Giriş

orijinal kfc coleslaw tarifi

oldz
internetteki tüm tarifler yorumlanmış, bence böyle daha güzel oluyor diyerek paylaşılmış tarifler. yok mu orijinal tarifini verebilecek biri?
internetteki tüm tarifler yorumlanmış, bence böyle daha güzel oluyor diyerek paylaşılmış tarifler. yok mu orijinal tarifini verebilecek biri?
0
oldz
(05.05.23)
(5)

kira sözleşmesi 3 aylık olur mu ?

wonnka
bir dükkanımız var, eski kiracı devrediyor. 3 aylık bir rakam söyledik 3 ay sonrasında o fiyat üzerinden yasal oran zam yapılıp devam edecek. yani kısacası 3 ay olması gereken fiyatından düşük verdik tüfe uygulanınca normal bir fiyatı bulacak.sorum şu; 3 aylık kira sözleşmesi olur mu ? sözleşmeyi 3
bir dükkanımız var, eski kiracı devrediyor. 3 aylık bir rakam söyledik 3 ay sonrasında o fiyat üzerinden yasal oran zam yapılıp devam edecek.

yani kısacası 3 ay olması gereken fiyatından düşük verdik tüfe uygulanınca normal bir fiyatı bulacak.

sorum şu; 3 aylık kira sözleşmesi olur mu ? sözleşmeyi 3 aylık yapsam sonrasında tüfe oranında olacaktır desem yasal mıdır ? nelere dikkat etmeliyim ?
0
wonnka
(05.05.23)
3 ay sonra sözleşme yaparsın belirlediğin fiyattan. sözleşmesiz 3 ay idare etsin iki tarafta ilk anlaşılan fiyattan.
0
ayin yazari
(05.05.23)
Sözleşmeye 3 ay sonranın fiyatını yazın, o ilk 3 ay indirimli ödesin. Bunu da sözleşmede belirtin ilk 3 ay şu kadar indirim uygulamdı diye.
0
zimbirik
(05.05.23)
Siz yeni kiradan sözleşmenizi yapın 3 ay sonra zam yapmak yasal pürüz yaratabilir. Elden geri verin ya da almayın fazlalık kısmı. Ama sözleşme doğru olsun.
0
enteg
(06.05.23)
zimbirik'in yöntemi en mantıklısı.
0
alperz
(06.05.23)
zimbirik +1
%25 olayını uzatılır da sizin yenileme zamanında geçerli hale gemirse uğraştırır. 'İlk 3 ay 1000tl, sonraki 12 ay 1500tl ve sözleşme yenileme zamanı ağustostur' gibi bir madde yazılabilir.
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(06.05.23)
(2)

Uzak uçuş aktarma hakkı kullanmama bavul durumu

coner
Tokyo da İstanbul aktarmalı Saraybosna ya giden uçak,Tokyo da Saraybosna hakkımızı kullanmıyoruz, İstanbul’da ineceğiz bavullarımızı verdiğimiz zaman İstanbul’da alabilir miyiz yoksa bavullarımız Saraybosna’ya mi gidecekEskaza İstanbul’a indiğimiz zaman operasyon aktarması direk bavullarımızı Sarayb
Tokyo da İstanbul aktarmalı Saraybosna ya giden uçak,

Tokyo da Saraybosna hakkımızı kullanmıyoruz, İstanbul’da ineceğiz bavullarımızı verdiğimiz zaman İstanbul’da alabilir miyiz yoksa bavullarımız Saraybosna’ya mi gidecek
Eskaza İstanbul’a indiğimiz zaman operasyon aktarması direk bavullarımızı Saraybosna uçağına mı götürür teşekkürler
0
coner
(05.05.23)
Bagajınızı hangi istasyonda almak istediğinizi kontuarda bilet işlemleri yaparken belirtirseniz, hiçbir sorun yaşamadan istediğiniz yerden alabilirsiniz.
0
Başkalaşım
(05.05.23)
Multi city değil de tek destinasyon olarak seçtiyseniz bavullarınızı alamıyor olmanız gerek. Firmanın otomatik aktarma yaptığı uçuşlarda üstteki arkadaşın dediği gibi bir şey hiç duymadım ben. İstisnası varsa bilemiyciğim.
0
synesthesia
(05.05.23)
(2)

ekrem imamoğlu'na benzeyen adam

hknty
az önce twitter'da bir video gördüm. tam tıklayacaktım sayfa güncenllendi kaybettim. ekrem imamoğlu'na benzeyen biri vardı. sanırım siyasetçiydi. an itibariyle bayrampaşa haldeyiz tarzı bir şey yazıyordu. gören, bilen var mı bu videoyu? aradım ama bulamadım.
az önce twitter'da bir video gördüm. tam tıklayacaktım sayfa güncenllendi kaybettim. ekrem imamoğlu'na benzeyen biri vardı. sanırım siyasetçiydi. an itibariyle bayrampaşa haldeyiz tarzı bir şey yazıyordu. gören, bilen var mı bu videoyu? aradım ama bulamadım.
0
hknty
(05.05.23)
Beylikdüzü Belediye Başkanı olsa gerek.
twitter.com

Başka benzerleri ilginizi çekerse hepsini toparlamışlar şurada:
twitter.com
0
michael_knight
(05.05.23)
buldum :D

twitter.com
0
🌸hknty
(05.05.23)
(4)

çocuklu, pastoral (şart) değil, fefsefeli (şart)

yeter ki tak denilmesin perdeleeer
ve yaşam aşılı film atın üzerime lütfen.
ve yaşam aşılı film atın üzerime lütfen.
0
yeter ki tak denilmesin perdeleeer
(05.05.23)
Stand by me 1986
Sineklerin tanrısı
0
Amaranta ursula
(05.05.23)
Kitaba istinaden soruyorum, Sineklerin Tanrısı diplemez mi? hiç biraz bile üzülecek yerim yok çünkü.
0
🌸yeter ki tak denilmesin perdeleeer
(05.05.23)
@yeter ki tak
Yaşam aşılı koşulunu yeni fark ettim. Sineklerin tanrısı olmaz evet. Düşüneceğim.
0
Amaranta ursula
(05.05.23)
İo non ho paura
0
kreatin
(06.05.23)
(3)

taksim'in renkli siması cenk (buse) abiye niye kimse sahip çıkmadı?

mark greg sputnik
malumunuz özellikle son yıllarda sosyal medyanın etkisiyle bu tarz insanlara kol kanat gerenler oldu. aklıma gelen en yakın örnek cihangir reyizle bir milyoncu mehmet. detaylarına vakıf değilim ama sanırım o civardaki esnaf filan sahip çıkıyor, yerine göre oturup karşılıklı aşık atışması bile yapıyo
malumunuz özellikle son yıllarda sosyal medyanın etkisiyle bu tarz insanlara kol kanat gerenler oldu. aklıma gelen en yakın örnek cihangir reyizle bir milyoncu mehmet. detaylarına vakıf değilim ama sanırım o civardaki esnaf filan sahip çıkıyor, yerine göre oturup karşılıklı aşık atışması bile yapıyorlar.

lubunya reyiz ise gözümüzün önünde eriyip gitti adeta. 10-15 yıl önce çok daha iyi durumdaydı bu adam. anlattıklarının ne kadarı gerçek orasını bilemiyorum tabii ama üzerine düşülse, tedavi görse filan bu kadar kötü olmazdı sanki. videolarını çekip yayınladılar, üzerinden bissürü prim yaptılar... kimse sahip çıkmadı mı bu adama? çıktılar da kendi mi istemedi ne biliyim?

adam korkunç hale gelmiş, konuştuğunda gözlerindeki korkuyu ve acıyı görüyoruz artık. eskiden saçmasapan konuşurdu gülüp geçerdik de son zamanlarda belli ki kötülemiş durumu. bu adamı niye kimse arkadaş bellemedi yahu, erkeksi lezbiyen diye mi? yoksa istanbul'un zalımeyliği mi?

lan şu gün ben kafayı yesem bütün ankara seferber olur arpamı suyumu vermek için. şu adam koskoca istanbul'da gözümüzün önünde eriyip gitti resmen. durduk yere içime dert oldu.
0
mark greg sputnik
(05.05.23)
Bu kişi çok ileri düzey. Sağlıklı iletişim kurmak mümkün değil bence.
0
dissendium
(05.05.23)
Herkes yaşam savaşinda.
0
kimilolo
(06.05.23)
Yapilabilecek en iyi yardim hastaneye yatisinin saglanmasidir. Tedavi gormedikce daha kotu olur boyle hastalar. Sonu intihara gidebilir
0
Slynmaster
(06.05.23)
(4)

İş bulamama sorununu nasıl çözerim?

darth plix
son 3 haftada 140 tane işe başvurmuşum. 1 tanesinde görüşmeye çağırdılar, olumlu olumsuz haber vericez dediler. hiçbir cevap gelmedi.daha çok LinkedIn üzerinden başvurdum. ne yapacağımı bilemiyorum valla ne olacak böyle seçim var diye mi ilan yok ya da alım yapmıyorlar anlamıyorum. işkur, secretcv,
son 3 haftada 140 tane işe başvurmuşum. 1 tanesinde görüşmeye çağırdılar, olumlu olumsuz haber vericez dediler. hiçbir cevap gelmedi.

daha çok LinkedIn üzerinden başvurdum. ne yapacağımı bilemiyorum valla ne olacak böyle seçim var diye mi ilan yok ya da alım yapmıyorlar anlamıyorum. işkur, secretcv, kariyer vs bakıyorum.

bilgisayar programcılığı bitirdim, Adobe Premiere, After effects biliyorum.

nasıl iş bulabilirim tavsiyesi olan var mı ?
0
darth plix
(05.05.23)
Biz bi ilan acmistik, ilk gun 30 basvuru geldi hem de yarisi ilk saatlerde. Bu sadece ozensiz bir basvuru yaptiginizi, ilani veya kurumu incelemeden her ilana gonderilecek yuzeysellikte bir cv ve niyet mektubunuz oldugunu gosteriyor. Ee degerlendirirken de boyle olmayanlari onceliyoruz iste. Bir suru hizli, hazirliksiz, yuzeysel basvuru yerine pozisyona gore dikip bictiginiz basvurular yapin nacizane onerim.
0
unidentified floating object
(05.05.23)
su an bence buyuk bir belirsizlik var piyasada, herkes secime kilitlendi ve ona gore hareket edecekler. ikinci tur falan derken haziran ortalarina kadar bu surec devam eder diye dusunuyorum.
0
duyulmasi gerektigi kadar
(05.05.23)
Valla hocam zor iş. Zaman kaybetmek yerine başka alanlara yönelip o şekilde iş aramanı tavsiye ederim. İşten 2 saat izin alıp gidersin artık görüşme için çağırırlarsa. Onları bekleme.
0
dissendium
(05.05.23)
niteliklerin ile başvurduğun pozisyonlar örtüşmüyordur. şu an piyasada okul/diploma değil. tecrüben ve uzmanlıkların önemseniyor. eğer bunlara yeterli seviyede sahip değilsen ya kendin öğrenerek geliştirmelisin ya da giriş seviyesi maaş beklentisi ile çalışırken tecrübe kazanmalısın.
0
orpheus
(05.05.23)
(5)

Site Yönetimini Nereye Şikayet Edebilirim?

oekuklu
Bu ay doğalgaz faturası 900 tl geldi. 1+1 evde oturuyorum ve bu kadar fatura gelmesi imkansız. Mail atrım, yöneticiye yazdım ama harcamışsındır tribindeler. Kesinlikle bu kadar kullandığımı düşünmüyorum. Ayrıca bu ay normalde bedava olması gerekirdi. Bunu yönetime ödemek istemiyorum. Nereye şikayet
Bu ay doğalgaz faturası 900 tl geldi. 1+1 evde oturuyorum ve bu kadar fatura gelmesi imkansız. Mail atrım, yöneticiye yazdım ama harcamışsındır tribindeler.

Kesinlikle bu kadar kullandığımı düşünmüyorum. Ayrıca bu ay normalde bedava olması gerekirdi.

Bunu yönetime ödemek istemiyorum. Nereye şikayet edebilirim ne yapabilirim? Paşa paşa gidip aidatı ödemek istemiyorum
0
oekuklu
(05.05.23)
Sitede oturuyorsan sadece kendi evinin ısınmasını ödemiyorsun ki? Ortak alanların ısıtması, varsa havuz spor salonu vs gibi yerlerin ısıtması da dairelere paylaştırılıyor. Kullanım belgeni iste, detaylarına bak derim.
0
roket adam
(05.05.23)
site olmayan ve bu ayin yarisi, onda da dogalgaz acmadan kullanilan eve 370 tl fatura geldi. arada bi seyler kitliyolar sanki xd
0
ala09
(05.05.23)
@ roket adam,

Onların faturası ayrı geliyor ortak alan bedeli adı altında. Doğalgaz bedeli ayrı geliyor.

Benim önceki ay sayacım arızalanmıştı. Geçen ay yaptırdım ve yönetime mail attım. Sayacın fotoğrafını da gönderdim.
0
🌸oekuklu
(05.05.23)
Site yönetimlerini şikayet edebileceğiniz bir yer yok maalesef, ağır ihlal durumlarında sulh hukuk hakiminin müdahalesini isteyebilirsiniz. baaazi durumlarda mahkeme apartmana kayyum atıyor, onun maaşını da maliklere yüklüyor. Yani iki ucu boklu değnek. Diger maliklerle bir araya gelebilirseniz bir şeyler yapmanız daha kolay olur ama.
0
sanguine
(05.05.23)
kanuna göre bir de denetim mekanizması olmak zorunda bina veya zitelerde. Denetçiye durumu iletin, onun yönetime hesap sorma ve belgeleri inceleme yetkisi var.
Sayaç ortaksa herkese eşit geliyordur bu fatura galiba. Sizden başka da memnun olmayanlar olabilir su durumdan. Denetçiyi tek siz değil de olabildiğince fazla kişi dürtün inceleme konusunda.
Kat mülkiyeti kanununun giderler vb maddelerini bi inceleyin. bazı giderlere eşit değil de daire büyüklüğü oranında katılınıyor.
Ama, sonuçta haklı da çıkacak olsanız, son ödeme günü geçmeden düzelttirmeye bakın, ya da son ödeme gününü geçirmeyin
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(06.05.23)
(6)

trafik sigortasının içeri Hk bir soru

huzurlarinizda huzursuzluk
şimdi sigortam netten bir mesaj geldi de içeriği şöyle;Trafik Sigortasi olasi bir kaza aninda karsi tarafa verilen hasarin sadece 120.000 TL kadarini karsilar. Kaza aninda masraflarini düsünme diye IMM Sigortasi Sigortam nette! Detaylar icin sgrtm.net/imm1 Ben de açıp poliçeme baktım, araç başına
şimdi sigortam netten bir mesaj geldi de içeriği şöyle;

Trafik Sigortasi olasi bir kaza aninda karsi tarafa verilen hasarin sadece 120.000 TL kadarini karsilar. Kaza aninda masraflarini düsünme diye IMM Sigortasi Sigortam nette! Detaylar icin sgrtm.net/imm1

Ben de açıp poliçeme baktım, araç başına 100.000 TL, Kaza başına 200.000 TL limit var maddi hasarda.

