Giriş
(1)

Pilates hk.

EasyTiger
Merhaba,Duruş bozukluğu var. Doktot pilates önerdi. Tıp merkezinin bünyesindeki diğer kıtada olduğu için evime yakın bakıyorum.İstanbul'da Yeşilköy-yeşilyurt-bakırköy civarında önereceğiniz yer var mı ? Seçim yapmamda yardımcı olur.Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,

Duruş bozukluğu var. Doktot pilates önerdi. Tıp merkezinin bünyesindeki diğer kıtada olduğu için evime yakın bakıyorum.

İstanbul'da Yeşilköy-yeşilyurt-bakırköy civarında önereceğiniz yer var mı ? Seçim yapmamda yardımcı olur.

Şimdiden teşekkürler.
0
EasyTiger
(30.12.17)
Fulyada bir merkez var, omurga duruş bozuklukları ile ilgilenen
0
karnim doymak bilmedi
(30.12.17)
(1)

86 ripple almıştım ama hesabımda 85.914 var gözüküyor. Neden? [Caps]

error522
ilk alımda 15 aldım. kesiği burda attı. sonra 71 tane aldım onda kesik olmadı. nedir bu iş?85.914: https://i.hizliresim.com/a190ZB.png15+71: https://i.hizliresim.com/8NqQyk.png
ilk alımda 15 aldım. kesiği burda attı. sonra 71 tane aldım onda kesik olmadı. nedir bu iş?

85.914: i.hizliresim.com

15+71: i.hizliresim.com
0
error522
(30.12.17)
emir girmenin ucreti var, %0.05 - %0.1 arasi fee keser. odur muhtemelen
0
hjarteblod
(30.12.17)
(5)

Kontağı açınca akü ışığı yanar mı?

six packsiz
Önceden yanmıyordu ama motoru yıkattıktan sonra yanmaya başladı. Adama soruyorum yanması lazım zaten yanmazsa sorun var diyor. Arabanın çalışmasında hiçbir sıkıntı yok, arabayı çalıştırınca ekrandaki bütün ışıklar sönüyor sorunsuz şekilde sürüyorum.Doğrusu fotoğraftaki gibi mi olmalı?https://i.hizli
Önceden yanmıyordu ama motoru yıkattıktan sonra yanmaya başladı.
Adama soruyorum yanması lazım zaten yanmazsa sorun var diyor.
Arabanın çalışmasında hiçbir sıkıntı yok, arabayı çalıştırınca ekrandaki bütün ışıklar sönüyor sorunsuz şekilde sürüyorum.
Doğrusu fotoğraftaki gibi mi olmalı?
i.hizliresim.com
0
six packsiz
(30.12.17)
motoru calistirmadan once yaniyor. sonra sonuyor. ilk aldigimdan beri oyle.
0
bim tribi
(30.12.17)
sorun yok.
0
eriksatie
(30.12.17)
sizin arabada farklı bir olay yoksa önceden de yanıyor olması lazım zaten kontağı açınca. çalıştırınca sönüyorsa problem yok.
0
nrmnm
(30.12.17)
Kontağı çevirince uzay aracı gibi tüm ışıklar bir yanıp söner. Motosikletlerde bile bu böyle.
0
yirmisantim
(30.12.17)
Yaniyor.
0
ykyt
(30.12.17)
(7)

burun etleri şişmesine çözüm

john
burun etleri devamlı şişiyor,gram nefes alamıyorum ,sprey kullandım daha önce bir kerede yaktırdım ama faydası olmadı, dolayısıyla uyuyamıyorum yada horluyorum sinir de yapıyor bu bende nasıl bir tedavi yöntemi öneriyorsunuz?
burun etleri devamlı şişiyor,gram nefes alamıyorum ,sprey kullandım daha önce bir kerede yaktırdım ama faydası olmadı, dolayısıyla uyuyamıyorum yada horluyorum sinir de yapıyor bu bende nasıl bir tedavi yöntemi öneriyorsunuz?
0
john
(30.12.17)
Billurun yeşil sodyumu azaltılmış tuzunu al. Bi çay bardağı ılık suya 1 çay kaşığı at. Mümkünse günde 2 olmadı en az 1 kere genize girecek kadar çek. İlk günler o kadar çekemiyosun ama olduğu kadarıyla başla. Yavaş yavaş çekersin. Her gün yaparsan etkisini göreceksin.
0
shenergy
(30.12.17)
Benim kardeşimde de var aynı olay, sprey anlık bir çözüm sağlıyor, sürekli olmasa da doktorun belirli aralıklarla kullanmasını söylediği bir ilaç var o uzun dönemli bi rahatlama sağlıyor. Bir de alerjik etkenler var, yani polendir ya da diğer alerjik reaksiyon yaratan şeyler, onlardan uzak durulması gerekiyor, bunlar sağlandığında çok sıkıntı yaşamıyor, sende de muhtemelen aynı şeyler vardır.
0
angelus
(30.12.17)
Alerji testi yaptırıp (farklı alerjenlerle farklı testler gerekebilir) sorunun kaynağını bulduktan sonra aşı tedavisi en iyi sonucu verir.

Mesela benim tek bir bitkiye alerjim var ve aşı iyi gelmeye başlamıştı tedavinin 3. Ayında. Toplam 3 yıllık bir tedavi idi ama düzgün gidememeye başlamıştım, aşının etkisi kayboldu bu yüzden. Düzgün devam etseydim doktor 3 yıl sonra alerjin tamamen kaybolur demişti.

Şimdi alerji sezonu başlarken doktora gidip bir tane kortizon iğnesi yiyorum, bir de levmont yazıyor ama ilaç çok ağır olduğu için 2-3 tane içebiliyorum. Bu iki tedavi bütün yıl yetiyor bana, burnum bir anda açılıyor (sprey kullanmadan).
0
orient blue
(30.12.17)
Burun temizleme ktlerinden alıp gece yatmadan temizleyebilirsin, 5 günden fazla kullanılmaması gereken bir sprey vardı adını unuttum. Onu kullanma, sürekli kullanabileceğin başka bir sprey edin.

Uyuduğun odayı ve yatağı buna göre düzenle, neye alerjin olduğunu bul, önlem al.
0
John Bloor
(30.12.17)
Kbb doktoruna git sana bir burun spreyiyle hap verecek rahatlayacaksın.
0
komando kani var bende
(30.12.17)
Hap+ sprey. Alerji olayini cozmek lazim. Yoksa surekli basa sariyor.
0
rusyalı kozmonot
(30.12.17)
limon da burnu açıyor. gece yatarken limon dilimleri koyabilirsin yanıbaşına.
0
silver apple
(30.12.17)
(3)

THY sitesinden uçuşlara bakmak neden bu kadar hantal

qazedcsrfvtyhngujmkol
istanbulda 2 havaalanı var onun değişimini yaparen bile bi sürü bekletiyor. uygulaması da vardır kesin ama hiç denemedim. geçenTKları yanlış yazmışımsabiha gçkçen olarak yazmışım atatürk olması gerekirken. bunu anlamanın kolay yolu var mıdır
istanbulda 2 havaalanı var onun değişimini yaparen bile bi sürü bekletiyor. uygulaması da vardır kesin ama hiç denemedim. geçenTKları yanlış yazmışımsabiha gçkçen olarak yazmışım atatürk olması gerekirken. bunu anlamanın kolay yolu var mıdır
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(30.12.17)
En Uygun nokta kom
0
gozu acik sevisen yahudi
(30.12.17)
aerobilet gayet hızlı çalışıyor.
0
babilbaligi
(30.12.17)
Yeni site çok dandik ya. Eski görünüme geç diyip bakıyorum hep.
0
mirafiori
(30.12.17)
(3)

Beytepe'den Esenboğa Havalimanı'na nasıl gidebilirim?

fleur du mal
Havaş varmış ama AŞTİ'den kalkıyor, bana çok uzak geldi. Nasıl yaparsam daha kolay olur?
Havaş varmış ama AŞTİ'den kalkıyor, bana çok uzak geldi. Nasıl yaparsam daha kolay olur?
0
fleur du mal
(30.12.17)
Bilkentten dolmuş geçiyor ona binerse aştide inip belkoair'e binebilirsin. Maalesef daha kolay bir yolu yok.
0
luna est domina severa
(30.12.17)
Ya kizilay’a gidip belkoair’i ya da asti’ye gidip belkoair’i veya havas’i kullanacaksiniz.

Kisa yol bence soyle: Beytepe’den eskisehir yolu (otostop, otobus), asti’den gecen sihhiye ya da ulus dolmuslari ile asti, asti’den de havas ile direkt esenboga.
0
lamira
(30.12.17)
Beytepe metro duragının aşağısı eskişehir yolundaki dolmuşların çoğu aştiden geçiyor , onlarla Aştiden belkoair veya havaşa binebilirsin ağır veya büyük bavulun yoksa mantıklı bence.
Dolmuşa binmek istemezsen metroya binip kızılaya git ve gama iş merkezi çıkışından çıkınca zaten direk belko air havaalanı durağının önüne çıkmış oluyorsun.
0
bubiruyaolmali
(30.12.17)
(20)

dindar erkekler maaşını neye harcıyor

qazedcsrfvtyhngujmkol
içkisi kumarı çapkınlığı kısaca gece hayatı olmayan. evden iş işten eve gelen ailesiyle yaşayan bekar biri. takım elbise dışında maaşını neye harcar.
içkisi kumarı çapkınlığı kısaca gece hayatı olmayan. evden iş işten eve gelen ailesiyle yaşayan bekar biri. takım elbise dışında maaşını neye harcar.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(30.12.17)
Yemege cok para harciyorlar. Basortulu kadinlar genelde obezler ornegin. Kendilerine hic bakmiyorlar. Erkekler de parayi ikinci eve ucuncu eve harciyor. Disaridan bakinca culsuzlar ama aslinda zenginler. Zaten belediyeler de yatirim yapmalarinda onlara torpil sagliyor.
0
Traveller
(30.12.17)
eve aksesuar, sürekli mobilya değişimi, termal tatiller vs
0
cedex
(30.12.17)
araba. hani para biraz birikince o araba değişiyor mesela ya da işte kılıflar jantlar vs.

bir de yemek evet. sen dışarı çıkıp içki içiyorsun adam evde kilo kilo kaju yiyor aynı hesap zaten.
0
kljgslsdkjsd
(30.12.17)
Yani ben bahsettiğin şekilde yaşayan bir adamım ama ateistim. Genelde param teknolojik ürünlere gidiyor. Oyunlar steam psn falan maaşın bir kısmını alıyor gidiyor. RC araçlar falan var arada aldığım oyun figürleri falan derken gidiyor öyle para. İçki kumar gece hayatı hiç haz ettiğim konular değil.
0
gozu acik sevisen yahudi
(30.12.17)
Profili o kadar daraltmışsın ki adamın yapabileceği bişey kalmamış zaten. Dindar adamın senin hayal ettiğin gibi bir yaşantısı olduğunu zannetmiyorum.

Çevremde pek tanıdığım yok ama başörtülü kadınların obez ve bakımsız olması, erkeğinin çulsuz gibi görünüp aslında zengin olması, belediyeden yatırım için yardım almaları.. çok sakat anlayışınız var bence. Sağlıklı bi kafanın ürünü olamaz bu.
0
IncredibleMau
(30.12.17)
Düşünceniz ne kadar sığ. Var böyle tanıdıklarım, parayı tatile, gezmeye, kaliteli giyinmeye, kaliteli yemeye harcıyor. Sen gece kulübünden zevk alırsın bu adam uzak doğu kültürünü bizzat gidip görmekten zevk alır.
0
cabiday
(30.12.17)
ooo yine salakça tespitler kasıp dindar insanlara karşı ne kadar tahammülsüz olduğunu göstermeye başlamış birileri.

ben mesela gece hayatını sevmem, dindar da sayılmam çok ama içkim kumarım yoktur. karıya kıza para yedirmeyi de sevmem.

tatile gidiyrum evet, dünyada pek çok ülkeyi gördüm. her yıl değişik ülkelere gidiyorum. ülke içinde de bol bol geziyorum.

dışarıda güzel restoranlar keşfedip güzel mekanlarda yemek yemeyi seviyorum.

yeğenimin okul masraflarını karşılıyorum mesela.

kaliteli giyinmeyi sevdiğim için üste başa para harcıyorum.

bunları yapınca zaten bir şey kalmıyor geriye.

ayrıca; başörtülü kadınların obez ve bakımsız olduğunu söyleyenin çocukluğunda bir sorun aramak lazım bence.
0
peace.on
(30.12.17)
ruslara harcar. tabi sadece rus olması şart değil, ırk ayrımı yapmadan para karşılığı yatabileceği kadınlara harcar. hem de hunharca harcar.

p.s. based on multiple true stories
0
babilbaligi
(30.12.17)
Evden işe, işten eve derken sadece gece hayatı olmamasını kast ettiğinizi, adamın asosyal olmadığını varsayıyorum. Arkadaşlarıyla zırt pırt evde buluşamayacağı için yeme-içmeye çok para gider. İki kelime sohbet edeyim, bir maç izleyeyim deyince bu adam dışarıda takılmak durumunda. Dışarıda sık sık çay-kahve içmenin bile maliyeti kendini hissettirmeden sağlam birikiyor. Ayrıca tatile gidebilir. Bir de teknolojiye de para harcayabilirler sanki; her sene telefon/tablet/bilgisayar/televizyon ve otomobil değiştiriyorlar. Bozulana kadar kullanayım anlayışı yok. Çoğu yeni model teknolojik ürünü bahsettiğiniz profildeki adamların elinde görmüşümdür; yurtdışı tatilindeyken alıyorlar.

