[]

corona kapan biri nasil davtanmali

arkadasla tartistik da bi de size soram dedim. evden calisan tek yasayan biri olarak semptom gostersem dahi durumum agirlasmadigi surece test. hastaneyle ugrasmam, kendi kendine gecmesini beklerim dedim. ne gibi zarari olabilir?




 
Hicbi zarari olmaz abi ne olacak evde otur zaten mis gibi grip gibi yatarak iyiles


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.11.20 14:37:32) 
Test olup pozitif çıkarsan tarif ettiğinden tek farkı sana ilaç getiriyorlar. Ablam pozitif çıktı ama ilacı kullanmadan atlattı. Zaten çok hafif geçiriyordu.


  • himmet dayi  (21.11.20 14:41:09 ~ 14:41:31) 
Evden çıkmadığınız sürece ilaç dışında bir farkı yok bence de.

Semptomsuz atlatan insan sayısının tanılanmış insan sayısından kat kat daha fazla olduğu her fırsatta söylenen bir şeyken kendileri neden aksini savunacak kadar karşınızda duruyorlar ben onu merak ediyorum. Belki kendilerinde de var ama farkında değiller. Çok basit bir mantıkla virüslüymüş gibi davranmak zor bir şey değil eğer çok kalabalık bir ortama girmek zorunda değilseniz.

Bence 8-9 aylık süreçteki en manasız tartışma olmuş :) Siz haklısınız. Herkes de biliyor.
  • desdenova34  (21.11.20 14:45:45) 
10 gün rapor veriyorlar. O işine gelir sadece. Sonun dışında bir şey fark etmez.


  • westblack  (21.11.20 14:51:17) 
Corona bir çok kişide damarda pıhtılaşma yapıyor bu sonradan anı felç veya kalp krizine sebep olabiliyor. Pek öyle grip gibi geçip gitsin denecek bişey değil. Genç yaş kalp krizleri çığ gibi artacak büyük ihtimalle. En azından hafif atlatanların günlük coraspin kullanması gerekir mide kanaması vs gecmisi yoksa.


  • deer hunter  (21.11.20 14:57:05) 
İzolasyon saglandigi ve endise duyulmadigi surece sakincasi olan bir durum degil bence ama cigerlere indi mi, ilaç kullanmak gerekir mi gibi endiseler yasanirsa hastaneye gitmek gerekiyor. En onemlisi izolasyon.


  •   (21.11.20 16:20:44) 
@deer hunter, "Corona bir çok kişide damarda pıhtılaşma yapıyor bu sonradan anı felç veya kalp krizine sebep olabiliyor." ifaden doğru ama eksik. "corona geçirmiş ve favirapir ya da plaquenil türevi ilaçlar kullanmış olanlar felç, kalp krizi, beyin kanaması, karaciğer yetmezliği ve buna bağlı ani insülin atakları geçiriyor" şeklinde düzeltsek daha iyi olur.


  • olivia  (21.11.20 17:05:17) 
bence kronik rahatsızlık yoksa ve hali hazırda evdeyseniz gerek yok.ortada şu olur bu olur beyin kanaması felç akciğer hasarı gibi iddalar dolaşıyor ama bununla ilgili sözü geçen bir üniversiteden akademik bir araştırma görmedikce inanmayacağım ve inanmayı saçma buluyorum.


  • bluewhale  (21.11.20 18:25:20) 
Pihtilasma icin; (benim de kafaya taktigim bir konuydu)

Semptomsuz veya hafif semptom ile gecirenlerin aspirin icmesinin bir yarari olmadigi, (bosuna icmeyin demeye getiriyordu)

Evde orta siddetli semptom ile gecirenler ve daha ust seviye olarak hastanelik olanlarin gunde 1 aspirin icmesinin faydali olacagi yaziyordu okudugum ve guvendigim bir doktorun paylasiminda.


Ben 1 ay once ppozitif idim ve hicbir belirtim yoktu sadece temasli oldugum icin test yapilinca pozitif oldugumu anlamistim. Pihtilasma, kalp krizi vs korkusundan 1 aydir aspirin iciyordum her gun. Ama bu yukarida yazdigimi okuyunca, acikcasi haftada 2 ye dusurecegim aspirini, kendimce salak sacma bir orta yol buldum :D
  • invictae  (21.11.20 18:34:44) 
“ Corona bir çok kişide damarda pıhtılaşma yapıyor bu sonradan anı felç veya kalp krizine sebep olabiliyor.”

Bu ifadeyi söylemenizi sağlayan istatistikleri paylaşır mısınız? Yok çevremizde onlarca hastalık geçiren var her yaştan kimsede böyle bir şey görmedik de. Kaldı ki hastalığın ölüm oranları da ortada. Gereksiz sansasyonel bir ifade olmuş.
  • catch the arrow  (21.11.20 19:37:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.