Şimdi kazada karşı aracı perte çıkarsam, diyelim ki kaskosu da yok, zaten hatalı olan da benim, napıyor sigorta sirketi Max 200k mi veriyor?
0
huzurlarinizda huzursuzluk
(05.05.23)
evet o yuzden neovadan 1300 liraya limitsiz IMM yaptirdim
0
tahtakafa
(05.05.23)
Kaskonda İMM için ek teminat yoksa, karşı tarafa vereceğin hasarın max 200'e kadar karşılanacak.
Karşı tarafın kaskosu olması fark etmiyor, her halükarda %100 suçluysan bu parayı sen ve senin sigortan ödüyor.
0
roket adam
(05.05.23)
evet araç başına max 100 veriyor.
kaskolarda imm limiti oluyor. o yüzden millet sınırsız imm alıyor.
0
jelly bear
(05.05.23)
öncelikle evet, sigortan "max. 200k karşılarım gerisinden bana ne hacı" diyor.
sınırsız/limitsiz imm muhakkak yaptırın.
piyasada 300-500 altı araç kalmadı neredeyse.
allah korusun, milyonluk bir araca vurursanız (sizin senaryonuz için konuşuyorum) maddi açıdan çok üzecek sonuçlar oluşabilir.
0
thedepressed
(05.05.23)
evet 200k ödüyor gerisi size kalıyor. bugün kasko ve sigorta yaptırdım ben de. maddi hasarı sınırsız, manevi tazminatı 2.5 milyon tl yaptım. bu devirde kime çarpacağınız belli olmaz. sınırsız maddi yaptırın kaskonuzda.
0
false pretension
(05.05.23)
Piyasadaki bazı lüks araçların bir farı 100 bin lira, hatalı olup da böyle bir araca çarpsanız yandınız.

Maalesef trafik ve kasko poliçelerindeki imm limiti çok düşük. Sınırsız imm hayat kurtarır, ben de ak sigortadan 1260 tl yaptırdım sınırsız İMM.
0
John Bloor
(06.05.23)
(7)

Şöyle bir şey var mı yahut olabilir mi?

pavlis
Şimdi hepimiz biliyoruz ki bir konser için mekana, eylenceye gidince hemen telefonlar çıkıyor ve tüm keyfimizin içine ediyor. Acaba bu organizasyonda telefon çıkarıp çekim yapmak yasaktır, muhalefet edenler mekanı terk edecektir gibi bir kural olabilir mi?Bunu yapan var mı?Çok mantıklı ve tercih edi
Şimdi hepimiz biliyoruz ki bir konser için mekana, eylenceye gidince hemen telefonlar çıkıyor ve tüm keyfimizin içine ediyor.

Acaba bu organizasyonda telefon çıkarıp çekim yapmak yasaktır, muhalefet edenler mekanı terk edecektir gibi bir kural olabilir mi?
Bunu yapan var mı?
Çok mantıklı ve tercih edilesi deyil mi?
0
pavlis
(05.05.23)
Mantıklı değil.
0
dissendium
(05.05.23)
böyle organizasyonlar var. Alice müzikali böyleydi. telefon yasak. çıkarınca yüzüne lazer tutuyordu görevliler. harikaydı.
0
gabe h coud
(05.05.23)
www.npr.org

telefonları bir konser alanında kilitli kalan bir torbaya koyduran organizasyonlar var. konser alanından çıkınca kilidi açılıyormuş.
0
inheritance
(05.05.23)
Broadway müzikallerinin hemen hepsinin korsan çekim halleri malum sitelerde mevcut. Demek ki çok da yaptırım yok.

İnsanların izlemek yerine telefonla kayıt almaya çabalamasına anlam verememekle beraber, nasıl izlemek istiyorlarsa izlesinler. Biri telefonunu çıkardı diye rahatsız olmadım hiçbir konserde de. Ya da başkası eşlik ediyor diye de keyfim kaçmadı. Gittiğim bi konserde telefona erişimimi engellemeye çalışsalar aşırı gıcık olurum. Kameraya çekmesem telefona özgürce ulaşmak isterim. Kilitli poşet falan ne yani ilkokul çocuğu gibi. Belki şarkılardan birinin sözlerine bakıcam yani
0
nundu
(05.05.23)
dress code diye bir şey var mesela uymuyorsa almıyor.
tipine bakıyor almıyor.
almamak isterse ya da içeriye sokulabilecek şeylere sınırlama getirmek isterse getirir. garip ya da yeni bir durum değil.
bizde gidip eğleneyim diyenden çok gidip instalık malzeme toplayayım diyen çok olduğu için o iş biraz zor. ama ben memnunum instadan bütün etkinliği beleş takip edebiliyorum bunlar sayesinde dslkfj
0
Whily
(05.05.23)
louis ck gosterisinde telefonunu bir kilifin icine kilitleyip sana veriyorlar. telefon sende ama ulasamiyorsun hicbir sekilde. cesitli gosterilerde boyle olabilir.

ama konserde insanlar paylasim yapmak ister, onu engellemek zor.
0
antikadimag
(05.05.23)
görüyor ve arttırıyorum, lütfen şehirlerarası yolcu otobüslerine de böyle bir yasak gelsin.
0
halanne
(06.05.23)
(6)

Ana kucağı

etna
Bilen kullanan illa ki vardır aramızda.Bunlarda çeşit çokmuş. Hangisinden almalıyız? Elektrikli olanlar 4 bin 5 bin civarı, o rakamlara gerek var mı bilemedim.Sallamak ve uyutmak için kullanacağız. Elle sallananlar bizi yorar mı?
Bilen kullanan illa ki vardır aramızda.
Bunlarda çeşit çokmuş. Hangisinden almalıyız? Elektrikli olanlar 4 bin 5 bin civarı, o rakamlara gerek var mı bilemedim.
Sallamak ve uyutmak için kullanacağız. Elle sallananlar bizi yorar mı?
0
etna
(05.05.23)
Sorunuza tam cevap değil ama ben hiç kullanmadım, eksikliğini de hissetmedim. Diyeceğim o ki henüz bebeğinize kavuşmadıysanız doğumdan sonra ihtiyaçlarınıza göre alıp almamaya karar vermeniz. Tabi kullananlar çok memnundur, onsuz yapamıyordur onu bilemem ama sırf almanız gerektiğini düşündüğünüz için almayın derim. (Öte yandan her şey her gün pahalanıyor biliyorum ama paylaşmak istedim)

Ekleme: Bir arkadaşım ayağıyla sallıyordu bizimle sohbet ederken, dışarıdan yorucu görünmüyordu.
0
fotrsapka
(05.05.23)
bence hemen almamak lazım arkadaşım aldı çocuk 1 kere bile oturmadı. normal ana kucakları var bebek arabalarına takılan onda da duruyordu bizim çocuk.
0
mikahakkinen
(05.05.23)
ayakta bebek sallaman asiri bel agritici bi hareket. yere dumduz ayagini uzatiyosun bi kere ve bu pozisyonda kac dk durdugun belli degil bazi bebeler cabuk uyuyor bazilari bi saat sallaniyor. elektrikliden alin stokta dursun kullanmasaniz satarsiniz
0
ala09
(05.05.23)
elektrikli olanlar biraz tehlikeli bazıları toplatıldı bile geçen sene, googlelayın isterseniz, bebek ölümleri bile var.

biz anakucağı olmadan yaşayamazdık BabyBjörn kullandım(fiyatı çok daha uygundu aldığımızda) ama o zamanlar mama olan türk markası yoktu birebir aynılar şimdi olsa onu alırım.
0
kullanıcıadımbuolsun
(06.05.23)
Ana kucağı deneyimim yok ama ayakta sallamakla ilgili yoruculuğunun yanında bi de ayak çekildiğinde bebeğin uyanması sorunu olabiliyor. Uzun uyuması için ayakta bekletip kıpırdandığında hemen tekrar sallamak gerekiyor. Kısıtlayıcı bir alışkanlık, mümkünse başlamayın derim.
0
mezzosprite
(06.05.23)
2. El almıştık(allahtann) bir kere bile oturmadı, nefret etti. Genel olarak sallanmaktan da hiç hoşlanmayan bir bebekti, ayakta dahi sallandırtmadı kendini. Sallanmayan ucuz dandik anakucağını tepe tepe kullandık ama.
0
physcos physcos
(06.05.23)
(3)

R10 konu açma

nerthus_
Sitede yeniyim henüz ticaret puanım yok. Satış için değil de soru sormak için konu açabiliyor muyum?
Sitede yeniyim henüz ticaret puanım yok. Satış için değil de soru sormak için konu açabiliyor muyum?
0
nerthus_
(05.05.23)
Soru sorabiliyorsun
0
bonjourrr
(05.05.23)
1 ayın ve 5 ticaret puanın olmadan kendin bir şey satmak için konu açamazsın. ücretli üyelik vs alman gerekir. onunda dışındakiler serbest. soru sorabilirsin. boş muhabbetlere katılabilirsin. biri iş veriyorsa onu alabilirsin vs
0
Whily
(05.05.23)
r10 da gold üyeliğim var yardımcı olmak isterim. soru sormak için ticaret puanına gerek yoktur. ayrıca tic puanı almak için dm ile iletişime geçebilirsinz
0
yirmibesonbes
(06.05.23)
(2)

minoxil saçkıranda işe yarıyor mu?

KUCO
Sb.
Sb.
0
KUCO
(05.05.23)
yaramıyor. kortizon tedavisi olman lazım. aynı sorun bende de vardi.
0
koela
(05.05.23)
Eşimdeki saçkıranda işe yaradı ama şu şekilde, kortizon tedavisine (iğneli) ek olarak kullandı, yeni çıkan saçlar bi tık daha hızlı uzadı.
0
physcos physcos
(06.05.23)

Ev tipi Espresso / filtre kahve makinesi

akiskan
Ev kullanımı için hem filtre kahve hem espresso yapabileceğiniz bir ürün 19 barlik pompasi ile yüksek kalitede kahve içebilirsiniz. Single veya double shot ayarli, dahili süt köpürtücülü, bardak isitma bölümü var.Problemsiz, kolay kullanilan bir ürün. Su filtreli veya filtresiz kullanilabilir. 16 ay
Ev kullanımı için hem filtre kahve hem espresso yapabileceğiniz bir ürün 19 barlik pompasi ile yüksek kalitede kahve içebilirsiniz. Single veya double shot ayarli, dahili süt köpürtücülü, bardak isitma bölümü var.
Problemsiz, kolay kullanilan bir ürün. Su filtreli veya filtresiz kullanilabilir. 16 aydir kullanıyorum, yurtdisina taşınacağım için satıyorum.


www.sahibinden.com
0
akiskan
(05.05.23)
(2)

bebek kedi bakımı

patronaj1
normal kedi ararken arkadaşım blue point scottish yavrularından birini sahiplendiriyor, ben de hadi bakalım diyerek birini ensesinden tutup aldım eve.bi tık korkuyordum, "cins" kedilerde hastalık sakatlık kronik sorun çok oluyor diye duyuyordum hep. annesinde kardeşlerinde kendinde bi sorun yok hiç.
normal kedi ararken arkadaşım blue point scottish yavrularından birini sahiplendiriyor, ben de hadi bakalım diyerek birini ensesinden tutup aldım eve.

bi tık korkuyordum, "cins" kedilerde hastalık sakatlık kronik sorun çok oluyor diye duyuyordum hep. annesinde kardeşlerinde kendinde bi sorun yok hiç. bu bi şehir efsanesi midir yoksa kesin bi sağlık problemi vardır diyebilir miyiz?
masraf olarak veterinerlik masrafları hariç aylık 1.500'e kadar çıkarım diyordum, tekir yerine bu olması masrafı artırır mı acaba?

mama tüy falan olarak da ekstra masrafı olur mu acaba?

+

bi de bu kedilere çok serin kanlı, hareketsiz, oyun çok sevmiyorlar diyorlar. öyle midir?
0
patronaj1
(05.05.23)
bi de alıp veterinere götürüp selam ben bunu sahiplendim ne lazım aşı maşı falan diyeceğim değil mi? 1.5 aylıklar, mamaya geçtiler.
0
🌸patronaj1
(05.05.23)
Kesin sağlık sorunu olur ya da olmaz demek güç, hayvancığın genlerine bağlı. Aylık masrafı o kadar olmaz, 4.5 kilo acana (en iyisi) mama 1100 lira civarı, 4 ay falan gider çok iştahlı değilse. Onun dışında 3 ayda bir aşıları var, yılda bir kez lösemi ve kuduz var. Tabii şimdi çok ufak olduğundan bir seferlik gençlik aşıları da olacak. Oyuncağa, yatağa falan para vermeyin, kağıt top verseniz oynuyor yavrucaklar.

Veterinere götürün o ne gerekiyorsa yapar zaten başlangıçta. Sizin adınıza kaydedecek, çip için yaşı uygun mu bilmiyorum ama onu da ihmal etmeyin, zaten söyler veteriner.
0
orient blue
(05.05.23)

bilekte geçmeyen şiddetli ağrı için ankara doktor tavsiyesi

theseachange
merhabalar, annemin bileğinde böyle bir sorun peydah oldu. araba kullanırken artık direksiyonu çevirmekte bile zorluk çekiyor, hiçbir şeyi kaldıramıyor hemen sancı giriyor bileğine. rahatsızlık kemikte mi yoksa sinirsel bir şey mi anlayamıyoruz. özel bir yere götürmek istiyorum nerede hangi bölüme g
merhabalar, annemin bileğinde böyle bir sorun peydah oldu. araba kullanırken artık direksiyonu çevirmekte bile zorluk çekiyor, hiçbir şeyi kaldıramıyor hemen sancı giriyor bileğine. rahatsızlık kemikte mi yoksa sinirsel bir şey mi anlayamıyoruz. özel bir yere götürmek istiyorum nerede hangi bölüme gitmesini tavsiye edersiniz? ankara içi doktor önerisi yapabilir misiniz? çok sevgiler.
0
theseachange
(05.05.23)
(10)

Bir yerimiz kanayınca gelen ferahlık?

pavlis
Neden olur?
Neden olur?
0
pavlis
(05.05.23)
hiç öyle bi ferahlık hissetmedim. bi kan ver istersen
0
jelly bear
(05.05.23)
İğneden korkuyorum :(
0
🌸pavlis
(05.05.23)
Bro o ferahlık genelde kendini jiletleyen tayfada oluyor, nedeni de kendini jiletleyecek kadar kafalarının yerinde olmaması olabilir.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(05.05.23)
yaralanma, endorfin salgılanmasına neden oluyor. ondan gelen bir iyi hissetme olabilir.
0
ermanen
(05.05.23)
Bunu daha önce duydum bana da kan aldırınca oluyor bazen. Galiba bazı kan değerleri hafif yüksek ve kan akışı olunca da bir rahatlama alıyor. Yakınım polisitemi hastası mesela kan verince o da rahatlıyor.
0
pembe mezarlık
(05.05.23)
Pembe mezarlik +1
Bana kan verirken denilen kanimin çok yoğun olduğu bu sebepten sağlık için de kan vermem gerektigiydi. Bunu Türkiye'de de Fransa'da da dediler. Hatta milletin kani likir likir akarken benimki uzun sürüyor.
Ondan sonra rahatlama oluyor denebilir. Ama kanarken "allahim nasıl güzel bir duygu bu hastasıyım" gibi olmuyor.
0
logisticsmanager
(05.05.23)
@logisticmanager +1

bana da birebir aynı cümleleri söylemişti kızılay'daki doktor.
mesela ben de kan verdikten hemen sonrası ve takip eden 3-4 gün aşırı ferahlamış hissediyordum.
hatta terleme miktarımda bile beni rahatlatacak kadar azalma oluyordu (çabuk ve ortalamadan daha fazla terleyen biriyim normalde)
0
thedepressed
(05.05.23)
ilk defa duydum. bende hiç ferahlık olmuyor
0
abelardo
(05.05.23)
Kürek kemiğinin orada masada uzun saatler çalışınca dayanılmaz hale gelen ağrılarım için hacamat yaptır dediler. Pek inanmadım ama denemek istedim. Sonuç inanılmaz. Hem ağrım geçti hem de rahatlama oldu komple sırtımda.
0
mekaniker
(05.05.23)
İlginç bi şekilde kanayan tek tük sivilcelerim için aynını düşünüyorum.
Sanki vücut orda o kanı atmak ister gibi. sivilcedeki kanı iyice sıkıp alırsam bi süre cildim iyi oluyor, kendi haline bırakıp sıkmazsam uzun süre kalıyor ve yenileri de türüyor
Bilimsel hiçbi temeli yok bu arada bu gözlemimin
0
photo85
(06.05.23)
(5)