Sadece gece hayatı olmayınca maaş hiç bitmese ne güzel olurdu :(
0
wish i could find a way to disappear
(30.12.17)
onları da düdükleyenler böyle düdüklüyor: www.youtube.com

edit: www.youtube.com
0
idexo
(30.12.17)
Sığ cahiller doluşmuş.
Açıklıyorum;

Aylık lüks bir salon üyeliğim var, yıllık vip üyelik aldım, ful paket, hamam, aauna vb.

Kenara koyup üst sınıf bir araca geçtim.

Düzenli şehirdışına çıkıp grzip tozuyorum. Alkol sigara masrafı olmayınca ekonomik sınıf oluyor pek çok şey.

Bir miktar parayı düzenli olarak Aselsan, Petkim vb uzun vade de temettü getiren hisselere yatırıyorum. Az az birikip 20-30 yıla sağlam emeklilik getirir.

Kitap tüketimim sağlam, okumadıklarımı dahi alıp kitaplığa koyuyorum kaliteli bir kitapsa.

Kalanı da ufak tefek lüksler, kız arkadaşlar filan falan.

Tabi yukarıdaki örnekler çok, en büyük eğlenceli nargile kafe olan veya evlenince +15 kg alan kadın erkek dindarlar fakat o kadar genellenebilir mi zannetmem.

Belediye bana yatırım torpili geçmiyor hatt belediyeden tek adam tanımam. Halil buhur’un listesine göre yapıyorum yatırımları.
0
KaraSakall
(30.12.17)
dindar erkeğin de sevgilisi olabilir.
dindar erkek de ayrı eve çıkmak ister.
dindar erkek de sevgilisiyle evlenir.
dindar erkek de tatile çıkar.
dindar erkek de sosyalleşir.
dindar erkeğin de hobileri olabilir.
dindar erkek de ev/araba alır.
dindar erkek de yatırım yapar/şirket kurar.

hayat içki ve seksten ibaret değildir.
0
nickini degistiren yazar
(30.12.17)
moruk gerçekten "dindar" ise (yani "dinci" değil ise) infak etmesi gerekir. biriktirme islam'da belli bir nisapta tavsiye edilmiştir. misal bir evin, bir bineğin, bir yıllık da yiyeceğin olmalı. onun dışındakini başkalarıyla (fakir fukara, garip gureba ile) paylaşman gerekir ki zekat gibi vergiler ile fıtr sadakası gibi kurumsal düzenlemeler bunun için vardır. bu nedenlen dindar bir müslümanın yapması gereken lüks yaşamak vs değil, aksine komşusu aç iken kendi tok olan benden değildir diyen peygambere layık olmaya çalışmaktır.
gördüklerin, duydukların, okudukların bunun dışında bir şey gösteriyorsa, salla gitsin. o, allahu alem bissavab, dindar değil, dincidir.
0
fempusay
(30.12.17)
Benim çevremdekiler gezmeye harcıyor. (Genç yaş grubu) yeni yerlere gitmek güzel şey. Bu cinsiyetten bağımsız olarak böyle. ayrıca yakında evlilik planı filan olanlar birikim yapıyor ailelerinden para almamak için.



Köydeki ninesinden yola çıkarak yorum yapanları dikkate almamak lazım sanırım, hayatı o kadar.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(30.12.17)
Valla çok hastalıklı bi kafa yapın var. Bi kesmi bu kadar kalıba sokman sorunlu birşey. Neyse gelelim sorunun cevabına dindar değilim ve ailemin yanında yaşayan bir bekar olarak şöyle söyleyeyim evin alışverişini genelde ben yaparım 5 kişiyiz evde ona göre düşün. Gece hayatım yok genelde cafe tarzı mekanlara arkadaşımla gidersem hesap ödetmeyi sevmediğim için ben karşılarım ayrıca maket gibi uğraşlarım olduğu için ona da sağlam para gidiyor haftasonlari istanbula maça gittiğim için ona da iyi para gidiyor acikcasi haricinde aklıma gelen bişey yok.
0
tociess
(30.12.17)
dindarlara laf soktun diye ofkelenen insanlara takma sen isin dogrusu o.

bu adamlarin ekseriyeti paralarini kariya kiza yedirir. tr deki cinsel acligin birincil sebebi evli sunni tr erkekleridir. evlenmelerine ragmen piyasaya saldirdiklari icin arz talep dengesi onune gecilemeceyecek bir kirilmaya ugrar.

burada muhafazakar dindar erkekler uzak doguya gitmek ister, kaliteli yasar vb diyenlerin alayi asosyal. hayati bilmiyor. turbanli kadinlar da evet ekseriyeti sagliksiz yasar ve obezdirler. millet burada politik dogruculuk kasmaya calisiyor anlamadim gitti.
0
charlotte blanc
(30.12.17)
@charlotte benim zorum ne de size yalan söyleyeceğim? Siz kimsiniz oturmuş görmediğimiz insanlara asosyal diyebiliyorsunuz ?
Muhafazakar veya değil kalitesiz insanlarla yaşıyorsaniz bu sizin probleminiz. Kafanizda bi şablon var herkes öyle.
Biraz parası olan genç nesil insanlar dindar olsun olmasın gayet iyi yaşıyor. Evet parayı kariyla kızla değil arkadaşlari ve ailesi ile gezerek yaşayan genc muhafazakarlar veya muhafazakar olmayan insanlar biliyorum. Bizzat da iş hayatında görüyorum. Bunların cok absurt meslekleri yok, avukat, mühendis ışte. Bence siz biraz ortam değiştirip kafanızı değiştirmeye çalışın.
0
cabiday
(30.12.17)
istanbul için yazıyorum. hüsn'ü ala diye bir cafe var ağa kapısında... chilai'nin (ortam pek aynı değil aslında ashdfd) muhafazakar hali. oraya gidiyorlar bol bol. tophanede nargileye abanırlardı eskiden, şimdi de değişen birşey yok yüksek fiyatlı semt kafelerinde takılıyorlar nargileli margileli... (bu ikisi gece hayatından sayılmaz galiba) tespih, ve dar kesim kıyafetlere gidiyor birde paranın büyük kısmı. birde işte konsere gidenler var,deli gibi ceceli takip eden, nereye giderse peşinden giden erkek tanıdıklarım var. birde at gibi araba merakı var. hepsinde spor veya spor/klasik model otomobiller var. audi'den aşağı binen görmedim bahsettiğin profilde. yani hepsi zengin.
0
Tears of Devil
(30.12.17)
yuh ahahaha uzak doğu kültürünü bizzat gidip görmekten 'zevk' alır. dindar lütfen. konu olan profilin hepimiz farkındayız, dinci güzellemesi yapan da kötü niyetlidir. net.

araba-hayat kadını-yemek
0
air
(30.12.17)
Dindar olmayanla arasinda pek bir fark yok para harcama konusunda. Dindar olmayan erkegin is disindaki hayati gece hayati, icki, rus kizlari vs. kisacasi dinde gunah olan urun ve hizmetlerden mi ibaret sanki bu nasil soru:)
Yani dindar ve din odakli yasiyorsa gece hayatina ickiye falan harcamiyordur geri kalan aynidir. Soru tuhaf biraz. Cevremde dindarlikla alakasi olmayan tonla erkek var, gel masrafini ben karsilayacam desem eglenmeye gelmeyecek olanlar var iclerinde.

He dersen ki sosyal hayati olmayan, ev-is-ev ucgeninde yasayan erkek neye harcar;
Otmobilin kredisi, otombile benzin, otomobile bakim ve onarim, otomobile aksesuar zart-zurt, cep telefonu, pahali hd televizyon, bi daha cep telefonu, fkari-kiz falan filan.
0
stavro
(30.12.17)
(7)

Öğrenci Akbil

sylr
Öğrenci akbilimin kullanım süresi yarın doluyor. Bugün veya yarın öğrenci ücretinden aylık abonman yapsam, bir ay geçerli olur mu yoksa yanar mı?
Öğrenci akbilimin kullanım süresi yarın doluyor. Bugün veya yarın öğrenci ücretinden aylık abonman yapsam, bir ay geçerli olur mu yoksa yanar mı?
0
sylr
(30.12.17)
aynı durumdayım , geçen akbili aylık yaptım 1 ay boyunca aylıktan yer , sonra 5 tl vize ücreti öderseniz indirim hakkınız devam eder yıl boyu
0
nivoandmira
(30.12.17)
geçerli olur
0
cancoskn
(30.12.17)
Vize olayı şubat gibi falan olacak, o yüzden ben de şimdiden aylık yapayım, bir ay boşa gitmesin dedim
0
🌸sylr
(30.12.17)
yoo ben yaptım vize hem de kasımdı galiba.
0
error522
(30.12.17)
Vize yapabilirsiniz herhangi bir akbil yukleyen yerden. 5 tl ucreti var.
0
balpolen
(30.12.17)
arkadaşın öğrencilik hakkı yok anladığım kadarıyla o yüzden şubatı bekliyor. yoksa yapar kurtulur zaten neden uğraşsın sdffgfhfjghkj
0
nrmnm
(30.12.17)
@nrmnm, harikasın :))
0
🌸sylr
(30.12.17)
(1)

Elektrikli süpürge filtresi

vivalaaj
İyi geceler insanlar. Sinbo marka toz torbasız elektrikli süpürge yüzünden sinir hastası olmama ramak kaldı. Haznesini çıkartıp boşaltıyorum her seferinde kapağını takarken sinirlerim bozuluyo çünkü filtre yüzünden kapak kapanmıyo zaten plastik elimde kalcak diye korkuyorum. Şimdi bu süpürgenin 2 fi
İyi geceler insanlar. Sinbo marka toz torbasız elektrikli süpürge yüzünden sinir hastası olmama ramak kaldı. Haznesini çıkartıp boşaltıyorum her seferinde kapağını takarken sinirlerim bozuluyo çünkü filtre yüzünden kapak kapanmıyo zaten plastik elimde kalcak diye korkuyorum.

Şimdi bu süpürgenin 2 filtresi var. Biri bildiğiniz sünger, onun üstünde de filtre kapağı gibi bi şey var gene süngerimsi ama plastik pencereleri var. Hepa filtre mi ne deniyomuş. İkisi aynı anda katiyen girmediği için sadece süngeri taktım kapak kapandı gayet normal süpürüyor. Bu ikinci filtreyi haznenin içine koymasam nolur? Yemin ederim gece gece delirdim bi kapak yüzünden.
0
vivalaaj
(30.12.17)
Hepa marka filtre ise alerji ve astım hastaları için kullanılıyor. Özellikle mi aldınız, evde hasta var mı?

İstersen bir foto at.
0
John Bloor
(30.12.17)
(11)

letonya deyince aklınıza ne geliyor?

nigeo
ne olursa söyleyin. ne geliyor?
ne olursa söyleyin. ne geliyor?
0
nigeo
(30.12.17)
Kristaps Porzingis
Çek bir letonya
Riga
0
baldur2
(30.12.17)
metonya kralı metin amca
0
istanbul kanatlarimin altinda
(30.12.17)
basketbol ve bebek gibi kızlar.
0
firemanjonny
(30.12.17)
Beyaz tenli şirin kızlar.
0
John Bloor
(30.12.17)
Letonyali arkadaslarim. Turklerden ortalama az daha zenginler ama kultur farki inanilmaz yuksek orada.
0
Traveller
(30.12.17)
shot cafe
ve soğuk. çok ama çok soğuk
satranç
0
halanne
(30.12.17)
ok atmalı bir atari oyunu
haçlı ordusu için savaşan şövalyeler,
litvanya ve polonya
0
dahinnotha
(30.12.17)
halısaha ayakkabısı
pbs.twimg.com
0
Bruce
(30.12.17)
Patates
Baltık Denizi
Eurovision'da son yıllarda hep güzel şarkılar çıkarmaları
Ayrıca 2003'de Eurovision'u kazandığımız ülke(Yarışma Riga'da Skonto Olympic Hall'daydı)
0
nundu
(30.12.17)
1 sene litvanya'da yaşayıp da gezmeye gidemediğim ülke.

Otobüsle aktarma yapmak için gitmiştik oradan 4 saatlik yolculukla Litvanya'ya geçmiştik ve kendisi benim adım attığım ilk yabancı ülke.
0
dedi ayca
(30.12.17)
en başta bayrakları geliyor çünkü bu ülkeyi litvanya'yla karıştırdığım için farklarını iyice öğrenmek istemiştim bir ara. öyle sürekli bakarken kafama yerleşti. letonya dediğinde aklımda oluşan ilk imaj letonya bayrağı oluyor direkt olarak.

sonra da riga'nın khl'de tokat manyağı olan gariban buz hokeyi takımı dinamo riga. onların ismini hep kedi mamasına benzettiğim sponsorları wingas. sandis ozolins. başka pek bi şey gelmiyo. "litvanya'nın basket oynayamayanı" diye kalmış aklımda jsjfsk
0
der meister
(30.12.17)
(7)

Genç Avukata Tavsiyeler Verin :)

sorunvar
Yeni ofisini açmış bir avukatım.Sizce neler yaparak daha çok müvekkil kazanabilirim :) Golf oyna dedi bir arkadaş sizin önerileriniz nedir ?
Yeni ofisini açmış bir avukatım.Sizce neler yaparak daha çok müvekkil kazanabilirim :) Golf oyna dedi bir arkadaş sizin önerileriniz nedir ?
0
sorunvar
(30.12.17)
karakollarda takılabilirsin belki :D
birkaç polisle tanışınca onlar senin ismini verir, bak benim tanıdık avukat var diye hahah. kartvizit dağıtırsın tabii
0
senolll
(30.12.17)
hayırlı olsun. stajyer lazım mı swh
0
kljgslsdkjsd
(30.12.17)
internet sitesi ve düzgün yapılmış bir SEO
0
kompisko
(30.12.17)
sosyal ol, herkese kartını ver, gittigin kafedeki garsona bile.
0
binder dandet
(30.12.17)
Golf oyna önerisini es geçme derim. Spor olur, dernek olur bir topluluga katıl mutlaka. Müvekkil cevresi geniş basarili avukatlara dikkat edersen hepsinin takildigi sabit bir kulüp bir şey oluyor. Bir de belirli bir alanda yogunlasmaya basla simdiden. Hayirli olsun.
0
aquarium
(30.12.17)
Vakif, dernek vs islerinde aktif ol. Cevreni avukatlar disindaki kisilerle genisletmeye calis. Ise yarayacak.
0
rusyalı kozmonot
(30.12.17)
Katılabildiğin tüm sosyal aktivitelere katıl, örneğin memleketin neresiyse onların derneğine git oraya takıl ve faal ol. Hiç beklemedeğin müvekkiller çıkabilir. Nereye gidersen git yanında kartvizitin olsun. Bulunduğun şehrin barosunda da aktif olarak görev al, kurullara girmeye çalış etkinliklerini takip edip katıl. Eğer daha tecrübeli avukatlarla aranı iyi tutabilirsen, onlar için küçük ama senin için büyük dosyalar olabilir ve takıldığın noktada yardım isteyebileceğin insanlar olur. Her zaman düzgün, temiz giyinmeye özen göster. Gerekirse açlıktan kırıl ama giyimin özenli olsun çünkü insanlar avukatı önce dış görünüşü ile değerlendirir.
0
gunslingerroland
(02.01.18)
(9)

1 hafta New York

senolll
Merhaba,Bu sorunun ucu yok biliyorum ama 1 hafta New York gezisi için ne kadar para gerekir aşağı yukarı? Öğrenci işi, ucuz konaklama arada marketten yeme içme, biraz müzesi falan olur.Hep çok pahalı diye duydum da Danimarka, İsveç şehirleri ne bileyim Londra'dan falan daha da mı pahalı? Teşekkürler
Merhaba,

Bu sorunun ucu yok biliyorum ama 1 hafta New York gezisi için ne kadar para gerekir aşağı yukarı? Öğrenci işi, ucuz konaklama arada marketten yeme içme, biraz müzesi falan olur.

