Giriş
(12)

Kira arttırma

ekaterina
Bizim bi dükkanımız kirada, kiracısına aşırı derecede gıcık oluyorum (her ay söylemeden yatırmıyor, kirayı 15-21 aralığında ödemesi lazımken bazen diğer ayın 5'inde veriyor genelde de 30'unda falan alabiliyoruz, böyle böyle 1 ay kayboldu arada gitti falan, bi de veresiye çalışıyorum ben paraları top
Bizim bi dükkanımız kirada, kiracısına aşırı derecede gıcık oluyorum (her ay söylemeden yatırmıyor, kirayı 15-21 aralığında ödemesi lazımken bazen diğer ayın 5'inde veriyor genelde de 30'unda falan alabiliyoruz, böyle böyle 1 ay kayboldu arada gitti falan, bi de veresiye çalışıyorum ben paraları toplayamıyorum dedi, haziranın kirasını temmuzun 30'unda veriyo, geçmişten 800 tl. borcu var 2 senedir vermedi) şu an kira 1450 lira, ben bu kirayı 1800 tl yapıyorum desem nolur? Çünkü 3 sene hiç zam yapmadan oturdu, diğer kiracımız (yan dükkan) 1800 tl veriyor, ikisi de köşe, ikisi de ana caddede çok sinir oluyorum bu duruma. Veremezsen de çık demek istiyorum, hem bezdirdi beni hem de çıksa artık 2500 tl'den kiraya veriliyormuş, karşısındaki dükkan sahibinden duydum. Böyle bi şey yapabilir miyim? Tşkler.
0
ekaterina
(12.07.17)
ee kira yıldan yıla yenilenmiyor mu? o sene dolunca yenilemeyip çıkmasını istediğini söyle bi süre önceden.
0
tepedeki psychedelic adam
(12.07.17)
yapabilirsin fakat 2500'e birine verip çok daha fazla zarar etmeyeceğinin de bir garantisi yok.
0
nrmnm
(12.07.17)
@tepedeki psychedelic adam böyle bi şey yokmuş ki, kiracıyı çıkartamıyorsun :/. Bahane lazım, noterden ihtarname çekecekmişsin bahane olsa bile, o zaman bile 6 ay veriyorlar çıkması için.
0
🌸ekaterina
(12.07.17)
ya tamam da sözleşmeyi yenilemezsen kiracının o dükkan üzerinde nasıl bi hakkı olabilir ki? dediğin şey sözleşme bitmeden çıkarmak istemen durumundadır. öyle mal sahibi bi insan değilim gerçi çok da bilmiyorum ama bence bi daha detaylı bak o olaylara.
0
tepedeki psychedelic adam
(12.07.17)
@nrmnm, tanımadık insanlara verdik diğer 3 dükkanı gerçekten hepsi sorunsuz, birini geçen sene kiraya verdim her ay gününde veriyor, bu akraba ve tanıdık 10 yıldır girdiği günden beri bu şekilde devam ediyor, bi şey deyince de babasını çağırıyor, babası kızım ben senin dedenin arkadaşıyım, dostuz biz diyo, ee bu nasıl dostluk?

@tepedeki ben de bilmiyorum ki daha önce buraya sormuştum o zaman demişlerdi :/ dur belki bilen çıkar. Üstümüze bilgi atın pliz.
0
🌸ekaterina
(12.07.17)
kira kontratinda hangi tarihlerde kirayi yatiracagi yaziyor mu? kirayi geciktirdigi her seferde ihtarname cekin. iki kere hakli ihtar halinde tahliye davasi acabilirsiniz.

ayrica 5 yildan uzun sure oldu ise kira tespit davasi acabilirsiniz.
0
kassiopeia
(12.07.17)
10 yıldır kiracıysa tahliyesini isteyebiliyorsunuz. ev için böyle en azından, dükkan da farklı değildir herhalde.
0
pide
(12.07.17)
@kassiopeia kira tespit davası açınca, yeni kira tespit edilirse onun üzerinden mi yatırmak zorunda? Sözleşmeyi de annem kaybetmiş, bu da başka bi hadise, şu anda sözleşme yok elimizde. Geçen sene sözleşme imzalamaya gitti babam, biraz tehdit eder gibi olmuş (amca bi trafik kavgasından kimler ölüyo, hayat çok zor dikkat etmek lazım falan demiş), babam da ben gidiyorum eka burda ya onla uğraşırlarsa diye vazgeçmiş :(.
0
🌸ekaterina
(12.07.17)
Kirayı üç kez vaktinde yatırmazsa daha kolay çıkartılıyor bence direk bir avukatla görüşün burada hekesin bilgisi kopuk kopuk çıkartırsınız bence
0
fasulyek
(12.07.17)
Civardaki emsal kira değerlerinden daha düşük bir kira ödüyorsa dava açıp hakimden kiranın arttırılmasını isteyebilirsiniz. Normalde ÜFE oranından fazla zam yapılamaz ama dediğim gibi çevredeki emsal kira değerine çekilir.
0
tahin pekmez yoğurt
(12.07.17)
hic mi sozlesme yok yoksa var da bir nusha adamda ve size vermiyor mu?
elinizde sozlesme olmasa bile bankaya yatiyor degil mi kira? elbette yazili olmasi ispat icin onemli bir unsur ancak kira sozlesmesi yazili olmak zorunda degil.

kira tespit davasindan sonra kirayi o bedele gore yatirmak zorunda ancak bunun icin bazi sartlar var belirttigim gibi. eger bu adamla ugrasmak konusunda ciddi iseniz, ki anlattiklariniza bakilirsa belirttigim gibi cikartma ihtimaliniz var ya da kirayi arttirma vs. mutlaka bir avukat tutun. zira ihtar cekilmesi, belki tahliye davasi acilmasi, vs. gerekecektir.
0
kassiopeia
(12.07.17)
hukuki olarak çeşitli imkanlar mevcut. mesaj yazarsanız yardımcı olurum.
0
uzman avukat
(12.07.17)
(4)

kemerburgaz (altınbaş?!) üniversitesi hukuk - köln ile çift diploma

gmzo
kardeşim bu üniversitenin çift diploma programına tam burslu girebilirmiş: http://aday.kemerburgaz.edu.tr/fakulte-ve-programlar/hukuk-fakultesi/cift-diplomali-turk-alman-hukuk-lisans-programi-çocukta kapasite var, ikinci kez hazırlanırsa istanbul, ankara hukuk'ta okuyabileceğine inanıyorum. babam da
kardeşim bu üniversitenin çift diploma programına tam burslu girebilirmiş: aday.kemerburgaz.edu.tr

çocukta kapasite var, ikinci kez hazırlanırsa istanbul, ankara hukuk'ta okuyabileceğine inanıyorum. babam da bu çift diploma programını görmüş, denklik alıyormuşsun, iki sene Almanya'da okuyormuşsun, çok iyi olmaz mı diyor.

2-3 vakıf üniversitesi dışında bu okullara zerre güvenmiyorum. böyle bir programdan mezun olmak gerçekten avantajlı olabilir mi, bu işte bir bit yeniği var mı, aklım almadı tam olarak. ne diyorsunuz?
0
gmzo
(12.07.17)
Tırt. Tekrar hazırlanıp ankara iü Marmara falan kazansın
0
glamdr1ng
(12.07.17)
tırt +1

benim tavsiyem en az 20 yıllık geçmişi olan Üniversitelerin hukuk fakültelerinin tercih edilmesi yönünde. Zira tecrübeli+kemik prof. kadrolu ve piyasada bilinir olurlar.

Ayrıca farkındaysanız biri parantez içinde 2 isim yazmak zorunda kalmışsınız okul ismi değiştiği için. Şimdi bir de piyasayı iş bulma imkanlanı düşünün.
0
badabista
(12.07.17)
Kardeşinizin sıralaması 14 bin civarı ise Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesini seçmesi daha isabetli bir tercih olabilir. Böyle üniversiteler tırt +1
0
tahin pekmez yoğurt
(12.07.17)
Koc, Sabanci, Bilkent, hatta Ozyegin simdilerde kimi dallarda iyi. Gerisi sanirim cok da iyi okullar degil. Bir de bursluyla parali ayni sinifta okuyacak. Oradaki dersler ne kadar ilerleyebilir ki!
0
Traveller
(12.07.17)
(1)

buzdolabı ayakları

kibritsuyu
eskiden buzdolabının kapısını açık bıraktığımızda, eğime göre kendiliğinden kapanırdı. temizlik sırasında çekerken iterken falan bir ayarı bozuldu galiba. kapıyı bıraktığımız yerde kalıyor. hatta itekleyip bıraktığımızda bile yeteri kadar hızlı itmemişsek kapanmıyor, açık kalıyor. kapı açık düdüğü d
eskiden buzdolabının kapısını açık bıraktığımızda, eğime göre kendiliğinden kapanırdı. temizlik sırasında çekerken iterken falan bir ayarı bozuldu galiba. kapıyı bıraktığımız yerde kalıyor. hatta itekleyip bıraktığımızda bile yeteri kadar hızlı itmemişsek kapanmıyor, açık kalıyor. kapı açık düdüğü de azıcık açık kalmalarda ötmüyor. çok açıksa ötüyor.

şimdi bu aletin dört tane ayağı var. fiziğim bitti. hangi ayağını yükseltmeliyiz ki kapak kapanmaya meyilli davransın? hani içinden bir şey alırken kapı insanın üstüne üstüne gelip taciz etmesin de, en azından şöyle yalandan itekleyince gidip kapansın.

bi ayak ayarı için servis çağırasım yok ama hangisiyle oynayacağımı da bilemedim.
0
kibritsuyu
(12.07.17)
arka çift ayaklar kısalabilir, ön çift ayaklar yükselebilir.

çifter ele almazsanız meseleyi, tek ayağı üzerinde dengesizlik yaşar.
0
güneyli çocuk
(12.07.17)
(1)

Son yıllarda üniversite okurken sınava girip tekrar kayıt olan var mı?

utkumon
Kayıt işlemi ile ilgili bir şey danışacağım da.
Kayıt işlemi ile ilgili bir şey danışacağım da.
0
utkumon
(12.07.17)
tercih yaparsın, kazanırsın. sonra eski okuluna gider kaydını sildirir, diplomanı alır gelir yeni okula gidersin.
0
blue eyes white dragon
(12.07.17)
(6)

ustumuze kiran servis araclarini nereye sikayet ediyorduk?

jimicik
dun aksam ben motosikletimle sag seritte giderken sol seritteki servis minibusu zirt diye sinyal fln vermeden onume kirdi. hizli gitmedigim icin bir sey olmadi. az ilerde trafik sikisinca yanna gidip onume niye kiriyosun gibi bir hareket yaptim, adam da sktrgt senle mi ugrascam gibi bir takim hareke
dun aksam ben motosikletimle sag seritte giderken sol seritteki servis minibusu zirt diye sinyal fln vermeden onume kirdi. hizli gitmedigim icin bir sey olmadi. az ilerde trafik sikisinca yanna gidip onume niye kiriyosun gibi bir hareket yaptim, adam da sktrgt senle mi ugrascam gibi bir takim hareketler yapip onune dondu. fotografini cektim aracin.

bugun arac uzerinde ismi olan sirketi aradim. atabek tur, ogrenci personel vs. tasima sirketi. telefonu acan kiz bu arac kiralik arac, su an okullar tatil oldugu icin de bizimle calisiyor sayilmaz, bizi ilgilendirmiyor deyip yuzume kapadi.

ben basit bir ozur, minimum da olsa ilgiliymis gibi davranma, sahte de olsa bir nezaket beklerken telefona bakan kiz sofor kadar denyo cikti.

ne yapayim ben, kime diyem derdimi?
0
jimicik
(12.07.17)
motorda yenisin sanırsam. Türkiyede orospu çocukluğu sıralamasında servis şöförleri ilk sıralarda yer alıyor. Özür beklemen hatta arayıp böyle böyle demen bile zaman kaybı olmuş. Cezai bir sistem işlemiyor allahından bulsun deyip devam ediyorum.
0
prezarlatif
(12.07.17)
Ben polisi arayıp şikayet ediyordum
0
gazozailacatmauzmani
(12.07.17)
yeni sayilmaz bir 10 sene oldu. daha once basima geldiginde ve sirketlerini aradigimda en azindan bir ozur dilemislerdi. surucunun de uyarildigi soylendi. tabi ne kadar dogru bilemiyorum. bunda boyle suursuzca bir ilgisizlik gorunce sinirlendim. polis ise yaramadigi icin sirketten yururum diyordum. simdi sirkete de gicigim. gugullayinca bir bilgi de cikmiyor dogru duzgun.
0
🌸jimicik
(12.07.17)
allaha
0
nrmnm
(12.07.17)
minibüs, servis aracı, taksi, belediye otobüsü

bunları görünce yavaşlayıp olabildiğince genişten alıyorum. benim çözümüm böyle.
0
captainobvious
(12.07.17)
Bir an önce mevcut olayı unutmaya bak. Yapılacak bir şey yok çünkü.
0
arnold schwarzeneger
(12.07.17)
(2)

Derneğe Bağış Almak - Bağışlanan Parayla Satın Alım Yapmak

duseyazar
Selamlar ahali,Bizim derneğe sporla ilgili bie proje için bir miktar bağış yapılacak. Bu noktada 2 soru var kafamızda.1- Bağış almadan önce yapmamız gereken bir şey var mı?2- Bağışlanan tutarı direkt olarak bankadan çekip, ilgili proje için derneğe fatura kesmek yeterli mi? Teklif toplamaya veya yön
Selamlar ahali,

Bizim derneğe sporla ilgili bie proje için bir miktar bağış yapılacak. Bu noktada 2 soru var kafamızda.

1- Bağış almadan önce yapmamız gereken bir şey var mı?
2- Bağışlanan tutarı direkt olarak bankadan çekip, ilgili proje için derneğe fatura kesmek yeterli mi? Teklif toplamaya veya yönetim kurulu kararı almamıza gerek var mı?

Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer.
0
duseyazar
(12.07.17)
bagis yapilacak derken? proje icin hibe alacaksaniz il dernekler mudurlugune bildirme yukumlulugunuz var (ornegin kalkinma ajansi vs.), parayi almadan once.
0
kassiopeia
(12.07.17)
bağış makbuzu kesmeniz ve gelir defterine kaydetmeniz gerekiyor.

sonra istediğiniz yere harcayın, faturasını da saklayıp gider defterine kaydedin.
0
captainobvious
(12.07.17)
(1)

Yemek adı sorusu

hayat aklini konusacak bir filozof uret
Orman kebabının prinçli misket köfteyle yapılanına ne diyorduk, aklıma gelmedi bi türlü.
Orman kebabının prinçli misket köfteyle yapılanına ne diyorduk, aklıma gelmedi bi türlü.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(12.07.17)
Yok ekşili köfte başka bişi. Köfteli orman kebabı veya köfteli bezelye demişler ama özel bi adı vardı onun, çocukluğumda annem pişirince söylerdi neydi bitürlü haytırlayamadım.
0
🌸hayat aklini konusacak bir filozof uret
(13.07.17)
(1)

Etsy'de satış yapan var mı?

uuth
Küçük çaplı bir işim var, etsy'de satış yapmak istiyorum.1. Fatura ve vergi işleri nasıl ilerliyor?2. PTT kargo ne gibi evraklar talep ediyor?3. Gümrükle ilgili beni neler bekleyecek?4. Paypal dışında bir ödeme alternatifine etsy kullanıcıları sıcak bakıyor mu?
Küçük çaplı bir işim var, etsy'de satış yapmak istiyorum.

1. Fatura ve vergi işleri nasıl ilerliyor?
2. PTT kargo ne gibi evraklar talep ediyor?
3. Gümrükle ilgili beni neler bekleyecek?
4. Paypal dışında bir ödeme alternatifine etsy kullanıcıları sıcak bakıyor mu?
0
uuth
(12.07.17)
facebook'ta etsy grubu var türk satıcılarının oraya bakabilirsin.
4. hayır bakmıyorlar goshopier e abd vatandaşları ödeme yapmya çalışsalar bile sorun olduğunu görüyorum yorumlarda.
3. genelde hediye ya da daha düşük bir fiyat yazarak gümrükten yırtmaya çalışıyor insanlar
2. bir evrak istemiyor normal adres vs yolluyorsun işte
1. çoğu vergisiz çalışıyor
5. bir de ben ekliyim etsy nin sistemi bana zor geldi cidden siteyi öğrenmeye emek harcamak gerek bir de arada siteyi değiştiriyorlar maalesef. çok fazla ürün var o ürünler arasından seni bulmaları hayli zahmetli
iyi fotograflar çekmelisin, iyi bir tanım ve paketleme yapmalısın youtube örnek video var etsy kullanııcıları süslü püslü şeylerde hoşlanıyorlar anladığım kadarıyla. diyelim ki iyi bir satış yaptın hala alıcı senin markanın ismini bilmiyor çünkü sen onu gözünde sadece etsy sin. markalaşmak için uzun vaadede kötü fazla emek ve Türkiye gibi ülkeler için gereksiz gelmeye başladı bana. Paypal yok alıcı zaten güvenmiyor ki sana on defa mesajlaşıyorsun sonunda ya başka yerden almaya karar verdim sorry diyorlar. haklılar ben on mesaj da yazamam alıcı olsam, en kolay güvenli nasıl ödüyorsam öyle satın alırım.
0
fasulyek
(12.07.17)
(4)

Güneydoğu Anadolu Turu

ifsitifi
Eylül ekim gibi iki kız Batmandan Adanaya road trip şeklinde bir seyahat planlıyoruz. Rotamızı Batman, Diyarbakır, Mardin, Urfa, Maraş, Antep, Hatay, Adana şeklinde planladık. Daha önce ikimizde bu bölgeye gitmediğimiz için rotayı harita üzerinde hımm burası buraya yakın şeklinde planladık`:swh`. Bu
Eylül ekim gibi iki kız Batmandan Adanaya road trip şeklinde bir seyahat planlıyoruz. Rotamızı Batman, Diyarbakır, Mardin, Urfa, Maraş, Antep, Hatay, Adana şeklinde planladık. Daha önce ikimizde bu bölgeye gitmediğimiz için rotayı harita üzerinde hımm burası buraya yakın şeklinde planladık*. Bu sebeple konaklama yapabileceğimiz, güvenilir ve temiz hotel, hostel pansiyon önerileri, bu şehirde buraya mutlaka gitmelisiniz, bu şehre gitmeyin ya da bu yol tehlikeli kullanmayın gibi yardım ve önerilerinize gerçekten ihtiyacımız var. En çok ihtiyacımız olan yardım ise araba kiralama konusu. İkimizde daha önce hiç araba kiralamadık, teslim alma ve teslim etme şehirlerinin farklı olması sorun mu, şehirlerin uzaklığı ücret konusunda bir etken mi? Çünkü bizim için daha hesaplı olacak ise a şehrinden aldığımız aracı b şehrine, b şehrinden aldığımızı c şehrine teslim etme yolculuk süresince 3-5 araç değiştirme aksiyonuna girmek çok büyük sorun değil. Ve en önemlisi hangi araç kiralama şirketiyle görüşmeli, hangisinden kesinlikle kaçınmalıyız?
0
ifsitifi
(12.07.17)
" bu şehre gitmeyin ya da bu yol tehlikeli kullanmayın"

bence batman, diyarbakır, mardin, urfa ve maraş'a gitmeyin, gidiyorsanız da hostel ya da pansiyonda kalmayın.
0
embermane
(12.07.17)
Arabayı havaalanından kiralayıp, baska bir havaalanına bırakabilirsiniz. Garenta, budget gibi her yerde ofisi olanlardan kiralamanızı öneriyorum. Sitelerini inceleyip, fiyat konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Oteller icin bookingi kullanın, istediginiz fiyata oteller bulabilirsiniz. Yorumlar cok yol gösterici oluyor, yorumları okuyup, karar verebilirsiniz. Rotanız bence cok güzel. Batman ve diyarbakır dışındaki yerlerin hepsine gittim, karayoluyla ulaşım sağladım. 2 yıl antepte yaşadım, o bölgeyi gezebildiğim kadar gezmeye calıştım. Çok keyifli ve farklı bir deneyim olacaktır sizin icin. İntihar yöntemi gibi mantıklı(!) açıklamaları boşverin. Keyifli bir tatil diliyorum:)
0
balpolen
(12.07.17)
Araç kiralamayı her şehirde yapmayıp geldiğiniz yerden araç kiralayıp yola çıkabilirsiniz.

Diyarbakır'da gezilecek yerler: sur'da çok fazla tarihi yerler var: sülüklü han, hasan paşa hanı, on gözlü köprü vs.

Mardin için direkt eski mardin'e gidin. Midyat'a falan da gidebilirsiniz.

Urfa'da balıklıgöl ile göbeklitepe'yi biliyorum ama halfeti'ye mutlaka gidin. Urfa'dan daha iyi.

Antep'in tarihi kültürel yerlerini gezmedim ama yemekleri için gitmişliğim var :)

gitmeden önce internette şehirlerin görülecek yerlerini araştırın bence. Diyarbakır için yardıma ihtiyaç duyarsanız yardım edebilirim. Mardin'e iki gün ayırabilirsiniz.
0
cemallamec
(12.07.17)
Büyük ve markalı araç şirketlerinden arabayı kiraladıktan sonra kafanız rahat olur, indiğiniz havalimanından alır, döneceğiniz havalimanında bırakırsınız. Kaskoyu da her şeyi kapsayacak şekilde yaptırırsınız.

Ben de Antep ve Adana'da bayağı zaman geçirmiş, Hatay'ı da gezmeye gitmiş biri olarak tavsiye verebilirim. Yolculuğunuzun ne kadar sürmesini planlıyorsunuz? Çünkü fazlasıyla dolu dolu gibi.

Antep, Hatay ve Adana'ya rahatça 2'şer gün ayrılır mesela.

Otel olarak tercihiniz hangi fiyat aralığında olacak bilemiyorum ama Antep için Tuğcan Otel güzel, Adana'da da Divan'ı önerebilirim merkezi konumu nedeniyle, Antakya'da ise Waxwing Otel'de kalıp beğenmiştim.

Antep ve Hatay'daki arkeoloji müzeleri cidden çok iyi. Onları programınıza mutlaka alın. Adana'da pek tarihi bir yer yok, daha çok yeme-içme üzerine kurulu.

Antep için sitemizden iki yazı önereceğim:
adimadimgurme.com
adimadimgurme.com

Adana, Maraş ve Antakya içinse bir arkadaşın sitesinde üç yazı mevcut:
tuncerc.blogspot.com.tr
tuncerc.blogspot.com.tr
tuncerc.blogspot.com.tr

Urfa'ya gitmişken mutlaka Halfeti'ye de uğrayın. Sonracıma Mardin'de Cerciş Konağı'na gidin, hatta gitmeden önce sahibi Ebru Baykara Demir'in hayat hikayesine bir göz atın.

Adana, Hatay ve Antep konusunda başka sorularınız varsa yardımcı olabilirim.

Şimdiden iyi gezmeler.
0
loras
(13.07.17)
(3)

Etüt merkezi / dershane şartları, dersleri, nelere dikkat edeyim?

apartman teyze
Merhaba. Bu sene okul puanımın yarıya inmesiyle beraber berbat bir lys sonucu aldım. Dershaneye yazılmaya karar verdim.2011 mezunu olduğum için değişen sistemi, sistemleri pek anlamıyorum haliyle.Yaşadığım semt ve çevreden birkaç yeri arayıp bilgi almaya çalıştım. Fiyat veremeyizcilerin büyük ihtima
Merhaba. Bu sene okul puanımın yarıya inmesiyle beraber berbat bir lys sonucu aldım. Dershaneye yazılmaya karar verdim.

2011 mezunu olduğum için değişen sistemi, sistemleri pek anlamıyorum haliyle.
Yaşadığım semt ve çevreden birkaç yeri arayıp bilgi almaya çalıştım. Fiyat veremeyizcilerin büyük ihtimal kazıklamaya hevesli olduğunu düşünüyorum. Fiyat verenler de 4-5 bin lira civarlarından bahsetti.

"Eğitim bilimleri etüt merkezi" diye bir yer var, sanırım kültür dershanesinin yeni adı? Haftanın 7 günü orada olabileceğimi, standart olarak 650 saat ders göreceğimi, kalan zamanda öğretmenlerle birebir ders çalışabileceğimi söylediler. Bu mesela harika.

Bir de kpss fatihi "ihtiyaç akademi" var, ygs-lys eğitimi de veriyorlarmış. Çok ilgili konuştu telefondaki adam, bunlar işi biliyolar dedirtti, içimi rahatlattı. Burası zaten geçen sene abimin kpss'ye hazırlandığı yer, çok da memnundu.

Bunun dışında birebir diye bir şey yok 20 kişi olacak sınıfın diyen de oldu, sözel sınıfımız yok eşit ağırlıktan hazırlanırsın diyen de oldu. Direkt soğudum tabii bunlardan.

Gözden kaçırdığım, araştırmam bilmem gereken şeyler var mı? Bu aklıma yatan 2 yer ile yüz yüze görüşüp öyle karar vereyim diyorum. Sizin başka kurum tavsiyeniz var mı? Bu ücretler normal mi? Bizim zamanımızda 2bin lira civarıydı iyi yerler. Epey artmış :')
0
apartman teyze
(12.07.17)
ihtiyacın ygs+lys kaynağı ne imiş? hangi yaayını kullanacakmış? onların yok diye biliyorum üniversite hazırlık kaynağı.
0
blue eyes white dragon
(12.07.17)
@blue
"doğru cevap" imiş. İyi midir?
0
🌸apartman teyze
(12.07.17)
Ücretler maalesef normal, ondan başlayarak bildiklerimi yazayım ben de. Ciddi anlamda bir fark mevcut şu anda.

Haftanın her günü herhangi bir etüt merkezinde olabilirsiniz fakat öğretmenlerin izin günü de olabilir o gün; teorik olarak gitmenize engel yok fakat belki öyle bir açık olabilir söylediklerinde. Bunun yanında, hangi yayınları kullanacaklarını ve öğretmen kadrosunu olabildiğinde görmeniz gerek aslında.

Sadece tek bir kitap veya kaynak üzerinden gitmesi devamlılık açısından güzel olsa da çeşitlilik açısından berbat bir durum; sizi oldukça sıkıntıya sokabilir. Ne bileyim yaprak testler, alternatif kaynaklar, takip edebileceğiniz internet siteleri filan da mutlaka olmalı. İstediğiniz zaman yardım alabileceğiniz öğretmene istediğiniz kaynaklarla gidebilmelisiniz.

Her sene öğretmen kadrosunu değiştiren etüt merkezleri hiç de az değil. Düşük saat ücretleri karşılığında yeni mezun olan ve formasyonunu alalı sadece birkaç ay olmuş, ilk öğretmenlik deneyimini sizinle yaşayacak olan öğretmenler ne yazık ki her zaman olumlu sonuç vermiyor. Tecrübeli ve size, "İyi ki gelmişim." dedirten öğretmenlerin saat ücretleri ise artıyor hâliyle ve bu da sizin ödeyeceğiniz yıllık ücret olarak çıkıyor karşınıza. Uzun süredir aynı öğretmenler ile çalışan ve görev yapan öğretmenlerin tecrübelerini de öğrenmeniz, sizin için bir hayli önemli bir durum.

Kısaca, sizin merak ettikleriniz haricinde bilhassa sormanızın faydalı olacağını düşündüğüm iki konu başlığı da böyle. Umarım sizin aklınıza en çok yatan ve sizi maddi olarak en az zorlayacak yeri bulabilirsiniz.
0
tel tokasini duzelten samuray
(12.07.17)
(6)

9. Hafta GS- FB maçı için

ondkz
Tff sitesinde 22 ekim yazıyor ama tabii ki afaki bu gün. Ben garanti olsun diye 21 ekim Cumartesi sabahtan Pazartesi sabahına kadar istanbulda olacakmış gibi bilet alacağım şimdi. Sizce de doğru olanı mı yapıyorum yoksa bir ay falan bekleyim mi ?NOT: Uçak bileti şimdiden 100 TL ( Atatürk havaalanına
Tff sitesinde 22 ekim yazıyor ama tabii ki afaki bu gün. Ben garanti olsun diye 21 ekim Cumartesi sabahtan Pazartesi sabahına kadar istanbulda olacakmış gibi bilet alacağım şimdi.

Sizce de doğru olanı mı yapıyorum yoksa bir ay falan bekleyim mi ?

