Giriş
(3)

sayın aristolar

yün prenses
türkçe olduğu halde anlamadım anlayan anlatsın hele ne diyor bu metin?https://kavramveduyum.blogspot.com.tr/2014/02/rizom-koksap-nedir-felicity-j-colman.html
türkçe olduğu halde anlamadım anlayan anlatsın hele ne diyor bu metin?

kavramveduyum.blogspot.com.tr
0
yün prenses
(30.10.17)
Google translate ile çevirip yapıştırmışlar gibi.
0
Aerdem
(30.10.17)
testis agrisi
(30.10.17)
anlaşılması için deleuze-guattari'ye aşinalık lazım. kitap ismi de vermiş zaten de satır aralarından atıflar da var. bir de üstüne niçe eklemiş onların; mevzuya epey emek vermiş öyle böyle değil acayip emek vermiş okumuş etmiş uğraşmış bir okura hitap ediyor bu yazı.

hem şu da var ki, mesela arzu demiş değil mi, deleuze'ün felsefesinde benim anlayabildiğim kadarıyla yapmaya çalıştığı arzu kavramını şimdiye kadar anlamlandırıldığı tüm anlamlardan sıyırıp ters yüz etmek. şimdi anlaşılması için senin aynısını yapmış olman gerekir demeyeceğim tabii ^^ ama arzu nedir nasıldır niyedir'a ilişkin uğraşıların olması lazım, ben arzuyu böyle anlıyorum yok sözlükten baktım buymuş işteyle olmaz o iş. kaldı ki yazının alakadar olduğu ve benzer şeylere ilgi arkaplan gerektirir.

niye okuyosun bunu, ne öğrenmek istiyosun bahsetmiş olsan "şunlara şunlara bi bak, bu yazıda bahsedileni kavraman için işine yarar, döner bir daha okursun" derdim ama belirtmemişsin. olsun, okumak okumanın rehberidir ^^
0
dafaisss
(30.10.17)
(4)

Imdb Benzeri Site

rakunzelll
Selamlar.Imdb gibi filmlerin bulunduğu ve puanlayabildiğimiz, ancak ek işlev olarak belirli kullanıcılarla bir grup oluşturup (gruplar özel olacak, katılım istekleri yönetici tarafından onaylanacak) grup içerisinde forum tarzı konular-başlıklar açıp tartışabileceğimiz, opsiyonel olarak da imdb liste
Selamlar.

Imdb gibi filmlerin bulunduğu ve puanlayabildiğimiz, ancak ek işlev olarak belirli kullanıcılarla bir grup oluşturup (gruplar özel olacak, katılım istekleri yönetici tarafından onaylanacak) grup içerisinde forum tarzı konular-başlıklar açıp tartışabileceğimiz, opsiyonel olarak da imdb listelerimizi aktarabileceğimiz bir site var mıdır? İngilizce site olur sıkıntı yok.

7 senedir imdb kullanıcısıyım, orada baktım biraz ancak grup oluşturma ve içerisinde forum tarzı başlık-tartışmalar açma seçeneği göremedim detaylıca bakınca. Orada varsa da ben kaçırdıysam, onun da yolunu gösterseniz olur.
0
rakunzelll
(30.10.17)
Criticker'a bakabilirsin.
0
harvey
(30.10.17)
imdb'nin "message boards" bölümü vardı ama bulamadım şimdi. baktım, sene başında kapatılmış.
0
sanat guresi
(30.10.17)
@sanat guresi ben de o yuzden muadili ariyorum.
0
🌸rakunzelll
(30.10.17)
şunlardan bir şeyler çıkabilir belki;

alternativeto.net
0
sanat guresi
(30.10.17)
(4)

Avusturalya’da Ne Ucuz?

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
Selamlar.Türkiye’de pahalı olup Avusturalya’da ucuz olan bir şey var mı? Onun dışında Sydney ve Melbourne’de bilindik şeyler dışında ne yapalım nerelere gidelim?
Selamlar.

Türkiye’de pahalı olup Avusturalya’da ucuz olan bir şey var mı? Onun dışında Sydney ve Melbourne’de bilindik şeyler dışında ne yapalım nerelere gidelim?
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(30.10.17)
telefon
teknolojik urunler
parfum
kaliteli kiyafet markalari, timberland botlar, north face urunler, new balance - skechers ayakkabilar, tommy hilfiger veya calvin klein gomlekler, pantolonlar vs.. new balance 2-3 haftada bir sitesinde yuzde 40-50 indirim yapiyor, 50 avustralya dolarina bulabilirsin guzel ayakkabilar. olmadi melbourne south wharf'ta dfo outlet var, bin tane magaza var, sansina muthis indirimlere denk gelebilirsin. gezmen bir gununu alir.

ilk aklima gelenler, tabii dogal olarak 3 ile carpacaksin turkiye'den gelen biri olarak, burada yasayip kazansaydin cok daha fazla sey ucuz gelirdi gozune
0
baldur2
(30.10.17)
baldur2'nin soyledigi gibi alsinda TL'ye cevirince pek ucuz bir sey var diyemeyiz. Ama listeye ben de asagidakileri ekleyebilirim:
-Buranin yerli urunu olan UGG bot alabilirsiniz.
-Kamp / outdoor veya doga sporlariyla ilgileniyorsaniz uygun fiyata guzel ekipmanlar alabilirsiniz. Hem cesitlilik anlaminda hem de fiyat iyi diyebiliriz. (Anaconda, rays, rebel magazalari)
-skechers +1
-benim cok anladigim bir konu degil, spesifik olarak magaza urun belirtemem ama protein tozu, gida takviyeleri falan bol ve kismen ucuz deniyor.

Melbourne tarafi icin konusmak gerekirse sehire yakin standart turlar rotalar haricinde imkaniniz varsa araba kiralayip Wilsons Prom, Ocian Drive + Otway National park yapabilirsiniz (Sehir merkezinde kalacaksaniz ve takilacaksaniz park yeri cok dertli ve maliyetli olur aklinizda olsun). Kanguru beslemek sevmek isterseniz Ballarat Wildlife Park'a gidebilirsiniz. Sorrento veya Yarra Glen taraflarindaki wineryler gormeye deger. Sehirde onlarca butik brewery var. Onlardan birine gidip taze taze bira tadabilirsiniz.
0
mononoke
(30.10.17)
seker,sut,et,benzin,araba
0
tezek
(30.10.17)
tr'ye geliste genellikle whittaker's cikolata, et, sarap, rom gibi urunler goturduk.
ayrica hediyelik ahsap bumerang, anahtarlik, tsort gibi seyler oluyor.

gezmek icin daha once soyle bir yanit yazmistim: www.eksiduyuru.com


"(...) melbourne icin tramvaya binip cbd civarini gezersiniz. botanik bahcesini gorun. yarra vadisi'nde sarap icebilirsiniz. euroka kulesi'ne cikip manzaraya bakabilirsiniz. st kilda kumsalinda keyif catabilirsiniz. dogal parklari seviyorsaniz grampian'da kamp yapanbilirsiniz. lygon sokagi'nda yemek yersiniz. daha da zaman, vasita filan varsa ballarat'i filan gezebilirsiniz.


sidney'de yapacak sey boldur.
darling limani, opera binasi, cockle korfezi, akvaryum filan tek gunde gezilir, hatta ogleden sonra bondi kumsalina uzanilabilir. burada guzel kahveciler, lokantalar da vardir. yine kent merkezinde cbd'de gezilecek, gorulecek yerler var. hyde park civarinda gezinebilir, katedrali gorebilir, botanik bahcesinden manzaranin tadini cikarabilirsiniz. yuksek mahkeme binasina cikarsaniz guzel bir cafe vardir (hala aciksa), buranin manzarasi sahanedir. daha zaman varsa centennial park tarafina uzanabilirsiniz azicik icerlerde.
bondi'a ayri bir gun ayirmak isterseniz, oradan yuruyerek dogu kumsallarini gezmek hos bir secenektir.
ben olsam kopruyu yuruyerek gecerdim, kuzey kiyisinin da havasini almis olursunuz. adrenalin isterseniz kopruye tirmanis da yapiliyor (biraz pahalidir, ama fotgrafinizi da cekiyorlar :P )
mavi daglar mutlaka gezilir. dogayi seviyorsaniz royal ulusal parki'na, ku-ring-gai chase ulusal parki'na gidebilirsiniz, kamp da yapabilirsiniz.
kuzey semtlerinde manly'nin havasi, kumsali guzeldir. o taraflarda (toplu tasima ile cok uzak) palm beach, dee why, mona vale kumsallari filan guzeldir.
zaman varsa bir vapura atlayip taronga hayvanat bahcesi'ni gezin (giris biraz tuzlu, ve oldukca buyuktur. gezmesi epey zaman alir)
zaman bolsa, vasita varsa, araba surmeyi seviyorsaniz guneyde wollongong'a araba surmek keyiflidir.

bir cirpida, calakalem aklima gelenler boyle. (...)"
0
viva paulista
(30.10.17)
(2)

Green Card çekilişi

karlmarx
merhaba duyurunun müstakbel göçmenleri.bu green card olayında gerçekten sistem sayısal loto çeker gibi rastgele mi çekiyor yoksa kontrol edilen ve insanlara açıklanmayan kimi kriterler var mı?mesela ekşide adam yazmış, diyor ki; aynı mahallede iki gayrimuslim arkadaş vardı, ikisine de aynı sene çıkt
merhaba duyurunun müstakbel göçmenleri.

bu green card olayında gerçekten sistem sayısal loto çeker gibi rastgele mi çekiyor yoksa kontrol edilen ve insanlara açıklanmayan kimi kriterler var mı?

mesela ekşide adam yazmış, diyor ki; aynı mahallede iki gayrimuslim arkadaş vardı, ikisine de aynı sene çıktı. isimlerinin yabancı olması, dinleri, etnik kökeni; kürt, alevi, gürcü, laz vb durumlar etkiliyor mu?

etkiliyorsa bu bilgileri nasıl elde edip konsolide edebiliyorlar da karar veriyorlar.

