[]

telefonumun çatlak camını değiştirttim yeni bir sorun çıktı? yardım.

arkadaşlar merhaba,

cadde üzerindeki bir teknik servise telefonumu verip ön camı ve kasasını değiştirttim. (samsung a5 2017 model)

telefonu eve getirip hadi bir deneyeyim, güzel güzel konuşabilecek miyim dedim tamirden sonra ve arkadaşlarımı aradım.

benimle konuşan kişiler sürekli kendi seslerini duyduklarını ve iletişimi iyi kuramadıklarını söyledi. sonra ben cep telefonumla annemin cep telefonunu aradım ve konuşmak için annemin cep telefonunu kullandım kendi telefonumu da anneme verdim. onların ne yaşadığını anlamak için. gerçekten de kendi söylediklerimi rahatsız edici bir biçimde duyduğumu gördüm ve hiç hoş değildi.

bu olay tamirden sonra oldu. sizce parçalar sökülüp tekrar takılırken zarar görmüş olabilir mi bazı parçalar. aranızda telefon tamircisi veya bu işlerden anlayan var mı? tamir eden dükkanı aradığımda bunun kendilerinden kaynaklı olmadığını telefonu fabrika ayarlarına döndürürsem düzelebileceğini hatta dinleniyor olduğumu söyledi. telefonumu tamir edenler 180 gün de garanti verdiler hatta.

ne yapmam gerek ?

 
çok benzerini başka bir telefonda (iphone 5) tecrübe ettim, ekran değişiminden sonra sesim karşı tarafa robotik gidiyordu ve ne dediğim anlaşılamıyordu. yaşadığım tecrübeyi aşağıda detaylıca anlatıyorum.

değişimden sonra yeni gibi olan telefonumla hemen bir görüşme yapayım dedim, o görüşme patladı. başka birini arayayım dedim, yine anlamsız cızırtılar falan, kulaklıkla denedim, ses normal çıkıyor. ekranı yaptırdığım telefoncuya geri götürdüm, böyle böyle oldu dedim, tekrar aldılar iki saat sonra gel dediler. gittim, sizin hoparlör patlamış (para istiycek ek olarak çünkü) bozukmuş herhalde şimdi deneyin dedi alan çocuk, denedim çalışıyo ama uyuz oldum böyle bir sorun yoktu ve ben size bilmemkim burayı önerdi diye geldim dedim, öyle diyince hmm bizim hatamız değil ama sizi üzmeyelim bizden olsun dediler. telefonum düzeldi, ben de evime döndüm. ekran değişiminde sıklıkla yaşanan bir problem bu birkaç kişiden daha benzer hikayeler duydum. ya da aslında problem yok, tamirciler bizi kazıklamak istiyor :(

kıssadan hisse: sonradan problem yaşamamak adına telefonu teslim ederken bozuk olan şey dışında herşeyin çalıştığını göstermek, kayıt altına almak elzemmiş.
  • evde liyakat kalmamis  (09.01.18 21:41:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.