NOT: Uçak bileti şimdiden 100 TL ( Atatürk havaalanına gideceğim çünkü dayımlar akrabalar oralarda onlarla buluşur öyle geçerim cumartesi olsa bile maç.)
0
ondkz
(12.07.17)
Garanti olsun diye cumartesi-pazarı kapsayan bilet alabilirsin ama this is Turkey.
Muhtelif nedenlerden ligler kayabilir ve bu maç bir sonraki hafta oynanabilir.
Risk her daim mevcut yani.
0
cakabo
(12.07.17)
Aynen :) Ama bu fiyata da böyle bir bilet bulabileceğim konusunda kafamda deli sorular var :)

Passolig başvurusunda da bulundum. Bakalım, bekleyip göreceğiz artık..
0
🌸ondkz
(12.07.17)
O tarihten 1 hafta öncesinde bile daha ucuza bilet bulabilirsin. Nereden geleceksin bilmiyorum ama mesela önümüzdeki hafta bugün için İzmir-İstanbul 90 Lira. Ben olsm boşuna riske etmem.
0
himmet dayi
(12.07.17)
Bekle abi bence hiç acele etme. Bir hafta sonrasına alsan en fazla 150 lira biletler zaten. Bakarsın cuma akşamına alırlar falan, belli olmaz bunların işi.
0
cay koy geliyorum
(12.07.17)
@himmet dayı

@cay koy geliyorum İzmirden geleceğim. Ataturk Havaalanı olunca acaba git gide artar mı diyorum :(
0
🌸ondkz
(12.07.17)
Yok hocam artmaz. Hatta uçakta boş yer kaldıysa bi promosyon çakıyorlar 55 liraya falan düşüyor.

ben sana en kötü ihtimali söyleyeyim, atlar gece otobüsle gelirsin. zaten 7 saatlik yol.

edit: başka bir ihtimal sabiha gökçen'e gelirsiniz. ordan havabüs levent'e 45 dakikada geliyor zaten.
0
himmet dayi
(12.07.17)
(1)

kars yoresel yemek nereden?

sen de başını alıp gitme ne olur
Merhaba,Kars'tayiz. Yoresel yemek yiyebilecegimiz bir yer bakiyoruz. Kaz yemeyecegiz. Yemeyin dediler. Diger tatlari denemek icin nereyi onerirsiniz?Iki yere gidebiliriz. Bir oglen yemegi icin daha hafif bir sey. Bir de aksam yemegi icin.Tesekkurler
Merhaba,

Kars'tayiz. Yoresel yemek yiyebilecegimiz bir yer bakiyoruz. Kaz yemeyecegiz. Yemeyin dediler. Diger tatlari denemek icin nereyi onerirsiniz?

Iki yere gidebiliriz. Bir oglen yemegi icin daha hafif bir sey. Bir de aksam yemegi icin.

Tesekkurler
0
sen de başını alıp gitme ne olur
(12.07.17)
Büyük valiliğin karşısında Oklava var, menüsü her gün değişiyor. hangel vardır ama hep.

Bir de Kars sorularına hep yazdığım Kamer restoran. Ben pek severim orayı. Çorba olarak kesme aşı ve aşotlu çorba, hangel, kaz, Rus böreği var orada da (priyoşka idi adı sanırım)

Edit: oklava'da değişik tatlılar da çıkıyor. Üstü kremalı İncirli kek, Kars pastası gibi.
0
fallopian
(12.07.17)
(12)

Bir Bakkalın 40 bin tl Kazanması?

ugrcn
Merhaba Sıradan çinko karbon piller,Ev arkadaşım ile dün akşam vakit öldürürken birden bakkalların ne kadar kazandığı sorunsalının içinde bulduk kendimizi. Kendisi bakkal ve marketlere ürün dağıtımı yapmakta olduğu için sektörü iyi bildiğini düşünmekteydim ki '' Ooo sen ne dion olum bizim evin arkas
Merhaba Sıradan çinko karbon piller,

Ev arkadaşım ile dün akşam vakit öldürürken birden bakkalların ne kadar kazandığı sorunsalının içinde bulduk kendimizi. Kendisi bakkal ve marketlere ürün dağıtımı yapmakta olduğu için sektörü iyi bildiğini düşünmekteydim ki '' Ooo sen ne dion olum bizim evin arkasındaki bakkal aylık net 40 bin tl kazanıyor'' diyene kadar. Yer,konum,alkollü içki satıp satmaması, yanında yerleşim yer olup olmaması gibi zilyon farklı değişken olduğu için net şu kadar kazanıyorlar demek doğru değil biliyorum ama bir bakkalında nerede olursa olsun 40 bin tl kazanması bana pek inandırıcı gelmiyor. E bu bizim bakkal böyle peki genel oratalaması nedir bunun dediğimde 20- 25 kazanıyolar diyor. Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?
0
ugrcn
(12.07.17)
türkiyede kazancin tanimi bilinmez. net kazanc dedigi cirodur, satisin toplamidir, o dogrudur kesin. 40 binlik satis yapabilir.

net kar ise 2-6 bin arasi degisir. kimi ay 1 lira yapar, kimi ay 10 bin lira yapar.

net kari o bakkal ve muhsebecisi disinda kimse bilemez, bilse de bakkalin söyledigi rakamlar %99 gercek rakamlardan baskadir.
0
kurnaz
(12.07.17)
40.000 ciro olarak çok düşük, hele ki Sigara veya içki'den birisini satıyorsa. Net olmasa da brüt karı olabilir. O da senin arkadaşın normal satış fiyatı üzerinden hesapladığıdır. iskonto, vergi, geri dönen ürünler vs. vs. masraflar düşerse yine de çoğunun iyi kazandığını düşünüyorum. Bizim o taraftaki bakkallardan içki satışı olmadan iki evi rahat geçindirenler bolca var. Bu nedenle normal.
0
cursor
(12.07.17)
Valla bizim mahallede bi bakkal vardı, 2 ev 1 caddy almıştı sıfır km. 5-6 yılda yaptı bunları. Kaçak sigara vs satıyordu iyi kazanıyodu yani
0
England
(12.07.17)
bizim mahallenin bakkali 15-20 senede dort katli yepyeni apartman dikti. kendi evi ve arabasi zaten vardi. tanidigim biri, onceden zengin falan degildi. bakkal disinda gizli yahut illegal islerle ugrastigini da dusunmuyorum, ugrassa bilirdim.

ha bakkali olan her adam boyle mi yapiyor? hayir. hem tutumlu, hem zeki, hem caliskan olacaksin. bu adam o apartmani dikene kadar harabe gibi yerde yasadi, hala yasiyor. bir kere arabasina binip de bir yere gittigini gormedim, hep ya yurur ya toplu tasima kullanir. ben bakkal olup ayda 15 bin net kar yapsam tatile falan cikarim mesela. evi yenilerim. yurtdisinda okuyacagim deyip bakkali baskasina devrederim vs. adam boyle yapmadi ama.

o yuzden bana dusununce mantikli gelmese bile bir bakkalin 40 bin lira kazanmasi, kendi mahallemde ornegi var, goruyorum. mesele kazanmak degil tutmak sanirim.
0
der meister
(12.07.17)
ciroysa normal de net kazancı bilemezsiniz evet. hatta alkol satmadan da sıradan bir mahallede 40-50 bin cirolara ulaşılması normal.
0
piremses
(12.07.17)
babamın bir bakkalı vardır. 45 yaşında stresten vefat etti. ben de arkasından 5 sene borç ödedim. mekanı cennet olsun...

aşırı işlek bir yerde değilse bakkaldan bir bok olmaz.
bir müşteri gelecek de 3 parça bir şey alacak da.
her parçadan 30-40 kuruş kalacak da...

muhasebesi, kirası, elektriği, vergisi...

ha istiklal caddesinde 2 metrekare büfen olsun, su sat, 40k kazanırsın eyvallah.
0
işimdeyim gücümdeyim
(12.07.17)
bizim oralarda pek bakkal bulunmaz da işyerine yakın bir bakkal biliyorum. tamamen aklı başında 30-40 yaşlarında iki kardeş işletiyor. içki satışı yok. bu iki adamı geçindiriyorsa kötü kazandırmıyor diyebilirim.
0
orijinal nick bulamadim
(12.07.17)
Yorumları okuyunca işi gücü bırakıp bakkal olmaya karar verdim arkadaşlar. Hani küçük esnaf kazansındı? Ulan ben de adamlara fakir muhamelesi yapıyorum, benden daha çok kazanıyor.
0
powerpufgirl
(12.07.17)
Yerine gore kazanir evet. Her ay garanti olmaz tabii ki. Kucuk mekanlar daha cok para kazandırır.

@isimdeyim gucumdeyim, basin sag olsun.
0
runagain
(12.07.17)
kaçak mal satıyorsa havada kazanır gibi
örn: djarum
0
probiyotik
(12.07.17)
lojmanların içindeki bakkal için konuşuyorum
bakkal dayanmıyor işletmeci 6 ay bilemedin 2 sene işletiyor batıyor gidiyor.
sebep: memur çevresi, herkes aylık markete artı haftalık pazara gidiyor. 18 senede 18 kere gitmişimdir bakkala o da ekmek almaya. yakınlarda okul filan da yok. burada kaçak ürün satamaz, zaten kapısında 7/24 polis bekliyor. satıyorsa nöbetteki polislere satıyordur :)
ama işte bazı semtler var, kokoş yerler özellikle, her şeyi bakkaldan alan, içkiye günlük 50 lira gömen, işe/okula giderken bakkaldan tost most alan tipler var. veya işlek kalabalık bir yerdir, olabilir o karlar.
0
niye ama
(12.07.17)
tekrar bir düzeltme yapayim bilen bilmeyen yazmis.

türkiyede ayda 40 bin lira net kar yapan bakkal var midir? evet vardir. 2000 ler öncesi bu degerde para yapan bakkal 20 katidir bu da dogru.

ama 40 bin net kar yapabilmesi icin, en az 400 binlik satis yapmasi lazim aylik. cogu zaman 400 bin yetmez bu kar orani icin 600-800 binlik satista 40 bin net kar yapabilir.

bir bakkalin aylik 400 binlik satis hacmi olmasi zor. elbette ana caddeler, merkezi yerlerde bazi bölgelerde yapabilir, 30 gün acik olan normal bir bakkalin günlük 13 bin liralik satis hacmi olamaz. tekel olanlarda icki sigara gibi mamülerin kendi karlari minimumlarda, ama amaci onun icin gelene extra ürün satabilmek, sigara icin gelene sakiz, icki icin gelene cips, kuruyemis satmak gibi.

herkes cok genel bilgilerle yazmis, ama icerisinde bu tarz yerlerin kar marjinin düsük oldugunu görüyorsunuz.
0
kurnaz
(13.07.17)
(4)

[ingilizce] videodaki su saniyeyi anlayamadim.

scars dont fade
https://www.youtube.com/watch?v=bZazURkqH14&feature=youtu.be&t=190 ( saniye 3:10)kizin "hell yeah" diye yanit verdigi, cocugun sordugu soru nedir?are you on pills mi ya da do you run hills gibi bir sey diyor, cikartamadim.tesekkurler.
www.youtube.com ( saniye 3:10)

kizin "hell yeah" diye yanit verdigi, cocugun sordugu soru nedir?

are you on pills mi ya da do you run hills gibi bir sey diyor, cikartamadim.

tesekkurler.
0
scars dont fade
(12.07.17)
cok zor cikarmasi da do you wear heels diyo gibi geldi de bana ama ondan sonra soyledigi, muhtemelen bu yuzden bakiresin sozuyle topuklu giymenin bir baglantisini kuramadigimdan emin olamadim.
0
baldur2
(12.07.17)
Born in Hills? gibi geldi bana da. Iowa'da Hills diye bir yer var, onu kastediyor sanırım. Oradakiler daha tutucu olduğundan, bakirelikle bir bağlantı kurmuş olabilir.
0
agluna
(12.07.17)
Agluna arti bir hills dedigi buyuk ihtimalle bir yerlesim yeri.
0
baldur2
(12.07.17)
born in the hills? diye soruyor. bahsettigi yer hollywood hills'de olabilir ama orda dogsa kiz bu kadar lowlife olmazdi
0
bollocks44
(12.07.17)
(1)

Ankara yardıma muhtaç aile / ne yapilabilir?

therevo
Mamak bogazicinde gecekonduda(kira) 4 çocuğu olan 85 doğumlu bir anne var, baba sanırım eve sahip çıkan biri değil. tavukları varmış bahçede, esim yumurta almak istemis evine davet etmiş de durumu görmüş. Bu aileye ne yapailirz ki, nerelere muracat etmek lazım? Muhtemelen kaymakamlıktan çocuk yardım
Mamak bogazicinde gecekonduda(kira) 4 çocuğu olan 85 doğumlu bir anne var, baba sanırım eve sahip çıkan biri değil. tavukları varmış bahçede, esim yumurta almak istemis evine davet etmiş de durumu görmüş. Bu aileye ne yapailirz ki, nerelere muracat etmek lazım? Muhtemelen kaymakamlıktan çocuk yardımı alıyordur ama bunun dışında ne yapabiliriz? Gıda / giyecek vs.?
0
therevo
(12.07.17)
öncelikle bi kutu prezervatif alın kendilerine.

kaymakamlık
varsa mavi ay
beledieden yakacak ve gıda yardımı

ilgili kurumları arayarak bilgi alabilirsin.
0
elorelia
(12.07.17)
(1)

Ne kadar sürede düzelir ? [Postür]

qazaqwsx
Merhaba,Son zamanlarda postür bozukluğumdan iyice şikayetçi olmaya başladım. Dolayısıyla, gerekli egzersizleri günlük olarak yapıyorum. Merak ettiğim ne kadar sürede olması gerektiği seviyeye getiririm tekrar aşağı yukarı.Çabuk düzelsin diye bir derdim yok sadece meraktan. Daha önce postürünü düzelt
Merhaba,

Son zamanlarda postür bozukluğumdan iyice şikayetçi olmaya başladım. Dolayısıyla, gerekli egzersizleri günlük olarak yapıyorum. Merak ettiğim ne kadar sürede olması gerektiği seviyeye getiririm tekrar aşağı yukarı.

Çabuk düzelsin diye bir derdim yok sadece meraktan. Daha önce postürünü düzelten kişilere soruyorum.
0
qazaqwsx
(12.07.17)
Doğru egzersizlerle ilk 1,5-2 ayda gözle görülür sonuçlan alınabilir. Tabii doğru egzersizlerle ve doğru formla.
0
angelus
(12.07.17)
(2)

Yatay geçiş

lacrim
Yatay gecis ve siralama ile ilgili aklimda sorular var. Yardim edecek olanlar mesaj atabilir mi?
Yatay gecis ve siralama ile ilgili aklimda sorular var. Yardim edecek olanlar mesaj atabilir mi?
0
lacrim
(12.07.17)
bekliyorum.
0
blue eyes white dragon
(12.07.17)
Sorun çözülmediyse ben de yardımcı olabilirim.
0
apdulera
(12.07.17)
(2)

Booking.com mağduriyetine yorumlarınızı ve önerilerinizi merak ediyorum

cokdertliyimsozluk
Sizce böyle bir durumda başka ne yapılabilir arkadaşlar?"Sayın booking.com çalışanı iyi günler, Lütfen bu maili sonuna kadar okuyunuz ve sorunuma cevap veriniz !!!2-5 temmuz için Amsterdamda 6-9 temmuz için de Berlin'de konaklamak için tam 10 hafta öncesinden ücretsiz iptal seçenekli rezervasyon ya
Sizce böyle bir durumda başka ne yapılabilir arkadaşlar?

