Giriş
(3)

IELTS Speaking

karaca2
Merhaba. Youtube’ta IELTS icin speaking interview ornekleri izliyorum. Gercek sinav boyle mi oluyor gercekten? Ben buradaki puanlamalari gorunce cok rahatladim ama sorular asagi yukari bu duzeyde mi? Ornek: https://youtu.be/COIwVbnwPsI
Merhaba. Youtube’ta IELTS icin speaking interview ornekleri izliyorum. Gercek sinav boyle mi oluyor gercekten? Ben buradaki puanlamalari gorunce cok rahatladim ama sorular asagi yukari bu duzeyde mi?

Ornek: youtu.be
0
karaca2
(21.11.20)
Format boyle puanlama degisebiliyor. Sonuca Itiraz etsen dahi (neredeyse sinav ucreti kadar olabiliyor) bircok sey tutorun takdiri olmasindan oturu birsey farketmiyor.
0
emininsel
(21.11.20)
evet ben de youtubedaki örnekleri izleyip girdim, öyleydi sınavda da.
ama önemli olan konunun denk gelmesi.
sana son gezdiğin sanat galerilerini anlat derse anlatablecek misin, onu düşün.
bilgin olan bi konu denk gelmesi lazım.
ben inşaat mühendisiyim, sınavda biraz tanışmadan sonra direkt olarak alanımla ilgili soru denk geldi.
sınav sonucum 8.
0
megacracker
(21.11.20)
evet genel olarak bu düzeyde, aslında bence bu elemanın aksanı çok iyi olmasa da düzgün cevaplar vermiş ve takılmamış 7 de alabilirdi.

az buçuk derdini anlatana 6 üstü veriyolar zaten. taksimde girdim ben 8.5 verdiler birkaç sefer teklememe rağmen
0
egokalp
(21.11.20)
(2)

macOS - iPhone senkronizasyonu

facebook
selamlar applecılar,hem mac hem iPhone sahibi olanlar bunun ne gibi faydalarını görüyorlar.telefon bir yazıyı kopyaladığında bilgisayara yapıştırabiliyor. airdrop sayesinde kolayca belge paylaşabiliyor.
selamlar applecılar,

hem mac hem iPhone sahibi olanlar bunun ne gibi faydalarını görüyorlar.

telefon bir yazıyı kopyaladığında bilgisayara yapıştırabiliyor.
airdrop sayesinde kolayca belge paylaşabiliyor.
0
facebook
(21.11.20)
iphonea not yazıyorsun anında macte. veya safaride açtığın sayfaları anında görüyorsun. iphonedan foto çekiyosun anında macte fotoğraflar uygulamasında. macten telefon görüşmesi yapma, mesaj yazma. mesajların-aramaların otomatik mace de iletilmesi. say say bitmez.
0
jelly bear
(21.11.20)
- telefonun tarayıcısından (safari ya da chrome fark etmiyor) girdiğin bir siteye mac'ten devam edebiliyorsun. tersi de mümkün.

- Windows'ta çok sık yaşanan 'iPhone'dan fotoğraf aktarma sorunu' mac'te yok. iCloud yedekleme açık ise direkt mac'te görebiliyorsun. Değilse de telefondan mac'e aktarırken hiç sorun yaşanmıyor.

- Telefon çaldığında mac'ten yanıtlayabiliyorsun.

- Telefon klavyesinde kullandığın kestirmeler otomatik olarak mac'e de geliyor. Örneğin ben telefonda gmm yazınca gmail mail adresim geliyor direkt. Form doldururken full adresi yazmak zorunda kalmıyorum. Aynısı mac'te de mümkün oluyor.

- Anahtar Zinciri sayesinde her iki cihazda da şifrelerim otomatik hatırlanıyor.
0
himmet dayi
(22.11.20)
(10)

seo hakkında

ahm1
bir tane site açtım. hobi olarak yaptığımı siteye aktarmaya çalışıyorum. çok bir beklentim yok, aylık bin lira civarı bir gelir getirsin yeter (şimdilik. belki ileride daha fazla isterim).seo olayı çıktı karşıma. biraz bakınca gözüm korktu açıkçası. bir sürü şey söyleniyor, zor vs. gibisinden.seo'yu
bir tane site açtım. hobi olarak yaptığımı siteye aktarmaya çalışıyorum. çok bir beklentim yok, aylık bin lira civarı bir gelir getirsin yeter (şimdilik. belki ileride daha fazla isterim).

seo olayı çıktı karşıma. biraz bakınca gözüm korktu açıkçası. bir sürü şey söyleniyor, zor vs. gibisinden.

seo'yu kendime yeter şekilde öğrenmem gerçekten zor mu? ne kadar zamanımı alır? kaynak önerebilir misiniz?

bir de ben bir yerde (şimdi hatırlamıyorum) sitem ile ilgili olabilecek anahtar kelime aramaları yapmıştım ama bir baktım, neredeyse kimse aratmıyor bu kelimeleri. sadece bazı kelimelerde 1-2 ülke çıkıyor :) yani kimse arayıp da bulmayacak mı acaba benim sitemi? halbuki güzel bir konu olduğunu düşünüyordum.

edit: backlink olayı da var mesela. şimdi ben örneğin reddit'e girip bir konu hakkında bir şey yazdıktan sonra "şuradan ulaşabilirsiniz: link" desem backlink mi oluyor? işe yarar mı? böyle yapayım mı? hangi aşamada spam denip banlar beni google?
0
ahm1
(21.11.20)
'Aylık bin lira gelsin yeter'

Yüzde 99 ihtimalle aylık 1kyı hiçbir zaman sadece reklam geliriyle kazanamayacaksın. Siteyi kullanarak bir servis ya da ürün satarsan olabilir. Bu cümleden sonrasını okumadım.
0
mg3929
(21.11.20)
temel seviyede seo işini kendin de çözebilirsin. aşağıdaki siteyi öneririm.

www.seohocasi.com
0
facebook
(21.11.20)
/konudan bağımsız bir sey sormak istiyorum/ aylık 1k kazanmak mümkün mu? Yani yaygin mi oyle site araciligiyla bu kadar para kazanmak(tabi kisa surede)
0
optimistbakunin
(21.11.20)
@mg39: internette tonlarca, bir sey satmayan ama inanilmaz emekle icerik uretip koyan siteler var. O zaman onlar da 3-5 kurus bir sey mi kazaniyor?

Sanki girdigimiz butun siteler bir sey satiyor.
0
🌸ahm1
(22.11.20)
@ahm1 evet. Tonlarca dediğiniz siteler bütün girişimlerin yüzde birinden daha az. Ek olarak, bu siteler bi plan proje sonucu oluşturulmuş ve çoğunlukla bir ekip tarafından yürütülen, maddi yatırımlar da yapılan oluşumlar. Yav bi site yaptım, seo falan bilmeyom ama nasıl olur acaba denerek yapılan sitelerden 1k kazanma ihtimali sıfıra yakın.
0
mg3929
(22.11.20)
"Ek olarak, bu siteler bi plan proje sonucu oluşturulmuş ve çoğunlukla bir ekip tarafından yürütülen, maddi yatırımlar da yapılan oluşumlar."

Yani bu kadar emek ve para harcanan siteler hicbir sey kazanmiyor? Baska sorum yok.
0
🌸ahm1
(22.11.20)
hayir abi o sitelerin bir sey kazanma sansi oluyor iste, yatirim - risk ile iyi bir planlamayla bir sansin olabiliyor. bir web sitesini cok cok iyi bir fikirle, cok cok iyi icerikle, tam zamanli bir ekiple calisarak populer ve bir ihtimal kendini dondurecek seviyeye getirebilirsiniz. bu total girisimlerin cok cok ufak bir kisminin basarabilecegi bir seydir. @mg3929 da onu demeye calisiyor. hobin cok ilginc baska hic bir yerde bulunmayan bir sey degilse ve her ay 1-2 milyon kisinin ilgisini cekecek, bu konuda de-facto kaynak olacak bir site yaratmiyorsan "cok beklentim yok" dedigin rakama yaklasamazsin bile. yaklasamazsin derken 6 ayda 3 lira belki kazanmaktan bahsediyorum.

yapamazsin bosver olarak yanlis algilamani istemem. sadece "cok beklentim yok, aylik 1000 lira" diyorsan muhtemelen bu islerin nasil dondugunu hic bilmiyorsun demektir cunku bireysel bir hobi sitesinden ayda 1000 lira getiri baya siradisi bir olaydir. yapilabilir, sen de yapabilirsin, ama bu "cok beklentim yok simdilik, belki gelecekte daha cok da isterim" denebilecek hafiflikte bir hedef degil.

seoya falan da takilma, aslinda temel bir iki en iyi pratik harici gercekte seo diye bir sey yok. her seo yapan ilk sayfaya cikiyorsa ilk sayfanin ne kadar buyuk olmasi gerek dusunebiliyor musun?

milyonlarin ilgisini cekecek, kaliteli ve benzersiz icerik uret, insanlar senin siteni linkledikce seo problemi kendiliginden hallolacaktir. hic kimse de seo optimize ettim deyip senin ustune kalici olarak cikamaz o zaman.
0
robokot
(22.11.20)
eğer sitenizi wordpress ile yaptıysanız, "yoast seo" eklentisi kullanın.
yazılarınızı hazırlarken bu eklentiyi düzgün kullanırsanız seo ile ilgili ekstra bir şey yapmanıza (bilginiz olmadığını söylediğiniz için) gerek yok bence.

kazanç konusuna gelince,
- niş bir konu olması,
- hakkında çok fazla başka site olmaması,
- ingilizce olması

bu şartları sağlıyorsa güzel bir kazanç elde edebilirsiniz ama 1 yıldan önce pek bir şey beklemeyin.

satış yapmadan kazanç yöntemleri:
- google adsense,
- affilite marketing

Sitenin İngilizce olması bu iki yöntem için de hayati önemi haiz.
Eğer Türkçe ise, yukarda bir arkadaşın dediği gibi 6 ayda 3 lira bile kazanamazsınız.
0
blokberg
(22.11.20)
evet, site ingilizce. zaten ben de ona güveniyorum. dünyanın dört bir yanındaki herkesin ilgisini çekebilecek bir konu.
0
🌸ahm1
(22.11.20)
Evet backlink olayı neredeyse anlattığın gibi, hit alan ve google tarafından güvenilen sitelerden sizin sitenize ne kadar gerçek link olursa o kadar iyi olur.

Seo işi aslında sabır isteyen, zamanla gelişen bişey. Kaldı ki aranan içerik çok fazla sitede yoksa zaten google sizi ilk sayfalarda hatta ilk sıralarda çıkaracaktır.

Ayda ortalama 250 bin ziyaretçi, ortalama 500 bin hit ile içeriğe göre günde ortalama 10-15 dolar getiri sağlanabilir.

Adsense olayı çok değişkenli aslında, bazı reklamlarda tık başına 0,05 dolar bile verebilirken bazı reklamlarda 0,50 hatta 1 dolar bile kazandırabilir.

Tam hatırlamamakla birlikte bu sanırım reklam veren ile google arasındaki fiyatlandırma ve anlaşmayla alakalı, bizi ilgilendire kısım değil.

Yani ayda bin lira kazanmak için ortalama 100 bin ziyaretçi lazım, ki bu ciddi bir sayı. Duyuru girişindeki gibi "şimdilik idare eder" bir sayı değil maalesef, bu bahsettiğim ingilizce içerik için geçerli. Türkçe sitelerde tık başına ücret aşırı komik, kuruş kuruş veriyor.
0
John Bloor
(23.11.20)
(2)

kulaküstü bluetooth kulaklık önerisi

boo
amacım müzik dinlemek oyun oynamak değil8 saat kulağımda online toplantıda kalıyorhem kulağı acıtmayan hem kendi sesimin gideceği hem de rahat duyabileceğim bağlantı sorunu olmayan vs. öneriniz var mıdır?
amacım müzik dinlemek oyun oynamak değil
8 saat kulağımda online toplantıda kalıyor
hem kulağı acıtmayan hem kendi sesimin gideceği hem de rahat duyabileceğim bağlantı sorunu olmayan vs. öneriniz var mıdır?
0
boo
(21.11.20)
Jabra modelleri
0
kuehles blondes
(21.11.20)
www.hepsiburada.com şunu bimden 50 TL ye falan almıştım. Çok çok iyi çıktı tavsiye ederim.
0
primetime
(22.11.20)
(6)

atilla yeşilada neden yt kanalına reklam almış?

avatar is back
son videosunda fark ettim. cambly'den reklam almış. benim kafamda bu tip adamların fonlarda sağda solda en az 3-5 milyonları olduğu vardı. yanılıyor muyum? yoksa yt ekipmanları çıksın ekstra masrafım olmasın diye mi reklam almıştır?
son videosunda fark ettim. cambly'den reklam almış. benim kafamda bu tip adamların fonlarda sağda solda en az 3-5 milyonları olduğu vardı. yanılıyor muyum? yoksa yt ekipmanları çıksın ekstra masrafım olmasın diye mi reklam almıştır?
0
avatar is back
(21.11.20)
soruyu soruyla cevaplamayı sevmem ama neden almasın? cambly bütün büyük youtuberlara reklamlar veriyor. adam ekonomist, youtube işinden bir gelir oluşturmaya çalışıyordur muhtemelen. 3-5 değil 25 milyonum dahi olsa ben de kaliteli şirketlerden reklama hayır demezdim.


ha bu arada o mikrofonu yeni aldı. belki onun parasını çıkarmaya çalışıyordur :)
0
false pretension
(21.11.20)
Bilgi her zaman para demek degildir. Cok iyi teknik analiz bilen herkes milyoner olmuyor :) ben cok zengin biri oldugunu sanmiyorum.
0
tosunpasa
(21.11.20)
Yukaridakilere katılmakla beraber(bir şeyi iyi yapıyorsan bedavaya yapma:)) muhtemelen kanalın giderleri içindir. Zira sanıyorum ki kendisi sadece video kayıt ediyor bunun işlenmesini vs başka birinden yardım alıyor. Yardımcı olan kişinin veya kişilerin giderlerini denkleştirme vs için olabilir. Oradan gelen parayı kediler için bile harcıyor olabilir. Ben lde öyle bir izlenim bıraktı. :)
0
seksli harf
(21.11.20)
3-5 milyon dediğiniz tl ise o kadar büyük bir para değil. Bundan sonra yatayım bu parayı yerim ölene kadar idare eder parası değil yani bence. Zaten çok da zengin biri gibi durmuyor. YouTube'a emek harcıyor ve madem imkan var neden para kazanmasın ki?
0
playing star again
(21.11.20)
@sivrisinek Youtube yeni bir güncellemeyle artık kanal sahiplerine sormaksızın reklam koymaya başladı.
0
new day new life
(22.11.20)
Kesinlikle sağda solda 3-5 milyonu vardır.
3-5 milyon para mı? Değil.
Madem emek veriyor reklam alıp para kazanacak tabi. Kimse hayrına iş yapmaz.
0
dafuq
(22.11.20)
(6)

Sokağa çıkma yasağında mahsur kalmak

nop
Selamlar.Taşınmadan önce tadilat vs işleri için gelip gittiğim yeni evde, elektrik ustasının zamanında bağlamadığı toprak bağlantısını yapmak için uğraşırken dalmışım. Az önce çıkmak için hazırlanırken aklıma geldi...Şu anda dışarı çıkmam yasak değil mi? (65 altıyım)Eski ev (yemek, kalorifer, yatak)
Selamlar.