Mısır vizesi

kadirgali huseyin olmayan adam
Geçen ay gelen kapıda vize uygulamasından sonra sonbahar tatil planını Kâhire, Uksur taraflarına yapma gibi bir planım var. Pegasus'un sitesinde kapıda vize ücreti 25 USD olarak gösterilmiş onda sorun yok. Eskiden vize bedeline ek olarak vize güvenlik soruşturması ücreti gibi bir şey vardı 100-150 U
Geçen ay gelen kapıda vize uygulamasından sonra sonbahar tatil planını Kâhire, Uksur taraflarına yapma gibi bir planım var. Pegasus'un sitesinde kapıda vize ücreti 25 USD olarak gösterilmiş onda sorun yok. Eskiden vize bedeline ek olarak vize güvenlik soruşturması ücreti gibi bir şey vardı 100-150 USD gibi bir ücret alınıyordu bundan da. Bu kalktı mı bilen var mı? Havalimanında inip sadece 25 USD vize ücretini ödeyip ülkeye girebiliyor muyuz?
0
kadirgali huseyin olmayan adam
(05.05.23)
Kapıda vize o şehirler için geçerli mi onu da bir araştır derim. En son hatırladığım sadece Sharm için geçerliydi gibi aklımda kalmış. Mısırlılar kapıda rüşvet almayı falan çok seviyor o yüzden iyi araştırma yapmak lazım.
0
roket adam
(05.05.23)
sharm’a zaten vizesiz giriliyordu. diğer şehirler için vize almak gerekiyor-du, sharm ya da hurghada’dan çıkıp diğer şehirlere geçemiyordunuz. sorunuzun yanıtını bilmiyorum ama sanmıyorum sıradan turist için olacağını.
0
deartheodosia
(05.05.23)
www.vikingturizm.com.tr sayfasında "Tüm Türk vatandaşlarının muhtelif giriş kapılarından ülkeye girişlerine izin verilmesi, 18-45 yaş aralığındaki gruplardan önceden alınması istenen güvenlik onayı şartının iptal edilmesi." diye bir cümle var. Benim anladığım vize ücretini ödeyip ülkeye giriyorsun ama tecrübe den birinden teyit alsam içim daha rahat edecek.
0
🌸kadirgali huseyin olmayan adam
(05.05.23)
Tüm şehirlere vize kalktı diye bir şey görmüştüm Mısır için.
0
ruhen hastayim ben
(05.05.23)
geçen hafta mısır'daydım, kahire'den giriş yaptım. Bana acenta eşlik ettiği için onlar vize pulunu önceden almışlardı, pasaportuma yapıştırıp kontrolden geçtim gittim. Pulu almak için sıra beklememiş oldum, millet pasaport kontrol öncesindeki gişede kuyruk olmuştu.
0
kimlanbu
(05.05.23)
(4)

Persentil Cetveli

bana da mi lolo
Merhabalar sevgili duyurucular. 2013 yılından beri ara ara buradayım herhâlde. Aramızda Çocuk Doktoru var mıdır? Ya da çocuk hemşiresi de olabilir. Şimdi bir aylık bir kızım var. Adıyaman'da depreme yakalandığımız ve maalesef evimizi kaybettiğimiz için eşimi Denizli'nin bir ilçesinin bir köyünde aya
Merhabalar sevgili duyurucular. 2013 yılından beri ara ara buradayım herhâlde. Aramızda Çocuk Doktoru var mıdır? Ya da çocuk hemşiresi de olabilir. Şimdi bir aylık bir kızım var. Adıyaman'da depreme yakalandığımız ve maalesef evimizi kaybettiğimiz için eşimi Denizli'nin bir ilçesinin bir köyünde ayarlayabildiğimiz yerde bırakarak devletimizin vazifeye çağırması nedeniyle Adıyaman'a dönmek zorunda kaldım.

Bebeğimiz 04/04/2023 tarihinde dünyaya geldi, bugün birinci ay kontrolü vardı.
Doğum kilosu 3030 - baş 36 ölçtüler - boy 49 cm
Üçüncü gün ebe kontrolü kilo 2800 - baş 33 nasıl oluyorsa ebe böyle ölçtü - boy 50 cm

İkinci hafta kontrolü doğum kilosuna ulaşamadık maalesef 2960 - baş 33.5 - boy 51

Bugün birinci ay kontrolünde kilo 3500 - baş 35 (eşime göre evde 36.5) - boy da 51.5 ölçüldü.

İlk çocuğumuz, ayrı kaldığımız ve istediğimiz zaman doktor erişimimiz olmadığı için maalesef çok evhamlıyız.

On farklı yerden persentil hesaplıyorum. Kimine göre bebeğim ortalama, kimine göre gelişimi geri, kimine göre de %90 üzeri. bu işin somut bir matematiği yok mudur?
0
bana da mi lolo
(05.05.23)
www.ceddcozum.com

Pediatrist değilim ama fakültede pediatri stajında falan persantil hesaplarını buradan yapıyorduk. Neyzi, Türkiye popülasyonuna göre ayarlı. Verileri buraya girip bakabilirsiniz en güvenilir burası.
0
nundu
(05.05.23)
sağlık ocağında ebeler dikkatsizce ölçüyor, özel klinikte doktorlar daha dikkatli bakıyor. persentil tabi ki önemli ancak minimum ve maximum sınırlar dışındaysa önemli. aylık değişkenlikler çok normal çocuğum olduğunda hem emme hem mama takviyesiyle giderken persentil ortalamasının üzerindeydik. mamayı bırakıp memeyle devam edince ortalama altına düştüğümüz oldu. ilk ay kg kaybı normal sayılır diye biliyorum. ancak ebe düzgün ölçmemiştir. sağlık ocağına ne zaman gitsek üstünü falan çıkartmadan tartıp hemen göndermeye çalışıyorlar.
0
mikahakkinen
(05.05.23)
Geçmiş olsun öncelikle, bebek küçükken ayrı kalmak da oldukça zor olmalı. Dr değilim, baba olarak tecrübemi yazayım. İlk aylarda sadece anne sütüyle ilerlemiştik ve benzer şekilde evhamlandığımız için bebek tartısı almış her gün tartıyorduk. 6-7 ay sürmüştü, doktorumuz her seferinde yapmayın diyordu. 4. aydan sonra dr tavsiyesiyle çok az da olsa ilave mama vermeye baslamıstık kilo olarak 25lerdeyken boy olarak 90lardaydı. Bir süre sonra kilosu 25-50 arasına oturdu, boy aynı yerde kaldı, yıllardır da öyle devam. Ölçümler düzgün, özenli olmamıştır yukarıda da dendiği gibi, genel olarak süt/mama alımı ve bez değişimi iyiyse(ağır, açık renk), gece de iyi uyuyorsa (bu mümkün mü acaba biz pek deneyimlemedik) boşuna endişelenmeyin, muhtemelen bir sorun yoktur. Sağlıkla ve sizinle büyüsün.
0
ayheytmayselfenvanttuday
(06.05.23)
geçmiş olsun ve hayırlı olsun. Dert etmeyin lütfen persentili. sütünüz geliyor, emiyor, kakası-çişi çıkıyorsa genel hatlarıyla durum çok iyidir. bir yeğenim gece 7 saat uyur, emmeye uyanmazdı. Doktor arkadaş bile şaşırmıştı, zorla uyandırmamızı söylemişti, yapmadı öyle bir şey kardeşim ve şimdi üni okuyor maşallah. Bir yeğenim günde bir kaka ancak çıkıyordu, ek mama verince artıyordu, mama takviyesiz büyüdü gitti. Bizim oğlan 2700 doğmuştu 36 haftalık, şimdi maşallahı var.
Çocuk doktoru arkadaşım danıştığımda, önce anneanne-babaanneye sor derdi. Yani kilosu, kafa çevresi diye kendinizi yıpratmayın.
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(06.05.23)

izmir masaj tavsiyesi

kondansator
çankaya hilton ve best western ksk da masaja gitmiştim. bunların dışında önerilerinize açığım
çankaya hilton ve best western ksk da masaja gitmiştim. bunların dışında önerilerinize açığım
0
kondansator
(05.05.23)
(3)

Düzgün Türk sanatçı önerileri (deprem ile ilgili bir proje için)

birbilmecemvarçocuklar
Hem depremden etkilenen kişilere mesaj göndermek, hem de ruh sağlığıyla ilgili bir kampaya için "influencer" arayışındayım ama düşün düşün işin içinden çıkamadım. Biraz da dinazor da kalmış olabilirim gündeme."Düzgün" Türk sanatçı (aşırı olmayan) diyince aklınıza kimler geliyor?
Hem depremden etkilenen kişilere mesaj göndermek, hem de ruh sağlığıyla ilgili bir kampaya için "influencer" arayışındayım ama düşün düşün işin içinden çıkamadım. Biraz da dinazor da kalmış olabilirim gündeme.

"Düzgün" Türk sanatçı (aşırı olmayan) diyince aklınıza kimler geliyor?
0
birbilmecemvarçocuklar
(05.05.23)
Bence Kubat. Kubat herkesin seveceği kimsenin "onun da şöyle bir olayı var" demeyeceği gerektiğinde neşeli gerektiğinde ağırbaşlı bir isim, o nedenle Kubat diyorum ben.

Aklıma gelmişken biraz ekleme yapayım çünkü Kubat'ı biraz daha düşündüğüm, Kubat sanki diğer sanatçılara göre erişimi daha rahat bir sanatçı gibi. Misal Instagram'dan Kubat'a ulaşıp "Kubat Bey bizim böyle bir projemiz var destek olmak ister misiniz" diye sorsan "hay hay" deyip hemen dahil olur gibime geliyor, yani diğer sanatçıları düşündüm, misal Murat Boz'a ulaşsan belki 1 hafta sonra "ya olabilir bi ajandama bakmam lazım" der gibime geliyor, yani günahını almayayım ama kabul etse de Kubat kadar içten candan ve samimi bir şekilde kabul etmez gibi ya da ne bileyim Tarkan da çok canımız ciğerimiz ama ona da kolay ulaşabilir miyiz çok emin olamıyorum, hadi ulaşsak takvimi uygun mudur bilemeyiz neticede Tarkan bu, ha samimiyetinden zerre şüphem yok ama bi Kubat gibi 15 saniye sonra dönüş yapamaz gibi, o da büyük sanatçı olmanın laneti gibi bir şey işte. Bununla birlikte Kubat da büyük sanatçı yanlış anlaşılmasın, diskografisi falan çok iyi ama kimse de bir Tarkan olamaz, o nedenle Kubat en doğru seçim olur.

Bu söylediklerime itirazı olan varsa Teke Tek Özel'de fikirlerimizi tartışmaya açabiliriz bundan kaçmam gocunmam.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(05.05.23)
Barış Manço ve Hulusi Kentmen'in ölümü ile kapandı bence herkesin sevdiği isim dönemi. İbrahim Kalın ile bağlama çaldıktan sonra özür dilemek zorunda kalan Erkan Oğur'u hatırlayınca işiniz epey zor demek istiyorum. Siyasi görüşünü belli etmeyi geçtim, herhangi bir ödül töreninde yanlış taraftan ödül almamış olması gerek. Gençler ve yaşlıların ortak tanıdığı, bildiği isim bulmak ayrıca zor.

Aklıma ilk gelenler: Mehmet Akif Ersoy, Sinan Canan, Kıvanç Tatlıtuğ, Vedat Milor, Ezgi Mola, Osman Müftüoğlu, Arda Türkmen, Erol Evgin, İlber Ortaylı..
0
zihua
(05.05.23)
Karsu
0
ayheytmayselfenvanttuday
(06.05.23)
(1)

Dava - ilk durusma

camussar
Avukatimiz sali gunu davayi acti, dilekceyi verdi. e-devlette "dosya durumu acik" diye gorunuyor, ilk durusma tarihi ne zaman belli olur? ne asamalar var? tesekkurler Avukatimiz bir hafta izinli, yurtdisinda, ona soramadim.
Avukatimiz sali gunu davayi acti, dilekceyi verdi. e-devlette "dosya durumu acik" diye gorunuyor, ilk durusma tarihi ne zaman belli olur? ne asamalar var? tesekkurler
Avukatimiz bir hafta izinli, yurtdisinda, ona soramadim.
0
camussar
(05.05.23)
ne davası olduğuna ve mahkemenin uygulamasına bağlı, bazı mahkemeler tensip zaptı ile birlikte direkt dava günü veriyor, bazıları dilekçe teatisinin bitmesini bekliyor. dosyadan kontrol edersiniz, tensip zaptında gün vermedi ise dilekçe teatilerinin bitmesini bekleyecektir.
0
wendyangelamoiradarling
(05.05.23)
(4)

hdp'nin tahmini oyu

monicapp
2015'de 6 milyon almislar, sonra bombalamalar vs 5.100'e dusmus, sonra 2018de 6.2ye cikmis. bu secimde tahminen kac oy almalari bekleniyor?
2015'de 6 milyon almislar, sonra bombalamalar vs 5.100'e dusmus, sonra 2018de 6.2ye cikmis. bu secimde tahminen kac oy almalari bekleniyor?
0
monicapp
(05.05.23)
Bazi HDP'lilerin TIP'e verme ihtimali var bu seçim ama 6m'nin altina inmez oylari.
0
Avoiding The Puddle
(05.05.23)
5-5,5m civarı diye tahmin ediyorum ben de. 6m olası tabii ki ama benim dediğim bandın altına düşme ihtimali epey düşük.
0
nawar
(05.05.23)
Baraj %7'ye düştüğü için CHP'den gelen emanet oyların bir kısmı geri döner muhtemelen. Benim mesela 2015'ten beri hdp'ye veren iki üç arkadaşım bu seçimde vekil çıkarma ihtimali doğrultusunda chp'ye verdi/verecek. Ama 5,5 milyonun altına düşmez bence de. Türkiye'de genç nüfus bakımından en yüksek secmen grubu hdp seçmeni. Siyasi katılım oranları da yüksek genelde, yani sandığa gitmeme durumları pek olmuyor
0
nundu
(05.05.23)
yuzde 8 veya 9. en gercekci iki figur bu bence.
0
baldur2
(05.05.23)
(2)

Konyaaltı yeme içme?

chicha_v2
Cumartesi günü oralarda olacağız, araç var.Güzel döner olur, köfte olur, ne bileyim yemeği güzel olan yerleri önerebilir misiniz?
Cumartesi günü oralarda olacağız, araç var.

Güzel döner olur, köfte olur, ne bileyim yemeği güzel olan yerleri önerebilir misiniz?
0
chicha_v2
(05.05.23)
01 Adana Kebap, Arapsuyuna gelmeden...

Özkan Kebap, Üç Kapılar, Pet Shop Sokak içinde... Efsane tavuk suyu çorbası var, yemeden gitmeyin.

Her iki mekanda Google Haritalar'da incelemeleri mevcut.
0
mahsus mahal
(06.05.23)
Bir de eski Sanayi civarında BİRKENT SİMİT FIRINI var, öğlen 3'e kalmaz bitiyor Simidi.
. Yine eski Sanayi içinde Akdeniz Tahin Lokum, Hayfa Barut tahin lokum var...
0
mahsus mahal
(06.05.23)
(6)

Uzun süredir görüşülmeyen arkadaşların Whatsapp’tan tebriğe dönmemesi

psmstc
Birisinin düğünü sonrası, birisinin çocuğu olmuş. Whatsaptan tebrik eder bir mesaj atıyorsunuz. Geri dönülmüyor. Bunun nedeni sizce ne olabilir?
Birisinin düğünü sonrası, birisinin çocuğu olmuş. Whatsaptan tebrik eder bir mesaj atıyorsunuz. Geri dönülmüyor. Bunun nedeni sizce ne olabilir?
0
psmstc
(05.05.23)
Meşguldür, unutmuştur.
Cevap vermek istemiyordur.
İletişim halinde kalmak istemiyordur.