"Sayın booking.com çalışanı iyi günler,
Lütfen bu maili sonuna kadar okuyunuz ve sorunuma cevap veriniz !!!
2-5 temmuz için Amsterdamda 6-9 temmuz için de Berlin'de konaklamak için tam 10 hafta öncesinden ücretsiz iptal seçenekli rezervasyon yaptık. Amsterdamdaki tesiste konakladık hiçbir sorun yok ama Berlin'e gitmemize 2 gün kala 'bookingden' mail aldım ve bana Berlin konaklamamı yerine getiremeyeceğinizi bunun yerine başka bir tesis önerdiğinizi, zaten tesisin iptal etmiş olduğu rezervasyonumu da bahşeder gibi ek masraf çıkmadan iptal edeceğinizi söylediniz. Önerdiğiniz tesise baktım ve yer kalmadığını gördüm. Size mail attım ve bana dönmediniz. Ben de Berlin'e gitmeme 1 ( bir,one !!!!!) gün kala kalan üç beş tesisten bize uygununu seçtim ve rezervasyon yaptırmak zorunda kaldım. Rezervasyon numaramı size gönderdim ve sizden gelen cevap fiyat farkının çok olduğu ( 10 hafta önce yapılan rezervasyon 310.50€ - 1gün önce yapılan rezervasyon597€ = 285.5€) ve sadece 28.5 € geri ödeme yapılacağı!!!!!
Şimdi lütfen şu sorularımı cevaplayınız!
1. booking.com aracı firma olamayacaksa niye var?
2. 11 hafta öncesinden yapılan rezervasyonla 1 gün önce yapılan rezervasyon fiyatı birbirine yakın olabilir mi?
3. Ben 1 gün öncesinden sizin istediğiniz gibi ucuz olsun arada fiyat farkı çıkmadın diye nasıl bir yerde kalsaydım? Sonuçta aynı standartlarda oda ayarlamak benim hakkım ve aradaki farkı siz ya da rezervasyonu iptal eden tesis ödemek zorunda değil mi?
4. Booking.com kurallarına göre tesis kaynaklı bir sorundan dolayı konaklamanın iptali konaklayacak kişiye ne zaman, kaç gün önceden bildirilmek zorundadır?
5. Sadece 28.5 € geri ödemeyi neye göre hesaplıyorsunuz?
6. İptal eden tesisin hatasını müşterilerinize mi ödetiyorsunuz?
7. Amsterdam'daki tatilimin son iki gününü rezil etmeye ne hakkınız var?
8. Tekrar ediyorum aracı firma olamayacaksanız ve ben size güvenemeyeceksem benim hakkımı koruyamıyorsanız neden varsınız?
Ayrıca; hiç konaklayanadığımız tesis 8/04/2017 de ödemeyi kartımızdan tahsit etti 2 aydan fazla paramızı kullandı ve 6 temmuzda konaklamayı iptal ettiği halde hala paramızı geri yatırmadı!!!
Bu sorunumun acilen çözülmesini bekliyorum ve bu yazdıklarımı her yerde paylaşacağımı bilmenizi istiyorum.
İyi çalışmalar
0
cokdertliyimsozluk
(12.07.17)
Booking müşteri memnuniyetini gözeten bir firma bunu biliyorum, ama Eminim satış sözleşmelerinde bu durum karşısında kendisini kurtaracak maddeler de vardır. Yani isterse 1 gün kala da iptal edebilir bence
0
gazozailacatmauzmani
(12.07.17)
mail değil de telefon aç. bekleme süresi uzun olsa da telefonla görüş. mail dönüşleri 1.5 aya varabiliyor.

booking sadece listeleme sitesi. bi konuda sigortalamıyor. paypal gibi değil. bi de sonradan pek bi telafileri olmuyor. sorun yaşandığı an arayıp yardım istemelisin. hotelin iptali sonrası telefon açan bi müşteriye başka opsiyon olmadığı için ve müşterinin sokakta kalmaması için airbnb den ücretsiz ev tuttuklarını biliyorum.

ama sonradan şikayet pek bi işe yaramıyor.
0
sttc
(12.07.17)
(7)

Bakırköy'den Esenyurt'a ulaşım?

Wolfware
Yarın esenyurt-akçaburgaz mahallesine gideceğim. Bakırköy tarafından nasıl ulaşabilirim?
Yarın esenyurt-akçaburgaz mahallesine gideceğim. Bakırköy tarafından nasıl ulaşabilirim?
0
Wolfware
(12.07.17)
himmet dayi
(12.07.17)
çok erken gideceğim. temden giden bir otobüs vardı ekspres ama hangisi olduğunu bilmiyorum.
0
🌸Wolfware
(12.07.17)
alttaraf
(12.07.17)
Bu hat var ama esenkent son durağından tacı yapman lazim akcaburgaza, 15/20 TL tutar, ya da minibusler vardir ama tam indigin yerden gecer mi emin degilim
0
alttaraf
(12.07.17)
Verdiğim site biniş ya da varış saatine göre de ayarlama yapılabiliyor. oradan bakarsan en hızlı ulaşım yolunu bulabilirsin.
0
himmet dayi
(12.07.17)
Esenyurt adı yanıltmasın. Mahalle farklı yerdeymiş.
Bakırköy'den Avcılar'a, oradan da 142D'ye binmek gerekiyor anladığım kadarıyla. O duraktan geçen tek otobüs oymuş.

www.iett.istanbul


Alternatif olaraksa Bakırköy- Esenkent otobüsüne binip son duraktan taksiyle devam edilebilir.
Minibüs hatlarını bilmiyorum.
0
rare
(12.07.17)
146
0
murder of neon
(12.07.17)
(1)

su tankeri

charlotte blanc
bizim evin orada iski yok. su alıyoruz. ben tanker su satın almak istiyorum. 27 ton getiriyorlarmış. en ucuz nereden bulabilirim tanker su ? getirsinler bizim eve. kuyu var oraya boşaltıyorlar. oradan kullanıyoruz. lokasyon hadımköy fatih üniversitesi yanı.
bizim evin orada iski yok. su alıyoruz. ben tanker su satın almak istiyorum. 27 ton getiriyorlarmış. en ucuz nereden bulabilirim tanker su ? getirsinler bizim eve. kuyu var oraya boşaltıyorlar. oradan kullanıyoruz.

lokasyon hadımköy fatih üniversitesi yanı.
0
charlotte blanc
(12.07.17)
giresun'unda köydeki evimize suyu tankerle itfaiye getiriyor. istanbul'da itfaiye getiriyor olabilir. belediyeye sorarsanız yönlendirebilirler.
0
spirit crusher
(12.07.17)
(4)

horlama

charlotte blanc
horlama problemimi nasıl çözerim ? yılbaşında aynı odayı paylaştığım arkadaş diyene kadar horladığımı bilmiyordum. sonra bir tane app vardı sleepcycle dün akşam onu denedim ve gerçekten de horluyormuşum. 10 dk horladığımı söyledi. dinledim.sağ burnum kemik eğrisinden dolayı yüzde altmış tıkalıdır. a
horlama problemimi nasıl çözerim ? yılbaşında aynı odayı paylaştığım arkadaş diyene kadar horladığımı bilmiyordum. sonra bir tane app vardı sleepcycle dün akşam onu denedim ve gerçekten de horluyormuşum. 10 dk horladığımı söyledi. dinledim.

sağ burnum kemik eğrisinden dolayı yüzde altmış tıkalıdır. arasıra sorun olur bazen hissetmem. 25E normal kilo ve boy.

nasıl çözebilirim ? burun bandı mı kullansam ? kendimden iğrendim.
0
charlotte blanc
(12.07.17)
birşey soracağım.
yan yatınca da horluyor musunuz?
0
yons
(12.07.17)
bilmiyorum. ben hep sırtüstü yatarım. yan yatıp denemedim.
0
🌸charlotte blanc
(12.07.17)
Horlamanın birçok nedeni olanilir. Küçük dil uzaması bublardan biri örneğin. Fazla kilo, yorgunluk, vb de olabiliyor ama zaten septum deviastonu varmış ve o da çok horlatır eğer burnunuzdan gelen nefes yeterli değilse. Zaten siz onu normal hayatta fark etmezsiniz de, uyurken ağızdan nefes alıyorsunuzdur. %60 bayağı büyük bir değer, sabah yprgun bile kalkabilirsniz. Horlama ndeninin keşfedilmesi gerek ve bu tek bir neden de olmayabilir. İstanbul'daysanız uyku kliniği var, ona gidebilirsiniz. Başka şehirlerde var mı bilmiyorum. Bu zamana kadar uyku süresince Breathe Right kullanarak burnunuzu açmayı deneyebilirsiniz.
0
aychovsky
(12.07.17)
Eğer çene geriliği nedeniyle horluyorsanız, mesela İstanbul'da Dentopol'da Tuğrul Bey diye bir doktor bu konuda meşhur protezleri yapıyor. O çenenizi önde ve açık tuttuğu için horlamıyorsunuz. Fakat bunun sizin ölçünüze göre yapılması gerek. İndirimsiz fiyatı 1700 lira civarında.

Aychovsky'nin dediği gibi fazla kilo da erkeklerde özellikle çok önemli bir horlama nedeni. Bademcik ve küçük dil büyümesi sebeplerinde de cerrahi müdahale horlamayı önlüyor. Bildiğim iyi doktorlardan biri yine İstanbul Ataşehir Memorial'da Elad Azizli.

Uyku kliniklerinde geceyi geçiriyorsunuz genelde, sizin uykunuzu gözlemleyip sebepleri konusunda daha spesifik yardımcı olabiliyorlar.
Kolay gelsin.
0
sopiro
(12.07.17)
(1)

Tatil sorusu

her seye atarlanan adam
1 haftalığına Antalya'ya tatile gitmeyi düşünüyorum. Antalya'da yakın bir arkadaşım var. Onda kalıp otele vereceğim parayı orada yemek mi daha mantıklı yoksa 1 hafta otelde kalmak mı?
1 haftalığına Antalya'ya tatile gitmeyi düşünüyorum. Antalya'da yakın bir arkadaşım var. Onda kalıp otele vereceğim parayı orada yemek mi daha mantıklı yoksa 1 hafta otelde kalmak mı?
0
her seye atarlanan adam
(12.07.17)
Arkadaşında kalma, gün içinde birlikte takılırsınız belki ama senin yatacak yerin belli ve ayrı olsun.
1 hafta otele verecek paran yoksa daha kısa olsun tatilin mesela 3 gün olsun, ama valizi alıp arkadaşa git-me.
0
megalomaniac
(12.07.17)
(2)

gayrimenkul projeleri için kaynak-öneri

superb
yatırım için gayrimenkul projelerini araştırıyorumbu prjeleri derleyen, objektif bir kaynak var mıdır?siz yatırımlarınızı yaparken nelere dikkat ediyorsunuz
yatırım için gayrimenkul projelerini araştırıyorum
bu prjeleri derleyen, objektif bir kaynak var mıdır?
siz yatırımlarınızı yaparken nelere dikkat ediyorsunuz
0
superb
(12.07.17)
gayrimenkulde kira/satin alma oranina bakabilirsin. ne kadar surede amorti ediyor.
0
tavukbanalop
(12.07.17)
projehaber
0
gencliginde metalci dovmus hikmet amca
(12.07.17)
(2)

Hukuka nasil calismali

istanbul beyefendisi
içeriği aşağıdaki şekilde olmak üzere, kpss ayarında, belki bi tık daha zor bir hukuk sınavı için hangi kaynaklardan nasıl çalışmalı?borçlar hukuku (genel hükümler)ticaret hukuku (başlangıç hükümleri ve ticari işletme)medeni hukuk (başlangıç hükümleri ve kişiler hukuku)medeni usul hukukuek bilgiler:
içeriği aşağıdaki şekilde olmak üzere, kpss ayarında, belki bi tık daha zor bir hukuk sınavı için hangi kaynaklardan nasıl çalışmalı?

borçlar hukuku (genel hükümler)
ticaret hukuku (başlangıç hükümleri ve ticari işletme)
medeni hukuk (başlangıç hükümleri ve kişiler hukuku)
medeni usul hukuku

ek bilgiler:
- hukukçu değilim...
- üç ay kadar zaman var...
- kpss kaynakları kısacık ve ezbere dayalı. diğer hukuk kitapları tuğla gibi. sanki arada bişeyler lazım gibi.

