[]

tübitak yüksek lisans bursu

merhaba. bu bursa kabul edilmek çok zor mudur acaba? ortalama puanlarım var, ales ve not ortalamam 80-85 aralığında ve duyduğuma göre 90 civarında puanları olan kişiler alınıyormuş çoğunlukla. buna istisna oluşturan örnekler var mıdır bildiğiniz? bir de tübitak haricinde geri ödemesiz burs veren kurum öneriniz var mı acaba?




 
Tubitak proje bursu var. Ancak bunu önermiyorum. Şahsen benim başıma bela oldu. Proje bursunu kolay alıyorsunuz.

Dediğin puana göre olan bursta puanlar yüksek oluyor ama en temizi o.
  • Gabriel  (21.11.20 16:24:19 ~ 16:27:56) 
Ben aldığımda (yıl 2013) yarı yarıya not ortalaması ve ALES puanı şeklinde hesaplanan puan için 92 üzerine verilmişti. 80-85 aralığına çıkacağına ihtimal vermiyorum açıkçası. Zira bu tür bursların taban puanı genelde her sene yükselir, düşmez. ALES puanınızı yükseltme ihtimaliniz var mı?

Bu bursun da geri ödemesi vardı bu arada. Yüksek lisans 3 senede bitmezse %50 faizle geri ödenmesi gerekiyordu. Öyle imzalayarak almıştım bursu.
  • peki madem  (21.11.20 17:37:29) 
90 bile zor be hocam, 85 nerede :(


  • giovanne  (21.11.20 19:24:48) 
evet zor :) ek olarak proje burslarına bakabilirsin ya da kadro kovalayabilrsin. yalnız şöyle bi şey var çok nadiren yök doktora bursu için yüksek lisanstakiler de başvuru yapıp alabiliyor. geçen sene bizde öyle olmuştu. normalde doktoralar içindi ama kimse başvurmayınca master öğrencilerine sormuşlardı.


  • superfluid  (21.11.20 20:02:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.