Hep çok pahalı diye duydum da Danimarka, İsveç şehirleri ne bileyim Londra'dan falan daha da mı pahalı?

Teşekkürler
0
senolll
(30.12.17)
Mobildeyim, ek olarak 1 hafta yeterli bir süre midir? O kadar yol gitmişken 10 gün ya da ne biliyim daha mı fazla gerekir?
0
🌸senolll
(30.12.17)
1 hafta ny için çok rahat yeter. ny pahalı bir şehir, özellikle konaklama çok uçuk. ha nj tarafında kalırsanız gel git yaparsanız konaklamayı düşürürsünüz. manhattan tarafında öyle ucuza konaklama bulamazsınız, brooklyn uzak taraflarında habvaalanına yakın yerlerde daha uygun olur ama malum dolar kuru ile tl çevirince ucuz değil =)

yeme içme de ucuz değil restoranlarda fln, yani iki kişi klasik amerikan kahvaltısı yapsan 40 dolar veriyorsun.

tabi bunlar hep nereye gittiğine göre değişir, manhattan için konuşuyorum ben. metro bileti bile tek yön 2,7 dolar gibi bir şeydi. pass kart bakılabilir tabi.

ama mutlaka git gör, kesinlikle görülmeli bir yer
0
oscar
(30.12.17)
Saydığın şehirler kadar pahalı değil bence.
0
chavezding
(30.12.17)
Danimarka, Londra daha pahalı, uygun fiyatlı hosteller vardır, bu mevsimde soğuk olur ayrıca onu da göz önünde bulundurmak lazım, yeme içme de aynı şekilde fast food olur ancak
0
Uncle Sam
(30.12.17)
Bu saydığın şehirlerden hem pahalı hem değil.
Avrupa'daki hostel kavramı tam olarak yok New York'ta. Kopenhag'a gidip bir odada 8 kişi kalıp geceliğine ucuz paralar ödeyebileceğin hosteller yok. İnternette bulacakların da, atıyorum, Queens,vb gibi turistik alanlara uzak ve tehlikeli olabilecek yerler olur. Yanisi, yatma kalkma kısmı pahalı ama yeme-içme kısmını ucuza getirebilirsiniz bir şekilde. Lokantada yemezsiniz de, sokaktaki halal hot-dog'u yersiniz. Birkaç yerde 10 küsur dolara doyabileceğiniz yerler de var ama hafif uzak olur. Yine pahalı ama Londra kadar değil ama İtalya, İspanya gibi de ucuzluk beklemeyin.

Gelişiniz ne zaman? New York kışı İstanbul'dan çok daha zorlu da. Şu an -10'larda, hissedilen -20'lerde; millet dışarı çıkamıyor.
0
aychovsky
(30.12.17)
@aychovsky; şu an değil biraz daha yaza doğru düşündüm zaten Mayıs sonu gibi. Uzak olmayan yerlerde ne kadara yenir orta halli bir restoranda?
0
🌸senolll
(30.12.17)
Restoran dediğinizde bir 30-40'ı gözden çıkarmak gerekiyor ama düzgün yiyecek satan deli'ler ve salatalı yemek satan fast food restoranlarında 15-20 dolar civarında çıkabilirsiniz. Her zaman kendinizi McDonalds'a atma seçeneğiniz de var.

Nokta atışı restoran bilenler vardır. 'Şurada yedim, 10 dolara çıktım' diyenler çıkabilir. Türk konsolosluğuna yakın bir yerde güzel bir kahvaltıcı vardı, 8 dolara yemiştim mesela. Öyle önerileri bulmaya çalışabilirsiniz.
0
aychovsky
(30.12.17)
ben yanima kuruyemis vs goturmustum, cevizli sucuk.

new york times'da bim'den aldigim cevizli sucugu yemenin tadi, paha bicilemezdi <3

cunku kuruyemis hem doyuruyor, hem de de ucuz turkiye'de, tasima konusunda da cok sikinti cekmezsin, otelden cikmadan at cantana bi iki tane.

sabah kalvaltilik malzemeleri alirsin otelde atistirirsin, aciktin miydi kuruyemis vs. yani bi ogunu dilsarda adam gibi yersin de mesela surekli para vermezsin yemege.

chipotle var, mexican fast food, yaklasik 8-10 dolar arasinda, ben onu cok seviyordum, onu ye, sikilmazsin, bizim damak tadimiza da uygun hem.

ben new jersey'de turk evi'nde kaldim, 60 dolar, git gel yaptim her gun new york'a, o da tabii yol masrafi 12 dolara vs geliyor, bunu bilmek lazim. turk evi'nde ev guzeldi gayet, tek kisilik odada kaldim, hem de new jersey'i gordum, bir suru turkler vardi.
araba kiralamak new york icin sacma olabilir, onu bi arastirin, arabaniz varsa new jersey'de kalirsiniz.

turk evi yenilenecekti en son, belki daha ucuz olmustu fiyatlar, bakarsiniz bi.
0
damba
(30.12.17)
ama tabii sunu da unutmamak lazim, bir suru dunya mutfagindan mekan var, onlari denesen ne guzel olur :)
ben brooklyn'de cin mutfagi vs buluyordum, ya da iran yemekleri. inanilmaz pahali degil, 15 dolara doyuyorsun. ama nyc'de yemege kalkarsan bi iskender 40 dolara da gordum, topuklayip kaciyordum.

metro bileti alirsin bi hafta sinirsiz kesin, sonra istedigin her yere gidersin, yurumek de guzel oluyor dediginiz tarihlerde, asla yorulmazsiniz guzel bi ayakkabiniz olursa, cunku o mekanlar hep aaaa su filmde gormustum mekanlari :)

ya keske ben de gelsem, yaninizda yer var mi ?:D
0
damba
(30.12.17)
(2)

PTT Aliexpressten gelen paketimi yanlış yönlendirdi. Yardım?

sodakapagi
Merhabalar. Aliexpressten 1 ay önce bir fırça almıştım bu ürün ülkeye gelmiş fakat adres doğru olmasına ve istanbul adresi olmasına rağmen başakşehire kadar gelip diyarbakır'a gitmiş ve teslim edilimiş. Teslim alan şahıs da bana ulaşma gayreti vs göstermediği için bu kadar geç fark ettim. Şimdi ne y
Merhabalar. Aliexpressten 1 ay önce bir fırça almıştım bu ürün ülkeye gelmiş fakat adres doğru olmasına ve istanbul adresi olmasına rağmen başakşehire kadar gelip diyarbakır'a gitmiş ve teslim edilimiş. Teslim alan şahıs da bana ulaşma gayreti vs göstermediği için bu kadar geç fark ettim. Şimdi ne yapmalı? Nasıl bir yol izlenmeli? Ürün 0.5 usd fakat yapılan iş canımı sıktı. Bir olay yaratmam gerektiğini hissediyorum açıkçası. Dava etsem, maliyeti ne olur? Ne kazanabilirim?
0
sodakapagi
(30.12.17)
Belki satıcı yanlış takip kodu vermiştir. Suç illa Ptt'de olmayabilir.
0
neyehbe
(30.12.17)
bir tane gondermis. diğer siparişlere aynı takip kodunu girmiş muhtemelen. posta Türkiye'ye Başakşehir den giriş yapıyor sonra şehirlere dağıtılıyor. Yani satıcı tarafından kaziklandiniz.
0
goodz
(30.12.17)
(8)

Akademinin guruları ve expat abilerim ablalarım

kendi kendine yasayan yavrucak
Size ülke ve okul danışmaya geldim. Yanlarına da aylık gelir miktarını yazdım.Fransa-Paris-Ecole Polytechnique (1000 euro)Almanya- Heidelberg Uni (1400 euro)Singapur- National uni of Singapore (yaklaşık 2300 euro)Doktora için hangisi makul gözüküyor size? Maddi açıdan bakarsam Singapur en makulu. Ay
Size ülke ve okul danışmaya geldim. Yanlarına da aylık gelir miktarını yazdım.

Fransa-Paris-Ecole Polytechnique (1000 euro)
Almanya- Heidelberg Uni (1400 euro)
Singapur- National uni of Singapore (yaklaşık 2300 euro)

Doktora için hangisi makul gözüküyor size? Maddi açıdan bakarsam Singapur en makulu. Ayrıca oradaki kabul eden hoca için de sıralaması diğerlerine nazaran iyi olduğu için ileri de kadrolu iş bulma olasılığı çok çok daha yüksekmiş.
Bu arada alanım fizik.

Sosyal yaşamı çok sevdiğimi ve ingilizce dışında yabancı dilim olmadığını da ekleyeyim.

Siz olsanız hangisine giderdiniz?
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(30.12.17)
Singapura gidersen ingilizce yeterli olacaktir, ayrica kara kasin kara gozunden dolayi da irkciliga maruz kalmazsin. Diger seceneklerde malesef irkcilikla karsilacaksin.
0
gormemisin oglu
(30.12.17)
acetaminophen + 1
Paralarını karşılaştırma çok fazla, çünkü doktora öğrencisi ya da araştırma görevlisine verilen para çoğu yerde hemen hemen aynı alım gücüne denk geliyor. Singapur çok pahalı bir yer, oranın 2300'ü Fransa'nın 1000'i ile aynı olabilir.

Söylediklerinin yanında ben olsam dünya üniversite sıralamalarına bakardım. Mezun olunca senin adına konuşacak olan renkli sosyal yaşamın değil, üniversitenin ve hocanın adı. Sosyal yaşamı seven insan her yerde bulur.

Genel sıralamada - QS sıralamasına göre baktığımızda
15. Singapur- National uni of Singapore
59. Paris - Ecole Polytechnique
68 (ya da hiç yok) Almanya- Heidelberg Uni

Times Sıralamasına bakarsak
22. Singapur- National uni of Singapore
45 (ya da hiç yok) Almanya- Heidelberg Uni
115. Paris - Ecole Polytechnique

QS'te Fizik sıralamasına bakarsak
25. Singapur- National uni of Singapore
28. Paris - Ecole Polytechnique
35. Almanya- Heidelberg Uni

Times'ta Fizik sıralamasına bakarsak
16. Singapur- National uni of Singapore
32. Almanya- Heidelberg Uni
36. Paris - Ecole Polytechnique

Alan bazında sıralamalar yakın olsa da, genel sıralamada kazanan net Singapur. Başka nedenler de sayayım:
- Singapur'daki üniversite dünyada isim yapmış bir üniversite. Zaten hoca da iyiymiş.
- Fransa'da İngilizce bilen oranı az. Fransızca öğrenmeden yaşayamazsınız günlük hayatı çok. Bir arkadaşım Ecole Central Paris de doktorasını yaptı. Normalden 6 ay önce başladı dil kursuna gitmek için. Fransızca öğrenmek istiyorsanız güzel bir fırsat ama 'Yok şimdi, uğraşamam' diyorsanız da Fransa çok anlamlı değil. Tunceli'li arkadaşım ırkçılık yaşamadığını söylüyor pek, ben de bir iki ilk gidişte karşılaşmıştım ama Almanya için yorum yapamam. Singapur'dakiler İngilizce biliyor. En azından okuldakiler iyi biliyor. Benim birlikte proje yaptığım Fransızlarda, üniversitede bile İngilizce bilen laboratuvarda üç kişiydi.
- İleride Amerika'da çalışmak istediniz diyelim. Amerikan üniversiteleri Avrupa'daki üniversiteleri beğenip saygı duymuyor. Avrupa'daki üniversitelerden birinden gelirseniz Afrika'nın Hotantot kabilesinden yeni çıkmış gibi muamele görürsünüz ama Uzak Doğu'nun eğitimine ve disiplinine her daim güven var. Özetle Avrupa'dan alacağınız doktora ile dünyanın her yerinde çok rahat olamayabilirsiniz ama Singapur'la çok daha fazla yerde güvenilir olur.
0
aychovsky
(30.12.17)
@acetominophen Tabii ki her tarafın iyisi kötüsü var; her iki taraf birlikte çok güzel yayınlar çıkartıyor. Benim danışmanım İngiltere'de bir üniversitedeki bir hoca ile çalışıyor. Demek istediğim noktalar şunlar:

Avrupa'dan yeni mezun bir doktora öğrencisinin Amerika'da kendini kanıtlaması daha zor. Daha birkaç hafta önce yaşadığımız durum şu: Ecole Normal Superieure'li (sıralaması ilk 50'de olması lazım) ve bol yayınlı biri yerine sıralamada 450-500 civarı olan bir Amerikan üniversitesinden mezun olmuş, az çok aynı sayıda yayını olan birini 'Bu şimdi 'Cuma akşamı briç oynayacağım, bana ders vermeyin' diye tutturur. Özel hayatımdı, hobilerimdi falan diye çalışmaz. Onun yerine, çalışacağına emin olduğumuz Amerika'dan tasdiği olan birini alalım. Haftasonu şunu yap desek yapsın. Keşke Hintli ya da Çinli olsaydı' diye diğerini aldılar. Bunu yapan üniversite de, ilk 100'de. Fransıza da okulunun yüzü suyu hürmetine şans verildi. Atıyorum, Heidelberg olsa, onu pek sallamazlardı sanıyorum. Sonrada hocamla konuştuğumda 'Politics, ne yaparsın' gibi bir şeyler söyledi. Bir de bunlar cici cici yayınları olan insanlar.

