[]

sayfa çevirirken parmağınızı yalıyor musunuz?

uzun zamandır kimsede görmüyorum bu hareketi ama karşımda oturan iş arkadaşım 3-5 sayfa bişeylerle uğraşsa bile şılap şılap diye yalıyor parmağını, öyle çeviriyor. neyse ki o kağıtlarla işim yok ama gözümün önünde ve sesli olması sinir bozucu bir şey. öyle değil mi?

bu işi yapan bildiğiniz tanıdığınız var mı, siz de yapıyor musunuz? yapmayın.


 
yapmak da yapana bakmak da tiksinç geliyor.


  • zgrydn  (12.12.16 10:48:52) 
hayır başkasına yalatıyorum.

galeri2.uludagsozluk.com
  • supermatik  (12.12.16 10:51:26 ~ 10:55:05) 
(bkz: çomarlık belirtisi hareketler)

asla yapmıyorum.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (12.12.16 10:54:11 ~ 10:54:29) 
@supermatik, ilham verdin yılbaşında bundan hediye edeyim hanfendiye aşsdkasd.


  • baba jo  (12.12.16 10:59:24 ~ 11:01:10) 
iş yerinde valla allah ne verdiyse... mecburen.


  • elorelia  (12.12.16 11:08:47) 
Uzun zamandır yapmıyorum ama bilinçli değil, sayfa çevrilmese yaparım, tiksinmiyorum. Hatta 'Parmak yalanmıyorsa sayfayı nasıl değiştiriyoruz ki' diye sordum kendi kendime.


  • aychovsky  (12.12.16 11:09:12 ~ 11:10:09) 
Ben sayfayı yalıyorum.


  • bigbadabum  (12.12.16 11:45:51) 
ellerim çok kuru ve ne sürsem 5 dkya yine kuruyor. en nefret ettiğim şeylerden biri elimin kuruyken bir şeye sürtmesi özellikle kağıt, tahta vs gibi mini pütürlü şeylere.

mecburen yalıyorum. hanımefendinin de böyle bir sorunu olabilir.
  • inannas jofn  (12.12.16 12:00:43) 
iğrenç bir tarafı yok, mecburen. benim parmaklarımı yalamadan sayfa çevirmem mümkün değil, olmuyor. ıslatmadan sayfayı tutup çeviremiyorum. o süngerler bana daha iğrenç geliyor.

sayfayı tükmük içinde bırakmadan da çevrilebiliyor ama yine de hijyenik değil. sayfaları kullanacak diğer kişiler açısından hijyenik olmadığı gibi, adliyenin pis arşivinde üstünde fare gezmiş dana gibi dosyanın sayfalarını yala çevir, yala çevir, kendin için de hijyenik değil.

tek tük sayfa çevireceğim zaman, kuru parmakla sayfa dönmüyorsa, her şeye rağmen yalamak tek çözüm.

ama çokça sayfa çevireceksem şöyle bir yöntemim var. herkese tavsiyemdir. S boy pudrasız lateks eldiven alıyorsunuz. en ince parmağı olan serçe parmağını kesip sayfa çevireceğiniz orta parmağınıza takıyorsunuz. S boy ve serçe parmak olduğu için lak diye oturuyor parmağa, çevirirken de çıkmıyor. parmak prezervatifi adını verdim bu yönteme. birkaç kullanımdan sonra o prezervatifin nasıl simsiyah olduğunu görünce zaten bir daha pek yalayasınız gelmiyor.
  • kibritsuyu  (12.12.16 12:37:34 ~ 12:39:07) 
sayfayı tepesinden çevirmeye çalışırsanız yalamak zorunda kalıyorsunuz fakat defter, kitap vs. ortasından (dikdörtgenin uzun kenarından) çevirmeye çalışırsanız gayet çeviriliyor.
parmağınızı yalamak yerine pürüzlü bir duvara sürterseniz de bir şekilde sayfa çevriliyor

  • gkct  (12.12.16 13:19:30) 
Evet ama oyle dondurma yalar gibi silap diye degil. Dilime dokunduruyorum sadece. Yavas yavas e-kitap/tablet olayina gececegim zaten, parmak yalama olayini tamamen birakmis olacagim.


  • stavro  (12.12.16 14:05:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.