[]

Kısa saç modası

Bir tane reklam gelmiş maile, bakınca fark ettim.

Ya şu kısa saç olayı çok kötü değil mi? Hala yok herhalde ama neden küçük kızların saçlarını böyle kestiriyordu yani yetişkinler? Çok kötü görünmüyor mu? Tam bir facia bence

i.hizliresim.com

 
Fotoğraf 90'larda çekilmiş sanırım. O dönem facia değildi demek ki. Moda zaten dönemsel bir şey değil mi?


  • amortisman  (09.01.18 02:31:39) 
Bence cok tatli.


  • imelih  (09.01.18 05:12:38) 
O donem facia degildi +1 ve okul kurallari geregi kestirmek zorundaydik. Bir de o donemlerde benim yasadigim yerler "Uzun sac koylu saci gibi" derler ve asagilarlardi. Bilmiyorum, her yerde o onyargi var miydi. Upuzun, prenses model saci olan yoktu pek.

Bir de o donem kisa saca kuyruk modasi vardi. Saci erkek gibi kipkisa kestirip arkadaki bir tutam sac uzun birakilirdi, Hatta basligi var (bkz: kuyruk birakmak) Hepimiz adeta bir Anakin Skywalker idik. Varsan baksan o fotograftaki kizlarin bir kisminin saclarinin arkasinda kuyruk vardir.

Bir de Bendeniz vardi, onun saci da kuyruklu degil ama boyle bir degisikti.
img01.alkislarlayasiyorum.com
imgkelebek.hurriyet.com.trüzelim/814/BENDENİZ%202009/06.jpg
Onun da arkasinda ucgen seklinde bir cikintisi var. Duz kut sac degil yani. Surada klibinde var.
www.youtube.com
www.sekeryapim.com
Bu asiri moda olmustu. Cok vardi Boyle kestiren.

Ayni donemden. Sezen Aksu'dan Bendeniz saci.
i.hurimg.com

Ilk ve orta okullarda at kuyrugu falan hep yasakti bizim sehirde (ozel okullar disinda). Sacin uzunsa tekli orgu yapilmak zorundaydi, sacin orulemeyecek kadar kisa ise kulak memesi hizasi ya da daha kisa kestirilecek.
Ben yazlari uzatirdim "Ne olur uzasin da, okul basladiginda oreyim ve kestirmek zorunda kalmayayim" diye. Diyelim ki yazin kestirdim ve Eylul ayinda ancak omuzlarima kadar uzadi, hoop kuafore, kulak memesi hizasina. Bir de ben Genclik Ruzgarlari dizisindeki Joanna'yi cok begenirdim (Yasitlarim bilir, o donem cok populer bir diziydi)
i.skyrock.net
O sac da cok cabuk uzardi ve sekli cabuk bozulurdu. Her ay kisaltmaya giderdim. Annem Bendeniz saci kestirirdi, ben Johanna saci.

Lisede at kuyruguna izin verdiler, ara sac boyu yoktu. Diyelim, kulak memesindan uzun ama at kuyrugu da olmuyor. Kafama gelin saci gibi uc milyon firkete saplayarak zorla at kuyrugu yapardim.
  • aychovsky  (09.01.18 06:39:09 ~ 06:58:20) 
Bu modadan ziyade ailenin çocuğun saçıyla uğraşmak istemeyişinden kaynaklanıyor.

Bir de arkadaşlar yazınca aklıma geldi, ben de tekrarlayayım, bit mevzuları da önemli etken.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (09.01.18 11:28:37) 
Soruma ek;

Bilmediğim için soruyorum, şu anda var mı böyle ilkokullarda kısa saç olayı? Sonuçta bitlenme falan hala olabilecek bir risk değil mi? Ya da aileler yine uğraşmak istemiyordur?
  • senolll  (09.01.18 12:41:11) 
Ben çok hoş bu modeli yapması için kız kardeşime ve karıma çok yalvardım yapmadılar, kesmiyorlar arkadaş kadınların saç olayı erkekteki bıyık gibi bişey heralde. ama şunu söyliyim herkese gitmez, bütün yüz tipleri uygun değil.

şunun gibi gülüyorsanız çok asil duruyor www.hateaudesteau.com
  • firemanjonny  (09.01.18 14:41:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.