[]

kredi kartı faiz mantığı

hayatımda 1 kere dışında hiç kredi kartıyla alışveriş yapmadığım için bilmiyorum ve bir türlü de anlayamadım, utanç verici bir şey, beni aydınlatabilir misiniz

elimde 10000 tl limitli bir kart var, aidat almıyorlar yani bana ekstra bir maliyeti yok
ben bundan 1000 tllik bir alışveriş yaptım
10 tane takside böldürdüm
her ay 100 tl ödemem gerekiyor

buraya kadar tamam.

minimum ödeme miktarı ile falan bir sorunum yok diyelim, param var her ay 100 tl ödeyecek gücüm var yani

nihayetinde benim cebimden kaç tl çıkacak. ödeme aksatmıyorum, borcun tamamını ödüyorum. 1000 tl mi çıkar, 1012.75 tl falan mı çıkar. yani faiz işliyor mu? sadece minimumu ödesem işliyor sanırım bi tek bunu anladım.

 
her ayki ekstrenin tamamını ödersen faiz ödemezsin. yani her ay 100 TL'lik ödemeni yaparsan totalde faiz ödemeyeceksin.


  • silah taciri  (09.01.18 11:24:35) 
Taksitte faiz yok faiz sadece kart borcunu ödemediğiniz de oluşuyor.


  • steward  (09.01.18 11:24:48) 
Borcunun tamamını ödediğin sürece hiç faiz ödemiyorsun. Başlangıçta herkes borcunun tamamını ödemekle başlıyor, sonra ipin ucu kaçıyor.


  • franz kafka  (09.01.18 11:39:57) 
taksitte faiz aldığın şeye bağlı. vade farklı taksit yaptırdıysan faiz de ödemiş olursun. kredi kartını kavrayamadı bizim insanımız. aslında temel mantığı şu; senin cebindeki parayı 30 ila 40 gün arası elinde tutup, satın aldığın şeyin ödemesini ertelemeyi sağlıyor. yani kart ile ay sonu ödeyebileceğin kadar alışveriş yaparsan hiçbir faiz ödemiyorsun vade farklı birşey satın almamak kaydıyla tabii.


  • format c  (09.01.18 11:47:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.