şimdiden çok teşekkürler.
0
istanbul beyefendisi
(12.07.17)
Bu tip sınavlara kısa kaynaklarla calismak normal aslında. Ezbere dayali gelir zaten sorular da. Yorum yapmaniz istenmez. Konu anlatimini yoğunlastirmak yerine Kisa kaynaklara iyice calisip eksikleri çok soru cozerek tamamlama seklinde calismak mantikli bence.
0
aquarium
(12.07.17)
Kisa kaynaklar daha iyi. Ayrıca hakimlik sinavina dair kaynaklar var ama bilmiyorum tercihe göre o da tercih edilebilir. Ama asla hukuk fakültesnde olan kitaplardan çalışmamali. Hem detaylı hem teorik kalır.
0
cabiday
(12.07.17)
(15)

bulgar konsolosluğundan pasaport çıkartmak

iwfx
arkadaşlar merhaba,istanbul'daki BG konsolosluğundan pasaport ve licna karta çıkartmak için gereken evrakları bilen biri yazabilir mi? randevuyu filan aldım. fenalık geldi artık alayım şunları
arkadaşlar merhaba,

istanbul'daki BG konsolosluğundan pasaport ve licna karta çıkartmak için gereken evrakları bilen biri yazabilir mi? randevuyu filan aldım. fenalık geldi artık alayım şunları
0
iwfx
(12.07.17)
konsolosluktan çıkartamıyorsun ki. bulgaristana gitmen lazım.
0
sta
(12.07.17)
@sta çıkartabiliyorsun :-)
0
🌸iwfx
(12.07.17)
Akt za rajdane
1 biyometrik fotoğraf
Randevu alma siteisnden doldurulacak dilekçe
Banka ödeme dekontu.
0
shenergy
(12.07.17)
Ha bi de hepsinin orjinali ve fotokopisi de lazım.
0
shenergy
(12.07.17)
@shenergy

bunları ilk kez çıkartçam ama, hepten sıfırdan yani. şahit olayları nasıl oluyor bilginiz var mı?
0
🌸iwfx
(12.07.17)
çıkartılsa ben bizim oğlanı çıkartırdım bizi bulgaristana gönderdiler.
0
sta
(12.07.17)
@sta,

senin işlem daha farklı olduğu için sanırım öyle olmuş. anladığım kadarıyla çocuğu vatandaş yapmışsın, o işlem dediğin gibi öteden yapılıyor. halihazırda vatandaş olanların işlemleri buradaki konsolosluklar ve büyükelçilikten yapılabiliyor.
0
🌸iwfx
(12.07.17)
eşim vatandaş ama onun pasaportunu yenilemek için de bulgaristana gidiyoruz.
0
sta
(12.07.17)
@sta

benim de eşim vatandaş, bizimkiler de bg'ye gidiyor.
ama konsolosluktan da hallediliyor istenirse. sadece biraz daha karmaşık olsa gerek.
0
işimdeyim gücümdeyim
(12.07.17)
iwfx

Akt za rajdane doğum belgesidir. Eğer o varsa konsolosluktan yapabilirsiniz. Eğer bu belgen yoksa mecbur Bulgaristan'a gideceksin. O belgeyi çıkartman gerekli öncelikle. Eğer halihazırda vatandaşsan muhtarlık ya da belediyeden senin adına bir yakının da alıp gönderebilir. Eğer doğum belgesini de sıfırdan çıkaracaksan o zaman işlemler daha farklı. Öyleyse yaz bana konuşalım.
0
shenergy
(13.07.17)
@shenergy

merhaba!
akt za rajdane de var postoyanen adres de var bende. onları hallettim bu sene başında. ama bundan sonraki prosedürü tam bilemiyorum. pasport ve liçna karta daha önce hiç çıkarttırmadığım için zannediyorum şahit vs olayı gerekecekmiş.
0
🌸iwfx
(13.07.17)
Yaş kaç?
0
shenergy
(13.07.17)
@shenergy
30 küsür
0
🌸iwfx
(13.07.17)
18 üstüysen, ki öylesindir. 1. Derece 2 adet Bulgaristan vatandaşı akraba lazım. Onlarla da bi ara deklaratsiya diye bir belge istiyorlardı ama son zamanlarda istememeye başladılar diye duydum. Sadece gitmeleri de yeterli olabilir.
0
shenergy
(13.07.17)
@shenergy
anladım. 1. derece akraba bulmak zor olacak -çünkü yok- ama herhalde biraz esnetilir bu gereklilik. kuzenlerle filan giderim. nihayetinde sonradan vatandaş olmuyoruz :-)
0
🌸iwfx
(13.07.17)
(4)

eeeyy instagram sen kimsin ya

kibritsuyu
kimsin olum, sen neyine bakıp 15 günde 3 gb veri tüketiyorsun lan?evde wifi, ofiste wifi, günümüün çoğunu geçirdiğim her yerde wifi. bir tek sokakta, otobüste dolmuşta mobil veri kullanıyorum, ilk defa bu ay, daha kesilmesine 15 gün kala (yani 15 gün kullanmışım) "internetiniz 800 mb kaldı" diye mes
kimsin olum, sen neyine bakıp 15 günde 3 gb veri tüketiyorsun lan?

evde wifi, ofiste wifi, günümüün çoğunu geçirdiğim her yerde wifi. bir tek sokakta, otobüste dolmuşta mobil veri kullanıyorum, ilk defa bu ay, daha kesilmesine 15 gün kala (yani 15 gün kullanmışım) "internetiniz 800 mb kaldı" diye mesaj geldi. baktım telefondan interneti hangi uygulama emiklemiş diye, instagram. çoğu wifi ile geçen günümde 15 günde 3 gb veri yemiş düttüğümün uygulaması.

lan ben 3 gb ile 2 saatlik full hd film indiriyom oğlum 20 saniyelik instagram videolarıyla hikayeleriyle nasıl tükenir? facebook'tan da video izliyorum, youtube'dan da izliyorum, hem de öyle böyle değil beşer onar dakikalık videolar izliyorum, çocuğa çizgi film izletiyorum da yine bitmiyor internet. feysbukun yutubun veri tüketimi 400 500 mb iken sen kim oluyosun instagram, epi topu izin verdiğin 20-30 saniyelik videolarla, canlı hikayelerle nasıl yiyorsun oğlum 3 gb interneti?

biri bana açıklayabilir mi? varsa bunun veri tasarrufu bilmemnesi?

samsung note 5. lazımsa android 7 nugat.
0
kibritsuyu
(12.07.17)
Şunu bir denesene;

help.instagram.com
0
arnold schwarzeneger
(12.07.17)
instagram ibnesi videoları otomatik olarak oynatıyor ve ben de henüz bunu kapatmanın bir yolunu bulamadım. benim de internetimi hayvan gibi sömürüyor, o yüzden instagram açmaz oldum dışarıda.

instagram videoları 60 saniye olabiliyor. 60 saniyelik video nereden baksan 25mb yapar diye düşünüyorum çünkü hepsinin çözünürlüğü çok iyi. günde 10 video izlesen 250mb yapıyor zaten namussuz.

ben de bu durumdan muzdaribim ve çözüm önerilerini bekliyorum :(

not: "daha az veri kullan" seçeneği videoların otomatik oynatılmasını etkilemiyor.
0
teritori
(12.07.17)
Story denen kanser de epey tüketiyor.
0
catch the arrow
(12.07.17)
çözüm: ayarlardan veri tasarrufu
önlem: mobil veri kullanılırken story ve videoları izlememek.
0
trklmsr
(12.07.17)
(2)

Spor cüzdan

razvan rat
Bana güzel ve kullanışlı bir spor cüzdan (erkek içün) önerebilir misiniz?
Bana güzel ve kullanışlı bir spor cüzdan (erkek içün) önerebilir misiniz?
0
razvan rat
(12.07.17)
ben mavi'den kartlık almıştım. yanımda yüklü nakit taşımayı sevmediğim için bana yetiyor.
0
teritori
(12.07.17)
kartlıklar ön cepte taşınabiliyor, cüzdan gibi rahatsız etmiyor, özellikle yazın normal cüzdan kullanmak işkence.

www.hotic.com.tr

ortasındaki para klipsi de çok kullanışlı.
0
hasmetizm 2046
(12.07.17)
(1)

İşçi giriş çıkışlarında emniyete bildirim zorunlu mu?

six packsiz
Fabrika merkezimiz tekirdağ'da jandarma bölgesinde o yüzden bildirim yapıyoruz.Merkezde(İstanbul) böyle bir bildirim zorunluluğu var mıdır? Bildirmezsek ceza v.s. gelme ihtimali var mıdır?
Fabrika merkezimiz tekirdağ'da jandarma bölgesinde o yüzden bildirim yapıyoruz.
Merkezde(İstanbul) böyle bir bildirim zorunluluğu var mıdır? Bildirmezsek ceza v.s. gelme ihtimali var mıdır?
0
six packsiz
(12.07.17)
altinci nesil caylak
(12.07.17)
(3)

İtalya hakkında bilgi kirliliği?

mikahakkinen
Yurt dışına bir çok kere çıktım gezeceğim yerleri 1 2 yerden okuyup çıktım, ancak İtalya için 2 gün gezende blog açmış 15 gün gezende.Herkes de kendi yaptığını mükemmel anlatmış. Kafam karıştı güvenilir bir sayfa bulup onun önerilerine bakmak istiyorum. Net bir bilgi kirliliği mevcut. Şuna kanaat ge
Yurt dışına bir çok kere çıktım gezeceğim yerleri 1 2 yerden okuyup çıktım, ancak İtalya için 2 gün gezende blog açmış 15 gün gezende.Herkes de kendi yaptığını mükemmel anlatmış. Kafam karıştı güvenilir bir sayfa bulup onun önerilerine bakmak istiyorum. Net bir bilgi kirliliği mevcut.

Şuna kanaat getirdim her Türk ilk kez yurt dışına çıkayım dediğinde İtalya'ya gitmiş galiba.

Önerdiğiniz İtalya gezi sayfası var mıdır?
0
mikahakkinen
(12.07.17)
ilk yurtdışına çıkan görgüsüz türkler genelde amsterdam'a gider :) italya ise abaza türk kızlarının hac merkezi konumunda. nasıl bir bilgi istiyorsun sor buradan anlatırız.
0
cekilmis gayfe
(12.07.17)
türkçe kaynak istiyorsan buraya sor gerçekten. ingilizcen varsa tripadvisor
0
chavezding
(12.07.17)
çok karmaşık olmayacak şekilde bir plan yeterli zaten kısıtlı süre orda olucam. şurda şunu ye burda bunu ye şurdan şuraya gir tarzı. gezipgördüm sitesi dışında fazl kafa karıştırıcı.
0
🌸mikahakkinen
(12.07.17)
(10)

Kıpır kıpır, oynatmalı şarkılar önerir misiniz?

hayat aklini konusacak bir filozof uret
Dinlediğim şarkıların türünde devrim yapıyorum, acıklı hüzünlü şarkıları çıkardım, meğer ne melankolik listem varmış, geriye bişey kalmadı gibi oldu. Tür pek farketmiyor, türk halk müziği, klasik, yabancı (başta fransızca olmak üzere latin dillerini şarkılarda pek severim) Brütal pek dinleyemiyoru
Dinlediğim şarkıların türünde devrim yapıyorum, acıklı hüzünlü şarkıları çıkardım, meğer ne melankolik listem varmış, geriye bişey kalmadı gibi oldu.

Tür pek farketmiyor, türk halk müziği, klasik, yabancı (başta fransızca olmak üzere latin dillerini şarkılarda pek severim) Brütal pek dinleyemiyorum zaten bence brütalde pozitif tını olmaz. Onun dışında her tür olabilir.

Spotfy listeleri de olabilir.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(12.07.17)
eğer karadeniz müziğini seviyorsan fuat saka'ya mutlaka bak. karadeniz müziği sevmiyorsan veya ilgini çekmiyorsa da bak hatta :)
rap atma serisinden başlayabilirsin.
0
teritori
(12.07.17)
yanayim yanayim ateslerde yanayim diye bir sarki vardi kibrisli birinin.

bir de cansever'in hey denysha sarkisi
0
jimicik
(12.07.17)
qazaqwsx
(12.07.17)
aydilge-asik oldum
0
balik kraker
(12.07.17)
mahala rai
0
alperz
(12.07.17)
Sabah işe gelirken bunları dinlemiştim:
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
0
peggy
(12.07.17)
cake by the ocean
0
captainobvious
(12.07.17)
elitist
(12.07.17)
Bir Karadeniz: www.youtube.com
Bir Akdeniz: www.youtube.com
0
apdulera
(12.07.17)
Tristarkan
(17.07.17)
(1)

Kaynakça çeviri

skooma
Uzun zamandır uzak kalınca hatırlayamadığımı fark ettim. Bir makaleyi çevirirken, içindeki referanslar da Türkçeleştiriliyor mu?Yani, örnek:S. Bhana & J. Brain, Setting Down Roots (Witwatersrand University Press, Johannesburg, 1990), 37-41.Bunu;S. Bhana & J. Brain, Setting Down Roots (Witwatersrand
Uzun zamandır uzak kalınca hatırlayamadığımı fark ettim. Bir makaleyi çevirirken, içindeki referanslar da Türkçeleştiriliyor mu?

Yani, örnek:

S. Bhana & J. Brain, Setting Down Roots (Witwatersrand University Press, Johannesburg, 1990), 37-41.

Bunu;

S. Bhana & J. Brain, Setting Down Roots (Witwatersrand Üniversitesi Yayınları, Johannesburg, 1990), 37-41.

Bu şekilde mi yazıyoruz yoksa olduğu gibi bırakıyor muyuz?
0
skooma
(12.07.17)
hayır olduğu gibi bırak.
0
bohr atom modeli
(12.07.17)
(11)

Lise ve Aids

tavish11
https://www.google.com.tr/amp/s/www.haber3.com/amp/guncel/aidsli-lise-ogrencisinin-kan-donduran-itiraflari-haberi-4640538Sabah bu haberi okudum. Zaten takıntılyım, iyice gerildim sabah sabah
www.google.com.tr


Sabah bu haberi okudum. Zaten takıntılyım, iyice gerildim sabah sabah
0
tavish11
(12.07.17)
neden gerildin hacı git bi test yaptır.
ortam feci bozuk zaten.
gayrı bundan sonra böyle.
0
seyduna6687
(12.07.17)
"Sosyal medyada 3-4 özel uygulama üzerinden partner bulmanın çok kolay olduğunu belirten ..."
0
güneyli çocuk
(12.07.17)
Soru, Hıv konusunda bilinçli misiniz? Nasıl korunuyorsunuz
0
🌸tavish11
(12.07.17)
Sadece hiv değil; hepatit var, hpv var, üstelik ne kadar korunsanız da bunları kapma ihtimaliniz var. Tabi yine de korunalım, ihtimalleri azaltırız en azından. Mesela hpv deriden bulaşıyor diye biliyorum, kondomun hiçbir koruyuculuğu yok.
En iyi korunma yöntemi casual sex yapmamak bence. Haberde de değinilmiş, verilen sayılar sadece bilinenler, oysa hiç muayene olmayan, taşıyıcı olduğunu bilmeyen, bilse de uçkurunun hatrına bunu gizleyen ve hastalığı yayan o kadar çok kişi var ki.
0
mezzosprite
(12.07.17)
Nasıl bir yaşam tarzın varsa ona göre önlemlerini alacaksın. Başka şansın yok.
Paranoyak olmana gerek yok. Sadece yapman gerekenleri yap, ihmal etme.
0
cliquot
(12.07.17)
Gay değilsen çok da korkulacak bir şey yok. Merak ettim baktım bu da gaymiş.

Ayrıca soru neydi?
0
catch the arrow
(12.07.17)
Korkulacak bir şey var, insanları gereksiz rahatlatmayalım lütfen, zaten çok az kişi umursuyor.
Cinsel yolla bulaşan hastalıkları cinsellik dışı yollarla bile kapmak mümkünken (örn. hastane, dövmeci, vs.) cinsel hayatı olan insanın bunu önemsememesini aklım almıyor.
Ne kadar korkarsan o kadar önlem alırsın, o kadar güvende olursun. Duyuruda bu konuyu önemseyen bir hekim vardı eskiden, biriyle yatağa gireceksen cinsel yolla bulaşan hastalığının olmadığına dair doktor raporu isteyeceksin, derdi icabında.
0
mezzosprite
(12.07.17)
catch the arrow vb. biraz yanlis olmus. Bu mantikla cok kisi da hastalik kapar. AIDS'in kadini erkegi olmaz. Umarim bu mantikla bir gun hata yapmazsin.
0
Traveller
(12.07.17)
Haberi ben de okudum bu sabah. Haber3'ten degil ama...