vegasta şansınız bol, teksasta silahınız dolu, new yorkta sosisliniz kızarmış olsun. teşekkürler.
0
karlmarx
(30.10.17)
Tıraş onların hepsi, tamamen rastgele. Adam senin dinini nereden bilsin, formda ne sordukları belli.
0
i was made for you
(30.10.17)
elemeyi rastgele secimden sonra yapiyorlar. cekiliste kazandin demek greencard aldin demek degil, bin turlu mulakati gorusmesi var. begenmezlerse yuru git diyebilirler, onden oyle bir eleme yapmalarina gerek yok o yuzden.
0
robokot
(30.10.17)
(8)

bir başka yaş farkı sorusu

Stoneface
erkek 26 / kız 20 - kağıt üzerinde çok büyük bir fark durmasa da, daha önce böyle bir yaş farkını test etmiş kişiler ne düşünüyor acaba? benim "erken yirmi" dönemindeki enerjim pek yok, biraz daha duruldum. kızdaki enerji ve merak ilgimi çekse de ileride çocukça şeyler yapacak diye endişeleniyorum.
erkek 26 / kız 20


- kağıt üzerinde çok büyük bir fark durmasa da, daha önce böyle bir yaş farkını test etmiş kişiler ne düşünüyor acaba?

benim "erken yirmi" dönemindeki enerjim pek yok, biraz daha duruldum. kızdaki enerji ve merak ilgimi çekse de ileride çocukça şeyler yapacak diye endişeleniyorum.
0
Stoneface
(30.10.17)
çekilmez.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(30.10.17)
Önümüz kış. Sevgili yapmak için ideal dönem. Kendin dene ve gör.
0
dissendium
(30.10.17)
akik yasta degil basta?
0
the beste
(30.10.17)
onay verdim gitti
0
burya
(30.10.17)
olmaz. kız çocuk daha.
0
sen git ben geliyorum
(30.10.17)
Çekinme, devam et.
0
skooma
(30.10.17)
en kötü ihtimal yürümez ayrılırsınız. evleniyo ya da evlencek olsanız tamam da, daha başından olur mu diye düşünmenin alemi yok derim ben. kaldı ki, kendi akranın biriyle sevgili olsanız yine aynı: en kötü ihtimal ayrılırsınız.
0
dafaisss
(30.10.17)
Yaşın bir önemi yok mutluysan devam et
0
wishboneash
(03.11.17)
(6)

ortalama kombi montajı ne kadar?

rahat ya
mevcut kombim pert olduğundan yeni bi kombi alacağım. fakat internet üzerinden alacağım. sonrasında servisi arayıp çağırsam montaj için kaç para ister ortalama? yok yere kasnaklanmayalım durduk yere. saygılar sevgiler.
mevcut kombim pert olduğundan yeni bi kombi alacağım. fakat internet üzerinden alacağım. sonrasında servisi arayıp çağırsam montaj için kaç para ister ortalama?

yok yere kasnaklanmayalım durduk yere.

saygılar sevgiler.
0
rahat ya
(30.10.17)
bence tesisat döşemesi falan yapılmadığı için montaj ücretsiz olmalı. eski olanı sökmek için para isteyebilirler bunu anlarım ama yeniyi montajlamaya para almamalılar bence.

bunların dışında 100 liradan fazla olmamalı.
0
karlmarx
(30.10.17)
eskiyi söktürdüm sattım hocam. sadece gelip takacak servisi. 100 lira mı? benden bugün 300 lira istediler :/
0
🌸rahat ya
(30.10.17)
Servis ücretsiz kurar
0
westblack
(30.10.17)
Mobil eşit: yani alacağınız ürün 0sa
0
westblack
(30.10.17)
yeni aldığınız kombi sıfırsa ve eskiyi siz soktürüp attırdıysanız e adamla boş yeri olan tesisatı döşeli yere montajlayacaklar. ücretsiz olmalı mutlaka. eğer montaj parası istiyorlarsa almıyorum de. sanki günde 20 tane kombi satıyorlar. montaj yapmıyoruz derlerse hiç satın alma.
0
karlmarx
(30.10.17)
sıfırsa takar takmıyosa alma +1
2. else de montaj dahil satan servis gibi yerler oluyor onlardan al alabiliyosan.
0
yuto
(30.10.17)
(4)

sony tutulmuyor mu?

harvey
Telefon markası olarak? Hatırladığım kadarıyla akıllı telefonlar öncesi daha tercih edilen bir markaydı. Sony gibi bir markanın daha dün ortaya çıkmış markalarla aynı klasmandaymış gibi algılanması çok garip değil mi? Kaçırdığım bir nokta mı var? Yoksa farklı ürünlere yoğunlaştıkları için telefonu f
Telefon markası olarak? Hatırladığım kadarıyla akıllı telefonlar öncesi daha tercih edilen bir markaydı. Sony gibi bir markanın daha dün ortaya çıkmış markalarla aynı klasmandaymış gibi algılanması çok garip değil mi? Kaçırdığım bir nokta mı var? Yoksa farklı ürünlere yoğunlaştıkları için telefonu fazla sallamıyorlar mı?
0
harvey
(30.10.17)
Su geçirmez telefon deyince herkes Sony var diyor. Bir kişinin Samsung var dediğini duymadım. Sanırım şu ana kadar en büyük başarısı bu. İnsanlar bir markanın ne kadar eski olduğuyla ilgilenmezler. Piyasaya getirdiği yeniliklere bakarlar. Samsung ya da Apple kadar iyi çalışmıyorlar bana göre.
0
dissendium
(30.10.17)
İş marka olmakta olsa Nokia yok olmazdı (telefon sektöründe yani), demek ki insanlara istediğini veremediler ve geride kaldılar, bu kadar basit. Yoğunlaşmayla ilgisi olduğunu sanmıyorum, Samsung da bin tane şey üretiyor.

Ha bana kalırsa Sony'nin telefondur televizyondur uğraşması gereksiz, Amerikan film ve müzik sektörü adamların elinde.
0
i was made for you
(30.10.17)
Sony'nin kemikleşmiş bir kullanıcı kitlesi var kolay kolay değiştirmez onlar telefonlarını. Sony telefonları da fena değildir ama tasarım yönünden kendilerini geliştirmemeleri (o kadar eleştiriye rağmen) ciddi puan kaybı oldu onlar için. Diğer telefonlar çerçeveyi küçültürken hala klasik kasa ile ve düşük bir ekran-çerçeve oranı sunmasıyla çoğu kişi eline alıp, buna o kadar para vermem diyor.
0
nickfury
(30.10.17)
z3 compact kullanıyorum. su, şarap, bira döküldü, denize dahi düştü , tuzlu sudan kulaklık jakı eridi sadece. 3 seneden fazla oldu şarjı hala iyi gidiyor. kullanımda bi yavaşlama olmadı sorunsuz kullanıyorum. bozulsa yine sony alırım. telefonun dış görünüşünden çok işe yarar özelliklerine bakıyorum ben.
0
hasmetizm 2046
(30.10.17)
(2)

Samsung ekran garanti kapsamında mı?

qxgviper
Samsung telefonumun ekranı çatladı. masaya koyarken ters bir şeyin üstüne geldi bu garanti kapsamında mı değil mi emin olamadım?!?! internette millet ekran yapmıyorlardan tut, iki kere ekranım kırıldı ikisinde de ücretsiz değiştirdiler diyenler mevcut. emin olamadım daha önceden deneyimli duyurucula
Samsung telefonumun ekranı çatladı. masaya koyarken ters bir şeyin üstüne geldi bu garanti kapsamında mı değil mi emin olamadım?!?!
internette millet ekran yapmıyorlardan tut, iki kere ekranım kırıldı ikisinde de ücretsiz değiştirdiler diyenler mevcut.
emin olamadım daha önceden deneyimli duyuruculardan yardım bekliyoree
0
qxgviper
(30.10.17)
kullanıcı hatasına giriyor. samsung zaten normal olayları garantiye sokmamak için ekstra çaba sarfeden bir firma.
0
goodman
(30.10.17)
Diğer ülkelerde 1 kere değiştirme ücretsiz iken Türkiye'de parayla. Garanti dışı. Geçmiş olsun.
0
empty man
(30.10.17)
(6)

IELTS

nakamura
Merhabalar,Ielts'ten 6-6,5 almam gerekiyor. Benim ingilizcem 5-5,5 seviyesinde sizce nasıl hazırlanmalıyım ? Kursa gitmeyip kendim hazırlanabilir miyim? Kursa gitmelisin diyorsanız önereceğiniz kurs var mı? Bide bildiğiniz yararlı olabilecek internet siteleri var mı?(Not:speaking ve writingte eksiği
Merhabalar,
Ielts'ten 6-6,5 almam gerekiyor. Benim ingilizcem 5-5,5 seviyesinde sizce nasıl hazırlanmalıyım ? Kursa gitmeyip kendim hazırlanabilir miyim? Kursa gitmelisin diyorsanız önereceğiniz kurs var mı?
Bide bildiğiniz yararlı olabilecek internet siteleri var mı?
(Not:speaking ve writingte eksiğim daha çok)
0
nakamura
(29.10.17)
Speaking'te eksigin coksa bunu speaking yapmadan gelistirmen zor. Yabanci bir ogretmen bulabilirsin.
0
Traveller
(29.10.17)
6 mı 6,5 mu ? arada fark var. bu notlarla deneme çöze çöze 6 görülür
0
murder of neon
(29.10.17)
şu an başvurmayı planladığım okul için 6 yetiyor.
0
🌸nakamura
(30.10.17)
r:6 l:6,5 w:5,5 s:5,5 rahatlıkla bol deneme çözerek alınabilir. soruları anlayıp öyle böyle cevap verseniz speak 5.5 olur. hatta bu skorda writing 5 lüksü de var :)
0
murder of neon
(30.10.17)
ielts göründüğü kadar kolay ve hafife alınacak bir sınav değil. dediğin seviye için en az 4 ay düzenli ve kendini vererek çalışman lazım. etrafta sana " yaaaa ben 1 ayda hallettim" diyenlere aldırma. çoğu 5. ya da 6. girişte hallediyor. sadece düzenli çalışacaksın.
0
iwilldiealone
(30.10.17)
youtube'a "ielts speaking 1," "ielts writing 2," "ielts reading 1" vs yazıyorsun ve çıkan video'lara dalıyorsun.
0
sen git ben geliyorum
(30.10.17)
(1)

vdsl modem aranıyor. tenda kullanan var mı?

oxibrinth
turk.net için vdsl modem ihtiyacı hasıl oldu. f/p ürünü diye tenda buldum ama kapsamı alanı sıkıntıları olduğunu da okudum yorumlarda. kullanan var mı aramızda?bu olmazsa başka ürün tavsiye edecek olan?
turk.net için vdsl modem ihtiyacı hasıl oldu. f/p ürünü diye tenda buldum ama kapsamı alanı sıkıntıları olduğunu da okudum yorumlarda. kullanan var mı aramızda?

bu olmazsa başka ürün tavsiye edecek olan?
0
oxibrinth
(29.10.17)
Letgodan al. Fiber Airties falan bulursun ttnetin verdiklerinden. Gayette ucuza gelir
0
westblack
(30.10.17)
(4)

Film onerisi

buneperhizwhatisthis
Herkese iyi aksamlar,Biliyorum film onerisi duyurularindan gina geldi belki de ama napalim izleyen birinden oneri almak daha iyi. The pursuit of happiness tarzi film ariyorum. Ama cok baymasin mumkunse yani cok kafa yorcak halim yok biraz cerezlik olabilir.Var mi onerebileceginiz guzel filmler?
Herkese iyi aksamlar,

Biliyorum film onerisi duyurularindan gina geldi belki de ama napalim izleyen birinden oneri almak daha iyi.

