[]

Etüt merkezi / dershane şartları, dersleri, nelere dikkat edeyim?

Merhaba. Bu sene okul puanımın yarıya inmesiyle beraber berbat bir lys sonucu aldım. Dershaneye yazılmaya karar verdim.

2011 mezunu olduğum için değişen sistemi, sistemleri pek anlamıyorum haliyle.
Yaşadığım semt ve çevreden birkaç yeri arayıp bilgi almaya çalıştım. Fiyat veremeyizcilerin büyük ihtimal kazıklamaya hevesli olduğunu düşünüyorum. Fiyat verenler de 4-5 bin lira civarlarından bahsetti.

"Eğitim bilimleri etüt merkezi" diye bir yer var, sanırım kültür dershanesinin yeni adı? Haftanın 7 günü orada olabileceğimi, standart olarak 650 saat ders göreceğimi, kalan zamanda öğretmenlerle birebir ders çalışabileceğimi söylediler. Bu mesela harika.

Bir de kpss fatihi "ihtiyaç akademi" var, ygs-lys eğitimi de veriyorlarmış. Çok ilgili konuştu telefondaki adam, bunlar işi biliyolar dedirtti, içimi rahatlattı. Burası zaten geçen sene abimin kpss'ye hazırlandığı yer, çok da memnundu.

Bunun dışında birebir diye bir şey yok 20 kişi olacak sınıfın diyen de oldu, sözel sınıfımız yok eşit ağırlıktan hazırlanırsın diyen de oldu. Direkt soğudum tabii bunlardan.

Gözden kaçırdığım, araştırmam bilmem gereken şeyler var mı? Bu aklıma yatan 2 yer ile yüz yüze görüşüp öyle karar vereyim diyorum. Sizin başka kurum tavsiyeniz var mı? Bu ücretler normal mi? Bizim zamanımızda 2bin lira civarıydı iyi yerler. Epey artmış :')

 
ihtiyacın ygs+lys kaynağı ne imiş? hangi yaayını kullanacakmış? onların yok diye biliyorum üniversite hazırlık kaynağı.


  • blue eyes white dragon  (12.07.17 14:16:18) 
@blue
"doğru cevap" imiş. İyi midir?

  • apartman teyze  (12.07.17 14:33:08) 
Ücretler maalesef normal, ondan başlayarak bildiklerimi yazayım ben de. Ciddi anlamda bir fark mevcut şu anda.

Haftanın her günü herhangi bir etüt merkezinde olabilirsiniz fakat öğretmenlerin izin günü de olabilir o gün; teorik olarak gitmenize engel yok fakat belki öyle bir açık olabilir söylediklerinde. Bunun yanında, hangi yayınları kullanacaklarını ve öğretmen kadrosunu olabildiğinde görmeniz gerek aslında.

Sadece tek bir kitap veya kaynak üzerinden gitmesi devamlılık açısından güzel olsa da çeşitlilik açısından berbat bir durum; sizi oldukça sıkıntıya sokabilir. Ne bileyim yaprak testler, alternatif kaynaklar, takip edebileceğiniz internet siteleri filan da mutlaka olmalı. İstediğiniz zaman yardım alabileceğiniz öğretmene istediğiniz kaynaklarla gidebilmelisiniz.

Her sene öğretmen kadrosunu değiştiren etüt merkezleri hiç de az değil. Düşük saat ücretleri karşılığında yeni mezun olan ve formasyonunu alalı sadece birkaç ay olmuş, ilk öğretmenlik deneyimini sizinle yaşayacak olan öğretmenler ne yazık ki her zaman olumlu sonuç vermiyor. Tecrübeli ve size, "İyi ki gelmişim." dedirten öğretmenlerin saat ücretleri ise artıyor hâliyle ve bu da sizin ödeyeceğiniz yıllık ücret olarak çıkıyor karşınıza. Uzun süredir aynı öğretmenler ile çalışan ve görev yapan öğretmenlerin tecrübelerini de öğrenmeniz, sizin için bir hayli önemli bir durum.

Kısaca, sizin merak ettikleriniz haricinde bilhassa sormanızın faydalı olacağını düşündüğüm iki konu başlığı da böyle. Umarım sizin aklınıza en çok yatan ve sizi maddi olarak en az zorlayacak yeri bulabilirsiniz.
  • tel tokasini duzelten samuray  (12.07.17 14:45:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.