[]

eft sorusu

akşam yapılan bi eft, mesai saatinin başlamasıyla hemen mi hesaba aktarılır yoksa gün içinde düşme olasılığı var mı




 
genelde yarım saat bi saat içinde düşer.


  • elorelia  (09.01.18 13:25:56) 
enparada gece 3 te düşüyor..


  • binder dandet  (09.01.18 13:26:09 ~ 13:26:17) 
ideal olarak sabah hemen aktarılmalı, ancak bazı bankalarda gecikmeler yaşandığını gördüm. havuza düşüyor vs. o yüzden ben saat 11 gibi gitmemişse iptal edip tekrar yolluyorum hemen gidiyor


  • azeriturku  (09.01.18 13:26:31) 
talimat verince öğle saatlerini bulabiliyor o yüzden gece falan yapmaktansa mesainin başlamasını bekliyorum ben. o zaman en geç yarım saate gidiyor.


  • nrmnm  (09.01.18 13:34:47) 
gece 3'te mi? ufak sallayalım yahu; eft sistemi 08:30-17:15 arası açık. bu saatler dışında eft gitmez, havale gider.

asıl soruya cevap: tutar çok yüksek değilse; gönderen banka 15 dk içinde eftyi karşıya geçmiş olur. alıcı banka da 5-10 dk.ya hesaba geçirmiş olur. bunlar genel olarak otomatik işleyen sistem özellikleri. ama ana unsur "tutar". örnek olarak 1 milyon TL eft yapmak isterseniz gönderen banka da ufak bir banka ise, önce o paranın piyasadan borçlanılması gerektiği için 1-2 saat eft bankadan çıkmaz. alıcı bankaya geçtiğinde ise yine banka bazında kısıtlara takılarak "şube havuzuna" düşmüş olabilir ve acil olarak hesaba geçmesi isteniyorsa şube personeline sorgulatılır.

saat acil değil ise, alıcı bilgileri dogru girilmiş her eft akşam 17:30'a kadar hesaba geçmiş olur (manuel veya otomatik). bu saate kadar geçmemişse ise 2 ihtimal vardır:
1. gönderici banka henüz eft'yi göndermemiştir. alıcı banka bunu bilemez, göremez, etkileyemez.
2. para alıcı bankaya geçmiştir ama henüz şube havuzundadır. bu nadir olur. eğer alıcı bilgileri hatalıysa (en sık rastlanan: ismin eksik-hatalı yazılması), bu durumda şube personeli iban ile ismi karşılaştırır ve "iyi niyetli hata" varsa parayı ilgili hesaba manuel olarak aktarır. ama net bir hata varsa, para en geç ertesi gün gönderici bankadaki ilgili ibana iade edilir. yine nadiren, bankalar bu iadeyi savsaklayabilirler; şube operasyonuyla görüşülerek iade talebi istenebilir.

ek not: "talimat" ile önceden yollanan işlemlerde bankalar bu talimatları belli saatlerde işleme alır. genel olarak gece verilen talimatlar 09:00-09:30 arasında gerçekleştirilir. daha hızlı işlem istiyorsanız talimat vermek yerine sabah 08:30da kendiniz eft yollayın, talimata göre daha hızlı geçer.
  • 507  (09.01.18 13:57:29 ~ 14:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.