Durum ciddi evet. Bu sahte muhafazakar ortam vitrinde ama sokaklar hic öyle degil.

Tek kisiyle ve guvenli sex evet ama haberdeki gencin de dediği gibi, okullarda cinsellik eğitimi kesinlikle verilmeli.

Ayip tu kaka denilip bastirilamaz hiçbir sey.
0
runagain
(12.07.17)
Eşcinsel bir arkadaş sanırım. Eşcinsel anal sekste hiv pozitif olma ihtimali daha yüksek.
0
yirmisantim
(12.07.17)
@traveller +1
0
cliquot
(14.07.17)
(12)

Ozel tip fakulteleri hakkinda

Lozturkmen
Hazirliksiz ozel tip fakültesi var midir? Ya da ozel tip hakkinda dusunceleriniz neler %50 dusunuyorum
Hazirliksiz ozel tip fakültesi var midir? Ya da ozel tip hakkinda dusunceleriniz neler %50 dusunuyorum
0
Lozturkmen
(12.07.17)
çocuğum olsa ve mecbur kalsam gönderirim ama şu an fazlaca hor görüyorum. Bu da benim ikiyüzlülüğüm olsun.
0
fallopian
(12.07.17)
sen niye alındın ki @vegas. Konu özel 'tıp' fakülteleri, dikkatini çekerim. Özel diğer bölümler hakkında yorum yapmadım. 'Kendi' alanım ile ilgili fikir söyledim. Şu cahil lafı da moda oldu. Bana cahil diyene bak! Fikrini söylüyorsun ama ekşide okumuştum, sanırım'larla...
0
fallopian
(12.07.17)
bana bağlı personellerden bir tanesinin kardeşi özel bir tıp fakültesinde öğrenci. amerika'dan teklif aldı ikinci senesinde. seneye oraya yerleşiyor.

ben imkanım olursa ileride çocuğumu özel tıp fakültesinde okutmayı trcih ederim sanırım.
0
teritori
(12.07.17)
@teritori öğrenci ve teklif aldı?? Hani bir hak kazandı gidecek falan desen anlarım da öğrenci hem de ikinci senesinde amerikadan teklif almış ne teklifiymiş acaba bu?
0
pastörizesüt
(12.07.17)
@teritori

teklif aldi derken? sizin personel saglam abartmis. bizim türk milleti abartmayi ve övmeyi cok sever, doktora 2. senesi olsa anlarim ama klasik ögrenci 2. sinifta kansere care bulmadiysa teklif meklif almaz.

basvurmustur kabul edilmistir, parasini ödeyip gidecektir, bu kadar. farkli tek ihtimal bir akrabasinin torpiliyle girmesidir.
0
kurnaz
(12.07.17)
@vegas şu tavırlarınıza ayar oluyorum. evet en tepedeki özel okulların imkanları harika. gerçekten iyi bir eğitim alıyorsun. ama şu "proflarla takılıyoruz, size asistan giriyor, berbat bir okulda okuyorsunuz" tavırlara küstahça. bunun mercedes'e binip daha düşük modeldeki arabaya binen insana "senin araban da şöyle böyle. benimki daha konforlu" demekten farkı yok. o kadar para döküyorsun okula eşek değillerse o imkanları sunsunlar zaten. sonuçta para verip satın alıyorsun. ha para verip araba almışsın ha eğitim arada fark yok. bursluyum mursluyum falan da dersin şimdi. okullarda zaten %10 burslu adam etrafta bursluyum diye dolaşıyor. ayrıca sonuçta o okula para veren ciddi bir kesim var ve okul bunla dönüyor. yani o para olsa bayburt üniversitesi de iyi bir okul olur.
0
black mamba
(12.07.17)
Şu ana kadar hiç asistan girmedi dersimize. Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerinden birinde okuyorum, devlet üniversitesi.

Prof'u da Doç'u da geliyor paşa paşa anlatıyor. Doç'tan aşağı giren olmadı dersimize. Asistanlar uygulama derslerinde hocamız ders anlattıktan sonra aralarda geziyor. Asistan anlattı diye bir olay yok.

Cerrahpaşa,Çapa,Ege,Hacettepe,Marmara,Ankara gibi okullardaki hocalar hep fakülte hastanesi hocaları. Daha tecrübeliler. Ben de saydıklarımdan birinde okuyorum zaten. Hocalar devlet hocası diye umursamaz değil o kadar ilgili hocalar var ki inanamazsınız.

Devlet rererö özel süper demeyelim. Özel zaten süper olmak zorunda. Money talks çünkü.
0
helena
(12.07.17)
kızdıran şey devlet okullarını küçümsemen ve özel okulları yüceltmen. evet bazı söylediklerinde haklısın. ferrari golf'den daha iyi araba demek yalan söylemek değil ama "proflarla mangal yapıyoruz sizde ise asistanlar atar yapıyor" demek ferrari şu kadar hız yapıyor golf yapamıyor demekle aynı şey. yalan değil ama o kadar para veriyorsan o hizmeti de al yani. bunun okulun kalitesiyle vs. ilgili yok parayla ilgisi var. demek istediğim bu.
0
black mamba
(12.07.17)
çok başarılı doktorların cv'lerine baktığımda hep Cerrahpaşa, Çapa, Hacettepe, Ankara'da tıp eğitimi aldıklarını görüyorum. Bundan sonraki nesilde bu durum ne olur bilemem. Devlet üniversitesi mükemmel doktorlar yetiştiriyor değil savunduğum. ancak tıp gibi hayati öneme sahip bir eğitimin TR'deki gibi parayı veriyorum o zaman hocalar köpeğim olsun zihniyetine sahip okullarda alınmasını garip buluyorum.

Ayrıca profesörlerle partilere katılmak tamamen profesörün kişiliğine bağlıdır. istanbul üniversitesinde okudum, popüler bir öğrenci değildim, çalışkan hiç değildim, ancak hocalarımla meyhaneye de gittik, davetlere de katıldık, oturup iki bira da içtik. en azından ben yağcılığım, param veya başka bir sebeple bunları yapmadıklarından eminim. bazı da asistanlar vardı, yüzüne bakmaz, eh ben de onun yüzüne bakmıyordum. ekseriyetle sevdiğim hocaların da sevmediği tipler oluyordu bunlar. bazı hocalarla tartışıyorduk, beni üç sene bırakmışlığı var saçma bir dersten birinin - sırf ona karşı çıktığım için. adil mi? değil. ancak iş hayatı ya da doğrudan hayat da adil değil ve daha ciddi bir durumla nasıl baş edebileceğimi öğrenmiş oldum bu sayede.
0
pokerface
(12.07.17)
Pokerface+1 devlet okulunda okudum bitirme kokteyli gibi bir şey düzenlendi okulda hocalardan biri djlik yaptı, hocaların çoğuyla hatta dekanla karşılıklı dans ettik. Bunların hepsi yılların profesörleri.
0
pastörizesüt
(12.07.17)
vallahi ne teklifi bilmiyorum.
hali vakti fazlasıyla yerinde olan bir ailenin tam bursla okuyan bir oğlu.
eş dosttan torpil bulma imkanı yok, ailesi inanılmaz karşı çıktı gitmesine.
teklifin detayını bilmiyorum. başvurusu var mı yok mu konusunda da bir bilgim yok.
0
teritori
(12.07.17)
merhabalar neden böyle bir başlık altında kin kusulmuş anlamadım. money talks falan bilmiyorum zengin bir ailenin çocuğu değilim bu sınava da it gibi çalıştım devlet üniversiteleri de geliyor sadece daha iyi bir şehir olsun diye özel %50 düşünüyorum dedim
0
🌸Lozturkmen
(23.07.17)
(3)

linkedinde

brad pitt
Is basvurusu yapinca bi yerde cikiyo mu. Su an calistigimiz yer, ekli yoneticilerimiz falan filan gorur mu. Sikinti olmasin :p
Is basvurusu yapinca bi yerde cikiyo mu. Su an calistigimiz yer, ekli yoneticilerimiz falan filan gorur mu.

Sikinti olmasin :p
0
brad pitt
(12.07.17)
başvurduğunuz şirkete bildirim gider, onun dışında çıkmaz tabiki.
0
monicapp
(12.07.17)
Baskasi gormez
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(12.07.17)
bir tek şuradan anlaşılabiliyor: bir yere başvurduğunuzda oranın linkedin sayfasını da direkt takip ettiriyor. başvururken çıkan kısımda sol altta takip etmeme seçeneği var, onu işaretlemeniz lazım.

ha bir sayfayı takip etmiş olmak direkt işe başvurduğunuzu göstermez ama bir haftada bir sürü şirketi takip etmeye başlamanız fark edilebilir ve acaba iş mi arıyor sorusunu akla getirebilir.
0
kulakligin calismayan teki
(12.07.17)
(5)

MySQL sorusu

tchuck
selam arkadaşlar. çıkamadım içinden.şimdi amacım şu;kullanıcının mevcut koordinatını alacağım.ve mysql'den de, bu koordinata en yakın firmaları harita üstünde listeleteceğim.Ancak şöyle bir durum var; firmaların hiç koordinat girmemiş olma ihtimali var. ben onları, koordinat girmişlerin altına atmak
selam arkadaşlar. çıkamadım içinden.

şimdi amacım şu;

kullanıcının mevcut koordinatını alacağım.
ve mysql'den de, bu koordinata en yakın firmaları harita üstünde listeleteceğim.

Ancak şöyle bir durum var; firmaların hiç koordinat girmemiş olma ihtimali var. ben onları, koordinat girmişlerin altına atmak istiyorum her halükarda. yani mesafe yakın da uzak da olsa önce koordinatı girili firmalar sıralanacak. sonra değeri null olanlar.

firma ile kullanıcı arasındaki mesafeyi çok kabataslak hesaplayıp ona göre ORDER yapıyorum.
ama bu durumda NULL değerleri 0 aldığı için, en yakınlar NULL lar arasından geliyor.

bu meseleyi nasıl çözebilirim sizce?

aha örnek query: (değiştirdim biraz anlaşılır olması için, traşladım)

select
ABS(ABS(fm.firmaX-'41.0708726')-ABS(fm.firmaY-'28.995797099999997')) as mesafe,
fm.firmaId,
fm.firmaTitle,
fm.firmaDesc,
fm.firmaLogo,
fm.firmaYil,
fm.firmaNo,
fm.firmaIl,
fm.firmaIlce

from (select * from firma) as fm
LEFT JOIN firmakategori as fk ON fk.firmakategoriId = fm.firmakategoriId order by fm.firmaX desc, mesafe limit 0, 4
0
tchuck
(12.07.17)
.... ABS(ISNULL(fm.firmaX, 10000) - '41.0708726') ....

ISNULL mssql de var, mySql de de vardır diye tahmin ediyorum.
0
ravenudon
(12.07.17)
daha önce kullanmadım isnull'u.

buradaki fonksiyonu nolmuş oluyor acaba?
0
🌸tchuck
(12.07.17)
Fromdan sonra where fm.x not null ekle
0
beriberi
(12.07.17)
ISNULL değil de IFNULL(fm.firmaX, 12345) şeklinde kullanabilirsin.

Eğer fm.firmaX değeri NULL gelirse 12345 çıkar fonksiyondan, değilse kendi değeri çıkar zaten.
0
chicha
(12.07.17)
Benzer bir sql sorgusu gelistirmistim. databasede veri sayisi 10.000 sayisini gectikten sonra cok yavasladi. Cunku mesafe hesaplama fonksiyonu 10.000 data icin ayri ayri calismali, merkez noktasi da hep degistigi icin de mysql cache de bir anlam tasimiyor. ornegin bu verdigin sql sorgusunda istanbuldaki bir kisiye olan uzakligi almak istediginde erzurumdaki bir data icin de mesafe hesaplama formulu calisir. Bu da ekstra zaman kaybi. Data sayisi artinca performans cok kotu olacaktir ve performans kaybi katlanarak artacaktir.

Cozum olarak ilk basta sehir olarak filtreleyelim dedik. ornegin istanbul merkezli arama yapinca ilk once istanbuldaki datalari filtreleyip, sadece o datalarin mesafesini hesaplayalim dedik. Boylce baska sehirlerdeki datalara olan mesafeyi hesaplamamis olduk. Ama bu durumda da tuzladan(istanbul) biri arama yaptiginda gebzedeki(izmit) sonuclar cikmadi dogal olarak. Bu cozum mantikli degildi ve eledik.

Onun yerine en verimli cozum su oldu, ornegin latitude:45 longitude:75 olan bir yerin mesafesini hesaplaman icin sql de "where" blogunun icine su sekilde filtre eklersen

and latitude > 40.00
and latitude < 50.00
and longitude > 70.00
and longitude < 80.00

yani sadece tum dataya olan mesafeyi hesaplemk yerine belli bir kare alan icindekilerin mesafesini hesaplar isen cok daha hizli sonuc verecektir sql. biz bu sayede ABD icinde lokasyonlarin mesafe hesaplamasini sql optimizasyondan once 120 saniyede aldigimiz sonucu 6 saniye kadar dusurduk.

Hele bir de rotaya olan uzakligi hesaplamak istediginde bu formul de cok yeterli gelmeyecktir, bu durumda bunun gibi Route Boxer js-tutorial.com ve bu tez gibi kaynaklara ihtiyac duyabilirsin ieeexplore.ieee.org
0
emrahday
(12.07.17)
(1)

arkadaşlar film soruyorum spoiler içerir

fikirmuhendisifikri
filmin sonuna dair spoiler içerir;filmin sonunda kahramanımızın yaşadığı her şeyin aslında yaşadığı kaza sonrası olduğu ortaya çıkıyordu. ölmek üzereyken kaza anında kendine yardım etmeye gelen herkesi hayatının son anlarında kahraman yapıyor ve kendince bi dünya kuruyordu. son sahnede kaza yerinde
filmin sonuna dair spoiler içerir;

filmin sonunda kahramanımızın yaşadığı her şeyin aslında yaşadığı kaza sonrası olduğu ortaya çıkıyordu. ölmek üzereyken kaza anında kendine yardım etmeye gelen herkesi hayatının son anlarında kahraman yapıyor ve kendince bi dünya kuruyordu. son sahnede kaza yerinde aslında öldüğünü görüyorduk. ulan tam da anlatamadım ama izleyenler kesin anlamıştır. buldurun şunu be.
0
fikirmuhendisifikri
(12.07.17)
Stay
0
fragile lady
(12.07.17)
(1)

Güneş Enerjili Casio Baby-G ve Renk Tercihi

zunkatsar
Casio nun güneş enerjili bir modelini beğendim, siyah ve beyaz iki rengi var.https://www.amazon.com/gp/aw/d/B003XKNIL2/ref=cm_cr_arp_mb_bdcrb_top?ie=UTF8https://www.amazon.com/gp/aw/d/B003XKNIIK/ref=mp_s_a_1_8?ie=UTF8&qid=1499822346&sr=8-8&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=baby-g+tough+solar&dpPl=1&dp
Casio nun güneş enerjili bir modelini beğendim, siyah ve beyaz iki rengi var.

www.amazon.com
www.amazon.com

1) güneş enerjili saat kullanan var mı? Memnun musunuz?

