[]

Site Yönetimini Nereye Şikayet Edebilirim?

Bu ay doğalgaz faturası 900 tl geldi. 1+1 evde oturuyorum ve bu kadar fatura gelmesi imkansız. Mail atrım, yöneticiye yazdım ama harcamışsındır tribindeler.

Kesinlikle bu kadar kullandığımı düşünmüyorum. Ayrıca bu ay normalde bedava olması gerekirdi.

Bunu yönetime ödemek istemiyorum. Nereye şikayet edebilirim ne yapabilirim? Paşa paşa gidip aidatı ödemek istemiyorum

 
Sitede oturuyorsan sadece kendi evinin ısınmasını ödemiyorsun ki? Ortak alanların ısıtması, varsa havuz spor salonu vs gibi yerlerin ısıtması da dairelere paylaştırılıyor. Kullanım belgeni iste, detaylarına bak derim.


  • roket adam  (05.05.23 17:53:22) 
site olmayan ve bu ayin yarisi, onda da dogalgaz acmadan kullanilan eve 370 tl fatura geldi. arada bi seyler kitliyolar sanki xd


  • ala09  (05.05.23 18:03:51) 
@ roket adam,

Onların faturası ayrı geliyor ortak alan bedeli adı altında. Doğalgaz bedeli ayrı geliyor.

Benim önceki ay sayacım arızalanmıştı. Geçen ay yaptırdım ve yönetime mail attım. Sayacın fotoğrafını da gönderdim.
  • oekuklu  (05.05.23 18:07:08) 
Site yönetimlerini şikayet edebileceğiniz bir yer yok maalesef, ağır ihlal durumlarında sulh hukuk hakiminin müdahalesini isteyebilirsiniz. baaazi durumlarda mahkeme apartmana kayyum atıyor, onun maaşını da maliklere yüklüyor. Yani iki ucu boklu değnek. Diger maliklerle bir araya gelebilirseniz bir şeyler yapmanız daha kolay olur ama.


  • sanguine  (05.05.23 21:25:37) 
kanuna göre bir de denetim mekanizması olmak zorunda bina veya zitelerde. Denetçiye durumu iletin, onun yönetime hesap sorma ve belgeleri inceleme yetkisi var.
Sayaç ortaksa herkese eşit geliyordur bu fatura galiba. Sizden başka da memnun olmayanlar olabilir su durumdan. Denetçiyi tek siz değil de olabildiğince fazla kişi dürtün inceleme konusunda.
Kat mülkiyeti kanununun giderler vb maddelerini bi inceleyin. bazı giderlere eşit değil de daire büyüklüğü oranında katılınıyor.
Ama, sonuçta haklı da çıkacak olsanız, son ödeme günü geçmeden düzelttirmeye bakın, ya da son ödeme gününü geçirmeyin
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (06.05.23 09:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.