İşbirliğine gelince sorun yok da, yeni mezuna tenure track vermeye gelince sorunmuş hakkaten. Çok çok yakın bir arkadaşım da Supelec'ten mezun. Maryland'de NIST'te iş buldu; 'Üniversiteler iş vermiyor, ne yapayım' diyor. (Dediğim kişi bir doktora + post-doc yaptı. 3 sene yurt içi tecrübeden sonra, ikinci doktora yaptı komşu bir alanda Supelec'te. Artık tenure-track olmasa bile kadro arıyor)

Tabii, ben iki örnekten yola çıktım. O yüzden çok da genellenebilir mi bilmiyorum. Daha da eskiden çok yeniyim ama ilk yılda bunları gördüm. Avrupa deyince bir 'Onlar tatil yapıyor', 'Onlar salak zaten' havası oluyor sürekli. Burun kıvırıyorlar. Birlikte çalıştığı insanlar artık kendini kanıtlamış olanlar.
0
aychovsky
(30.12.17)
singapur ev kiralarını kontrol etmeni öneririm...
0
binder dandet
(30.12.17)
Hepiniz emek verip güzelce yazmışsınız. Çok çok sağolun.

Singapur'da bir proje için 4 ay bulundum. Kampüs dışı yaşam pahalı olsa da kampüs içi yaşam epey uygun ve çeşitli. Yurt fiyatları filan hakeza öyle. Alım gücü kıyası yaptığımda singapur açık ara farkla önde. Almanya ideal geliyor ama paris için 1000 bence az. Neyse bunu bir kenara koyalım.

Aychovsky'nin dediği avrupadan olan doktoranın açıkça belirteyim "küçümsenmesi" olayını ben singapurda gördüm açıkçası. Bizim grupta Leiden'dan gelen birkaç postdoc vardı ve kendi hocam "keşke amerikaya filan gitselermiş. Avrupada doktorayı nasıl aldıkları belli değil." gibi bir cümle kurma gafletinde bile bulundu. Tabii cambridge, oxford gibi okullar için durum farklı ama genel olarak böyle bir durum var. Katılıyorum yani sana.

Çalışkan olduğum dönemlerde var olmadığım/olamadığım zamanlarda.

Akademik getiri en fazla singapurda olacak gibi ama hem maddi hem manevi rahatı durumunda bana en makulu almanya geliyor şu anda. Asıl yaşadığım ikilem "doktora sırası rahatlık vs. doktora sonrası iş imkanı" şeklinde sanırım.

Tekrardan çok sağolun. Anladığım kadarıyla buradan Singapur birinci çıkmış :)
0
🌸kendi kendine yasayan yavrucak
(30.12.17)
@mavijojoba

Aynen iş imkanı dışında bakınca ben de avrupa istiyorum aslında:) singapur hem küçük oluşuyla hem de ortak kültür oluşturamayışıyla bana çok sentetik geldi ve 4 ayda çok bunaldım açıkçası. Akademik durumuna elbette laf edemem ama mesele 5 yıllık bir yaşam planı olunca bunları da düşünüyorum.

Heidelberg'i neden elediniz? Ben onu da çok beğeniyorum. Göremediğim bir taraf mı var acaba?
0
🌸kendi kendine yasayan yavrucak
(30.12.17)
yüksek müsaadenizle kaynak yapacağım, ben de heidelberg'e niye çöp muamelesi yapıldığını merak ettim. dil & edebiyat öğrencisi olarak şahsen heidelberg'de doktora yapabilsem mutluluktan aklımı kaybederdim muhtemelen. singapur ve paris'e kıyasla mı kötü? alan farklılığı dolayısıyla (yani fizikte) tercih edilebilirliği mi düşük? ben heidelberg lafını duyduğumda saygı duruşuna geçiyorum yahu, ben mi yanlış bilmişim bu üniversiteyi? lütfen "senlik bi şey yok aga sen devam et, fizik için konuşuyoruz biz" deyin.
0
der meister
(30.12.17)
@der meister

Fizikte de gayet iyi. Arkadaş almanlara karşı olan önyargısından mütevellit elediğini açıklamış.

Mileva Maric'in çok uzun dönem olmasa da okulu :) daha ne olsun :)
0
🌸kendi kendine yasayan yavrucak
(30.12.17)
(5)

schengen vizesi başvurusu / seyahat tarihleri değişirse ne olur

vital
merhabalar. geçen cuma bir arkadaşım için idata’dan almanya schengen vizesi için başvuru yaptık. başvuru için davetiye de geldi ve evraklar arasında sunuldu. fakat bir son dakika gelişmesi ile seyahat tarihlerinin bir hafta atması gündemde. bu durumda ne yapılabilir?
merhabalar. geçen cuma bir arkadaşım için idata’dan almanya schengen vizesi için başvuru yaptık. başvuru için davetiye de geldi ve evraklar arasında sunuldu. fakat bir son dakika gelişmesi ile seyahat tarihlerinin bir hafta atması gündemde. bu durumda ne yapılabilir?
0
vital
(30.12.17)
1 hafta ileriye giderse sorun olmaz. ama geri gelirse sorun olur, çünkü vizeyi genelde sizin belirttiğiniz gidiş tarihinden 1 gün önce olarak başlatıyorlar. tabi vize bitiminde de sorun olabilir, uzun kalacak ise arkadaşınız
0
oscar
(30.12.17)
teşekkürler @oscar. hayır uzun kalınmayacak. maksimum 1-1,5 hafta.
0
🌸vital
(30.12.17)
yani bazen 1 hafta da vize verebiliyorlar, öyle bir durumda patlar. mecburen bekleyecek görecek
0
oscar
(30.12.17)
Bence netlestiyse irtibata gecip durumu anlatsin ve gerekli sekilde evraklari tamamlamaya calissin. Bekleyip gormek cok sacma olur. Cunku artik seyahat tarihleri kadar vize verme olayi cok yayginlasti.
0
rusyalı kozmonot
(30.12.17)
@oscar, @rusyalı kozmonot; teşekkürler. şu an zaten salıya kadar tatiller, o halde salı günü arayarak veya mail atarak bilgi alıp netleştirdikten sonra dediğiniz gibi yeni evraklar sunmak gerekirse sunarız ve hallolur diye düşünüyorum.
0
🌸vital
(30.12.17)
(6)

meb müfredatı-insanlık nerede doğdu sorusu

Bruce
ben üniversiteye kadar hiçbir dersimde insanoğlunun bugünkü bildiğimiz haliyle ilk olarak afrika'da ortaya çıktığına dair bir şey öğrendiğimi hatırlamıyorum. siz hatırlıyor musunuz, böyle bir bilgi verilmiş miydi size? tamam, evrimden belirli ölçüde bahsedilmemesini anlarım ama ben 6. sınıfta doğal
ben üniversiteye kadar hiçbir dersimde insanoğlunun bugünkü bildiğimiz haliyle ilk olarak afrika'da ortaya çıktığına dair bir şey öğrendiğimi hatırlamıyorum. siz hatırlıyor musunuz, böyle bir bilgi verilmiş miydi size?

tamam, evrimden belirli ölçüde bahsedilmemesini anlarım ama ben 6. sınıfta doğal seçilimi, mendel'i gördüğümü çok net hatırlarken afrika meselesine dair hiçbir şey yok kafamda, üniversiteye geçince öğrendim. yaratılışa karşı çıkmadan da öğretilebilecek bir konu bence, ben mi hatırlamıyorum yoksa öğretilmedi mi merak ettim.

şu anki müfredatta var mı mesela bu konu? "homo sapiensin kökeninin afrika olduğu düşünülüyor" gibi bir bahis bile olsa yeter. çok önemli bişey değil mi bu ya, her insanın bilmesi gereken bir şey bence.
0
Bruce
(30.12.17)
Sorunuza tam cevap değil ama benim çok sevdiğim bir roman serisi vardır; St Mary's Chronicles diye. Bu romanda güya zaman yolculuğu bulunmuştur ve İngiltere'deki Trisk Üniversitesi bir tarih departmanı kurar. Bu tarihçiler, önemli olaylara yolculuk eder, kamera kayıtları vs ile belgeler ve daha doğru, gerçekçi raporlar, akademik makaleler yazarlar. (Zaman yolculuğu yaptık da öğrendik demezler de gördükleri detayları vs eklerler yani)
Bu kitabın bir kısmında bu olaya gidiyorlar ve nasıl olduğunu gözlemliyorlardı. Bir romanı kaynak olarak göstermek saçma oldu tabii de orada daha bilimsel göndermeler ile açıklıyorlardı.


Edit: Ya pardon çok saçmalamışım. Ben sizin sorunuzdan "böyle bir saçmalığı MEB çocuklara mı öğretiyor??" diyorsunuz gibi algıladım, o yüzden "yok yok, bu kabul edilmiş bir bilgi" gibi bir şey demek istedim. Birkaç defa daha okuyunca sizin neyi sorduğunuzu anladım. "Okuduğumuzu Anladık Mı Cevap Verelim" tarzı bir ibretlik tecrübe olsun diye cevabımı silmiyorum.
0
sopiro
(30.12.17)
@sopiro, kabul edilmesini geçtim, "böyle bir teori var, hani siz inanmayın da, öyle uydurmuşlar işte kafalarından dış mihraklar" deseler bile bir şey, inanmasalar bile kulak aşinalıkları olsun çocukların diye düşünüyorum.
0
🌸Bruce
(30.12.17)
@üğpoıuy, benim özetimden daha güzel anlamanı sağlayacak olan şunu okuyabilirsin.
evrimagaci.org

meb'in müfredata koyması demek öğretmenlik okullarında bunları öğretmesi demek olmuyor mu aynı zamanda, orasını bilmiyorum? ya da müfredata sonradan eklenen şeyi öğretmenlerin öğrenmesi gerekmiyor mu? öğretmenlere öğretmesi zor diye bilgiden kaçacaksak oraya niye gönderiyoruz çocukları?
bunu anlatacak fen bilgisi öğretmeni yetiştirmek de milli eğitim konusunun önemli bir parçasıdır. bunu bahane olarak kabul edemem, bi çözümünü bulsunlar.
0
🌸Bruce
(30.12.17)
uzun yıllar oldu mezun olalı ama ben de hatırlamıyorum. gerçi biyoloji hocamızın evrim konusunu "bunu geçelim" diyerek atladığını çok iyi hatırlıyorum (uslanmaz bir evrim düşmanı olarak sırıttığımı hatırlıyorum. ne malmışım). demek ki vardı o zamanlar öğretim programında. (15 sene önce gibi)

sorunun cevabını en iyi kaynağın kendisi verecektir. şu andaki öğretim programlarını incelemek için: mufredat.meb.gov.tr
lise biyoloji: mufredat.meb.gov.tr
fen lisesi biyoloji: mufredat.meb.gov.tr
0
sanat guresi
(30.12.17)
Okullarda ogretilmedi ama ornegin o yillarda Tubitak kitaplarinda evrimden soz edilirdi. Tubitak'in o kitaplari simdi satilamiyor sanirim.
0
Traveller
(30.12.17)
@acemi, meb'le nasıl alakası yok yav. koyarsın kitaba, hoca bilmese anlatmasa bile çocuk okurken görür, bu ne der hocasına sorar, hoca mırın kırın etse bile interneti var artık, araştırır.
0
🌸Bruce
(30.12.17)
(6)

Berlin'de pasaportumu kaybettim acil

diffarentiationation
Buradan Amsterdam'a otobüsle geçecektim. Burada kaldım mı şimdi? Nasıl bir yol izlemem gerekir?
Buradan Amsterdam'a otobüsle geçecektim. Burada kaldım mı şimdi? Nasıl bir yol izlemem gerekir?
0
diffarentiationation
(30.12.17)
AB sınırları içinde karayolu ile seyahat yaparken pasaport kontrolü yok bildiğim kadarıyla. Ülkeye dönüşte sorun olmaması için konsolosluğa gidip yurda dönüş belgesi almanız gerekiyor diye biliyorum. Karakoldan tutanak da tuttursanız iyi olur, biri sorarsa en azından elinizde belge olur. Geçmiş olsun
0
salihdt
(30.12.17)
normalde pasaport kontrolü yok ama denk gelebilir. ben prag'dan berlin'e geçerken polis otobüsümü durdurup herkesin pasaportunu kontrol etmişti.
0
king lizard
(30.12.17)
prag'dan berlin'e otobüsle geçerken polis otobüse girip pasaportalara bakmıştı bizim. olmaz olmaz demeyin berlin'de gerekli işlemleri yaptırın. Interrail grubunda daha tecrübeli insanlar var bu konularda, oraya da danışın.
0
japon askeri
(30.12.17)
TC konsolosluğuna gidin hemen bi pembe geçici pasaport verirler telaşlanacak biley yok
0
stiletto heel
(30.12.17)
Kardeşim yaşadı geçen sene aynısını. Direkt konsolosluğa gidip geçici pasaport çıkartınca hemen ertesi gün dönebilmişti uçakla.
0
ms brownstone
(30.12.17)
Ab ici gecemezsin cunku gecici pasaportta vizen yani abde kalmani saglayaca sey yok. O sadexe trye donmek icin.

