[]

Çek kronu nereden bulabilirim?

Bikaç günlüğüne çek cumhuriyetine gidicem ama çek kronu bulamıyorum. Bildiğiniz bi yer varsa ya da yöntem söyler misiniz?




 
havalimanı, kapalıçarşı.


  • japon askeri  (09.01.18 11:52:22) 
Havalimanında az bir eur bozdurun. Şehir içinde bir sürü kiosk var.
yanınıza EUR alın, TRL convertible değil.

  • SiyamkedisiZorro  (09.01.18 12:14:45) 
Cek kronunu Turkiye'den almaya kalkarsaniz zarar edersiniz, ben denemistim ama cok pahaliya satiyorlar.

Euro ile gelin+1
  • evrim halkasi  (09.01.18 12:20:06) 
Bence de euro ile gidin, havaalanında biraz euro (mesela 20) bozdurun. Pragsa eğer gideceğiniz yer şehirde düşük komisyonla değiştiren ünlü bir yer var. Sözlükten vb bulursunuz.


  • puc  (09.01.18 12:21:48) 
Banka hesap kartınızla atmden çekin. O günün kurundan tl yi kendisi çevirsin. Pragda döviz büroları tutarlı-güvenli değil diyorlar.


  • aslinda sana ne  (09.01.18 12:34:25) 
Prag'la ilgili ekleme:
@aslinda sana ne'nin dediği gibi merkezdeki popüler bürolar çaktırmadan komisyonu dayıyorlar.
değişim kurunu öncesinden bilin, komisyon alınıyor mu diye sorun ve kazık yemeyin. hostelde falan kalıyorsanız oradaki çalışanlara da danışın komisyonsuz büro nerede var diye. TR'ye gelmeden de satın, benim elimde kalmıştı ve ucuza satmıştım Kadıköy'de.
  • japon askeri  (09.01.18 12:40:37) 
iki hafta önce prag'a giderken aynı sorunla ben de karşılaştım. ama sonra en mantıklı seçenek atm'den para çekmek geldi, ziraat bankasında komisyon 0, o günün en yüksek kurundan dolara çeviriyor, buna rağmen zararım çoook azdı. çek'te yapıkredi unicredit anlaşmalı banka varsa onunla da aynı şekilde 0 komisyona çekebilirsiniz para. İlla kron alıcam diyorsanız da bir önceki gidişimde kapalıçarşı'dan bulmuştum kron, birkaç tane dövizciye girerseniz onların elinde olmasa bile hangisinde olabileceğini size söylerler.


  • ozgur bir kusun hatirati  (09.01.18 13:47:17) 
bir de şehir içinde ôzellikle döviz bürolarının bitişiğindeki eur-czk atm'lerinde düşük kurdan para çekildiğini fark ettim (1 dolar 21 kronsa, bu atm'lerde 19 gibi), zarar çok değil ama yine de bankaların kendi atm'lerinden özellikle de mesai saatleri içinde para çekmenizi tavsiye ederim, atm kullanacak iseniz.


  • ozgur bir kusun hatirati  (09.01.18 13:50:34) 
atmden çekecekseniz sabit kur seçmeyin..


  • captainmrg  (10.01.18 01:22:22) 
Atm’yi pragda mı kullanıyorum? Türkiyede değil di mi yanlış anlamadım?


  • pazar gunu seni kilisede goremedim john  (10.01.18 17:42:50) 
Bir de ucuz tren biletini nasıl alırım öneriniz var mı?


  • pazar gunu seni kilisede goremedim john  (10.01.18 17:43:43) 
Nerden nereye bakiyorsunuz? idos.cz sitesinde Cekya'dan gecen tum trenler var. Sitenin Ingilizcesi var. Oradan treni bulup, buy butonuna tiklarsaniz sizi tren sirketinin sayfasina yonlendirecek.


  • evrim halkasi  (10.01.18 18:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.