[]

ağırlık kaldırmada enerji sorunu

haftada 4 kez spora gidiyorum. nsuns 5 3 1 yapıyorum. diğer egzersizlerde de oluyor bitse de gitsek oluyorum enerjim kalmıyor. en çok overhead press de falan çok zorlanıyorum. kaldıracak enerjim olmuyor. spordan ne kadar önce en az ne kadar ne yiyeyim de salonda enerjiden patlayayayım.




 
angelus hoca daha iyi bilgi verir birazdan ancak benim kişisel deneyimim spordan önce sert bir kahve içmek dayanıklılığımı artırıyor.


  • cedex  (09.01.18 12:45:38) 
overhead press kadar zor bir hareket yok zaten takma kafana. ama ben onu direkt smith machinede oturarak yapiyorum, beli kirmaya gerek yok :D


  • baldur2  (09.01.18 12:50:05) 
2,5 kg 5kg ile takılırken güzel gelirdi şimdi nefret ediyorumm. her hareket seviyeli birş ekilde artarken ohp 2 ayda bir anca artıyor. zaten fıtık oldum ohp yüzünden. fıtık başlangıcı var.


  • charlotte blanc  (09.01.18 12:56:10) 
Ben de stronglifts yapiyorum ama overheadde kilo arttirmak zor. Su anda 60 kilo yapiyorum toplamda. Deadlift, bench press, row pull up falan onlarda duzenli arttiriyorum.


  • baldur2  (09.01.18 13:00:30) 
Kendi adıma şöyle söyleyeyim: Ben antrenmana sabah yedide gidiyorum, normalde squatta 120 kiloya gelene kadar aç karnına çok iyi antrenmanlar çıkarıyordum ama 120 kiloyu geçtikten sonra antrenman sonlarına doğru katabolizma yaşadığımı hissetmeye başladım, zira benim çalışma 2,5 saat sürüyor ve bir noktadan sonra vücut çok fazla strese girdiği için negatif geridönüşlere neden olmaya başlamıştı, yani çalışma performansında düşüşe neden oldu. Şimdi biraz daha erken kalkıp karbonhidrat-protein karışımı yapıp öyle gidiyorum antrenmana baya faydasını gördüm, ağırlıklarım tekrar düzenli şekilde artmaya başladı. Hatta bench prestte 1 ay boyunca 95 kiloyu geçememiştim, bu yönde taktik değiştirdiğimden beri 100 kiloyu rahat bi şekilde çıkarmaya başladım. Benim önerim, kana daha çabuk karıştığı için antrenmandan 1 saat önce karbonhidrat-protein karışımı bir shake hazırlayıp içebilirsin, daha çok vaktin varsa 2 saat önce bi kompleks karb. protein kaynağı olan bir şeyler yiyebilirsin, bunlar performansı biraz daha olumlu yönde etkiler.

Bununla birlikte overhead press gibi itme hareketleri her zaman zordur. Yani squat deadlift gibi hareketleri ayı gibi yapabilirsin ama bench press overhead press zordur, hele overhead press yaparken güç üretimi bir noktadan sonra durur kesinlikle artmaz. Ben 130 kiloyla squat yaparken overhead press ağırlığım 60-65 kilo civarıydı, bundan fazlasını da denemiyordum zaten, zira omuz tüm vücutta en kolay sakatlanan (Rotator Cuff yırtığı) bölgedir. Kaç kiloyla çalışıyorsun bilmiyorum ama diğer hareketlerde ilerlemen iyiyse overhead press için çok fazla zorlamanı ben önermem, olduğu kadarını yap yeter zaten tüm vücut egzersizleri her bölgeyi etkiliyor, omzun sadece overhead press yaparken etkilenmiyor.

Bir de iyi bir powerlifting kemeri al kendine, şu 13 mm'lik kemerlerden kullan BB kemerleri bir işine yaramaz. Ayrıca yapmıyorsan valsalva manevrası yap, bilmiyorsan öğren. İyi bir kemer ve valsalva manevrası hayat kurtarır.
  • angelus  (09.01.18 13:46:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.