Giriş
(5)

AutoCAD alternatifi

deadwampir
Birsürü program var malum.Bunlardan kullanan ve tavsiyesi olan var mı?Arayüzün ve kullanımın (komut vs) aynı AutoCAD gibi olması önemli..şimdiden teşekkürler.
Birsürü program var malum.

Bunlardan kullanan ve tavsiyesi olan var mı?

Arayüzün ve kullanımın (komut vs) aynı AutoCAD gibi olması önemli..

şimdiden teşekkürler.
0
deadwampir
(31.12.17)
AutoCAD'in iki boyutlu kısmı, üç boyutlu SolidWorks, CATIA, Creo gibi programların Sketch modülüne eşittir. Komut açısından AutoCAD'e göre çok daha kolaydır. Bulabilirseniz SolidWorks indirin.
0
dissendium
(31.12.17)
yok ben gstarcad, progecad gibi birebir muadillerini soruyorum. var mı onlardan kullanan, tavsiyesi olan?
0
🌸deadwampir
(31.12.17)
O zaman şunu şuraya bırakayım. Hamallıktan kurtul diye böyle bir tavsiye verdim.

blog.capterra.com

BricsCAD ve ZWCAD benzer sayılır.
0
dissendium
(31.12.17)
Gstarcad 5 sene önce kullandık. Memnun kalmadık. Hem çok hata veriyordu, hem de müşteri hizmetleri sıkıntılıydı. Özellikle aktivasyon kısmı çok sorunluydu. Türkiye distribütörü Çin'e senin kodunu mail atıyor, onlar da geri key yolluyorlar falan. 1 hafta aktivasyon beklemiştik. Belki şimdi daha düzgündür.

Şimdi Nanocad kullanıyorum. Autocad'in birebir aynısı ve free sürümü de mevcut. Memnunum.

Fakat bu programların şu şekilde değerlendirmen gerekli:

Eğer yaptığın çizimi PDF'e dönüştürüp veya çıktı alıp müşteriye teslim ediyorsan veya sahaya yolluyorsan tamam. Fakat, müşteriye veya diğer projecilere gönderip ekleme yaptırıyor veya onlardan gelen çizimler üzerinde çalışıyorsan mutlaka bir şekilde ya sen, ya da onlar hata alıyorlar.

Çoğunluk Autocad kullanıyor ve yaptığın işten iyi para kazanıyorsan, mecburen paranın bir kısmına kıyıp Autocad kullanacaksın.
0
malheiros
(31.12.17)
Dassault'un çıkardıgı var bitane adını hatırlayamadım
0
synch
(31.12.17)
(1)

Hizmet karşı borcun ödenmemesi hukuki açıdan nasıldır?

hadi ya la
Tercümanlık öğrencisi arkadaşım biriyle anlaşıyor ve çeviri yapıyor. Aracı site veya sözleşme yok.Kişi çok uzun zamandır ödeme yapmıyor. Hukuki bir hak söz konusu mudur?
Tercümanlık öğrencisi arkadaşım biriyle anlaşıyor ve çeviri yapıyor. Aracı site veya sözleşme yok.
Kişi çok uzun zamandır ödeme yapmıyor. Hukuki bir hak söz konusu mudur?
0
hadi ya la
(31.12.17)
alacak hakki soz konusudur. hukuken talep edilebilir.
0
her giriste sifresini unutan adam
(31.12.17)
(2)

Psn kardeşliği?

optimus prime a tas atan asi genc
Hala daha var mı? Bitirdiler mi yoksa?Varsa nasıl yapabiliyoruz?
Hala daha var mı? Bitirdiler mi yoksa?

Varsa nasıl yapabiliyoruz?
0
optimus prime a tas atan asi genc
(31.12.17)
mobile.donanimhaber.com

Baya detaylı bir rehber. Kardeşliğe dair her şeyi buradan öğrenebilirsiniz.

Sorunuzun cevabına gelirsek; hala popüler.
0
captainimsi
(31.12.17)
psn kardeşliği bitmez.
0
rhan
(31.12.17)
(1)

kombi sorusu

karlmarx
merhaba, yeni model bir eca kombimiz var. doğalgazı apartman dışından gaz sızıntısı olabilir diye kapatmışlar. igdaş sızıntı olmadığını doğrulayınca komşular vanamızı tekrar açmışlar. acaba kombi gazı tekrar alınca çalışmaya devam eder mi? evde değiliz. geldiğimizde ev soğuk olmasın. kullanım klavuz
merhaba, yeni model bir eca kombimiz var. doğalgazı apartman dışından gaz sızıntısı olabilir diye kapatmışlar. igdaş sızıntı olmadığını doğrulayınca komşular vanamızı tekrar açmışlar. acaba kombi gazı tekrar alınca çalışmaya devam eder mi? evde değiliz. geldiğimizde ev soğuk olmasın. kullanım klavuzunda bu bilgiyi bulamadım.

teşekkürler.
0
karlmarx
(31.12.17)
gaz kesildiyse kombi birkaç kez ateşleme yapmaya çalışıp yapamayınca hata vermiştir. sonuç olarak hata verdiği için çalışmıyordur.
0
sutlu nescafe
(31.12.17)
(1)

Binance a btc yada ltc gönderme?

horizon
malum yılbaşı haftası bankalar ve çoğu yer tatilde.ben suan koinimden işlem gerçekleştirsem geçermi yoksa yoksa salıya kadar beklermi işlem?
malum yılbaşı haftası bankalar ve çoğu yer tatilde.

ben suan koinimden işlem gerçekleştirsem geçermi yoksa yoksa salıya kadar beklermi işlem?
0
horizon
(31.12.17)
ltc gonderirsen hem daha hizli hem daha az masrafli olur. kisa surede gecer.
0
000000
(31.12.17)
(2)

Hapşırılan peçeteyi yeniden kullanmanın olumsuz yanı var mı?

m e b
Diyelim ki nezle/gripsiniz ve elinizde peçete var. Hapşırırken bunu kullandınız (Tabii ki sümük yok.). Sonra hapşırırken yeniden bunu kullandınız. Bunun nezle/gribi uzatma yönünde bir etkisi var mı? Bildiğim kadarıyla her aksırma ya da hapşırmada yenisini kullanın diyorlar ama bu kapitalist sistemin
Diyelim ki nezle/gripsiniz ve elinizde peçete var. Hapşırırken bunu kullandınız (Tabii ki sümük yok.). Sonra hapşırırken yeniden bunu kullandınız. Bunun nezle/gribi uzatma yönünde bir etkisi var mı? Bildiğim kadarıyla her aksırma ya da hapşırmada yenisini kullanın diyorlar ama bu kapitalist sistemin dayatması mı yoksa sağlık yönünden mi öyle diyorlar? Her hapşırmada yeni yaprak kullanmak doğaya zarar çünkü benim nezdimde.

Neyse, cevap nedir acaba?
0
m e b
(31.12.17)
yenisini kullanın. mikroorganizmalar görebileceğiniz, farkedebileceğiniz boyutta değiller ve kullandığınız peçeteye bulaşıp burada çoğalabilirler.

kapitalist sistemin bir dayatması falan değil.
0
haykorsamdunyaya
(31.12.17)
Ben biraz iğrenç bir insanım sanırım zira mendili öldürene kadar kullanırım genelde. Başıma da bir şey gelmedi. Bilimsel açıklamasını bilmiyorum.
0
inawen
(31.12.17)
(19)

Istanbul'da nasil yasiyorsunuz?

neumann
Nasil katlaniyorsunuz bu kesmekese? Sizi yormuyor mu, deger mi bu strese? Gecmisiniz midir sizi burada tutan?
Nasil katlaniyorsunuz bu kesmekese? Sizi yormuyor mu, deger mi bu strese? Gecmisiniz midir sizi burada tutan?
0
neumann
(31.12.17)
Valla yer yer çıldırıyorum görgü kurallarından bihaber tipler yüzünden. Ama çok seviyorum İstanbul'u. Hangi şehre gidersem gideyim, oralar bana unutulmuş bir yer gibi geliyor.

İstanbul için şöyle İngilizce bir yazı görmüştüm ve hak veriyorum:
-You call it chaos, we call it home.
0
m e b
(31.12.17)
İstanbul'un keyfini süren bir kesim var. O kesimden olma hayali. Şehir çok güzel; ama ufak bir kesim sadece tadını çıkarabiliyor. Belki %5. Milyon dolarlık yalılarda oturmaktan bahsetmiyorum bu arada, yanlış anlaşılmasın. Orta sınıf dahilinde konuşuyorum.

edit: m e b'in dediği yazının tişörtünü giydim yıllarca. Hatta şu anda pijama olarak kullanıyorum. :)

ikinci edit: mesela sopiro en genel anlamda hayal ettiğim tarzda hayatı yaşıyor. O %5 dediğime örnek.
0
g man
(31.12.17)
istanbul'da olup da kendi küçük dünyanızı yaratabilirsiniz neticede. Ben iş yerime çok yakın bir yerde oturuyorum mesela, yürüyorum genelde. Haliyle trafik çekmediğimden keşmekeşi pek görmüyorum. Eğlence anlayışım kalabalık mekanlarda eğlenmek falan da değil, o sebeple yorucu bir baskı da hissetmiyorum. İlla trafik çekeceksem, mesela annemi ziyarete falan gidiyorsam (farklı yakalarda yaşıyoruz) saatleri toplu taşımayı rahat kullanacağım zamanlar olarak ayarlıyorum.

Mecburen veya öngörülemeyen bir sebepten dolayı trafiğe falan takılmadığım sürece İstanbul benim için bir kişilik bir şehir.
0
sopiro
(31.12.17)
Seviyoz biliyon mu.
0
balpolen
(31.12.17)
az bir süre kaldım. yaşnmaz değmez. bu şehrimize göç edenler için artık kota sınırlaması gelmeli. oradaki trafikte araç kullanmadım ama bunu yapabilen biri daha her türlü zorluğa katlanır bence. 1 dakikada -ancak- bir kaç cm ileri gidebilen ve dayanabilen gerçekten kendisi için büyük adım atmıştır.
0
1adam
(31.12.17)
meb +1
ama ayni parayi izmirde kazanabilsem giderim.
0
imnotsureabout
(31.12.17)
anladigim kadariyla mesele "duygusal" her iki manasi itibariyle.
0
🌸neumann
(31.12.17)
aaa m e b'in dediği yazının tişörtünü g man gibi ben de giyiyorum, daha pijama olmadı:D

birkaç sene önce ankarada okuyup büyüdüğü istanbula hasret bir genç olmanın verdiği gazla o tişörtü giymeye başlamıştım. şimdi koşarak uzaklaşmak istiyorum buradan. çok yorucu bir şehir, resmen yaşlandım

edit: demeyi unutmuşum, beni bu kentte tutan Boğaz'ı değil, başka bir şehirde veya ülkede henüz istediğim gibi bir iş bulamamış olmamdır. Hoş buradaki de istediğim gibi değil ama neyse
0
it oynamis yonca masarasi
(31.12.17)
fırsatım olsa dakika durmam giderim. iş yok.
0
captainobvious
(31.12.17)
Ev iş çok yakın ve merkezi bir ilçede.
0
chavezding
(31.12.17)
Dışarıdan buradaki yaşam şartlarına bakılınca kahrı çekilmiyor gibi gözüküyor.

Burada doğup büyüyüp buradaki şartlara alışınca farklı bir şehirde yaşam eğer belirli bir amacı yoksa sıkıcı geliyor. 3 farklı şehir değiştirip kısa süre önce tekrar döndüm buraya. Küçük şehirlerdeki dinginlik bir süre sonra anlamsız, saçma sapan bir şekilde rahatsız edici oluyor. Alışkanlık, amaçsızlık, kök salmak, iş sorunu gibi şeyler beni şuan için burada tutan.

Evet dışarıdan bakınca kahrı çekilmeyen gibi gözüken şehir bu saydıklarım yüzünden katlanılabilir oluyor ne yazık ki. Bir nevi sigara içmeye benzetiyorum bu durumu. Verdiği zararın farkındasın, içmeye de devam ediyorsun.

Ha bu arada demeden edemeyeceğim ; Kavafis haklı.

Bu şehir arkandan geliyor.

soundcloud.com
0
allegrezi
(31.12.17)
gülün de dikeni var :) doğru zamanda doğru yerlere gitmeyi öğreniyorsun zamanla, gezdiğim yerleri kısıtlıyorsun vs derken gayet rahat ve huzurlu olabiliyor.
0
washe
(31.12.17)
İstanbul'da beni yoran sadece trafik olması değil. Gereksiz korna, tak diye önüne kıran bir araç. Emniyet şeridinden giden araçlar. Parayla tutulmuş sahte ambulanslar. Bir yerde konferans var diye yollar kapatılınca trafiğin artması. Yeşil yandı mı gereksiz bir gerginlik. Toplu taşımada insanların birbirine davranışları. İnerken de binerken de herkesin insan dışı davranması.

Dikkatle baktığımda çoğu detay umutsuzluğa sevk ediyor. İnsan odaklı bir toplum değiliz maalesef.

istanbulda doğup büyüdüm. İki seçenek var. Ya burada yaşayacağım ya gideceğim. İlkindeyim ve akıl sağlığımı korumaya özen gösteriyorum.

