[]

Kuduz aşısı gerekir mi?

Çocuk parkta kediyi seveyim derken ellerini hafif tirmaladi. Acile götürdüğümüzde "Doktor bu yaşta önermiyoruz. Şuan kuduz vakası da yok" deyip aşı yaptırmadı. Bu bizim başımıza 4 yıl evvel de geldi. Çocuğa o dönem tam doz aşı yapmışlardı. Şimdi içime de bir kurt düştü. Bugün 2. gün. acaba yarın başka bir hastaneye götürmeli miyim, deneyimli ya da doktorların tavsiyesine ihtiyacım var.




 
Abi şimdi "öyle şey olur mu kesin aşı yapılmalıydı" diyenler olabilir, saygı duyarım ama kuduz mikrobu tırmalamayla geçmez kan/salya yoluyla geçer, ben her gün 50 tane sokak kedisi seviyorum en az 10 tanesi tırmalıyor elim kolum kedi tırmığıyla doldu, kedi tırmalamasıyla kuduz bulaşsaydı en başta bana bulaşırdı. Bak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kuduz vakaları her zaman olmuştur ama kedi tırmalaması nedeniyle bir tane bile kuduz vakası olmamıştır, olmaz yani istatistikler yalan söylemez. Ha "olur" diyen olursa "haklısın" derim ama kuduz vakaları belli nedeni belli, endişe edecek bir durum yok yani. Geçmiş olsun.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (05.05.23 02:00:12) 
Lütfen doktoru dinleyin.


  • sibertenik  (05.05.23 03:06:06) 
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet, siberteknik +1

sadece elini güzelce sabunlayın, sonra bir de kolonya yeterli olacaktır.
not: çok tırmalanmış çok kedi babasıyım.
  • rakicandir  (05.05.23 03:36:31) 
Benim ve kizimin hayati sokak kedileriyle ic ice. Ciziksiz haftamiz yok. Hic ama hic doktora gerek yok


  • kimilolo  (05.05.23 05:48:20) 
Eğer eli kesilmiş ve kanamış olsaydı tetanoz aşısı gerekebilirdi ama doktor önermediyse gerek yoktur zaten.


  • nhk ni youkosu  (05.05.23 09:24:40) 
böyle durumlarda sizin önerim hemen o bölgeye kolonya sürmeniz ardında bol sıvı sabunla yıkamalısınız.
hayvanı biraz takip edin nasıl bir hayvan saldırgan mı normal bir hayvan mı. eğer hayvanda bir sıkıntı yoksa önermem. bir iki gün gözlemleyin.

  • sizofren06  (05.05.23 10:11:00) 
Hocam aşı bulunmadan önce kuduzdan korunma yöntemi yaralanan bölgeyi bol sabunlu suyla yıkamaktı. Ve hastalık ihtimalini %50 azaltıyordu. Yani kuduz bir hayvan sizi ısırdığında eğer yeterince hızlı şekilde yarayı dezenfekte edebilirseniz %50 ihtimalle hastalanmıyordunuz.

Bu nedenle aklınızda bulunsun bir dahakine. Her türlü yaralanmada, mikrop kapmamak için sabunla yıkamak esansiyel ve oldukça etkili. ( her durumda yeterli diyemem)

Onun dışında kaleci saçlı forvet +1
  • zimbirik  (05.05.23 12:07:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.