[]

Saç yağlanması

Kadınlar :) Normalde saçlarım iki günde bir yağlanıyordu çünkü iki günde bir yıkıyordum saçlarımı. Bir dönem her gün yıkamam gerekti. Haliyle saçlarım artık ikinci gün yağlı görünüyor. Şimdi sorum şu ki, iki günde bir yıkamaya tekrar dönsem, birkaç ay ikinci günlerim saçlarım hafif yağlı görünse saçlarım eski yağlanma sürecine geri döner mi? İkinci günü kurtarmak için kuru şampuan falan kullanmak istemiyorum çünkü her gün yıkamak istemememin sebebi saçı rahat bırakmak zaten. Tam anlatabildim umarım. Var mı bu tarz bir geçmişi olan? Neler önerirsiniz?




 
Tabi ki işe yarar, hatta kış olduğu için tam zamanı. Soğukta daha yavaş çalışıyor vücut.
Birkaç ay değil de yaklaşık 1 ayını alır. Sakın kuru şampuan falan kullanma çok yıpratıcı.

  • megalomaniac  (16.12.16 11:47:22) 
doner tabi. yagli hali cok rahatsiz ederse sac bandi gibi bir seyle kamufle edersin.


  • jimicik  (16.12.16 11:54:46) 
dediğin düzene dön, saçmların da daha uzun gitmeye başlar. hafta sonu vs evdeysen cumadan pazar akşamına yıkama mesela hatta.

benim de saçım ikinci gün akşamına ölüyor ya, çok dertliyim :/
  • elorelia  (16.12.16 11:58:14) 
eskiden her kış aynı dertten muzdarip oluyordum. artık kış başlarken aşağıdaki şampuana geçiş yapıyorum. 2 gün rahat götürüyor, hatta 3. gün toplayıp falan kullandığım oluyor çok soğuklarda, idare ediyor. saçlarımı yıkamadan duş almak bu soğuklarda zamanda kazandırıyor.

urun.n11.com
  • Phoebe  (16.12.16 12:21:58) 
Phoebe, SLS içermeyen şampuanlar kullanıyorum :/


  • dessy  (16.12.16 12:23:12) 
aslında ideali iki günde bir bile değil haftada 1, maksimum iki kez yıkamak. ve evet eğer biraz sabrederseniz saçlarınız yeni düzene alışacaktır. yıkarken de mümkünse çok çok çok ihtiyacınız yoksa ikinci kez şampuanlamayın. saç derinize aşşırı nazik davranarak yıkayın. bunların hepsi saç sağlığınız için çok önemli. ha bir de gün içinde saçınızı çok fazla ellemeyin. kafanızı kaşımayın. kaşımak zorunda kalırsanız da tırnaklarınızı kullanmayın. parmak uçlarınızla ovalar gibi hareketler yaparak kaşıyın. her şeyden öte saçıma aşırı takıntılıyım. 14 senedir aralıksız boyuyorum saçlarımı. eskiden fare kuyruğu gibiydi saçlarım. incecik, cansız, sönük vs. dediklerimi yapmaya başladıktan sonra canlandılar. bir de tabii tuz ve paraben içermeyen bir şampuan kullanın. diğerleri kadar çok köpürmüyorlar haberiniz olsun.


  • kedili madam  (16.12.16 13:49:48) 
Zoretanin kullanıyorum. Saçlarım yıkadığım sabahın akşamı yağlanan bir saçtan, haftalarca yağlanmayana dönüştü :) hayatımda ilk defa saç kremi kullanıyorum minik minik. Yukarıdaki önerilerde geçmezse bir hekime danış. Saçın yağlanmaması süper bir şeymiş :)


  • makarnacanavari  (17.12.16 03:15:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.