Daha fazla ne olabilir ki?
0
pavlis
(05.05.23)
Yani birbirinde kayıtlı olma samimiyetine erişmiş bireylerin dönüş yapmaması tuhaf tabii, yani iletişimde kalmak istemesem bile kendimden yola çıkarak "Teşekkürler :)" şeklinde yüzeysel bir cevapla geçiştirirdim gibime geliyor. Ha ama sana sürekli aynı şey oluyorsa sende bir sıkıntı olabilir.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(05.05.23)
Arasaydi keşke olabilir. Bu adamı da hiç sevmem olabilir. Çeyrek takmayan insan kendine saygısı olmayan bir kedidir olabilir. Çok takılmamak lazım.
0
hasmetizm 2046
(05.05.23)
çok mesaj alınca altlarda kalmış dönmeyi unutmuştur.
yeni çocuk sahipleri pek gecesi gündüzü olmadığından ilgilenemezler bu tarz şeylerle.
0
basond
(05.05.23)
başıma bir şey gelmeyecekse terbiyesizlikten diyorum. insanlarda hiç görgü namına bi şey kalmadı :) çocuğum da oldu yani ve babasız/anneannesiz/yardımcısız tek ilgilendim ve öyle aşşşşııırı aşırı telefona bakıp bir şey yazamayacak derecede bir yoğunluk yok. yazmak istememiş, görmüş umursamamış, küçük bi ihtimal görmemiş… öyle ya da böyle hoş değil.
0
deartheodosia
(05.05.23)
Uzun sure ne kadar? Gorusmemekten kasit ne, sifir iletisim mi?

Uzun suredir sifir iletisimde oldugum biri yazsa neden cevap vereyim? Geri donseler de olur da donmeseler de gayet anlasilir. Yabancidan farki yok. Hos ben tebrik de etmezdim uzun suredir gorusmedigim birini herhangi bir sebepten.
0
unidentified floating object
(05.05.23)
(2)

Wise'dan bankaya dolar

edaddy
Wise hesabımdaki doları kendi bankama almanın en mantıklı yolu hangisi?Türkiye bankalarına dolar gönderince sanırım bir ücret kesiyor. Wise'da TL'ye çevirip bankaya göndersem bu sefer de Wise ücret alıyor.
Wise hesabımdaki doları kendi bankama almanın en mantıklı yolu hangisi?

Türkiye bankalarına dolar gönderince sanırım bir ücret kesiyor. Wise'da TL'ye çevirip bankaya göndersem bu sefer de Wise ücret alıyor.
0
edaddy
(05.05.23)
TL'ye ihtiyaciniz varsa Wise'dan banka hesabina TL gececek sekilde gonderin. Wise tas mi yesin, tabi ki ucret alacak, ucretsiz bir yolu yok bunun ama Wise en dusuk ucretli seceneklerden birisi.

Ama dolara ihtiyaciniz varsa TL'yi geri dolara cevirirken zarar edersiniz. Eger amaciniz dolar tutmaksa o zaman dolar olarak gonderin, SWIFT ucreti kesilir.
0
sertac akin
(05.05.23)
Wise Türkiye'deki döviz hesabına kendi döviz hesabınızdan para gönderdiğinizde yaptığı standart swift işlemi. Dünyanın her yerindeki bankalar swift işleminde alıcı hesaptan da komisyon alır. Bu komisyon bankaya göre değişir. En son baktığımda en uygun enparaydı.

TL olarak gönderdiğiniz zamansa Wise kendisine ait Türkiye'deki bir hesaptan Türkiye'deki hesabınıza yerel para transferi yapıyor.

Eğer ihtiyacınız olan Türk lirası ise Türk lirasına çevirirken Türk bankalarına göre daha iyi kurdan çevirdiği için TL göndermek daha karlı oluyor. Ancak çok büyük bir miktarda gönderecekseniz veya ihtiyacınız olan dolarsa, kapalı çarşıda bozdururum falan diyorsanız sonucunu hesaplayıp ona göre gönderin. Alternatif olarak Western Union uygulamasını da deneyin derim.
0
avusturya macaristan krali
(05.05.23)
(4)

Altın Almak

cilekli pasta
Selamlar,Normalde hep bankadan gram altın olarak alıp birikirim yapıyorum ama makaslar bu ara malumunuz.En düşük makas şerit altında imiş. Ben kuyumcuya bunu tam bu şekilde mi söylemeliyim. 25 gram almayı düşünüyorum kuyumcunun vereceği fiyatı tahmini nereden görebilirim, bankadaki gram altından far
Selamlar,
Normalde hep bankadan gram altın olarak alıp birikirim yapıyorum ama makaslar bu ara malumunuz.
En düşük makas şerit altında imiş. Ben kuyumcuya bunu tam bu şekilde mi söylemeliyim. 25 gram almayı düşünüyorum kuyumcunun vereceği fiyatı tahmini nereden görebilirim, bankadaki gram altından farkı nedir?
Aydınlanmaya ihtiyacım var.
Teşekkürler
0
cilekli pasta
(05.05.23)
25 gramlık külçe altın var mı?
Külçe altınlar 1, 5, 10, 50, 100 gr diye gidiyor.
25 gramlık 22 ayar işçiliksiz bilezik alabilirsin.
Bulunduğun şehir neresi?
İzmirse şuradan görebilirsin.

www.izko.org.tr

Külçeler şunlar

www.nadirgold.com
0
Mirket
(05.05.23)
Teşekkür ederim mirket, nadiri biliyorum ama bir de kuyumcuların elinde istediğin gramda keserek verdikleri şerit altın varmış. İlk defa duydum ben de başka ismi var mıdır tam olarak nedir bilmiyorum.
İstanbul’dayım
0
🌸cilekli pasta
(05.05.23)
şerit merit boş işler. gram almanızı öneririm.
0
retiredcolonel
(05.05.23)
Boş moş denilene kulak aşmayın, piyasayı görseniz kapalı çarşıda altın yatırımı yapan herkes neredeyse makas farkı yüzünden has altın alir. Sorduğunuzun ismi has altın. Gramda 5-10 TL farkeder. 999 ayar fiyatı verirler, 995 ayar altından keserek verirler. Ayar farkını da eklerler. 25.1 Gr 995ayae altın alırsınız. Nadir den fiyatlara bakabilirsiniz .
0
vincenzo
(06.05.23)
(3)

burun kanaması

mister green
selamlar arkadaşlar,geçen gün uzun süre güneşin altındayken bir yarım saat şapkamı çıkarmış bulundum, saat tam öğlen 1 civarıydı. burnumdan harıl şarıl kanlar akmaya başladı. peçeteyle tampon yaparak çok zor durdurabildim, hatırladığım bir geçmişte hiç burnum kanamamıştı. ve işin garip kısmı, eğer k
selamlar arkadaşlar,

geçen gün uzun süre güneşin altındayken bir yarım saat şapkamı çıkarmış bulundum, saat tam öğlen 1 civarıydı. burnumdan harıl şarıl kanlar akmaya başladı.
peçeteyle tampon yaparak çok zor durdurabildim, hatırladığım bir geçmişte hiç burnum kanamamıştı.

ve işin garip kısmı, eğer kanı görmesem burnumun kanadığını fark etmezdim bile, güneş çarpması, bayılacakmış gibi olmak vb. gibi hiçbir şey hissetmedim.

neden olabilir, altında başka sebep aramalı mıyım sizce?
0
mister green
(05.05.23)
ben de bi gün balgat'tan beşevler'e güneşte yürüyünce kanamıştı. doktora gözüktüğümde yazın ve kışın girişlerinde kanaması normal. kılcal damarlar büzülüp genleşerek tepki veriyor demişti.

not: balgat öğrenci yurdunun karma olduğu zamanlardaki yerinden beşevler'e.
0
onemoremile
(05.05.23)
normal bende de oluyor arada
0
basond
(05.05.23)
Burundaki bir kılcal damarın çatlaması burun kanaması oluyor.
Beyindeki bir kılcal damar çatlarsa, o kötü işte. Beyin kanaması dedikleri olay o.

Ara sıra tansiyonunu ölç / ölçtür. Bir anormallik görürsen bir hekime danış.

Öğle sıcaklarından uzak dur. Şapkasız güneşe çıkma.
0
Mirket
(05.05.23)
(7)

görselin orijinalini bulma

atina
merhaba aşağıdaki tablonun kime ait olduğunu bulmaya çalışıyoruz ama bulamıyoruz. herkes kendine göre yorumlamış ve belli ki bu bir klasik. ancak yine de bulamıyorum. yardımcı olabilir misiniz?(git: )https://lens.google.com/search?ep=gsbubb&hl=tr&re=df&p=ATHekxf2um1cA0FgAmIwc59f7tZUIcnq2Rsy2mtltXiOP
merhaba aşağıdaki tablonun kime ait olduğunu bulmaya çalışıyoruz ama bulamıyoruz. herkes kendine göre yorumlamış ve belli ki bu bir klasik. ancak yine de bulamıyorum. yardımcı olabilir misiniz?

(git: )lens.google.com
0
atina
(05.05.23)
asiza isimli bir ablanın görünüyor: www.asiza.ca

www.instagram.com
0
ensar
(05.05.23)
Asiza Demetrian isimli bir sanatçı olabilir mi?

büdüt: ben de Ensar'ın verdiği linki verecektim, gerek kalmamış.
0
orient blue
(05.05.23)
asiza +1 www.houzz.com
0
tahtakafa
(05.05.23)
merhaba ben de asiza gördüm ama siz arama motorunun sonuçlarına göre mi böyle düşünüyorsunuz? çünkü bu resmi ünlü bir ressam yapmış olup; sonradan da asiza adlı kişi ytapmış olabilir mi acaba?
0
🌸atina
(05.05.23)
sanatçının bir stili var ve bu stilde bir çok eser yapmış, buna göre bir reprodüksiyon değil, orijinal bir asiza çalışması gibi görünüyor.
0
ensar
(05.05.23)
Hocam sanatçının bütün çalışmaları bu formda zaten, yani belli ki bu kendine özgü bir stil sürekli bu şekilde çalışmış zaten.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(05.05.23)
çok teşekkür ederim herkese. çopk sağolun arkadaşlar değerli bilgileriniz için.
0
🌸atina
(05.05.23)
(3)

Amsterdamdan ps5

the real brad pitt
Selam. Amsterdamda yaşayan var mı arkadaşlar, oradan dönüşte ps5 alabilir miyim, fiziksel stok var mıdır. Ülkeye sokmakta sıkıntı var mı bu arada. Bu tarz bise yapmadım hic tecrübeli arkadaşlar süreci de anlatabilirse sevinirim :)Teşekkürler.
Selam.

Amsterdamda yaşayan var mı arkadaşlar, oradan dönüşte ps5 alabilir miyim, fiziksel stok var mıdır.

Ülkeye sokmakta sıkıntı var mı bu arada.

Bu tarz bise yapmadım hic tecrübeli arkadaşlar süreci de anlatabilirse sevinirim :)

Teşekkürler.
0
the real brad pitt
(05.05.23)
amsterdamda degilim ama Almanya ile cok farkli olduklarini sanmiyorum. fiziksel stok bulabilirsin. eger bir kac günden fazla kalacaksan kaldigin yere siparis verip online da bulabilirsin. su anda herhangi bir stok problemi yok. bir cok yerde sadece playstationi alabildigin ilavesiz paketler de artik stokta. yani yaninda oyun itelenmeden de alabilirsin sansin varsa.
0
avusturya macaristan krali
(05.05.23)
ek olarak türkiyeye sokmakta bir sikinti yasamazsin. gümrükte sorun yasamamak icin orijinal paketi atip valizin icinde tasiyanlarin oldugunu biliyorum ama bir faydasi var mi emin degilim. icim rahat etsin dersen o sekilde yapabilirsin. ayrica dönüste havaalaninda vergi iadesi de alabilirsin yüzde 10 civari. gitmeden hollandada tax free alisverisin nasil yapildigini arastir.

bu söylediklerim 1 tane playstation icin. 2'de ne olur bilmiyorum ama 3-4-5'te kontrole takilirsan sorun yasarsin mutlaka.
0
avusturya macaristan krali
(05.05.23)
stok her daim vardır. gir mediamarkta sor direkt. heryerde var. ya da saturn.
türkler şu sıralar stokları patlatıyor ancak bulursun. ülkeye sokmada sorun yok. mediamarkt ya da saturn gibi yerlerden alırsan kasada tax free form doldurt. havalimanında customs bankasına gelip faturanı göster. sonra git havalimanındaki bankadan nakit vergi iadeni al. hem cebin şenlensin hem de keyfin:)
0
KidLazer
(05.05.23)
(9)

Sabah hangi radyoyu dinliyorsunuz?

karayel
Nihatı dinliyordum ama sıkıldım var mı eğlenceli birileri
Nihatı dinliyordum ama sıkıldım var mı eğlenceli birileri
0
karayel
(05.05.23)
Emre Turhan, virgin radio
0
piotr
(05.05.23)
anlatamadım - metro fm
0
koela
(05.05.23)
Radio45'lik
Turkuaz Nostalji
0
pavlis
(05.05.23)
joy fm ofis ortamı için can. bir de reklamları az olsa. sırf bu yüzden youtube music'ten playlist'lerini açıyorum ama radyo gibi güncel müzik tadını vermiyor.

joyfm.com.tr
0
onemoremile
(05.05.23)
emre mutlu - radyo trio
0
tantunisultansuleyman
(05.05.23)
Radyo Eksen-Gülşah Güray
0
wendyangelamoiradarling
(05.05.23)
Uzun yıllardır Radyo Eksen, Gülşah Güray +1
Kimi zaman da Radyo 3
0
lüzumsuz adam
(05.05.23)
radyo eksen, radyo odtü, joy fm
0
a7x
(05.05.23)
şarkı çalan.

1-2 isim dışında hepsi aşırı zevzek
artık sadece şarkı dinlemek istiyorum
0
KidLazer
(05.05.23)
(20)

Mağdur değil miyiz?

the man with no name
Arkadaşlar, önceki seçimlerde vaatlerden çok iktidar değişikliği öncelikli diye oy verirdim. ancak bu seçimde iktidar değişikliği kadar millet ittifakı, ekonomik ve sosyal vaatleri ile de çok öne çıkıyor.ancak broşürlerinde, beyannemelerini filan incelediğimde gençlere, emeklilere, esnaflara, memura
Arkadaşlar, önceki seçimlerde vaatlerden çok iktidar değişikliği öncelikli diye oy verirdim. ancak bu seçimde iktidar değişikliği kadar millet ittifakı, ekonomik ve sosyal vaatleri ile de çok öne çıkıyor.

ancak broşürlerinde, beyannemelerini filan incelediğimde gençlere, emeklilere, esnaflara, memura, engelliye, yaşlılara vaatleri önceliklendiriyor. bu ülkede işinde gücünde bir özel sektör çalışanına bir vaat göremedim. örneğin yaklaşık 4.000 gün ssk kaydı olan beyaz yaka bir işçi, iktidar değişikliği ile gelecek daha fazla özgürlük ve demokrasi dışında faydalanacağı neredeyse hiçbir şey göremiyorum. vaatler arasında belki de bana hitap eden tek şey kış saati uygulamasına son verilmesi, öyle söyleyeyim. diğer gruplara yapılacak iyileştirmelerden dolaylı etkilenmekten usandımm. doğrudan bir şey de bana ve benim gibi insanlara yarasın.

oysa bu ülkenin yükünü herhangi bir yere sırtını yaslamamış bu işçiler, beyaz yakalar daha çok çekmiyor mu? neredeyse hiçbir şey elde etmeden çalıştık ve üstüne bir sürü sorunlarımız oldu.