The pursuit of happiness tarzi film ariyorum. Ama cok baymasin mumkunse yani cok kafa yorcak halim yok biraz cerezlik olabilir.

Var mi onerebileceginiz guzel filmler?
0
buneperhizwhatisthis
(29.10.17)
Az evvel Trading Places izledim. The Pursuit of Happiness tarzı değil. Müthiş keyifli bir film.
0
l arrache coeur
(29.10.17)
Trading Places güzeldir, +1 diyeyim.
0
i was made for you
(29.10.17)
rear window
0
i had dreams
(29.10.17)
some like it hot
sound of music
0
lesmiserables
(30.10.17)
(3)

Hakiki ama hakiki çam balı bulmam lazım

dilemma of subscribtionability
Mümkü se bolu dağı dolaylari, duzce,ne bileyim, kaz daglari da olur. Boyle kendine has o yogun aromasiyla hakiki suzme xam bali lazim bir yahut uc kg arasi. Bir ara duyuruda ailecek bal isi yuzde yuz guvenle yapan bir arkadas vardi ama nickini unuttum. Yardimlariniz makbul karsilabacaktir. Yer istan
Mümkü se bolu dağı dolaylari, duzce,ne bileyim, kaz daglari da olur. Boyle kendine has o yogun aromasiyla hakiki suzme xam bali lazim bir yahut uc kg arasi.

Bir ara duyuruda ailecek bal isi yuzde yuz guvenle yapan bir arkadas vardi ama nickini unuttum. Yardimlariniz makbul karsilabacaktir. Yer istanbul
0
dilemma of subscribtionability
(29.10.17)
Cam bali degil ama ovacik belediyesi kendi ballarini satiyor.
Ovacikdogal.com
0
ykyt
(29.10.17)
Ufak miktarlarda satıyorlar ve fiyatları yüksek ama gerçek çam balı: www.kocamaar.com
0
fotrsapka
(30.10.17)
Ben egricayir sitesinden tavsiye üzerine poliflora bal aldım. Gerçekten farklı bal. Oradan da deneyebilirsiniz
0
nucleon
(30.10.17)
(1)

NATO'nun Türkiye paylaşımı

amortisman
Tweet şu: https://twitter.com/NATO/status/924646674349416448Fotoğraftaki kişi kim? Giydiği "kıyafet" ne? NATO neden 29 Ekim'i bu şekilde kutlamış, bilen var mı?
Tweet şu: twitter.com

Fotoğraftaki kişi kim? Giydiği "kıyafet" ne? NATO neden 29 Ekim'i bu şekilde kutlamış, bilen var mı?
0
amortisman
(29.10.17)
raydingoz'un yöntemi uygulayacaktım, uyguladım.

29 ekim'le pek ilgisi yok aslında. 22 eylül'de marmaris'te yapılan bir deniz tatbikatına katılan dalgıçmış bu vatandaş.

www.nato.int
0
oxibrinth
(29.10.17)
(2)

Ekonomi sorusu

Lusid*
Buradan hiçbir şey anlamadım. Beklenen enflasyondaki artış niye tahvil arzını artıyor? Ve reel maliyet vs ne demek anneye anlatır gibi anlatabilir misiniz bunu?
Buradan hiçbir şey anlamadım. Beklenen enflasyondaki artış niye tahvil arzını artıyor? Ve reel maliyet vs ne demek anneye anlatır gibi anlatabilir misiniz bunu?
0
Lusid*
(29.10.17)
reel faiz = nominal faiz - beklenen enflasyon.

sen gidip bankaya vadeli mevduat hesabı açtırıyorsun kağıt üstünde yazan faiz %11 diyelim. bu nominal faizdir. o yıl enflasyon %6 artmış olsun. aslında sana verilen faiz 11-6 = %5'dir.

beklenen enflasyondaki artış reel faizleri düşürür ve borçlanma maliyeyi azalır. bu tahvil arz edenler için olumlu birşeydir. yani vade sonunda tahvile yapacakları ödemenin bir kısmı enflasyonla beraber erimiştir.
0
vayezikhan
(29.10.17)
tamamen formüle bakıp "statik" bir analiz yapmışlar da ondan kafa karıştırıyor. gercek hayat dinamiktir ve beklenen enflasyon artıyorsa; tahviller satış yer, nominal faiz yükselir, reel faiz de düşmez ve borçlananlar daha fazla tahvil filan da arz edemezler.
0
507
(30.10.17)
(1)

Yurtdışı telefon için pasaport kaydı

jix
Yurtdışından gelen telefonumu kayıt ettirebilmek için, yurda giriş tarihi 120 günü geçmemiş ve son 2 yılda pasaportuna telefon kaydedilmemiş bir pasaport arıyorum.Yardımcı olabilecek veya çözüm önerecek var mıdır?
Yurtdışından gelen telefonumu kayıt ettirebilmek için, yurda giriş tarihi 120 günü geçmemiş ve son 2 yılda pasaportuna telefon kaydedilmemiş bir pasaport arıyorum.

Yardımcı olabilecek veya çözüm önerecek var mıdır?
0
jix
(29.10.17)
anlaştığınız kişi sizden parayı alıp kaydı verdikten sonra kendi e-devlet hesabı üzerinden telefonu kayıttan çıkartabiliyor. dolandırılmayın. tanıdık birisini bulun.
0
karlmarx
(30.10.17)
(8)

ttnet yeni abonelik ''port yok'' sorunsalı

rahat ya
merhabalar,daha önce 3 sene ttnet 2 sene superonline kullandığım daireme yeniden ttnet bağlatmak istediğimde ttnet bana ''alt yapı mevcut değil, port yok. bölge müdürlüğünüze başvurun ve port açılmasını talep edin ancak bu sürecin ne zaman sonlanacağını bilemiyoruz'' dediler. bu nasıl bi saçmalık ya
merhabalar,

daha önce 3 sene ttnet 2 sene superonline kullandığım daireme yeniden ttnet bağlatmak istediğimde ttnet bana ''alt yapı mevcut değil, port yok. bölge müdürlüğünüze başvurun ve port açılmasını talep edin ancak bu sürecin ne zaman sonlanacağını bilemiyoruz'' dediler.

bu nasıl bi saçmalık ya? port yok ne demektir? paramla internet alamıyorum şimdi öyle mi? 1 hafta da sürebilir 3 yıl da sürebilir dediler ya da apartmanda biri internetini kapattıracak siz o portu kullanacaksınız dediler.

böyle saçma bi şey olabilir mi? neden reklam veriyor o zaman bu ttnet hala yok şöyle hızlı yok böyle hızlı internet diye.

bunun bi çözümü var mıdır gençler? 3 yıl ney lan????!!!!

not: fiber altyapısı zaten yok. superonline ve turk.net gibi firmalar ttnet altyapısını kullanıyorlar bölgede.

saygılar sevgiler.
0
rahat ya
(29.10.17)
Maalesef öyle sorunlar var. Birinin çıkması lazım galiba yeniden açılması için. Bildiğim kadarıyla yapacak bir şey yok. Bizim ki bir kaç sonra açılmıştı.
0
valarmurgulis
(29.10.17)
telekomda staj yaptım santralde 10 yıl önce.
port dediği şey santralde fiziki bir port, özel bi sigortası var yarım parmak boyunde soketli. o arızalanınca o portun sahibi internete giremiyor falan.
bana kalırsa çağdışı bu işlemin halen devam etmesi de bi garip.

mahalleniz hangi santralden besleniyorsa direk santrale gidin derdinizi anlatın port ayarlayabilirler.
0
technicalte
(29.10.17)
malesef durum böyle. biz de aylarca beklemiştik.
0
sta
(29.10.17)
bölgende varsa uydunet dene şimdilik.
0
sir gawain
(30.10.17)
@sir gawain

baktım hocam maalesef yok :/ resmen internet alamıyorum 2017 senesinde ya. bu kadar saçma bi iş olamaz cidden.
0
🌸rahat ya
(30.10.17)
Sokaktan aynı porta bağlı birileri daha önce sıraya girmiş olyor. Sen kapatınca sıradaki ilk kişiye veriyorlar. Ben de tutrktelekomdan vodafona geeçyim derken dımdızlak ortada kalmıştım. Önce iptal edip portu boşaltır boşaltmaz sıradakine vermişler
0
efruz
(30.10.17)
başka bir firma denesen ve port'tan falan bahsetmesen? aynı altyapı evet ama bazen aracı firmalar çözüyor böyle işleri. türk telekom seni sallamıyor, onları sallıyor.
0
sir gawain
(30.10.17)
@sir gawain

turk.net'i aradım aynısını söyledi. superonline deneyeyim yarın bi de. onları da sevmiyorum ama hiç yoktan ve beklemekten iyidir şu an için. yarın bi onu deneyeyim :(
0
🌸rahat ya
(30.10.17)
(4)

powerbank şarj sorunsalı hk.