Sopiro'nun dediklerine katılıyorum. Trafiğin çok olduğu saatler -özellikle h.sonu- kaçmayı tercih ediyorum. Bunun yerine öğleye kadar gideceğim yere gitmeye çalışıyorum.
0
EasyTiger
(31.12.17)
@allegrezi siir cok guzelmis, tesekkur ederim!
0
🌸neumann
(31.12.17)
@neumann eyvallah! =)
0
allegrezi
(31.12.17)
ogrenci olarak bes sene bulundum. istanbul'dan degil ama istanbul'da yasamak fikrinden nefret ediyorum. ankara'ya tasindim. hayatim 180 derece degisti diyebilirim. acik konusayim burasi oraya kiyasla daha renksiz ve tekduze geliyor ama insan gibi yasayabildigim icin sikayetci oldugumu soyleyemem. istanbul'da da bungee jumping yapmiyordum her gun sonucta. ankara'nin gozunu seveyim. buyuk konusmak gibi olmasin ama turkiye'de yasamak zorunda kalacaksam ankara'dan baska yere skseler gitmem. hem buyuk sehir hem de istanbul'un igrencligi, rezilligi yok.
0
der meister
(31.12.17)
Yoruluyorum, bu strese değmez ama taşınmak istediğim yerlerde arzu ettiğim gibi işler bulamıyorum maalesef.
0
inawen
(31.12.17)
Kovulmayı bekliyorum.
0
yirmisantim
(31.12.17)
Stresi, kalabalığı, rezillikleri yadsımıyorum. Sadece bu ortamda bile mutlu olabilmenin yollarını aramaya çalışıyorum. Gitme imkanım olsa giderim. Ama gidemediğime göre işleri kendim için daha da zorlaştırmaya gerek yok diye düşünüyorum. Kaldığım süre boyunca da keşmekeşe en az bulaşarak, sevdiğim mekanlarda sevdiğim insanlarla zaman geçirmeyi sürdüreceğim.
0
monogram
(31.12.17)
(12)

Şu anda içebilen kaç kişiyiz?

pavlis
Kaçımız bu lükse sahip?
Kaçımız bu lükse sahip?
0
pavlis
(30.12.17)
içmek lüks mü ihtiyaç mı?
0
goodz
(30.12.17)
Lüks
0
🌸pavlis
(30.12.17)
niye lüks ki? ben birşeyler içtim ama lüks falan değildi.

Edit: Ha pardon, ben süper burjuva algımla maddiyata gönderme yaptığınızı düşünmedim de içme eylemi olarak baktım. "18'den büyükseniz yaparsınız?" gibi düşündüm. Çünkü çok param var. Lanet olsun.
0
sopiro
(30.12.17)
Uzun uzun yazmaya lüzum yok.
%5x oy alan iktidar ve vergiler lüks ediyor işte.
0
🌸pavlis
(30.12.17)
evde bira yaptığımız sürece lüks değil. şişesi 1.5 liraya lüks mü olur?
0
babilbaligi
(30.12.17)
6 tanesi 65 kron 30 lira yapar nesi luks ula
0
bos gezenin bos ustasi
(31.12.17)
ben icemiyom. yarin aksam bendeyiz mesela, normalde plan farkliydi ama bes kurusum yok. ama ev var. o yuzden sende toplanak, arpani suyunu da biz alak dediler, oylelikle ikna oldum. birine iki, birine dort bira kitledim. digeriyle de pazarlik yapiyorum. yetmiyo. en azindan 7-8'i bulmam lazim. kendi param yok. uc biracik alsam iki, bilemedin uc gun daha param olur cebimde, sonrasi wefad. cok isterdim hafta sonu birami acayim fistigimi findigimi yiyeyim ama yok. evde bi de yani. o bile olmuyo. haftada 4 bira icsen ayda 130 lira falan. yuh. nerden baksan 15-20 gunluk yemek parasi.
0
der meister
(31.12.17)
Pek içen birisi değilim. İçtiğim zaman dışarda içerim ama düşünürüm ne kadar gidecek gibisinden. Çok üst düzey gelirim de yok bana yetecek kadar işte.
Ama dediğin gibi lüks birşey oldu içmek. Bir de evde alkol yapma olaylarına da el attılar. Hepten lüks oldu.
Orta direk şaban filmiydi sanırım. Zam gelen kahvaltılığı kavanoza atıp ekmak banıyordu kemal sunal. Yakında yine öyle olacak galiba :)
0
ismira007
(31.12.17)
ben su içiyorum bu bir lüks müdür?
0
regardless of what they say
(31.12.17)
yerine göre değişiyor bu durum. şişe biranın markette 1,70 pln olduğu diyarlardan yazıyorum. alkol ucuz, herkes içiyor, herkes mutlu :)
0
fatih terim akti
(31.12.17)
bu duyuru açıldığında alsancak'ta yalnız başıma üçüncü birayı gömmüştüm. evdeyim şimdi +1 ekleyin.

lüks değil lan sanki? 11 lira şişe bomonti. 2.60 küsür lira otobüsle gidiş, 2.60 lira dönüş. şimdi 2.86 yapacaklarmış gerçi.
0
rain when i die
(31.12.17)
Bu kosullarda luks. Haftada bir falan ancak kendine kucuk bir guzellik yaparsin en fazla. Hatta biz onu ay yapalim.
0
runagain
(31.12.17)
(7)

neden insanlar ırkçı

sorunvar
https://www.thesun.co.uk/news/5223438/muslim-student-battered-strangers-suicide-bomber-merry-christmas/Bu tarz ırkçı saldırılar dünyanın her yerinde var ..Benim de başıma geldi .Neden var sizce ? İnsanlar neden ırkçı ?
www.thesun.co.uk

Bu tarz ırkçı saldırılar dünyanın her yerinde var ..Benim de başıma geldi .Neden var sizce ? İnsanlar neden ırkçı ?
0
sorunvar
(30.12.17)
Irkını pisletenler yüzünden.
Kurunun yanında yaşlarda yanıyor.
0
pavlis
(30.12.17)
varoluş korkuları.
0
3/3
(30.12.17)
Cunku kodumuzun pislik tarafinda sakli.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Phelps'in irkcilikla alakali guzel calismalari var, okuyun, okutun ^^
0
lamira
(30.12.17)
daha geçen yıl yılbaşı kutlamalarını kana bulayan müslümanlar yüzünden olabilir mi?
0
babilbaligi
(30.12.17)
bu her zaman belirli kesimlerin işine gelir. bilerek bu gibi işler başkalarına yaptırılır.

@babilbalığı
İslam'da hiç bir şekilde ırkçılık yoktur. Ve anlaşılan pek bir bilgin de yok bu konuda. dersini iyi çalışmıyorsun. o saldırdan zarar gören kocası vurulan kadın bile bak ne diyor? :
youtu.be

yazarı yabancı bir çok kaynak, kitap bile müslümanaları övebiliyorken
yine bunun tersine ifade içimizdekilerden geliyor.
sonra: türkiyede özgürlük yoq..
0
1adam
(31.12.17)
Irkcilik salt bir kavram degil. Insanlar kendinden olani gozetir. Irkcilik sadece bunun cok dar oldugu bir alan.

Insan dogasi geregi kendisine yakin olani gozetir digerlerini dusman beller. Bu aileden baslar, ayni mahalle, ayni cemaat, ayni mezhep, ayni din, ayni dil, millet, irk, renk diye gider.

Bir cok vegana gore de vegan olmayan herkes turcu bu da bir irkcilik.

Linke bakmadan kavramlar uzerinden gidiyorum. Bir hayatta kalma ve kollektif hareket etme durtusu bu. Ama modern dunyada yeri olmadigi icin zamana karsi yenilecek elbette.
0
bos gezenin bos ustasi
(31.12.17)
müslümanlık ırk değildir diye söylemeye geldim, neyi kastettiğinizi biliyorum ama ırkçılık kelimesinin genel bir yanlış kullanımı var çevrede çok gözüme çarpıyor bu aralar.
0
synch
(31.12.17)
(3)

Bilişsel davranışçı terapi yapan psikolog önerisi?

it oynamis yonca masarasi
Bir arkadaşımda yeme bozukluğu var. Bununla alakalı gidebileceği, tavsiye edebileceğiniz bir psikolog biliyor musunuz? Psikoloji okumuş başka bir arkadaşım sorunun temeline inmek için özellikle bilişsel davranışçı terapi yapan bir psikolog daha etkili olur dedi. Ben de buraya sorayım dedim. Teşekkür
Bir arkadaşımda yeme bozukluğu var. Bununla alakalı gidebileceği, tavsiye edebileceğiniz bir psikolog biliyor musunuz? Psikoloji okumuş başka bir arkadaşım sorunun temeline inmek için özellikle bilişsel davranışçı terapi yapan bir psikolog daha etkili olur dedi. Ben de buraya sorayım dedim. Teşekkürler şimdiden.

Edit: @westblack, herkes İstanbul'da yaşıyor sanki dimi? teşekkürler hatırlattığınız için:) İstanbul'da arıyoruz
0
it oynamis yonca masarasi
(30.12.17)
İL???
0
westblack
(31.12.17)
gülben özpınar
0
haykorsamdunyaya
(31.12.17)
Bilişsel davranışçı değil analitik çalışan biri ama yeme bozukluğu konusunda uzman olduğu için öneriyorum, ayça gürdal küey.
0
red g
(31.12.17)
(17)

100-200bin arası araba önerisi

oddyseus
İlk arabam olacak. öğrenci olduğum için 4 kapı zorunluluğu yok. yakıt, kullanım hissi ve görünüm gibi durumları göz önüne bulundurarak birkaç öneri alabilir miyim?not: erkek
İlk arabam olacak. öğrenci olduğum için 4 kapı zorunluluğu yok. yakıt, kullanım hissi ve görünüm gibi durumları göz önüne bulundurarak birkaç öneri alabilir miyim?

not: erkek
0
oddyseus
(30.12.17)
Cla200
0
Delay Fuze
(30.12.17)
maşşallah aralığınız da çok genişmiş....(100-200 :P)

araba alma motor al.
0
binder dandet
(30.12.17)
sifir mi olsun illa yoksa iyi markalarin ikinci eli de kabulunuz mu? kac yas yac bin km ye kadar ok ? otomatik manuel? aralik da cok genis.. alti biraz bos bi soru sormussunuz. bide boyle dusmez :p
0
imnotsureabout
(30.12.17)
yaş 22. ikinci el bakıyorum evet. araba almayı hayatımda şimdiye kadar hiç düşünmemiştim. Sürmeyi de bilmiyorum zaten şu an öğrenmeye başladım. aralıkta sorun yok bence. her şey uyduğu sürece 110luk da olur 190lık da.
0
🌸oddyseus
(30.12.17)
volvo v40
0
shotgunwoman
(30.12.17)
bmw 4.20.
0
tosunpasa
(30.12.17)
o zaman sizin yerinizde olsam 2016-2017 c180 coupe bakardim. koyu gri rengini arardim hatta israrla.
0
imnotsureabout
(30.12.17)
O bütçe ve yaşa bmw 4 serisi dışında araba bakma hiç.
0
Tyler89
(30.12.17)
imnotsureabout, hocam benim kafamda da o vardı bu aralar :)
0
🌸oddyseus
(30.12.17)
2 kapılı öneri yok mu peki hiç?
0
🌸oddyseus
(30.12.17)
aklin yolu bir :p
bmw tercih etmis biri olarak yazdim, benim icin uygun degil ama sizin kosullarinizda alacagim tek arac bu olurdu :)
0
imnotsureabout
(30.12.17)
Bu bütçe aralığın varsa iki tane olmazsa olmazın var;

1: sıfır araba al.
2: premium araba al. Audi, merco, bmw.
0
brad pitt
(30.12.17)
@brad, bu konuda pek bilgim yok ama neden sıfır araba? temiz kullanılmış ikinci el arasında tam olarak ne fark var? yani daha üst model 2. el almaktansa neden alt model sıfır alayım? bilale anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.
0
🌸oddyseus
(30.12.17)
@binder dandet 'e katılıyorum ögrenci olup fiyat aralığı gayet iyiymiş

ben çalıştığım halde 25k yı geçemiyorum :) volvo al :)
0
horizon
(31.12.17)
bütün müteahit çocukları gibi koşa koşa mercedes-bmw alacağına bi porsche al tarzın olsun

www.sahibinden.com
0
orpheus
(31.12.17)
hic kasma dusunme, tam fiyatini bilmiyorumda bmw1 serisinin en dolusunu al kafan rahat etsin satarken de zorlanmazsin
0
alttaraf
(31.12.17)
Tabiiki c180
0
neysene
(31.12.17)
(12)

Kadınlar da içip içip arar mı?

cok iyi yol
Erkeklerde sıklıkla rastlanan sarhoş olup flörtü, eski sevgiliyi arama olayı kadınlarda da oluyor mu? Yaptınız mı veya başınıza geldi mi?
Erkeklerde sıklıkla rastlanan sarhoş olup flörtü, eski sevgiliyi arama olayı kadınlarda da oluyor mu? Yaptınız mı veya başınıza geldi mi?
0
cok iyi yol
(30.12.17)
tabii ki arar, yaptım, yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır.
0
kenarortay
(30.12.17)
Arıyorlar ama çok boş konuşuyorlar bro. Hatta ben içtim demek için bile arayan oluyor pek heves etme yani.
0
pavlis
(30.12.17)
evet benim eski sevgilim o zamanki sevgilisi onu terk edince arayıp telefonda bana ağlamıştı. şimdi düşününce ne garip.

edit: tabi bu tam olarak senin kast ettiğin durum değil sanırım ama olsun haha
0
captainobvious
(30.12.17)
1 birayla o kıvama gelip arayan var.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(30.12.17)
kadınlarda daha çok oluyor. erkekler gurur falan yapıyor aramıyor da kadınlar unutamadiysa her içtiğinde arayıp rahatsız edebiliyor.
0
goodz
(30.12.17)
arıyorlar, işin kötüsü arayıp bir de fırça çekiyorlar hani özledim aradım falan değil. baya giydirmeye başlıyor sana.
0
dedim dedim de kime dedim
(31.12.17)
Ararlar. Çünkü kadınlar da insan. Alkol kadına da aynı şekilde tesir ediyor.

