[]

Pandemi ve uçak yolculuğu

Zorunlu bir seyahat yapıp İstanbul’a gitmem gerekiyor. Uçağa binme konusunda tedirginim çünkü dolu boş koltuk yapılmıyormuş ve full yolcuyla uçuyormuş uçaklar. Uçakla gidersem çok büyük risk almış olur muyum?




 
N95 maske ve siperlik takarsanız riski baya azaltmış olursunuz.


  • sta  (21.11.20 08:19:55) 
Iraq-Katar-Turkiye gidis-donus yapmis birisi olarak eger maske ve siperliginizi hic cikarmayacaginizdan eminseniz olabilir ( ben yakalanmadim ama bunun sans faktoru de var) ama sadece sunu bilin herkes kurallara uymuyor oksuren tiksiranlar oluyor.


  • hystarie  (21.11.20 08:26:56) 
ucagin icindeke hava surekli yenilendigi icin, yapilan arastirmalar (yolcularin surekli maske taktigini temel alarak) riskin oldukca dusuk oldugunu gosteriyorlar.

yazin iki dis hatlar, bir ic hat seferi, gecen hafta da yine dis hat seferi yaptim.


siperligi sadace ucaga binerken/inerken takiyorum (ki o zamanlarda insanlara cok yakin oluyosun) ama koruyucu gozlugumu hic cikartmiyorum.

Bi de tavsiyem acil cikis sirasindan koltuk olman. ucakta bos koltuk oluyosa genelde o sirada oluyo.
  • lamartin  (21.11.20 11:08:49) 
Pandemi de belki 20-30 defa uçtum. WC kullanacağınız zaman alkol veya kolonyayla gidin her yere sıkıp dokunun maskesiz oturmayın yanınızdaki insana göre gözlük ya da siperlik kullanın. Tavsiyelerim bunlar eldiven isteğe kalmış.


  • monkey  (21.11.20 13:43:36) 
Pegasus ile iç hatlardan yolculuk yaptık. En arkadan 2 sıra(sadece bir taraf) koltuk boş bırakılıyor.
Ben de boş birakilmayan taraftan aldim koltuklarimizi. Böylece sadece önümüze insanlar olmuş oldu. Maske ve siperlik kullandık ayrıca.
Risk her zaman var tabii ama uçak içindeki havalandırmanın filtreli olduğu için risk taşımadığını okumuştum.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (21.11.20 15:48:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.