rahat ya
merhaba,ttec 5000 mah bi powerbank aldım az önce ama prizden değil usb ile şarj oluyormuş. şimdi benim samsung hızlı şarj aletimle prize taktım bağladım şarj oluyor acaba bi sorun yaratır mı? patlar mı? saygılar sevgiler.
merhaba,

ttec 5000 mah bi powerbank aldım az önce ama prizden değil usb ile şarj oluyormuş. şimdi benim samsung hızlı şarj aletimle prize taktım bağladım şarj oluyor acaba bi sorun yaratır mı? patlar mı?

saygılar sevgiler.
0
rahat ya
(29.10.17)
nope.
0
washe
(29.10.17)
patlamaz di mi hocam? çok tırsıyorum zira :) @washe
0
🌸rahat ya
(29.10.17)
Ttec kaliteli midir nedir bilmiyorum ama pilin güvenlik standartlarını karşıladığını varsayarsak patlamaz. Doğru voltajı verdiğiniz sürece pil ihtiyacı kadar akım çeker. Yanlış (fazla) voltaj verirseniz o zaman sıkıntı çıkabilir.
0
orient blue
(30.10.17)
10000 lik ttec kullanıyorum 1 senedir falan. iphone şarjıyla da usb yle de samsung şarjıla da şarj ettim. hatta kendi usb çıkışını şarj kısmına bile bağladım. ttec öyle dandirik çin mallarından kat kat iyi bişi olmaz.

artı, o adaptörler de gayet akıllı. şarj ettiği zamazingoya göre amper veriyorlar.
0
washe
(30.10.17)
(3)

diş teli

mesudiyeli mesut
dişlerimde çılgın bir bozukluk yok. alt tarafta hiç yok hatta. ben de üst öndeki bir dişimin diğerinin üstünde olmasından ve üst tarafın hafif bozuk olmasından dolayı 30'umda diş teli taktırdım sadece üst tarafa.ortodontist "üst öndeki dişini yerine getireceğiz; bir de üst tarafın komple biraz sola
dişlerimde çılgın bir bozukluk yok. alt tarafta hiç yok hatta. ben de üst öndeki bir dişimin diğerinin üstünde olmasından ve üst tarafın hafif bozuk olmasından dolayı 30'umda diş teli taktırdım sadece üst tarafa.

ortodontist "üst öndeki dişini yerine getireceğiz; bir de üst tarafın komple biraz sola kayması lazım, 1 yıl yeterli olur" dedi.

şimdi sorum şu: tedavi sonrası beni ne bekliyor? 1 yıl sonunda teller çıktıktan sonra? doktorla henüz konuşmadım bu konuyu ama retainer ile ilgili bilgi verir misiniz arkadaşlar? hep mi takacağım, sadece gece uyurken mi? yerine gelen dişlerin tekrar bozulma olasılığı nedir? dediğim gibi müthiş bi bozukluk yok, acaba retainer kullanmasam o ön diş yeniden yukarı fırlar mı ve üst damak kayar mı eski haline vs vs... teşekkürler..
0
mesudiyeli mesut
(29.10.17)
kişiye göre değişir. doktor tarif eder onu. ilk aylar hep takılır genelde.
0
xiii
(29.10.17)
1 yılı geçer o biraz sen doktora bakma. İlk önce hep takacaksın sonra uyurken. Takmazsan eski hâline döner. Üç çeşit retainer var.

blog.sesamehub.com

En sağdaki sabit zaten istesen de bir şey yapamıyorsun, benim altta ondan var ama üste takmadı dişlerin kapanışından dolayı, ortadakinden kullanıyorum. En soldaki de şöyle bir şey.

www.deardoctor.com
0
i was made for you
(29.10.17)
Arkadaşıma yirmili yaşlarında tel takılmış on dişlerde sıkıntı varmış suan otuzlu yaşlarında ağız ve diş sağlığı hastanesinde çalışıyor ve o sabit olan arkadaki teli çıkarmak istemiyor doktorlar bozulur diye.
0
hernezıkkımsa
(29.10.17)
(3)

ingilizce ceviri yapan

postmodern rh
birini neredrn bulablrim? 1 makale cevirisi gerekiyor bu isi yapan insanlar var mi nerden bulabilirim?
birini neredrn bulablrim? 1 makale cevirisi gerekiyor bu isi yapan insanlar var mi nerden bulabilirim?
0
postmodern rh
(29.10.17)
i was made for you
(29.10.17)
akademikse aracı siteler var baya, zırt pırt mail atıyorlar

veya yakın olduğun hoca varsa söyle o asistanın sırtına yükler, vurur kırbacı
0
passion rules the game
(29.10.17)
www.facebook.com

çeviri firması olarak yardımcı olurum ama pahalıya gelebilir, o yüzden yukarıdaki sayfadan birini bul daha iyi.
0
sir gawain
(29.10.17)
(2)

Klozette Su Çekilmesi Gibi Bişey Galiba

birfincankahvedahaisteyenadam
Evet temsili olarak işaretlediğim kısımda su yok :https://i.hizliresim.com/POl24d.jpgEvi yeni kiraladım, elektrik suyu da açtırmadım daha ama klozetin bu hali çok kafama takıldı. Uzun zamandır kullanılmadığı için acaba oradaki su buharlaşmış mıdır yoksa başka bir şeyden mi şüphelenmeliyim? Acayip bi
Evet temsili olarak işaretlediğim kısımda su yok :
i.hizliresim.com
Evi yeni kiraladım, elektrik suyu da açtırmadım daha ama klozetin bu hali çok kafama takıldı. Uzun zamandır kullanılmadığı için acaba oradaki su buharlaşmış mıdır yoksa başka bir şeyden mi şüphelenmeliyim? Acayip bir koku yapıyor ve moralimi çok bozuyor bu. Daha önce başına gelen var mı?
0
birfincankahvedahaisteyenadam
(29.10.17)
su döktün mü?
10 lt suyu dök normale döner bir sıkıntısı yoksa.
uzun süredir kullanılmadığındandır.
0
basond
(29.10.17)
Normal, kullanılmadığında oradaki su buharlaşır sonrasında da koku yapar doğal olarak.
0
mikro patlama
(29.10.17)
(1)

kadıköy'den şişli'ye kamyonet lazım

sir gawain
sadece 3'lü bir koltuk taşınacak. o yüzden büyük nakliye firmaları fazla gelir. en pratik nasıl hallederim? kadıköy merkezde kamyonet tutabileceğimiz bir bölge var mı? ya da yönlendirebileceğiniz birileri?not: yarın akşama lazım.
sadece 3'lü bir koltuk taşınacak. o yüzden büyük nakliye firmaları fazla gelir. en pratik nasıl hallederim? kadıköy merkezde kamyonet tutabileceğimiz bir bölge var mı? ya da yönlendirebileceğiniz birileri?

not: yarın akşama lazım.
0
sir gawain
(29.10.17)
hasırcıbaşı caddesinde ikinci elciler var onların oralarda oluyor kamyonetler. bikaç kişiden fiyat almanızı öneririm çok farklı fiyatlar söyleyebiliyorlar kafaya göre.
0
benim bir gizli bildiğim var
(30.10.17)
(10)

Hava yastığına 18 bin hasar kaydı

six packsiz
Sahibinden.com'da bir satıcıyla konuştum. Aracın fiyatı gayet iyi ancak hasar kaydı var. Bir konuşma yaptık ama sadece hava yastığı açıldı diye 18.000 km doğru mudur?https://i.hizliresim.com/NOZ2LL.png
Sahibinden.com'da bir satıcıyla konuştum. Aracın fiyatı gayet iyi ancak hasar kaydı var. Bir konuşma yaptık ama sadece hava yastığı açıldı diye 18.000 km doğru mudur?
i.hizliresim.com
0
six packsiz
(29.10.17)
ben inanmadım şahsen uzak dururdum.
0
basond
(29.10.17)
sen satmak istediğinde nasıl açıklayacaksın? bir de bunu düşün.

koşarak kaç.
0
tabudeviren
(29.10.17)
doğru demiş olabilir. eniştemin de öyle olmuştu. ama yine de uzak durmak lazım. satarken ekstra emek sarfetmek zorunda kalırsın. hiç bir şey yoksa bile.
0
eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum
(29.10.17)
Uzak dur hocam.
0
brad pitt
(29.10.17)
Doğrudur. Hava yastığı patladığında, direksiyon göbeği, yastık, beyin, çarpışma sensörleri, ve kablo tesisatı gibi birçok yer işlem görüyor. Bu yüzden masrafı fazla oluyor. Ben olsam alttan darbeli araç almazdım. Havayastığı patlatacak kadar darbe aldıysa muhakkak aracın rotasyonu da bozulmuştur. Allah korusun olası bir kazada darbeyi emecek yapı bozulduğu için içinde ölmemiz mümkün.
0
goodman
(29.10.17)
once degisen yok diyor, sorunca da airbag acmis da yok surayi vurmus da... kac kac kac
0
brkylmz
(29.10.17)
muhtemelen araba ortadan ikiye ayrılmış.
0
xu
(29.10.17)
yalan demek güç serviste böyle rakamlar çıkabiliyor. fakat arkadaşlarında dediği gibi sizde satarken açıklamakta güçlük çekeceksiniz %100 doğru dahi olsa. baska alternatifler bakın en son buna yönelin fiyatı cok ucuzsa bilemem
0
Aşk Adamı
(30.10.17)
adam dürüstte olsa sattığı şey saatli bomba, ki bu kadar konuya yabancıysan her türlü senin elinde patlar
0
tum haklari saklidir
(30.10.17)
hasarın kaza mahalinde fotoğrafı yoksa hiç bulaşmayın.
0
reactionic
(30.10.17)
(2)

1000 TL Civarı Akıllı Telefon

Efiloğlu
Liseye giden kuzenim için, 1000 TL civarı akıllı telefon arıyoruz. Ne önerirsiniz? 2-3 yıl gitse yeter.
Liseye giden kuzenim için, 1000 TL civarı akıllı telefon arıyoruz. Ne önerirsiniz? 2-3 yıl gitse yeter.
0
Efiloğlu
(29.10.17)
Xiaomi Redmi Note 4 kullanıyorum tavsiye ederim.
0
sheeper
(29.10.17)
Xiaomi red mi note 4 kullanıyorum tavsiye ederim.
0
1adam
(29.10.17)
(5)