Taşınmadan önce tadilat vs işleri için gelip gittiğim yeni evde, elektrik ustasının zamanında bağlamadığı toprak bağlantısını yapmak için uğraşırken dalmışım. Az önce çıkmak için hazırlanırken aklıma geldi...

Şu anda dışarı çıkmam yasak değil mi? (65 altıyım)

Eski ev (yemek, kalorifer, yatak) arabayla 25 dakika mesafede..

Büyükdere Caddesini kullanarak gidebiliyorum.

Bu işin bir istisnası yok mudur?
0
nop
(21.11.20)
hocam arayın polisi, durumu anlatın, çıkın. en azından bir polis vs çevirirse durumunuzu bildirmiş olursunuz. aracınız varsa muhtemelen işten dönüyor olduğunuzu vs düşünüp çevirmeyeceklerdir bile.
0
early morning rain
(21.11.20)
Biraz şans işi. Ben önceki yasaklardan birinde çıkmıştım. Ki o zaman daha sıkıydı. 20dk mesafeye gittim geldim kimse de durdurmadı.
0
catch the arrow
(21.11.20)
az önce dışardaydım. polisler pek yok, dışarıdakilere bir şey demiyorlardı ama. imkan varsa ara sokaklardan gidin.
0
candide
(21.11.20)
Rotanizdaki nobetci eczaneye bakin internetten. Ceviren olursa su su nobetci eczaneye gidiyorum dersiniz, bir sey demezler.
0
cell_in
(21.11.20)
daha önceki yasaklarda nöbetçi eczane için 155'ten telefonla izin almıştım cezayı gözüm yemediği için. evin adresini ve plakamı not almışlardı, şu andan itibaren gidip gelmek için 30 dakika süreniz var, ev-eczane arasındaki bir yoldan farklı bir yerde veya 30 dk dan geç bir saatte çevirmeye girerseniz ceza yersiniz, hemen gidin gelin demişlerdi.

belki şu olabilir, kullanmak zorunda olduğum ilacım o evde kalmış, araç ile gitsem olur mu, geri dönmeyeceğim diye 155'ten izin almak?
0
la lykia
(21.11.20)
Kaban ve arabada bulduğum battaniye ile oturuyorum bakalım...
0
🌸nop
(22.11.20)
(1)

TEB kredi kartı & Axess

hede hodo
Her iki kredi kartına da sahibim. Çalıştığım yerin Akbank ile anlaşması olduğundan otomatik kredi kartı gelmişti. Fakat hiç kullanmadım.Teb’i ise yıllardır kullanıyorum. Fakat tebin kurlardaki saçmalıklarından dolayı vs paramın tamamını Akbank’a geçirdim. Fakat kredi kartım tebde olduğu için para tr
Her iki kredi kartına da sahibim. Çalıştığım yerin Akbank ile anlaşması olduğundan otomatik kredi kartı gelmişti. Fakat hiç kullanmadım.
Teb’i ise yıllardır kullanıyorum. Fakat tebin kurlardaki saçmalıklarından dolayı vs paramın tamamını Akbank’a geçirdim. Fakat kredi kartım tebde olduğu için para transferlerinde ya da uygulamadan da kredi kartını ödesem işletim ücreti kesiyor.
Bundan dolayı teb kredi kartını iptal edip axess kullanmaya başlasam daha iyi olur mu sizce? Axessin avantajı ya da dezavantajı olur mu?
0
hede hodo
(21.11.20)
Ben yıllardır Axess kullanıyorum. Çok iyi puan veriyor kampanyaları takip edersen. Aidat alıyor fakat harcamaların yüksekse genelde ya tamamını ya da yarısını iade ediyor ya da puan veriyor yine.
0
kumulatifvergimatrahi
(21.11.20)
(5)

pandemide yurtdışı seyahat

antikadimag
amerikada öğrenciyim. kosta rika'lı bir arkadaş winter break'te kosta rika'ya davet etti. gitmeyi çok istiyorum ama bir yandan da aralık ayında pandeminin göbeğinde yurt dışına gitmek konusunda kararsızım. ne dersiniz?
amerikada öğrenciyim. kosta rika'lı bir arkadaş winter break'te kosta rika'ya davet etti. gitmeyi çok istiyorum ama bir yandan da aralık ayında pandeminin göbeğinde yurt dışına gitmek konusunda kararsızım.

ne dersiniz?
0
antikadimag
(21.11.20)
böyle fırsatlar her zaman gelmez, kosta rika'ya istediğinde gidersin ama bir yerelin evinde kalmak, sana rehberlik etmesi, yaşantıyı birebir görmek büyük ayrıcalık. velhasıl korona dinleme yapıştır.
0
marlonbranda
(21.11.20)
kosta rika'da da kisitlama tarzi olaylar varsa gezmenin tadi olmayabiliyor. ben olsam bu teklifi yaz tatiline ertelerdim
0
ala09
(21.11.20)
gideceğiniz yerde kısıtlamalar çok sıkıcı değilse düşünmeyin gidin bence. Sonuçta hiçbir şey ABD’de kalmaktan riskli olamaz.
0
catch the arrow
(21.11.20)
dünyamızdaki en güvenli yer. gidin bence :-)
0
ankarakecisi
(21.11.20)
Biden başlayana kadar seyahat yasakları olmaz bence şimdiki yönetimle, olsa şimdiye olurdu. Ben olsam giderdim
0
mirafiori
(21.11.20)
(1)

Grammar sorusu

dissendium
Archaeologists in Spain find 400 tombs in ancient Islamic necropolisŞu ifadede neden found dememiş ya da have found dememiş?Haber başlığındaki ifade bu. Bunun mantığı ne?Haber linki: https://edition.cnn.com/travel/article/necropolis-muslim-intl-scli-scn/index.html
Archaeologists in Spain find 400 tombs in ancient Islamic necropolis

Şu ifadede neden found dememiş ya da have found dememiş?

Haber başlığındaki ifade bu. Bunun mantığı ne?

Haber linki: edition.cnn.com
0
dissendium
(21.11.20)
Haberler böyle yazılır.
0
catch the arrow
(21.11.20)
(5)

ikisinden birini seçecek olsanız: samsung note 10 lite vs s10 plus

la lykia
hangisini seçerdiniz ve neden?
hangisini seçerdiniz ve neden?
0
la lykia
(21.11.20)
s10 plus
0
infernalcadre
(21.11.20)
s10 plus elbette. ip68 bile yeter.
0
signore
(21.11.20)
S10+
0
freebird5406_2
(21.11.20)
s10+ , note10+ kullanıyoruz hanımla. Çok fazla teknik detaydan anlamam teknolojide , o kalemle işlem yapmaktan memnun , ben onun eski telefonunu kullandığım için mecbur memnun :)

Bana göre s10+ daha güzel fotoğraf çekiyor geri kalan özellikler aynıdır herhalde.

@signore'nin dediği zıkkım müthiş işe yarar bir şey; ben 2,3 kez komple dolu çay döktüm üzerine , 2 kerede su. Kağıt havlu ile silip devam ettim , note'da 2 kere sıvı teması oldu onda da en ufak sorun çıkmadı.
0
synax
(21.11.20)
S10+
0
Topalordek
(21.11.20)
(7)

Bilgisayar toplamak vs toplanmış halde almak

logisticsmanager
En son lisede heralde topladım bilgisayar. Daha doğrusu toplu bilgisayarın cpu/gpu/ramini/hdd degistirdim. Kısacası 10 küsur yıldır bunun dışında teknoloji olarak yaptığım laptopu açıp temizlemek/macun koymak.Simdi de bilgisayar alayım diyorum, kendim toplamak diyince hanım biraz korktu. Çünkü zaman
En son lisede heralde topladım bilgisayar. Daha doğrusu toplu bilgisayarın cpu/gpu/ramini/hdd degistirdim. Kısacası 10 küsur yıldır bunun dışında teknoloji olarak yaptığım laptopu açıp temizlemek/macun koymak.
Simdi de bilgisayar alayım diyorum, kendim toplamak diyince hanım biraz korktu. Çünkü zamanında onun bilgisayari toplarken bir adet usbnin kablosu (nasil oldu bilmiyorum) yandı ve soldaki usb girisi kullanimaz oldu. Beni de korkuttu nalet kadin öyle diyince motivasyon gitti:'(

Ne dersiniz? 800 euro falan yatırıcam, toplanmis halde satan websiteleri var fena değil gibi ama kendim de yaparim diyorum.
Ya da toplu alsam da ileride sonuçta cpu/gpu değistirir, ram takar vs bir şekilde bu işe alisirim.
Video izledim, baya kolay ama isin ucunda yatırım var.
0
logisticsmanager
(21.11.20)
diy. kendin yap diyorum.
0
ankarakecisi
(21.11.20)
tr'deyseniz hazır sistemler biraz daha ucuza geliyor bu aralar. itopya, incehesap vs. gibi sitelerden bakabilirsiniz.
0
signore
(21.11.20)
@signore Yok fransa'dayim ama dediginiz gibi daha ucuza gelebilir gibi. Almanya üzerinden satan iki yil garanti veren site var, onun uzerinden hazir olan 780 tutuyor, pcpartpicker 1000 diyor...
0
🌸logisticsmanager
(22.11.20)
@logisticsmanager aynı parçalar daha ucuzsa kesinlikle hazır. hatta 50 euroya kadar fark verilir bence hazır olması için.
0
signore
(22.11.20)
Bilgisayar toplamak artık LEGO birleştirmek gibi. Toplarsınız. Korkmayın.
Türkiye'de hazır pclerde işlemci nesli eski ve ram dandik olabiliyor. Avrupa'da nasıldır bilmem. Aman Dikkat edin .
0
ycaycayca
(22.11.20)
@ycaycayca yok hepsinin markasi vs belli. Parasina göre zaten, 30 euro fazla verip aegis diyor, yoksa kingston takarim diyor. Ssd icin de gecerli.
Heralde parcalarin markasi en cok power supply, fan gibi şeylerde no name olabiliyor. Ha ama no name ssd ve hdd takanlar da var. Ama her sey acik, sürpriz yok.

Garip şekilde aynı ürünleri topladığımda resmen ayni fiyat/daha pahalı gibi oluyor...
0
🌸logisticsmanager
(25.11.20)
kendin de yapabilirsin zor bir şey değil, gerçi ben de hazır aldım üşendiğim için :D hazır alacaksan da düzgün bi psu taktır. dandirik markalara güvenme. corsair falan olsun.
0
glamdr1ng
(25.11.20)
(5)

ikea koltuk kullananlar

ala09
ikeanın yumuşak koltuklarını ve tekstil ürünlerini sevdiğim için evlenirken ikeadan koltuk almak/almamak arasında biraz kararsız kaldım.bu ürünü mağazada beğendim. kullanan var mıdır? ömrü kaç senedir 10 yıl garanti diyor ama taşınma davalarında vs nasıldır fikri olan:?https://www.ikea.com.tr/urun-k
ikeanın yumuşak koltuklarını ve tekstil ürünlerini sevdiğim için evlenirken ikeadan koltuk almak/almamak arasında biraz kararsız kaldım.

bu ürünü mağazada beğendim. kullanan var mıdır? ömrü kaç senedir 10 yıl garanti diyor ama taşınma davalarında vs nasıldır fikri olan:?

www.ikea.com.tr
0
ala09
(21.11.20)
Annemde var. 3-4 senedir kullanıyor bir sıkıntısı yok. Montajı falan çok kolay.
0
catch the arrow
(21.11.20)
Bunu değil ama kıvık kullanıyorum. Fena değil.
0
ruhen hastayim ben
(21.11.20)
Söderhamn kullanıyorum 3 senedir, bence gayet iyi. 1kez taşıdım. Sorun olmadı.
0
ykyt
(21.11.20)
Karlstad kullaniyoruz 5-6 sene oldu. Minderleri, iskeleti, kumasi hala yeni gibi duruyor. Her gun en az 3-4 saat kullaniyoruz. Hic tasimadik gerci, demonte edilse ne olur bilemiyorum.
0
cell_in
(21.11.20)
Ben bi benzerini kullanıyorum. Daha rahat koltukta hiç oturmadım tüm günüm bunun üstünde geçiyor.
0
mg3929
(21.11.20)
(4)