22 yaşımdayken içip aramıştım gel konuşalım diye, o da ikiletmedi geldi. Boş konıştuğuma eminin ama pek hatırlamıyorum. Ertesi gün twit atmış “sarhoşken söylenenler, ayıkken düşünülmüştür” diye. Bazı adamların boş konuşması için içmesine bile gerek kalmıyor.
0
denef
(31.12.17)
arar. aradım. öyle flörtleştiğim birini filan değil ama. eski sevgilim aklıma gelir onu aradım hep.
0
straight from the heart
(31.12.17)
Bana onu hatırlatan bir şarkıyı söyleyen adamı videoya çekip atmışlığım var mesela.
0
inawen
(31.12.17)
yapmak uzereyim. beni engelleyin
0
Rudy Baylor
(31.12.17)
beni hiç aramadılar şahsen. artık ne kadar nefret ettilerse benden, sarhoşken bile akıllarına gelmiyorum demek ki. ama bir kaç arkadaşımı eski sevgilileri aramıştı.
0
erncnr
(01.01.18)
evet, en az erkeğinki kada rezil
0
redlinetheturk
(02.01.18)
(1)

bu program nerede çekilmiş

cedex
https://m.youtube.com/watch?v=SqPUSdBerLkhangi arap ülkesinde?
m.youtube.com

hangi arap ülkesinde?
0
cedex
(30.12.17)
videonun basliginda arab idol yaziyor. bu isimde de tek bir program var: en.wikipedia.org

lubnan yani.
0
hopeless
(30.12.17)
(5)

Resimden çeviri nasıl yapılır?

Depik
Resim olarak paylaşılmış bir metin var. Örnek olsun diye aşağıdaki linki attım. Bu resmi tercüme etmem gerekiyor hiç bir değişiklik yapmadan. Bunun için kullanabileceğim program var mıdır?https://about.canva.com/wp-content/uploads/sites/3/2015/01/timeline_infographic.png
Resim olarak paylaşılmış bir metin var. Örnek olsun diye aşağıdaki linki attım. Bu resmi tercüme etmem gerekiyor hiç bir değişiklik yapmadan. Bunun için kullanabileceğim program var mıdır?

about.canva.com
0
Depik
(30.12.17)
google translate'in android ve ios sürümüne kameradan bu fotoyu gösterirsen çözer.
0
sutlu nescafe
(30.12.17)
Yalnız benim yapacağım tercümeyi aynı bu resimdeki gibi yapmam lazım. Yani o resmi kullanarak yapacağım ve sadece yazıları değiştireceğim. Aynı font, aynı düzen olmak zorunda. Sormak istediğim o.
0
🌸Depik
(30.12.17)
www.myfonts.com
burada font çıkıyorsa gerisini halledersin.
0
late viper
(30.12.17)
abby finereader
0
lesmiserables
(30.12.17)
Once font u bul. Dafont.com'dan yaralanabilirsin. Adobe illustrator'de de duzenleme yapabilirsin.
0
ykyt
(30.12.17)
(6)

Güneş Gözlüğü (şu nasıldır içerir)

binder dandet
Kışın fiyatlar uçmamışken alayım dedim, sizce linkteki gözlük nasıl gözüküyor?(link atasun linkidir)https://www.atasunoptik.com.tr/prada-sport-ps-x2-54i-5av6s1-6514-erkek-gunes-gozlukleri_78066?gclid=CjwKCAiAj53SBRBcEiwAT-3A2IHSMffyzdc2uSfRC_axyBgJJ0MJ7G4Thf7WC0mXI12UIIHslpgk7hoC_gcQAvD_BwE
Kışın fiyatlar uçmamışken alayım dedim, sizce linkteki gözlük nasıl gözüküyor?

(link atasun linkidir)


www.atasunoptik.com.tr
0
binder dandet
(30.12.17)
Benim gözlüğüme benziyor. Gözlük yüze göre iyi durur. Yüzünde görmeden yorum yapmak zor olur.
0
cok iyi yol
(30.12.17)
cok iyi yol: geniş bir yüzüm var, gözlük 65 ekartman (en genişi) buna benzer vardı, iyi duruyordu o yüzden genişinden aldım. seninki ne marka?
0
🌸binder dandet
(30.12.17)
berbat.
0
hopeless
(30.12.17)
@hopeless : sebeb?
0
🌸binder dandet
(30.12.17)
Benim rayban. Hafif de uzun ise yüzün ve elmacık kemiklerin çıkık ise iyi duruyor.
0
cok iyi yol
(30.12.17)
esenler otogardan 15 liraya rayban aldım herkes salak bi ben akıllıyım :D
0
regardless of what they say
(30.12.17)
(6)

Spotify Bağlantı Sorunu

sevgikusunkanadinda
İnternet bağlantım mevcut, telefondan girmeye çalıştığımda "Şu anda çevrimdışına ayarlısın. Lütfen çevrimiçi ol." uyarısı alıyorum. Bağlan'a tıklamak fayda etmiyor, çevrimiçi olmaya dair bir ayar butonu vs. de yok.Nasıl çözeriz mevzuyu?
İnternet bağlantım mevcut, telefondan girmeye çalıştığımda "Şu anda çevrimdışına ayarlısın. Lütfen çevrimiçi ol." uyarısı alıyorum. Bağlan'a tıklamak fayda etmiyor, çevrimiçi olmaya dair bir ayar butonu vs. de yok.

Nasıl çözeriz mevzuyu?
0
sevgikusunkanadinda
(30.12.17)
hücresel veri spotify için aktif olmayabilir?
0
karamaleksey
(30.12.17)
karamaleksey +1

ayarlar'dan çevrimdışını aktif hale getirip getirmediğinizi kontrol edin.
0
EasyTiger
(30.12.17)
Ayarlardan baktım, tam internet erişimi var görünüyor. Wifide de, 4gde de denedim.
0
🌸sevgikusunkanadinda
(30.12.17)
aklıma gelenler,

-cache temizlemek
-şifre değişimi
-spotify'ı silip yeniden yükleme
-facebook bağlantısı varsa bağlantıyı kesmek
-uygulama sd karta yüklüyse, telefona yükleyip denemek

bir de birçok kişide olan bir sorunmuş, henüz tam çözüm yok gibi. community.spotify.com
0
sporty
(30.12.17)
telefon android ise spotify offline modunda olabilir.
0
babilbaligi
(30.12.17)
@babilbaligi, muhtemelen öyle ancak nasıl açacağımı bulamadım bir türlü.
0
🌸sevgikusunkanadinda
(31.12.17)
(3)

Lensi çıkardıktan sonra batma

tahin pekmez yoğurt
Sol gözümde lens varken bir batma olmuyor ama çıkarınca sanki gözümde kum varmış gibi batıyor. Lensi 3-4 takmayıp sonra takınca bir sorun olmuyor ama üst üste 2 gün takınca böyle oluyor. Sadece sol gözüm böyle. Ayrıca hiç memnun değilim, air optix toric lens.
Sol gözümde lens varken bir batma olmuyor ama çıkarınca sanki gözümde kum varmış gibi batıyor. Lensi 3-4 takmayıp sonra takınca bir sorun olmuyor ama üst üste 2 gün takınca böyle oluyor. Sadece sol gözüm böyle. Ayrıca hiç memnun değilim, air optix toric lens.
0
tahin pekmez yoğurt
(30.12.17)
Miyop lenslerde dediğiniz marka çok iyi. Ama iş toric lens olunca oasys kullanın.
Kum var hissi tahriş veya kuruluktan olur.
Solüsyonu değiştirin, bioTrue geçin.
0
imelih
(30.12.17)
Bunu ben de çok yaşadım miyopum oasys kullanııyorum. Gözün hassas olduğu için oluyordur doktor bana öyle demişti yani eğer o batmanın üzerine lensi uzun süre takar zorlarsan bi şekilde mikrop kapıyor ben zorladım ve kan çanağına dönüp akmaya başladı kendiliğinden. Doktor bana " cortimycine " adlı bi göz pomadı verdi çok iyi geldi gözünün içine sürüyosun pomadı kapıyosun gözünü bekliyosun bir kaç defa yapınca geçiyor. Ne zaman batsa veya kızarsa kullanıyorum pomadı ama sen yine de bi ara bi doktora baktır tabi.
0
Meninasplash
(30.12.17)
Ben beğenmiyorum onu ben de memnun kalmamıştım bitince farklı marka dene day&night olabilir
0
birdposing
(31.12.17)
(3)

Us polo kazak

ırene adler
https://tr.uspoloassn.com/urun/lacivert-slim-spor-pantolon--529326.html==>Yukardaki pantolonun üstündeki kazağı çok beğendim. 1 hafta önce us polo sitesinde aratmıştım vardı. Ha alayım ha alıcam derken şu an stok bitmiş gözüküyor:((( Baya üzüldüm, nerden bulurum ben bu kazağı? Magaza magaza gezeyim
tr.uspoloassn.com


==>Yukardaki pantolonun üstündeki kazağı çok beğendim. 1 hafta önce us polo sitesinde aratmıştım vardı. Ha alayım ha alıcam derken şu an stok bitmiş gözüküyor:((( Baya üzüldüm, nerden bulurum ben bu kazağı? Magaza magaza gezeyim mi poloları??Başka ne yapabilirim?? Kesin bulmam lazım...
0
ırene adler
(30.12.17)
evet güzelmiş gerçekten. mağaza mağaza gezmene gerek yok. bir tanesine git baksınlar hangisinde stok var yok.
0
imelih
(30.12.17)
İmelih +1

Erkek için olanı varsa ben de alayım.
0
cok iyi yol
(30.12.17)
Morhipo ya baktın mı?
0
kumulatifvergimatrahi
(31.12.17)
(6)

Alışamadım kendi memleketime -eskişehir-

ya ben lan neyse
eskişehir memleketim...yaşım 30. 16 yaşında bir çıktım ki çıkış o çıkış. anadolunun 2 farklı ilinde geçirdim yıllarımı.o yıllar boyunca hep eskişehir'in özlemi vardı içimde. bir an önce dönüp ömrümün geri kalanını eskişehir'de geçirmek istiyordum.son 5 yıldır da erzurum'un bir köyünde çalıştım.erzur
eskişehir memleketim...

yaşım 30. 16 yaşında bir çıktım ki çıkış o çıkış. anadolunun 2 farklı ilinde geçirdim yıllarımı.

o yıllar boyunca hep eskişehir'in özlemi vardı içimde. bir an önce dönüp ömrümün geri kalanını eskişehir'de geçirmek istiyordum.

son 5 yıldır da erzurum'un bir köyünde çalıştım.

erzurum işte. insanların çarşının ortasında yere tükürmekte beis görmediği, grup kavgalarının sıradan olduğu, otobüste ısrarla arka sıraya ilerlemeyen insanlar ve her an her yerden gelebilecek şiddet. -esnafı, şoförü, yoldan geçen adamı vs. bir şey bulup dövebilir...-

en sonunda eskişehir'e geldim ama hiç güzel olmadı benim için.

ben erzurum'da sürekli müşterisi olduğum taksi durağının vermeyi unutsam bile ben hatırlayana kadar benden para istememesini özledim. yol sorduğum insanların işi gücü bırakıp bana yolu canhıraş tarif etmesini hatta direkt adrese kadar bana eşlik etmesini özledim. bir gün "abi kusura bakma o elindeki nedir?" diye adamın elindeki ışkını sorduğumda bana elindeki ışkından ikram etmeden rahat edememesini özledim. kısacası oradaki samimiyeti çok özledim lan.

erzurum erzurum işte. oradayken her gün küfür ettiğim bir şehirdi ama kıymetini eskişehir'e gelince anladım. erzurum gerçekten birçok insan için yaşanması mümkün olmayan bir şehir ama bu eskişehir'de her şey bana batıyor. buranın insanı bana son derece bencil, çıkarcı ve tabiri caizse biraz sosyetik geliyor. ben 16 yaşında ayrılırken bunalımlara girdiğim memleketime çok yabancılaşmışım.

acaba yine gitsem oraya çalışmaya eskisi gibi olur mu? yoksa eskişehir'e alışmaya mı çalışayım? eskişehir'e şu anda çok ama çok yabancıyım ve bu beni mutsuz ediyor.
0
ya ben lan neyse
(30.12.17)
Erzurum un maalesef öyle bir havasi var sanırım. Ne seninle ne sensiz diyoruz bu duruma. Ben de sevmiyorum ama üç gun ayrılınca özlüyorum. Bence dönmeyin erzurum a. Eskişehir bırakılır mı
0
graupel
(30.12.17)
Neden övmekten çekiniyorsun ki? Ben Erzurum'un bir kısmını gördüm. Gayet güzel bir şehir. Erzurum, Kars, Erzincan gibi şehirlerin sakin ve stresten uzak şehirler olduğunu düşünüyorum. Canın istiyorsa git.
0
dissendium
(30.12.17)
bende senin gibiyim. doğudayım ama kendi memleketime geldiğimde bende senin gibi hissediyorum.
0
komando kani var bende
(30.12.17)
"Şerefil mekan bil mekin" derler. Yani "mekanın şerefi içindekilerdendir".

