[]

Güneydoğu Anadolu Turu

Eylül ekim gibi iki kız Batmandan Adanaya road trip şeklinde bir seyahat planlıyoruz. Rotamızı Batman, Diyarbakır, Mardin, Urfa, Maraş, Antep, Hatay, Adana şeklinde planladık. Daha önce ikimizde bu bölgeye gitmediğimiz için rotayı harita üzerinde hımm burası buraya yakın şeklinde planladık*. Bu sebeple konaklama yapabileceğimiz, güvenilir ve temiz hotel, hostel pansiyon önerileri, bu şehirde buraya mutlaka gitmelisiniz, bu şehre gitmeyin ya da bu yol tehlikeli kullanmayın gibi yardım ve önerilerinize gerçekten ihtiyacımız var. En çok ihtiyacımız olan yardım ise araba kiralama konusu. İkimizde daha önce hiç araba kiralamadık, teslim alma ve teslim etme şehirlerinin farklı olması sorun mu, şehirlerin uzaklığı ücret konusunda bir etken mi? Çünkü bizim için daha hesaplı olacak ise a şehrinden aldığımız aracı b şehrine, b şehrinden aldığımızı c şehrine teslim etme yolculuk süresince 3-5 araç değiştirme aksiyonuna girmek çok büyük sorun değil. Ve en önemlisi hangi araç kiralama şirketiyle görüşmeli, hangisinden kesinlikle kaçınmalıyız?




 
" bu şehre gitmeyin ya da bu yol tehlikeli kullanmayın"

bence batman, diyarbakır, mardin, urfa ve maraş'a gitmeyin, gidiyorsanız da hostel ya da pansiyonda kalmayın.
  • embermane  (12.07.17 14:22:42) 
Arabayı havaalanından kiralayıp, baska bir havaalanına bırakabilirsiniz. Garenta, budget gibi her yerde ofisi olanlardan kiralamanızı öneriyorum. Sitelerini inceleyip, fiyat konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Oteller icin bookingi kullanın, istediginiz fiyata oteller bulabilirsiniz. Yorumlar cok yol gösterici oluyor, yorumları okuyup, karar verebilirsiniz. Rotanız bence cok güzel. Batman ve diyarbakır dışındaki yerlerin hepsine gittim, karayoluyla ulaşım sağladım. 2 yıl antepte yaşadım, o bölgeyi gezebildiğim kadar gezmeye calıştım. Çok keyifli ve farklı bir deneyim olacaktır sizin icin. İntihar yöntemi gibi mantıklı(!) açıklamaları boşverin. Keyifli bir tatil diliyorum:)


  • balpolen  (12.07.17 14:22:58) 
Araç kiralamayı her şehirde yapmayıp geldiğiniz yerden araç kiralayıp yola çıkabilirsiniz.

Diyarbakır'da gezilecek yerler: sur'da çok fazla tarihi yerler var: sülüklü han, hasan paşa hanı, on gözlü köprü vs.

Mardin için direkt eski mardin'e gidin. Midyat'a falan da gidebilirsiniz.

Urfa'da balıklıgöl ile göbeklitepe'yi biliyorum ama halfeti'ye mutlaka gidin. Urfa'dan daha iyi.

Antep'in tarihi kültürel yerlerini gezmedim ama yemekleri için gitmişliğim var :)

gitmeden önce internette şehirlerin görülecek yerlerini araştırın bence. Diyarbakır için yardıma ihtiyaç duyarsanız yardım edebilirim. Mardin'e iki gün ayırabilirsiniz.
  • cemallamec  (12.07.17 14:29:03) 
Büyük ve markalı araç şirketlerinden arabayı kiraladıktan sonra kafanız rahat olur, indiğiniz havalimanından alır, döneceğiniz havalimanında bırakırsınız. Kaskoyu da her şeyi kapsayacak şekilde yaptırırsınız.

Ben de Antep ve Adana'da bayağı zaman geçirmiş, Hatay'ı da gezmeye gitmiş biri olarak tavsiye verebilirim. Yolculuğunuzun ne kadar sürmesini planlıyorsunuz? Çünkü fazlasıyla dolu dolu gibi.

Antep, Hatay ve Adana'ya rahatça 2'şer gün ayrılır mesela.

Otel olarak tercihiniz hangi fiyat aralığında olacak bilemiyorum ama Antep için Tuğcan Otel güzel, Adana'da da Divan'ı önerebilirim merkezi konumu nedeniyle, Antakya'da ise Waxwing Otel'de kalıp beğenmiştim.

Antep ve Hatay'daki arkeoloji müzeleri cidden çok iyi. Onları programınıza mutlaka alın. Adana'da pek tarihi bir yer yok, daha çok yeme-içme üzerine kurulu.

Antep için sitemizden iki yazı önereceğim:
adimadimgurme.com
adimadimgurme.com

Adana, Maraş ve Antakya içinse bir arkadaşın sitesinde üç yazı mevcut:
tuncerc.blogspot.com.tr
tuncerc.blogspot.com.tr
tuncerc.blogspot.com.tr

Urfa'ya gitmişken mutlaka Halfeti'ye de uğrayın. Sonracıma Mardin'de Cerciş Konağı'na gidin, hatta gitmeden önce sahibi Ebru Baykara Demir'in hayat hikayesine bir göz atın.

Adana, Hatay ve Antep konusunda başka sorularınız varsa yardımcı olabilirim.

Şimdiden iyi gezmeler.
  • loras  (13.07.17 18:05:42 ~ 18:19:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.