[]

eeeyy instagram sen kimsin ya

kimsin olum, sen neyine bakıp 15 günde 3 gb veri tüketiyorsun lan?

evde wifi, ofiste wifi, günümüün çoğunu geçirdiğim her yerde wifi. bir tek sokakta, otobüste dolmuşta mobil veri kullanıyorum, ilk defa bu ay, daha kesilmesine 15 gün kala (yani 15 gün kullanmışım) "internetiniz 800 mb kaldı" diye mesaj geldi. baktım telefondan interneti hangi uygulama emiklemiş diye, instagram. çoğu wifi ile geçen günümde 15 günde 3 gb veri yemiş düttüğümün uygulaması.

lan ben 3 gb ile 2 saatlik full hd film indiriyom oğlum 20 saniyelik instagram videolarıyla hikayeleriyle nasıl tükenir? facebook'tan da video izliyorum, youtube'dan da izliyorum, hem de öyle böyle değil beşer onar dakikalık videolar izliyorum, çocuğa çizgi film izletiyorum da yine bitmiyor internet. feysbukun yutubun veri tüketimi 400 500 mb iken sen kim oluyosun instagram, epi topu izin verdiğin 20-30 saniyelik videolarla, canlı hikayelerle nasıl yiyorsun oğlum 3 gb interneti?

biri bana açıklayabilir mi? varsa bunun veri tasarrufu bilmemnesi?

samsung note 5. lazımsa android 7 nugat.

 
Şunu bir denesene;

help.instagram.com
  • arnold schwarzeneger  (12.07.17 11:50:12) 
instagram ibnesi videoları otomatik olarak oynatıyor ve ben de henüz bunu kapatmanın bir yolunu bulamadım. benim de internetimi hayvan gibi sömürüyor, o yüzden instagram açmaz oldum dışarıda.

instagram videoları 60 saniye olabiliyor. 60 saniyelik video nereden baksan 25mb yapar diye düşünüyorum çünkü hepsinin çözünürlüğü çok iyi. günde 10 video izlesen 250mb yapıyor zaten namussuz.

ben de bu durumdan muzdaribim ve çözüm önerilerini bekliyorum :(

not: "daha az veri kullan" seçeneği videoların otomatik oynatılmasını etkilemiyor.
  • teritori  (12.07.17 11:50:13 ~ 11:50:59) 
Story denen kanser de epey tüketiyor.


  • catch the arrow  (12.07.17 12:42:45) 
çözüm: ayarlardan veri tasarrufu
önlem: mobil veri kullanılırken story ve videoları izlememek.

  • trklmsr  (12.07.17 17:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.