Greencard çekilişi için önceki sene kullandığım foto bu senede kullanılırmı

mayday
Geçen sene başvuru esnasında kullandığım fotoğrafı bu sene de kullanabilirmiyim? Geçen seneye göre tipimde herhangi bir değişiklik yok.
Geçen sene başvuru esnasında kullandığım fotoğrafı bu sene de kullanabilirmiyim? Geçen seneye göre tipimde herhangi bir değişiklik yok.
0
mayday
(29.10.17)
6 aydan eski olmamalı.
0
i was made for you
(29.10.17)
Hayır kullanılamaz.
0
eksi sozlugun tatli insani
(29.10.17)
kullanırsanız başvurnuz geçersiz sayılabilir diyor sitede.
0
basond
(29.10.17)
Sistemin eski fotolarınız ile yenisini karşılaştırdığına dair bir şeyler okudum, riske girme yeni çektir.
0
cleric
(30.10.17)
çekilişe katılmadım ben süresi geçti mi :(

ayrıca hayır kullanma sen yenisini çektir
0
antik depresan
(30.10.17)
(6)

Çiş partisi yapan kediler sorunsalı

roket adam
Biri 2 yaşında scottish (kısırlaştırılmamış), diğeri 4-5 aylık (kısırlaştırılmış) chincilla cinsi iki dişi kedimiz var. iki ay önce chincilla olanı geldi, o günden beri evde zerre huzur yok. her fırsatta kavga ediyorlar, sürekli birbirlerini takip ediyorlar, küçüğü büyüğünü çok fena bastırdı ve abar
Biri 2 yaşında scottish (kısırlaştırılmamış), diğeri 4-5 aylık (kısırlaştırılmış) chincilla cinsi iki dişi kedimiz var. iki ay önce chincilla olanı geldi, o günden beri evde zerre huzur yok. her fırsatta kavga ediyorlar, sürekli birbirlerini takip ediyorlar, küçüğü büyüğünü çok fena bastırdı ve abartısız her yere işiyorlar. psikolojik olduğunu düşünüyorum fakat bir sonunu bulamıyoruz olayın. en sonunda birini vermek zorunda kalacağız.

bundan öncesinde scottish bir çok insandan daha temiz denilecek kadar güzel bir tuvalet alışkanlığına sahipti. ne olduysa yeni kedi geldikten sonra oldu

ne yapmak lazımdır?
0
roket adam
(29.10.17)
birbirlerine yabancılarsa ikisine de ayrı tuvalet almak öneriliyor.
0
sttc
(29.10.17)
İkisinin de ayrı tuvaleti var ve hiç bir işe yaramıyor.
0
🌸roket adam
(29.10.17)
birbirine alıştırma işlemini yanlis yapmışsınız. eve sonradan gelen kediyi bir kafeste tutmaniz gerekti yatarken de ayri bir oda. iki kedinin güvende oldugunu anlayip rahatlamasi icin. suam ise hakimiyet savaslari baslamis.kim reis oldugunu gostermek icin bolge isemeleri yapiyorlar. iseddikce digeri üstüne isiyor.
0
aynatutancocuk
(29.10.17)
çözümü ise ayri odalara alin eve sonradan geleni bir on gun evin baska yerinde gezmesine izin vermeyin kapi altindan birbirlerini tanısin kokularina alissanlar
bir oyuncak alin oynayin. sonra o ayni oyuncak ile diğer kedilyle oynayin. kedilerde kabullenme koku aliskanligi ile olur
0
aynatutancocuk
(29.10.17)
anlaşamıyorlar demek ki bunu size göstermek için yapıyordur scottish . normalde çiş yapmaz sağa sola bende de var aynı cins . inanılmaz sakin ve tatlı kediler. sonradan gelen kedinin kısır bir dişi olması sinirlendirmiştir onu. bence iyi bakacak tanıdığınız bir eve sahiplendirin birini .
ben olsam chinchilla olanı verirdim çok uzun tüylü bakımı zor .
0
devilone
(31.10.17)
Çözüm: zamanla çözüldü sorun, scottish'i de kısırlaştırdık. Hiç bir şey değişmedi ama alıştılar birbirlerine.
0
🌸roket adam
(11.12.17)
(6)

Letgo gibi yerlerde bişey satmak

neynep
Yeni yeni kıyafet satma siteleri var ya. Benim bi dolu giyilmemis, kullanilmayan kıyafetim var. Değerlendirebilmek için böyle bi fikir geldi aklıma ama uğraşısi kârindan çok olur diye vazgeçmek üzereyim. Size danışayım dedim. Burdan kıyafet satan var mı? Bi kere denemistim, sapıklar üşüșmüştu, hemen
Yeni yeni kıyafet satma siteleri var ya. Benim bi dolu giyilmemis, kullanilmayan kıyafetim var. Değerlendirebilmek için böyle bi fikir geldi aklıma ama uğraşısi kârindan çok olur diye vazgeçmek üzereyim. Size danışayım dedim. Burdan kıyafet satan var mı? Bi kere denemistim, sapıklar üşüșmüştu, hemen kapattim. Kötü şans miydi, bikaç satış yapan var mı, dişi bireyler illallah dedi mi deneyimlerinde? Para, eşya alış - veriş işi nasil oluyor? Pişman edilme durumlari sık mı?

Keyifli günler dilerim.
0
neynep
(29.10.17)
Sözlükte letgo ile ilgili hep benzer şeyler yazıyor.

Dolap ve modacruz da bi alternatif.
0
elorelia
(29.10.17)
Sapık çok, telefonla doğrulama olmadığı için 20 tane üyelik alabilirsin haliyle millet dalga geçiyor. Döküm dambıl koydum satışa 3 tane de resim ekledim fiyatta makul, hala foto isteyen eskimiş çöp eşya ile takas isteyen mı. Öğrenciyim bedavaya ver abi diyen mı dersin. Bir tanesi ciddi alıcı gibi pazarlık yaptı en son ortak bir yerde buluşalım dedi bende dedim ki 15 kg dambıl seti taşıyamam gel al zaten mevkiyi doğru işaretledim yakin olan gelsin alsın diye. Adam yok almıyorum dedi miktiri çektim. Bir daha tövbe kullanmam
0
Fritz-X
(29.10.17)
Kıyafet için letgoya gerek yok. Dolap, gardrops gibi uygulamalarda kapış kapış gidiyor ikinci eller. Sapık falan yine vardır ama çoğunluk kıyafet alma satma derdindeki kadınlar olduğundan letgodaki kadar leş değil hiç olmazsa ortam.

Erkeksen sıkıntı tabi.
0
nrmnm
(29.10.17)
Let go sapık dolu diğer uygulamalarda sansını dene
0
fasulyek
(29.10.17)
facebook'ta çeşitli şehirlerin 2. el al sat grupları oluyo, ordan da satılabilir
0
yuto
(30.10.17)
Yeni başlık açmayayım dedim.

Evde boş boş duran bir şeyler vardı. Satayım dedim. Klasik olarak ''Şu kadar olur mu'' vs konuşmaları yapanlar damladı bile. Şimdi ben buradan bir şey satsam, sonra bu kişinin(atıyorum 1 hafta sonra) ''Ya bu çalışmıyor'' veya ''Vazgeçtim'' deme olasılığı yüksek midir? Bazıları garip bir şekilde ''Geliyorum'', ''Tel ver. Oradan konuşalım'' dedikçe insan ne oluyoruz diyor kendi kendine :D Nedense güvenemiyorum.

Buranın alıcı kesimine ne kadar güvenilir acaba? (Kötü bir tecrübem de var gerçi)

Az önce bir ürün açtım. Abartmıyorum yarım dakika içinde biri yazdı :D İnsanın garibine gidiyor.
0
bitchesaintshit
(24.07.20)
(4)

Lazer Epilasyon Merkezi Tavsiyesi

s0phiesw0rld
İstanbul içi lazer epilasyon yeri tavsiye eder misiniz? işin içinde çok dolandırıcılık olduğu için bir türlü düzgün yer bulamadım. okuduğum kadarıyla güzellik merkezlerinden uzak durmalı ve poliklinikler ile hastanelere yönelmeliyim.yer tavsiyesine ek olarak lazer yöntemlerinden diodeu mu yoksa alex
İstanbul içi lazer epilasyon yeri tavsiye eder misiniz? işin içinde çok dolandırıcılık olduğu için bir türlü düzgün yer bulamadım. okuduğum kadarıyla güzellik merkezlerinden uzak durmalı ve poliklinikler ile hastanelere yönelmeliyim.

yer tavsiyesine ek olarak lazer yöntemlerinden diodeu mu yoksa alexandriteı mı tavsiye edersiniz?

Yoksa lazer yerine ipl'ye mi başlamalıyım, ipl kullandıysanız izlenimleriniz neler?

teşekkürler
0
s0phiesw0rld
(29.10.17)
İpl den uzak dur derim. Alexandrite kalin ve koyu renk killarda etkili olurken diode daha ince tuylerde etkilidir. Eger ince tuylere alexandrite yaptirirsaniz tüyler kalinlasir. vucudun her tarafindaki tuyler ayni özellikte olmuyor bazi bölgelere alexandrite bazilarina ise diode uygun olacaktir. Bu yuzden 2 cihazinda bulundugu bir klinik tercih etmen senin icin daha avantajli olur. Ben öyle yapiyorum
0
Mayhoş
(29.10.17)
medical park - bahçelievler
0
jix
(29.10.17)
İpl hiçbir işe yaramıyor paranı çöpe atma demeye geldim.
0
hernezıkkımsa
(30.10.17)
Darmatolog kendi yapıyor. www.dermart.com.tr
0
snowman
(30.10.17)
(2)

Kanguru hayvanı

atcapar
Satın almak istersek nerden bulunur?
Satın almak istersek nerden bulunur?
0
atcapar
(29.10.17)
Melbourne buyukbas hayvan pazarinda vardir
0
exlibris
(29.10.17)
3 yavru var elimde. Mesajla ulaş lütfen.