Petek sorunu

coca cola
Merhabalar, evdeki kalorifer peteklerden sadece bir odadaki yanıyor. Bu peteklerin açıp kapatmaya yarayan vanaları da yok. Banyodakinin vanası var, açtım onu ama o da yanmıyor. Sorun ne olabilir sizce?Petekler eca markası1 haftaya taşınacağım için servisle, ev sahibiyle muhattap olmak istemiyorum. K
Merhabalar, evdeki kalorifer peteklerden sadece bir odadaki yanıyor.
Bu peteklerin açıp kapatmaya yarayan vanaları da yok. Banyodakinin vanası var, açtım onu ama o da yanmıyor. Sorun ne olabilir sizce?
Petekler eca markası
1 haftaya taşınacağım için servisle, ev sahibiyle muhattap olmak istemiyorum. Kendim halledebileceğim bir şey midir acaba?
0
coca cola
(21.11.20)
Kombiye yakın yerlerde kollektör vardır, genelde bir dolap içine koyarlar. Kırmızı ve mavi borular olur. Onların tepelerinde de vanalar olur. Belki oradan kapatmışlardır.
0
malheiros
(21.11.20)
diğer peteklerdeki vanalar kapalı olabilir.
peteklerde hava olabilir. havasını almayı deneyin.
youtube de aratın :-)
0
ankarakecisi
(21.11.20)
Muhtemelen buzdolabının arkasında bütün petekleri kontrol etmeye yarayan zimbirtidan vardır. 1+1 evlerde genelde orda kaliyo. Ordan çevir vanayı.
0
westblack
(21.11.20)
Teşekkürler malheiros , westblack kollektörler kapalıymış. Kollektörün ne olduğunu bile bilmiyordum.
Beni büyük dertten kurtardınız saolun :)
0
🌸coca cola
(21.11.20)
(3)

Analiz Eksiklği - Plansızlık yüzünden iş değiştirme

amusan
Merhabalar,Öncelikle yazılımcıyım. Yaklaşık 2 ay önce geçiş yaptığım firmada bana mülakatta söylendiği gibi öyle süreçlerin analizlerin düzgün olmadığını farkettim. Çok çalışmama rağmen hiçbir iş bir task ile veya bir mail ile planlı olarak iletilmiyor. Elimde herhangi bir tasarım olmadan tahminen i
Merhabalar,
Öncelikle yazılımcıyım. Yaklaşık 2 ay önce geçiş yaptığım firmada bana mülakatta söylendiği gibi öyle süreçlerin analizlerin düzgün olmadığını farkettim.
Çok çalışmama rağmen hiçbir iş bir task ile veya bir mail ile planlı olarak iletilmiyor. Elimde herhangi bir tasarım olmadan tahminen iş yapmak zorunda kalıyorum. İşin sonunda iş tekrar değişiyor ve bu iş yarına yetişsin tarzı bir durum olduğu için yine fazladan iş yapmak durumu oluyor. Bu yüzden performansım da yeterli değil. Şuana kadar bir eleştiri gelmese de ben rahatsız oluyorum.
Yakın zamanda yöneticim ile konuşmayı düşünüyorum ama muhtemelen çözülmeyecek. Başka bir yere geçiş yapmak istersem birkaç haftada yapabilirim. Sizce bu sebeplerden dolayı iş değiştirmek mantıklı mı yoksa biraz sorunları çözmeye mi çalışmalıyım?
0
amusan
(21.11.20)
iş yerinden memnunsan sorunları çöz, toplantılarda konuş.
memnun değilsen ayrıl... bence :-)
0
ankarakecisi
(21.11.20)
benzer bir yerde çalıştım. mülakatta yok şöyle agile'ız yok jira olmadan iş yapmayız diye uçtular. işe bir başladım, sabah patronun ağzından çıkan sözlerle belirleniyordu o günkü/haftaki iş, daha sonrasında niye böyle yaptın lafını çok işittim (işler kesinlikle bir yere yazılmıyordu, patron kafasında birşeyi değiştirip size söylemeyince sizi herkes içinde suçluyordu - 2 kez yaptı bunu). 5.5 ay dayanabildim o işe.
0
mrtkp1234
(21.11.20)
yorumlar için teşekkürler.
@mrtkp1234 ün yaşadığı duruma benziyor şuan durumum. Neyse ki şimdilik suçlama yok. Konuşup çözmeye çalışalım. Çözülmezse yeni yıla kadar beklerim diğer şirketlerdeki yeni maaş skalasına denk gelebilmek için.
0
🌸amusan
(21.11.20)
(5)

Maç tekrarları kaç saat sonra veriliyor

sekerse tehlike
Fb maçını izlemedim kesin yeniliriz diye fark atmışız. Tekrarını verirler izliyim dedim hiç bir kanalda tam tekrar bulamadım. Nasıl oluyor bu iş, hangi kanalda saat kaçta izleyebilirim?
Fb maçını izlemedim kesin yeniliriz diye fark atmışız. Tekrarını verirler izliyim dedim hiç bir kanalda tam tekrar bulamadım. Nasıl oluyor bu iş, hangi kanalda saat kaçta izleyebilirim?
0
sekerse tehlike
(21.11.20)
beinsportta var şuan genelde 2 saat sonra koyuyorlar (tekrar derken özeti söylediğini varsayıyorum.)
0
olaylar olaylar
(21.11.20)
Tam tekrar sormuştum 90 dk baştan sona.
0
🌸sekerse tehlike
(21.11.20)
Nolur canlı izleme bundan sonra :)
0
etna
(21.11.20)
FB TV yendiği maçları veriyor bazen onu da ne zaman yayınladıkları belli olmuyor
0
olaylar olaylar
(21.11.20)
Hahahaha :) teşekkürler. Youtubedan bulurum artık bu saatten sonra :)
0
🌸sekerse tehlike
(21.11.20)
(1)

bağdat caddesi hm'de hm home var mı

condom kurşunu
kadın, erkeki çocuk var home dediğimiz ev için alışveriş yapılabilecek bölüm de var mı?
kadın, erkeki çocuk var home dediğimiz ev için alışveriş yapılabilecek bölüm de var mı?
0
condom kurşunu
(21.11.20)
yok çok az ürün koyuyorlar bi köşeye. öyle kat şeklinde değil
0
ala09
(21.11.20)
(2)

iPhone 7 pil değişimi

allahinadiylaoku
Merhaba arkadaşlar, yurtdışından getirdiğim iPhone 7 nin pilinin ömrü neredeyse doldu. Apple yetkili servisleri bu cihaza servis vermiyormuş. Dışarıda orijinal pil bulunmuyor dediler. Güvenlik(şişme, ısınma vb problemler) nedeniyle orijinal pil taktırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Merhaba arkadaşlar, yurtdışından getirdiğim iPhone 7 nin pilinin ömrü neredeyse doldu. Apple yetkili servisleri bu cihaza servis vermiyormuş. Dışarıda orijinal pil bulunmuyor dediler. Güvenlik(şişme, ısınma vb problemler) nedeniyle orijinal pil taktırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
0
allahinadiylaoku
(21.11.20)
Cevahirdeki Apple yetkili servisi yurt dışından gelen cihazlara hizmet veriyor. Apple'da oraya yönlendiriyor yurt dışı cihazlraını.

Şimdi baktım adı gürgençler'miş servisin. Ancak cihazın sizin oldugunu kanıtlamanız gerekiyor hizmeti almak için ben yurt dışı faturasını göstermiştim mailden.
0
ayin yazari
(21.11.20)
@ayin yazarı

Evet hizmet veriyor fakat benim telefonumun modeline(Amerika’dan gelen iPhone 7)hizmet vermiyorlar. Direkt telefonla görüşerek bilgi aldım.
0
🌸allahinadiylaoku
(21.11.20)
(11)

Belgrad Ormanı’na giriş yasak mı olur?

stewie
Üretim, tedarik şirketinin yöneticisiyim. İstisna sayılıyoruz sanırım.Yarın sabah 8.00’de Belgrad Ormanı’na koşmaya gitsem, gidebilir miyim? Herhangi bir tedarik amacım yok :)Ama istisna kişiye verilmiş değil mi? Fabrikaya gitmek üzere sokağa çıkarsa yasak değil, diğer her türlü yasak diyor mu?Beni
Üretim, tedarik şirketinin yöneticisiyim. İstisna sayılıyoruz sanırım.

Yarın sabah 8.00’de Belgrad Ormanı’na koşmaya gitsem, gidebilir miyim? Herhangi bir tedarik amacım yok :)

Ama istisna kişiye verilmiş değil mi? Fabrikaya gitmek üzere sokağa çıkarsa yasak değil, diğer her türlü yasak diyor mu?

Beni çevirecek polis kardeşime bunu anlatsam, anlar mı?
0
stewie
(21.11.20)
Üretim/tedarik sektöründe çalışan herkes çıksın o zaman dışarı. Ne anlamı kaldı ki?
0
himmet dayi
(21.11.20)
evet, çıksın? zaten fabrikaya giden çıkıyor. bizde mesela 72 yaşında bir çalışan var. 65 yaş yasağı olduğunda SGK işe giriş belgesiyle çıkıyor. Ben fabrikaya giderken yolda Belgrad Ormanı’nda 2 tur atamam mı?
0
🌸stewie
(21.11.20)
Yasal olarak istisna varsa, o istisna kişiye tanımlanmış. Değil mi?
0
🌸stewie
(21.11.20)
çeviren olursa belgeni gösterip tedariğe gidiyorum diyeceksin. etik olup olmaması ayrı mevzu onunla ilgili soru sorarsan ayrıca yazarım.
0
bluewhale
(21.11.20)
İzin belgesi almanız gerekiyor zaten. Her kafasına esen ben muafım diyip çıkamıyor dışarı. Ayrıca 2 saat daha bekleyip 10'da çıkıverin. Niye riske giriyorsunuz ki?
0
her seye atarlanan adam
(21.11.20)
@ her şeye atarlanan adam, ne izin belgesi? nereden alınıyor? Bizim çalışanlara da alalım. Bu zamana kadar hiç izin belgesi almadık. SGK işe giriş bildirgesi ile işe gidip geldiler.

@dildo kardeş, ne tribünü, burada herkes benim genel müdür olduğumu biliyor. Belgrad Ormanı da bana 12 dk. Tabii, zengin olunca yapılacak şımarıklıklar.
0
🌸stewie
(21.11.20)
Eğer üretim ve tedarik işiniz Belgrad Ormanı'nın koşu parkuru içinde değilse bence ceza hak edersiniz. Şimdi devlet kurumlarında çalışanlar yetkilerini kötüye kullanıyorlar diye şikayet ediyoruz; fakat vatandaşın hali de görüldüğü gibi farklı değil...
0
malheiros
(21.11.20)
yahu anladım orasını. etik mi, ceza hak edilir mi diye sormuyorum farkettiyseniz. yasal olarak nedir? açık bir soru, istisna olmak için tedarik zincirinde bilfiil çalışmak mı gerekiyor. Ona bakılırsa, Migros’a gidecek kasiyer de işe giderken tuvaleti gelmişse, bir benzin istasyonuna çekemez, çünkü tedarik işi yapmıyor. Yoksa yapıyor mu? Tabakhane de değil gerçi, benzin istasyonu orası.
0
🌸stewie
(21.11.20)
Polis evrakının kapsamına bakar müsade eder bence sana, ama 8 de belgrad ormanına almayabilir güvenlik görevlileri orada istisna kapsamındayım demenin bir anlamı olmaz diye düşünüyorum
0
Diskirminant
(21.11.20)
hocam "goreve" gidiyorsanız serbest. bunun dışında şu sektörlerde çalışanları free passı var gibi algılamak mantığın temel ilkelerine bile aykırı; olsa olsa fıkralardaki temel, nasreddin hoca vs mantıgıı olur bu.
0
bluewhale
(21.11.20)
@stewie genelgede "Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde İçişleri Bakanlığına ait
E­BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan
başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat
edebileceklerdir" şeklinde yazıyor.
0
her seye atarlanan adam
(22.11.20)
(4)

Dizi veya Filmlerdeki Lüks Restoran ve Cafe İsimleri Neler?

catpat
Otel vs de olabilir akılda kalıcılardan.
Otel vs de olabilir akılda kalıcılardan.
0
catpat
(21.11.20)
ritz otelleri bir cok filmde vardir
0
exlibris
(21.11.20)
eski filmlerde hilton ve tarabya otel cok kullanilmis.
0
in vino veritas
(21.11.20)
four seasons standart. ozellikle new york'ta falan.
0
hot potato
(21.11.20)
Gercek olmasi sart değilse Avrupa Yakasindan, Asparagus

Gerçeklerden John Wick, continental hotel.
0
pofudukayi
(21.11.20)
(3)

TV ps4 görüntü kalitesini etkiler mi

sutcuyumbensutcu
Cihaz hep 2011 yılında aldığım 43inç philipse takılı şuan ac odessey oynamaya başladım ama grafikler kötü görünüyor. Yeni oyun sonucta. Bir diğer tv olan samsung 55 inç (2018de aldım) e taksam daha iyi görüntü alır mıyım? Yoksa kurcalamaya gerek yok mu?
Cihaz hep 2011 yılında aldığım 43inç philipse takılı şuan ac odessey oynamaya başladım ama grafikler kötü görünüyor. Yeni oyun sonucta.
Bir diğer tv olan samsung 55 inç (2018de aldım) e taksam daha iyi görüntü alır mıyım? Yoksa kurcalamaya gerek yok mu?
0
sutcuyumbensutcu
(21.11.20)
Etkiler. Arkadaşım iş gereği kaldığı oteldeki TV'ye bağladı PS4'ü ve bildiğin lag vardı TV sebebiyle.
0
himmet dayi
(21.11.20)
Kesinlikle etkiler.
0
uuth
(21.11.20)
herhalde yani hz denilen bir olay var.

Hz Nedir ?