2) hangisi daha güzel? Siyah mı beyaz mı? (Kadın için tabii ki)

3) sizce bu model güzel mi?
0
zunkatsar
(12.07.17)
Ben kullanıyorum.
encrypted-tbn3.gstatic.com

Bu saatlere beyaz daha çok yakışıyor. 3 tane Baby-G beyaz kullandım. Plastikleri zamanla renk değiştirip yeşilleniyor.

Güzel ama daha şık modeller görmüşlüğüm var.
0
Lim5
(12.07.17)
(2)

YGS Sonucum ile tercih mevzusu (askerlikten kaçış)

security
Merhaba arkadaşlar,Öncelikle eğitim sistemine karşı olduğum için okuyamadım/okumadım. Kendi hobilerim peşimde koşarken çok iyi gitti işlerim istediğim yerdeyim. Nickname'de de anlaşılacağı gibi web güvenliği ile ilgileniyorum. (calisiyorum)Bu sene sonu tecilim sona eriyor ve bir okula kaydımı yapmal
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle eğitim sistemine karşı olduğum için okuyamadım/okumadım. Kendi hobilerim peşimde koşarken çok iyi gitti işlerim istediğim yerdeyim. Nickname'de de anlaşılacağı gibi web güvenliği ile ilgileniyorum. (calisiyorum)

Bu sene sonu tecilim sona eriyor ve bir okula kaydımı yapmalyım, bölüm fark etmez sadece şu askerlikten yırtmak istiyorum!

Liseyi açıktan bitirdim (askerlik yüzünden)

YGS e girdim 138 puan aldım, LYS e hiç girmedim zaten. Zannediyordum ki LYS den sonra okul puanım eklenecek böylelikle 172 puanım olacak ve ben açık üniversitesine kaydımı yapıp gene tecil ettirebileceğim.

Oysa öyle değilmiş en az 140 puan olması gerekiyormuş, şimdi ben bu YGS puanı ile hiç bir şekilde terch/özel/uzaktan bir yere tercih yapamaz mıyım?

Yaşım 26 askere gitmeyi düşünemem çalışmalıyım, o yüzden ne gibi seçeneklerim var yazan veya beni bu dertten kurtaran varsa Özelden onun istediği kendi sitesinin güvenlik önlemlerine bakacağım!

Not : Bu arada benim firma yabancı bir ülkede firma olarak birşey yapılabiliyorsa onu da ögrenirsem süper olur.
0
security
(12.07.17)
baraj puanı muhabbeti sanıyorum bahsettiğiniz 140. ama askerlik durumunda zaten kolundan tutup götürme olayı bitti. celp dönemi başına 350 civarı bir cezası var, ödeyip geçersiniz önümüzdeki sınava kadar. seneye girersiniz. o da sizi 29 yaşınıza kadar götürür.

edit: yabancı bir ülkede yasal çalışıyor gözüküyorsanız 3 yıl sonra gelip döviz ile aradan çıkartabiliyorsunuz.
0
brakgn
(12.07.17)
Bu arada şirketlere yazı gidiyormuş, elemanınız tecili bitmiştir diye işten cıkarma oluyor. O yüzden bu kadar diken üstüne düştüm.
0
🌸security
(12.07.17)
(6)

türkler ve çig sogan

yarey
Bizim kadar çig sogan yiyen baska bir millet yok galiba. Hatta bazi ulkelerde turklerin lakabi = sogan. Örnegin fransa'da. Ve bazen Bana soruyorlar neden böyle diye ama bir turlu açiklayamiyorum.Nereden geliyor bu çig sogan sevdamiz? Ayni sey sarimsak ve pirasa için de geçerli
Bizim kadar çig sogan yiyen baska bir millet yok galiba. Hatta bazi ulkelerde turklerin lakabi = sogan. Örnegin fransa'da. Ve bazen Bana soruyorlar neden böyle diye ama bir turlu açiklayamiyorum.

Nereden geliyor bu çig sogan sevdamiz?

Ayni sey sarimsak ve pirasa için de geçerli
0
yarey
(12.07.17)
ucuz oldugundandir :D
0
baldur2
(12.07.17)
Bulgarlar da cok yerler cig sogan.

Sarimsak yurtdisinda da cok kullanilir, hele italyada. Sadece yogurda filan konulmuyor yani.

Pirasayi bilmiyorum, turkiyede cok yetisiyorsa olabilir yani fazla tuketilmesi.
0
kuehles blondes
(12.07.17)
salyangoz mu yiycekmişiz? ya da çekirge falan? asıl soğan yenmemesi tuhaf bence. sarımsağı çiğ yiyeni görmedim daha. pırasayı ise hemen satarım. hiç sevmem. ama soğan güzel ya. düşünsene adanayı soğansız yiyosun. yeme daha iyi. hahahhaha
0
zirrealist
(12.07.17)
O soğanı yarım halka şeklinde ince ince doğrayıp tuzla öldürcen üstüne bol sumak... lavaş arasına koyup yiyecen böyle... mmmmhh... ağızlarının dadını bilmiyo o evropalılar. Yoğurt gibi salça gibi soğan da bizim damak tadımızın ve içgüdüsel sağlık rehberimizin bir unsuru.
0
yaren
(12.07.17)
sarimsak italyanlara esittir aslinda. adamlara garlic man denir hatta.
0
baldur2
(12.07.17)
Almanyada turklerin lakabi sarimsak. Cunku bir almanin hayatinda yemedigi kadar sarimsagi bir yilda tuketiyoruz. Manti gibi yogurtlu seylerin yaninda almanyada donerciler ete lezzet katsin diye sarimsak katiyorlar. Hele bir de ne kadar sogan tukettigimizi bilseler sarimsak yerine sogan derlerdi bizlere. Almanlarin da turkler arasindaki lakabi patates. Adamlarin yemek anlayislari o kadar kit ki patates ekmek ve sosis cesitliliginden cikamiyor. Yemek konusunda akdeniz kiyisindaki ulkeler kendi arasinda yarisir bence, rakipleri ancak guney amerikadan cikar.
0
emrahday
(12.07.17)
(11)

Stromae cok yakısıklı değil mi ya?

neverletyougodown
Özellikle Formidable klibindeki hali https://www.youtube.com/watch?v=S_xH7noaqTA sabahtan beri izleyip duruyorum, kıskandım bayağı adamı. Üstündeki hırka, kotu, gömleği, o depresif hareketleri; beyler ben saf değiştiriyorum :)
Özellikle Formidable klibindeki hali
www.youtube.com
sabahtan beri izleyip duruyorum, kıskandım bayağı adamı. Üstündeki hırka, kotu, gömleği, o depresif hareketleri; beyler ben saf değiştiriyorum :)
0
neverletyougodown
(12.07.17)
sarhoş hareketleri onlar :/ ayrıca yakışıklı değil.
0
ekaterina
(12.07.17)
adam yakışıklı değil ama tarz. bu arada ilk kez izledim, ekledim listeye. teşekkür ederim.
0
brakgn
(12.07.17)
Yakışıklı Değil. cool af
0
hasmetizm 2046
(12.07.17)
Hiç sevmediğim erkek tipi
0
fragile lady
(12.07.17)
bence yakışıklı da değil, cool da değil. düz melez, boy var sadece.
0
sir gawain
(12.07.17)
Pek yakışıklı değil ve fazla zayıf görünüyor o boyuyla. Ama cool af+1
0
kozmosta bir nokta
(12.07.17)
Sadece rengi güzel. Boyu çok uzun ve kilosu orantısız, çelimsiz görünüyor, o kadar uzun olmasa zayıflığı batmazdı. "Çoğu" kendisine tatlı bi arkadaş der.
0
mslny
(12.07.17)
acaba doğru mu anlamışım diye bir duyuruya bir klibe baktım baktım durdum. bu adamcağız mı yakışıklı? üflesen uçar be? çoğu bırak biraz bile yakışıklı değil.
0
evde liyakat kalmamis
(12.07.17)
buna yakışıklı diyorsanız bizim için henüz şans var demektir, ahaha.
0
yons
(12.07.17)
Bence normalde yüzü güzel önden bakınca
s-media-cache-ak0.pinimg.com
Ama zayıflığı korkutuyor beni. Formidable'in klibinde dizlerinden çot diye kırılacakmış gibi geliyor. Ya da şurada mesela, boynu kopup başı arkaya düşüp ölecekmiş gibi geliyor.
nosalive.com
Çelimsiz bulmakta öte hakikaten korkutuyor. Böyle ince ağaçlara çıtalarla destek yaparlar ya, birkaç çıtayla o boynun o kafayı taşıması için destek yapasım geliyor.
Ama sevip takdir ettiğim bir adam, çok da severim. Ayrıca gerçekten cool
0
aychovsky
(12.07.17)
Bence senin meyilin var
0
mech
(12.07.17)
(4)

almanyadan sigara getirtmek

sylow
bi tanıdıktan gelirken bir iki kutu istesem acaba gümrükte sorun oluyor mu? acaba sigara fiyatları nasıldır. bir sitede bi paket marlboronun 6 euro oldugunu söylüyor. yani burada satılanın iki katı mı gercekten de?
bi tanıdıktan gelirken bir iki kutu istesem acaba gümrükte sorun oluyor mu? acaba sigara fiyatları nasıldır. bir sitede bi paket marlboronun 6 euro oldugunu söylüyor. yani burada satılanın iki katı mı gercekten de?
0
sylow
(12.07.17)
Almanya'dan alırsa evet Türkiye'ye göre aşırı pahalı. Havaalanında duty free'den alırsa ucuza gelir.
0
10032007
(12.07.17)
Turkiyeden almanyaya giderken sigara goturulur, almanyadan trye sigara mi gelirmis :/

Evet hakli, min 6€ yaaa
0
kuehles blondes
(12.07.17)
girerken türkiyedeki duty freeden alıcak, o zaman uygun. o da eskisi gibi değil ama halen uygun.
0
prodeq
(12.07.17)
Havaalaninda veya gümrükte Duty free'den alacak. Ben bayramda sarp sınır kapısında parliamenti kartonu 18 euroya aldım. Ama buradaki parliament ile tatları çok farklı. 3-4 karton getirebilir sorun yok.
0
etna
(12.07.17)
(9)

Bitmeyen İlişki

okanbenbirseybuldum
Geçen nisan ayında, kız (alman bu arada) net bir şekilde "senle bir daha olmaz, arkadaş kalalım" dedi. "Emin misin, kesin mi?" dedim. "Evet" dedi. 1 yıl beraber olduk ve o hisleri çok aşk gibi değilmiş, daha farklı bir hismiş. Tam arkadaş gibi de değil tam aşık gibi de değil, ikisinin ortasıymış...N
Geçen nisan ayında, kız (alman bu arada) net bir şekilde "senle bir daha olmaz, arkadaş kalalım" dedi.
"Emin misin, kesin mi?" dedim. "Evet" dedi. 1 yıl beraber olduk ve o hisleri çok aşk gibi değilmiş, daha farklı bir hismiş. Tam arkadaş gibi de değil tam aşık gibi de değil, ikisinin ortasıymış...

Neyse tabii kendisiyle yazışıyoruz arada hatta sık sık... Benim eski firmamda kendisi işe başladı ve Almanya'da kaldı (ayrıldığımızda hiç bir şeyi net değildi, belki güney amerika yaparım falan diyordu). Şimdi de Türkçe öğrenmeye merak salmış. "Neden?" diye sordum "Beyin jimnastiği" yanıtını verdi. Bu arada bundan 4-5 ay önce bu benim eski firmama girdikten hemen sonra İstanbul'daki ofisinde çalışmak istediğini söylemişti.

Sorularım şunlar:

1) Bu kızın amacı nedir? Senle kesinkez olmaz diyor ama benle münasabetini sürdürüyor. Hadi onu geçtim benim dilimi neden öğreniyor?

2) Ben 4 günlüğüne Berlin'e gittim, kendisi Hamburg'da. Ne zamana kadar burada olduğumu sorunca "birkaç gün daha uzat Hamburg'a gel ;))))" dedi. "Bakarız" dedim. Sizce gitmeli miyim? Bir de hep düşündüm de ben bu kızın her dediğine hep "evet" dedim. bir kere olsun "hayır" cevabı vermedim. Ondan eziklik duygum daha ağır basıyor ve gitmek istemiyorum.

Evet cevaplarınızı bekliyorum. Harbiden bunalımdayım son 1-2 aydır hem işten dolayı hem bu tantanadan dolayı. Bu kızı hala unutamadım ve bu bana da yansıyor. Karşı cinsle iletişim kurmak bile gelmiyor içimden...
0
okanbenbirseybuldum
(12.07.17)
O gelsin berline
0
klar
(12.07.17)
@klar sorun şu kı haftanın 6 gunu calısıyor. berlin-hamburg arası 2 saat ama tabii 1 gun icin deger mi bilemedi. hatta g20 zirvesi esnasında gelecekti berlin'e ama yollar, demiryolları kapalıydıve şehir felaketti...
0
🌸okanbenbirseybuldum
(12.07.17)
@j r r hocam gönül dinlemiyor işte. "o bir vefasızdı, o bir hayırsızdı. neden gönül arıyor?" durumu... benim de hoşuma gidiyor bu ama kız dediğin gibi dengesiz. nasıl atacam kafamdan hiç bilemiyorum. hemen iletişimi kesmek de eziklik gibi geliyor bana. facebok'tan silmek, whatsapp'tan engellemek falan ne bileyim...
0
🌸okanbenbirseybuldum
(12.07.17)
Ne demiş ümlü düşünür: "Güçlü olan güçsüzü hissediverir anında". Kız senin ona olan zaafının farkında ve bir miktar bunu kötüye kullanıyor (kötü niyetlidir demedim, dikkat). Yani senin ona olan ilgin, alakan kızın hoşuna gidiyor, işin özeti bu.
0
fengari
(12.07.17)
1. sex

2. sex
0
yazar yazmaz yazan yazar
(12.07.17)
Onu hala unutamadım demişsin ya, iletişim halinde oldukça unutamazsın da zaten. Hele ki böyle var mı yok mu belli değil ikilemi sürdükçe senin için iyice takıntı haline gelir. Benden söylemesi.

