[]

arabanın ışıklarına ne oldu?

babamın 1991 model renault 21 concorde arabasını kullanıyorum (bunu çok yeni, her tarafı elektronik zımbırtılı sensörlü bir model olmadığını belirtmek için söyledim).

sabah park yerinden geri geri gelirken arkadaki çöp konteynırına hafifçe dokunmamla birlikte, sapına mı denk geldi nedir, sol arka stop lambası kırıldı. o şekil tamirciye gittim, stop lambasını değiştirttim. yeni ampul de taktım dedi. acelem vardı kontrol edemedim orada. farkına da varamadım. geldim karanlık otoparka girince farları yaktım, o da ne?

gösterge ışıkları yanmıyor (farları yakmadan önce yol bilgisayarı aydınlık, ama farı yakınca sönüyor). dijital saat yanmıyor (farı açmadan önce yanıyor). sağ arka park yanıyor, sol arka park (kırılan) yanmıyor. frene basınca stopların ikisi de yanmıyor (ki park lambasıyla çift devreli ampul). ön sis farları yanmıyor, kapıyı açınca içerideki lamba yanmıyor ama düğmesini açınca yanıyor. farlar açıkken kapıyı açınca ötmesi lazım, ötmüyor. radyo çalıyor, korna çalıyor, kısa ve uzun farlar yanıyor, sinyallerin altısı da yanıyor. camlar açılıyor (gerçi sadece sürücü camını denedim). silecekleri denemedim.

ulan altı üstü arka stop lambası kırıldıydı. araba komple karanlığa gömüldü. sigortası mı attı acaba, ama bir sigorta bu kadar ayrı ışığı söndürür mü? aynı anda kaç sigorta atmış olabilir? başka bir şey mi oldu nedir?

gerçi şunu da belirteyim. sabah stop lambası kırılınca farları açtım, içine elimi sokup ampul yanıyor mu, yolda frene basınca yanar mı diye kurcaladım, ilk başta yanıyordu, kurcalarken duyundan ayrıldı ve söndü. ben de öyle bıraktım. o arada sigortaları mı attırdım acaba? sigorta şemasına bakıyorum, bu dediklerimin hepsi başka sigortalara bağlı.

ne olmuş olabilir?

 
tamirci tekrar gidemeyeceğim kadar uzakta. tanıdığım bir tamirci değil. iş için gittiğim sanayi sitesinde kapısında renault yazan rastgele bir servise girdim.

dediklerinizin ikisi de olamaz. elektrik tesisatıyla oynamasını gerektirecek bir şey olmadı ki ayar falan uğraşsın.

yeni nesil verimli ampul de olamaz. ampul yanmıyor ki yanınca fazla akım çekip diğerlerinin hakkını yesin.

hatta şimdi siz öyle diyince hatırladım, stop lambası daha kırık halde giderken sis var diye farları yaktım, yol bilgisayarı ve saatin ışıkları gitti. ben de dediğiniz gibi ışıklar yanınca onlar kısıldı zannettim (zira kendi arabamda öyle oluyor). yani daha tamirciye giderken de bu böyleydi muhtemelen. tamirci yapmadı, ben yaptım ne yaptıysam.
  • kibritsuyu  (09.01.18 18:03:38) 
sigortası falan atmıştır oto elektrikçisi halleder gibime geliyor


  • argent dawn  (09.01.18 18:13:29) 
Üç ayrı sigortası atmış.


  • kibritsuyu  (09.01.18 21:22:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.