Yüksek Hz değerine sahip görüntü veren cihazlar daha iyi ama kötüdür. Şöyle, görüntünün daha sık bir aralıkla yenilenmesine olanak sağlarlar. Bu tabiki de iyi bir şey. Daha fazla ayrıntıyı daha kısa bir süre içerisinde görebiliriz. Bu kötü bir şey gözümüzü daha fazla yorarız.
0
jamswety
(21.11.20)
(6)

Twitter Sorusu

hair freak
Bu hikaye özelliği gelmemiş olan var mı, ben uygulamadan kullanmadığım için mi göremiyorum kimsenin fleetini?
Bu hikaye özelliği gelmemiş olan var mı, ben uygulamadan kullanmadığım için mi göremiyorum kimsenin fleetini?
0
hair freak
(21.11.20)
Bende uygulamada var web sitesinde yok.
0
himmet dayi
(21.11.20)
Ben de web sitesinden ve tlefonda da chromedan kullanıyorum ondan göremiyorum demek.
0
🌸hair freak
(21.11.20)
Evet.
0
himmet dayi
(21.11.20)
Bende yoktu uygulamayı güncelleyince geldi.
0
IncredibleMau
(21.11.20)
Telefonda twitter lite kullanıyorum bunda o özellik yok
0
freebird5406_2
(21.11.20)
web surumunu kullaniyorum webde goremedim. yok galiba.
telefonda da uygulama indirmedim, chrome'dan aciyorum, onda da yok. sanirim sadece uygulamada var
0
exlibris
(21.11.20)
(3)

Oda nem oranı kaç olmalı?

Mehmet Ersoz
yüzde olarak evdeki bir odanın nem oranı kaç olmalı acaba?
yüzde olarak evdeki bir odanın nem oranı kaç olmalı acaba?
0
Mehmet Ersoz
(21.11.20)
%40-%60 arası.
0
himmet dayi
(21.11.20)
İklimlendirme dersinde yüzde 65 demişti hoca.
0
dissendium
(21.11.20)
minimum %40 diye biliyorum ben de. kbb doktorları hep bu yönde tavsiye veriyor.
0
la lykia
(21.11.20)
(4)

tübitak yüksek lisans bursu

vacigok
merhaba. bu bursa kabul edilmek çok zor mudur acaba? ortalama puanlarım var, ales ve not ortalamam 80-85 aralığında ve duyduğuma göre 90 civarında puanları olan kişiler alınıyormuş çoğunlukla. buna istisna oluşturan örnekler var mıdır bildiğiniz? bir de tübitak haricinde geri ödemesiz burs veren kur
merhaba. bu bursa kabul edilmek çok zor mudur acaba? ortalama puanlarım var, ales ve not ortalamam 80-85 aralığında ve duyduğuma göre 90 civarında puanları olan kişiler alınıyormuş çoğunlukla. buna istisna oluşturan örnekler var mıdır bildiğiniz? bir de tübitak haricinde geri ödemesiz burs veren kurum öneriniz var mı acaba?
0
vacigok
(21.11.20)
Tubitak proje bursu var. Ancak bunu önermiyorum. Şahsen benim başıma bela oldu. Proje bursunu kolay alıyorsunuz.

Dediğin puana göre olan bursta puanlar yüksek oluyor ama en temizi o.
0
Gabriel
(21.11.20)
Ben aldığımda (yıl 2013) yarı yarıya not ortalaması ve ALES puanı şeklinde hesaplanan puan için 92 üzerine verilmişti. 80-85 aralığına çıkacağına ihtimal vermiyorum açıkçası. Zira bu tür bursların taban puanı genelde her sene yükselir, düşmez. ALES puanınızı yükseltme ihtimaliniz var mı?

Bu bursun da geri ödemesi vardı bu arada. Yüksek lisans 3 senede bitmezse %50 faizle geri ödenmesi gerekiyordu. Öyle imzalayarak almıştım bursu.
0
peki madem
(21.11.20)
90 bile zor be hocam, 85 nerede :(
0
giovanne
(21.11.20)
evet zor :) ek olarak proje burslarına bakabilirsin ya da kadro kovalayabilrsin. yalnız şöyle bi şey var çok nadiren yök doktora bursu için yüksek lisanstakiler de başvuru yapıp alabiliyor. geçen sene bizde öyle olmuştu. normalde doktoralar içindi ama kimse başvurmayınca master öğrencilerine sormuşlardı.
0
superfluid
(21.11.20)
(2)

iptv'yi windows pc'de izlemek

etna
vlc player ile açıyorum ama vlc playerin .m3u dosyasını açması 1 dakika filan sürüyor. bu süre içinde kasılıyor "program yanıt vermiyor" uyarısı veriyor. daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde izleme yöntemi var mıdır?
vlc player ile açıyorum ama vlc playerin .m3u dosyasını açması 1 dakika filan sürüyor. bu süre içinde kasılıyor "program yanıt vermiyor" uyarısı veriyor.
daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde izleme yöntemi var mıdır?
0
etna
(21.11.20)
m3u dosyasının içinde muhtemelen 20 bin kanal + vod vardır o yüzden çok geç açılıyordur. ben o durumda sürekli izlediğim kanallar için ayrı bir m3u hazırlıyorum (Notepad ile) ve VLC ile onu açıp izliyorum.

Yalnız kullandığın IP TV sunucusuna bakım vs. yaparlarsa elindeki m3u'nun yenilenmesi gerektiğinden tekrar indirip o düzenlemeyi tekrar yapman gerekecek. m3u içindeki linkler değişiyor çünkü.
0
himmet dayi
(21.11.20)
m3u'yu not defterinde aç ve izlemeyeceğin içerikleri sil.
0
facebook
(21.11.20)
(2)

Sözlükten deyege

mysql34
Sözlükten deyege'ye benim yerime mesaj atabilir misiniz, ekşisözlük hesabım yok mesaj atamıyorum
Sözlükten deyege'ye benim yerime mesaj atabilir misiniz, ekşisözlük hesabım yok mesaj atamıyorum
0
mysql34
(21.11.20)
Mesaj attım ama en son 1 yıl önce entry girmiş ve toplam 39 entry'si olan bir yazar. Artık sözlüğe girmiyor olabilir.
0
himmet dayi
(21.11.20)
Aynı deyege twitch'te yayın yapıyor olması lazım, yayınına girip yazabilirsiniz bence. Zaten 80-100 anca izleniyor, kolay ulaşırsınız.
0
koskoca kirpi
(21.11.20)
(1)

Saçını kendi kesenler

black mamba
Bugün 3. Sefer saçımı kendim kestim. Her seferki daha hızlı ve daha iyi oluyor. Ancak 2 şeyi tam yapamıyorum. 1 - enseleri yapmak zor. Bunu nasıl yapıyorsunuz?2- üstler 25mm, yanlar ve arkalar 22 mm, aşağılar 19mm diye gidiyor. Ancak geçişler nizami olmuyor. Her tarafı göremediğim için belki geçişle
Bugün 3. Sefer saçımı kendim kestim. Her seferki daha hızlı ve daha iyi oluyor. Ancak 2 şeyi tam yapamıyorum.

1 - enseleri yapmak zor. Bunu nasıl yapıyorsunuz?

2- üstler 25mm, yanlar ve arkalar 22 mm, aşağılar 19mm diye gidiyor. Ancak geçişler nizami olmuyor. Her tarafı göremediğim için belki geçişler yamuk oluyordur. Siz nasıl yapıyorsunuz?
0
black mamba
(21.11.20)
makinenin geçiş aralıkları kısaysa belli olmuyor yamuk hizalamalar çok fazla. ben yanları alıyorum sadece 12-9mm ile. enseye hiç dokunmuyorum başta. ense ve hizası 9 mm oluynca zaten naturel ense gibi oluyor. ense tüylerini de eşime aldırıyorum.

üstlerde saçın yanlarına düşüyor güzel oluyor hatalarda kapanıyor. pompador benzeri bişeyler oluyor. bazen üstleride kısaltıyorum. shadowline marka makas aldım tavsiye ederim. parmak arası tekniğiyle kısaltıyorum. sonra saç uçlarına ara makas vuruyorum asimetrik olsun küt durmasın diye. çok çok iyi oluyor. berbere gitmiyorum pandemiden beri. makinede philips mg7720
0
xrated
(21.11.20)
(5)

Sokağa çıkma yasağında doktor randevusu

nesenbilneben
Bugün yemek yerken dişim kırıldı ve tek boş randevuyu akşam 19:00'a alabildim. Muhtemelen işim 1 saatten uzun sürecek ve 20:00'den sonra eve dönmek zorunda kalacağım. Zaten o saatte araç bulamayacağım için yürüyerek yarım saat sürecek.İnternette doktor randevusu olanların yasaktan muaf olduğuna dair
Bugün yemek yerken dişim kırıldı ve tek boş randevuyu akşam 19:00'a alabildim. Muhtemelen işim 1 saatten uzun sürecek ve 20:00'den sonra eve dönmek zorunda kalacağım. Zaten o saatte araç bulamayacağım için yürüyerek yarım saat sürecek.

İnternette doktor randevusu olanların yasaktan muaf olduğuna dair bir bilgi var ama bir belge göstermek gerekiyormuş sanırım. Ben randevuyu telefonla aldım elimde belge yok. Daha önceki yasaklardan bu konuda bilgisi olan var mı? Polis çevirirse klinikten çıkarken ödeme yapınca verdikleri makbuzu vs. göstersem olur mu?
0
nesenbilneben
(21.11.20)
doktora gittiğinde ondan bi belge alsan olmaz mı?
0
killerbee
(21.11.20)
Dün bir arkadaşım hastaneye gitti saat 21:00 gibi. Belgesi olduğu için sorun olmadığını söyledi. E-nabızda falan gözüküyor mu bilmiyorum ama telefondan randevunuzu falan gösterirseniz de sorun yapmazlar bence.
0
a piece of cake
(21.11.20)
babamın dişsici var ,65 üstü
dişci dedi ki telefonuna mesaj atacağım, onu göstermen yeterli
polise denk gelince mesaja bakıp tamam diyormus, en kötü arıyormus teyit icin var mı randevusu diye o an

yani siz doktora ya da sekreterine söyleyin,mesaj atsın size
0
blackgirl00
(21.11.20)
Gideceğiniz hastane aynı şehir sınırları içindeyse seyahat izin belgesine gerek yok. az önce 65 yaş üstü dedem için 199 ile bu konuda konuştum. Herhangi bir çevirme durumunda MHRS randevu bilgilerinizi göstermeniz yeterli oluyor.
0
teletabi
(21.11.20)
İşim 20:00'de bitti. Danışmadan bir kağıt verdiler bu akşam burda tedavi olmuştur diye. Polis falan da çıkmadı karşıma, kazasız belasız döndüm eve.
0
🌸nesenbilneben
(21.11.20)
(19)

İş Değiştirmede Kararsız Kalmak

a piece of cake
Merhaba sevgili duyurucular,Halihazırda çalıştığım firmada 2 yıldır terfi, zam vb. alamadığım için iş değiştirmeye karar verdim ve arayışlara girdim. Çalışma şartlarım ekip arkadaşlarımdan çok aşağıda. Örneğin birçok çalışan benden yüksek maaş alıyor, şirket aracı bulunuyor vb. Bu nedenle uzunca bir
Merhaba sevgili duyurucular,

Halihazırda çalıştığım firmada 2 yıldır terfi, zam vb. alamadığım için iş değiştirmeye karar verdim ve arayışlara girdim. Çalışma şartlarım ekip arkadaşlarımdan çok aşağıda. Örneğin birçok çalışan benden yüksek maaş alıyor, şirket aracı bulunuyor vb. Bu nedenle uzunca bir süre burnout yaşadım ve ayrılmaya karar verdim. Şu an çalıştığım firma global bir eğitim markasının distribütörlüğünü yapıyor. İş arkadaşlarım ve yöneticilerim kaliteli ve bana birşeyler katabilen insanlar. Çalışma koşullarım çok rahat, sabah 8:30'da başlayan mesaiye 10'da gelebiliyorum, akşam erken çıkabiliyorum bunlar sorun olmuyor.

Diğer firmayla görüşmelerim olumlu gitti ve bana teklif yaptılar. Şu an çalıştığım şirkete göre nispeten daha küçük bir şirket. Ancak yine global bir markanın distribütörlüğünü yapıyor. Bu şirket bana şu an çalıştığım yerden 1.500 TL daha fazla maaş, araba ve 3 ayda bir prim teklif etti. Pozisyon satış uzmanı. Ben adamlara tamam dedim ve benden en yakın zamanda başlamamı bekliyorlar.

Daha sonra şu an çalıştığım firmaya böyle bir teklif olduğunu kendilerinin de bana bir teklifi olup olmadığını sordum. İlk başta performansına bağlı olarak ocak ayında birşeyler yapabiliriz belki dediler. Bana belirsiz bir konuşma yaptıklarını için ayrılık kararımı ciddi boyuta taşıdım. Resmi mail attım vs. bunun sonucunda yöneticilerim beni ikna etmek için defalarca görüşme yaptılar. Yeni bir marka alacaklarını, beni o alanda değerlendirmek istediklerini, farklı bir pozisyona geçiş yapacağımı, maaşımı da diğer firma ile aynı orana getirip araba vereceklerini söylediler. Ve benimle çalışmaya devam etmeyi çok istediklerini söylediler. Ancak önüme bir sözleşme vb. konulmadı.

Sonuç olarak inanılmaz kararsız bir durumda kaldım. Bir tarafta 2 yıl boyunca emek verdiğim iş, kurduğum ilişkiler, yeni pozisyon, daha yüksek maaş gibi imkanlar diğer tarafta ise yeni insanlar tanıma fırsatı, farklı bir alanda çalışma imkanı ve iyi performans göstermem halinde yükselebileceğim bir pozisyon.

Not: Konum Istanbul.

