[]

Portekiz mi, İspanya mı?

Haziran gibi bu iki ülkeden birine gideceğiz ama hangisi karar veremedik. Geziyi iki ülke şeklinde bölmek yerine bir ülkeyi ya da bir şehri sağlam gezme taraftarıyız. Portekiz'in daha uygun olması işime gelmiyor da değil ama bi yandan da Barcelona gibi bir seçenek var. Karar veremedik bir türlü siz olsanız hangisini seçerdiniz?




 
kesinlikle ispanya. mümkünse andalucia. tur sonunda lizbona da ugrayabilirsiniz


  • monicapp  (09.01.18 15:22:56) 
mevzu sokak arşınlamaksa barselona'yı iki günde bitirdiydim ben. ondan sonra/ayrı da vaktinde arapların aldığı yerler, yani ülkenin güneyi, görmeye değer. madrid'de bir bok yok mesela.

bir de kaç gün, kaç para? porto/lizbon'a 2 hafta harcarsanız kafayı yersiniz. tamam renkli menkli ama daha da bir olayı yok heriflerin. coimbra, paro, braga... çeşit çeşit şehri günübirlik görmek zorunda kalırsınız, para hepten suyunu çekebilir.
  • cagdas donem kuramcisi  (09.01.18 15:42:08) 
@cagdas donem kuramcisi, süreyi en fazla 8 gün diye düşündük, ben kendi bütçemi 5-6 bin olarak ayarlayacağım.


  • muslugubozukhayrat  (09.01.18 15:46:25) 
Nisan-mayıs gibi ben de o tarafa geçeceğim ve tercihimi ispanya-barcelona’dan yana kullanacağım. Arkadaşların dediği gibi diğer yerlerde para harcayıp zaman kaybedene kadar barcelonanın altını üstüne getirmek daha çekici geldi bana.


  • apolitikherif  (09.01.18 15:59:32) 
Gerçi sizin süreniz uzunmuş, madrid’i kısa tutup son 1-2 gün lizbona geçebilirsiniz, neden olmasın.


  • apolitikherif  (09.01.18 16:01:11) 
barselona, sadece sokakları arşınlanınca 2 günde bittiydi bizde (ama ilk gün, 22 saat sokakta kaldığımız süre içinde 19 saat bilfiil yürümüştük, bunu eklemeliyim sanırım). üstüne müze, ıvır zıvır katılırsa, bir de tempo düşürülürse sanırım 2-3 gün eklenmiş olur. ha bu durumda ben olsam ispanya'nın güneyine veya madrid'e geçmek yerine andorra'ya çıkardım. oraya da sadece "şehre" bakarsanız bir gün harcarsınız, git-gel filan 2 gün olur. "bu kadar dağa çıkmışken biraz da doğaya bakalım" derseniz dilediğiniz kadar da uzatırsınız tabi.

ha andorra çok antil kuntil görünüyorsa aşağıda valensiya var. ben görmedim ama görüp sevenleri var oranın. alternatif olabilir. daha güneye geçmeyin ama. otobüste harcayacağınız vakte, uçağa vereceğiniz paraya yazık.
  • cagdas donem kuramcisi  (09.01.18 16:14:33) 
Haziran'da Endülüs'te yanarsınız bence. Kuzey İspanya ya da Portekiz diyorum, okyanus kenarı olduğu için Portekiz daha serin oluyor.


  • whoosie  (09.01.18 16:18:38) 
portekiz diyorum, barcelona'nın güzelliği tartışılmaz ama lizbon'un (ve artı porto'nun) çok ama çok kendine has bir güzelliği var.
sizin ne sevdiğinize bağlı: mesela ben dar sokaklı küçük şehirleri büyük bulvarlı büyük şehirlere tercih ederim: mesela budapeşte'den çok prag'ı, barcelona'dansa lizbon'u daha çok seviyorum.
belki bu açıdan değerlendirebilirsiniz.
  • ozgur bir kusun hatirati  (09.01.18 16:22:23) 
Portekiz, haziran ayında sardunya festivali olması lazım. Çok güzel!


  • geçerkenugradım  (09.01.18 16:32:50) 
resim müzesi seviyorsan madrid'e mutlaka gitmen lazım. 3 süper müze var.


  • merhum  (09.01.18 16:39:46 ~ 16:40:09) 
Ben Barcelona ve Lizbon'a gittim. İkisinde de 5'er gün kaldım. Barcelona'ya bi daha gitmem ama Lizbon'a giderim. Barcelona çok turistik, kalabalık, güvensiz ve pahalı geldi, müzeler falan hele ateş pahası.(Gaudi'nin bir evine girmek 20€+) Lizbon'da yapacak fazla birşey yok ama sokaklarda dolaşırken falan huzur veren şirin bir şehirdi, yakınında Sintra vardı orayı gezmiştim.


  • mirafiori  (18.01.18 02:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.