Sizin gibi insanlara ihtiyaç var cidden kimse kangurunun evcil hayvan olduğunu düşünemiyor :/
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(29.10.17)
(6)

windows sunucular ne kadar güvenli?

oddyseus
bi tane türk firmasından windows sunucu kiraladım ama sunucu üzerinde bazı hassas bilgilerim var. orada çalışan istersen ben napıyorum diye izleyip bilgilerime ulaşabilir mi? yoksa sızması falan mı gerekiyor o derece bir erişim için?
bi tane türk firmasından windows sunucu kiraladım ama sunucu üzerinde bazı hassas bilgilerim var. orada çalışan istersen ben napıyorum diye izleyip bilgilerime ulaşabilir mi? yoksa sızması falan mı gerekiyor o derece bir erişim için?
0
oddyseus
(29.10.17)
Gerektigi sekilde konfigure edildigi takdirde bilgi sizmasi zor. (İmkansiz degil tabi ki)

Adamlara kalmis guvenlik. Hassas verimi kendim kontrol edemeyecegim ortamlarda barindirmazdim.
0
fakyoras
(29.10.17)
Evet biliyorum ama bunu ne derece kolay yapabileceğini merak ediyorum. Benim kullanıcı adı şifre girdiğim kadar kolay bi şekilde erişebiliyor mu?
0
🌸oddyseus
(29.10.17)
sununun windows ya da linux olmasinin bir onemi yok bu durumda, sunucuyu kiraladiginiz yer maillerinizi de okuyabilir sizin domaine gelen. bilgilere de erisebilir. hashlemeniz lazim
0
bollocks44
(29.10.17)
olay tam olarak şu. sunucu üzerinde hassas bilgilerim var derken masaüstümü izleyebilir mi izleyemez mi onu merak ediyorum daha çok.
0
🌸oddyseus
(29.10.17)
kullanıcı oturumunu izlemek için: sunucuda admin haklarına sahip birisi zorlanmadan izleyebilr, şu sayfadan faydalanabilrisin: technet.microsoft.com(v=ws.11).aspx - bunun dışında tamamen yabancı biri için zor, bir şekilde o makineye girip admin hakkı elde etmesi lazım. yine de bu örnekteki gibi sunucuyu host'layan için imkanlar daha geniş.

sunucuya erişmi olmayan, dışardaki insan ise kolaylıkla o sistemin ağ trafiğini izleyebilir, güvensiz protokollerden yapılan her şeyi görür.

yine de ek güvenlik tedbirleri alabilirsin:
- kullanıcı hesaplarını kontrol etmek, gereksiz admin varsa yoketmek
- "Administrator" hesabının adını değiştirmek + güçlü şifre
- UAC ve admin approval modu - technet.microsoft.com(v=ws.11).aspx
- güvenlik duvarı, https, ne bileyim ldap-s vs.

ek olarka "IT elemanına" değil insana güven olmaz. yeter ki kafayı takmış olsun yapmak isteyen üniversite ağında ofiste de elinden geldiği kadar yapar.
0
celeron 300a
(29.10.17)
Bu tür hizmetleri müşteri tabanı geniş ve saygınlığını kaybetmekten endişe edecek türde firmalardan almak en sağlıklısı. Nihayetinde hiçbir ciddi firma müşteri bilgilerini çalmakla suçlanmak ve internette afişe olup müşteri kaybetmek istemez ve bunun için gereken tedbiri alır. Yani güvenlik açısından en önemli adım firma seçiminde.
0
mikro patlama
(29.10.17)
(1)

Otomatk Oda Spreyleri

auroraaurora
Bir ara çok popülerdi. Çevremde pek kullanıldığını görmüyorum son yıllarda. Sakıncalı falan mı ki?Evim kışın çok havasız kalıyor. Rutubet ve kedi kumu kokusu baskın. Bunlardan birkaç tane alsam fayda eder mi?
Bir ara çok popülerdi. Çevremde pek kullanıldığını görmüyorum son yıllarda. Sakıncalı falan mı ki?
Evim kışın çok havasız kalıyor. Rutubet ve kedi kumu kokusu baskın. Bunlardan birkaç tane alsam fayda eder mi?
0
auroraaurora
(29.10.17)
Kullanmayin ya pis şeyleri. Hava temizlemiyor onlar, zehir
0
neynep
(29.10.17)
(2)

klavye çalışmamaya başladı

Mehmet Ersoz
merhaba laptopun fani çok ses yaptığı için içini açıp temizledim.arka kapağı tekrar vidalayıp kapattım. makineyi açınca klavyenin çalışmadığını gördüm.neyi nasıl bozmuş kabilirim?
merhaba

laptopun fani çok ses yaptığı için içini açıp temizledim.

arka kapağı tekrar vidalayıp kapattım. makineyi açınca klavyenin çalışmadığını gördüm.

neyi nasıl bozmuş kabilirim?
0
Mehmet Ersoz
(29.10.17)
Klavyenin anakart üzerindeki bağlantısını çıkarmış olabilirsin fark etmeden.
0
gozu acik sevisen yahudi
(29.10.17)
tesekkürler. nasıl bir kablo oluyor bu acaba

nereye bakmam gerekiyor?
0
🌸Mehmet Ersoz
(29.10.17)
(4)

boğazım ağrıyor

antikadimag
tatile gidecektim. tam şişmedi ama şişecekmiş gibi. ne yapılabilir önlem olarak?
tatile gidecektim. tam şişmedi ama şişecekmiş gibi. ne yapılabilir önlem olarak?
0
antikadimag
(29.10.17)
majezik oral sprey
0
japon askeri
(29.10.17)
Toz zencefili ballı limonlu ıhlamur.
0
scorpion37
(29.10.17)
Ballı limonlu adaçayı, sürekli boğazı şişen biri olarak her zaman işe yarıyor.
0
Uncle Sam
(29.10.17)
2-3 çok ince dilim zencefili suda kaynat, su sararınca çay gibi iç. ne zaman yapsam mucize gibi.
0
sttc
(29.10.17)
(1)

hukuk fak. bitirip yurtdışında neler yapabiliriz/nasıl bir yol izlenir?

eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum
genel anlamda soruyorum. yüksek lisans falan dahil. nasıl sınavalr falan vardır. örneğin new york barosu sınavı gibi. nelerde şansımızı deneyebiliriz. biraz kısıtlı gibi. not:biliyorum biraz karışık yazdım. kusura bakmayın.
genel anlamda soruyorum. yüksek lisans falan dahil. nasıl sınavalr falan vardır. örneğin new york barosu sınavı gibi. nelerde şansımızı deneyebiliriz. biraz kısıtlı gibi.

not:biliyorum biraz karışık yazdım. kusura bakmayın.
0
eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum
(29.10.17)
Llm yapabilirsin ama uzun vadede hukukçu olarak düzgün bi meslek zor dile anadil gibi hakim değilsen. Maddi olarak almanya fransa daha kolay. Sınava ihtiyacın yok dil dışında, başvuracaksın kabul edecekler.
0
Aerdem
(29.10.17)
(2)

imam gazali, kimyayı saadet'i okuyan var mı?

for day to break
okumak istiyorum ama dili ağır mı, ya da sade bir dile çevrilmişi var mı?
okumak istiyorum ama dili ağır mı, ya da sade bir dile çevrilmişi var mı?
0
for day to break
(29.10.17)
9-10 yaşlarında dedemin kitaplığından 1980 civarı basımli olanını okumuştum, dili hiçte ağır gelmemişti. Kelimenin gidişatından anlaşılıyor.
0
Fritz-X
(29.10.17)
ben de okudum. güncel baskılarından okumuştum, anlaşılmayacak hiçbir şey yoktu.
0
xvyz
(29.10.17)
(6)

Algılama güçlüğü

lifeislife5
Biriyle konuşurken sürekli beynimden ''ne söylemem gerekiyor şimdi, kesin saçmalıycam'' diye geçiriyorum. Ve maalesef aynen öyle oluyor. Birisi basit bir soru sorduğunda bile hemen cevap veremiyorum. Ne söylemem gerektiğini düşünüyorum sürekli. Düşünmeden cevap veremiyorum. Algılamada çok güçlük çek
Biriyle konuşurken sürekli beynimden ''ne söylemem gerekiyor şimdi, kesin saçmalıycam'' diye geçiriyorum. Ve maalesef aynen öyle oluyor. Birisi basit bir soru sorduğunda bile hemen cevap veremiyorum. Ne söylemem gerektiğini düşünüyorum sürekli. Düşünmeden cevap veremiyorum.

Algılamada çok güçlük çekiyorum. Sanki söylenen şeyler beynime iki dakika sonra ulaşıyor; idrak edemiyorum. Dikkat eksikliği, odaklanma sorunu yaşıyorum. İki işi aynı anda yapamıyorum. Ders anlatılırken not alamamak, yemek yaparken aynı anda sohbet edememek gibi. Bunları nasıl aşarım? Antidepresan değil de vitamin var mı bu sorunları yok edecek? Ne yapmalı?
0
lifeislife5
(29.10.17)
Hahaha o bende de vardi bi ara. Insanlar seni yanlis taniyor. Normalde cok konusken esprili samimi biriyimdir. Ama stresli endiseli zamanlarimda dediğin sey oluyor. Algilamada ve cevap vermede zorluk. Ah su psikolojik seyleri bi yenebilsek her illetin sebebi.
0
imelih
(29.10.17)
buna dikkat eksikliği deniyor sanırım.
psikiyatra bi gözükmek gerek.
0
herhaltibiliyoring
(29.10.17)
Keşke bende öyle olsam. Duraksamadan cevap verip sonradan düşünüyorum.
Saçmalamaktan korkma bence diyorum.
0
denef
(29.10.17)
Kitap okumakla falan olmuyor arkadaşlar. Antidepresan kullanmam gerekiyor sanırım ama bunu antidepresan kullanmadan halletmek istiyorum. Artık çok sıkıldım bu durumdan.

Bulunduğum ortamdan çok çabuk sıkılıyorum. Hemen içimden bitse de bir an evvel gitsem diyorum. O anın tadını çıkaramıyorum. Bana soru sorulduğunda cümleleri toparlayamıyorum. Odak nokta ben olunca birden ne diyeceğimi bilemiyorum. Hatta aslında hiç sevmediğim bir şeye evet seviyorum bile diyebiliyorum.