çok kafama takıldı, ben mi yanlış düşünüyorum? yoksa yeteri kadar mağdur değil miyiz? bu defa mv seçimlerinde oy vermeyi düşünmüyorum gerçekten.
0
the man with no name
(05.05.23)
tabii ki yanlis dusunuyorsun. 1. burada secim kazanmaya calisiliyor. haliyle en politik olarak pragmatik vaatler veriliyor belki baska partiye oy verecek olan insanlarin dikkatini cekmek icin 2. beyaz yakalinin hic genc cocugu veya yasli annesi babasi yokmus gibi yazmissin. veya emekli hic calismamis gibi 70 yasina kadar. 3. diger gruplara yapilan iyilestirmeler benim kaybim mantigi asiri toksik.
0
hot potato
(05.05.23)
@hot potato teşekkürler. ben diğer gruplara yapılan vaatler yapılmasın demedim. kapsayıcılığın dışında bir politika güdüldüğüne işaret etmek istedim. toksik bir durum mu emin değilim, sürekli her şeye karşı anlayışlı olmak ve empati kurmak artık bana daha toksik gelmeye başladı açıkçası. neden hep empati kuran ben ve benim gibiler oluyor. bu yüzden belki de bize bir şey vaadedilmiyor belki de. bireyin hayatını iyileştirmek yerine belli gruplara daima öncelik verildiğinden bahsetmek istedim.
0
🌸the man with no name
(05.05.23)
Özellikle bekarları ağzına alan yok. Şu ortamda en çok sıkıntı çeken grup bence. Her şey ailelere yönelik planlanıyor.

Örneğin bekara ev vermem diye artık çok yerleşmiş bir anlayış var etrafta. Ya da şirketler ve kurumlar bekar çalışanlara yeni mezun muamelesi yapıyor sıkıntı bir iş varsa direkt bekarlar öne sürülüyor. Aynı şekilde izinlerin dağıtımda da bu böyle. Baya ikinci sınıf insan muamelesi görüyorsun evli değilsen.

Evin bile ev değil "bekar evi" olarak düşünülüyor ve yanına kalacak birini almanı falan bekliyorlar.
0
akhenaten
(05.05.23)
Hocam benim bulabildiğim olarak şurayı incelemeni tavsiye ederim. Eminim ki kendi sitelerinde va daha kapsamlı şeyler vardır.

www.evrensel.net

Birkaç örnek madde alarak yorum yapayım.


- Yazılı ve sözlü sınavda en yüksek puan alandan başlamak üzere liyakat esaslı alımlarının yapılması sağlanacak.

Yorumum: yukarıda saydığın gruplara hiç girmeyenlerin de faydanabanileceği bir şey. Belki de sen de bu durumun mağdurusun. İl/ilçe belesiyesi el değiştirdikten sonra işe girebilen insanlar tanıyorum.

- Devlet okullarındaki evlatlarımıza beslenme desteği başlatılacak.
Yorumum: çocuğun varsa direkt senin ekonomini de etkileyecek bir madde.

- Çiftçilerin ve balıkçıların kredi faizleri silinecek.
Yorumum: onların yükünün azalması, üretimin artması ürün fiyatlarının ucuzlaması haliyle bireysel ve toplumsal ekonominin iyileşmesi demek.

Bir de şöyle bir video gördüm, izlemedim ama bakmanı tavsiye ederim. youtu.be
0
senolll
(05.05.23)
ülkede son yıllarda alım gücü en çok düşen kesim özel sektör çalışanı beyaz yakalı kesim. Ülkeyi terk etmek isteyenlere bakarsan zaten kimin hayatı kötüleşmiş kimler benzer seviyede görürsün. Asgari ücretliler hep böyleymiş, memurlar hep bir şekilde ortada. Emekliler geçmişte evini alabildiyse ve küçük şehirdeyse bu krizden pek etkilenmemiş olabilir vs vs.

Sonuç olarak evet, mesela ülkenin refahını artırmak isteseler Eyt'yi geçirmemeleri, memur sayısını azaltmaları falan lazım. Ama siyaset mecburen çoğunluğa oynuyor, adamlar 4 çocuk yaparken biz evlensek bile çocuksuz takılıyoruz. Yani gelecekte de böyle olmaya devam edecek veya demokrasi kavramı biraz değişecek.

Sen yine oy ver bence, bu oy "kötü gidişi durduracak". İleride beyaz yakalıların haklarını koruyan bir parti ortaya çıkar mı yeterli oy alabilir mi bilmiyorum.
0
nhk ni youkosu
(05.05.23)
75 yasındaki adamdan minnet umarsan böyle
0
abi bi dizi buldum on numara
(05.05.23)
Başkan bu sebepten oy vermiyorsan o zaman bundan 6 ay sonra buralarda başlık açma ya da şikayet etme. Oy vermemek benim için ikisi de aynı o yüzden bana fark etmez demek bu noktada, eğer mutluysan oy verme.

Türkiye gibi bir ülkede politikacinin konuşacağı şeyler ilk karşı taraftan alacağı oylar olacak. Türkiye Finlandiya değil ki konuşalım.

Kk politikalarinda sana sıfır etki var demek saçma olur. Bir sürü şey var. Biz şu an ülkenin bozulmuş ayarlarini yerine getirmek ile ugrasiyoruz, beyaz yakadan konusmasa da olur. Beyaz yaka "benim hakkimda konuşmadı o zaman banane" diyorsa o zaman mutludur hayatından.
0
logisticsmanager
(05.05.23)
Ben size %100 katılıyorum. Ben hariç herkese doğrudan fayda sağlayacak bir şey vaad edilirken ben sadece ödediğim vergilerle kaynak olarak kullanılacağım gibi hissediyorum.
0
namandigurai
(05.05.23)
Maaelesef öyle populizm uğruna hep belli kesimlere vaat veriliyor, muhalefet bizi cepte görüyor, akp ise zaten bunlar bize oy vermez diye kasmıyor arada kalıyoruz. resmen sokak köpeği kadar değerimiz yok seçim vaadi anlamında.
0
nuisance
(05.05.23)
@logisticsmanager ben cb seçiminde oy kullanacağım. mv seçimlerinde oy kullanmak konusunda saydığım bu sebeplerden kararsızlığım var dedim. oy kullanmayacağımı belirtmedim. fikir almak için yazdım. üstelik olduğum seçim bölgesinde hiçbir mv adayı da bana hitap eden insanlar değil. tüm seçimlerde bir kere dahi iktidardan yana oy kullanmadım. ve geldiğim noktada hala dışlanmış hissettiğim için düşüncelerimi paylaştım. benim haklı olduğum yanlara değinmek yerine stratejik oy kullanmaya devam diyorsunuz. zaten hep öyle yaptım.
0
🌸the man with no name
(05.05.23)
olay vaatten çok bu düzenin değişmesine önce normalleşelim sonra vaatlere bakarız.
0
mikahakkinen
(05.05.23)
65 yaş üstü adayların gençleri anlamayacağı açık.
Verdikleri sözlerin çoğunu yapamayacakları ortada.
İktidar değişmezse et kısa zamanda bin lira falan olur. Bu kesin gerçek.
0
vizivozo
(05.05.23)
cepte görüyorlar +1

diğer kesimin üstüne oynamak daha karlı ve kolay. siyaset dili yıllar içerisinde bu kesim üzerinde döndü ve gelişti. daha da kolay ayrıca ve oyları beyaz yakaya göre çok daha değişken. bu yüzden bu kesimin üstüne çalışmak daha karlı geliyor.

dediklerine katılıyorum ancak mv seçimleri de en az cb seçimi kadar önemli. akp gidecek ama ana muhalefet olarak kalacak. bu noktada ne kadar az mv sahibi olurlarsa o kadar iyi ancak şu anda çoğunluğu alacaklar gibi duruyor ve bu başta kendilerinin yargılanmaları olmak üzere, düzelmesini istediğimiz birçok şeyin önünde engel.

bu yüzden oy vermek, özellikle chp ya da iyip'e vermek çok önemli. tabi bölgenizde başka parti güçlüdür orası ayrı.
0
not sure if serious
(05.05.23)
Aynen bro oy kullanma bu süper demokratik bir başkaldırı, kesinlikle ülkenin geleceğini değiştirecek bir hamle gibi geldi bana da bu. Tiananmen Meydanı'nda kendini yakan rahip dayıdan sonraki en çok ses getirecek pasif direniş örneği bu olabilir gibi geliyor, kitleleri arkandan sürükleyeceğine eminim. Hayırlısı olsun.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(05.05.23)
katılıyorum ama bu yeni bir şey değil. bu sebeple muhalefet 20 yıldır kaybediyor. bence hala elle tutulur, kitleleri arkasında sürükleyen bir vaadi yok. ana çerçeve $300mr para getireceğiz ve herkese para vereceğiz. mesele bu malesef. bana kalırsa bu bir kolaycılık ve popülizm.
doğu illerindeki çiftçilere elektrik bedava verecez demiş kılıçdaroğlu mesela. böyle bir şey yapılıyorsa niçin sadece doğu illerine yönelik var? diğer bölgelerde çiftçiler yok mu? bu popülizm işte. kaybettiren dil tamamen bu. kalkınmada öncelikli iller vs diye bunu doğru bir şekilde anlatabilse bu kadar tepki görmeyebilirdi ama bu durumda çeşitli teşvik paketleri ve kredi imkanları içeriyor programlar. burada ise doğrudan bedava elektrik vaadi söz konusu. kaldıki kaçak elektrik kullanımı gibi ülkemizde ciddi bir problem olmasına rağmen...
0
debian
(05.05.23)
Haklısın kardeşim.
Ben de hiç yalnız yaşayan bekar erkekler için bir vaad göremedim.
Bu konuda çok kırgınım onlara.
İyi düşünmüşsün.
Ben de sandığa gitmeyeyim bari.
0
Mirket
(05.05.23)
modern demokrasilerde maalesef çoğunluğun sözü geçer. çoğunluk da önce kendi çıkarları için konuşur.

Türkiye'de beyaz yakalı çalışanlar aktif çalışan nüfusun sadece %25'i. yarısı bile değil. Üstelik beyaz yakalı işçilerin çoğu işçi olduğunun bile farkında değil ya da kabul etmiyor. Kimse sayıca bu kadar az, üstelik kendi durumunun bile farkında olmayan, hak talep etmeyen bir kitle için uğraşmaz, vakit harcamaz.

Diğer yandan beyaz yakalıları kandırmak çok kolay. Şık bir ofiste, havalı giyinebilsin, öğlen yemek kartıyla kahveciden kahvesini alabilsin, 2-3 havalı kariyer etiketiyle bu insanları gece gündüz çalştırabiliyorsun zaten. Bir örgütlenmeleri yok, tamamı kendini şirketin ortağı bir sermayedar sanıyor. İşçi olduğunun bile farkında değil.

Mesela bir fabrikada torna ustasını saat 5 oldu mu tutamazsın. Adam biner servisine gider. İsterse iş kalmış olsun. Sabah 9'da gelir kaldığı yerden devam eder. İşi bitirmek için kal dersen de mesaisini ister, ödemezsen gider sendikaya şikayet eder. Çok kafası bozulursa istifa eder gider arkasına bile bakmaz. Patrondan falan da korkmaz kolay kolay. Mesela maaşını 2 gün geç yatır adam kapatır makineyi parasını alana kadar şalteri açmaz.

Aynı fabrikada o torna ustasının yaptığı işi yurtdışına satan "regional sales director" sabaha kadar çalıştırılabilir. Mesai istemez, zaten isteyemez. ARkasını savunacak bir sendikası yoktur. Patrondan ödü patlar. İstifa edip gitmeye yüreği yetmez çünkü muhtemelen o fabrikanın namı büyüktür, cv'sinde öyle bir şirketten ayrıldım yazmaya eli gitmez. Bu adamlara dandik bir özel sigorta, uyduruk bir şirket arabası kullanım hakkı verdin mi tamam zaten.

Çok komik ama Türkiye'de mavi yakalı işçiler sağ muhafazakar siyasete daha yakındır. Beyaz yakalı işçiler de genelde sosyal demokrat siyasete yakındır. Ama sosyal demokrasinin en temel unsuru sendikalaşmayı en iyi başaranlar mavi yakalılardır.


Bildiğim bir sektörden de örnek vereyim.
Eskiden reklam kampanyalarının fotoğraf ya da film çekimleri yapılırken bir saat sınırı yoktu.

mesela bir reklam filmi çekilecek ve bu çekimin 24 saat süreceği düşünülüyor. Sabah 8'de başlar çekim, ertesi sabah 8'de biter ara verilmeden. Hatta yönetmenin, fotoğrafçının, oyuncunun kaprisine göre bazı sahneler tekrar çekilir 36 saat 40 saat aralıksız çalışılırdı.

Bu çekimlerde beyaz yakalı da, mavi yakalı da çalışır. Mavi yakalılar dekoru kurar, malzeme taşır, ışıkları kurar, getir götür nakliye işlerini yapar, yemek hazırlar, kamera sistemlerini kurar vs. Beyaz yakalılar da reklamı yapılacak şirketin ve reklamı yapan ajansın temsilcileridir. İşin plana uygun gidip gitmediğini takip etmek için settedir. Setten sonra o reklam malzemelerinin hazırlanması, mesela filmin montajının yapılması, ilanların baskıya hazırlanması da beyaz yakalının görevidir. Yani setten sonra da beyaz yakalı çalışmaya devam eder. 36'lik aralıksız bir çekimden sonra, 2-3 saat uyuyup gelen fotoğraflarla reklam bannerları hazırlamak için bilgisayar başına oturur mesela tasarımcılar.

Hazırlanan reklam bannerları medya planına göre dağıtmak için pazarlama ekibi mesai harcar... Korkunç yorucudur bu süreçler de.

Şartlar böyleyken, mavi yakalıların "sinema işçileri sendikası" dedi ki günlük çalışma saati 16 saati aşamaz. Bunun da 12 saati normal ücretle ücretlendirilir, 12 saatten sonrası için normal ücretin 1,5 katı ücret alınır. Bu olayın üstüne gerçekten de saati doldu mu mesela ışık şefi şalteri indirip arkasına bile bakmadan gidiyor artık.

mavi yakalıların görünüşte beyaz yakalıları da rahatlatan bu kararına en büyük itiraz kimden geldi? Patronlardan değil. Onlar tamam dedi sendikayla ters düşmemek için. Ama beyaz yakalılar, pazarlama müdürleri falan çıldırdı uzun süre. Ben çok pazarlama çalışanı duydum: "ama benim pazarlama bütçemi 2 katına çıkarmam lazım" diyen. Düşün adam kendine ait olmayan bir parayı, kendininmiş gibi savunuyor.

Şimdi diyebilirsin ki ama o bütçenin hesabı o pazarlama ekibine soruluyor çünkü o da onun stresini yaşıyor. Kardeşim o zaman sen de sendikanı kur. O üstüne gelen stresi baskıyı yönet.

Çok genel geçer bir sözdür bu, hak verilmez, hak talep edilir. Hem sayıca azsın, hem kraldan çok kralcısın, hem kendi haklarını bile umursamayacak kadar "kariyer" uğruna öz saygını ayaklar altına almışsın, hem adam gibi bir sendikalaşmaya bile gidememişsin. Senin haklarını kimse savunmaz ki?