Tavsiyelerinize açığım...
0
a piece of cake
(21.11.20)
1500 TL fazla ise bir dakika durmazdım.
0
dissendium
(21.11.20)
Sözleşme konulmadı dediğine göre şu anki şirketinin sözüne itibarın yok. Riske atma derim.
0
elorelia
(21.11.20)
@dissendium ben de aynı şeyi düşündüm ama aynı maaşı teklif etti çalıştığım yer de. O nedenle kafam allak bullak olmuş durumda.
0
🌸a piece of cake
(21.11.20)
@elorelia evet şirkete güvenim yok. Yani üst yönetim kısmına. Ama kendi departman yöneticilerime var ve bana yaptıkları teklifle ilgili üst yönetimle de görüştüklerini ve çok sıcak karşıladıklarını söylediler.
0
🌸a piece of cake
(21.11.20)
%80 ihtimalle verilen sözler karşılık bulmayacaktır veya sizi tatmin etmeyecektir. bu kaide hiçbir şirkette değişmez.

öteki taraf size primle birlikte (3 ayda bi maaş olduğunu varsayarsak) 2000 tl fazla maaş teklif etmiş. asgari ücretin 2300 tl olduğu yerde 2000 tl fark gayet ideal oluyor
0
oekuklu
(21.11.20)
Kesinlikle inanmayın, yaparız ederiz tavrı gibi konusmuslar, eğer bu kadar ciddi ve sizi kaybetmek istemeselerdi, ertesi gün sözleşme yapar imzalardınız
Bir de söyle bir sey var, demek siz söylemeseydiniz sizi bu kosullarda calıstırmaya devam edeceklerdi, değerinizi umursamıyorlar

yeni işiniz bence hayırlı olsun :) yeninin enerjisi güzeldir
0
blackgirl00
(21.11.20)
Inanma, eger kalirsan cepte olursun, oyle gorurler. Nasil olsa gitmedi baska ihtimali de yok erteleyelim derler. Bas git yeni yere.
0
mor oje
(21.11.20)
Oyalama taktikleri bunlar. Bulduğun yeni işi kaybetmiş olacaksın, şimdiki yer verdiği sözü tutmayacak ve işine gelirseye gidecek Bu işin sonu.
İş hayatında her zaman profesyonel düşünmelisin, daha iyi şartlar nerede ve neresi garanti ise oraya gitmelisin. Ortada Yeni sözleşme falan da yok diyorsun. Ben kalmazdım
0
dadasalon
(21.11.20)
Bence konuyu çalıştığın şirkete bile açmaman gerekirdi, "iş buldum ben gidiyorum" diyip konuyu kapatman lazımdı.
0
braveheart xakah
(21.11.20)
bu kadar önemsedikleri biri olsaydınız, 2 yıl boyunca zam alırdınız. basın geçin yeni şirkete
0
avatar is back
(21.11.20)
lutfen kanmayin.
0
ala09
(21.11.20)
inanma. opecek seni. ayrıl git öbür şirkete. ;)
0
faaip de oiad
(21.11.20)
mevuct şirket zaten senin şu an arayış içinde olduğunu anladğı için senin yerine adam aramaya başlamıştır bile. sen öteki tarafı reddedip burda klamaya devam etsen de 2 gün sonra senden daha az maaşla birini alırlar seni gönderirler. bence düşünmeden yeni yere ok de.
0
condom kurşunu
(21.11.20)
Çalışma koşullarım çok rahat, sabah 8:30'da başlayan mesaiye 10'da gelebiliyorum, akşam erken çıkabiliyorum bunlar sorun olmuyor.

Virüsten dolayı mı böyle?
Hep mi böyleydi
Gerçi sözlerinde durup zam yaparsalar daha çok çalışmanı beklerler

İstifa dilekçeni yaz, ikya teslim et, bi nüshasına da teslim aldım yazdır
Söz verdiğiniz yeni sözleşmeyi imzalarsak karşılıklı yırtarız dersin
Burada kalmak istediğim aldığım teklifi paylaştım de

Sonra da arkana bile bakma

Sonuç alamazsan
diğer tarafa da bu evrağı gönderip sözlemeyi imzalaya çalış
Ortada kalma
0
bir soru sorcam
(21.11.20)
Ben ayrılık konuşulduktan sonra geri adim atmamaktan yanayım uzun vadede ilk gözden çıkarılacak kisi olursun hakkin olanı daha önce verselerdi o zaman.
0
pofudukayi
(21.11.20)
değişim iyidir diyorum. aynı yerde uzun uzun çalışmak köreltebiliyor insanı.
0
The_Lollok
(21.11.20)
Yaptığın işe kafadan 1500 tl daha fazla değer biçen bir yer var birde maaşını değiştirmek için her zaman iş değiştiremeyeceksin bu tip konuşmaları en azından buradan ayrılırken yap net konuş, ama ben olsaydım bende değiştirirdim
0
Diskirminant
(21.11.20)
yeni eleman, eldeki elemana göre daha değerlidir.

bu iş dünyasının yazılı olmayan bir kuralıdır. senin yerinde olsam gözüm kapalı bir şekilde iş değiştirirdim.

3 yıl çok severek çalıştığım, sahibinden fazla sahiplendiğim bir şirketten mobbing yüzünden ayrıldım. o yüzden şirketi düşünme, kendini düşün.
0
facebook
(21.11.20)
Kesinlikle yeni iş. Düşünme geç geç
0
üç nokta
(21.11.20)
(5)

aspiratörden gelen kokuyu önleme

estranged
komşunun aspiratörü çektiği tüm kokuyu bana gönderiyor sanırım. sigara ve yemek kokusu alıyorum sürekli. kendi tarafımdan bu problemi nasıl çözebilirim?aspiratör: vestel storm.
komşunun aspiratörü çektiği tüm kokuyu bana gönderiyor sanırım. sigara ve yemek kokusu alıyorum sürekli. kendi tarafımdan bu problemi nasıl çözebilirim?

aspiratör: vestel storm.
0
estranged
(21.11.20)
Bildiğimden değil tamamen varsayımsal olarak konuşuyorum. Bahsettiğin aspiratöre baktım filtreli aspiratör, yani bacası olmayan çıkan kokuları dışarı atmayıp filtreye çeken bi alet, o nedenle sana gönderme ihtimali nasıl olabilir bilemedim, belki filtrenin kullanım süresi dolmuştur ve değişmesi gerekiyordur, değişmediği için kokuları filtrelemiyordur herkesle birlikte sen de aynı kokuları alıyorsundur.
0
angelus
(21.11.20)
Dışarı hava verebilen borulu bir aspiratör ise motorun hemen üstünde bir klape olur, dandik plastik bişi.

Aşşadan yukarı üfleyince plastik kapaklar yukarı dışarı hava çıkmasını sağlar, motoru kapatınca yer çekimi sayesinde kapaklar geri düşer ve dışardan içeri hava girmesini engeller.

Bi bak bakayım onlar yerinde mi? Yağdan kirden açık kalmış olabilir mi?

eğer @angelus'un dediği gibi bacasız modelse zaten dışardan hava/koku gelmesi mümkün değil ki.

Başka bir yerden geliyor olmasın?
0
John Bloor
(21.11.20)
@John Bloor, dediğiniz gibi bir şey göremedim.

kokunun aspiratörden geldiğine eminim. site yönetimini aradım, aynı şikayeti daha önce de almışlar. tek yönlü hava geçişine izin veren bir aparat takmanız gerek gibi bir şey söyledi.
0
🌸estranged
(21.11.20)
İşte o aparat aspiratörün kendinde oluyor, en dandiğinde bile.

Aspiratörün üstünde havalandırma boru girişini görebilecek bir yapıda mı dolap?

O boruyu kırmadan aspiratörden çıkarıp bi bakman lazım, boruyu çıkardığında delikten içerisi görünmemeli, klape kapak kapalı durumda olmalı (varsa)

media3.bosch-home.com
0
John Bloor
(21.11.20)
hiç aspiratörü dağıtıp aramaya gerek yok, belli ki öyle bir şey yok sizde. veya çalışmıyor. mesela benim aspiratörümde onu görebilmek için mutfak mobilyasının üst tarafını (tavana bakan 4 tane vida) sökmem, ondan sonra flex boruyu gizleyen davlumbaz sacının vidalarını söküp yerinden çıkarmam gerekli. dünyanın işçiliği.

aspiratör borusunun duvardaki bacaya girdiği yere, borunun ve duvardaki deliğin çapına uygun tek yönlü bir klape alıp takabilirsiniz. böylece aspiratör çalışırken klape açılıp havayı bacadan atar, çalışmazken kapalı durduğu için bacadan içeri koku almaz.

www.amazon.com.tr
0
kibritsuyu
(21.11.20)
(10)

corona kapan biri nasil davtanmali

buenosdias
arkadasla tartistik da bi de size soram dedim. evden calisan tek yasayan biri olarak semptom gostersem dahi durumum agirlasmadigi surece test. hastaneyle ugrasmam, kendi kendine gecmesini beklerim dedim. ne gibi zarari olabilir?
arkadasla tartistik da bi de size soram dedim. evden calisan tek yasayan biri olarak semptom gostersem dahi durumum agirlasmadigi surece test. hastaneyle ugrasmam, kendi kendine gecmesini beklerim dedim. ne gibi zarari olabilir?
0
buenosdias
(21.11.20)
Hicbi zarari olmaz abi ne olacak evde otur zaten mis gibi grip gibi yatarak iyiles
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(21.11.20)
Test olup pozitif çıkarsan tarif ettiğinden tek farkı sana ilaç getiriyorlar. Ablam pozitif çıktı ama ilacı kullanmadan atlattı. Zaten çok hafif geçiriyordu.
0
himmet dayi
(21.11.20)
Evden çıkmadığınız sürece ilaç dışında bir farkı yok bence de.

Semptomsuz atlatan insan sayısının tanılanmış insan sayısından kat kat daha fazla olduğu her fırsatta söylenen bir şeyken kendileri neden aksini savunacak kadar karşınızda duruyorlar ben onu merak ediyorum. Belki kendilerinde de var ama farkında değiller. Çok basit bir mantıkla virüslüymüş gibi davranmak zor bir şey değil eğer çok kalabalık bir ortama girmek zorunda değilseniz.

Bence 8-9 aylık süreçteki en manasız tartışma olmuş :) Siz haklısınız. Herkes de biliyor.
0
desdenova34
(21.11.20)
10 gün rapor veriyorlar. O işine gelir sadece. Sonun dışında bir şey fark etmez.
0
westblack
(21.11.20)
Corona bir çok kişide damarda pıhtılaşma yapıyor bu sonradan anı felç veya kalp krizine sebep olabiliyor. Pek öyle grip gibi geçip gitsin denecek bişey değil. Genç yaş kalp krizleri çığ gibi artacak büyük ihtimalle. En azından hafif atlatanların günlük coraspin kullanması gerekir mide kanaması vs gecmisi yoksa.
0
deer hunter
(21.11.20)
İzolasyon saglandigi ve endise duyulmadigi surece sakincasi olan bir durum degil bence ama cigerlere indi mi, ilaç kullanmak gerekir mi gibi endiseler yasanirsa hastaneye gitmek gerekiyor. En onemlisi izolasyon.
0
(21.11.20)
@deer hunter, "Corona bir çok kişide damarda pıhtılaşma yapıyor bu sonradan anı felç veya kalp krizine sebep olabiliyor." ifaden doğru ama eksik. "corona geçirmiş ve favirapir ya da plaquenil türevi ilaçlar kullanmış olanlar felç, kalp krizi, beyin kanaması, karaciğer yetmezliği ve buna bağlı ani insülin atakları geçiriyor" şeklinde düzeltsek daha iyi olur.
0
olivia
(21.11.20)
bence kronik rahatsızlık yoksa ve hali hazırda evdeyseniz gerek yok.ortada şu olur bu olur beyin kanaması felç akciğer hasarı gibi iddalar dolaşıyor ama bununla ilgili sözü geçen bir üniversiteden akademik bir araştırma görmedikce inanmayacağım ve inanmayı saçma buluyorum.
0
bluewhale
(21.11.20)
Pihtilasma icin; (benim de kafaya taktigim bir konuydu)

Semptomsuz veya hafif semptom ile gecirenlerin aspirin icmesinin bir yarari olmadigi, (bosuna icmeyin demeye getiriyordu)

Evde orta siddetli semptom ile gecirenler ve daha ust seviye olarak hastanelik olanlarin gunde 1 aspirin icmesinin faydali olacagi yaziyordu okudugum ve guvendigim bir doktorun paylasiminda.


Ben 1 ay once ppozitif idim ve hicbir belirtim yoktu sadece temasli oldugum icin test yapilinca pozitif oldugumu anlamistim. Pihtilasma, kalp krizi vs korkusundan 1 aydir aspirin iciyordum her gun. Ama bu yukarida yazdigimi okuyunca, acikcasi haftada 2 ye dusurecegim aspirini, kendimce salak sacma bir orta yol buldum :D
0
invictae
(21.11.20)
“ Corona bir çok kişide damarda pıhtılaşma yapıyor bu sonradan anı felç veya kalp krizine sebep olabiliyor.”

Bu ifadeyi söylemenizi sağlayan istatistikleri paylaşır mısınız? Yok çevremizde onlarca hastalık geçiren var her yaştan kimsede böyle bir şey görmedik de. Kaldı ki hastalığın ölüm oranları da ortada. Gereksiz sansasyonel bir ifade olmuş.
0
catch the arrow
(21.11.20)
(2)

belediye parkina kedi evleri koysam, kaldirmamalarini nasil saglarim

pardonazbirbaksanız
merhaba,mahallemde orta buyuklukte bir park var. degisik yerlerinde 15-20 kadar kedi takiliyor, aralarinda yavrular da var. ben alsam koysam parkin guvenliginin ya da ayy her yer kedi diyen gicik insanlarin kaldirmasini nasil engellerim? belediyeye yazsam onlar da ev koyar mi? basvurup alabilen oldu
merhaba,
mahallemde orta buyuklukte bir park var. degisik yerlerinde 15-20 kadar kedi takiliyor, aralarinda yavrular da var.

ben alsam koysam parkin guvenliginin ya da ayy her yer kedi diyen gicik insanlarin kaldirmasini nasil engellerim? belediyeye yazsam onlar da ev koyar mi? basvurup alabilen oldu mu ya da?
0
pardonazbirbaksanız
(21.11.20)
Belediyelerin ahşaptan koydukları oluyor, her belediyede olur mu bilmem.

