[]

Kira arttırma

Bizim bi dükkanımız kirada, kiracısına aşırı derecede gıcık oluyorum (her ay söylemeden yatırmıyor, kirayı 15-21 aralığında ödemesi lazımken bazen diğer ayın 5'inde veriyor genelde de 30'unda falan alabiliyoruz, böyle böyle 1 ay kayboldu arada gitti falan, bi de veresiye çalışıyorum ben paraları toplayamıyorum dedi, haziranın kirasını temmuzun 30'unda veriyo, geçmişten 800 tl. borcu var 2 senedir vermedi) şu an kira 1450 lira, ben bu kirayı 1800 tl yapıyorum desem nolur? Çünkü 3 sene hiç zam yapmadan oturdu, diğer kiracımız (yan dükkan) 1800 tl veriyor, ikisi de köşe, ikisi de ana caddede çok sinir oluyorum bu duruma. Veremezsen de çık demek istiyorum, hem bezdirdi beni hem de çıksa artık 2500 tl'den kiraya veriliyormuş, karşısındaki dükkan sahibinden duydum. Böyle bi şey yapabilir miyim? Tşkler.




 
ee kira yıldan yıla yenilenmiyor mu? o sene dolunca yenilemeyip çıkmasını istediğini söyle bi süre önceden.


  • tepedeki psychedelic adam  (12.07.17 15:08:08) 
yapabilirsin fakat 2500'e birine verip çok daha fazla zarar etmeyeceğinin de bir garantisi yok.


  • nrmnm  (12.07.17 15:09:39) 
@tepedeki psychedelic adam böyle bi şey yokmuş ki, kiracıyı çıkartamıyorsun :/. Bahane lazım, noterden ihtarname çekecekmişsin bahane olsa bile, o zaman bile 6 ay veriyorlar çıkması için.


  • ekaterina  (12.07.17 15:13:16) 
ya tamam da sözleşmeyi yenilemezsen kiracının o dükkan üzerinde nasıl bi hakkı olabilir ki? dediğin şey sözleşme bitmeden çıkarmak istemen durumundadır. öyle mal sahibi bi insan değilim gerçi çok da bilmiyorum ama bence bi daha detaylı bak o olaylara.


  • tepedeki psychedelic adam  (12.07.17 15:15:49) 
@nrmnm, tanımadık insanlara verdik diğer 3 dükkanı gerçekten hepsi sorunsuz, birini geçen sene kiraya verdim her ay gününde veriyor, bu akraba ve tanıdık 10 yıldır girdiği günden beri bu şekilde devam ediyor, bi şey deyince de babasını çağırıyor, babası kızım ben senin dedenin arkadaşıyım, dostuz biz diyo, ee bu nasıl dostluk?

@tepedeki ben de bilmiyorum ki daha önce buraya sormuştum o zaman demişlerdi :/ dur belki bilen çıkar. Üstümüze bilgi atın pliz.
  • ekaterina  (12.07.17 15:16:06 ~ 15:17:20) 
kira kontratinda hangi tarihlerde kirayi yatiracagi yaziyor mu? kirayi geciktirdigi her seferde ihtarname cekin. iki kere hakli ihtar halinde tahliye davasi acabilirsiniz.

ayrica 5 yildan uzun sure oldu ise kira tespit davasi acabilirsiniz.
  • kassiopeia  (12.07.17 15:17:32 ~ 15:20:36) 
10 yıldır kiracıysa tahliyesini isteyebiliyorsunuz. ev için böyle en azından, dükkan da farklı değildir herhalde.


  • pide  (12.07.17 15:26:21) 
@kassiopeia kira tespit davası açınca, yeni kira tespit edilirse onun üzerinden mi yatırmak zorunda? Sözleşmeyi de annem kaybetmiş, bu da başka bi hadise, şu anda sözleşme yok elimizde. Geçen sene sözleşme imzalamaya gitti babam, biraz tehdit eder gibi olmuş (amca bi trafik kavgasından kimler ölüyo, hayat çok zor dikkat etmek lazım falan demiş), babam da ben gidiyorum eka burda ya onla uğraşırlarsa diye vazgeçmiş :(.


  • ekaterina  (12.07.17 15:29:04) 
Kirayı üç kez vaktinde yatırmazsa daha kolay çıkartılıyor bence direk bir avukatla görüşün burada hekesin bilgisi kopuk kopuk çıkartırsınız bence


  • fasulyek  (12.07.17 16:06:04) 
Civardaki emsal kira değerlerinden daha düşük bir kira ödüyorsa dava açıp hakimden kiranın arttırılmasını isteyebilirsiniz. Normalde ÜFE oranından fazla zam yapılamaz ama dediğim gibi çevredeki emsal kira değerine çekilir.


  • tahin pekmez yoğurt  (12.07.17 16:08:06) 
hic mi sozlesme yok yoksa var da bir nusha adamda ve size vermiyor mu?
elinizde sozlesme olmasa bile bankaya yatiyor degil mi kira? elbette yazili olmasi ispat icin onemli bir unsur ancak kira sozlesmesi yazili olmak zorunda degil.

kira tespit davasindan sonra kirayi o bedele gore yatirmak zorunda ancak bunun icin bazi sartlar var belirttigim gibi. eger bu adamla ugrasmak konusunda ciddi iseniz, ki anlattiklariniza bakilirsa belirttigim gibi cikartma ihtimaliniz var ya da kirayi arttirma vs. mutlaka bir avukat tutun. zira ihtar cekilmesi, belki tahliye davasi acilmasi, vs. gerekecektir.
  • kassiopeia  (12.07.17 16:12:09) 
hukuki olarak çeşitli imkanlar mevcut. mesaj yazarsanız yardımcı olurum.


  • uzman avukat  (12.07.17 17:13:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.