[]

Uyduda bazı kanallar için kalite %0

Beyaz TV ve TRT kanalları için tüm frekans bilgilerini doğru giriyorum. Uydu kanalı buluyor ama “uydu sinyali yok!” uyarısı veriyor. Kontrol ettiğimde kalite oranının %0 olduğunu görüyorum. Fotoğraf ekledim.

Hata nerede olabilir? Annem tutturdu bu kanallar için ve üç haftasonudur beceremedim gitti.


 
%75 sinyalde az da olsa kalite olması lazım, kanal bilgileri doğru di mi? ANten o kadar ayarsız olamaz.

Bir de bu iki kanal aynı polaritede mi çalışıyor, mesela ikisi de V veya H, eğer öyleyse çalıştıkları polaritede başka kanal çalışıyor mu onu da dene.

Bu kanallar V dir mesela, başka V olan kanal çalışıyor mu bak. LNB bozuk olabilir çünkü.
  • John Bloor  (21.11.20 13:15:22) 
aynısını fox tv de yaşıyorum. Her şeyi doğru yazmama rağmen sinyal 0


  • olaylar olaylar  (21.11.20 13:17:25) 
@john, anten ayarsız olsa diğer tv’de de bu kanallar olmazdı sanırım.

V olan başka kanallar da var onlar çalışıyor. :( LNB bozuksa nasıl düzeltebilirim? Çok anlamadığım için reset gibi bir işlem de yapasım yok pek. Diğer kanallaro kaybetmekten korkuyorum. :)
  • violetsky  (21.11.20 13:52:16) 
Aynı antenden ya da merkezi sistemden gelen hatta, diğer tv ile bu kanallar varsa anten ve LNB arızasını unutalım.

Farklı tv ve farklı bir alıcıyla deniyorsun o zaman doğru mu?

Diseq anahtarı ayarı filan dicem ama başka kanallar var, tuhaf.

Alıcı bozulsa, bazı polaritedeki kanalları göstermemezlik yapması olağan. Ama bu tuhaf hakikaten.

ALıcılar harici mi? Yani tv'ler uydu alıcı değil, alıcı hariciyse bi değiştirip dene. Hattan emin olalım.
  • John Bloor  (21.11.20 14:14:44) 
evde iki tv var. ikisinin de alıcısı harici. bu kanalların olduğu alıcıyı diğer tv’ye takınca bu kanallar var. yani hatta ya da tv’de sorun olmadığından eminim. o yüzden alıcıda bir ayarı atladığımı düşünüp kendimce ısrar ediyorum. trt ve beyaz tv frekansları birbirine yakın gözüküyor. ama bir tek bu kanallara ulaşamam ilginç.daha da ilginci, bazen tv’yi açtığımda bu kanallar bir 10 saniyeliğine geliyor. ama sonra tekrar “uydu sinyali yok!” :) alıcı çöpse artık yapacak bir şey yok. :(


  • violetsky  (21.11.20 15:05:31) 
Peki kanalları gösteren cihazdaki kanal frekansları ve diğer ayarları ile, göstermeyen cihazdakiler aynı mı?


  • John Bloor  (21.11.20 15:38:39) 
@konetsu, apartman çatısındaki çanağa bağlı tüm daireler.

@john, tüm ayarlar aynı, bir fark göremedim.

ben yıldım artık. cihazda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. arada 10 saniye gösterip sonra göstermemesi çok saçma. yeni cihaz alacağım. yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
  • violetsky  (22.11.20 14:50:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.