[]

macOS - iPhone senkronizasyonu

selamlar applecılar,

hem mac hem iPhone sahibi olanlar bunun ne gibi faydalarını görüyorlar.

telefon bir yazıyı kopyaladığında bilgisayara yapıştırabiliyor.
airdrop sayesinde kolayca belge paylaşabiliyor.

 
iphonea not yazıyorsun anında macte. veya safaride açtığın sayfaları anında görüyorsun. iphonedan foto çekiyosun anında macte fotoğraflar uygulamasında. macten telefon görüşmesi yapma, mesaj yazma. mesajların-aramaların otomatik mace de iletilmesi. say say bitmez.


  • jelly bear  (21.11.20 23:17:22) 
- telefonun tarayıcısından (safari ya da chrome fark etmiyor) girdiğin bir siteye mac'ten devam edebiliyorsun. tersi de mümkün.

- Windows'ta çok sık yaşanan 'iPhone'dan fotoğraf aktarma sorunu' mac'te yok. iCloud yedekleme açık ise direkt mac'te görebiliyorsun. Değilse de telefondan mac'e aktarırken hiç sorun yaşanmıyor.

- Telefon çaldığında mac'ten yanıtlayabiliyorsun.

- Telefon klavyesinde kullandığın kestirmeler otomatik olarak mac'e de geliyor. Örneğin ben telefonda gmm yazınca gmail mail adresim geliyor direkt. Form doldururken full adresi yazmak zorunda kalmıyorum. Aynısı mac'te de mümkün oluyor.

- Anahtar Zinciri sayesinde her iki cihazda da şifrelerim otomatik hatırlanıyor.
  • himmet dayi  (22.11.20 11:37:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.