[]

Ne yapmalı? -kariyer planlamali soru-

Ozel bi universitede araştırma gorevlisiyim su an, akademiyi seviyorum ama bulundugum ortamı ortamdaki kisilerden dolayi sevmiyorum. Baska bir universitede yuksek lisans yapiyorum ve en kotu ihtimalle eylule mezunum diye düşünüyorum.
Aslinda yurtdisi doktora planlarim var ama artik katlanamaz hale geldim ve çıkar yol arıyorum. Cok oznel bir soru olsa da siz olsaniz napardiniz merak ediyorum.

Seceneklerimden ilki daha uzak bir yerde daha az maasla işe girmek. Aslında beni ileride mutlu edebilecek bir şey, su an emin olmasam da.

Ikinci seçeneğim, bulundugum il dışında devlet universitesi kadrosu kovalamak.

Son seçeneğim bu ortama haziran-eylul bir şekilde katlanip, sonrasinda yurtdisinda doktoraya devam etmek.

Ne yapmali, karar veremiyorum.

~ basvurmayi planladigim ulkeler almanya ve/veya ingiltere

 
Akademisyen olmak istemiyorsun gibi algıladım. Eğer öyleyse hiç doktorayla vakit kaybetme. Beş yılda iyi bir şirkette iyi bir pozisyona gelebilirsin yüksek lisansı bitirdiğin takdirde. Ben akademisyenlik istediğim için İngilizce konuşulan bir ülkede doktora yapabilirdim ancak. Yurt dışı çok genel bir ifade. Bir de doktora sonrasında Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorsam yurt içinde yapardım doktorayı macera peşinde değilsem.


  • dissendium  (09.01.18 19:10:30) 
Son seçeneğim bu ortama haziran-eylul bir şekilde katlanip, sonrasinda yurtdisinda doktoraya devam etmek.

Budur. Hepimizin memnun olmadığı şeyler var. Biraz sabret. Sonra doktora ile yeni bir rota çizersin kendine.

@Dissendium

Yurtiçinde kadro alabilmek için yurtdışı tecrübesi epey mühim. Yani doktora sonrası yurda dönecekse bile makul olan gitmesi.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (09.01.18 19:59:53) 
her türlü yurtdışı.


  • passion rules the game  (09.01.18 20:13:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.