[]

doktor randevu alma sistemi

merhaba,

epeydir doktora gitmedim. simdi doktora gidecegim ama randevu almam lazim sanirim. ama bana yakin olan, dibimdeki hastanede cikmiyor randevu.

direkt gitsem randevusuz, o zaman da sira numarasi alip muayene olabilir miyim?

bir de aile hekimi isi nasil oluyor? yurt disindaydim. adresi vs. kayit ettirdim ama otomatik bir aile hekimi vs. atanmiyor sanirim. yapmam gerekn bir sey var mi o konuda yoksa onemsiz mi?

tesekkurler

 
Randevusuz oluyor galiba. Randevu alsak bile hastanenin ilgili bölümünde yine de kayıt açılması ve barkod falan kesilmesi gerekiyor. Orada zaten soruyorlar randevunuz var mı diye, varsa önceliğiniz oluyor, yoksa randevu alıp gelenleri epey bi beklemeniz gerekiyor.

Aile hekimi konusunu hiç bilmiyorum, öğrenciyken girmediğim sınavlar için rapor almaktan başka işim düşmedi =/
  • marjory  (09.01.18 14:51:52) 
dibinizdeki hastane tıp fakültesi ise onların kendi randevu sistemleri var, MHRS ten alınmıyor. onun dışında hastaneye gitmeden arayıp sorun, randevusuz muayene oluyor mu diye. çünkü olsa bile sabah erkenden gitmek gerekebiliyor, onu öğrenirsiniz.

aile hekimi başta otomatik atanıyor mu bilmiyorum MHRS sisteminde görünüyor olması lazım aile hekiminiz şu, şurada diye. görünmüyor ise yoktur, size en yakın sağlık ocağındaki aile hekimine gidip söylerseniz ilgilenirler gereken işlemleri yaparlar. zorunlu değil diye biliyorum emin değilim.
  • who cares wins  (09.01.18 14:55:05) 
aile hekimi konusu şöyle oluyor, ikametinizi aldırdıktan sonra adresinize bakan sağlık ocağına gidiyorsunuz. orda danışma görevlisi size bir doktor atıyor.


  • pide  (09.01.18 14:56:35) 
@pide, iki kez ikamet aldırmadan aile hekimi değiştirdim. sizin mahalleye bakan olması da zorunlu değil. doktor atama olayı da sizin seçiminizle olan bir şey. istediğiniz doktor aile hekiminiz oluyor yani.


  • who cares wins  (09.01.18 15:12:56) 
@who cares wins, sanırım tek tip uygulama yok o halde. çünkü çok ev değiştirdim hep aynı şekilde yapmam söylendi. hatta bi tanesinde ikameti aldırmadığımdan kabul etmemişlerdi. diğerinde de biz o mahalleye bakmıyoruz diye almadılar.


  • pide  (09.01.18 15:17:15) 
istediğiniz ilçedeki ilçe sağlık müdürlüğüne gidin. nüfusu uygun ve adresinize yakın olan uygun yere atarlar

kesin bilgi, yayalım
ilçe sağlıkta çalışıyorum
  • la noix  (09.01.18 16:07:23) 
peki bu islemi yapmayip da atamazlarsa ne oluyor? yani aile hekiminin avantaji nedir?


  • sen de başını alıp gitme ne olur  (09.01.18 16:10:33) 
bazı belgelerin sadece aile hekiminden alınması gerekiyor. prof'a gitsen onunkini kabul etmiyorlar mesela

ayrıca direkt hastane aciline yeşil alana başvurduğunda (sevksiz) muayene ücreti oluyor.
  • la noix  (09.01.18 16:24:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.