Ab ici pasaport kontrolu az oluyor ama oluyor - ozellikle otobusleri durduruyorlar. O sekilde seyahat etmemelisin. Kacak seyahat ediyorsun cunku.

Gecici pasaportla sikintisiz trye donebilirsiniz ama
0
kuehles blondes
(30.12.17)
(11)

bu klozet kapağı nasıl sökülür? (videolu-resimli)

kibritsuyu
daha doğrusu amacım sökmek değil. kapak klozete tutunan vidalarından gevşemiş. ama o vidalara bir türlü ulaşamıyorum.klozet, klozet kapağı ve vida takımı şunun bire bir aynısı: https://www.youtube.com/watch?v=P4F7oGAMtgQburada nasıl takılacağını gösteriyor. normalde burada yapılanları ters sırayla y
daha doğrusu amacım sökmek değil. kapak klozete tutunan vidalarından gevşemiş. ama o vidalara bir türlü ulaşamıyorum.

klozet, klozet kapağı ve vida takımı şunun bire bir aynısı: www.youtube.com

burada nasıl takılacağını gösteriyor. normalde burada yapılanları ters sırayla yaptığımda da sökebilmem lazım değil mi? ama olmuyor.

o en son taktığı metal cap'leri ne kadar uğraştıysam da çıkaramadım.

videoda klozet kapağını yukarıdan lak diye geçiriyor. bütün gücümle yukarı çektim yerinden çıkaramadım. o metal cap'ler takılı olduğu için çıkmadığını düşünüyorum ama dediğim gibi, onları da sökemedim. kanırta kanırta yamulacak artık. klozet kapağına yukarı doğru asılsam bir ylereri kırılacak, insan gibi çekince çıkmıyor.

altında vidaların olduğu menteşe şapkalarını kaldırmayı denedim, kapak takılıyken onları da kaldırıp vidalara ulaşamadım haliyle.

elimde kalacak anasını satayım. langır lungur oynuyor. şu vidalara nasıl ulaşıp sıkacam oğlum bi yardım edin.

menteşeler bunlar:
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

vidaların alttan görünüşü de böyle:
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

deliği tutması gereken civatanın tek ucu delikten içeri kaçmış (çünkü takan dangalak ters takmış civatayı. çıkarıp düzelttikten sonra sıkmam lazım. gözünüzü seveyim yardım edin, nedir püf noktası.

ulan aletim edevatım var, kolay bir iş elimden de gelir ama olmuyor niyeyse. hiç usta çağırasım yok ama daha da olmazsa ne ustası söker takar bunu?
0
kibritsuyu
(30.12.17)
i.hizliresim.com

mavi ile isaretledigim yere ince bir tornavida veya bicak gibi bir sey sokup ok yonunde o metal parcayi cikarmak icin soktugun seyi it veya cevir. Boylece kapagi tutan o metal sey cikacaktir boylece kapagi sokebilirsin.
0
compumaster
(30.12.17)
yok abi tornavidayla bıçakla ittirdim. biraz daha zorlarsam ya ittirirken yasladığım karşı tarafı kırılacak, ya da metalin kendisi konserve kutusu gibi eğiliverecek. büyük fotoğrafa bak. kapağın üstündeki çizikler de, plastiğin üstündek izedeler de tornavidayı ittirmekten, ittirirken kaçırmaktan oldu. elime de sapladım hatta kaçırıp. yok, mümkün değil çıkmıyor.

zaten fotoğrafa dikkat edersen biraz itebildim. ama çıkmıyor. daha fazla gitmiyor. alt tarafı mı takılıyor eğilip göremiyorum ki orayı da.
0
🌸kibritsuyu
(30.12.17)
Sayın compumaster'ın dediği yönde başlamalısın işleme.

O çıkaramadığın mavi işaretli kapağın içine işgüzar usta silikon sıkmış olabilir.

Aşağıdan sökemezsin, ancak o OHM işaretine benzer demiri düzleyerek belki silindirik somunu gevşetebilirsin.

Bu sistem alttan elin girmediği taşlar için tasarlanmış, yani üsttan sokup vidasını sıkarak bir nevi dübel işlevi görüyor o demir somun vs.

Senin burada avantajın var, alta ulaşabiliyorsun. Bahsettiğim demiri yamutup,ezip,düzleyip somunu gevşetirsen eğer, sonra tekrar takarken geniş bir iki boy pul takarak normal bir somun ile sıkabilirsin.

Üstten açamazsan tabi.
0
John Bloor
(30.12.17)
böyle fotoğrafta geniş bir yer gibi zannetmeyin, öyle somun düzleyecek, somun çevirecek gibi el girecek kadar bir yer değil, daracık. mesaj atan arkadaşlar da oldu alttan o silindiri gevşet diye. yok. elimi uzatıp bile yetişemiyorum ki, bırakın düzlemeyi çevirmeyi.

illa o şapkaları söküp üstten vidalara ulaşmam lazım.

o ohm şeklindeki demirleri ters takmış o işgüzar usta. normalde o tümsek kısmın deliğin içine girmesi, silindirin de çukur kalan kısmın içine girip tutunması lazım. bu tümseği dışarıda bırakmış, silindir de içine giremediğinden oynaya oynaya ohm işaretini de tek kenarından deliğe kaçırtmış.
0
🌸kibritsuyu
(30.12.17)
Kapağın yavaş kapanan kapak ise değerlidir, kapağa hasar vermeden menteşeleri dağıtıp çıkartmaya çalışabilirsin. Tabi o kapağa uygun menteşeleri de kolayca bulabilmen lazım.

Mavi işaretli kapaklar çıkmıyorda dediğim gibi içine silikon sıkılmış olabilir, belki ısıtırak yumuşama sağlayabilirsiniz.
0
John Bloor
(30.12.17)
evet kapağı söktüm. ısıtıp biraz da zorlayınca o kapaklar çıktı. o kapaklar çıkınca klozer kapağı da çıktı, klozet kapağı da çıkınca montaj vidalarına ulaştım. ama asıl sorun meğer oradaymış. bunu takan dangalak usta alttaki ohm işaretli şeyleri ters taktığı için o silindir gibi şey durduğu yerde durmuyor. bi de takarken hıyar vidanın tepesini de aşındırmış, tornavida ile çevrilmiyor. zor lşey çevirsen bile alttaki silindir de beraber dönüyor. farklı tornavida uçları ve akülü vidalama ile biraz çevirsem bile alttaki silindir de vidayla birlikte dönüyor. silindiri alttan elle tutmaya elim girmiyor, pense girmiyor. şimdi vidanın tepesine epoksi ile alyan yapıştırdım. kurusun, tutarsa onunla çeviricem. alttan da silindire wd40 sıktım kiraç pas olmuşsa yumuşasın diye.

kırılmıyor da namussuz, klozetin seramiği kırılacak neredeyse.

allah bildiği gibi yapsın bunu takan ustayı, başka da bir şey demiyorum. altı üstü klozet kapağı sökücem, işin içine girmedik inşaat malzemesi kalmadı. eski evimde çıplak elle yaptığım şeyi saç kurutma makinesi, akülü vidalama, pense, düz tornavida, yıldız tornavida, bıçak, alyan anahtarı, 2k epoksi, wd40 ile daha yapabilmiş değilim. hepsi o silindiri 2 tur gevşetmek için. iki tur gevşetsem gelecek zaten delikten yukarı.
0
🌸kibritsuyu
(30.12.17)
Sen yine de bela okuma :)

Son çare yalama olan vidayı matkapla çürüterek çıkarıp yerine başka bir vida kullanırsın.
0
John Bloor
(30.12.17)
doğru, belayı sildim, bela okumayalım.

ev tipi epoksi nasıl olsa tutmayacak, çevirince elimde kalacak. matkap iyi fikir. vidanın tepesini komple eritip çıkarayım en iyisi. zaten dandik bi vida.
0
🌸kibritsuyu
(30.12.17)
Aynı benzer şey benim başıma geldi. Usta denen dangalaklar bilmiyor her şeyi. O nedenle pis iş olmadığı sürece(tıkalı tuvalet vb) ben kendim hallediyorum. Bizim usta da kapağı takarken kırmıştı.
0
bos gezenin bos ustasi
(30.12.17)
Şunu denedin mi?

i.hizliresim.com
0
teknikekip
(30.12.17)
@teknikekip: vida zaten onu altında. zaten onu kaldırmak gerekiyor. ilk denediğim şeylerden biri onu kaldırmaktı. ama kapak takılıyken onun kalkmasına da engel oluyor. onu kaldırabilmek için kapağı çıkarmak gerekli.

alttan somunu gevşetmek mümkün değil. normali, üstten vidayı gevşetince alttaki somunun o ohm işaretinin oyuğuna girip sabit durması ve gevşemesi.

neyse hallettim. vidanın tepesini matkapla eritip delikten çıkarttım. bunu yapan usta, ters taktığı yetmiyor gibi o alttan gevşet dediğiniz silindir somuna nasıl becerdiyse diş atlatmış, somun vidaya öyle bir sıkışmış ki çıkarıp elime aldığım halde evdeki el aletleri ile gevşetip vidanın üstünden sökemedim. tesisatçıya götürüp mengene ile tutturup zorla söktüler somunu vidadan.

yeni vida ve pul aldım, 5 dakikada taktım. hatta ölçüsü uymadı da söktüm geri taktım. doğru takınca sökmek de kolay oluyor.
0
🌸kibritsuyu
(30.12.17)
(1)

xiaomi piston...

sanat guresi
bunun en yenisi ve iyisi 3 mü? orijinal arıyorum. nerden alınır?
bunun en yenisi ve iyisi 3 mü? orijinal arıyorum. nerden alınır?
0
sanat guresi
(30.12.17)
En yenisi Xiaomi Mi Hybrid ama Pro modeli de var. YouTube'da inceleme videoları var ya da forumlardan kullanıcı yorumlarına bakabilirsin. Son olarak Gearbest'den al tabiki.
0
lana del rey
(30.12.17)
(3)

şu e-likitleri duyan, kullanan var mı?

sanat guresi
likitizm, owl vape, kara kedi ve weehawken. yorumlarınız nedir?
likitizm, owl vape, kara kedi ve weehawken. yorumlarınız nedir?
0
sanat guresi
(29.12.17)
Atomizere çay koy iç daha iyidir. Hiç duymadım. Alevkimya, ilkekimya gibi sitelerden nbase aroma al kendil likitini yap. Hem ucuz hem daha güzel.
0
cloudybloody
(30.12.17)
peki ya sözlükte çok övülen likitless?
0
🌸sanat guresi
(30.12.17)
Bence yerli likitleri boşverin. Eskiden efkar vardı o iyiydi. Onun dışında tavsiye etmiyorum. Dediğim gibi nbase aroma ile evde yapın gitsin.
0
cloudybloody
(31.12.17)
(1)

Bir film ya da dizi bölümü idi ama?

neysene
Özetle bir kadını defalarca sirk maymunu gibi çekip işkence dolu bir senaryonun içine atıyorlardı. Sahnenin girişinde yabancı insanlar sürekli kadını telefonla kameraya çekiyor fakat yardım etmiyorlardı, daha sonra kadına bir filmde rol vermiş gibi oynatıyorlardı. Kadın hafızasını yitirmiş şekilde k
Özetle bir kadını defalarca sirk maymunu gibi çekip işkence dolu bir senaryonun içine atıyorlardı. Sahnenin girişinde yabancı insanlar sürekli kadını telefonla kameraya çekiyor fakat yardım etmiyorlardı, daha sonra kadına bir filmde rol vermiş gibi oynatıyorlardı. Kadın hafızasını yitirmiş şekilde kurtulmaya çalışıyor en sonunda kadını bir sahnede aşağılayan bir konuşma yapılarak yekrar bayıltıp yeni seyircilerle aynı senaryoyu tekrar oynatıyorlardı.