Bir konu hakkında bilgi sahibi olsam bile o konuyu detaylıca insanlara anlatamıyorum. İlk başta bir cümle söylüyorum sonrasında hemen duraksıyorum. O zaman hemen aklımdan ''kahretsin yine aklıma bir şey gelmedi'' düşüncesi geçiyor. Sonra da konuşmaya devam edince saçmalayabiliyorum. Bazıları hiç duraksamayıp akıcı bir şekilde kendini net ifade edebilir ya, o bende olmuyor işte bir türlü.

Bende genelde sohbet akmıyor, öyle duruyor. Beyin ile alakalı bir durum olabilir mi acaba?
0
🌸lifeislife5
(29.10.17)
kendini kısıtlama bakalım belki saçmalamayacaksın sal gitsin ne istersen söyle düşünme . daha çok kalabalığa girmeli daha çok konuşmalısın .
bir de dil öğrenmeye çalışmak beyin hücrelerini arttırır diyorlar boş kaldıkça yabancı dil öğrenmeye çalış kendi kendine
ya da bulmaca çöz , süreli hafıza testleri yap .ilaç yerine pratik ile aşılabilecek bir şey bence .
0
devilone
(30.10.17)
mor bembombom+

Odak noktası sen olunca ne diyeceğini bileme durumunu çözmek çok kolay. Konuştuğun insanlarla kafanda durumunu eşitle ve odak sen değilsin, ikili veya çoklu iletişimdesiniz diye düşün.

Ben çalışırken işim gereği küçük gruplara konuşmalar yapıyordum. İlkinde biraz heyecanlanmıştım sonra normal gelmeye başlamıştı. Ama ilk kez büyük bir gruba hitap edeceğim zaman gerçekten afalladım. Kafamdaki cümleler karıştı, kelimeler saklandı. Bir oditoryum dolusu insan, alanında yetkin kimseler de bulunan epeyce kalabalık bir grup. Millet notlar alıyor, teypler açılmış. Hata yaparsam diye gerildim haliyle.
Konuşmaya başlayacağım anda salondaki insanların gözlerinin içine bakıp onlarla ortak noktalarımı düşündüm. Karşımdaki insanlar da aynı ben gibi sabah yataktan kalkıp elini yüzünü yıkyor, sabah çişini yapıyor, kahvaltı hazırlayıp ailesel konuşmalar eşliğinde kahvaltı edip işe gidiyor olmalıydı. Bende bulunan insani özellikler onlarda da vardı. hasta oluyor, üzülüyor, seviniyor hatalar yapıyor vs. vs. Hepsi aynı ben.
Eşitlendik. Eşitlenince cünleler de akmaya başladı. Hata yapmaktan korkmayınca önemini yitiriyor, hata yapma düşüncesi seni rahatsız etmemeye başlıyor. Hem herkesin hata yapma hakkı var en fazla hata hakkımı kullandım dersin olur biter.

Bir de şu var biz başkalarının hatalarını kendimizinki kadar büyütmüyoruz. Herkes kendi hatasından utanıyor başkalarınınki hatırlanmıyor çoğunlukla. İlkokulu hatırla, öğretmen bir arkadaşına kızdığında hissettiklerini hatırla bir de sana kızdığında hissettiklerini hatırla. Akşam eve geldiğimizde o gün kime kızdığını bile unutmuş oluyorduk. Sonrasında benzer durumları yaşamışsındır mutlaka. Yani bizim hatalarımız onlar için önemli olmuyor, korkma, çekinme, yardır gitsin.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(30.10.17)
(2)

hgs sorusu

brad pitt
Selam. Hgs ye para yukledik. Arabayi sattik. Hgs ne olacak? Iptal etmek icin ptt ye mi gidiliyor. Internetten yapilmiyor mu. Hani olmaz da icindeki parayi yeni plakali arabamiz icin hgs de kullanabiliyor muyuz.
Selam. Hgs ye para yukledik. Arabayi sattik. Hgs ne olacak? Iptal etmek icin ptt ye mi gidiliyor. Internetten yapilmiyor mu. Hani olmaz da icindeki parayi yeni plakali arabamiz icin hgs de kullanabiliyor muyuz.
0
brad pitt
(29.10.17)
ptt'ye gidip iptal ediyorsunuz 1 hafta içinde de yenisine aktarılıyor.
0
goodman
(29.10.17)
yeni plakayla o hgs kullanılmaz. iptal etmedikçe sattığınız kişinin geçişleri sizin bakiyeden düşer. satış sözleşmesiyle aldığınız yerden ptt banka vb. iptal etmelisiniz.
0
karlmarx
(29.10.17)
(5)

bu saatten sonrs programlama öğrenilir mi

habula
35 yaşındayım sözel bölüm mezunuyum ticaretle uğraşıyorum ve iyi derecede ingilizce biliyorumbilgisayarla office düzeyinde sıradan bir kullanıcıyım. bu profil için yazılım fln öğrenmek istiyorum ama yapabilir mşyşm bilmiyorum. hayatımds hiç kod yazmadım, kod görsem bomba sanırım o derece yanibir çok
35 yaşındayım sözel bölüm mezunuyum ticaretle uğraşıyorum ve iyi derecede ingilizce biliyorum

bilgisayarla office düzeyinde sıradan bir kullanıcıyım. bu profil için yazılım fln öğrenmek istiyorum ama yapabilir mşyşm bilmiyorum. hayatımds hiç kod yazmadım, kod görsem bomba sanırım o derece yani

bir çok kurs var 80 saat 120 160 saat fln ama bunlars gitsem bir faydası olur mu ? bu saatleri bitirince kodcu yazılımcı olmayacağımın farkındayım.

yani kişiye göre değişir ama freelance bir şeyler yapabilmek için ne kadsrlık bir zaman harcamak gerekir ?

hangi programdan dilden başlamak lazım

istanbul için işini iyi yapan nereyi önerirsiniz ?
0
habula
(29.10.17)
bu işin ehli falan değilim, hatta üniversitede aldığım progralama dersi( mühendisler için zorunlu bir ders malum genel olarak) programlama kısmının bile mantığını anlayamadım bir türlü. ama bir şey var gerçekleşmesini istediğim eğer o olursa iö bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. hayatın bizi nereye yönlendireceği belli olmaz.

tabi sizin için belki bu durum zor olabilir evliyseniz falan. benim yaşım hem daha genç hem de bekarım. neyse, kursa gitmeden önce udemy'den falan 25 liraya bir kurs alarak başlayabilirsiniz. madem bir ingilizce altyapınız var yabancılardan da alabilirsiniz kursu. biraz bir şeyler öğrendikten sonra da kursa gitseniz, olmaz mı?
0
blue eyes white dragon
(29.10.17)
Freelance iş yapmak için sağlam temel gerekiyor. Kolay değil yani kaldı ki sözelciymişsin. Analitik düşünce ve algoritma kurma becerisi programlama dediğin şey. Ha deyince öğrenilen bir şey değil oturan bir düşünce sistemi.

Bence başla ne kadar süreceği sana bağlı ama iş yapmak için öğrenmek biraz üst bir hedef.

Tavsiyem c ve sistem programcıları derneği. Mecidiyeköy'de kurs.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(29.10.17)
Udemy tarzi yerler +1

Akilda bir proje varsa udemy’den sonra onu gerceklestirirken daha cok sey ogrenirsiniz. Mevcutta olan bir yazilimi kendinizce de yazabilirsiniz.

Evliyken falan zor olur baya tabi, cok istemek lazim.
0
fakyoras
(29.10.17)
Dil olarak tavsiyem python. En kolayı o.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(29.10.17)
işsiz çok genç yazılımcı var.
aralarından sıyrılmak zor.
bu alanda bir fazlalık oldu zaten.
hiç uğraşmayın bence.
0
herhaltibiliyoring
(29.10.17)
(2)

Sebze Sote

mutekebbir
Öncelikle güzel sebze Sote tariflerinize talip olduğumu belirtip soruma geçiyorum.Bunların dayanma sınırı nedir. Bu akşam evde yapsam yarın işe götürsem beni orada en azından yarın öbür gün idare eder mi? Her gün tekrar yapmak istemiyorum.Bir de soğuk yenir mi bu, bence üzerine yoğurt dökersek yenir
Öncelikle güzel sebze Sote tariflerinize talip olduğumu belirtip soruma geçiyorum.
Bunların dayanma sınırı nedir. Bu akşam evde yapsam yarın işe götürsem beni orada en azından yarın öbür gün idare eder mi? Her gün tekrar yapmak istemiyorum.

Bir de soğuk yenir mi bu, bence üzerine yoğurt dökersek yenir ama denemedim hiç.

Teşekkürler.
0
mutekebbir
(29.10.17)
Soya sosuyla yapabilirsin.
Iki gun dayanir mi bilmiyorum ama bugun yaosan yarin yersin
0
mor oje
(29.10.17)
Karnabaharı küçük küçük doğrayıp karabiber, pul biber, nane ve kekikle birkaç dakika soteliyorum. Şahane oluyor. Ben makarna veya pilavla karıştırıyorum. Soğuk da yenebilir sanırım.
0
auroraaurora
(29.10.17)
(1)

Düşük teminatlı sağlık sigortası almak mantıklı olabilir mi?

mikro patlama
Soru şu: SGK'lı ve yurtdışındaki bir kişi için "çok ağır maliyetli bir şey olursa Türkiye'ye döner tedavime burada devam ederim" şeklinde düşünerek daha düşük teminata ve prime sahip bir sağlık sigortası almak mantıklı mıdır?Tipik olarak teminatlar 100-300 bin TL gibi olabiliyor ama mesela 50 bin li
Soru şu: SGK'lı ve yurtdışındaki bir kişi için "çok ağır maliyetli bir şey olursa Türkiye'ye döner tedavime burada devam ederim" şeklinde düşünerek daha düşük teminata ve prime sahip bir sağlık sigortası almak mantıklı mıdır?

