[]

iş - kariyer sorusu

selamlar;

sizlerden fikir almaya geldim. öncelikle kendimi tanıtayım. türkiyenin sayılı okulların birinden işletme bölümünden mezun oldum, yurt dışında staj yaptım, ingilizcem iyidir. temmuz ayında mezun oldum. o zamandan beri iş arıyordum, yapmak istediğim kariyer yolculuğu ise satış.

1) yaklaşık 1,5 ay önce %100 yerel, sektöründe lider olan bir gıda firmasıyla anlaştım ve başladım. maaşı ilk giriş için ortalamaydı o yüzden kabul ettim. departman satış departmanı. fakat işe başladıktan sonra gözlemlerim şu şekilde oldu;
- şirket çok geleneksel, çalışan sayısı çok fakat sonuçta patron firması. girenin çıkmadığı bir devlet firması haline gelmiş.
- benim aynı departmanda çalıştığım kişiler çok saçma okul ve bölümlerden mezun. böyle de olunca kendimi bi tık enayi hissediyorum.

dolayısıyla işe karşı bi ön yargım olmuştu başladığım günden itibaren fakat pandemi koşulları işsizliği ve sonuçta fmcg sektöründe olmam nedeniyle ileride firma değiştirebileceğimi düşünüyordum.

2) fakat bu hafta içinde başka bi firma aradı. daha önce görüştüğüm bir firmaydı. burda da iş yine satış fakat firmalara teknolojik olarak outsourcing destek veren, yurt dışında yerleri olan ve halka arz olacak bir firma olarak düşünebilrsiniz. maaş olarak aynı, sadece yarım saat daha fazla yol gidicem. çalışan profili oldukça kaliteli.

şimdi bu noktada benim de aklım karıştı, bi yanda şirket kötü olsa da fmcg sektörü diğer yandan sektör olarak çok farklı fakat sonuçta keyif alabileceğim bir iş. uzun vadeli düşününce sizce hangisi daha mantıklı olur ?

 
Hemen geç, iyi bir yerde işe başlamak önemli.


  • okumakserbestbegenmeksart  (21.11.20 14:31:47) 
selamlar, öncelikle " benim aynı departmanda çalıştığım kişiler çok saçma okul ve bölümlerden mezun. böyle de olunca kendimi bi tık enayi hissediyorum."
öncelikle bu kafadan bir kurtulman lazım. ego seni hem iş hayatında hemde özel hayatında çıkmaza sokar. bana kalırsa daha az eğitimli !! insanlarla beraber çalışıp potansiyelinin harcandığını düşünmek, yurtdışında mba/phd yapmış adamların yanında ufo gören köylü gibi hissetmekten iyidir, bunu şu yüzden yazıyorum gideceğin firmanın profili boyle olabilir ve bakış açın iş degil etiket üzerinden olursa kendini yetersiz hissedebilirsin orada.

bunun dışında ben yerinde olsam her zaman yatay hiyerarşinin olduğu uluslararası şirketleri patron şirketlerine tercih eder idim.
  • bluewhale  (21.11.20 18:12:08) 
Iş arkadaşların çok saçma okul ve bölümlerden mezun ise başka şirkete geç bence. Bazen onların senden daha iyi maaş alması, daha iyi konumda olması sinir bozucu olabiliyor. Senin emeğin ile onların ki bir değilse hele..


  • meraklitursucu  (21.11.20 20:12:34) 
Okulun objektif olarak da sayılı okullardansa kurumsal olmayan patron firmasında ne isin var zaten ayrıl bence.


  • pofudukayi  (21.11.20 20:35:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.