[]

kızlık zarı-hpv-kanser vs

sevgilimin penisinde siğil varmıs ve ben bunu defalarca seviştikten sonra farkettim. pek ışıkta yapmıyorduk. soyledigine göre yıllardır varmıs, en az 5-6 yıl.
ilk birleşmenin üstünden 1 ay gecti, benim vajina girişinde yanma ve sanırım siğil var. ayna ile kontrol etmeye calıstım ama gördügüm manzara beni epey urkuttu. sanki delik deşik olmus bir yapı var vajinanın iç duvarlarının arasında. bir de onlardan uzakta acıyan kucuk bişiy. sanırım o sigil. diger delik deşik sarkıntılı bol derili yapının yırtılan kızlık zarı olduguna inanmak istiyorum yoksa sanırım kanser falanım :(
internetteki görseller cogunlukla sema cizimler oldugu için bişiy anlayamadım. su an cok panik yapmıs durumdayım. doktora gitmem de bi 10 gun sarkabilir. iş ve regl durumlarından. bunda 4-5 ay kadar önce de baska biriyle supheli ilişkim olmustu ama onda tam penetrasyon olmamıstı. bu kadar surede kanser olmus olabilir miyim?


 
Yok, hpv'nin kanser yapması için yıllar lazım.


  • doxanikee  (09.01.18 00:40:35) 
@acemi yazdıgın sey soru cevabı degil, 2. korunmadan birlikte oldum demedim. ama hpv'nin temasla bulastıgını bilmeyecek kadar cahilsin sanırım. içini rahatlatacaksa birlikte oldugum kişilere risk olup olmadıgını sormustum. her sevisme oncesi test mi istemeliyiz?


  • lazuri  (09.01.18 00:55:43) 
i.hizliresim.com

Hpv'nin kanser yapması için en az 10-20 yıl gerekli.
  • Pleiades  (09.01.18 00:59:26) 
Kanser değil de hpv garanti görünüyor. Hpv nin tedavisi olmadığının farkındasındır umarım


  • kompisko  (09.01.18 08:16:22) 
öncelikle sakin ol öyle şıp diye kanser olunmaz. ayrıca buradan sizin aracılığınız ile bi çok kişiyi uyarayım "kondom hayat kurtarır" istediğiniz kadar kondom hpv den korumaz diyin ama yok öyle bişey kesinlikle aynı gebelik gibi yüzde yüze yakın koruma sağlar. burada hpv nin olduğu bölgenin sizin bölgeye temasını kesmek önemli.

ayrıca kondom varken kapılan bir hpv virusu de en fazla vajina dışında siğil yapar bu nedenle tedavisi de kolay olur.

regl döneminiz geçtikten sonra acilen bir jinekologa görünün.
  • tars gibi komik  (09.01.18 09:08:32) 
geçmiş olsun. boktan bi hastalık ama olan olmuş. en azından kanser için panik yapmana gerek yok. arkadaşlar da zaten belirtmişler. ama benim anlamakta zorlandığım şey, erkek arkadaşın hastalığı taşıdığını sana neden söylememiş sen hastalığa yakalanana kadar?

Öncelikle şunu belirteyim, prezervatif hiçbir konuda %100 koruyucu değildir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda zaten garanti vermez perzervatif. Evlenip çocuk sahibi olmak istediğinde normal doğum yapamayacaksın. Dönem dönem bu siğiller tekrarlayacak ama sanırım bunları lazerle yakıyorlar ya da donduruyorlar. Anlayacağın kesin bir tedavi yok.. en azından şimdilik.
  • silah taciri  (09.01.18 11:15:02) 
bahsettiğin sarkıntılar papillomatozis olabilir. yani hpv değil. net anlaşılabilmesi için doktora gidip hpv testi yaptırman yeterli olur.


  • karjalainen  (09.01.18 11:16:22) 
tam olarak buna benziyolar : www.nejm.org


  • lazuri  (09.01.18 13:32:54) 
tam olarak ona benziyorsa hpv değil. papillomatozistir. yine de uzman hekime gösterin mutlaka. papillomatozisin hiç bir zararı yok. benign bir bulgu iyi huylu yani.o bölgenin kendisini koruma amaçlı kabarmasından oluşuyor, ama yine de göstermek gerekir. içinizin rahat etmesi açısından bir doktora görünün müsait zamanda. doktorlar bile çoğu zaman hpv ile karıştırıyorlar.


  • karjalainen  (09.01.18 13:45:33 ~ 13:46:38) 
Öncelikle tecrübeli ve tüccar olmayan bir doktor bulmaya çalış. Vajinal siğil olmayabilir de. Zaten her siğil de kanser yapmıyor. Hatta özellikle klasik siğil yapan türler kanser oluşumuna neden olmuyor. Bir de yapılan araştırmalara göre hpv artık vücuttan da atılabiliyor.


  • desperatehousewife  (05.02.19 20:13:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.