Eskişehir senin memleketin. Erzurum'daki samimiyeti kendi memleketine bulaştırmak, insanların samimi ve olumlu yönlerini yakalayarak o yönleri vurgulamak, hem kendin olumlu olmaya çalışıp hem onlara bunu aşılamak bence senin Eskişehir halkına verebileceğin en büyük destek. Çünkü bu olumluluk ve samimiyet insanların hayatları ı ferahlatacak, psikolojilerini düzeltmeye yardımcı olacak, kolaylaştırıp güzelleştirecek.

Erzurum'a dönüp orada devam etmek de sadece seni kalkındırabilir ama o da garanti değil.

İstersen Eskişehir'e seni ziyarete geleyim, benim de nüfusa kayıtlı olduğum yer ve hiç görmedim, görmüş olurum. Üzülme, 14 yıldır çok fazla değişiklik yaşadın, şu an böyle hissetmen çok normal. İnsanoğlunun çiğ süt emdiğini her zaman hatırında tutmak işine çok yarayacaktır.
0
yaren
(30.12.17)
2010 yılında ilk kez Eskişehir e geldiğim zaman esnaftan hiç haz etmemiştim. Yerli halkı da hiç iyi değildir çıkarcıdır, öğrenciler güzeldi yardımcı olmaya çalışıyorlardı gerçekten. 2015 yılında ayrılırken çok da üzülmedim, yavaş yavaş küçük İstanbul oluyor orası. İnsanlar birbirini nasıl düdüklerim gözüyle bakıyor. Bir çevren yoksa çok boş, arkadaşların varsa inanılmaz bir şehir. Ama aradığım samimiyet yok.. Öğrencileri çıkar geriye bir grup çöp insan kalır.
0
gozu acik sevisen yahudi
(30.12.17)
“Her nerede değilsem orada mutlu olacakmışım gibi gelir.” Charles Baudelaire
0
pavlis
(30.12.17)
(6)

Tek basina olan disi muhabbet kusumuz yumurtladi

ahm1
Kendisi tek, evimizde baska kus yok. İcinden yavru cikmayacak dogal olarak. Birkac gun oldu sanirim. Surekli de yumurtasinin basinda bekliyor. Bilmiyor mu ciftlesmeden yavru cikmayacagini?Ne yapalim simdi? Yumurtayi almayalim di mi? Peki yumurtanin bos ciktigini gorunce depresyona falan girer mi aca
Kendisi tek, evimizde baska kus yok. İcinden yavru cikmayacak dogal olarak. Birkac gun oldu sanirim. Surekli de yumurtasinin basinda bekliyor. Bilmiyor mu ciftlesmeden yavru cikmayacagini?

Ne yapalim simdi? Yumurtayi almayalim di mi? Peki yumurtanin bos ciktigini gorunce depresyona falan girer mi acaba?
0
ahm1
(30.12.17)
entegre+1

rahmetli kuşumuz her ay yumurtlardı, seninki gibi yalnızdı. tüylerini döktü baya bi kel kaldı.
0
binder dandet
(30.12.17)
Eğer yumurtadan yavru çıkarsa adını İsa koyun. Kuşun adını da Meryem olarak değiştirin. Kus 3 yaşına gelince bir ağaca çivileyin. Birkaç yıl sonra da kitap yazın.

PS: kuşu civilemeden önce 13 tane daha kus alın. O kuşların adını incilde bulacaksınız. 13 kusu civileme isleminden sonra salacaksiniz.

Takildiginiz yer olursa bir mesaj uzaktayım, bu nicki boşa almadık.
0
rahip janick
(30.12.17)
Kus sinirlenmez mi peki yumurtasini almamiza?
0
🌸ahm1
(30.12.17)
@rahip janicke inanmayın "dinler toplumların afyonudur" karlmarx

cevap. yumurtayı atmak daha mantıklı duruyor. 2 güne unutur hayvan.
0
karlmarx
(30.12.17)
Bizimkini o görmeden alıp biriktiriyordum ben. Dikkatini yemle filan başka tarafa çekip alın.
0
inawen
(30.12.17)
Evin imkanlari ve ev insanlarindan dolayi erkek almamiz, dogacak yavrularla ilgilenmemiz mumkun degil. Benim de zamanim yok bu kadar işe.

Dun aksam aldik yumurtasini o gormeden. Sonrasinda gayet normaldi, bugun oradan oraya hopladi zipladi (yavrusunu bekleme sorumlulugu da kalkti ya) ama az once yine yumurtladi maalesef. Valla kaldik derde :)

Biz bunu erkek diye almistik. Acaba erkekler ne yapiyor, kizisma donemleri oluyor mu?

Sali gunu kuscumuza sorucam artik (kusu aldigimiz degil de, baskasi), ne yapmamiz gerekiyor diye. Bakalim.ne diyecek
0
🌸ahm1
(31.12.17)
(5)

Fissür ve kanama

ya ben lan neyse
selamlar,geçen biraz zorlayınca 1 senenin ardından ilk kez yine kanama oldu ama baya kanadı bu sefer. her tuvalette de tekrardan kanıyor. doktora bundan önceki seferde gitmiştim ve osmolak ile merhem vermişti. o zaman merhemi kullanmadım ve kendiliğinden geçti.osmolak dışında tavsiyeniz olur mu? kan
selamlar,

geçen biraz zorlayınca 1 senenin ardından ilk kez yine kanama oldu ama baya kanadı bu sefer. her tuvalette de tekrardan kanıyor. doktora bundan önceki seferde gitmiştim ve osmolak ile merhem vermişti. o zaman merhemi kullanmadım ve kendiliğinden geçti.

osmolak dışında tavsiyeniz olur mu? kan kaybı çok olursa sorun olur mu bir de? çünkü baya saniyede 2-3 gidiyor...
0
ya ben lan neyse
(30.12.17)
osmolak müshil zaten. fissürü direkt tedavi eden birşey değil yani. taviye olarak doktor öneriyorum ben. gçmiş olsun.
0
sutlu nescafe
(30.12.17)
Benim kardeşim 2-3 yıldır hemoroid hastalığı çekiyor. Annem çoban çantası diye bir bitkiyi demleyip içirmenin çok iyi geldiğini öğrenmiş, yaptı içirdi gerçekten çok iyi geldi. Fissürü de aynı şekilde iyileştirir mi bilmiyorum ama hiç değilse doktora gidene kadar idare ederse diye söylemek istedim.
0
yaren
(30.12.17)
bol bol sıcak su tut o bölgeye bir de kesinlikle kabız olmaman gerekiyor. fissür olunca acıdan dolayı erteliyor insanlar tuvalete gitmeyi, kolonda bekleyen dışkının suyu iyice emiliyor ve kabızlık şiddetleniyor böyle bi kısır döngüye girersin. onun dışında iyileşir kendiliğinden korkacak bir şey yok. geçmezse de genel cerrahiye git.
0
shotgunwoman
(30.12.17)
At kestanesi yağı öneriyorum. İnsternette de bu kelimeleri birlikte aratırsanız bunu fissür için kullananlar olduğunu görebilirsiniz. Bana doktor eczaneden alınan halini vermişti ama artık kaldırılmış, ilacın ismini de hatırlamıyorum zaten ama içinde bu at kestanesinden vardı.
0
inawen
(30.12.17)
İstanbul'daysanız prof. Dr Nihat Bengisu'ya gitmenizi öneriyorum. Kesin çözüm.
0
nick konusunda kararsizim
(31.12.17)
(11)

askerlik ve antidepresan

white walls
merhabalar, işten çıkarıldım ve askere gitmeye karar verdim ancak dağıtımım doğuya çıkar diye endişeliyiz. İş yerinden bir arkadaşım bana antidepresan kullandığım için dağıtımımın doğuya çıkmayacağını söyledi. Bunun kesinliği hakkında bir bilgisi olan var mıdır acaba? Teşekkürler.
merhabalar, işten çıkarıldım ve askere gitmeye karar verdim ancak dağıtımım doğuya çıkar diye endişeliyiz. İş yerinden bir arkadaşım bana antidepresan kullandığım için dağıtımımın doğuya çıkmayacağını söyledi. Bunun kesinliği hakkında bir bilgisi olan var mıdır acaba? Teşekkürler.
0
white walls
(30.12.17)
Böyle bir şey kesin olarak yok.
0
brad pitt
(30.12.17)
Belki ilaç kullanımından ötürü ötelerler bile askerliğini.
0
binder dandet
(30.12.17)
rdm olursun.
0
goodz
(30.12.17)
Rdm olacaksın.
Eğer tedavi gerektiren bir durum varsa silahtan, nöbetten vs. Muaf olabilirsin.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(30.12.17)
Rapor vs varsa silahsız görevlere verilebilirsin. Doğudaki askerliği gözünüzde o kadar da büyütmeyin.
0
1adam
(30.12.17)
Doğuya düşebilirsin kısa dönem arkadaşım vardı antidepresan mi o tarz bisi kullanıyor + doğu korkulacak bi yer degil
0
all girls dream
(30.12.17)
Gidecegin yeri etkilemez. Okudugun okul falan etkiler universite okuduysan. Memleketin de etkiler.

Gittiginde rdm olursun. Silah vermezler. Hizmet sinifi olursun. Bulasik, yemek, temizlik gibi angaryayi rdm ye verirler. Bizde adam azdi eline haydar verip nobete dikiyorduk rdm leri.
0
bos gezenin bos ustasi
(31.12.17)
askere gitmek istiyormusun istemiyor musun? istersen erteleme alabilirsin. gidicem dersen sana verdikleri forma psikolojik durumunu yazıp kullandığın ilaçlar bölümüne de antidepresanı belirt. ama hastaeye sevkini isteme. hastaneye sevk edilirsen de pskiyatri bölümünde rahatsız olduğunu söylersen seni göndermez erteletir 1 sene. iyiyim bir rahatsızlığım yok dersen de gönderir askere. acemi birliğinde de seni rdm olarak ayırırlar. iyi tarafı nöbetsiz silahsız askerlik yaparsın. kötü tarafı ne kadar tinerci balici psikopat varsa onlarla beraberaskerlik yaparsın
0
kompisko
(31.12.17)
doğuda batıdan daha rahat askerlik yapabilirsin

---------

357. dönem yedek subay, ustalık hakkari dağ ve komando

---

mesela seni minikent askeri lojmanları nizamiyeye versinler, "oha ne güzel askerlik yaptım." bile diyebilirsin.
0
rain when i die
(31.12.17)
Kütüğüm Gaziantep, kuzenim lise mezunu ve Mardin'de uzun dönem askerlik yaptı. Ben üniversite mezunuyum, yüksek lisans dolayısıyla tecilim var onu bozdurup gideceğim mayıs döneminde. Hatta uzun dönem yapıp para gelsin istiyorum. Kimyager olduğum için analist olarak laborant olarak çalışabileceğimi de söylediler. Biraz endişelendim açıkçası, o yüzden net bir bilgi edinmek istedim. Rdm'yi de tam olarak açıklayan bir şey bulamadım internette, o konuda da yardımcı olursanız mutlu olurum.
0
🌸white walls
(31.12.17)
kimyagersen kimyager olduğunu söyle, yüksek lisans diplomanı da ver. büyük ihtimal meslek kurasına tabi yedek subay olarak kalırsın. 1 ay polatlıda takılırsın. sonra kuranı çekersin. şansına ne gelirse. verirler bir gıda müfrezeye (kara kuvvetlerinde en kötü üçlü hakkari dağ ve komando, diyarbakır ve erzurum), bol bol laboratuarlarda takılırsın. kamuflaj veya eğitim kıyafetini polatlıdaki acemilikten sonra 40 yılda bir giyersin. ana kıyafetin beyaz pantolon ve önlük olur. kışın bir de siyah manto verirler. öyle ortalıkta hayalet gibi dolanırsın.