Türkiye'de yüzbinlerce yazılımcı var mesela. Kaçı sendika üyesi?
Şöyle havalı bir yabancı şirkette işe girince hepsinin ağzı burnu kayıyor havalar civalar...

Böyle bir kitleye tabii ki kimse bir vaat sunmaz.

Mavi yakalılar daha pragmatisttir. Mavi yakalının tek çalışma motivasyonu para ve yan haklardır. Daha iyi para veren, daha iyi haklar sunan, daha iyi çalışma ortamı vaat eden işe gider. Bu siyasi olarak da böyledir. 90'larda mavi yakalılar bir seçimde ANAP'a oy veriyor, bir sonraki seçimde daha iyi bir vaat varsa DSP'ye oy veriyor. Adam son derece haklı olarak önce kendi cebini ve yaşamını düşünüyor.

Beyaz yakalılarda böyle bir öz bilinç yok. İş anlamında beyaz yakalıların ağzına bir parça bal çalınıyor: "KARİYER". Bu hikayeyle bu adamları istediğin gibi güdebilirsin. Ekşi duyuruda bile çok başlık var böyle, "daha büyük şirketten iş teklifi aldım, maaşı ve yan hakları daha az ama kariyerim için daha iyi olacak, gideyim mi?". Bu adam sırf kariyeri uğruna iş yerinde her türlü haksızlığı sineye çekebilir. O yüzden de sırtına binerler. Siyaseten de böyle.

Çantada kekliktir bu kitle. Çünkü siyasette de ağzına çalışan balın adı şu: Yaşam tarzı... Bak biz seçilmezsek artık rahat rakı içemezsin, mini etek giyemezsin dedin mi bu adamın oyunu alırsın. Ya da biraz muhafazakar bir beyaz yakalıysa biraz korkuttun mu tamam ceptedir.
0
anten
(05.05.23)
ağzına sağlık muhalif biri olarak ben de tam olarak aynı şeyi düşünüyordum. maaşlı çalışan bir keriz olarak bana hiç bir partinin bir adet vaadi yok. aksine, asgari ücrete zamlar, eytler, memur zamları vs gibi durumlar için yaratılması gereken kaynaktan dolayı büyük bir enflasyon gerçekleşecek ve sonucunda biz bu enflasyon zammı kadar maaş zammı alamayacağız. yani aynı tas aynı hamam. bu ülkenin vasıflı mal üreten ve çilesini çeken kesimi için teşvik ve vaatler sıfır. gelir vergisi dilimlerini düzenleme vs gibi bir konu bile kimsenin aklıma gelmiyor.

sonuç olarak trnin mevcut vizyonu bu, devlet yardımlarıyla yürütülen bir dar gelirli gemisi. herkes ya devlete çalışacak, ya devletten para alarak yaşayacak. beyaz yakalı kerizler olarak bizim oyumuz zaten cepte olduğu için bizi düşünen yok.
0
roket adam
(05.05.23)
yükü mükü geç. hayattaki en büyük zenginlik özgürlük ve demokrasi. bunlar olmadıktan sonra sadece maddi zengin olursun. özel sektördeki çalışan yükü sırtlıyor mu? evet ama zaten özel sektörün şartları "genele yayarsak" daha iyi. bu seçim öyle şartları bi düşüneyim seçimi değil. bi taraf iyileştirme yapıcaz diyor öteki oy veren gaydir diyor allahsızdır teröristtir diyor. hür iradenizle oy kullanın.
0
KidLazer
(05.05.23)
beyaz yakanın ucuz avrupa tatili, konser ve ucuz bira dışında bir talebi mi var?
varsa bu taleplerini iletecek bir görünürlülüğü, gücü mü var?
ofisler ben işçi değilim sendika neymiş öegh diyen tiplerden geçilmiyor.
siyasetçilerin önünde sihirli küre yok baksın aaa bu ofis insanlarının da şöyle bir sorunu varmış dur onu da düşünelim diyemiyorlar, kusura bakmayın.
araba fiyatları düşecek, dolar düşecek de zaten beyaz yaka oltaya geliyor dahasına ne gerek var?
0
Whily
(05.05.23)
(6)

Macos keyboard ayarları

tchuck
ya birden fazla sorum var aslında.1. command + q ile uygulama kapatma komutunu yok etmek istiyorum. nefret ediyorum bu komuttan.2. keychron klavye aldım. macos modu var aslında ama benim klavye alışkjanlıklarımla hala tam uyuşmayan tuşları var. örneğin q harfi yaparken vs inanılmaz zorlanıyorum. bu
ya birden fazla sorum var aslında.

1. command + q ile uygulama kapatma komutunu yok etmek istiyorum. nefret ediyorum bu komuttan.

2. keychron klavye aldım. macos modu var aslında ama benim klavye alışkjanlıklarımla hala tam uyuşmayan tuşları var. örneğin q harfi yaparken vs inanılmaz zorlanıyorum. bu tuşları customize etmek istiyorum. bunun için hangi programı vs. kullanmam lazım?
0
tchuck
(05.05.23)
1- kapatabilirsen bana da söyle. Chrome gibi bazı programlar command + q komutunun çalışması için daha uzun basılmasını gerektiriyor, hepsinde öyle olsa yine razıyım.

2- en iyisi alışmak, bir süre sonra otomatiğe biniyor veya binecektir umuyorum. :)
0
yeninesiltupcu
(05.05.23)
windows’taki alt f4’un muadili elma q

bunu da iptal edemezsin. ancak accessibility’den onu baska bir seye map edebilirsin.
0
alperz
(05.05.23)
uygulama bazlı değiştirmiştim ben bunu, xcode için cmd + ESC'e çevirmiştim mesela, yanlışlıkla kapatıldığında açılması zaman alan app'ler için bu yolu deneyebilirsiniz.
Heryere etki edecek şekilde değiştirememiştim ben de.
0
bcdhms
(05.05.23)
windows alışkanlıklarından dolayı standart çoğumuzun çektiği eziyetleri çekiyorsunuz. herkes mail yazarken @ yaparken cmd alt/option karıştırıp güm diye kapattı tarayıcıyı bi süre sonra alıştı.

bence sistemin çalışmasını değiştirmek yerine azıcık adapte olmayı deneyin.

cmd alt/option dediğiniz gibi tam tersi (ayarlardan bunu tersine almak mümkün) fakat ctrl alt/option cmd sırasına alışmak azcık daha kolay gibi.
0
hedep
(05.05.23)
10 yılı aşkın süredir macbook kullanıyorum bu arada. bu alışılacak bir şey değil. option ve cmd tuşları yanyana, elin 1mm kayıp cmd'ye bastığı an ekran kapanıyor. işim gereği inanılmaz fazla @ işareti yapıyorum üstelik. artık bıkkınlık geldi.

command tuşunu da çok fazla kullanıyorum $, & parantez gibi işaretleri yapmak için. insanın eli kayıyor bir şekilde.
0
🌸tchuck
(05.05.23)
10 yılı aştıysa alışırsınız demek mantıksız olmuş tabii.

Bu durumda ya 3. parti bi yazılım ya da programlanabilir bi klavye çözer işi.
Klavye mutlaka vardır fakat bilgim tecrübem yok ve muhtemelen de pahalı olacaktır.

Yazılım tarafında Better Touch Tool klavye ve mouse input'larını baya komplike şekilde modifiye edebiliyor 45 gün trial'i var bi bakın isterseniz.
0
hedep
(06.05.23)

ingiltere yüksek lisans hakkında bilgi alabileceğim...

avianthem
bir yer var mı?site, acente vs. vs. ya da belki burada vardır gitmiş olan. öyle biri varsa bir mesaj uzağınızdayım zaten.teşekkürler şimdiden.
bir yer var mı?

site, acente vs. vs. ya da belki burada vardır gitmiş olan. öyle biri varsa bir mesaj uzağınızdayım zaten.

teşekkürler şimdiden.
0
avianthem
(05.05.23)
(1)

Örneklem tipi ve büyüklüğü belirleme/ İstatistik

simdilikbu
Merhaba deneysel bir araştırma yapacağım. Örneklem tipi ve büyüklüğü belirlemede sıkıntı yaşıyorum, yardımcı olabilecek birileri varsa çok mutlu olurum.
Merhaba deneysel bir araştırma yapacağım. Örneklem tipi ve büyüklüğü belirlemede sıkıntı yaşıyorum, yardımcı olabilecek birileri varsa çok mutlu olurum.
0
simdilikbu
(05.05.23)
Merhaba. Şener Büyüköztürk hoca ve arkadaşlarının bilimsel araştırma yöntemleri kitabında geçen ifadeyi alıntılıyorum.
"Deneysel çalışmalarda uygun örneklem büyüklüğü için kesin kural olmamasına karşın, 30-40 kişilik gruplarda çalışmanın genellenebilirliği, güçlü istatistiklerin kullanılabilirliği gibi bazı noktalar açısından araştırmacıya avantaj sağlayacağı açıktır."
0
dediysem dedim
(05.05.23)
(3)

akademik makale nasil buluyoruz

antikadimag
cok spesifik olacak ama xiongnu'larla ilgili yapilmis akademik calismalara ulasmak istiyorum. bunu nasil yapabilirim? belirli bir keyword uzerinden aramaya musaade eden siteler.
cok spesifik olacak ama xiongnu'larla ilgili yapilmis akademik calismalara ulasmak istiyorum. bunu nasil yapabilirim? belirli bir keyword uzerinden aramaya musaade eden siteler.
0
antikadimag
(05.05.23)
o zaman daha cok tarih, felsefe gibi konularda ariyorum. bunlara spesifik neler vardir?
0
🌸antikadimag
(05.05.23)
Sizin işinizi jstor görür ama makale içeriklerine ulaşmak için bir kurumun veritabanından bağlanmanız lazım. İzmir'deyseniz Ege Üniversitesinin kütüphanesini kullanabilirsiniz.
0
akhenaten
(05.05.23)
merhaba. academia.edu.tr ye bakabilirsiniz. ben yazdığınız kelimenin ne anlama geldiğini bile bilmiyordum ama sonuç çıktı. academia ismiyle aplikasyon'u da var
0
libertine
(05.05.23)
(3)

Kart vermeyen bankadan nasıl kart alınır?

sassot
500 liralık bile kredi kartı vermiyorlar. Bunun ince yöntemleri var mı. Aynı bankadan hesap açıp bir miktar para mı tutmak gerekiyor ?Kredili mevduat hesabı ya da düşük limitli kredi kartı alsam yeter.
500 liralık bile kredi kartı vermiyorlar. Bunun ince yöntemleri var mı. Aynı bankadan hesap açıp bir miktar para mı tutmak gerekiyor ?

Kredili mevduat hesabı ya da düşük limitli kredi kartı alsam yeter.
0
sassot
(05.05.23)
Başka bankadan alacaksınız veya size kart verelim diye teklif etmelerini bekleyeceksiniz. Hiç öyle para tutayım falan işlerine girmeyin. Kotalarını doldurmalarını gerektiğinde kapınızı çalarlar.
0
malheiros
(05.05.23)
ziraat bankası vermiyor iş bankasından denemek lazım sürekli sorgularsan puan düşer.

ininal veya papara card iş görebilir illa kart lazımsa.
0
alp9900
(05.05.23)
Garanti 50k dolar vadeli hesabı olana kart vermedi.
Maaş göstermek gerekiyor sanırım.
0
vizivozo
(05.05.23)
(3)

sinemanın entellektüel dönemi

vss
karpuz kabuğundan gemiler yapmaktabutta rövaşatadönersen ıslık çalbunlar aynı dönemin filmleri evet. peki bu dönemin tamamına ait filmlere nasıl erişebilirim? bir liste falan var mı?evet sinema cahiliyim biraz. ne yapayım :/
karpuz kabuğundan gemiler yapmak
tabutta rövaşata
dönersen ıslık çal

bunlar aynı dönemin filmleri evet. peki bu dönemin tamamına ait filmlere nasıl erişebilirim? bir liste falan var mı?

evet sinema cahiliyim biraz. ne yapayım :/
0
vss
(05.05.23)
blackkmamba
(05.05.23)
mubide yeni dönem türk filmleri var.
mubi.com
0
unalub
(05.05.23)
eksisozluk2023.com

buradan başlayabilirsin. ben bu başlıktan epey faydalandım.
0
bohr atom modeli
(05.05.23)
(5)

Stresten bayılmak

marowak
Direksiyon dersindeydim. Pek de beceremediğimden bayağı gergindim. Park çalışırken park yaptıktan sonra bayıldım, ambulans ile hastaneye kaldırdılar. O anları pek hatırlamıyorum. Acildeki doktor epilepsi olabilir, tek bayılma ile karar verilmez, sen bir nörolojiye git dedi. Ancak sağlık sigortam yok
Direksiyon dersindeydim. Pek de beceremediğimden bayağı gergindim. Park çalışırken park yaptıktan sonra bayıldım, ambulans ile hastaneye kaldırdılar. O anları pek hatırlamıyorum. Acildeki doktor epilepsi olabilir, tek bayılma ile karar verilmez, sen bir nörolojiye git dedi. Ancak sağlık sigortam yok ve epey GSS borcum var. Bu aralar gitmem pek mümkün değil. Epilepsi olması yüksek ihtimal mi? İnsan epilepsiden bağımsız bir şekilde gerginlikten bayılabilir mi? Ehliyet almayı çok istiyordum, öyle ise yazık olacak. Doktorlar yıllar önce epilepsiden şüphelendiler ama sonra yok dediler. Hayatımda ilk defa bayıldım direksiyon dersi sınavında.
0
marowak
(05.05.23)
Bro bak bugün şöyle bir duyuru vardı belki senin işine yarar: www.eksiduyuru.com
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(05.05.23)
Geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla epilepsi olunca bir süre sabit kalıyorsun. Vücudun kasılıyor. Bayılmada vücut kasılmayabilir. O andaki durumunu hocana sorabilirsin. 120 ile giderken olsaydı facia olabilirdi. Bence buna şükret. Ben 3.'de geçtim. Ne kadar rahat olursan o kadar iyi olur.
0
dissendium
(05.05.23)
Cok benzerini yasadim, bisey yok. Gayet insani bi durum. Ancak tekrari olursa doktora gidin.
0
kimilolo
(05.05.23)
aşırı stresten ve gerginlikten olmuştur dert etmeyin.
0
koela
(05.05.23)
uni'de sunum sirasinda bayilan arkadas biliyorum, olabiliyor
0
freedonia
(05.05.23)
(10)