İnsanların kaldırıp atamayacağı, kıramayacağı sağlamlıkta olursa kimse bişey yapamaz.
0
John Bloor
(21.11.20)
sirtlanip kendi evlerinin yanina bilen koyan olur, o konuda halkimiza inancim tam. cop kutusuna falan zincirlemeyi dusundum o yuzden.
0
🌸pardonazbirbaksanız
(21.11.20)
(3)

Türkiyenin son 40 yılı

mg3929
80lerden itibaren türkiyede neler olmuş, nasıl bugünlere gelmişiz. Bunları anlatacak kitap, belgesel, video vs ne önerirsiniz? Genel 40 yılı anlatmasına gerek yok, tek bir olay, dava vs de olabilir.
80lerden itibaren türkiyede neler olmuş, nasıl bugünlere gelmişiz. Bunları anlatacak kitap, belgesel, video vs ne önerirsiniz? Genel 40 yılı anlatmasına gerek yok, tek bir olay, dava vs de olabilir.
0
mg3929
(21.11.20)
32. Gün belgeselleri
0
okumakserbestbegenmeksart
(21.11.20)
32. Gün 28 Şubat Belgeseli

ilk bölüm: www.youtube.com
0
himmet dayi
(21.11.20)
Yüzyılın Manşetleri
bir kısmı burada.
www.dailymotion.com
bir kısmı da burada.
www.youtube.com
0
ankarakecisi
(21.11.20)
(1)

Apple watch whatsapp bildirimi

bennerdenbileyim
Selam sorum apple fan boylara. Telefonumda her türlü bildirim sesi kapalı. Ekrana düşüyor. Saatte de mesela mail geldiğinde titriyor. Ama whatsapp bildirimleri için saatte titremesini bir türlü sağlayamadım. Telefonda yine sadece ekrana sessiz önizleme düşse saate de titreme gelse şahane olacak. Yar
Selam sorum apple fan boylara. Telefonumda her türlü bildirim sesi kapalı. Ekrana düşüyor. Saatte de mesela mail geldiğinde titriyor. Ama whatsapp bildirimleri için saatte titremesini bir türlü sağlayamadım. Telefonda yine sadece ekrana sessiz önizleme düşse saate de titreme gelse şahane olacak. Yardımcı olabilecek?
0
bennerdenbileyim
(21.11.20)
Telefonun ekranı kilitliyken bildirim sesi veya titreşimi telefona gelmiyor, sadece saate geliyor. Bildirim ayarlarını normal yaptıktan sonra saati sessize alınca bildirim geldiğinde sadece saat titrer, telefon bir uyarı göndermez. Ama dediğim gibi bu sadece telefon tuşu kilitliyken olur.
0
ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
(21.11.20)
(4)

iş - kariyer sorusu

taha1907
selamlar;sizlerden fikir almaya geldim. öncelikle kendimi tanıtayım. türkiyenin sayılı okulların birinden işletme bölümünden mezun oldum, yurt dışında staj yaptım, ingilizcem iyidir. temmuz ayında mezun oldum. o zamandan beri iş arıyordum, yapmak istediğim kariyer yolculuğu ise satış.1) yaklaşık 1,5
selamlar;

sizlerden fikir almaya geldim. öncelikle kendimi tanıtayım. türkiyenin sayılı okulların birinden işletme bölümünden mezun oldum, yurt dışında staj yaptım, ingilizcem iyidir. temmuz ayında mezun oldum. o zamandan beri iş arıyordum, yapmak istediğim kariyer yolculuğu ise satış.

1) yaklaşık 1,5 ay önce %100 yerel, sektöründe lider olan bir gıda firmasıyla anlaştım ve başladım. maaşı ilk giriş için ortalamaydı o yüzden kabul ettim. departman satış departmanı. fakat işe başladıktan sonra gözlemlerim şu şekilde oldu;
- şirket çok geleneksel, çalışan sayısı çok fakat sonuçta patron firması. girenin çıkmadığı bir devlet firması haline gelmiş.
- benim aynı departmanda çalıştığım kişiler çok saçma okul ve bölümlerden mezun. böyle de olunca kendimi bi tık enayi hissediyorum.

dolayısıyla işe karşı bi ön yargım olmuştu başladığım günden itibaren fakat pandemi koşulları işsizliği ve sonuçta fmcg sektöründe olmam nedeniyle ileride firma değiştirebileceğimi düşünüyordum.

2) fakat bu hafta içinde başka bi firma aradı. daha önce görüştüğüm bir firmaydı. burda da iş yine satış fakat firmalara teknolojik olarak outsourcing destek veren, yurt dışında yerleri olan ve halka arz olacak bir firma olarak düşünebilrsiniz. maaş olarak aynı, sadece yarım saat daha fazla yol gidicem. çalışan profili oldukça kaliteli.

şimdi bu noktada benim de aklım karıştı, bi yanda şirket kötü olsa da fmcg sektörü diğer yandan sektör olarak çok farklı fakat sonuçta keyif alabileceğim bir iş. uzun vadeli düşününce sizce hangisi daha mantıklı olur ?
0
taha1907
(21.11.20)
Hemen geç, iyi bir yerde işe başlamak önemli.
0
okumakserbestbegenmeksart
(21.11.20)
selamlar, öncelikle " benim aynı departmanda çalıştığım kişiler çok saçma okul ve bölümlerden mezun. böyle de olunca kendimi bi tık enayi hissediyorum."
öncelikle bu kafadan bir kurtulman lazım. ego seni hem iş hayatında hemde özel hayatında çıkmaza sokar. bana kalırsa daha az eğitimli !! insanlarla beraber çalışıp potansiyelinin harcandığını düşünmek, yurtdışında mba/phd yapmış adamların yanında ufo gören köylü gibi hissetmekten iyidir, bunu şu yüzden yazıyorum gideceğin firmanın profili boyle olabilir ve bakış açın iş degil etiket üzerinden olursa kendini yetersiz hissedebilirsin orada.

bunun dışında ben yerinde olsam her zaman yatay hiyerarşinin olduğu uluslararası şirketleri patron şirketlerine tercih eder idim.
0
bluewhale
(21.11.20)
Iş arkadaşların çok saçma okul ve bölümlerden mezun ise başka şirkete geç bence. Bazen onların senden daha iyi maaş alması, daha iyi konumda olması sinir bozucu olabiliyor. Senin emeğin ile onların ki bir değilse hele..
0
meraklitursucu
(21.11.20)
Okulun objektif olarak da sayılı okullardansa kurumsal olmayan patron firmasında ne isin var zaten ayrıl bence.
0
pofudukayi
(21.11.20)
(18)

Saat Hakkında Fikrinizi Almak İstiyorum

üç gün gündüz
Yıllardır gözüm var bunda, bir çılgınlık edip almak istiyorum. Sizin fikriniz nedir? Teşekkür ederim.https://www.samilsaat.com/longines-l4-795-4-78-2
Yıllardır gözüm var bunda, bir çılgınlık edip almak istiyorum. Sizin fikriniz nedir? Teşekkür ederim.

www.samilsaat.com
0
üç gün gündüz
(21.11.20)
eğer bu saati almak sizi zora sokmayacaksa alın gitsin derim. hayat, istediklerinizi gerçekleştirmek için kısıtlı zaman sunuyor. eğer paraya ihtiyacınız olursa değeri düşse de sonra satabilirsiniz hem.
0
matilda
(21.11.20)
Çok güzelmiş.
Şimdiden güle güle kullan.
sakın ücreti yönünden gelebilecek olan eleştrilere kulak asma.
0
etna
(21.11.20)
Bence kendi keyfiniz hangisini istiyorsa onu alın. Çünkü saatte zevklerin birleşmesi cok zor. Longines saatlerde cok fazla ikinci el var, bir goz atin bence instagram sayfalarina
0
her giriste sifresini unutan adam
(21.11.20)
Saat güzel bu seviyede başka saatleriniz yoksa daha herşeye uyacak bir model düşünebilirim.
0
pofudukayi
(21.11.20)
al abi çok şık saat. şimdi almasan seneye 16k olacak. bu paraya 6 ay çalışan var tepkisini de anlamıyorum. asgari ücretle geçinenlerin rızkından çalıp mı alıyor abi adam :)
0
ismim ibrahim
(21.11.20)
Hocam iyi niyetiniz için teşekkür ederim ama kırk yılda bir kendime bir şey almaya niyetlendim, çalışıp kazandığım parayı harcarken bu para için 6 ay çalışanları ya da burs ihtiyacı olanları da ben düşünmeyeyim.
0
🌸üç gün gündüz
(21.11.20)
saat güzelmiş güle güle kullan.

benim mana veremediğim bir durum var mesela şu saate bakıyorum sade ve güzel tamam ama ne bileyim hiç bir özelliği olmayan bir saat için aşırı pahalı değil mi?

mesela bu saat bütçesiyle tissot t touch + casio smart watch alıyorum ve para da kalıyor

www.konyalisaat.com.tr

urun.n11.com

kalan parayla bir de bunu alırdım.

images-na.ssl-images-amazon.com
0
killerbee
(21.11.20)
Mekanik saatlerin pahalı olmasını anlayabiliyorum, neticede ömürlük cihazlar ama 5 bin liraya quartz saat satılması bence de anlamsız, o da muhtemelen markadan dolayı pahalı.
0
🌸üç gün gündüz
(21.11.20)
Bunlar ömürlük evladiyelik saatler aynı marka aynı fiyat ama başka model saat var severek kullanıyorum tavsiye ederim
0
all girls dream
(21.11.20)
Taksitle de alsan pazarlık yapmayı ihmal etme dostum
0
all girls dream
(21.11.20)
Yaşım 50’den fazlaysa belki olur ama otomatik değilmiş o yüzden sırf markası için o parayı vermezdi.
0
catch the arrow
(21.11.20)
Bu otomatik mekanizma.

www.longines.com

Yaşım 50 değil ama kırka yaklaştı.
0
🌸üç gün gündüz
(21.11.20)
şık. alınır.
0
al sana nick it
(21.11.20)
Saatten anlamam. Bu saatin özelliği nedir ve neden yıllardır gözünüz var anlamadım. Bir saate 12 bin lira veriyorsam o saat 500 liraya da alınabilir gibi gözükmemeli. Markanın kalitesiyle ilgili bir fiyat farkı var da ben anlamıyorum tahminimce.
0
amusan
(21.11.20)
Hocam mekanik saatler pahalıdır, pilli saatler gibi iki tane telle çalışmazlar ortalama bir mekanik saat 200 minik parçadan oluşur bunlar tek tek elle yerleştirilir, akreple yelkovanı o 200 minik parça hareket ettirir, haliyle emek harcanır bu saatlere o nedenle pahalıdır, 500 liraya alınacak bir saat gibi gözüküyor demeni anlayabiliyorum, ben vintage modelleri seviyorum o nedenle bunları tercih ediyorum ama saatlere yönelik özel bir ilgisi olmayan birinin bunu anlamasını bekleyemem. Ha ama bu saat pahalı değil esasında, benzer görüntüde Patek Philippe var mesela 300 bin lira, onun için pahalı diyebiliriz.
0
🌸üç gün gündüz
(21.11.20)
fiziksel mağazası varsa gidip incelemeni tavsiye ederim.

2 gün sonra Black Friday indirimi başlıyor, bence 3-4 gün daha bekle fiyatı düşebilir.
0
facebook
(21.11.20)
Tissot visodate modellerine de benziyor bence. Yarı fiyatına aynı hazzı alırım diyorsanız onlara da bir bakın derim. Aynı hevesle almayacaksanız tissotu bu longines aşırı güzel. Güle güle kullanın.
0
nickimin hakkini veremedim
(22.11.20)
Dün satışı bulunan bi mağazadan aldım saati, pazarlıkla 9000 liraya kadar indirdik fiyatını. Yardımcı olan değerli fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim.
0
🌸üç gün gündüz
(23.11.20)
(1)

kyk yapılandırması ne demek

Şark Bülbülü
Kredi borçlarını ziraat üzerinden öderken, şimdi yapılandırma haberi aldık. Yani borçlarda, indirim mi yaşanacak nedir ? Ne kadar bekleyelim? Yıllardır borçlar silinecek diye hiçç ciddiye alınmayacak haberler çıkıyordu sonunda gerçekleşiyor mu nedir...
Kredi borçlarını ziraat üzerinden öderken, şimdi yapılandırma haberi aldık. Yani borçlarda, indirim mi yaşanacak nedir ? Ne kadar bekleyelim? Yıllardır borçlar silinecek diye hiçç ciddiye alınmayacak haberler çıkıyordu sonunda gerçekleşiyor mu nedir...
0
Şark Bülbülü
(21.11.20)
Vergi yapılandırması faizlerle ilgili olur genelde, sizinkinde faiz olmadığı için yapılandırılacak bir şey yok.
interaktif vergi dairesinde görünen borçlar için olan bir şey, yapılandırma cezai olarak uygulanan faizleri siler, daha cüzi bir oran üzerinden tekrar hesaplar faizi ve ödeme planı yapar.
KYK kredisindeki faiz oranı bahsettiğim cüzi orandan bile düşük olabilir o yüzden bir yararı yok size.
0
atom karincanin torunu
(21.11.20)
(3)

bunu neyle yapıştırayım?

kibritsuyu
ikea'nın ahşap (malzemenin detayını bilmiyorum, tahtadan yani) salata kasesinin bir dilimi kırılıp yerinden çıktı.https://i.hizliresim.com/3KdWyh.jpgşu fotoğrafta gördüğünüz dikey dilimlerden biri.ben bunu neyle yapıştırayım? ahşap tutkalıyla mı? yoksa mdf hızlı yapıştırma kitiyle mi? (https://www.h
ikea'nın ahşap (malzemenin detayını bilmiyorum, tahtadan yani) salata kasesinin bir dilimi kırılıp yerinden çıktı.

i.hizliresim.com

şu fotoğrafta gördüğünüz dikey dilimlerden biri.

ben bunu neyle yapıştırayım? ahşap tutkalıyla mı? yoksa mdf hızlı yapıştırma kitiyle mi? (www.hepsiburada.com)

farklı bir yapıştırıcı da tavsiye edebilirsiniz. neredeyse her türlü malzemem var.

gıda amaçlı kullanıyorduk, yapıştırdıktan sonra yine gıda amaçlı kullanılacak. ama derseniz ki artık gıda amaçlı kullanamazsın, saksı falan yaparım ama yine de sağlam yapışsın, iş görsün.
0
kibritsuyu
(21.11.20)
Kaliteli bir hızlı yapıştırıcıyla olur, ama düzgün uygulamak lazım.