mesleğin kimyager olduğu için süper durumdasın.
0
rain when i die
(31.12.17)
(3)

kombi sorunu

000000
su ayari en dusuklerde olmasina ragmen sicak suyu kaynar veriyor. usta falan mi cagirmak lazim bunun icin?
su ayari en dusuklerde olmasina ragmen sicak suyu kaynar veriyor. usta falan mi cagirmak lazim bunun icin?
0
000000
(30.12.17)
termostat bozulmuş olabilir.
0
sutlu nescafe
(30.12.17)
bizimkinde sicak suyla petek isisinin ayari farkli. bu yuzden olabilir mi? yeni karsilastiginiz bi sorunsa ustteki arkadas hakli olabilir.
0
imnotsureabout
(30.12.17)
bizde de ayri. kombi eski ve cikma bir kombi. biz aldigimizdan beridir var sorun.
0
🌸000000
(30.12.17)
(2)

airbnb ev sahibinin rezervasyon iptali

sheeper
yurtdışından yarın gelecek arkadaşım 2-3 hafta öncesinden airbnb üzerinden rezervasyon yaptırdı. bugünse ev sahibi uzun süreli kalacak başka müşteri bulduğunu o yüzden evi veremeyeceğini söyleyen mesaj atmış, rezervasyonu ya siz iptal edin ya da ben edeceğim demiş. böyle bir şey olabilir mi konaklam
yurtdışından yarın gelecek arkadaşım 2-3 hafta öncesinden airbnb üzerinden rezervasyon yaptırdı. bugünse ev sahibi uzun süreli kalacak başka müşteri bulduğunu o yüzden evi veremeyeceğini söyleyen mesaj atmış, rezervasyonu ya siz iptal edin ya da ben edeceğim demiş.

böyle bir şey olabilir mi konaklamaya 24 saatten az kala kafasına göre iptal gibi, biz etmeye kalksak bir sürü masraf kesilir. şikayette söylenebilecek bir şey var mı, bu saatten sonra seçtiği yer mümkün değildir herhalde.
0
sheeper
(30.12.17)
bırakın o iptal etsin. orada kalınmaz zaten.
müşteri hixmetleri ile görüşün bir şey çıkmayabilir.
yorum yazarsınız.
0
cedex
(30.12.17)
airbnb ye ingilizce sikayet edin. airbnb size daha iyi yer bulur ucretsiz.

biz los angelesta yat kiraladik tek gecelik 250 dolara. isiklar gidip geliyor diye sikayet ettik butun odedigimiz parayi geri iade etti.
0
seljax
(30.12.17)
(2)

meb'de başöğretmenlik ünvanı ne?!

mehmed resad
uzman öğretmen gibi bi şey sanıyorum.. ne bu salakça şey?!
uzman öğretmen gibi bi şey sanıyorum.. ne bu salakça şey?!
0
mehmed resad
(30.12.17)
Eskiden sadece Mustafa Kemal Atatürk

Şimdiyse

eksisozluk.com
0
westblack
(30.12.17)
Başöğretmen: Alanında ya da eğitim bilimleri alanında doktora öğrenimini tamamlayan öğretmenlerden kıdem, hizmet içi eğitim, etkinlikler ve sicil; lisans öncesi ve lisans mezunu öğretmenler ile alanı ya da eğitim bilimleri alanı dışında lisansüstü öğrenimini tamamlayan uzman öğretmenlerden ise kıdem, eğitim, etkinlikler, sicil ve sınav ölçütlerine göre yapılan değerlendirme ve başarı sıralaması sonucunda alanlarında ayrılan kontenjana yerleştirilenleri...

doktora yapmış öğretmenler başöğretmen olabilir. ancak şu anda meb sınav yapmadığı için ünvan verilmiyor.
0
iddaaci
(30.12.17)
(1)

Televizyonu bozduk galiba

ma ya
Selam. Tv nin kumandası komşumuzun 2.5 yaşındaki kızının elindeydi. Kanal değiştirmeyi gösteriyordum. Sonra kaşla göz arasında bir şeylere bastı, uydu kanalları vs diye seçeneklerin olduğu bir ekran çıktı ve kapattı televizyonu. Şimdi açılmıyor normal açmaya çalıştığımda. Ne yapabiliriz, bir fikri o
Selam. Tv nin kumandası komşumuzun 2.5 yaşındaki kızının elindeydi. Kanal değiştirmeyi gösteriyordum. Sonra kaşla göz arasında bir şeylere bastı, uydu kanalları vs diye seçeneklerin olduğu bir ekran çıktı ve kapattı televizyonu. Şimdi açılmıyor normal açmaya çalıştığımda. Ne yapabiliriz, bir fikri olan var mı :/
0
ma ya
(30.12.17)
fisten cekip biraz bekleyin sonra tekrar bi deneyin bakalim
0
imnotsureabout
(30.12.17)
(1)

İstanbul Erkek Kuaförü

ozkhan
İstanbul'da Maltepe veya Kadıköy'de tavsiye ettiğiniz berber var mı arkadaşlar?
İstanbul'da Maltepe veya Kadıköy'de tavsiye ettiğiniz berber var mı arkadaşlar?
0
ozkhan
(30.12.17)
erhan dilsiz iyidir. yalniz kendisine kestirin.
0
imnotsureabout
(30.12.17)
(2)

Endless OS nasıl formatlanır?

opethian
Win 7 yüklü usb boot'tan başlamıyor, nasıl formatlanır bu lanet şey?Makine Asus ROG GL553VE-DM107
Win 7 yüklü usb boot'tan başlamıyor, nasıl formatlanır bu lanet şey?

Makine Asus ROG GL553VE-DM107
0
opethian
(30.12.17)
boot menüsünde usb var mı? varsa ve seçtiğin halde usb'den başlamıyorsa indirdiğin windows bozuk olabilir ya da usb bootable değildir.

bilgisayarın eski bi model sayılmaz o yüzden muhtemelen bootable usb ya da indirdiğin windows image'ında sorun var gibi geldi bana.
0
washe
(30.12.17)
tekrar win10 yazdırınca usbye çalıştı şimdi, teşekkürler washe.
0
🌸opethian
(30.12.17)
(8)

spotify listesi öneri

karamaleksey
merhabalar biraz geç de olsa spotify’a dahil oldum. eski apple music kullanıcısıyım.sorum malum büyük bi derya keşfetmek zaman alacak ama öncesinde sizin önerdiğiniz listeler var mıdır?tür olarak daha çok alternatif-indie dinlerim ama çok gürültülü olmadığı sürece her şeye kulağım açık. teşekkürler
merhabalar biraz geç de olsa spotify’a dahil oldum. eski apple music kullanıcısıyım.
sorum malum büyük bi derya keşfetmek zaman alacak ama öncesinde sizin önerdiğiniz listeler var mıdır?
tür olarak daha çok alternatif-indie dinlerim ama çok gürültülü olmadığı sürece her şeye kulağım açık. teşekkürler şimdiden.
0
karamaleksey
(30.12.17)
Ben de yeni geçtim sayılır, kendi playlistlerimi oluşturma işine henüz alışamadım; ama şu tarz bir şey yaptım:

open.spotify.com
0
g man
(30.12.17)
Home > genres & moods > indie > BOOM!

Boyle boyle epey guzel playlist ve sarki kesfedebilirsiniz, iyi dinlemeler ^^

Hatta web icin: open.spotify.com
0
lamira
(30.12.17)
chill covers
0
bass solo take one
(30.12.17)
kendi listemi paslayacağım çünkü indie kaynıyor :d open.spotify.com
0
nice tnetennba
(30.12.17)
clones
(30.12.17)
late night jazz

open.spotify.com

george michael symphonica

open.spotify.com

chet baker

open.spotify.com

depeche mode

open.spotify.com
0
EasyTiger
(30.12.17)
waztp
(22.04.19)
çocukluğumdan beri müzikle uğraşıyorum, koloratür sopranoyum. son 2 senedir kendi bestelerimi yapıyorum ve onları tanıtmak için uğraşıyorum. şu aralar yerel radyolarda çalmaya başladı.

eğer beğenirseniz belki ekleyebilirsiniz. bu bana gerçekten çok destek olur ama daha önemlisi beğenilmiş ve benimsenmiş olmanı beni mutlu eder.

TÜR: ALTERNATİF/INDIE POP

Arin -(git: youtu.be)
Uzak - (git: youtu.be)

spotifyda da mevcut.
0
mirror of erised
(23.07.19)
(4)

Enes Baturun Altın Kelebeği Geri Alınmış

mete kudur
Bayılırım dedikoduya; Öncelikle youtuber'lık olayının en iyisinin bile zekayı gerilettiğini düşündüğümü daha önce anlatmıştım, hatta şu dünyadaki youtuber elçilerinden birisi olan arkadaşınız hakkındaki yorumlarımdan sonra da ağaca bağlayıp taşladıktan sonra ''vurun daha ölmedi'' diyenler oldu. Yo
Bayılırım dedikoduya;

Öncelikle youtuber'lık olayının en iyisinin bile zekayı gerilettiğini düşündüğümü daha önce anlatmıştım, hatta şu dünyadaki youtuber elçilerinden birisi olan arkadaşınız hakkındaki yorumlarımdan sonra da ağaca bağlayıp taşladıktan sonra ''vurun daha ölmedi'' diyenler oldu. Youtuber'ların takipçisi ya da izleyicisi hiç olmadım ancak çok sayıda küçük kuzenim var ve naif bir insan olduğum için de onlar sayesinde çoğundan haberdarım. Ve bence en iyi youtuber şaka şaka. Ama şunda ciddiyim, youtuber'lık yasaklanması gereken birşey, insan toplumunun geleceği açısından, tıpkı instagram gibi.

Şimdi; sanırım Enes Batur'un elinden ödülü alınmış, bu hareketi de doğru bulmuyorum sen bir kategori oluşturuyorsun ve ödülleri oylara göre verdim diyorsun ancak sonra bi' elitlik merkezinden ödülü geri alıyorsun. Ya tam elitlik merkezi kuracaksın ya da tam demokrasi diye düşünüyorum.

bir de o gece çok güzel konuşmuştu Enes Batur, ödülünü neden geri neden almışlar ?
0
mete kudur
(30.12.17)
Gelişim çağındaki çocuklara kötü örnek olduğu için geri almışlar ödülü. Bence öyle bir ödülün varlığı bile saçma zaten.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(30.12.17)
"Öncelikle youtuber'lık olayının en iyisinin bile zekayı gerilettiğini düşündüğümü daha önce anlatmıştım"

Herhalde zamanında sen de çok youtuber takip ettin?
0
malheiros
(30.12.17)
enes batur>altın kelebek
0
doxanikee
(30.12.17)
bu adam altın kelebek'ten sonra çocuklara kötü örnek olmaya başlamadı. yanılmıyorsam linkedin üzerinde başlayan bi kampanya sağa sola sıçradı ve büyük bi kitle toplandı. onun üzerine geri alındı.

ödülün gereksiz olduğunu düşünmüyorum. youtuber değil de başka bir isim bulunursa, youtube'da harika içerikler hazırlayan insanlara bu ödüller verebilir. cüneyt özdemir, barış özcan gibi. cüneyt özdemir sürekli vurguluyor artık youtube'dan devam etmek istediğini.
0
mehmed resad
(30.12.17)
(1)

Whatsapp ta guvenlik kodu degisti ne demek oluyor

1234567890987654321
Kusilerimden teker teker guvenlik kodu degisti yazisi geliyor chat kismini acinca. Soramiyorum da acaba bemi sildiler mi engelledilermi neden olur bu telefonlarini mi degistirdiler? Ihtimaller nedir var mi tam bileni?
Kusilerimden teker teker guvenlik kodu degisti yazisi geliyor chat kismini acinca. Soramiyorum da acaba bemi sildiler mi engelledilermi neden olur bu telefonlarini mi degistirdiler? Ihtimaller nedir var mi tam bileni?
0
1234567890987654321
(30.12.17)
telefonu değiştirmiş olabilirler, whatsapp'ı silip tekrar kurmuş olabilirler. engelleme vs bişi yok.
0
washe
(30.12.17)
(2)

Yüklü miktarda altcoin?

bialo czerwoni
Nasıl muhafaza edilir?bunlar ltc-btc ya da ethereum olmadığından dolayı,daha ufak coinlere yatırım yapacağım için offline paper wallet yapamıyorum sanırım.1 sene boyunca dokunmicam borsada da kalsın istemiyorum...teşekkürler.
Nasıl muhafaza edilir?

bunlar ltc-btc ya da ethereum olmadığından dolayı,daha ufak coinlere yatırım yapacağım için offline paper wallet yapamıyorum sanırım.