Neredendi bu sahne? Bir film mi yoksa black mirror bölümü müydü hatırlayamıyorum.
0
neysene
(29.12.17)
black mirror ama bölümü hatırlamıyorum.

s02e02 imiş.
www.imdb.com
0
Bruce
(29.12.17)
(5)

gül gül öldük... komedi filmi istiyorum

runagain
sb
sb
0
runagain
(29.12.17)
vizyon için aile arasında önerebilirim kesinlikle.
0
kurmalifare
(30.12.17)
horrible bosses
0
nodrama
(30.12.17)
we are the millers komikti
0
glamdr1ng
(30.12.17)
Hangover
0
opitseri
(30.12.17)
aptallar sofrası/salaklar sofrası/şapşallar sofrası

türkçeye bunlardan biri olarak çevrilmiş olabilecek fransız filmi. en komik filmdi heralde izlediğim.
0
nigeo
(30.12.17)
(5)

Batman Filmi

lana del rey
Hayatında hiç Batman izlememiş birisi hangi sırayla izlemeli filmleri?
Hayatında hiç Batman izlememiş birisi hangi sırayla izlemeli filmleri?
0
lana del rey
(29.12.17)
kronolojik sırayla izlerdim ben.

yani burton'ınkiler önce. eğer büyük bir batman müdavimi değilseniz schumacher'inkiler atlanılabilir. daha sonra batman begins, the dark night, ve the dark knight rises. en son da batman v superman: dawn of justice.
0
sanat guresi
(29.12.17)
batman v superman izlemesen de olur. trilogy izle zaten yeterli. dark knigt ve rises ile nirvanaya ulaşacaksın.
0
blue eyes white dragon
(30.12.17)
Christopher Nolan üçlemesini izle, merak uyandırırsa diğerlerini de izlersin
eskileri izledikce ya bu adamları nasıl bu batman filmine toplamışlar diye düşünüyor insan
0
dedim dedim de kime dedim
(30.12.17)
tim burton batmani bi izleyip jack başkana hayran oluyoruz ve vay bee dedikten sonra nolan'ın batmaninde ledger'ı görüyoruz ve oyunculukta tavan neymiş anlıyoruz.
0
bruceandwayne
(30.12.17)
@bruceandwayne söyleyecek bir şey bırakmamış. sonrası zaten çizgi roman.
0
air
(30.12.17)
(1)

binance de portfoyumuzu görme

oscar
4 5 atlcoinim var, al sat yapıyorum. elimde olan altcoin portfoyumu nereden görebilirim. trade historyden bakıyorum ama biraz karışık. yani nereden görebilirim o an elimde ne var diye
4 5 atlcoinim var, al sat yapıyorum. elimde olan altcoin portfoyumu nereden görebilirim. trade historyden bakıyorum ama biraz karışık.

yani nereden görebilirim o an elimde ne var diye
0
oscar
(29.12.17)
Funds --> Deposit Withdrawals --> istersen Total Balance a bir kez tıklayıp çoktan aza doğru sıralarsın
0
yüzyıllık yalnızlık
(29.12.17)
(2)

ben kaç dolardan ripple almışım anlayamadım

xu
https://i.hizliresim.com/8NqEzA.pngşu an worldcoin'de 1.81 gösteriyohttps://www.worldcoinindex.com/coin/ripple0.07'den mi almışım? yani 2 katını biraz geçmiş 2 günde yanlış mı bakıyorum?2 gün önceki ripple fiyatlarına bakıyorum hiç 0.007 filan değil 1.10 kusürlarda geziniyor. ben nası 0.007 almışım?
i.hizliresim.com

şu an worldcoin'de 1.81 gösteriyo
www.worldcoinindex.com

0.07'den mi almışım? yani 2 katını biraz geçmiş 2 günde yanlış mı bakıyorum?

2 gün önceki ripple fiyatlarına bakıyorum hiç 0.007 filan değil 1.10 kusürlarda geziniyor. ben nası 0.007 almışım?
0
xu
(29.12.17)
Sen BTC ile ripple almışsın, 0.00007'den almışsın, şu an 0.00014 civarlarında yani iki katına çıkmış.

1.10 dediğin dolar değeridir.
0
Haldamir
(29.12.17)
7.199 satoshi'den almışsın, şu anda 12.625 civarında.
1.5 katından fazla artmış yani.
0
cakabo
(29.12.17)
(3)

One Piece anime ve mangasını takip edenler

anumegha
Merhaba,One Piece'in anime ve mangasını takip edenlere sorum. Şu an animede 746. bölümdeyim. Dressrosa'dan ayrıldıkları bölümde. Mangaya nereden devam etmem gerekiyor bilen var mı? Teşekkür ederim.
Merhaba,
One Piece'in anime ve mangasını takip edenlere sorum. Şu an animede 746. bölümdeyim. Dressrosa'dan ayrıldıkları bölümde. Mangaya nereden devam etmem gerekiyor bilen var mı? Teşekkür ederim.
0
anumegha
(29.12.17)
ben animesini takip ediyorum mangasını hiç okumadım.
0
horizon
(29.12.17)
Hiç One Piece izlemedim ama bence doğru cevabı veriyorum:

onepiece.wikia.com

Statistics sekmesine göre 746. bölüm, 801. sayıya denk geliyormuş, oradan devam edebilirsiniz. Bir de şöyle bir liste buldum daha derli toplu:

onepiece.d1g1t.net
0
wish i could find a way to disappear
(30.12.17)
Çok sağolun, şahane oldu bu.
0
🌸anumegha
(30.12.17)
(3)

Harvard hukuk hangi kitapları kullanıyor?

utungan
Dersleri hangi kitaplar üzerinden işliyorlar veya hangi dersler için hangi kitapları öneriyorlar bunu nereden öğrenebilirim? Diğer okul ve bölümlerin kitaplarını da öğrenebileceğim bir yer var mı?
Dersleri hangi kitaplar üzerinden işliyorlar veya hangi dersler için hangi kitapları öneriyorlar bunu nereden öğrenebilirim? Diğer okul ve bölümlerin kitaplarını da öğrenebileceğim bir yer var mı?
0
utungan
(29.12.17)
buna baktım. ders kitaplarından ziyade hukukçu olacaklara yol gösterecek kitaplar gibi geldi.
0
🌸utungan
(29.12.17)
teşekkür ederim. sanırım aynı yolu izliyoruz. ben de burayı buldum. hangi dersin hangi sınıfta işlendiğini anlamak zor olsa da iş görür.
stanford'ın kitaplarını buldum. buraya yolu düşen bakabilir: law.stanford.edu
0
🌸utungan
(29.12.17)
Harvard değil de bazen ben de bazı okulların bazı bölümlerinde hangi kitapları kullanıyorlar merak ediyorum. Bunun bir veritabanı var mıdır acaba?
0
mirafiori
(29.12.17)
(1)

Detektif politikacının rüşvet aldığını katılamaya çalışıyor, dolandırıcılar

bk
falan var. Filmde bir sahneyi çok net hatırlıyorum, adam mikrodalga fırın hediye ediyor ama bunun karısı içine metal koyduğu için fırın yanıyor. Bunlar bir dolandırıcı çetesi, bir iş çeviriyorlar detektif de bunları yakaladı sanıyor, bunlar sahte ofis hazırlıyor detektifi kandırıyorlar falan.Filmde
falan var. Filmde bir sahneyi çok net hatırlıyorum, adam mikrodalga fırın hediye ediyor ama bunun karısı içine metal koyduğu için fırın yanıyor.

Bunlar bir dolandırıcı çetesi, bir iş çeviriyorlar detektif de bunları yakaladı sanıyor, bunlar sahte ofis hazırlıyor detektifi kandırıyorlar falan.

Filmde inanılmaz güzel hatunlar da vardı, bir tanesi hatta detektifi baştan çıkarıyor.

çok eski bir film değil, sanırım wolf of wall street ile benzer zamanlarda çıkmıştı.
0
bk
(29.12.17)
American Hustle
0
heritage
(29.12.17)
(4)

Zara ürün problemi :/

aquarium
Zaradan bi kaban almistim 1 ay bile olmadi. Hemen pamuklandi tüylendi resmen eskidi. Yillardir giyiyormusum gibi bir hale geldi. Yikama vs olmadi tabi ki. Kumasi biraz yumusakti ondan sanirim. Bununla ilgili yapilabilecek bir sey var mi acaba ? Gotursem bir caresine bakilir mi sizce ? Bi suru para v
Zaradan bi kaban almistim 1 ay bile olmadi. Hemen pamuklandi tüylendi resmen eskidi. Yillardir giyiyormusum gibi bir hale geldi. Yikama vs olmadi tabi ki. Kumasi biraz yumusakti ondan sanirim. Bununla ilgili yapilabilecek bir sey var mi acaba ? Gotursem bir caresine bakilir mi sizce ? Bi suru para verdim sinirim bozuluyor kabanı gördukce.
0
aquarium
(29.12.17)
zara 1 veya 2 yıl garanti veriyor ürünlerine direkt gidip incelemeye gönderilmesini isteyin.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(29.12.17)
Zara tam bir overrated. Millet bir sey saniyor.

Bayan icin mango tek gecerim.
0
imelih
(30.12.17)
Kaban pamucuklandı diye sinir bozmaya değer mi :p bi çaresine bakarlar kesip cam bezi yapçaklar nihahaha
0
kararsızataletfilozofu
(30.12.17)
www.zara.com

bahsettıgınız ürün bu mu acaba? gecen gun zara magazada bırısı, bır yıl once aldıgı montun derısı kalktıgı ıcın sıkayet edıyordu, ıncelemeye gonderelım dedıler, sız de bır gosterın mutlaka.
0
deepness
(31.12.17)
(1)

Sinema, Kurgu, Eisenstein

heritage
Şimdi bu abi kurgu kavramını ortaya atmış, Potemkin Zırhlısı'nda farklı parçaları bir araya getirip bütün oluşturmuş di mi? Peki bundan önce insanlar filmleri izlenecek sırayla mı çekiyorlarmış? Yani biz izlerken önce A, sonra B, sonra da C oluyor. Yönetmen de önce A'yı, sonra B'yi sonra da C'yi mi
Şimdi bu abi kurgu kavramını ortaya atmış, Potemkin Zırhlısı'nda farklı parçaları bir araya getirip bütün oluşturmuş di mi? Peki bundan önce insanlar filmleri izlenecek sırayla mı çekiyorlarmış? Yani biz izlerken önce A, sonra B, sonra da C oluyor. Yönetmen de önce A'yı, sonra B'yi sonra da C'yi mi çekiyordu?

Yoksa bunların hiçbiri değil de başka bir şey mi?
0
heritage
(29.12.17)
Hayır hocam adam kurgunun mucidi değil. Onu tesadüfen melies kesfetti sanırım. Sovyet biçimciler kurguyla anlam yaratmayı sistemleştiriyor. Karşıtlık kurgusu mesele aç bir adamı anlatmak için önce ekmeğe sonra adama kesme yapmak gibi.

Kurgudan önce ne vardı derseniz en iptidai dönemde tiyatro oyununun sabit kamerayla çekmesi gibiydi sonra kesme yapmayı öğrendiler.
0
Ufuk
(29.12.17)
(4)

Yüz için temizleme ürünü arıyorum arkadaşlar acil?

papipapipapuculo
merhaba arkadaşlar yüzümde egzema var yıllardır göz altında burun etraflarında oluyor genelde kızarıyor felan yağlanıyor. kullanmadığım ilaç vb ürün kalmadı gitmediğim doktor. yüzüm çok yağlanıyor ve pürüzlü gibi oluyor. hangi ürünü kullanmalıyım lütfen yardımcı olun?
merhaba arkadaşlar yüzümde egzema var yıllardır göz altında burun etraflarında oluyor genelde kızarıyor felan yağlanıyor. kullanmadığım ilaç vb ürün kalmadı gitmediğim doktor. yüzüm çok yağlanıyor ve pürüzlü gibi oluyor. hangi ürünü kullanmalıyım lütfen yardımcı olun?
0
papipapipapuculo
(29.12.17)
cetaphil dermacontrol yağ kontrolü için yıkama köpüğü
0
soyut park
(29.12.17)
Eczaneye danış.
0
jazzabel
(29.12.17)
The body shop, çay ağacı serisi
Özellikle yağı tampon yaparak uygularsanız işe yarar
Bununla ilgili ekşiye bi entari girmiş idim vaktiyle çay ağacı yağı başlığına orada baya anlatmıştım bakabilirsiniz
0
etfalmorgu
(29.12.17)
Kükürtlü sabun el için iyi geliyor ama yüz için emin olamadım.
0
physcos physcos
(30.12.17)
(14)

Takip ettiğiniz kaliteli Türkçe Youtube kanalları?

cool pich
Tavsiyeleri alalım?
Tavsiyeleri alalım?
0
cool pich
(29.12.17)
Allianz Motto Müzik

www.youtube.com
0
dissendium
(29.12.17)
asla durma

www.youtube.com
0
goodz
(29.12.17)
-Allianz Motto Müzik
-BaBaLa
-İstanbul Film Akademi. Olmaz Öyle Saçma Şey serisi çok hoşuma gidiyor.
-140 journos
-Kamusal Mizah
0
desdenova34
(29.12.17)
grundıg-ruhun doysun
0
kafanguzelolmus
(29.12.17)
hızlı ve çılgın.

lavuk tam bir bisikletli trafik canavarı ama eğlenceli ve çok samimi geliyor bana.
0
japon askeri
(29.12.17)
sylow
(29.12.17)
Kalt
0
brkylmz
(29.12.17)
geekyapar
0
birdposing
(29.12.17)
140journos, Dünyadan sesler , cep hikayeleri, mistik yol.
0
cabiday
(29.12.17)
Barış Özcan tabiki.
0
lana del rey
(29.12.17)
Japonic
0
intern in the house
(29.12.17)
teknoseyir
0
utungan
(29.12.17)
140 Journos ile Stolk’u takip ediyorum.
0
aychovsky
(30.12.17)
Nebuch
0
bos gezenin bos ustasi
(30.12.17)
(16)

Ailesiyle yaşayıp çalışanlar, ailenize para veriyor musunuz?

mutlusismankedi2015
Ya da ev için ne şekilde harcama yapıyorsunuz?
Ya da ev için ne şekilde harcama yapıyorsunuz?
0
mutlusismankedi2015
(29.12.17)
Maaş aldığımda bi miktar veriyorum anneme. Pazar, market parası olarak ay içinde 3-4 defa veriyorum. Akşam eve gelirken bişey lazımsa alıyorum.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(29.12.17)
ufak tefek şeyler dışında hayır. ihtiyaç yok. 6 aydır filan telefon ve interneti ödüyorum düzenli olarak.

ailemin geliri var. yaptığım harcamın maaşıma oranı da 1/10 ya var ya yok.
0
elorelia
(29.12.17)
Editleyemiyorum duyuruyu ama; yazarken maaşınızla oranlarsanız ve ailenizin geliri olup olmadığını da yazarsanız çok sevinirim. Kendi durumumla karşılaştırıyorum da...
0
🌸mutlusismankedi2015
(29.12.17)
Maddi olarak zor bir süreçten geçiyoruz, çoğu noktada destek oluyorum . öyle olmasa da en azından faturaları ben öderdim.
0
cabiday
(29.12.17)
Evlenmeden önce full eve giderdi.evlendim yine aynı :)
0
brnbrs
(29.12.17)
Şu an çalışmıyorum çalışırken de vermiyordum üstüne babam para vermeye devam ediyordu.