Maden suyu zararlı mı

dissendium
Merhabalar. Bim'de satılan Avşar maden suyunu çok seviyorum. Bim'e girip 6'lı alıp çıkıyorum. Alınca da her gün bir tane içmiş oluyorum doğal olarak. Bağımlı gibi oldum. Tadını da beğeniyorum. Her gün bir maden suyu bir şey yapar mı? Bu soruyu daha önce de sormuştum ama genç adamsın, bir şey olmaz t
Merhabalar. Bim'de satılan Avşar maden suyunu çok seviyorum. Bim'e girip 6'lı alıp çıkıyorum. Alınca da her gün bir tane içmiş oluyorum doğal olarak. Bağımlı gibi oldum. Tadını da beğeniyorum. Her gün bir maden suyu bir şey yapar mı? Bu soruyu daha önce de sormuştum ama genç adamsın, bir şey olmaz tarzı yanıtlar gelmişti. Yaş 30 oldu. Böbrekleri paket yapmayalım.
0
dissendium
(05.05.23)
Maden suyu zararlı içecekler sıralamasında listenin sondan bir önceki sırasında, son sırada su var.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(05.05.23)
Meyveli olanı tabii ki.
0
🌸dissendium
(05.05.23)
günde 1 sade olan maden suyu çok normal. bir zararı olmaz. ama bu meyve aromalı diye satılan şükür şurubu ve yapay aroma verici içerenler hiç masum değil. sürekli ve düzenli tüketimde bunların bir zararı olabilir.
0
debian
(05.05.23)
Meyveli olanlar ciddi şeker ve karbonhidrat içerir sade madensuyu içmiyorsanız çok da masumiyet sorgulamamak lazım maalesef...
0
apocalipy
(05.05.23)
Meyveli olanı maden suyu olarak saymazsanız daha iyi olur sanki. Günlük bir tanenin pek bir zararı olmayabilir tabiki.
0
yeninesiltupcu
(05.05.23)
arkasını okuman yeterli zararlı oldugunu anlamak için.
0
koela
(05.05.23)
meyveli olanlarinin gazozdan farki yok. o yuzden icme. tadini seviyorum dedigin icindeki sekeri seviyorsun.
0
alperz
(05.05.23)
meyveli olan en zararlı içeceklerden, koladan vs. tek farkı kullanılan suyun maden suyu olması içeriklerin geri kalanı, en önemlisi ise şeker yine var. hatta tatlandırıcı kullanılan kolalar bile şekerli maden sularından iyidir.
sade maden suları sağlıklı onda sorun yok. ben 2 yıl kadar su tüketmeyip sadece maden suyu içmiştim hiçbir olumsuz etkisini görmedim. şuanda da günde 3-5 şişe içiyorum yine.
her türlü karbonhidratı kestim 2.5 yıl önce şahsen. bir daha tüketeceğimi sanmıyorum aromalılardan.
0
konetsu
(05.05.23)
yemekten 2-3 saat önce veya sonra tüketirsen bir şey olmaz
0
bir soru sorcam
(05.05.23)
Doğal maden suyu in soda ve meyveli içecekler out
Doğan maden suyundaki tuz oranı önemli
Fazla tuz = böbreği yoruyor
Makul doz = faydalı diye biliyorum
0
photo85
(06.05.23)
(1)

aktarma uçuşta vize kontrolü

yetkili birine benzeyen abi
fransa vizesi aldım. ama fransa aktarmalı ispanya'ya uçacağım.iki uçuş arası 1 saat var.fransa'ya giriş yapmış oluyor muyum?fransız polisi pasaporta damga basacak mı?
fransa vizesi aldım. ama fransa aktarmalı ispanya'ya uçacağım.
iki uçuş arası 1 saat var.
fransa'ya giriş yapmış oluyor muyum?
fransız polisi pasaporta damga basacak mı?
0
yetkili birine benzeyen abi
(04.05.23)
Evet, schengen bölgesine Fransa’dan giriş yapacaksınız. Sonraki uçuşunuz iç hat uçuşu (gibi) olmuş olacak, İspanya’da kontrol olmayacak.
0
but that was just a dream
(05.05.23)
(7)

Kuduz aşısı gerekir mi?

onepointzero
Çocuk parkta kediyi seveyim derken ellerini hafif tirmaladi. Acile götürdüğümüzde "Doktor bu yaşta önermiyoruz. Şuan kuduz vakası da yok" deyip aşı yaptırmadı. Bu bizim başımıza 4 yıl evvel de geldi. Çocuğa o dönem tam doz aşı yapmışlardı. Şimdi içime de bir kurt düştü. Bugün 2. gün. acaba yarın baş
Çocuk parkta kediyi seveyim derken ellerini hafif tirmaladi. Acile götürdüğümüzde "Doktor bu yaşta önermiyoruz. Şuan kuduz vakası da yok" deyip aşı yaptırmadı. Bu bizim başımıza 4 yıl evvel de geldi. Çocuğa o dönem tam doz aşı yapmışlardı. Şimdi içime de bir kurt düştü. Bugün 2. gün. acaba yarın başka bir hastaneye götürmeli miyim, deneyimli ya da doktorların tavsiyesine ihtiyacım var.
0
onepointzero
(04.05.23)
Abi şimdi "öyle şey olur mu kesin aşı yapılmalıydı" diyenler olabilir, saygı duyarım ama kuduz mikrobu tırmalamayla geçmez kan/salya yoluyla geçer, ben her gün 50 tane sokak kedisi seviyorum en az 10 tanesi tırmalıyor elim kolum kedi tırmığıyla doldu, kedi tırmalamasıyla kuduz bulaşsaydı en başta bana bulaşırdı. Bak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kuduz vakaları her zaman olmuştur ama kedi tırmalaması nedeniyle bir tane bile kuduz vakası olmamıştır, olmaz yani istatistikler yalan söylemez. Ha "olur" diyen olursa "haklısın" derim ama kuduz vakaları belli nedeni belli, endişe edecek bir durum yok yani. Geçmiş olsun.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(05.05.23)
Lütfen doktoru dinleyin.
0
sibertenik
(05.05.23)
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet, siberteknik +1

sadece elini güzelce sabunlayın, sonra bir de kolonya yeterli olacaktır.
not: çok tırmalanmış çok kedi babasıyım.
0
rakicandir
(05.05.23)
Benim ve kizimin hayati sokak kedileriyle ic ice. Ciziksiz haftamiz yok. Hic ama hic doktora gerek yok
0
kimilolo
(05.05.23)
Eğer eli kesilmiş ve kanamış olsaydı tetanoz aşısı gerekebilirdi ama doktor önermediyse gerek yoktur zaten.
0
nhk ni youkosu
(05.05.23)
böyle durumlarda sizin önerim hemen o bölgeye kolonya sürmeniz ardında bol sıvı sabunla yıkamalısınız.
hayvanı biraz takip edin nasıl bir hayvan saldırgan mı normal bir hayvan mı. eğer hayvanda bir sıkıntı yoksa önermem. bir iki gün gözlemleyin.
0
sizofren06
(05.05.23)
Hocam aşı bulunmadan önce kuduzdan korunma yöntemi yaralanan bölgeyi bol sabunlu suyla yıkamaktı. Ve hastalık ihtimalini %50 azaltıyordu. Yani kuduz bir hayvan sizi ısırdığında eğer yeterince hızlı şekilde yarayı dezenfekte edebilirseniz %50 ihtimalle hastalanmıyordunuz.

Bu nedenle aklınızda bulunsun bir dahakine. Her türlü yaralanmada, mikrop kapmamak için sabunla yıkamak esansiyel ve oldukça etkili. ( her durumda yeterli diyemem)

Onun dışında kaleci saçlı forvet +1
0
zimbirik
(05.05.23)
(2)

magneyzum takviyesi hk?

mhmt11226
Magnezyum takviyesi alacağım annem için en iyi form hangisidir? kısaca nedenini de belirtebilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.
Magnezyum takviyesi alacağım annem için en iyi form hangisidir? kısaca nedenini de belirtebilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.
0
mhmt11226
(04.05.23)
Bununla alakalı Instagram'da kalp360 kanalında çıkan bir videodan etkilenmiş ve magnezyum almış birisi olarak sizin de izlemenizi onerebilirim.
Hangi sebepten hangi magnezyum türü olduğu yaziyordu.
0
pavlis
(05.05.23)
newday magnesium complex. gunde iki tane icin. little little into the middle yapmislar.
0
alperz
(05.05.23)
(2)

tüvtürk randevu

arveles gibiyim
öğleden sonraya aldım ama işim çıktı öğleden önce gitsem alırlar mı?
öğleden sonraya aldım ama işim çıktı öğleden önce gitsem alırlar mı?
0
arveles gibiyim
(04.05.23)
Sira gelmiyor gitme.
0
sekerler diyarinda bir ruya
(04.05.23)
saati gelmeden almıyorlar demek
0
paintov
(05.05.23)
(4)

10 kg Hills kedi kuru mama bitti, mama değişimi

yirmibesonbes
aldığıma 7 ay olmuş acaba ND daha mı iyidir geçsem mi ne diyorsunuz yani bir nevi hills vs ND durumunu araştırıyorum
aldığıma 7 ay olmuş acaba ND daha mı iyidir geçsem mi ne diyorsunuz
yani bir nevi hills vs ND durumunu araştırıyorum
0
yirmibesonbes
(04.05.23)
ND kaliteli diye biliyorum ama tuvaleti cok kokutuyor. birakip proplana gecmistim, memnun kaldim da. sikayetiniz yoksa degistirmeyin. cok tuy dokumu, sindirim problemi veya fazla kilo gibi problem var mi
0
ala09
(04.05.23)
Memleket sınırları içinde güvendiğim iki mama markası var, Hills ve Virbac. Bu ikisinden mümkünse şaşılmamalı diye düşünüyorum.
ND güzel mama ama proteini yüksek, kısır ve hareketsiz ev kedileri için yüksek protein çok sağlıklı değil. Benim de yeni öğrendiğim bir terim olan Hidrolize Protein mevzusu önemli mamalarda. Bu da en iyi Hills ve Virbac'ta gibi görünüyor şu an.
Proplan'a hiç bulaşmayın bile, full katkı maddesi o mama. Çin tuzu içerdiği için hayvanlarda nerdeyse bağımlılık yapıyor. Proplan sevmeyen bir hayvan neredeyse göremezsiniz mesela, hemen hepsi bayılıyor bu mamaya ama sağlıksız bir mama. Ve çerez gibi yiyorlar Proplan'ı, bu da kontrolsüz beslenme ve kilo alımına sebep oluyor.
Hills candır. Aroması diğer mamalara göre düşüktür (ki marka bunu kabul edip sağlıklı olan bu diyerekten bu konuda geri adım atıp aromasıyla oynamıyor). Eğer kediniz Hills yiyorsa hiç ellemeden devam etmek bence en mantıklısı.
0
gallienus
(04.05.23)
@ala09 kokutuyorsa bu bizim çok net büyük problem teşekkürler...

@gallienus tavsiyelerin altın değerinde oldu benim için teşekkürler. kedim çok hareketsiz o halde dediiğin gibi hillse devam sağol
0
🌸yirmibesonbes
(05.05.23)
Nd ve brit care degisimli kullanıyoruz 3 kedi için. Vitamin değerleri ve içindeki et çeşidi farklı olduğu için. Hepsi kısır kiloları normal. Biri sürekli uyuyan, biri sürekli evi dağıtan, biri de sokağa çıkıp geri gelen kedi. Zararlı olan yüksek protein değil dandik katkılı mamalar bence. Çoğu kedi ayarlıyor zaten yeme ayarını. Beceremeyenler için de sorumluluk sahiplerdedir
0
hasmetizm 2046
(05.05.23)
(16)

İnsanlara tavsiye veriyor musunuz?

sassot
Kardeşiniz , akrabanıza ya da arkadaşlarınıza tavsiye veriyor musunuz şöyle yapmak yerine böyle davran diye.ben eskiden çok tavsiye verirdim, şimdi ne hali varsa görsün diyorum. insan hakettiğini yaşar diyerek ileride, şu anki davranışlarından dolayı çekeceği sıkıntıları görmesini istiyorum. bu bira
Kardeşiniz , akrabanıza ya da arkadaşlarınıza tavsiye veriyor musunuz şöyle yapmak yerine böyle davran diye.

ben eskiden çok tavsiye verirdim, şimdi ne hali varsa görsün diyorum. insan hakettiğini yaşar diyerek ileride, şu anki davranışlarından dolayı çekeceği sıkıntıları görmesini istiyorum. bu biraz ağır gelebilir ama kişi kendini geliştirmeli, benden büyük birine ben neden tavsiye vereyim kendini geliştirmemişse bunun cezasını çekmeli diye düşünüyorum.
0
sassot
(04.05.23)
Ömrüm boyunca bu hadsizliği kendime hak görmedim. Kimseden tavsiye de almak, özellikle ben sormadıysam.
Gelişigüzel yorumları da bagımsızlığıma muhalefet olarak görürüm.
0
pavlis
(04.05.23)
Almak değil, almam olacaktı. Olmadı.
0
pavlis
(04.05.23)
Vermiyorum zaten hayatta başarısızım (: hem insanlarla konuşmak öğüt vermek hiç bir şeyi değiştirmez zaten. Herkes bildiğini yapsın.
0
anon1m
(04.05.23)
Ben bunu çok yapıyorum ya. Tam bir tavsiye sebili gibiyim. Genelde dinleyenler kazanıyor ama.
0
msb
(04.05.23)
bana sorulmadan kimseye tavsiye vermem ve sormadigim bir tavsiyeyi almaktan da kesinlikle hoslanmam. herkesin akli kendine. soruldugu takdirde ise tavsiyeler veririm ama mutlaka.
0
in vino veritas
(04.05.23)
Tavsiye istemeyene tavsiye verilmez. Ben haddimi bilirim, kimsenin hayatına öneri vermem. Çünkü benim onun içinde bulunduğu durum hakkında düşünebildiğimi kendisi haydi haydi düşünür. Çünkü ben dışarıdan 1 görüyorsam o olayın kendisini yaşadığı için 10 görüyor konu ile alakalı ayrıntıları. Bu durumda bu hadsizliği yapmak iş bilmezlik olur. O yüzden ben tavsiye vermiyorum istemeyenlere. Aksi zaten sosyal açıdan sorun.

İstemeden tavsiye verenlerle de muhabbetimi çok kısıtlı tutarım.
0
zimbirik
(05.05.23)
Benimle paylaşımda bulunmayı tercih eden bir insana mutlaka "öneri ister misin?" diye soruyorum. Evet derse, önerimi veririm. Hayır derse susarım; bazen sadece anlatmak istiyor insan. Olaya yaşının kaç olduğunu düşünerek yaklaşmıyorum. Hayat, başımıza farklı farklı şekillerde geliyor. Siz o konuda bir tecrübe yaşamışsınızdır ya da hassasiyetiniz vardır, o konuda kendinizi geliştirmişsinizdir. Gönülden vermek, o insanın hayatını değiştirebilir ya da henüz hazır olmadığı için o an hiçbir şey duymamış gibi yaklaşabilir.
0
from where i ride
(05.05.23)
İstemeyene tavsiye verilmez+1
İnsanları bilgisi olmayan şeylerle suçlamak manasız. Bilgiyi alma kapasitesine göre yaklaşmak en güzeli, buna da empati diyolla. Ben sevdiğim insanlara bilgiyi veririm, bakış açıma güvenen insan dinler ve tavsiye ister. Bu insanlara verdiğim zararsızlık mesajı ile de ilgili biraz. Çoğu insan ne eleştiri ne de tavsiye istiyor zaten, geldikleri gibi gitmekte sıkıntı duymayan insana yardımcı olamayız.
0
hasmetizm 2046
(05.05.23)
Anayım ben, hayatım tavsiye vermekle geçiyor.
Öte yandan arkadaşlarıma çok tavsiye vermemeye çalışırım, "iyi olur Allah'tan kötü olur kuldan" ötürü. İnadına bana fikir sormaya gelirler. Eğer başımdan sordukları duruma özel bir tecrübe geçtiyse, "bana da böyle böyle olduydu ben şöyle yapmıştım sonuç iyi/kötü oldu" diyorum. Valla başkasının riskini kendi üzerime alamam.
0
SiyamkedisiZorro
(05.05.23)
Benden işyerinde genelde kadınlar tarafından "nasıl kilo vereceğiz" erkekler tarafından "nasıl spor yapacağız" türü sorular sorup tavsiye istenir ama verdiğim tavsiyelere kimse uymaz, o nedenle tavsiye istenmeden zaten tavsiye vermem ama isteyen olduğunda da istemeye istemeye tavsiye veriyorum, burada da soruyorlar mesela yazıyorum ama kimse uymadığı için bir yaraya derman olduğunu hiç düşünmüyorum tavsiyelerimin. Bunların dışında herhangi bir konuyla ilgili anneme ve kardeşime ne düşünüyorsam fikrimi söylerim akrabalara çok bulaşmam.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(05.05.23)
çakma psikologluk yapıp kendi kendilerine tavsiye vermelerini sağlamaya çalışıyorum
0
bir soru sorcam
(05.05.23)
bana kimse tavsiye vermediginden cok cektim. beni cok uttuler. cok tokat yedim.