1 sene boyunca dokunmicam borsada da kalsın istemiyorum...

teşekkürler.
0
bialo czerwoni
(30.12.17)
Bazi coinin walleti var bazisi erc20 uyumlu walletta saklaniyor bazisinin cuzdani yok vs. Hangi altcoinler oldugunu soylerseniz ona gore yardimci olunabilir kisacasi. Ayrica saklamak istediginiz coini de xx coin wallet diye aratirsaniz googledan da fikir alabilirsiniz.
0
gibicibicis
(30.12.17)
Bende bu konuda araştırma yapıyorum şu an ledger nano s usb koruyucu var mesela onda tüm coinler yok. belli başlı olanlar var. 1300 tane coin varmış şu an piyasada.

kriptotek.com

bulursanız banada yazın..
0
xu
(30.12.17)
(2)

Yilbasi gunu trafige kapali yollar

ahm1
Besiktas, sisli, taksim'de vs. yollar trafige kapatilacakmis (haber sitelerine de haber olmadi dogru durust, anlamadim niye). E peki otobusler de mi calismayacak? Bu konuda tam emin olamadik. Eger otobusler de calismayacaksa durum cok vahim.
Besiktas, sisli, taksim'de vs. yollar trafige kapatilacakmis (haber sitelerine de haber olmadi dogru durust, anlamadim niye). E peki otobusler de mi calismayacak? Bu konuda tam emin olamadik. Eger otobusler de calismayacaksa durum cok vahim.
0
ahm1
(30.12.17)
sutlu nescafe
(30.12.17)
Yanlis soyledim 31 aralik gunu kapali yollar.

m.hurriyet.com.tr
0
🌸ahm1
(30.12.17)
(8)

E-kitapları içselleştirememek

m e b
Sadece kokuya indirgemek istemem ama herhalde somut oldukları için ben basılı kitaplardan daha çok verim alıyorum ve e-kitaptan okuduklarımı içselleştiremiyorum bir türlü. Sanki o kitabın kendisini değil de yansımasını, hatta taslağını okuyor gibi hissediyorum. Hani desem ki sadece birkaç tane e-kit
Sadece kokuya indirgemek istemem ama herhalde somut oldukları için ben basılı kitaplardan daha çok verim alıyorum ve e-kitaptan okuduklarımı içselleştiremiyorum bir türlü. Sanki o kitabın kendisini değil de yansımasını, hatta taslağını okuyor gibi hissediyorum. Hani desem ki sadece birkaç tane e-kitap okudum da belki alışkanlığıma yenik düştüğüm için böyle. Ama ayrım da yapmıyorum. Basılı kitap alacak durumum yoksa e-kitap haline yöneliyorum bazı eserlerde. Yine de bir eğretilik var gibi. Okuduklarım uçucu gibi hissediyorum.

Siz nasıl alıştınız e-kitaba normal gözle bakmaya?

Not: E-kitap derken PDF kastetmiyorum.
0
m e b
(30.12.17)
Alışamadım olmadı valla.
0
gozu acik sevisen yahudi
(30.12.17)
Ben hâlâ alışabilmiş değilim. E-kitap olarak okuduğum bazı kitaplar oldu ama bir türlü basılı kitap tadını alamadım. Aynı şekilde makale vb. okuyorsam da çıktısını alıp okuduğum zaman daha kolay aklımda kalıyor. Gerçi ben pc veya tablet ile okuduğum için dikkatim dağılıyor da olabilir (internet vs.) ama durum böyle. Peki çözüm olarak ne yapıyorum? Artık hiçbir şey okumuyorumasdma basılı alamamışsam mecburen okuyorum.
0
skooma
(30.12.17)
Hiç sorun etmiyorum, içeriği daha önemli. Hayatımda hiç bir kitabı koklamamış bir insan olarak “kitap kokusu” argümanı bana samimi gelmiyor, bahane gibi daha çok.
Kindle ile istediğim kitabı anında alıp okuyabiliyorum. Kargo va beklemek gerekmiyor. Çantada ağırlık yapmıyor. “Ya kitabım ben dışarıdayken biterse” endişesi yaşamıyorum. Altını çizdiğim şeyleri bir dosya halinde tarih/saat belirterek saklayabiliyorum, haliyle hatırlamak ve referans göstermek daha kolay. Yer kaplamıyor. Bilgi aynı bilgi, zevk aynı zevk.

Ha ben sentimental bir insan değilim, fonksiyonelliğe bakıyorum. O yüzden 2013’te aldığım ilk andan itibaren hiç zorlanmadım.
0
sopiro
(30.12.17)
türkçe kitapları basılı kitaptan, ingilizceleri ağırlıklı olarka kindle'dan okuyorum.

e-kitap okumayı şu nedenlerden seviyorum :

-sayfa geçişi çok hızlı, okumam hiç bölünmüyor gibi hissediyorum.
-dahili sözlükle bilmediğim ingilizce kelimelerin anlamını görüyorum.
-eğer toplu taşımada ayakta olmak gibi, kitabı tutmamı engelleyecek durumlarda telefon üzerinden uygulamadan kitaba devam edebiliyorum. bu da okuma alışkanlığıma katkı sağlıyor.
-gözlerim normal kitaba daha az yoruluyor gibi hissediyorum.


bazı insanlar alışamıyor. bence kimse alışmak zorunda da değil. ben de bluetooth hoparlörlere alışamadım mesela :)
0
EasyTiger
(30.12.17)
Pardon, mobil: ayrıca kindle Türkiye’de ne zaman ne bütçe yetiştirebileceğiniz bir ingilizce kitap havuzu da sunuyor tabii. Sırf bu yüzden bile hiçbir rakibi yok benim gözümde.
0
sopiro
(30.12.17)
İlk e-reader edinince böyle bir hissiyat oluyor gerçekten. Hatta bir süre gitmiyor. Ama sonra alışıyorsun.

Mesela ben ilk aldığımdan beri hep İngilizce kitap okudum ilk türkçe e book okuduğumda da bir böyle alışamamıştım (saçma sapan bir durum aslında) ama sonra alışıyorsun hepsine. Yani demek istediğim bu alışkanlık meselesi, sacece şekille alaklı bir durum. İçerik önemli olan zaten. Bol bol kullanman lazım işte.

Benim hala alışamadığım durum kitap eğer çok sayfalı tuğla gibi bir kitap olunca oluyor...Yani evet yüzde , dakika falan yazıyor ama zihnimde konumlandıramıyorum kitabın neresinde olduğumu. Bitmeyecekmiş gibi geliyor. O yüzden hep contente bakııyorum ara ara açıp. İlla bir kuş bakışı görmem lazım nerdenb geliyorum neredeyim ne kadar kaldı falan..

Bir yandan da öyle tuğla gibi taşınmyacak kitabı cebinde taşıyor ve istediğin şekilde rahat rahat okuyabildiğin için yine de e reader çok kullanışlı.
0
AlsterWasser
(30.12.17)
bende hiç sıkıntı olmadı, zaten kurgu kitap(öykü, roman vs) okuyunca 2 satır sonra olaya girip kopuyorsun zaten fiziksel bağlamdan.
0
doxanikee
(30.12.17)
sadece basili kitaplarin agirligi ile okuyucu agirligi farki bile benim icin yeterli sebep. (genelde fantastik okudugumdan hepsi tugla gibi kitaplar)

bir de gecenin bir yarisi bir kitap aklina geldiginde ve sende olmadiginda erisip direk okumaya baslamak paha bicilemez = )

tatile ciktiginda yaninda kitap tasimak yerine kucucuk bir alet tasimaya daha girmedim farkederseniz = )
0
pwnography
(30.12.17)
(6)

araba çalıştırılınca gelen uyarı sesi

sarper361
Selamlar, Aracımda motor çalıştırıldıktan sonra 3 kere 3 kısa bipleme geliyor. Emniyet kemeri takmama sesiyle aynı. Ama takılı olsa da geliyor. Herhangi bir uyarı lambası yanmıyor. Google çaresiz kaldı. Nedendir acep?Fiat Punto 2012
Selamlar,
Aracımda motor çalıştırıldıktan sonra 3 kere 3 kısa bipleme geliyor. Emniyet kemeri takmama sesiyle aynı. Ama takılı olsa da geliyor. Herhangi bir uyarı lambası yanmıyor. Google çaresiz kaldı. Nedendir acep?

Fiat Punto 2012
0
sarper361
(30.12.17)
Araçta lpg var mı? LPg sistemi atiker veya lovato mu?
0
ceyhan prensi adana
(30.12.17)
Hava 3 derece ya da altında olduğunda da uyarı verir.
0
anarche
(30.12.17)
@ceyhan prensi adana Aynen hocam atiker.
0
🌸sarper361
(30.12.17)
Acaba lpg bakımı yapılmadığı için ötüyor olabilir mi? Babamın da kontak kapatınca ötüyor hatirlatma mahiyetinde.
0
ceyhan prensi adana
(30.12.17)
seçici anahtar regülatör ile komünike olamıyor olabilir.
0
goodz
(30.12.17)
@ceyhanprensi Daha 2 ay olmadı tüpü taktıralı ama tüpten olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Bi göstereyim.

@goodz nasıl anlayacaz hocam bunu?
0
🌸sarper361
(30.12.17)
(2)

Türk telekom - yurtdışında

tchuck
aşırı sinirliyim şuan ya.yurtdışına çıkmadan önce 5555'e "TARIFEM YURTDISINDA" yazıp gönderdim.ardından bana "tarifem yurtdışında aktif oldu. artık gün başı 14.90tl ödeyerek türkiyedeki tarifenizi yurtdışında kullanabilirsiniz" SMS'i geldi.sonra yurtdışına giriş yaptım.ve sms geldi "tarifen yurtdışı
aşırı sinirliyim şuan ya.

yurtdışına çıkmadan önce 5555'e "TARIFEM YURTDISINDA" yazıp gönderdim.
ardından bana "tarifem yurtdışında aktif oldu. artık gün başı 14.90tl ödeyerek türkiyedeki tarifenizi yurtdışında kullanabilirsiniz" SMS'i geldi.


sonra yurtdışına giriş yaptım.
ve sms geldi "tarifen yurtdışında kapsamında gece 00.00'a kadar yurtdışı kullanımlarınız yurtiçi tarifesinden ypılacak. bunun için de 14.90tl alınacak" diye.

bundan 10 dakika sonra başka sms geldi;

"yurtdışında yaptığınız görüşmelerden 6tl, internetten mb başı 25tl alınrı" diye.

ben de o sırada 20mb harcamıştım çünkü bana 15-20 dakika önce "tarifen yurtdışında aktif" mesajı gelmişti.

sonra türk telekomu arayıp durumu sordum.
"size yurtdışı aktif olmamış. dilerseniz 1gb interneti 25tl ye satalım" dedi. satın aldım. "kullanım gözükmüyor ama son 2 saat dahil değildir" dedi kadın.

bana o zaman 20mb kaçtı demektir bu?
ne yapacam ben amk?

hakkımı arayabileceğim biryer yok mu arkadaş?
bana "yurtedışında aktif" dediği için internetimi açıp kullandım. sonra diyor ki aktif olmamış.
bu benden 14.90tl günlük kesecek mi bir de bunun üstüne?

sokuca mböyle işe kafam allak bullak. 2 günlük tatile geldik şimdiden zehir oldu.
bana akıl verebilecek biri var mıdır?
0
tchuck
(30.12.17)
benim tarifem "yaz fırsatı 8gb" imiş.
geçerli tarife ise "yaz festivali 8gb" imiş.

ama bana "yurtdışında tarifen onaylandı." sms'i geldi. onaylanmadığına dair hiçbir sms gelmedi. ya başlayacam böyle işe ayaküstü 500tl mi kaçtı şuan bana gerçekten?
0
🌸tchuck
(30.12.17)
tüketici hakem heyeti?

şu an için yapılabilecek bişey yok gibi müşteri hizmetleri ile kavga etmekten başka. trye dönünce şikayet oluşturursun.
0
elorelia
(30.12.17)
(14)

Hayatımda hiç yılbaşı kutlamadım

uyusam iyi olur
Ve hiç parti vs. gitmedim. Otdan bir farkım var mı sizce?
Ve hiç parti vs. gitmedim. Otdan bir farkım var mı sizce?
0
uyusam iyi olur
(30.12.17)
Normal olan sensin. Belli yaştan sonra ne kadar boş işler olduğunu anlıyor insan. Sen erken anlamışsın.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(30.12.17)
hayatım boyunca tatile çıkmadım.
hayatım boyunca konsere gitmedim.

bence bunlar abes değil, bilakis.
0
regardless of what they say
(30.12.17)
kendini nasıl hissediyorsan osun. yılbaşı kutlamamak kimseyi ot yapmadığı gibi kutlamak da kimseyi "cool" yapmaz. benzer şekilde; yılbaşı kutlamayı "boş iş" olarak görüp yılbaşında hiçbir şey yapmamakla gurur duymayı da sağlıksız buluyorum. bunlar kişinin hayatında bir şeylerin eksik olduğunun, kendini ispatlamak zorunda hissettiğinin göstergesi benim gözümde. takılmayın bu kadar. eğlenmek mi istiyorsunuz? eğlenin. istiyorsunuz ama ortamınız mı yok? e sağlık olsun abi, olduğu zaman eğlenirsin. nedir yani amk yılbaşı işte, 2-3 gün tatil var, insan biraz daha farklı hissediyor, belki sevdikleriyle geçirmek istiyor o günü. belki dışarı çıkıp dağıtmak istiyor, belki oturup yalnız geçirmek istiyor, belki hiç mi hiç önem atfetmeyip uyuyarak giriyor. bu kadar kasmaya değecek konular değil. nasıl mutluysanız, nasıl hissediyorsanız öyle yapın. kompleksli insanların baskısıyla, yargısıyla hareket etmeyin.

yani şimdi ben yılbaşı kutlamaya "boş iş" demeyi de anlamıyorum. niye boş abi? insanların ertesi günün tatil olduğunu, yeni bir yıla başlayacaklarını bilerek sevdikleriyle vakit geçirmek istemesinin nesi boş? hiçbir şey yapmayınca neden daha "dolu" oluyor ki? ben bu zihniyeti anlamıyorum. ne istiyosanız, nasıl iyi hissedecekseniz onu yapın, başkalarının ne yaptığı neden bu kadar ilgilendiriyor ki?

