[]

Şamanizm hakkında kitap

Merhaba arkadaşlar,

Örnek olarak Şamanizm diye girdim ama öncelik o olsun. Bu tip inanışları anlatan en objektif ve en güncel kitaplar hangileri? Hangi yayınevleri bu konuda daha olumlu izlenim verdi? Tavsiye edebilecek kaynaklarınızı belirtebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

 
  • simderun  (09.01.18 20:39:38) 
  • binder dandet  (09.01.18 21:04:47) 
"Oktan keleş" onun yazdığı her şeyi okuyun katıldığı her programı izleyen. Bu ülkede bu konu hakkında konuşan yegane insandır.
Bir de öteki gündem programının "hıdrellez" bölümünü youtube de bulup mutlaka ama mutlaka seyredin. Dikkat cansu canan'ın sunumu olacak. Bir de buket uzuner'in su ve toprağı var ama fazla sığ.

  • kirmizipilotkalem  (09.01.18 21:08:53) 
Mircea eliade'ye kesinlikle +1 tabii ki.

Onun dışında sadece türkçe aradığını varsayarsak michel perrin - şamanizm, ümit hassan - eski türk toplumu üzerine incelemeler.

Özellikle eliade ve ümit hassan'ın akademik anlamda aşırı doyurucu olduklarını düşünüyorum. Hurafe 'araştırmacılara' aman dikkat!

Genel olarak dinler hakkında da bir soru sormuşsun. İlk akla gelen yine eliade ve dinsel inançlar ve düşünceler tarihi (3 cilt).
  • protector  (09.01.18 22:25:55 ~ 22:46:45) 
joseph campbell'ın tanrının maskeleri serisi yeniden basıldı edinmeni tavsiye ederim.
ilkel mitoloji, doğu mitolojisi, batı mitolojisi ve yaratıcı mitoloji baslıklarıyla yazmış.
şamanizm özelinde ise prof.dr. fuzuli bayat'ın çalısmaları oldugunu biliyorum. şu an türk kültüründe kadın şaman kitabına bakıyorum bayağı iyi.
bir de tabii bahaddin ögel-türk mitolojisi'ne bakmalısın.
mircea eliade'ın yeni basılmış kitapları var dergah ve alfa yayınları'ndan onları da incelemek gerek henuz bakamadım.
  • river song  (09.01.18 22:43:39) 
Şamanizme giriş - hasan çördük


  • [GODDARD]  (10.01.18 04:34:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.