[]

Oje sürmek

Ya ben oje sürmeyi bilmiyorum galiba.
Ojenin, özellikle koyu renk olanların, şu fotodaki gibi kenarlara ve tırnak tibine tam sürülmemesi mi gerekiyor? Ben haldır huldur bütün tırnağı dip köşe boyuyorum.

www.topukluhaber.com

Ek soru: Bi de şurdaki 7. maddeye bakar mısınız?
onedio.com

Etleri kesmeyin demiş ama manikürün zaten ana prensibi etleri keserek temizlemek değil mi? Ben hiç içine sokuşturan bi yer görmedim?

 
Ben de boyuyorum ama bunlar gibi yapamadığım için. Çünkü hepsini eşit uzaklıkta boyayamıyorum.


  • yaren  (12.12.16 16:21:14) 
o kuaförde çalışan makyözler falan hariç hepimiz senin gibi sürüyoruz bacım, sonra temizleyip bu hale getiriyoruz.


  • jonestown  (12.12.16 16:22:15) 
Bu şekilde surmek daha az hata yaptiriyor aslinda. Diplere surunce daha kolay bozuluyor. Ama o boslugu iyi ayarlamak lazim.

7. Maddeyi her yerde söylüyorlar. Ama ben etlerin kesilmeden tırnakların guzel gorundugu bir manikür sekline rastlamadim. Yok geriye it, yok içe kıvır falan hicbiri o hoş goruntuyu vermiyor. Bosver tirnak etlerini kestiriyoruz diye ölmeyiz herhalde.
  • aquarium  (12.12.16 16:30:46) 
o fotoğraftaki gibi sürüldüğünde çok kötü duruyor.
tırnakların uzamış da, dipleri ojesiz kalmış gibi.

ojeyi süreceksin dibinden, sonra küçücük ve asetonlu bir pamuğu törpünün sivri ucuna saracaksın, çevresini dikkatlice temizleyeceksin.

bir de, ojeyi sürerken, fırçanın bir kenarını şişenin ağzına sür, yani çok aşırı oje olmasın fırçada.
tek tarafta kalan ojeyi, fırçanın ucuyla, ucunu açacak şekilde yani yayarak, iki üç fırça darbesiyle sür.


etleri kesmekten ziyade, itmek daha sağlıklı.
kuru veya mavala manikürü yaptırırsan, öyle yapıyorlar.
  • blatta hiberna  (12.12.16 16:31:10) 
tırnakların ince uzunda dip köşe de boyasan farketmez. benimkiler kısa ve geniş olduğu için mesela yanlardan aynen böyle boşluk bırakıyorum ki uzun dursun. onun dışında kimse karşısındakinin öjesine hmm bakim nasıl dürmüş diye dikkat etmiyor, istediğin gibi sür.

ben etleri ne kesiyorum ne itiyorum.
  • elorelia  (12.12.16 16:36:09) 
ben de böyle sürmüyorum. çünkü aslında bu resmen görsel bir oyun, yapamıyorum. tırnağımızın seklini çiziyoruz o sekilde. tırnak seklin böyle güzel değilse çizmek ' gerekiyor' yani.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (12.12.16 16:37:46) 
Ben iterek yapıyorum. Yağ sürünce güzel oluyor. Ojeyi kaplayarak sürüyorum. Sonra yıkıyorum. Note'un ojeleri kenarlardan kolayca çıkıyor. Ötekilere asetonlu pamuk lazım.


  • Lim5  (12.12.16 16:39:42) 
@elorelia:

olur mu yahu?
kötü sürülmüş oje kadar dikkat çeken bir şey yok.
özellikle dikkat etmediğim halde, televizyonda bile gözüm takılıyor.
  • blatta hiberna  (12.12.16 16:40:47) 
@blatta hiberna

nasıl dürmüş yazmışım yanlışlıkla ama nasıl sürmüş olacak o tabi ki.

kötü sürülmüş demedim zaten, duyuruda sorulduğu üzere hani dip köşe mi sürmüş boşluk mu bırakmış... buna dikkat edilmiyor.
  • elorelia  (12.12.16 16:43:51) 
@krem peynir ne demek türkiye'de böyle manikür yapan yer yok, her gittiğim yerde sorarlar etleri keselim mi itelim mi diye, ben kesilmiş seviyorum itilmiş pek manikür yapılmış gibi gelmiyor. Ama mahalle arası kuaförler hariç her yerde vardır heralde.


  • giselle  (12.12.16 18:48:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.