muhafazakar ailede büyümüş, duyuru sahibinin deyişiyle "ot" gibi bir ergenlik geçirmiş; sonra laiklik, ateizm ve cehape zihniyetinin etkisiyle party boy olmuş birisi olarak iki ucu da gördüm. daha doğrusu, hangisini istediğimi düşündüm ve ona göre tarafımı seçtim. yılbaşı kutlamazken de aynı insandım, şimdi de aynı insanım. 31 aralık gecesi evde oturup mandalina yemekle alkol alıp dans etmek arasında temelde hiçbir fark yok. canım neyi istiyosa, o gün nasıl iyi hissedeceksem onu yapıyorum aq. bu kadar kasmaya gerek yok.

ayrıca içini rahatlatacaksa şöyle bi' şey söyleyeyim: donanımıyla, kültürüyle, birikimiyle duyurunun tamamını donunda sallayacak insanlar tanıyorum. evde oturacaklar yılbaşı gecesi. bu insanlar kutlasaydı ekstra "cool" olmayacaklardı. kutlamamaları da onların değerinden, karizmasından bir şey götürmeyecek. zaten yılbaşında eğlendiği için daha değerli veya iyi hisseden birinin hayatında ciddi sorunlar vardır. bunların sizi etkilemesine izin vermeyin. içinizden nasıl geliyorsa, nasıl daha iyi hissedecekseniz öyle yapın. dikkate almaya değecek mevzular bile değil.
0
der meister
(30.12.17)
@der meister kanka hem ortam yok hem de mümkün değil keşke olsa.
Yılbaşı kutlamak derken absürt bişey gelmesin aklınıza. Arkadaşlarla gecelere kadar takılmadım bile. Lanet olsun bir takım baskılar.
0
🌸uyusam iyi olur
(30.12.17)
canın çılgınca partilere katılarak kutlamak istiyor da uygun ortamlara giremiyorsan o sıkıntı ama yılbaşı kutlamamak senin tercihinse gayet normal bir durum.
0
nrmnm
(30.12.17)
yaş kaç hacu? 20-21'i geçmediyse dert etme. ben de öyle ortam hayvanı değilim ama belli bir yaştan sonra her şey çok değişiyor, onu rahatlıkla söyleyebilirim. yani 18-19 yaşındaysan canını sıkma. şimdi sen "gençliğimin zirvesindeyim ama dışarı çıkacak arkadaşım bile yok" diyosun belki ama yok öyle bi şey, daha önünde kocaman bi hayat var, elbet böyle kalmayacaksın.

20-21'den büyüksen, yine dert etme. ortam bulmak, arkadaş bulmak her zaman kolay olmuyor. canını sıkma. bugün yoksa yarın olur. kaldı ki gireceğin ortamın, edineceğin arkadaşın sana mutluluk vereceğinin garantisi de yok. instagram'da, facebook'ta herkesin mutlu olduğuna bakma. hepimiz kendimizi iyi göstermek istiyoruz. hiçbir şey siyah veya beyaz değil. güzel arkadaş ortamı sonsuz mutluluk, müthiş eğlence getirmiyor yani illaki. benzer şekilde, arkadaşsız veya ortamsız olmak da dünyanın sonu veya eşi benzeri olmayan bir mutsuzluk değil. kimse yoksa kendi kendine mutlu olmaya çalış. sevdiğin bi film izle, o güne özel farklı bi şey yap. ben geçen çakmağı yakıp ateşi yaladım mesela, dilim yandı amk. ilginç bi deneyimdi. yan masada oturan çiftin bakışını asla unutamayacağım. göz göze geldiğimizde gayriihtiyari el ele tutuştular sjfjfkl.
0
der meister
(30.12.17)
yok bence.
0
doxanikee
(30.12.17)
@der meister 23üm. Bu sene sanki 6 ay ömrü kalmış insanlar gibi bişeyler yapmak istiyorum amma olmuyor. Antidepresan ve hemen ardından içtiğim kahvenin etkisinden olabilir. Gerçekten arkadaş edinmekte ve sürdürmekte zorlanıyorum. İnsan tüm kankalarını lisedeyken bulmalıymış bunu farkettim. Üniversite arkadaşlarımda iyi zaten pek arkadaşım yok ama birisiyle gerçekten kafa dengiyiz ancak okuldan sonra yollarımız ayrılacak gibi.
Sanki herkes çok eğleniyormuş da bir ben öyleymişim gibi geliyor ki bence doğru bu düşüncem.

Senin canın çok sıkılmış yav ben henüz ateşi yalamadım. Ama her an yapabilirim aklımda bulunsun.
0
🌸uyusam iyi olur
(30.12.17)
ben çok kutladım ve inan bir çoğunu hatırlamıyorum. dolayısı ile kaybın yok dostum.
0
bruceandwayne
(30.12.17)
aynı yaştaymışız. abi bakma benim de böyle anlattığıma. düne kadar dünyanın belki de en mutsuz, en arkadaşsız insanıydım. sana tek diyeceğim şudur: önüne bak, ümidini kaybetme ve hayatın her zaman böyle kalmayacağını bil. o yüzden sen de yerinde durma. öyle klasik spor yap, şehrindeki etkinliklere katıl gibi ezbere sikimsonik tavsiyeler vermeyeceğim. sadece "hiçbir şey aynı kalmayacak" düşüncesini oturtmak bile seni büyük oranda rahatlatır psikolojik olarak. iyi hissettiğinde zaten hayatın da iyileşir. hala çok gençsin, çok genciz. can sıkacak bi durum yok. kesinlikle yalnız değilsin. kaldı ki iyi arkadaş bulmak, birileriyle kaliteli vakit geçirmek de öyle kolay bulunan şeyler değil; yani asla "herkeste olan bende yok" şeklinde bir düşünceye kapılma. sen normal bi insansın, herkesin gerisinde kalmış acınası biri değil. canını sıkma. pozitif ol. yılbaşı da kutlarsın, iyi arkadaş da edinirsin. yeter ki kendini salma, kendine değer ver. sonuç olarak sen sen olmadığın, kendini iyi ve güvenli hissetmediğin müddetçe ne yaptığının hiçbir önemi yok, her türlü mutsuz olursun.
0
der meister
(30.12.17)
doğum günü, yıl dönümleri, milli bayramlar, işyeri partileri, mezuniyet, balo, yılbaşı vs. birine veya hiçbirine değer vermeme özgürlüğüne sahipsin.
0
sporty
(30.12.17)
bir şeyin yargılanması için öncelikle taleplere bakmak gerekiyor.

Şöyle düzelteyim; mesela yalnızlık güzel birşey midir ? sorusunun cevabı; eğer bilinçliyse güzeldir. Kontrol edemediğin bir yalnızlığın varsa ise dünyanın en berbat şeyidir(yalnızlık Allah'a mahsus). hatta işkence tekniklerinde bu konu tonla işlenmiştir.


Yani, bu yılbaşıı, partyboy v.s muhabbeti de tamamen; ''ihtiyaç'' kavramıyla alakalı, eğer gitmek istiyor da gidemiyorsan problem. Ama zaten hiç gitmek istemediysen bir eksiklik değil.

Bir de genel yaklaşım var; versen nefessiz şeyapacak insanların ulaşamayınca ''amaaaan onlar da boş işler'' demesi genel bir yaklaşım, (bkz: pis gurur)

Yani konunun temeli, isteyip istememekle alakalı, eğer partiye gitmek yılbaşı kutlamak istiyorsan bi' dene. Ama yok abi, ben şu an içinde durduğum yerden dolayı zamanım yok diyorsan zaten ihtiyacın yoktur.

Bu hayatta insan öncelikleri hamlelerini belirler. Yani önce bi' kendi önceliğine bak, ondan sonra gitmek istiyorsan da bi' dene. İstemiyorsan zaten problem yok, otlukla bir ilgisi de yok, hatta istemeyen adam için, partici çocuklar ot gibi yaşıyordur. Olayın tersi de mümkün.
0
mete kudur
(30.12.17)
açıkçası güzel kardeşim partiye gitmemek sana acı, elem,keder, ızdırap veriyorsa bu bir ihtiyaçtır git eğlen :D
0
regardless of what they say
(30.12.17)
bin tane sınava girip çıkıyoruz, proje hazırlıyoruz, işe gidiyoruz, koşturuyoruz; sevdiklerinle bir araya gelip bir şeyler yiyip içmek, müzik dinlemek, dans etmek, hayatın stresini geride bırakıp eğlenmek çok güzel. ama kimi yalnız kalarak veya hiçbir şey yapmayarak mutlu oluyorsa bu da normaldir, seçimdir, kişilik özelliğidir. değil mi?
0
hadi ya la
(30.12.17)
(1)

samsung s6'nın açılamama sorunu

idily
başlıkta da belirttiğim gibi samsung s6 telefonum açılma problemi yaşıyor.Öncelikle tam sebebini bilmesem de -telefona su kaçması, yere düşürme olaylarından ötürü olma ihtimali yüksek- telefonum haftada bir, daha sonra 3 günde bir ve en son sarjdan çıkarınca direk kapanmaya başladı.Ben de haliyle iş
başlıkta da belirttiğim gibi samsung s6 telefonum açılma problemi yaşıyor.Öncelikle tam sebebini bilmesem de -telefona su kaçması, yere düşürme olaylarından ötürü olma ihtimali yüksek- telefonum haftada bir, daha sonra 3 günde bir ve en son sarjdan çıkarınca direk kapanmaya başladı.Ben de haliyle işinin ehli bi servise verdim -samsung'un kendi teknik servisine değil- Çalışan kişi kontrol ettti, baktı, kısa devre sorunu olduğunu söyledi ve halletti. Hallettikten sonra 1 buçuk-2 ay gayet sorunsuz bi şekilde telefon çalıştı.
3 gün önce sebebini henüz anlamadığım bi şekilde kapanma sorunu tekrar oluştu. Aklıma gelen ilk neden başka bi sarj adaptörünü powerbank kablomla kullanmak oldu.
Acaba yine kısa devre mi yaptı, yoksa sorun bambaşka bi şey mi? batarya kalibrasyonu vb. şeyler ile bu sorunu giderebilir miyim? ayrıca şu an telefon komple kapanmış durumda, sarja taktığımda açılıp kapanıyor tamamen, ne yapabilirim?
0
idily
(30.12.17)
Selam,

Muhtemelen bataryanız arızalanmış olabilir.
Batarya kalibrasyonu diye bir şey yoktur, yapan var ise de yalandır inanmayın. Sadece pil değeri ölçülebilir, pil ömrü ya da döngüsü ölçülebilir fekat batarya kalibrasyonu diye bir şey yoktur. Genel servis zırvasıdır.

İlk tavsiyem bataryayı değiştirip orjinal ya da muadil bir şarj cihazı ve kablo kullanmanız olur.

İkinci tavsiyem bataryanın kontaklarını pamuk ve var ise tiner yoksa kolonya ile silip arkasından bi poşete koyup buzdolabının buzluğunda 20dk bekletip ondan sonra denemek.

Baktınız olmuyor, garanti süresi geçmemiş ise servise verin demek isterim fekat daha önce farklı bir servise vermişsiniz. Bu yüzden yetkisiz müdahale diyerek tuzlu bir fatura çıkartabilirler. (burda tercih sizin)

Youtube üzerinden "S6 disassembley" diye aratarak sökme videosundaki adımları izleyerek yavaş yavaş açın cihazınızı. Anakartı tiner ve bir fırça yardımıyla temizleyin. Bu da işinizi çözmezse bilin ki anakart ile ilgili bir sıkıntı var.

Umarım sorununuz çözülür, geçmiş olsun.
0
allegrezi
(31.12.17)
(8)

alişan, mehmet ali erbil gibi adamlarda nasıl bir tılsım var (fotoğraflı)

gonul_isleri
nedir bu işin sırrı? para demeyin, sadece parayla olacak iş değil bunlar çünkü.
nedir bu işin sırrı? para demeyin, sadece parayla olacak iş değil bunlar çünkü.
0
gonul_isleri
(30.12.17)
çünkü ünlüler ve paraları var. ayrıca dışarıdan bakınca eğlenceli insan intibası oluşturuyorlar. bana göre değil, bu kızlara göre.
0
nickini degistiren yazar
(30.12.17)
yanında iyi vakit geçirdiği herkesle olabilir kadınlar. Öyle tılsım falan gerek yok. Kaldı ki ünlü bu insanlar.
0
goodz
(30.12.17)
para değil derken şunu diyorum; isterlerse bunların 100 katı kadar parası olan, çok daha yakışıklı çok daha doğru düzgün kişileri bulabilirler.
0
🌸gonul_isleri
(30.12.17)
alişanı bilemeyeceğim ama mali düz memur olsa yine yolunu bulurdu o karakterle. kaldı ki bir ton parası ve ünü var.
0
nrmnm
(30.12.17)
İki örneğin birbiriyle alakası yok. Mehmet Ali Erbil modern bir şaklaban gibi dursa da inanılmaz bir altyapısı olan bir adam.