Fakat en doğrusu tutkallayıp, sıkıca kurumasını beklemek.

Fakat bu formda bir şeyi sıkacak, işkence edeccek pozisyon çok zor atelye harici ortamlarda. Ha bak şey olabilir, ince bagaj bağlama şpanzetleri var, elde ondan varsa dıştan sıkılabilir, desteksiz olmaz ama yoksa geniş taraftan dar tarafa doğru kayar.

En iyisi bas hızlı yapıştırıcıyı, kalitelisi parçayı koparır ama yapıştığı yerden ayrılmaz.
0
John Bloor
(21.11.20)
japon yapıştırıcısı onu sapasağlam yapar. eskisinden daha iyi olur. fakat yiyeceğin temas ettiği yere çok gelmemesinde fayda var. sıcak bir şeyin içinde çözünebilir ufak da olsa.
0
bohr atom modeli
(21.11.20)
mdf hızlı yapıştırma kitinin yanındaki de siyanoakrilat zaten, yanılmıyorsam siyanoakrilat zaten japon yapıştırıcı oluyor. gerçi çıkardım şimdi, sprey aktivatör tamam da, tüpteki siyanoakrilat kurumuş. farklı japon yapıştırıcım da var, bunun yanındaki yapıştırıcının bir özelliği var mı? o da siyanoakrilat, öbürü de siyanoakrilat. kuruyan yerine başka japon yapıştırıcı (www.trendyol.com ) kullansam olur mu?
0
🌸kibritsuyu
(21.11.20)
(7)

Uyduda bazı kanallar için kalite %0

violetsky
Beyaz TV ve TRT kanalları için tüm frekans bilgilerini doğru giriyorum. Uydu kanalı buluyor ama “uydu sinyali yok!” uyarısı veriyor. Kontrol ettiğimde kalite oranının %0 olduğunu görüyorum. Fotoğraf ekledim.Hata nerede olabilir? Annem tutturdu bu kanallar için ve üç haftasonudur beceremedim gitti.
Beyaz TV ve TRT kanalları için tüm frekans bilgilerini doğru giriyorum. Uydu kanalı buluyor ama “uydu sinyali yok!” uyarısı veriyor. Kontrol ettiğimde kalite oranının %0 olduğunu görüyorum. Fotoğraf ekledim.

Hata nerede olabilir? Annem tutturdu bu kanallar için ve üç haftasonudur beceremedim gitti.
0
violetsky
(21.11.20)
%75 sinyalde az da olsa kalite olması lazım, kanal bilgileri doğru di mi? ANten o kadar ayarsız olamaz.

Bir de bu iki kanal aynı polaritede mi çalışıyor, mesela ikisi de V veya H, eğer öyleyse çalıştıkları polaritede başka kanal çalışıyor mu onu da dene.

Bu kanallar V dir mesela, başka V olan kanal çalışıyor mu bak. LNB bozuk olabilir çünkü.
0
John Bloor
(21.11.20)
aynısını fox tv de yaşıyorum. Her şeyi doğru yazmama rağmen sinyal 0
0
olaylar olaylar
(21.11.20)
@john, anten ayarsız olsa diğer tv’de de bu kanallar olmazdı sanırım.

V olan başka kanallar da var onlar çalışıyor. :( LNB bozuksa nasıl düzeltebilirim? Çok anlamadığım için reset gibi bir işlem de yapasım yok pek. Diğer kanallaro kaybetmekten korkuyorum. :)
0
🌸violetsky
(21.11.20)
Aynı antenden ya da merkezi sistemden gelen hatta, diğer tv ile bu kanallar varsa anten ve LNB arızasını unutalım.

Farklı tv ve farklı bir alıcıyla deniyorsun o zaman doğru mu?

Diseq anahtarı ayarı filan dicem ama başka kanallar var, tuhaf.

Alıcı bozulsa, bazı polaritedeki kanalları göstermemezlik yapması olağan. Ama bu tuhaf hakikaten.

ALıcılar harici mi? Yani tv'ler uydu alıcı değil, alıcı hariciyse bi değiştirip dene. Hattan emin olalım.
0
John Bloor
(21.11.20)
evde iki tv var. ikisinin de alıcısı harici. bu kanalların olduğu alıcıyı diğer tv’ye takınca bu kanallar var. yani hatta ya da tv’de sorun olmadığından eminim. o yüzden alıcıda bir ayarı atladığımı düşünüp kendimce ısrar ediyorum. trt ve beyaz tv frekansları birbirine yakın gözüküyor. ama bir tek bu kanallara ulaşamam ilginç.daha da ilginci, bazen tv’yi açtığımda bu kanallar bir 10 saniyeliğine geliyor. ama sonra tekrar “uydu sinyali yok!” :) alıcı çöpse artık yapacak bir şey yok. :(
0
🌸violetsky
(21.11.20)
Peki kanalları gösteren cihazdaki kanal frekansları ve diğer ayarları ile, göstermeyen cihazdakiler aynı mı?
0
John Bloor
(21.11.20)
@konetsu, apartman çatısındaki çanağa bağlı tüm daireler.

@john, tüm ayarlar aynı, bir fark göremedim.

ben yıldım artık. cihazda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. arada 10 saniye gösterip sonra göstermemesi çok saçma. yeni cihaz alacağım. yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
0
🌸violetsky
(22.11.20)
(7)

Kapanan kahvehane yerine iş tavsiyesi

havadakarada
Kahvehaneler belirsiz süreli kapandı ama ne aldığımız 20 bin liralık esnaf kredisi ne de kira parası öylece duruyor maalesef. Yeni ruhsat ihtiyacı olmadan bu işyerini nasıl değerlendirmemizi önerirsiniz?Benim aklımda dambıl gibi ürünleri al sat işine girip dükkanın bir kısmını depo olarak kullanmak
Kahvehaneler belirsiz süreli kapandı ama ne aldığımız 20 bin liralık esnaf kredisi ne de kira parası öylece duruyor maalesef. Yeni ruhsat ihtiyacı olmadan bu işyerini nasıl değerlendirmemizi önerirsiniz?

Benim aklımda dambıl gibi ürünleri al sat işine girip dükkanın bir kısmını depo olarak kullanmak var ama olur mu bilmiyorum.
0
havadakarada
(21.11.20)
Dönerci her türlü gidiyor. Ruhsat değişikliğini vs bilmem tabii de. Dönerci aç kalmıyor.
0
anarsika
(21.11.20)
Paket servis büfe ürünleri satamaz mısınız? Tost, hamburger, kola, ayran.

edit: Kıraathanelerin böyle satış için ayrı ruhsata ihtiyacı olduğunu bilmiyordum :/
0
atom karincanin torunu
(21.11.20)
Gıda sektörü yeni ruhsat gerektirir ki zaten düşünmüyoruz bu dönemde. Daha çok dükkanı depo gibi kullanıp bir şey al sat yapılabilir mi diye düşünüyordum.
0
🌸havadakarada
(21.11.20)
Ruhsat işini ve sermayesi hakkında bilgim yok. Aktar-baharat işi virüsten ötürü deli gibi gidiyor.
0
fikox
(21.11.20)
Sokak arasında değil de biraz kalabalık yoğun yerde ise, sabah kumkapıdan 4 kasa balık al oradan dönerken de halden yeşillik al koy dükkanın önüne. dambıla falan para bağlama.
0
istege bagli sigortasiz
(21.11.20)
artık kaliteden ziyade ucuzluk ön planda o yüzden dönerci açabilirsin. bir de büyük kırmızı bir tabela koyarsın.
0
facebook
(21.11.20)
Bir eticaret fikri gelir diye düşündüm ama görüyorum ki halk dönerci istiyor :D
0
🌸havadakarada
(21.11.20)
(14)

Bir donem herkesin bildigi

dunal
Bir donem herkesin bildigi fakat sonra hic olmamiscasina unutulan seyler ariyorum. Bermuda seytan ucgeni, ozon tabakasindaki delik gibi o donem duyulmamasi mumkun olmayan, kamuya mal olmus genergecer bilgi sayilan fakat daha sonra birden unutulan konular. Akliniza gelen var mi? Tesekkurler.
Bir donem herkesin bildigi fakat sonra hic olmamiscasina unutulan seyler ariyorum. Bermuda seytan ucgeni, ozon tabakasindaki delik gibi o donem duyulmamasi mumkun olmayan, kamuya mal olmus genergecer bilgi sayilan fakat daha sonra birden unutulan konular. Akliniza gelen var mi? Tesekkurler.
0
dunal
(21.11.20)
Türkiyedeki habitat toplantısı
0
freebird5406_2
(21.11.20)
van gölü canavarı
0
iggy pop
(21.11.20)
Maya takvimine göre 21 aralık 2012 de güya kıyamet kopacaktı. Daha dün gibi hatırlıyorum. 8 sene geçmiş üzerinden.
0
IncredibleMau
(21.11.20)
Çok eski değil ve biraz konseptin dışında ama Pokemon go vardi bi de. Boşluğa bakan kediler gibi elinde telefon kuytu köşede bişeyler avlayan garip gureba tipler vardı.
0
IncredibleMau
(21.11.20)
Sakallı bebek
0
eylul
(21.11.20)
süreyya ayhan
polifonik telefonlar
tv anten yükseltici
gazete kuponu / sertifikası
floppy disk
kahin ahtapot paul
gangnam style
bill clinton skandalı
robot asimo
ümraniye sapığı
0
blackmamba
(21.11.20)
The secret ismindeki salak kitap. Genelgeçer sayılacak kadar ün yapmıştı o dönem. İndirim yapıyor diye nurcu bir kitabevinden almıştım bi de.
0
IncredibleMau
(21.11.20)
Ytl
0
invictae
(21.11.20)
Ne aradigimdan ben de emin olmadigim icin izninizle secici olarak tikleyeyim. Boyle daha cok uzun donem, okullarda anlatilacak kadar kabul gormus ama sonra bitmis seyler ariyorum. Cevaplarin hepsi icin tesekkurler, akliniza gelirse yazin yine.
0
🌸dunal
(21.11.20)
susurluk kazası, iski skandalı ve imar bankası olayı geldi benim aklıma.
0
etna
(21.11.20)
Mannequin challenge
0
sekerse tehlike
(21.11.20)
illuminati
0
batlegolas
(21.11.20)
scientology tarikatı diye tvlerde çok pompalanıyordu 15-20 yıl önce. aynı şey satanizm için de geçerli bence. bir ara bayağı uğraşılıyordu bu insanlarla. ikisinden birinin bir dönem üyesi olan biri bıraktığı için "ölüm fermanım yazıldı" falan diye röportaj vermişti tv'de hatta. hayal meyal hatırlıyorum.
0
bohr atom modeli
(21.11.20)
Sarah ile Musa
0
teletabi
(21.11.20)
(10)

Kedim koltuklara tuvaletini yapıyor

rapisa
Merhaba, evimde 4 tane kedi besliyorum. Bir tanesi koltuklara işiyor ve sıçıyor. Veteriner kızgınlık dönemine girmiş olabilir dedi ve kısırlaştırmamı tavsiye etti fakat henüz küçük. 1 aydırda bunu yapıyor. Koltuğa alez koydum onu işiyor sonra onu yıkıyorum ve koktuğu da kurumadsn yine yapıyor. Böyle
Merhaba, evimde 4 tane kedi besliyorum. Bir tanesi koltuklara işiyor ve sıçıyor. Veteriner kızgınlık dönemine girmiş olabilir dedi ve kısırlaştırmamı tavsiye etti fakat henüz küçük. 1 aydırda bunu yapıyor. Koltuğa alez koydum onu işiyor sonra onu yıkıyorum ve koktuğu da kurumadsn yine yapıyor. Böyle bir şey yaşayan varsa nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz
0
rapisa
(21.11.20)
Kaç aylik
0
elorelia
(21.11.20)
5 aylık
0
🌸rapisa
(21.11.20)
Yalnız kızgınlık döneminde gibi davranmıyor yani bağırmıyor yerlerde yuvarlanmıyor.
0
🌸rapisa
(21.11.20)
1 ay daha sabretmekten başka çare düşünemedim. 6 aylık kısırlaştırma yapılabilabiliyor diye biliyorum çünkü. Onu kapatabilceginiz daha az eşyalı oda varsa iş görür. Kızgınlık giderici ilaçlar da var bu arada. Ama hekim tavsiye etmediğine göre vardir bir bildiği.
0
elorelia
(21.11.20)
Bu ilaçların fiyatını biliyor musunuz
0
🌸rapisa
(21.11.20)
Diğerleriyle sorun yaşıyor olabilir mi? Onu hırpalayıp, ona alan bırakmayacak sekilde davranan var mı diger kedilerden? Problem yaşayan kedi de sağa sola işer
0
her giriste sifresini unutan adam
(21.11.20)
diğerleriyle yaşadığı bariz bir problem veya idrar yolu iltihabı olma ihtimali yoksa kızgınlıktır.
idrar yolu iltihabı olunca çiş yaparken canları yandığı için yumuşak yerlere yapmaya daha meyilli oluyorlar ama o zaman ciddi ciddi hastalanması lazım zaten.
dört kediniz varsa hasta olduğunu anlardınız diye tahmin ediyorum.

kızgınlık için erken değil, benimkilerden biri dört aylıkken falan başlamıştı.
ondan yapar, sabredeceksiniz maalesef.
altı aylık olunca götürün hemen.

