[]

Bir Bakkalın 40 bin tl Kazanması?

Merhaba Sıradan çinko karbon piller,

Ev arkadaşım ile dün akşam vakit öldürürken birden bakkalların ne kadar kazandığı sorunsalının içinde bulduk kendimizi. Kendisi bakkal ve marketlere ürün dağıtımı yapmakta olduğu için sektörü iyi bildiğini düşünmekteydim ki '' Ooo sen ne dion olum bizim evin arkasındaki bakkal aylık net 40 bin tl kazanıyor'' diyene kadar. Yer,konum,alkollü içki satıp satmaması, yanında yerleşim yer olup olmaması gibi zilyon farklı değişken olduğu için net şu kadar kazanıyorlar demek doğru değil biliyorum ama bir bakkalında nerede olursa olsun 40 bin tl kazanması bana pek inandırıcı gelmiyor. E bu bizim bakkal böyle peki genel oratalaması nedir bunun dediğimde 20- 25 kazanıyolar diyor. Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?


 
türkiyede kazancin tanimi bilinmez. net kazanc dedigi cirodur, satisin toplamidir, o dogrudur kesin. 40 binlik satis yapabilir.

net kar ise 2-6 bin arasi degisir. kimi ay 1 lira yapar, kimi ay 10 bin lira yapar.

net kari o bakkal ve muhsebecisi disinda kimse bilemez, bilse de bakkalin söyledigi rakamlar %99 gercek rakamlardan baskadir.
  • kurnaz  (12.07.17 14:05:06 ~ 14:06:13) 
40.000 ciro olarak çok düşük, hele ki Sigara veya içki'den birisini satıyorsa. Net olmasa da brüt karı olabilir. O da senin arkadaşın normal satış fiyatı üzerinden hesapladığıdır. iskonto, vergi, geri dönen ürünler vs. vs. masraflar düşerse yine de çoğunun iyi kazandığını düşünüyorum. Bizim o taraftaki bakkallardan içki satışı olmadan iki evi rahat geçindirenler bolca var. Bu nedenle normal.


  • cursor  (12.07.17 14:11:03) 
Valla bizim mahallede bi bakkal vardı, 2 ev 1 caddy almıştı sıfır km. 5-6 yılda yaptı bunları. Kaçak sigara vs satıyordu iyi kazanıyodu yani


  • England  (12.07.17 14:11:16) 
bizim mahallenin bakkali 15-20 senede dort katli yepyeni apartman dikti. kendi evi ve arabasi zaten vardi. tanidigim biri, onceden zengin falan degildi. bakkal disinda gizli yahut illegal islerle ugrastigini da dusunmuyorum, ugrassa bilirdim.

ha bakkali olan her adam boyle mi yapiyor? hayir. hem tutumlu, hem zeki, hem caliskan olacaksin. bu adam o apartmani dikene kadar harabe gibi yerde yasadi, hala yasiyor. bir kere arabasina binip de bir yere gittigini gormedim, hep ya yurur ya toplu tasima kullanir. ben bakkal olup ayda 15 bin net kar yapsam tatile falan cikarim mesela. evi yenilerim. yurtdisinda okuyacagim deyip bakkali baskasina devrederim vs. adam boyle yapmadi ama.

o yuzden bana dusununce mantikli gelmese bile bir bakkalin 40 bin lira kazanmasi, kendi mahallemde ornegi var, goruyorum. mesele kazanmak degil tutmak sanirim.
  • der meister  (12.07.17 14:43:05) 
ciroysa normal de net kazancı bilemezsiniz evet. hatta alkol satmadan da sıradan bir mahallede 40-50 bin cirolara ulaşılması normal.


  • piremses  (12.07.17 14:47:31) 
babamın bir bakkalı vardır. 45 yaşında stresten vefat etti. ben de arkasından 5 sene borç ödedim. mekanı cennet olsun...

aşırı işlek bir yerde değilse bakkaldan bir bok olmaz.
bir müşteri gelecek de 3 parça bir şey alacak da.
her parçadan 30-40 kuruş kalacak da...

muhasebesi, kirası, elektriği, vergisi...

ha istiklal caddesinde 2 metrekare büfen olsun, su sat, 40k kazanırsın eyvallah.
  • işimdeyim gücümdeyim  (12.07.17 14:50:55) 
bizim oralarda pek bakkal bulunmaz da işyerine yakın bir bakkal biliyorum. tamamen aklı başında 30-40 yaşlarında iki kardeş işletiyor. içki satışı yok. bu iki adamı geçindiriyorsa kötü kazandırmıyor diyebilirim.


  • orijinal nick bulamadim  (12.07.17 15:13:26) 
Yorumları okuyunca işi gücü bırakıp bakkal olmaya karar verdim arkadaşlar. Hani küçük esnaf kazansındı? Ulan ben de adamlara fakir muhamelesi yapıyorum, benden daha çok kazanıyor.


  • powerpufgirl  (12.07.17 16:01:17) 
Yerine gore kazanir evet. Her ay garanti olmaz tabii ki. Kucuk mekanlar daha cok para kazandırır.

@isimdeyim gucumdeyim, basin sag olsun.
  • runagain  (12.07.17 16:05:54) 
kaçak mal satıyorsa havada kazanır gibi
örn: djarum

  • probiyotik  (12.07.17 16:52:51) 
lojmanların içindeki bakkal için konuşuyorum
bakkal dayanmıyor işletmeci 6 ay bilemedin 2 sene işletiyor batıyor gidiyor.
sebep: memur çevresi, herkes aylık markete artı haftalık pazara gidiyor. 18 senede 18 kere gitmişimdir bakkala o da ekmek almaya. yakınlarda okul filan da yok. burada kaçak ürün satamaz, zaten kapısında 7/24 polis bekliyor. satıyorsa nöbetteki polislere satıyordur :)
ama işte bazı semtler var, kokoş yerler özellikle, her şeyi bakkaldan alan, içkiye günlük 50 lira gömen, işe/okula giderken bakkaldan tost most alan tipler var. veya işlek kalabalık bir yerdir, olabilir o karlar.
  • niye ama  (12.07.17 19:05:57) 
tekrar bir düzeltme yapayim bilen bilmeyen yazmis.

türkiyede ayda 40 bin lira net kar yapan bakkal var midir? evet vardir. 2000 ler öncesi bu degerde para yapan bakkal 20 katidir bu da dogru.

ama 40 bin net kar yapabilmesi icin, en az 400 binlik satis yapmasi lazim aylik. cogu zaman 400 bin yetmez bu kar orani icin 600-800 binlik satista 40 bin net kar yapabilir.

bir bakkalin aylik 400 binlik satis hacmi olmasi zor. elbette ana caddeler, merkezi yerlerde bazi bölgelerde yapabilir, 30 gün acik olan normal bir bakkalin günlük 13 bin liralik satis hacmi olamaz. tekel olanlarda icki sigara gibi mamülerin kendi karlari minimumlarda, ama amaci onun icin gelene extra ürün satabilmek, sigara icin gelene sakiz, icki icin gelene cips, kuruyemis satmak gibi.

herkes cok genel bilgilerle yazmis, ama icerisinde bu tarz yerlerin kar marjinin düsük oldugunu görüyorsunuz.
  • kurnaz  (13.07.17 21:44:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.