o yuzden sevdigim herkese bildigim her konuda tavsiye veririm.
0
alperz
(05.05.23)
yok pek yapmam fikrimi sorarsa ancak söylerim
0
basond
(05.05.23)
Emin olduğum konularda tavsiye vermeyi severim. Ama davranıştan çok birşey satınalma, okul, kariyer gibi konularda.
0
okumakserbestbegenmeksart
(05.05.23)
ben haddim olarak görmüyorum yazıyordum ki ilk cevapta da haddi olmadığını yazmışlar.

hiç tavsiye vermem, dinlememi istedikleri bir şey varsa dinlerim. fikrimi soruyorlarsa söylerim. bana da tavsiye verilmesinden ASLA hoşlanmam. türk kültüründe böyle bir şey var insanlar devamlı başkalarına akıl vererek üstünlük kurmaya çalışıyor ya da bir sohbet oluşturabilme becerileri yol. keşke herkes önce kendi hayatlarına baksa ajsjsks.
0
deartheodosia
(05.05.23)
Sorulursa söylüyorum
Sorulmadan söylememek lazım
0
photo85
(06.05.23)
(3)

metal preslerinden anlayan var mı aramızda?

istististist
1 mm kalınlığında metal saç parçalarının üzerine, sabit kalıplı delik açabilmek için izlenecek en mantıklı yol ne olur acaba?nasıl bir pres arayışı içerisinde olmalıyım?parçalar 30 cm x 15 cm boyutlarında olacak.
1 mm kalınlığında metal saç parçalarının üzerine, sabit kalıplı delik açabilmek için izlenecek en mantıklı yol ne olur acaba?

nasıl bir pres arayışı içerisinde olmalıyım?

parçalar 30 cm x 15 cm boyutlarında olacak.
0
istististist
(04.05.23)
mekanik C presler işini görür ama otomasyonsuz her türlü pres iş güvenliği için büyük tehlike.
tam olarak ne kapasitede pres ihtiyacın olduğunu bilmek için kalıpçıya danışın.
0
sttc
(05.05.23)
Parçalar kesilmemişse lazer kesim yaptırın bence.
0
dissendium
(05.05.23)
açılın kalıp tasarımcısı geldi :)

önce sanayiden gidelim:

1x150x300 mm'lik saca delebileceğiniz deliklerin çapını bilmiyorum ama hadi Ø10 olsun.

ihtiyacınız olan pres kuvveti:

F: kesme kuvveti (kg)
eks: emniyet kat sayısı (1,5 alalım)
s: sac kalınlığı
Ç: kesilecek toplam çevre (mm)
Tk: sacın kesme direnci (kg/mm²) (orta sertlikte bir sacsa yaklaşık 35 diyelim)

F: eks.s.Ç.Tk'dan 1,5.1.(2.π.5).35= 1.640 kg yani yaklaşık 1,5 ton kesme kuvvetine ihtiyacınız var.

kesme yapacağınız zımbanın ucunu açılı bileterek bu kevveti 500 kilolara kadar düşürebilirsiniz. Bu durumda pres seçiminde sanayi tipi 15 tonluk presler işinizi görür. eksantrik pres de seçebilirsiniz son zamanlarda yaygınlaşan hidrolik ama kesme karakteri sergileyen (yavaş yavaş değil, hızlıca inip çıkan) presler yaygınlaştı, bunları da seçebilirsiniz. piyasa fiyatları için teklif almak lazım ama genelde euro üzerinden gittikleri için 10.000 euro civarı gelir :(

bu prese bağlayacağınız delme kalıba bakacak olursak;

kesme kuvvetini 1,5 ton bulmuştuk, eks hariç 1 ton desek;

kesme yapcak dişi çelik kalınlığı: 3√F (cm cinsinden)
3√1: 1 cm yani 10 mm'lik bir çelik kalınlığı çıkıyor. bu çeliğin çevresi de 150x300'lük sacınızı oturtmak için yaklaşık 100x100 mm olsun. 10x100x100 mm çelik ısıl işlemle birlikte 1,5 kg gelse kilosu 3,6 eurodan ısıl işlem artı tezgah işçilikleriyle birlikte 1.000 lirayı bulur, kalıpta yukarı doğru çıktıkça zımbanızı merkezleyecek bağlama ve kılavuz plakaları da katarsak x 5 diyelim, bir de firmanın karını koyalım, 10.000 liraya da kalıbı yaptırmış olursunuz. tabi bu tek delik için geçerli. tek seferde 10 deliğe kadar isterim derseniz, hem pres gücü hem kalıp fiyata katlanarak olmasa da dramatik artar.

ev tipi birşey olsun dersek:

bir mekanik el presi alıp herhangi bir çap zımbayla manuel delim yapabilirsiniz veya minik sabit matkap tezgahı alıp istediğiniz yerlere delik delebilirsiniz :) 1mm sacda ikisinde de sorun olmaz (delikler çok büyük değilse)
0
onemoremile
(05.05.23)
(2)

gazlı barbekü tavsiyesi

legalize marijuana
tavsiyeden çok babam şunu https://www.hepsiburada.com/aygaz-portatif-mini-lpg-li-barbeku-kirmizi-pm-HB000011TCDQ almış, internette yorumu olmayan bişy alma diye 50.000 kere söyledim tek bi cümle yorum yok bulamadım.mesela alıyosan da şunu https://www.hepsiburada.com/aygaz-mini-pratik-barbeku-pm-HBC0
tavsiyeden çok babam şunu www.hepsiburada.com almış, internette yorumu olmayan bişy alma diye 50.000 kere söyledim tek bi cümle yorum yok bulamadım.

mesela alıyosan da şunu www.hepsiburada.com al herkes memnun,

vazgeçirmeye çalışacağım ama ne diyeceğimi de bilmiyorum. sizce eksileri var mı neler bu kırmızı olanın?
0
legalize marijuana
(04.05.23)
Bence kirmizi olan daha iyi. Gecen aygazda calisan bi arkadasin storysinde de gordum bunlardan
0
floydian
(04.05.23)
peder bey canavar gibi ürün almış, benim bile alasım geldi. görünüşü çok güzel, taşıması çok daha pratik duruyor ve dekoratif. anladığım kadarıyla kapağı çıkıp bir de sunum tahtası gibi de kullanılabiliyor. cidden güzel ürün almış.
0
not sure if serious
(05.05.23)
(21)

Seçimden umudu olan var mı?

personaa
Sadece benim mi umut 0 ?Gece gece moral bozma uyku kaçırma sorusu
Sadece benim mi umut 0 ?
Gece gece moral bozma uyku kaçırma sorusu
0
personaa
(04.05.23)
Oy vermek için konsolosluğa 8 saat yol gidicem ama benim de açıkçası umudum yok. Bu kadar rezilliğe rağmen oylar hala başa baş gidiyorsa 20 yıldır devletin tüm kurumlarını ele geçirmiş bir örgütün bu az farkı kolayca kapatamayacağını düşünmek gerçekçi gelmiyor bana.
0
synesthesia
(04.05.23)
Açıkçası umudum ilk defa var. 2014de asla yoktu, 2015de iktidar çoğunluğu kaybedince çok şaşırdım ama zaten yüzde 40ti oyları herkes de bunun altında beklemiyordu. Referanduma şaşırmadım. 2018de yine Tayyip kazanacağı belliydi anketler de bu yöndeydi sadece ikinci tura kalmamasına cok şaşırdım.

Esas umut veren 2019 İstanbul Ankara oldu. Şu anda da aslında akp ve MHP'nin ayrı listelerden girmesi, HDPnin desteği vb gezegenler sıralanmış gibi hissediyorum yani ilk defa evet kaybedebilirler diye düşünüyorum ve anketler de bu yönde. Sadece Muharrem İnce sinirimi bozuyor.
0
sanguine
(04.05.23)
Gel bakalım Muharrem olmasaydı şuan ilk turda demokrat dedemiz işi bitiriyordu. Ne umudu?
0
ulukayin
(04.05.23)
Gitgelliyim. istanbuldan ciddi oy kaybettiklerine eminim ama diger iller icin guvenemiyorum kucuk sehirlerde demokratik bir oylama yapildigina da inanmiyorum. kazanirlarsa hile derim :(
0
ala09
(04.05.23)
Çok umutlu değilim. Herkes rezilliği eşit derecede hissetmiyor. Eğer önceki seçimlerden çok farklı bir sonuç çıkacak olsaydı zaten bu zamana kadar sesi çıkardı milletin. Ecevit'in son dönemlerinde her gece tencere tava çalıyordu millet. Ülkenin bir kısmı sosyal ve ekonomik açıdan pek rahatsız değil. Büyükşehirler dışında fazla yakınan yok.
Asgari ücret zammı sınıfsallığı azalttı. Sayısının kaç olduğu bilinmeyen vatandaşlık almış mülteci var. Yatırımla vatandaşlık alanlar falan da var.

Kazanan az bir farkla kazanacak bence.
0
roe
(04.05.23)
Ben umutluyum açıkçası.
0
dissendium
(04.05.23)
erdoğan devrinin kapanacağını öngörüyorum. hissiyat ve gözlemim bu yönde. bu yönden sevindirici.

ancak herkesin bahsettiği ekonomik ve yaşam tahribatının kaldırılması bir yılı bulur diyorlar. bu bir yıllık süreç biraz zorlu geçeceğe benziyor. hele hele akp'nin ana muhalefet olacağı Türkiye'de işi daha da zorlaştırabilirler.

diğer açıdan ülkenin komple birden değişmeyeceğini biliyorum. bunu siyasiler yapamaz. siyasiler toplumda varolan belli bir fikrin temsilcisi ve aynasıdır. insanlar olarak her birimiz değişmedikçe ülke de değişmeyecektir.
0
Leonardo~Da~Vinci
(04.05.23)
Umut derken, neye umut?
Bence ilk turda bitme ihtimali bile yüksek. İlk turda bitmese de ikinci turda biter, ama bir şekilde biter.
Ama yaşam şartları hemen, hızlıca düzelmez, ondan benim de umudum yok. Ama umutlanmak için umudumuz var en azından.
0
gallienus
(04.05.23)
istanbul secimleri oncesindeki umudun aynisini hissediyorum ben. istanbulu vermezler napar eder alirlar deniyordu? nooooldu :)

bu secimden de umutluyum, olacak bence de. muharreme ragmen ustelik. sonrasinda cok ugrasicaz ama temizleyip bu bize birakilan enkazi kaldirmak icin, ama her sey cok guzel olacak ben inaniyorum.
0
in vino veritas
(04.05.23)
en iyi dönemlerindeken % 52 idiler. su an en iyi dönemleri değil
ve TR nin en ehemmiyetli gazetecesi ne diyor bakalım.
youtu.be
0
ankarakecisi
(04.05.23)
tayyüp 25 milyon oy bile alsa, muhaliflerin sandığa gitmesi durumunda ilk turda kk seçimi alabiliyor.

ibb seçiminde 400bin muhalif ikinci turda sandığa gitmeye karar verdiler neler oldu gördük. o 400bin kişiye 15bin kişi daha eklenseydi, evet şaka değil 415bin olsalardı, binali şu an ibb'den tarikatlara ve reklam şirketlerine para boşaltıyor olacaktı.

bu işin ciddiyetinin farkına varın, kendinize gelin! sandığa gidin
0
avatar is back
(05.05.23)
umut olmalı zor geçecek ancak muhalefet hiç bu kadar yaklaşmamıştı. kazanılsa da kaybedilse de değişim olacak.
0
mikahakkinen
(05.05.23)
evet. sırf bunun için 4 yıldır aldırmadığım ikametimi aldırdım yurtdışına. arkadaşıma da aldırdım arabamla kendim götürüp oy kullandırttım. ekmeleddin zamanında kullanmamıştım bile.

bu sefer gidecekler.
0
bohr atom modeli
(05.05.23)
Evet, bu sefer ben de umutluyum.
0
asteriks
(05.05.23)
ben umutlu değilim valla. tamamen kılıçdaroğlu kazanacak diye algı oluşturuldu. aksini kimse düşünmüyor, kabul etmiyor. sokak röportajları anketlerden daha gerçekçi geliyor bana.
0
nothing in my way
(05.05.23)
umutluyum, kazanacağız.
0
a7x
(05.05.23)
Erdoğan kazanırsa olumsuz olur diyenlerin oranı %68'den 53'e düşmüş (geçen yazdan bu güne)
www.youtube.com

izlemeye devam ediyorum bakalım.
Bayağı başa baş seçim olacak gibi.
0
nhk ni youkosu
(05.05.23)
peak'inde yuzde 52 aldi, su anda zar zor yuruyor, zar zor konusuyor. bu sefer de olmazsa, bir dahaki cumhurbaskani oglu olsun hatta bence.
0
baldur2
(05.05.23)
umutluyum. bize demokrasi tepeden verilmiş, değerini bilememişiz. bir nevi bu da bizim devrimimiz. ilk saltanatı atatürk yıktı, ikincisini de hep birlikte. umarım.
0
gabe h coud
(05.05.23)
Dolar 20 lira, enflasyon %100, gıda enflasyonu %150, kiralar 5-10 katına çıkmış, ülkede ne idüğü belirsiz 20 milyon adam var, benzin fiyatları tavan...

Buna rağmen muhalefetin kazanıp kazanamayacağı belirsiz :)

Açıkçası bu kadar beceriksiz bi adam olur da kazanırsa daha kötü, ülkeyi yönetemez, bi sonraki seçimde RTE'nin halefi %70'le gelip bu sefer de bi 40 sene yönetir ülkeyi.
0
plutongezegendegilmi
(06.05.23)
Dede kazanacak.
0
Kahvedesu
(06.05.23)
(6)

tang, nazo gibi tozlu içecekler artık yok mu?

mark greg sputnik
belki çocukluk nostaljisi bilmiyorum ama bazen canım acayip çekiyor bunları. türkiye'de zaten içecek konusunda çeşit pek az. kola, fanta, gazoz, şurup gibi tadan tuhaf mavili-pembeli bazı şeyler vs... bazen buz gibi suya tang yapıp içeyim diyorum amma lakin ki öyle değildir.bu tarz tozu dök karıştır
belki çocukluk nostaljisi bilmiyorum ama bazen canım acayip çekiyor bunları. türkiye'de zaten içecek konusunda çeşit pek az. kola, fanta, gazoz, şurup gibi tadan tuhaf mavili-pembeli bazı şeyler vs... bazen buz gibi suya tang yapıp içeyim diyorum amma lakin ki öyle değildir.

bu tarz tozu dök karıştır içecek yok mu artık? ben ne online marketlerde ne de süpermarketlerde görebildim. sektör bitti mi?
0
mark greg sputnik
(04.05.23)
Eskisi gibi bahsi geçmiyor ortalıkta.

Bu arada "link" adında içeçekte vardı.
Bu videodan sonra onu da gören yok sanırım:

m.youtube.com
0
diyecevaplandı
(04.05.23)
link duruyor daha geçen gün içtim, hatta kapağını değiştirmişler iyi olmuş
0
🌸mark greg sputnik
(04.05.23)
Nazo var ya reklamını gördüm yakın zamanda.

Off Tang harikaydı hergün 1 litre içerdim. Kola falan halt etmiş cidden. Aşırı pratik, serinletici, gazı kaçtı derdi yok vb.
0
msb
(04.05.23)
Nazo, Mahbuba ve Altunsa markalı içecekler var.
Genellikle internetten alıyoruz. Şu anda en hesaplısı Altunsa.
0
pro9it9is9
(04.05.23)
a101'de var markasini bilmiyorum
en son iki sene once aldim sanirim iyi hatirlattin :))))
0
nibba
(04.05.23)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.