[]

ergenlik mi bu?

yakın zamanda bir kadınla tanıştım. 32 yaşında. küçük yaşta evlenmiş ve hemen 2 çocuk yapmışlar. sonra ayrılmışlar, çocuklar babalarında kalmış. yakın zamanda baba vefat etmiş, çocuklar anneye geri verilmiş.
kocasından maaşı ve kendi çalıştığı işinden kazandığı parayla geçiniyorlar.
çocuklardan büyüğü 14 yaşında ve anneden nefret ediyor (sen bizi bıraktın gittin düşüncesiyle). aslında çocukların tavrı genel olarak herkese karşı çok kötü. sultanbeyli taraflarında oturuyorlar. büyük çocuk şimdiden sigara falan içiyor. sanki gelecekte psikopat olacak gibi. herkese atar gider yapıyor. bu durumu düzeltmek için ne yapmak lazım? kime nereye başvurulmalı? psikolojik destek mi lazım? yoksa ergenlik bu olur öyle mi?
özellikle çocukların gelecekleri hiç umut verici gözükmüyor.

 
Ergenlerin durumu yaşadığı çevreyle tespit edilir. Annesi nasıl biri, eğitimli mi? Çocuğunun durumunu idrak edebilecek ve gerektiğinde önlem alabilecek vizyona sahip mi? (Çoğu anne değil.)

Yaşadığı çevre, okul, arkadaş, mahalle nasıl bir yer?

Bunları bilmeden çocuğun gelecekte suça meyilli olup olmayacağını kestiremezsiniz. Özellikle aile dışı çevre çok önemli: arkadaş, mahalle vs.
  • amortisman  (09.01.18 01:04:34) 
anne eğitimli değil. şu anki durumun farkında ama önlem alabilecek gibi durmuyor.
çevre, mahalle, okul hepsi kötü.

  • toucheamore  (09.01.18 01:34:57) 
o çocuktan bir bok olmaz o zaman. bir de biraz dindarlık/milliyetçilik varsa (ki bu yaşta her çocukta olur sanırım - hele ki bu boktan eğitim sistemiyle) hepten kayıp o bebe. 1-2 seneye mahallenin namusundan filan konuşmaya da başlar, anasının cebinden para çalmaya da. şaşırmam.

kayıp bilmem kaç neslin kayıp bilmem kaç milyon üyesinden birisi işte...
  • cagdas donem kuramcisi  (09.01.18 01:46:53) 
Durum pek parlak görünmüyor o zaman. Bu işin uzmanı değilim ama kısa süreli psikolojik desteğin pek de yararlı olacağına inanmıyorum.

Ergenlik bu deyip geçmemelisiniz ama. Çocuğu bulunduğu şartlardan bir şekilde çıkarmak gerekiyor. İmkanınız varsa fiziki olarak çıkarın (semt, mahalle, okul değişikliği vs) Eğer buna imkanınız yoksa enerjisini başka yerlere aktarmasına vesile olabilirsiniz. Bir hobi edinmesi faydalı olabilir. Spor, müzik vs.

İnternette neler yaptığını da sürekli olarak kontrol etmek gerekiyor ayrıca.
  • amortisman  (09.01.18 01:58:20) 
Sultanbeyli'de, parçalanmış ailede çocuk yetiştirmek. Büyük üçlü bir araya gelmiş yapacak bir şey yok.

Çocukların hayatını değiştiremiyorsanız bu şartlar o çocukları çok büyük ihtimalle bombok insanlara çevirir.
  • bos gezenin bos ustasi  (09.01.18 03:13:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.