eğer her seferinde belli bir yere yapıyorsa alez yerine yatağa serilen hasta bezlerini veya bebekler için olan alt açma bezlerini tavsiye ederim, daha pratik oluyor.
marketlerde bulabilirsiniz.
0
blatta hiberna
(21.11.20)
her giriste sifresini unutan adam diğer kedilerden biri annesi 3 hafta önce doğum yaptı bu yüzdende olabilir

blatta hiberna veterinerde öyle söyledi Fakat 6 aylık olunca da küçük değil mi hiç çevrenizde 6 aylık kısırlaştıran var mı sorun yaşadılar mı? Veteriner 6 aylık yapılıyor dedi ama yinede içim rahat etmedi. İdrar yollarında sorun olabilir ama şuanda veterinerde para harcamak istemiyorum. Hasta bezinede para harcamak istemiyorum :( işsizimde.
0
🌸rapisa
(22.11.20)
blatta hiberna +1
belli bir yere yapması orayı tuvalet olarak seçtiğini de gösterebilir. alez neredeyse oraya yapmaya devam edebilir.iyice gözleyip yapacağı zaman götürüp kuma bırakabilirsiniz. bir kaç defadan sonra alışır. ama size kızdığı için bunu yapıyorsa kızdığı nedeni bulmaktan başka çareniz yok.
0
tururo
(22.11.20)
Bugün yine aynı şeyi yaptı. Onu oraya tuvaletini yaymadan yarım saat önce kedi tuvaletine götürdüm yapmadı. İnsanın moralini o kadar bozuyorki. Bir koltukta alez var oraya işedi yan koltuğa da sıçtı :(
0
🌸rapisa
(22.11.20)
(2)

mobil uygulamaların sürekli güncellenmesi

panamera
Merhaba, bilmediğimden soruyorum. Bu mobil uygulamaların sürekli ve sürekli güncelleme alması normal mi? Eğer normalse bu güncellemelerin boyutlarının büyük olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Mesela sık sık güncelleme gelen birkaçına bakalım:twitter 125MBgoogle drive 212 MBinstagram 151 MBspotify
Merhaba, bilmediğimden soruyorum. Bu mobil uygulamaların sürekli ve sürekli güncelleme alması normal mi? Eğer normalse bu güncellemelerin boyutlarının büyük olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Mesela sık sık güncelleme gelen birkaçına bakalım:

twitter 125MB
google drive 212 MB
instagram 151 MB
spotify 158 MB
Dropbox 275 MB
google calendar 182 MB
Outlook 262 MB
liste böyle gidiyor.
0
panamera
(21.11.20)
gün geçtikçe uygulama kullanımı website kullanımının önüne geçmeye başladı. sadece verdiğin örnekler değil çoğu uygulama kendini güncel tutmak istiyor. normal şartlarda internet hızının artık öyle bir hale gelmiş olması lazım ki senin bunu hiç dert etmiyor olman lazım.

ama bence buna bir çare bulacaklar yakın gelecekte, uygulamalar istesen de istemesende otomatik arka planda kendini güncelleyecek (websitelerinde olduğu gibi).
0
aziz dostum jack
(21.11.20)
Bu tip gelişmiş firma uygulamaları androidde uzun süredir sadece güncelleme alan parçası indirilecek şekilde güncelleniyor.

Mesela haritalar için 28mb, youtube için, 27mb güncelleme görünüyor bende.

Asıl sıkıntı bu uygulamaların boyutlarının çok büyük olması bence, yani twitter 125mb'lık ne iş yapıyor, calendar 182mblık ne iş yapıyor diye merak ettirmiyor değil.
Bunun muhtemel sebebi günümüzde optimizasyonun öneminin düşük olması bence, yani piyasadaki bir çok telefondaki güç bir şeyleri optimize etme ihtiyacına gerek duydurmuyor firmalara.
Tabi yine lite sürüm adıyla sunulan uygulamalar da var, facebook'un google'un ve bunları kullandığınızda genelde bir eksiklik hissedilmiyor.
0
atom karincanin torunu
(21.11.20)
(5)

prim, iş değiştirme sorusu

mirty
Selamlar,Çalıştıgım şirkette Ocak ayının sonunda bir önceki çalışma yılına ait prim veriliyor. Haftaya da başka bir şirket ile görüşmem olacak olumlu geçtiği takdirde istifa edicem ihbar sürem de 2 ay, yani Ocak sonuna tekabul ediyor. Haliyle primi alıp geçmek istiyorum. İhbar süresi içerisinde prim
Selamlar,

Çalıştıgım şirkette Ocak ayının sonunda bir önceki çalışma yılına ait prim veriliyor. Haftaya da başka bir şirket ile görüşmem olacak olumlu geçtiği takdirde istifa edicem ihbar sürem de 2 ay, yani Ocak sonuna tekabul ediyor. Haliyle primi alıp geçmek istiyorum. İhbar süresi içerisinde prim vereceklerini sanmam, diğer tarafında geç başlamamı kabul edeceğini düşünmüyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ?
0
mirty
(21.11.20)
Primi almanın tek yolu hiç istifadan bahsetmeden ocak sonunu beklemek. Çoğu şirket istifa eden birine prim vermez. En garantili yok bu.
0
kumulatifvergimatrahi
(21.11.20)
prim alacağını istifa etsen de davayla alabilirsin, ancak bu dava 2 sene sürüyor maalesef
0
fistikthecat
(21.11.20)
bekler ya yeni şirket. çalıştığınızı söylemediniz mi?
0
ala09
(21.11.20)
yeni şirkete durumdan bahsedin, siz gelin biz verelim diyebilirler. Yahut anlayış gösterip bekleyebilirler, belli olmaz. Miktar çok değilse sallayabilirsiniz primi.
0
The_Lollok
(21.11.20)
İstifadan bahsetmetmeden beklemek lazım bence, yeni şirketin öyle bir primi ödeyeceğini zannetmiyorum ben
0
Diskirminant
(22.11.20)

macbookta android tv

facebook
selamlar,Xiaomi Mi TV Stick sahibiyim, bunu mac bilgisayarıma bağlayıp android uygulamaları çalıştırabilir miyim?böyle bir ütopik fikir daha önce düşünüldü mü acaba?
selamlar,

Xiaomi Mi TV Stick sahibiyim, bunu mac bilgisayarıma bağlayıp android uygulamaları çalıştırabilir miyim?
böyle bir ütopik fikir daha önce düşünüldü mü acaba?
0
facebook
(21.11.20)
(1)

Zoom trial version uyarısı

hassou
Zoom’a pek aşina değilim ama bana bir soru soruldu. Kullanırken sesle “trial version” uyarısı veriyor ve uygulamadan atıyormuş. Ücretsiz versiyonu kullanıyorlar ve uzun zamandır kullanıyorlar, ilk defa böyle bir uyarı alınmış. Fikri olan?
Zoom’a pek aşina değilim ama bana bir soru soruldu. Kullanırken sesle “trial version” uyarısı veriyor ve uygulamadan atıyormuş. Ücretsiz versiyonu kullanıyorlar ve uzun zamandır kullanıyorlar, ilk defa böyle bir uyarı alınmış. Fikri olan?
0
hassou
(21.11.20)
grup görüşmesi yaparken 40 dakika limiti var, onun uyarısı olabilir belki
0
facebook
(21.11.20)
(2)

Saçımda birdenbire kepek olması

respect
Daha önce hiç olmayan şey birdenbire olmaya başladı. Şampuanımı falan hiç değiştirmedim yıllardır sebamed kullanırım neden olmuş olabilir?
Daha önce hiç olmayan şey birdenbire olmaya başladı. Şampuanımı falan hiç değiştirmedim yıllardır sebamed kullanırım neden olmuş olabilir?
0
respect
(21.11.20)
Stres seviyeniz artmış olabilir
0
sta
(21.11.20)
şampuanı değiştirmeyi deneyin.
yıllardır kepek nedir bilmiyordum, sizin dediğiniz gibi sürekli aynı şampuanı kullanarak yıllarımı verdim. Derken bir gün saçlarımda kepek olduğunu farkettim. 1-2 farklı yöntem deneyip sonuç alamayınca, bir dostumun tavsiyesi ile şampuanı değiştirdim. olay şimdilik çözüldü.
edit: imla
0
pccopath
(21.11.20)
(1)

Dovizle askerlik toplam calisma süresi?

allstar
Selam Romalilar,dovizli askerlik yapmak icin 3 yil yurtdisinda calisma sarti var . Bu 3 yil kesintisiz mi calismis olmak lazim? Ben önce bir sirkette 6 ay calistim daha sonra 1 yil dil kursuna gittim ardindan tekrar baska bir sirkete girdim 2 yildir da calisiyorum. Simdi ben dovizli askerlik yapabil
Selam Romalilar,

dovizli askerlik yapmak icin 3 yil yurtdisinda calisma sarti var . Bu 3 yil kesintisiz mi calismis olmak lazim? Ben önce bir sirkette 6 ay calistim daha sonra 1 yil dil kursuna gittim ardindan tekrar baska bir sirkete girdim 2 yildir da calisiyorum. Simdi ben dovizli askerlik yapabiliyor muyum yoksa son girdigim sirkette 1 yil daha mi calismam lazim?

Not: Konsoloslugu aradim acmadilar :D Mailime de cevap yok hala.
0
allstar
(21.11.20)
1095 gun calisma izni ile calismiz olmak lazim,konsolosluktan gunlerinizi saydiracaksiniz.

tr de gecirdiginiz gunleri dusecekler. kesintisiz diye bir sart yok.
onemli olan calisma izni ile 1095 gunu toplamak.farkli isyeri ve ulke olabilir. dil kursu calisma gunlerinden sayilmaz
0
cairo
(21.11.20)
(5)

Pandemi ve uçak yolculuğu

morartu
Zorunlu bir seyahat yapıp İstanbul’a gitmem gerekiyor. Uçağa binme konusunda tedirginim çünkü dolu boş koltuk yapılmıyormuş ve full yolcuyla uçuyormuş uçaklar. Uçakla gidersem çok büyük risk almış olur muyum?
Zorunlu bir seyahat yapıp İstanbul’a gitmem gerekiyor. Uçağa binme konusunda tedirginim çünkü dolu boş koltuk yapılmıyormuş ve full yolcuyla uçuyormuş uçaklar. Uçakla gidersem çok büyük risk almış olur muyum?
0
morartu
(21.11.20)
N95 maske ve siperlik takarsanız riski baya azaltmış olursunuz.
0
sta
(21.11.20)
Iraq-Katar-Turkiye gidis-donus yapmis birisi olarak eger maske ve siperliginizi hic cikarmayacaginizdan eminseniz olabilir ( ben yakalanmadim ama bunun sans faktoru de var) ama sadece sunu bilin herkes kurallara uymuyor oksuren tiksiranlar oluyor.
0
hystarie
(21.11.20)
ucagin icindeke hava surekli yenilendigi icin, yapilan arastirmalar (yolcularin surekli maske taktigini temel alarak) riskin oldukca dusuk oldugunu gosteriyorlar.

yazin iki dis hatlar, bir ic hat seferi, gecen hafta da yine dis hat seferi yaptim.


siperligi sadace ucaga binerken/inerken takiyorum (ki o zamanlarda insanlara cok yakin oluyosun) ama koruyucu gozlugumu hic cikartmiyorum.

Bi de tavsiyem acil cikis sirasindan koltuk olman. ucakta bos koltuk oluyosa genelde o sirada oluyo.
0
lamartin
(21.11.20)
Pandemi de belki 20-30 defa uçtum. WC kullanacağınız zaman alkol veya kolonyayla gidin her yere sıkıp dokunun maskesiz oturmayın yanınızdaki insana göre gözlük ya da siperlik kullanın. Tavsiyelerim bunlar eldiven isteğe kalmış.
0
monkey
(21.11.20)
Pegasus ile iç hatlardan yolculuk yaptık. En arkadan 2 sıra(sadece bir taraf) koltuk boş bırakılıyor.
Ben de boş birakilmayan taraftan aldim koltuklarimizi. Böylece sadece önümüze insanlar olmuş oldu. Maske ve siperlik kullandık ayrıca.
Risk her zaman var tabii ama uçak içindeki havalandırmanın filtreli olduğu için risk taşımadığını okumuştum.
0
emcekare olmadi einstein olsun bari
(21.11.20)
(2)

2 amazon siparişi ve track id'siz kargo

owaki
amazon.com.tr'den aynı anda verdiğim 2 sipariş var.biri dhl ile geldi ve ulaştı çoktan ama diğerinde tracking id yok.aramex'ten sms geldi "gümrük çekiminin yapılabilmesi için tc'nizi şu linke girin" diye. girdim ama ses yok soluk yok, ne olur bu?
amazon.com.tr'den aynı anda verdiğim 2 sipariş var.
biri dhl ile geldi ve ulaştı çoktan ama diğerinde tracking id yok.
aramex'ten sms geldi "gümrük çekiminin yapılabilmesi için tc'nizi şu linke girin" diye. girdim ama ses yok soluk yok, ne olur bu?
0
owaki
(21.11.20)
hangi ulkeden geliyor gumruklu olan? aramexin tc istemesi dogal, ben amazon.com (amerika) siparisi verdigimde bunu benden daha kargo amerikadan cikmadan once istediler. sonra yola cikti vs. 2 haftaya geldi.
0
robokot
(21.11.20)
Gelir birşey olmaz. Ben hem Fransa ve İngiltere'den bu ay xbox aldım ikisi de sağlıklı bir şekilde geldi.
0
kumulatifvergimatrahi
(21.11.20)
(1)

Blutv

000000
ucretsiz deneme var mi bunda hala?
ucretsiz deneme var mi bunda hala?
0
000000
(21.11.20)
kaldırdılar deneme süresini. önceden 7 gün veriyorlardı.
artık sadece kendi dizilerinin ilk bölümlerini ücretsiz veriyorlar.
0
facebook
(21.11.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.