Kızın niyetine gelince; ya hisleri söylediği gibi değildir ve tam kopamıyordur. Ya da hayatında başka kişilere de açık olmak istiyordur ve seni cepten kaçırmak istemiyor.
0
sizofren psikiyatr
(12.07.17)
kizla sevis, daha fazlasini da eger o adim atmaz ise bekleme.
0
scars dont fade
(12.07.17)
1) kız seni unutamamış. bir insan neden türkçe öğrenmek istesin ki? demek ki senle ortak bir paydada buluşmak istiyor. ayrıca anladığım kadarıyla sizin çalıştığınız şirkette işe başlamış. bu da tesadüf olamaz bence.

2) kız bariz takılalım özledim demiş. ama diğer arkadaşlara ben de katılıyorum. böyle hastalıklı ilişkilerde hep bir taraf zararlı çıkar. bu da siz gibi görünüyorsunuz. ya bence takılmaya devam edin ama ciddiye almayın, ya da ilişkiyi komple kesin. bence ilişkiyi komple keserseniz ibre size bile dönebilir ve kızın hoşuna daha çok gidebilir, sizle ciddi düşünmeye başlayabilir ama tabii bu bir tahmin sadece.

bu alman kızları hakikaten psikopat ya. ilk örnek değilsiniz bu arada.
0
elektr10
(12.07.17)
bi update yapayım dedim:

1- gittim. seviştik. beni çok özlediğini, çok kısa kaldığımı söyledi.
2- şimdi benimle tatil planı yapmaya çalışıyor. bir alman şehrinde.

aga valla kafam karışık. o da belli yalnız kalmış, mutsuz. sonumuz ne olacak hayırlısı diyorum.
0
🌸okanbenbirseybuldum
(25.07.17)
(2)

"Applicant’s Full Name (Print):" deki print sözcüğünden kasıt ne olabilir?

mikro patlama
Formda mesela adres bölümü de var ama orada "print" yazmıyor. Neden isim kısmında print yazmışlar? Formun yazıcıda isim bilgisi doldurulmuş olarak bastırılmasını ve diğer yerlerin elle doldurulmasını istiyorlar diyecem ama çok da mantıklı gelmedi. Çünkü form pdf ve editleyip doldurup yeniden basmamı
Formda mesela adres bölümü de var ama orada "print" yazmıyor. Neden isim kısmında print yazmışlar? Formun yazıcıda isim bilgisi doldurulmuş olarak bastırılmasını ve diğer yerlerin elle doldurulmasını istiyorlar diyecem ama çok da mantıklı gelmedi. Çünkü form pdf ve editleyip doldurup yeniden basmamı bekleyemezler.

-teşekkürler-
0
mikro patlama
(12.07.17)
Büyük harflerle ve okunur bir şekilde yazılmasının istendiği durumlarda PRINT ifadesi kullanılır formlarda.

Ek: İsim yazılırken insanlar imza atar gibi de yazabiliyor isimlerini, o yüzden sadece isim kısmına print ifadesini koyuyorlar.

-rica ederim- :)
0
fengari
(12.07.17)
İlkokulda öğrendiğimiz el yazısıyla yazmayın, daktilo harfleri kullanın anlamına da gelir.
0
cakabo
(12.07.17)
(1)

Ayfonda çalışan fake gps programı var mı?

[GODDARD]
Bildiğiniz?
Bildiğiniz?
0
[GODDARD]
(12.07.17)
Jailbreak olmadan mumkun degil
0
straight from the heart
(12.07.17)
(1)

MEB'e açacağım davada yardımcı olabilecek avukat var mı?

bilinmeyenkelime
2016 Ekim ve 2017 Mayıs'ta sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarında 60 altı puan alarak baraj altında kaldım. Bunun için mem'e itiraz ettim fakat sadece puanları tekrar toplayarak hata bulunmadığını söylediler. Şimdi benim tek yolum idare mahkemesi. Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı
2016 Ekim ve 2017 Mayıs'ta sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarında 60 altı puan alarak baraj altında kaldım. Bunun için mem'e itiraz ettim fakat sadece puanları tekrar toplayarak hata bulunmadığını söylediler. Şimdi benim tek yolum idare mahkemesi. Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba?
0
bilinmeyenkelime
(12.07.17)
Egitim Sendikalarinda sansinizi deneyin derim ben. belki sahiplenirler bu olayi ya da en azindan fikir verirler.
0
aksiyom
(12.07.17)
(2)

hangi samsung telefon?

holy diver
sevgili telefon guruları,telefon teknolojisinden hiç anlamayan biri olarak, gerçekten bilenlerin fikirlerini almak istiyorum. olmazsa olmazlar: - samsung - büyük ekran - diğer özelliklerini kıyaslamak için de sizin engin (ve güvenilir) teknolojik bilgilerinizi reca ediyorum.. erkeklerin oynadığı çok
sevgili telefon guruları,

telefon teknolojisinden hiç anlamayan biri olarak, gerçekten bilenlerin fikirlerini almak istiyorum.

olmazsa olmazlar:
- samsung
- büyük ekran
- diğer özelliklerini kıyaslamak için de sizin engin (ve güvenilir) teknolojik bilgilerinizi reca ediyorum..

erkeklerin oynadığı çok karmaşık oyunlar oynamıyorum. tek derdim beni olabildiğince uzun süre (yıllar) idare etsin. kamera, video kalitelerini belirtmiyorum, yenilerin hemen zaten yüksek kalitededir. (değil mi?)

eskiden beri hep note 5 istiyordum fakat, yeni modellerle kıyaslayacak bilgim olmadığı için karar veremedim yardımınızı rica ediyorum..

bütçe; zorlarsam 3.500 tl olabilir.
(beklenmedik yerden gelen para ile, yoksa yanından bile geçemem)

hangi model, hangi teknolojik üstünlükten dolayı?
anneye anlatır gibi lütfen :/

şimdiden çok teşekkürler...
0
holy diver
(12.07.17)
www.vatanbilgisayar.com
nah bundan al mis gibi cihaz
0
cekilmis gayfe
(12.07.17)
telefon guruları artık burada oturmuyor galiba...
iş başa düştü demek.. neyse :/
0
🌸holy diver
(12.07.17)
(3)

Kullanılmış ayakkabı

maria puder
Şu sıralar takıldığım ve baya da keyif aldığım e-ticaret uygulamasında çokca kullanılmış ayakkabı satışı görüyorum. Fiyatlar uygun tabi. Kullanılmış ayakkabı vb almak hiç mantıklı gelmiyor bana. Yine de gözlemlerime göre alan kişi sayısı fazla. Siz ne düşünüyorsunuz? Kullanılmış ayakkabı alır mıydın
Şu sıralar takıldığım ve baya da keyif aldığım e-ticaret uygulamasında çokca kullanılmış ayakkabı satışı görüyorum. Fiyatlar uygun tabi. Kullanılmış ayakkabı vb almak hiç mantıklı gelmiyor bana. Yine de gözlemlerime göre alan kişi sayısı fazla. Siz ne düşünüyorsunuz? Kullanılmış ayakkabı alır mıydınız? Ne gibi tehlikeler bizi bekler? Ayakkabı almam ama kullanılmıs bir lacoste tişört aldım 40 tl'ye vallahi cillop gibi,Omoyla yıkadık şimdi.


Edit:Reklama girer diye yazmadım ama evdeki fazlalıkları satmak için harika bir yer.İsteyene özelden yazarım. En cok bilineni gibi abaza filan da kaynamıyor.:D
0
maria puder
(12.07.17)
kullanılmış ayakkabı giydiğim oldu da hiç satın almamıştım. yani 1-2 kere giyilmiş ve aşırı ucuzsa almaya değer olabilir. yoksa tenezzül etmem.
0
cekilmis gayfe
(12.07.17)
Kullanılmış ayakkabının tehlikeli yanı mantar vs olma olasılığı. İkinci el kullanılacaksa özellikle spor ayakkabıları yıkamadan kullanmamak lazım en riskli grup onlar çünkü. Yıkanmayacak olanları sodalı veya borakslı suyla silip ve saç kurutma makinesinin sıcak ayarında sıcak hava vermek riski oldukça azaltır. İlla olacak diye bişey yok ama önlem almaktan zarar gelmez.

Abiye türü bi kere giyilip bi kenarda bekleyen ayakkabılara bi tomar para veriyoruz, özellikle o türler için düşünebilirim.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(12.07.17)
abiye ayakkabi alabilirim. bir de site ismini mesaj atarsanız sevinirim. teşekkürler.
0
strawberry first
(12.07.17)
(3)

ankara hızlı tren garı otopark ücreti

bellbane
2 gün aracı bıraksak ne kadar alıyorlar? 24 saat açık mı? sabah 6 treni için gitsem aracı park edebilir miyim?
2 gün aracı bıraksak ne kadar alıyorlar? 24 saat açık mı? sabah 6 treni için gitsem aracı park edebilir miyim?
0
bellbane
(12.07.17)
tam hatırlamıyorum ancak pahalı diye biliyorum
0
yokky
(12.07.17)
hocam kültür veya kubilay sokakta bırakabilirsin arabayı bir şey olmaz. kültür sokak daha iyi hatta. oradan 5 dk yürüsen gardasın.
0
cekilmis gayfe
(12.07.17)
ya hiç pahalı değil, günlük 12 tl. Evet sabah 6 treni için gitsen park edebilirsin sürekli açık.
0
ekaterina
(12.07.17)
(4)

İstanbulda saklı kalmış gezilecek yerler

filipis
Nereler var? Ayasofya, yerebatan sarnıcı, dolmabahçe ve rumeli hissrı gibi klişeleşmiş yerlerden ziyade, malta köşkü, hidiv kasrı, tevfik fikret evi gibi nereleri önerirsiniz?Ayrıca tarihi mekanlar dışında yakın geçmişi olan örneğin samatya (ikinci bahar dizisi) gibi popüler yerler nereler var? Yeşi
Nereler var? Ayasofya, yerebatan sarnıcı, dolmabahçe ve rumeli hissrı gibi klişeleşmiş yerlerden ziyade, malta köşkü, hidiv kasrı, tevfik fikret evi gibi nereleri önerirsiniz?

Ayrıca tarihi mekanlar dışında yakın geçmişi olan örneğin samatya (ikinci bahar dizisi) gibi popüler yerler nereler var? Yeşilçam filmleriyle de ilintili olabilir.
0
filipis
(11.07.17)
Suleymaniye taraflarini severim ben, zeyrek vb de.

Ayrica yedikuleden baslayip ayvansaray/halic e kadar surlari takip ede ede yurumustum bikac kez, cok ilgincti
0
kuehles blondes
(12.07.17)
Rumelifeneri, anadolu feneri felan hos yerler bence
0
whoshothesheriff
(12.07.17)
Bir İstanbul rehberi edinebilirsiniz. Kayire kilisesini, balatı, eyüpü, fatihi sokak sokak gezdik erkek arkadaşımla. Çok camili oldu bazı bölgeler ama keyifli oluyor turist gibi gezmek.
0
illiyet dağı
(12.07.17)
demircikoy, kumkapi, balat, garipce.

Masumiyet muzesi, kariye muzesi, nuru osmaniye cami, kanli kilise, aya triada.
0
straight from the heart
(12.07.17)
(6)

Yardim yeri bulma talebi (gibi )

whoshothesheriff
Eksidaşlar merhaba, Biz üç arkadaş hem kendi bohem karanligimizdankurtulalim hem de cevredeki durumu olmayan maddi/manevi desteğe ihtiyaci olan insanlara yardim edelim dedik kendi kendimize. Ancak nereden baslyacagimizi bilemiyoruz. Tam olarak yapmak istedigimiz sey durumu olmayan insanlara elimizde
Eksidaşlar merhaba, Biz üç arkadaş hem kendi bohem karanligimizdan
kurtulalim hem de cevredeki durumu olmayan maddi/manevi desteğe ihtiyaci olan insanlara yardim edelim dedik kendi kendimize. Ancak nereden baslyacagimizi bilemiyoruz. Tam olarak yapmak istedigimiz sey durumu olmayan insanlara elimizden geldigince birebirde maddi destekte bulunmak ve onlarla birlikte zaman gecirip onlarin sorunlarini dinlemek, belki bir nebze onlarin da dislanmisliklarini ve yalnizliklarina ortak olmak istiyoruz. Ancak nerden başlanır pek bilmiyoruz. Simdilik bi dernek veya bu tip bir yerler varsa bildiginiz, gercekten işe yarayabilecegimiz, bizi bi aydinlatirsaniz super olur.
0
whoshothesheriff
(11.07.17)
sehir belirtmemissiniz bu yuzden istanbul oldugunu varsayiyorum :) sefkat-der var, evsizlere yardim yapan. cok yardima ihtiyaclari var maddi manevi.
0
pide
(11.07.17)
Evsizler çok mantıklı fikir. Bi de o civarın hakiki yoksullarını muhtarlıkların bildiği söyleniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bazı kişiler var muazzam sıkıntı çekiyorlar kimsenin haberi olmuyor.

Olabildiğince kimseye göstermeden veya duyurmadan yaparsanız onlar da rencide olmuş hissetmezler.

Tanrı sizden razı olsun.
0
yaren
(11.07.17)
Oncelikle bulundugum şehir Istanbul, ikinci olarak da tncserap arkides bi dernege para vermek de iyi bir fikir olabilir. Ancak biz daha boyle insanlarla birebir iletisime gecelim diyoruz biraz. Boyle dernekler falan da varsa, birlikte gidip boyle insanlara ulasabilecegimiz direkt olarak o da cok guzel olur.
Tanri(ucan spaghettiler, bosluk, vs. vs.) sadece kendi bireysel hayatlarini yukseltmeye calismayip, baskalarinin da hayatını daha yasanir kilmaya calisanlardan razi olsun tabi bu arada -)
0
🌸whoshothesheriff
(12.07.17)
Bulunduğum yer Hatay. Yardım yapılacak insanlar malum. İstersen mesaj atabilirsin.
0
1adam
(12.07.17)
1adam, duyarliligin icin tesekkurler. Ancak belirttigim gibi hem yardim edip insanlara hem de birebir bi iliski de kurmak istiyoruz insanlarla, istanbulda birilerine ulassak daha iyi olur yani. Cok sagolasun ama yine de
0
🌸whoshothesheriff
(12.07.17)
pokepoke
(12.07.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.