Sadece para değil, şöhret. Bak, Alişan'ı biz bile tanıyoruz ama Cumhurbaşkanı Danışmanı Vedat Soyözoğlu'nun partneri olsalar kimse tanımaz.
0
yirmisantim
(30.12.17)
i.internethaber.com

* demet'le cem'in boy farkını gösteren birçok resim vardı, sildirtmişler mi ne yapmışlar bulamadım.
0
herhaltibiliyoring
(30.12.17)
zekası gelişmemiş çok fazla insan var.
0
silver apple
(30.12.17)
tılsım mılsım yok. para+şöhret. sadece paralı veya sadece şöhretli olması bile yeterli.
0
tabudeviren
(30.12.17)
(6)

Kuaföre sürmesi için kendi ojeni götürmek

regina phalange
Çok mu abes? Bugun farklı bi kuaföre gitmek zorunda kaldım yüne cebimde kendi ojemi götürdüm. Kız ilk defa görmüş gibi şaşırdı falan. Çok mu abes yani kimse mi götürmüyor benden başka
Çok mu abes? Bugun farklı bi kuaföre gitmek zorunda kaldım yüne cebimde kendi ojemi götürdüm. Kız ilk defa görmüş gibi şaşırdı falan. Çok mu abes yani kimse mi götürmüyor benden başka
0
regina phalange
(30.12.17)
hiç kuaföre gidip oje sürdürmedim ama gayet normal geldi.
0
elorelia
(30.12.17)
Kuafore kendi manikür setini bile götürenler var. Abes degil yani
0
aquarium
(30.12.17)
Her kuaförde her oje olmuyo hatta bazıları bozulmaya yakın ojeleri falan kullanıyor. Manikür zaten hijyenik olması gereken bi olay kendi törpün makasın ojen neden garip olsun
0
eatpraylaw
(30.12.17)
Abes değil.
0
yirmisantim
(30.12.17)
Gayet normal. Hatta herkesin tırnağına sürülen ortak bir şeyi kullanmamak en doğal hakkın.
Aquarium’un dediği gibi manikür setlerini insanlar hep kendisi götürüyor hijyenik açıdan doğru olanda bu zaten.
0
bubiruyaolmali
(30.12.17)
Ben kendi manikür takımımı ve ojemi götürürüm hep. Takıma mirin kırım ediyorlar ama ojeye bir şey diyen olmadı.
0
orange coffee
(30.12.17)
(4)

Düne kadar wikipedia'ya kablonet ile bağlanabiliyordum. Fakat bugün yok

winston insani
Merhaba,Düne kadar, evet gerçekten de 29 aralık'a kadar `wikipedia` ya google dns kullanarak ulaşabiliyordum.Fakat bugün ne `google dns` ile, ne de `open dns` ile erişemiyorum.Biliyorum vpn kullanarak veya başına sıfır koyarak erişebilirim, ama neden yapayım ki?Benim gibi aynı şeyi yaşayan oldu mu?
Merhaba,

Düne kadar, evet gerçekten de 29 aralık'a kadar wikipedia ya google dns kullanarak ulaşabiliyordum.

Fakat bugün ne google dns ile, ne de open dns ile erişemiyorum.

Biliyorum vpn kullanarak veya başına sıfır koyarak erişebilirim, ama neden yapayım ki?

Benim gibi aynı şeyi yaşayan oldu mu?
0
winston insani
(30.12.17)
evet kablonet kullanıyorum ve eskiden vpnsiz girebildiğim çoğu siteye giremiyorum iki gündür.
0
king lizard
(30.12.17)
Bir ay kadar önce sanırım, TTNET için de DNS'ler sonuç vermemeye başladı; Google DNS, Open DNS, Yandex DNS dahil hiçbiri yanıt vermiyor maalesef. Sanırım bayağı genel bir engelleme mevcut olsa gerek. Opera'nın dahili DNS'i de işe yaramıyormuş sanırım, kullananlar bilahare belirtir yorumunu fakat en mantıklı çözüm VPN galiba.
0
tel tokasini duzelten samuray
(30.12.17)
Superonline'da başından beri açılmıyordu. Wikizero'dan giriyorum ben de.
0
orient blue
(30.12.17)
ip ban wins!
0
regardless of what they say
(30.12.17)
(1)

Anlam bozulmasi

dedim dedim de kime dedim
Here, there we areWaiting for the futureAnd keeping our souls aliveDerken here there we are anlam bozulmasina sebep veriyor mu?
Here, there we are
Waiting for the future
And keeping our souls alive

Derken here there we are anlam bozulmasina sebep veriyor mu?
0
dedim dedim de kime dedim
(30.12.17)
yok.
0
baldur2
(30.12.17)
(12)

Popom çok mu büyük (capsli)

apolitikherif
Pantolon alırken bel bacak tam otururken kase kısmında hep sıkıntı yaşıyorum.Üst bacaklar da keza öyle. Bilmiyorum nasıl görünüyor. Dışardan bakan birisi "ıyy kadın poposu gibi" diyor mudur?Salonda daha fazla göt bacak çalışmak görünüm açısından daha iyi bir sonuç verir mi yoksa daha fazla büyüdüğüy
Pantolon alırken bel bacak tam otururken kase kısmında hep sıkıntı yaşıyorum.
Üst bacaklar da keza öyle.

Bilmiyorum nasıl görünüyor. Dışardan bakan birisi "ıyy kadın poposu gibi" diyor mudur?
Salonda daha fazla göt bacak çalışmak görünüm açısından daha iyi bir sonuç verir mi yoksa daha fazla büyüdüğüyle mi kalır?

İşte o capsler;

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
0
apolitikherif
(30.12.17)
Oo cıplağh ifşa. Popo iyidir kadında da erkekte de.
0
pastörizesüt
(30.12.17)
çok büyük falan değil, bence nefis bir göt #nohomo
0
der meister
(30.12.17)
Gayet iyi.
0
mutekebbir
(30.12.17)
çok normal, kuru göt olmaktan çok çok iyidir.
0
John Bloor
(30.12.17)
sağlıklı görünüyor. abartı bir şey yok
0
MtKrt
(30.12.17)
sanırsam kadınların sevdiği bir göt erkekte.yani iyi gibi.
pantolon için de kendi kalıbını bul oradan devam et.jean bulmak sıkıntılı bir olay.
0
high hopes of the sozluk
(30.12.17)
Popo değil, sırt ifşası olmuş. :)

Erkekler dalga geçer ama kadınlar erkekte böyle popo severler.
0
yirmisantim
(30.12.17)
Pantolonlarını zaten kase kısmına göre almalısın bunu bu yaşta öğreniyorsan üzücü... Sonra bacakları sevmediysen daralttırırsın ya da skinny kesin falan alırsın.

Popo gayet güzel. Yolda görsem bakarım :d
0
eatpraylaw
(30.12.17)
Yürürken loblar sallanmıyorsa ve kırıtmıyorsan sorun yok.
0
uyusam iyi olur
(30.12.17)
Yolda görsem bakarım +1 güzel popo :)
0
naksidil
(30.12.17)
Popo sorusu bahane :))
0
cok iyi yol
(30.12.17)
nefis hahaha
0
powerpufgirl
(31.12.17)
(2)

Terzi kaynaklı birleştirme

simderun
Merhaba sevgili kullanıcılar. Kaynak teknolojisinde "terzi kaynaklı birleştirme" diye bir terim var mıdır? Cevaplarınız için teşekkürler.
Merhaba sevgili kullanıcılar. Kaynak teknolojisinde "terzi kaynaklı birleştirme" diye bir terim var mıdır? Cevaplarınız için teşekkürler.
0
simderun
(30.12.17)
Orjinalinde urunu hizmeti tarif ederken tailor made terimi kullanilmistir.tailor made solutions gibi biriside onu oldugu gibi cevirmistir.
0
duptıs
(30.12.17)
belki cevabı bulmuşsundur hocam ama aklıma şimdi geldi belki dikiş şekilleri zig zag olsun anlamında kullanılıyor olabilir mi yüksek ısıl iletkenliğe sahipse malzeme daha fazla ısı girdisi sağlamak amacıyla.
0
kararsızataletfilozofu
(30.12.17)
(2)

kazak isimlerindeki bek'in anlami

000000
nedir bilen var mi?
nedir bilen var mi?
0
000000
(30.12.17)
bey demekmiş ve kadın adlarında da kullanılabiliyormuş.

kaynak: www.dilarastirmalari.com

pdf dosyasının beşinci sayfasının en altında yazıyor. "bek ile biten erkek isimleri" kısmındaydı sanırım, nogay türkçesinde bey anlamına geldiği de ayrıca yazılmış.
0
der meister
(30.12.17)
Bey demektir, bir Kazak arkadaşımın adı bek ile bitiyor.
0
tahin pekmez yoğurt
(30.12.17)
(1)

milano isviçre tarafları gezi programı

kelepir
sevgili ayhan sicimoğulları, milano, isviçre taraflarına gitcem nerelere gideyim ? milanodan isviçreye nasıl gidilir? özellikle kayak merkezlerine. gidip gezen gören bilen varsa bir şeyler yazarsa çok iyi olur. teşekkür ederim.
sevgili ayhan sicimoğulları, milano, isviçre taraflarına gitcem nerelere gideyim ? milanodan isviçreye nasıl gidilir? özellikle kayak merkezlerine. gidip gezen gören bilen varsa bir şeyler yazarsa çok iyi olur. teşekkür ederim.
0
kelepir
(30.12.17)
Tren en kolayı olur heralde
0
chavezding
(30.12.17)
(2)

Bir Çekmeceyi Kapatmadan Diğerini Açamamak

dave87
Çekmeceli kesonlar, dolaplar vs bu şekilde yapılıyor ya artık, bunun sebebi nedir?Elin iki çekmece arasına sıkışmasını engellemek için mi?
Çekmeceli kesonlar, dolaplar vs bu şekilde yapılıyor ya artık, bunun sebebi nedir?

Elin iki çekmece arasına sıkışmasını engellemek için mi?
0
dave87
(30.12.17)
Aşağıdaki cevap bana mantıklı geldi. Kesonların ya da dolapların devrilmesini önlemek için diyor. İkinci üçüncü çekmeceyi açarsan ağırlık merkezi öne geliyor çünkü.

answers.yahoo.com
0
gkn
(30.12.17)
John Bloor
(30.12.17)
(5)

ilaç, rapor, reçete

siradam
merhaba, dün akşam ilaçlarımdan birinin bittiğini farkettim. kırmızı veya yeşil reçete değil ama raporum olduğu için ücretsiz 3 tane alabiliyordum ilgili branş doktorunun yazdığı reçeteyle. acile gitsem branş doktoru olmadığı için 1 tane alabiliyorum sanırım. pazartesiye kadar kendim satın alsam dah
merhaba, dün akşam ilaçlarımdan birinin bittiğini farkettim. kırmızı veya yeşil reçete değil ama raporum olduğu için ücretsiz 3 tane alabiliyordum ilgili branş doktorunun yazdığı reçeteyle. acile gitsem branş doktoru olmadığı için 1 tane alabiliyorum sanırım. pazartesiye kadar kendim satın alsam daha düşük dozunu sistemde elimde var görünür mü? pazartesi tekrar alabilir miyim reçete ile? ne yapayım?

teşekkürler.
0
siradam
(30.12.17)
reçetesiz ilaçsa sizin aldığınız nerden belli olacak ki? bi kutu parol alınca sisteme onu işlemiyolar şu kişi aldı diye.
0
elorelia
(30.12.17)
Paranizla aldiginiz sisteme girilmiyor. Gorunmez.
0
dilemma of subscribtionability
(30.12.17)
recetesiz aliniyorsa bir yere islenmez.
0
e haliyle
(30.12.17)
kimliğe işliyorlar sanıyordum. teşekkürler :)
0
🌸siradam
(30.12.17)
Eczacı ile aranız iyi ise, sürekli alışveriş yaptığınız eczacı ise ilacı alıp sonra reçete ile gittiğinizde işlem yapıp yeniden hesap yaptırabilirsiniz.

Tabi ilaç pahalı ve buna değen bir şey ise.
0
John Bloor
(30.12.17)
(1)

excel-vba dolu hücreleri seçmek

kablelvuku
1. sayfada b2:b655 arasında bulunan dolu hücreleri kopyalayıp 2. sayfaya transpose olarak nasıl kopyalatabiliriz
1. sayfada b2:b655 arasında bulunan dolu hücreleri kopyalayıp 2. sayfaya transpose olarak nasıl kopyalatabiliriz
0
kablelvuku
(30.12.17)
sub kablelvuku()

k = 1
For i = 2 to 655
If Sheets(1).Cells(i,2) <> "" Then
Sheets(2).cells(1,k) = Sheets(1).cells(i,2)
k = k + 1
End IF
Next i

End Sub
0
cakabo
(30.12.17)
(1)

Üzerine koyulan nesnenin sıcaklık bilgisine bilgisayara göndermek

bir peynir kutusu kibrit
Siz nasıl bir çözüm bulurdunuz? Tasarım da önemli olacağı için arduino düşündük ama çok kaba olacaktı..
Siz nasıl bir çözüm bulurdunuz? Tasarım da önemli olacağı için arduino düşündük ama çok kaba olacaktı..
0
bir peynir kutusu kibrit
(30.12.17)
Ne kadar küçük bir alanda çalışılacağını bilmiyorum ama düzgün bir termistörden aldığım direnç değerinin sıcaklık skalasına göre bir algoritma geliştirir, hassasiyeti işimi görüyorsa arduino NANO ile bilgileri yollardım. O da büyük olacaksa arduinoyu programladıktan sonra atmel yongayı çıkarır kendi board'uma lehimlerdim.
0
vito andolini
(30.12.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.