Ya bizim ailede çocuktan para istemek, çocuğa bir şeyler ödetmek çok ayıp bir şey. Doğumdan ölüme kadar aile mutlaka destek olur. Özellikle çocuk kadınsa daha fazla verilir ki kocası fazla kazanıyorsa yanında bükük durmasın, ihtiyacı yoksa da kenara atsın biriktirsin. Anneannem de hala 5 çocuğuna para verir. İstemezler zorla mont ceplerine çekmecelere para sıkıştırır.
0
jazzabel
(29.12.17)
direkt olarak olmasa da endirekt olarak, evet. kardeşim askerde ona para gönderiyorum, internet ve telefonu ödüyorum, eve alışveriş yapıyorum vs.

ama dediğim gibi, direkt olarak para alıp verme olayını sevmiyorum.
0
keçeli-kalem
(29.12.17)
Ailemin geliri var. Allah'a şükür iyi bir muhitte oturuyoruz güzel mesleklerimiz var. Bu durumda dahi aileme destek oluyorum. Kardeşlerime para veriyorum anneme de babama da. Hatta babamın adına çekip ödediğim krediler var. Aylık taksit yatırıyorum falan falan
0
etfalmorgu
(29.12.17)
öyle küçük birkaç gider haricinde vermiyorum. Ama öyle ayrı gayrı bir bütçe söz konusu da değil. Kim sıkışık ise diğerleri onu destekliyor.
0
keep out
(29.12.17)
Şirketin verdiği yemek kartının neredeyse tümünü evin mutfak alışverişine ayırıyordum, öğle yemeğimi evden getirip götürüyordum. Ayrıca özellikle veriyor muydum hatırlamıyorum ancak ne zaman ihtiyacı olsa verirdim. Bir de galiba 1-2 ufak aidatı ben ödüyordum. Geçinmek zor zanaat...
0
burka
(30.12.17)
bekarken harçlığım kadarını alıp gerisini anneme veriyordum. babam emekliydi, annem ev hanımıydı, okuyan 3 kardeşim vardı. evlendikten sonra da duruma göre desteklerim oldu.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(30.12.17)
birlikte yaşarken de verirdim, şimdi de veriyorum. Her ay maaşımı aldığım gün maaşımın 1/8'ini annemin hesabına aktarıyorum. Ayrıca herhangi bir ihtiyacı varsa giysi, ayakkabı falan onları da ben alırım. Ziyaretine gittiğimde de genelde üstümdeki nakitin bir kısmını ona bırakırım. Market alışverişini birlikte yaptıysak onu da ben veririm. Ben gitmiyorsam veya evde yoksam da bir şey lazım olursa onu da getir'den falan sipariş edip adresine yollatır ben öderim.

Ama arada sırada onda kaldıysam ve üstümde nakit yoksa taksi parası falan alırım (sonra geri öderim).
0
sopiro
(30.12.17)
0
arada kuruyemş yeşillikler alıyorum. Onlar da dahja çok bbana. Yemiyor kimse.
Meyve belki yiyorlar arada.

MEyve de 1/10 filandır. o da multinetle alıytorum daha çok
0
Cursed Chico
(30.12.17)
Ailem emekli ama beni okuturken ve aynı dönemlerde abim de işsizken çok borçlanmışlardı. Bir on yıl birlikte zor belimizi doğrulttuk. Eskiden abimle yaşıyordum. Anna-babamız da kışın üç ay bizim eve geliyorlardı İzmir’den. Evde faturaları abim ve ben ödüyorduk. Onlara da bazen biraz pazar parası bırakıyorduk ama onlar da bir miktar pazar parası ödüyordu. Bunun dışında, ek bir harcama varsa da ödüyorduk ara ara.
0
aychovsky
(30.12.17)
evlenene kadar ailemle yaşadım.Maaşımdan harcayacağım kadarını alır kalanını aileye verirdim
0
turkuaz
(30.12.17)
Babam emekli. Çıkarıp kimseye düzenli olarak para vermiyorum ama özellikle kışın doğal gaz faturaları abarttığı için bunların ödenmesi için para veriyorum. Alışveriş yapıyorum gerektikçe; sonuçta bu evde ben de yaşıyorum ve oturup beni beslemelerini beklemem. Bir de evde tamir edilmesi gereken bir şey olduğunda veya yeni eşya gerektiğinde bunları ben ödüyorum. En son apartmanın giriş kapısı değiştirildi, bunun parasını ödedim mesela.

Kendi durumunuzla karşılaştıracaksanız şunu da belirteyim: 18 yaşından beri ailemden tek kuruş almamışımdır; üniversiteyi aldığım burslarla okudum. Anne ve babamda bu nedenle aman çocuğumuz bize baksın beklentisi pek yoktur.
0
wish i could find a way to disappear
(30.12.17)
(1)

Oyuncu Kulaklığı Önerisi Lazım !

Aşk Adamı
marka model fark etmeksizin önerilerini bekliyorum..cs go oynayıp bol bol müzik dinleyeceğim.. kablosuzlara pek güvenemiyorum kalite anlamında ama derseniz ki yeni teknoloji ile bir farkı yok kablosuzda satın alabilirim.Logitech modellerinde ilgimi çekti Bütçe 600 tl
marka model fark etmeksizin önerilerini bekliyorum..

cs go oynayıp bol bol müzik dinleyeceğim.. kablosuzlara pek güvenemiyorum kalite anlamında ama derseniz ki yeni teknoloji ile bir farkı yok kablosuzda satın alabilirim.

Logitech modellerinde ilgimi çekti

Bütçe 600 tl
0
Aşk Adamı
(29.12.17)
Hyperx cloud 2 al geç amazondan. Logiyeche falan bakma hiç
0
glamdr1ng
(30.12.17)
(1)

doksanlar spider-man çizgi film/ çr

air
bu çizgi filmin devamını anlatan bir çr yazıldı mı? var mı böyle bir şey?
bu çizgi filmin devamını anlatan bir çr yazıldı mı? var mı böyle bir şey?
0
air
(29.12.17)
Ben de çok sordum ama yok galiba. 5 sezonluk olanı diyorsun galiba. mary janei kurtarmaya gidecekler ama btiyor öyle.

diğer serileri seyrediyotum hala bitmedi.bir sürü yapmışlar. hepsi farklı. 90daki gibi değil.
0
Cursed Chico
(30.12.17)
(1)

Vpn sorusu

basubadelmevt
Vpn gömülü Operada.Arada kapatıp açıyorum. Açtım diyelim ki wikipedia filan takıldım sonra kapattım. Benim ip adresim değişiyor mu?Bunu neden soruyorum.Vpn kapalıyken girmeye özen gösteriyorum Tempobete.Fakat kapatıp açtıktan sonra ip adresim değişirse bu durum sorun olur mu? Çoklu kullanım filan de
Vpn gömülü Operada.Arada kapatıp açıyorum. Açtım diyelim ki wikipedia filan takıldım sonra kapattım. Benim ip adresim değişiyor mu?


Bunu neden soruyorum.Vpn kapalıyken girmeye özen gösteriyorum Tempobete.Fakat kapatıp açtıktan sonra ip adresim değişirse bu durum sorun olur mu? Çoklu kullanım filan demesinler. Ciddi bir bakiye yaptım giderse üzülürüm.Çekim talebi vermedim daha. Tempoyu kullanırken vpn hep kapalı durumda.
0
basubadelmevt
(29.12.17)
Tempobet'e girerken kimlik doğrulaması ile giriyorsan sorun olmaz. Misal sms doğrulaması oluyor.

Gerçi olmasa bile bir sorun olacağını sanmıyorum. Daha detaylı bilgi sahibi arkadaşlar varsa aydınlatır konuyu.
0
fatih terim akti
(29.12.17)
(11)

gerçekten sevgilinizin kötü günde de sizi sever mi ?

sorunvar
yani kötü gün olsa ayağınız sakatlansa yada çok fakir olsanız yine sizle devam eder mi ? Not :açıkçası şu ana kadar hiç bir ilişkimde buna yüzde yüz emin olamadım ..
yani kötü gün olsa ayağınız sakatlansa yada çok fakir olsanız yine sizle devam eder mi ?

Not :açıkçası şu ana kadar hiç bir ilişkimde buna yüzde yüz emin olamadım ..
0
sorunvar
(29.12.17)
Iyi gunumuzde sevenimiz mi Var ki :)
0
yarey
(29.12.17)
edeer ^^
ben de ederim. hem çok zor zamanlar atlattık zaten. birlikte olunca her şey daha kolay geçiyor.

acemi’ye kesinlikle katılmıyorum, kadınların hepsini böyle paragöz diye anlatılması hiç hoş değil. kadının kendi parası yok mu niye erkeği parası için sevsin. fakirleşince tekmeyi basacak kadın da vardır ama bu durumda onunla sevgili olan erkekte de sorun vardır bence.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(29.12.17)
acemi+1
0
nickini degistiren yazar
(29.12.17)
Birçoğu etmez.
0
opitseri
(29.12.17)
daha 2-3 aydır çıkıyorken, hatta yarı uzak mesafede olduğumuz için sadece 5-10 kere görüşmüşken ayağımız kırdım. evde yatmaktan sıkıldım diye yaz sıcağında beni kucağında 3 kat aşağıya indirdi merdivenlerden. hemen evimizin yanındaki alışveriş merkezine götürdü, beni kenarda bi yere oturtup koşa koşa gitti tekerlekli sandalye aldı geldi, saatlerce gezdirdi. sonra tekrar kucağında 3 kat yukarı taşıdı.

o adam şimdi kocam :)

ve ben 2 yıl önce gene ayağımı kırdım. gene kucağında taşıdı, her gün sabah kahvaltımı, öğle ve akşam yemeğimi hazırladı. sıkıldım dedim gezdirdi, ağrıdı dedim ilaç buldu geldi, acıktım dedim yedirdi, evi temizledi, çamaşırları yıkadı. pff bile demedi, demez de. daha kötü hasta olsam yatağa düşsem de demez.
0
halanne
(29.12.17)
Somut örnek vereyim
Trafik kazasında suratımdan yaralandım. Sağ göz kapağım parçalandı. Kaşım, alnım, kafam vs.. cidden kötü durumdaydım.

O zamanki kız arkadaşım, aşkımdan ölen, beyaz eşya falan baktığımız insan beni bir kere o halde gördü.

O dakikadan sonra telefonda aşkım, canım vs. Demek yerine adımla hitap etmeye, olabildiğince az konuşmaya, soğuk davranmaya başladı.

Buluşalım dediğimde sürekli reddetti. Çok ortak arkadaşımız olduğu için ayrılalım da demedi. Bir ay böyle sürdü.

İstersen ayrılalım dedim. "Peki" dedi ve bitti.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(29.12.17)
@kusursuz gibi maalesef çok örnek gördüm.Kadınlar bu konuda daha acımasız .
0
🌸sorunvar
(29.12.17)
ben onu her zaman ve hep sevdim, seviyorum hala ve severdim de... ama o her kötü zamanımda, yanımda durmadığı gibi bir tekme de atıp gitti. ondan kesinlikle bir ümidim yok. başkası olabilir, mümkün... bilmiyorum.
0
runagain
(29.12.17)
Fiziksel manadan ziyade maddi ve/veya statü sayılabilecek şeyler anlamında düşerseniz 10 kadının 9'u bir bahane bulup, başka bir konuda sizi suçlu gösterip bırakırlar. Biraz çevrenize bakıp düşünürseniz mutlaka bu tür örnekleri görürsünüz.
0
skooma
(29.12.17)
Evet, şu ankinden eminim desem yeridir.
0
roket adam
(29.12.17)
bundan emin olabiliyorsan sıkıntı vardır zaten açıkçası. atıyorum kanser olursun, eşin yanından bir saniye olsun ayrılmaz. aylarca, yıllarca gözü gibi bakar sana. sonra her şey yolunda gibi görünürken "bye" deyip pat diye gider. insanoğlu bu. nankördür, şerefsizdir vs. diye demiyorum. kimin ne zaman seveceği, sevmeyeceği, gideceği vs. belli olmuyor. bunu sen bilemezsin. çoğu zaman karşı taraf bile bilmiyor.
0
der meister
(29.12.17)
(2)

Önümüzdeki birkaç ay içinde yapilabilecek en uygun fiyatli yurtdışı tatili

Crymeariver
Neresi olur?tecrübelerinizden yola çıkarak... Bütçemiz çok kısıtlı. Subat-mart en geç Nisan için düşünüyoruz.
Neresi olur?tecrübelerinizden yola çıkarak... Bütçemiz çok kısıtlı. Subat-mart en geç Nisan için düşünüyoruz.
0
Crymeariver
(29.12.17)
Genel olarak nereye giderseniz gidin, biraz araştırma ile uygun fiyata kalınacak yer ve lokal yemek bulunuyor. Bu yüzden uygun, ucuz uçak bileti kovalayın.

