salaş ve otantik giyim tarzınız varsa kullanabilirsiniz. Aquarium un tersine ben bu tabanı çok seviyorum rahat bir taban. 2 tane ayakkabım var ordan biliyorum bu tabana sahip olan. Tek bozan sey ortadaki fermuar. Klasik bir giyimde sırıtabilir ama otantik etekler veya kazakları geniş şallarla tamamlayıp dikkati fermuardan uzaklaştırabilirsiniz.
0
curukturpkokusu
(19.11.16)
Vay çok iyi bence
0
aklimdakisorular
(19.11.16)
çok çirkin.
0
elorelia
(19.11.16)
Fermuar bozmus bence. Yanda olsaymis iyiymis :/
0
kuehles blondes
(19.11.16)
anne ayakkabısı+1 kötü bence.
0
theseachange
(19.11.16)
(15)

duyurudan arkadaş - sevgili

sabenburak
yapan var mı? arkadaş dediğim öyle birkaç kere takılıp unutulan cinsten değil, baya baya kankilik yani. sevgililik olayları baya dönüyor mu mesela? (DÜŞÜYOR MU)
yapan var mı? arkadaş dediğim öyle birkaç kere takılıp unutulan cinsten değil, baya baya kankilik yani. sevgililik olayları baya dönüyor mu mesela? (DÜŞÜYOR MU)
0
sabenburak
(19.11.16)
Kizlar teklif ediyorlar burda.
0
duptıs
(19.11.16)
sevgili ya da arkadaş değil de abla yaptım ben de.

bir süre buradan konuştuk. sonra diğer hesaplardan. 1 sene kadar böyle sürdü. daha sonra reeldende görüşmeye başladık. 2 seneyi devirdi galiba öz ablam gibiydi değil öyleydi. ailem bile biliyordu. sonra nedensizde kayboldu ortadan.
çalıştığı yer herkes açık bir yerdi. daha sonra orada kendisiyle karşılaştım bile, susmuştu. o gün bu gündür insan sevgisine inanmam.

ekleme: gece gece duygulandırdın , ayıpsana.
0
Caaannn
(19.11.16)
Gözlemlerime göre burada bayağı sağlam orgyler dönüyor. İki haftada bir burada tanışıp kaynaşan insanların kavgalarına şahit oluyoruz. Yani evet, düşüyor.

Bana gelince, kafama silah dayasalar da buradan biri ile görüşmem. Ben kendi arkadaşlarımla zor görüşüyorum, buluşmaları ekmek için kırk takla atıyorum asdfgs bir de buradakileri mi bela edeceğim başıma.
0
köstebek kurabiye
(19.11.16)
Valla bir kankim var ki hakkını asla ödeyemem. Şu an aklıma başkası gelmiyor. O kendini biliyor. <3

Burada hiç sevgilim olmadı.
0
yirmisantim
(19.11.16)
Oldu evet
0
x daemon
(19.11.16)
valla hiç olmadı ya. isterdim yani ben tam bir klavye zamparasıyım. ama işte ben kimle soppet muhabbete girsem ankaralı çıkıyor anasını satayım. yeteri kadar erkek arkadaşım da var o yüzden erkeklerle mesajlaşmalarım birkaç kelimeden ibaret oluyor. kızlaar...
en son 2007de falan bi kız benle buluşmaya gelmişti galiba.. epey olmuş. 9 - 9,5 sene oluyor evet
0
klar
(19.11.16)
ya çok safsınız :D

arkadaş da yaptım sevgili de ve hatta düşman da.
0
elorelia
(19.11.16)
6-7 yıl önce o zamanlar kullandığım hesabımla bayağı iyi anlaştığım bir arkadaşım olmuştu burada, eskiden daha sıcak kanlıydım sanırım kısa sürede kaynaşmıştık. Sürekli konuşurduk, 2 yıla yaklaşırken biraz seyrekleşti, sonra sonra anladık sebebini; siyasi meseleler, hayat görüşü vs. girmiş aramıza. Zamanla seyreklikten kopmaya vardı.
Farklı şehirlerde olduğumuz için görüşme fırsatımız olmadı ama niyeti vardı buraya gelmeye o zamana dair planlar yapardık.
Sonra buradan da gitti gitmeden mesaj atıp vedalaşmayı da ihmal etmemiş sağolsun, uzun süre görmedim sonra da unuttum zaten.
Şimdi onun değil kendi kullandığım hesabın adını bile hatırlamıyorum ama özlemişim, onu fark ettim bak.
Artık gitmiş midir yoksa benim gibi farklı bir hesapla mı dolanır buralarda bilemiyorum.
0
mutekebbir
(19.11.16)
Buradan arkadaş ya da sevgili olmaz. elbet bir gün bırakıp gidecek seni. sakat bu işler.
0
komando kani var bende
(19.11.16)
burda on cümleden fazla konustugum 3- 4 kişi var.

zannetmem.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(19.11.16)
olabilirdi..ama olamadı.
0
qazaqwsx
(19.11.16)
ekşi-duyuru gibi ortamlar hem arkadaş hem de sevgili sahibi olmak için ideal. çünkü insanların -genelde- doğal hal ve düşüncelerini görebiliyorsunuz.
are you sex? ten öteye giden dialoglar kuruldukça her türlüsüne sahip olabilirsiniz. elinizdeki imkanı kullanın.
0
kfk
(19.11.16)
El pompino modu aktif.
0
arnold schwarzeneger
(19.11.16)
bırak duyuruyu googleda bile sevgili olunur artık. herkes sevgili olabilir. öyle bir dönem. google a sevgili yaz anında düşer o derece.
0
tiredpanda
(20.11.16)
cooook arkadas edindim hala da sıklıkla gorusuyorum pek coguyla. yalniz aktif iletistiklerimin cogunun istanbul disindan olmasi da benim ayibim sanirim. ne kadar insana kanim isinsa ya ankarada ya izmirde. biri de avusturya'da ;) aa hatta simdi biri de hollanda'da pehh!!
0
in vino veritas
(20.11.16)
(5)

Burs alıp okuyanlar

bir ileti paylastim
Çalışma hayatınıza geçince siz de burs vermeye başladınız mı?Düşünüyor musunuz?
Çalışma hayatınıza geçince siz de burs vermeye başladınız mı?

Düşünüyor musunuz?
0
bir ileti paylastim
(18.11.16)
Çalışmaya başlamadım. Başlarsam evet yardımcı olurum sanırım
0
glamdr1ng
(18.11.16)
para kazanmaya başladım bir anda deli gibi. şu an 25 yaşındayım 3 kişiye burs veriyorum. düzene gireyim daha çok burs vereceğim.
0
aelfinn
(18.11.16)
Olması gereken bu zaten. Burs alıp, sonra yeterli para kazanıp da kendisi burs vermeyenlerin vicdanlarından şüphe ederim.

Ben bireysel olarak vermiyorum ama bana burs veren kuruma bağış yapıyorum.
0
peggy
(18.11.16)
lisansta okurken basbakanlik bursu haric bursum yoktu, o da zaten bir haftada buhar oluyordu. burslar genelde parali tiplere gidiyordu..

doktoram biterse burs veririm, akpli olmayacak tabi..
0
ubi dubium ibi libertas
(18.11.16)
tam olarak burs değil ama yapıyoruz bişeyler. yalnız bunun burs almam ile alakası yok bence/bende.
0
elorelia
(18.11.16)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.