Balkan ülkeleri daha da ucuz oluyor.
0
archmage mahmut
(29.12.17)
Zanzibar, mauritius bu ikisi bilet olarak belki ama oralar ucuz. Batum, Ukrayna, genel olarak Balkanlar
0
stiletto heel
(29.12.17)
(2)

Beyin Fırtrınası

sezar35
Lise için yaptığımız okul dergisine bir cümlelik slogan arıyoruz.Her fikre açığız.Hayatınızın mottosu olanv sözler var mı?
Lise için yaptığımız okul dergisine bir cümlelik slogan arıyoruz.Her fikre açığız.Hayatınızın mottosu olanv sözler var mı?
0
sezar35
(29.12.17)
Lis(t)edesin.
0
simderun
(29.12.17)
Şans cesurdan yanadır. Latincesi daha havalı derseniz: Audaces fortuna iuvat!
0
agluna
(29.12.17)
(4)

Kuruyemişçi istanbul

basubadelmevt
İstanbulda en iyi ve en taze kuruyemiş nerden alınır? Bayat ve lezzetsiz kuruyemişlerden bıktım. Tercihen Avrupa yakası. Çok çok iyiyse Anadoluya da geçerim.
İstanbulda en iyi ve en taze kuruyemiş nerden alınır? Bayat ve lezzetsiz kuruyemişlerden bıktım. Tercihen Avrupa yakası. Çok çok iyiyse Anadoluya da geçerim.
0
basubadelmevt
(29.12.17)
bagdat cd. koz kuruyemis
0
imnotsureabout
(29.12.17)
Aynı yeri önerecektim yukardaki arkadaş yazmış. Koz +10. Başka yere gitme.
0
delimine
(29.12.17)
Eminönü yeni cami yanındakiler cok taze ve fiyatlar uygun
0
intern in the house
(29.12.17)
bruceandwayne
(29.12.17)
(6)

Bir türlü tamir edemediğim arabam

six packsiz
Selamlar. Clio 2005 hb araca sahibim. Yazın akü bitmesi sonucu vurdurduk aracı, o olaydan sonra araçta bir arıza çıktı. Normal viteste giderken ayaği gazdan çekince araba kendini sirkeliyor. Sadece ayağı gazdan çekince oluyor bu. Aracın alt ve motor kulağını değiştirdim baya bir azaldı ama tam geçme
Selamlar. Clio 2005 hb araca sahibim. Yazın akü bitmesi sonucu vurdurduk aracı, o olaydan sonra araçta bir arıza çıktı. Normal viteste giderken ayaği gazdan çekince araba kendini sirkeliyor. Sadece ayağı gazdan çekince oluyor bu. Aracın alt ve motor kulağını değiştirdim baya bir azaldı ama tam geçmedi. O şekilde kullandım ancak sarsıntı çoğaldı motor kulağı tekrar kopmuş. Usta daha önce değiştirdiğim 2 parçayı da orjinal aldırttı ve yine taktılar. Bu sefer yüzde 80 düzeldi ama hala devam ediyor. Aynı araca sahip birine gösterdim o da baskı balatadan olabilir dedi balata sağlam ama baskıdan sanki dedi. Böyle kullanabilirim belki ama kulaklar tekrar kopabilir.
Çok bunaldım bu konudan. Ustaya götürüyorum normaldir diyor o kadarcık sarsıntı, başka usta yine kulaktandır diyor.

Uzun oldu ama bilen varsa bir yardım bekliyorum..
0
six packsiz
(29.12.17)
@aceta debriyajda dediğin tam olarak neresinde hocam?

Akünün garantisi var ama sağlam diye değiştirmediler. Ölçüm de yaptırdım sorun yok dediler.
0
🌸six packsiz
(29.12.17)
? Devir saati var mi aracta? Varsa rolanti devri kac? Son bakimi ne zaman yaptin? Bi ihtimal vurdurdugunuzda sente atlamis olabilir. Ortalama bir ustaya vurdurdugunuzu soyleyin, aracin sentesini kontrol etsin. Vurdurdum arabayi sonra boyle oldu diyin. Rolantideki sesinde degisme oldu mu?
0
ykyt
(29.12.17)
@acemi hocam şanziman takozunu değiştirdim. Motor takozunu da. Akünün altınsa 1 tane daha varmış ama ondan yapmaz dediler.
0
🌸six packsiz
(29.12.17)
@ykyt hocam bakımlarını 10binde bir yapıyorum. En son 2 hafta önce yaptım. Rolanti devrine bakmadım yarın bakarım. Herhangi bir ses değişikliği veya gidişinde problem yok tek sorun gazdan çekince hissedilen o ufak sarsıntı.
0
🌸six packsiz
(29.12.17)
E cozdun mu sorunu?
0
ykyt
(17.01.18)
@ykyt yok pes ettim. böyle kullanıyorum.
0
🌸six packsiz
(26.01.18)
(1)

Havalimanı Döviz büroları

mertozkoy
MerhabaMacar parası almam gerekiyor. İstanbul havalimanı döviz büroları pahalı mı satıyor acaba?
Merhaba

Macar parası almam gerekiyor. İstanbul havalimanı döviz büroları pahalı mı satıyor acaba?
0
mertozkoy
(29.12.17)
Havaalanında herşey dışarıya göre daha pahalı olur döviz de dahil buna
0
Uncle Sam
(29.12.17)
(1)

asgari ücret zammı

_k_u_z_g_u_n_
1603 lira oldu bunu yıl boyunca aynı mı verecekler 100 100 mü sizce?
1603 lira oldu bunu yıl boyunca aynı mı verecekler 100 100 mü sizce?
0
_k_u_z_g_u_n_
(29.12.17)
Yıl boyu
0
cemiyetin ünlü siması
(29.12.17)
(8)

10 günlüğüne nereye gitmeli

stiletto heel
kadın başıma gidicem. Hafif tırsmakla beraber Kolombiya, Şili Arjantin nasıl??Ya da başka önerileri olanlar?? Şubatta??
kadın başıma gidicem. Hafif tırsmakla beraber Kolombiya, Şili Arjantin nasıl??
Ya da başka önerileri olanlar?? Şubatta??
0
stiletto heel
(29.12.17)
tayland, mevsim de iyi
0
cedex
(29.12.17)
tayland
0
catch the arrow
(29.12.17)
Sorduğunuz ülkeler içinde benim bizzat tecrübe ettiğim sadece Arjantin var, direkt tavsiye ederim. Çok tavsiye ederim hatta. Şubat ayında orada yaz bitiyor, sonbahara giriliyor yavaştan. En güzel zamanları..
0
delimine
(29.12.17)
eksisozluk.com
Aman dikkat!
0
simderun
(29.12.17)
Bi dakka, 10 gün demişsiniz orayı atlamışım. Bahsettiğiniz ülkeler hep okyanus geçilen ülkeler olduğundan minimum 2 gününüzü jet-lag'e gömeceksiniz. Bence daha yakın, Avrupa ülkelerinden birine gidin. Çek Cumh (Prag) çok güzel mesela, Londra çok güzel, Amsterdam keza öyle. Daha sıcakkanlı biyerler olsun derseniz İtalya, İspanya çok güzel ülkeler.
0
delimine
(29.12.17)
Sorduğunuz iki ülkeye de yaz sonu gibi gittim. Arjantin biraz pahalı ama Kolombiya acayip ucuz bi ülke ve insanı Türklere acayip benziyor. büyük ülkeler olduüu için ikisi de tek bir mevsime göre değil de herşeye uygun bişiler alman gerekir sanırım yanına. iyi gezmeler
0
euteamo
(29.12.17)
Tayland arti bir geldi.

Guney amerika diye dusunmustum bende ayni donem icin gitmeyelide bayagi oldu.direk bolivia-sucre yapip colonial bir binaya yerlesip 15 gun kimseyle konusmamayi planlamistim.son anda rotayi bangkoka cevirdim.idirek penye sort tisort ve flipfloplarla sadece merkezde takilip gunduz havuz,aksam carsi pazar,bol detoks brde almam gerekn fizik tedaviyi orada halledip donucem.20 ocak 5 subat arasini planladim ben.

Subatta sikinti somestrden dolayi her yer bir ucuyor,tayland cin yilbasisindan dolayi fulleniyor,yer bulmak sikinti olabiliyor.
0
duptıs
(29.12.17)
Olay nasıl buralara geldi bilmşyorum ama sanırım Finlandiya’ya lapland e kuzey Işık’larına gidicem 7 günlüğüne :)

Hepinize teşekkürler, Tayland’a hiç sıcak bakmıyorum. Ancak Arjantin, Peru ya da Kamboçya Vietnam tarafları hala aklımda. Kamboçya tarafı vize istediği için negatifim ama bakalım
0
🌸stiletto heel
(30.12.17)
(1)

Doktora çalışması anketi: Film afişleri, film seçimimizi ne kadar etkiler

Gururbey
Yaptığım bir araştırmada bunu ortaya çıkarmak istiyorum. Afişlerin tek başına ne kadar etkili olduğunu ölçümleyebilmek zor ama yaptığım bu basit anket sorularından yola çıkabiliriz. Büyük bütçeli bir sürü film Türkiye'de afişlerine önem vermediğinden seyirci kaçırıyor mu acaba?lütfen bu sorularıma y
Yaptığım bir araştırmada bunu ortaya çıkarmak istiyorum. Afişlerin tek başına ne kadar etkili olduğunu ölçümleyebilmek zor ama yaptığım bu basit anket sorularından yola çıkabiliriz. Büyük bütçeli bir sürü film Türkiye'de afişlerine önem vermediğinden seyirci kaçırıyor mu acaba?

lütfen bu sorularıma yanıt bulmak için anketime katılın. Bir müddet sabitlenirse bu çalışma çok müteşekkir olurum sayın modlar.

Link:

goo.gl
0
Gururbey
(29.12.17)
Eminim uzerinde uzunca dusunup tasinip bu kadar oz bir anket hazirlamaya karar vermissinizdir. Nacizane yorumum; ben secilen afisleri ve sorulari orneklem acisindan biraz az ve kisa buldum.

Anketi elimden geldigince yanitlamaya calistim. Bence guzel bi calisma konusu bulmussunuz. Calismanizda basarilar dilerim.

Tesekkurler.
0
mononoke
(30.12.17)
(1)

Black Mirror

lana del rey
Netflix'de baktım da her sezon da farklı bölüm sayısı var. Dizi sitelerinin bazılarında da farklı yanı Netflix ile uyuşmuyor.Netflix den mi başlayalım izlemeye?
Netflix'de baktım da her sezon da farklı bölüm sayısı var. Dizi sitelerinin bazılarında da farklı yanı Netflix ile uyuşmuyor.

Netflix den mi başlayalım izlemeye?
0
lana del rey
(29.12.17)
3x1 olarak geçen sezon 2x4 şeklinde geçiyor bazı yerlerde. özel bölüm o aslında.

3 3 1 6 şeklinde bölümler aslında.

edit: tabi bi 6 daha geldi.
0
kljgslsdkjsd
(29.12.17)
(1)

Çukur dizisi yabancı şarkı

GreyFever
Arkadaş anlattı benim de aklıma takıldı şimdi bu çukur dizisinde çalan yabancı rock tarzı tınısı smoke on the water introsuna benzeyen bi şarkıyı arıyoruz var mı bilen eden teşekkürler şimdiden
Arkadaş anlattı benim de aklıma takıldı şimdi bu çukur dizisinde çalan yabancı rock tarzı tınısı smoke on the water introsuna benzeyen bi şarkıyı arıyoruz var mı bilen eden teşekkürler şimdiden
0
GreyFever
(29.12.17)
www.youtube.com
umarım budur.
0
MtKrt
(29.12.17)
(6)

Samsung note 5 alınır mı?

feldspar
Memnun musunuz? Ne dersiniz?
Memnun musunuz? Ne dersiniz?
0
feldspar
(29.12.17)
5 yıl s3 kullandıktan sonra gectim note 5e. bence her türlü alınır. tipi falan da güzel. özellikleri de yetiyor. ben memnunum.
0
cagdassalur
(29.12.17)
fiyatına bağlı, 2bin lira altına alınır, 2-3 sene gayet idare eder.
0
Bruce
(29.12.17)
note 4 alırım, neden? ÇÜNKÜ LANET OLASI BATARYASI CIKMIYOR DOSTUM!


bu da demek ki 1-2 seneye kadar pert olacak bir batarya olacak elinizde.
0
binder dandet
(29.12.17)
tavsiye ederim. benimkinde ufak tefek sorunlar oluştu ama bunda benim mallığımın payı büyük sanıyorum.
0
tukenmez adam
(29.12.17)
Ben ilk çıktığından beri kullanıyorum gayet güzel bir sorunu yok.
0
jazzabel
(29.12.17)
Çok ama çok memnunum.
0
yaren
(29.12.17)
(1)

Amsterdam'da yılbaşı

diffarentiationation
31 aralık akşam 10 gibi varacağız. Nereye gitsek bilginiz var mı? Ne yapılır yılbaşında?Elimizdeki çantaları ne yapabiliriz ek olarak? Kilitli dolap var mı otogar civarında?
31 aralık akşam 10 gibi varacağız. Nereye gitsek bilginiz var mı? Ne yapılır yılbaşında?
Elimizdeki çantaları ne yapabiliriz ek olarak? Kilitli dolap var mı otogar civarında?
0
diffarentiationation
(29.12.17)
tren garında var 7 euro gibi bir şey günlüğü
0
oscar
(29.12.17)
(6)

Benziyor mu ?

kaiserr76
Steve jobs'a benziyor mu ? Yoksa ben mi benzettim
Steve jobs'a benziyor mu ? Yoksa ben mi benzettim
0
kaiserr76
(29.12.17)
benziyo
0
elorelia
(29.12.17)
kazağı bile benziyor.
türkiyede filmi çekilirse oynayabilir.
0
uyusam iyi olur
(29.12.17)
apple şirketinin kapısından girse herkes tövbe der, öyle benziyor.
0
cok iyi yol
(29.12.17)
Üniversite terk bir suriyeli göçmene benziyor. Hızla bir meyve şirketi kursa önü açılabilir fakat önce bazı badireler atlatması da gerekebilir.
0
idexo
(29.12.17)
Doğru gözlük tipi ile Jobs'ın ta kendisi olur. O derece benzettim ben.
0
ziv zulander
(29.12.17)
kafanın geometrik şekli benzemiyor
0
turkuaz
(30.12.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.