Tipik olarak teminatlar 100-300 bin TL gibi olabiliyor ama mesela 50 bin limitli ve daha düşük primli seçenekler de var ki, uç durumlarda çok yetersiz kabul ediliyor. Hiçbir aşamada TR'ye naklin mümkün olmayacağı ve masrafların 50 bin limitinin üzerine uçacağı bir senaryo ne kadar olası?
0
mikro patlama
(29.10.17)
mantıklı. ayakta tedaviyi tamamen çıkartırsanız düşük teminatlı olmasına da gerek yok. yatarak tedavide yüksek teminatlı planlar da ucuz. tabi yaş kaç bu önemli ve önceden gelen hastalıklar kapsam dışı bunu da dikkate almak gerekiyor
0
goodman
(29.10.17)
(1)

kpss lisans-önlisans-lise farkı

nickini degistiren yazar
arkadaşlar kpss setlerini araştırıyorum. çoğunda lisans/önlisans/lise kpss için olup olmadığı yazmıyor. bunlar hangisi için? ortak mı yoksa?bir de lisans/önlisans/lise kpss'nin zorlukları farklı mı? örneğin önlisans kpss'den 87 almış birisi lisans kpss'den kaç alabilir?
arkadaşlar kpss setlerini araştırıyorum. çoğunda lisans/önlisans/lise kpss için olup olmadığı yazmıyor. bunlar hangisi için? ortak mı yoksa?

bir de lisans/önlisans/lise kpss'nin zorlukları farklı mı? örneğin önlisans kpss'den 87 almış birisi lisans kpss'den kaç alabilir?
0
nickini degistiren yazar
(29.10.17)
Ortak gibi bir şey. Yazmıyorsa lisans kabul et. Zorluk bakımından lisabs>önlisans>lise
0
glamdr1ng
(29.10.17)
(3)

iyi bir sanat dergisi ariyorum

cedex
ingilizce de olabilir, hem antik hem cagdas sanat icersin, bol gorseli olsun zira gorsel sanatlar tercihimdir.
ingilizce de olabilir, hem antik hem cagdas sanat icersin, bol gorseli olsun zira gorsel sanatlar tercihimdir.
0
cedex
(29.10.17)
Bol görsel kriterinizi çok karşılamıyor ama İstanbul Art News öneririm.
0
fotrsapka
(29.10.17)
Artam
Art unlimited
Ek
Bol görselli değiller.
0
fasulyek
(29.10.17)
sahne sanatları için: opus
0
gezegen olan pluton
(29.10.17)
(5)

Nerden benzin alayım?

hede hodo
Kampanyası iyi olan bi istasyon arayışım var. Tavsiyeniz ne olur?
Kampanyası iyi olan bi istasyon arayışım var. Tavsiyeniz ne olur?
0
hede hodo
(29.10.17)
Benzinde benim bildiğim indirim yapılmıyor pek, 3 kuruş falan farkeder en fazla.

Bence kredi kartınız var ise onun puan kampanyasından yararlanmaya bakın, bunun yanında zubizu ve hopi hiç yoktan iyidir bence.

Eğer sabit bir indirim olsun isterseniz teb total kredi kartı iyi olabilir. Tabi aidatlı.
0
atom karincanin torunu
(29.10.17)
Opet
0
since1907
(29.10.17)
Opet Shell Bp sasma. Shell iyidir
0
imelih
(29.10.17)
Benzini shell’den aklı kelden alacaksın. Zubizu num shellde her ay 15 lira iadesi oluyor. Opette puan kazanmak çok zor
0
goodman
(29.10.17)
Maximuma %3 indirim var po’da
0
fakyoras
(29.10.17)
(7)

mi6 vs oneplus 5

oxibrinth
ben de bu ikisi arasında kalanlardanım. bir türlü karar veremedim, ama görünüşe göre son kararım op5 olacak. bu sefer de bir türlü nereden alacağıma karar veremedim. 1- gearbest ya da banggood gibi sitelerden yurtdışındaki arkadaşların adresine göndertip kendim imei kaydı yapsam ne kadar güvenilir o
ben de bu ikisi arasında kalanlardanım. bir türlü karar veremedim, ama görünüşe göre son kararım op5 olacak. bu sefer de bir türlü nereden alacağıma karar veremedim.

1- gearbest ya da banggood gibi sitelerden yurtdışındaki arkadaşların adresine göndertip kendim imei kaydı yapsam ne kadar güvenilir olur? ücret olarak pek bir fark kalmıyor gibi gerçi.

2- daha uygun fiyatlara ama çakma imei'li satanlar mevcut nette. gittigidiyor'da da satanlar mevcut bu sefer biraz daha pahalı fiyatlara ama acaba bunlar da yurtdışından getirip imei çakma işlemi mi yapıyorlar? sanırım kutulardan yine çin şarjlarından çıkıyormuş. garanti konusunun biraz ucu açık gibi. mesela hepsiburada'dan almış adamın biri, onunkinde de çin tipi adaptör çıkmış.

3- bu mi6 sorusu. telefon şu an migros'larda ve gittigidiyor'da mevcut. seramik kasa ve garanti pahasına 100 lira daha fazla verip migros'tan almaya değer mi?
0
oxibrinth
(29.10.17)
OP5 için konuşursak, Avrupa-Çin ayrımına fazla takılma derim. Zira kalite veya şebeke konusunda bir fark yok.

Onun haricinde ben olsam yurtiçindeki satıcılardan alırım. Her halükarda fiyat aşağı yukarı aynı oluyor, dolambaçlı iş yapıp vakit kaybetmeye gerek yok. Imei konusu da şanssız değilsen genelde patlamıyor. Satıcılardan alırken de Avrupa diyip fazla para verme; dediğim gibi, bir fark olmadığı için adam yine Çin'den getirttiği alete Avrupa kutu bulup sana veriyor ve sen de bunu anlayamıyorsun. Hatta kimi uyanıklar Avrupa (UK) diyip yine aynı uçlu adaptörlü olanları dayıyorlar. Her halükarda Çin'den gelecek o cihaz yani. Nereden alırsan al böyle.

Dolayısıyla, ucuz fiyata yurtiçinden almaya bak derim. Garanti falan hep hikaye bu tür cihazlar için (yani resmi distribütörü, yerleşik servisi vs olmayan ürünler için). Ayrıca yanlış bilgilere rastlarsanız da inanmayın, bu telefonun resmi distribütörü falan yok burada.

www.youtube.com

Ekleme: Jelly effect de anlatılmış.

Mutlaka izlemişsindir ama güncel örnek olarak burada da OP5 ile ilgili bazı hususlar anlatılmış almak isteyenler için.

Edit: Xiaomi konusunda da bir ekleme yapayım: Seramik olanlar düşme testinde bariz daha zayıf. Çünkü Xiaomi ekran ve seraik arasına yumuşak bir tampon malzeme koymadığı için iki sert materyal titreşimi olduğu gibi bir diğerine geçiriyor ve çatır çutur çatlıyor alet.
0
skooma
(29.10.17)
Ikisi de iyi telefon pisman olmazsin. Ama netten alma garantisi iyi bir firma olsun. Ben olsam mi6 migros kvk alirdim.
0
imelih
(29.10.17)
@imelih, mi6 da çok cezbedici ama op5 almazsam içimde kalacak gibi.

@skooma, bu durumda işin ilginci seramik versiyonun daha pahalı olması.

gittigidiyor ya da hepsiburada'daki bireysel satıcıların aleti kaçak köçek yollarla ülkeye getirip imei çakması gibi bir durumla karşılaşma ihtimalim var mı? (az önce de hepsiburada'dan op5 alan birisine güvenlik etiketi açılmış bir kutuda gönderdiklerini okudum)

ya da 200 lira daha ucuza, bir forum üzerinden satış yapan bol referanslı arkadaşların imei kopyalanmış telefonlarından alsam da bir şey değişmez mi?
0
🌸oxibrinth
(29.10.17)
Zaten satıcıların yaptığı da o yasakların etrafından dolanmak oluyor. HB sadece yasal yollardan getiriyor, fark bu. O da fiyata yansıyor haliyle. Bol referanslı birinden alınabilir bence. Satıcısı HB ise, oradan da alabilirsin. Bu durumda imei silinmesi gibi bir ihtimalle karşılaşman azalmış olur, hepsi bu. Bireysel satıcıdan alırsan yine kutu açık gelir muhtemelen, çünkü imei işlemi yapıyor adamlar sana göndermeden önce.

İstanbul'da falansan internetten araştırıp elinde OP5 bulunduran bir cep telefoncunun yerine gidip oradan da alabilirsin. En azından, bir sıkıntı çıkarsa gidecek yer belli olur. Hatta telefonu orada açıp bir sıkıntısı var mı diye kontrol de edersin. Ya da, HB'den al için daha rahat edecekse.

Mi6 için seramik olanın daha pahalı olması normal çünkü daha güzel görüntü ve çiziğe daha dayanıklı bir malzeme kullanılmış oluyor. Ama dediğim gibi, düşme konusu bambaşka bir olay.
0
skooma
(29.10.17)
op5'in ekranında baya kronik ve ciddi bir problem vardı. donanımsal arızaya yazılım verdiler falan. net hatırlamıyorum da bakmakta fayda var.
0
passion rules the game
(29.10.17)
oneplus 5 global ürün, önceki modeller değildi (çin-avrupa-abd versiyonları vardı falan). cihazın kendisi her yerde aynı ama şarj aleti evet farklı gelebilir. benimki ingiltere versiyon geldi yanında dönüştürücü koymuşlar.

op5'te ekranda "jelly effect" diye bir problem var, baya olay oldu. oneplus'a göre "normal", bazılarına göre değil. yorumlar karışık rezalet diyen de var "yo o kadar rahatsız etmiyo" diyen de var. youtube'dan bi bakıştır imkanın varsa elden görüp karar vermeni öneririm. ben şahsen bu yüzden yaklaşamadım.

birinden doğrudan alacaksan mümkünse elden, BTK'dan imei'leri kontrol ederek al.
0
celeron 300a
(29.10.17)
jelly effect konusunu araştırayım. elden alma şansım maalesef sıfır. kopya imei gibi işler yüzünden başım ağrır diye endişe ediyorum.
0
🌸oxibrinth
(29.10.17)
(4)

çamaşırlar için...

sanat guresi
toz deterjan mı yoksa sıvı deterjan mı kullanıyorsunuz? sıvı toza göre daha mı avantajlı?
toz deterjan mı yoksa sıvı deterjan mı kullanıyorsunuz? sıvı toza göre daha mı avantajlı?
0
sanat guresi
(29.10.17)
Sivi; Frosch'cuyum ben
0
mor oje
(29.10.17)
sıvı
0
sta
(29.10.17)
sanırım duyurudaki tek toz detarjan kullanıcısı biziz.
toz kullanıyoruz.
0
basond
(29.10.17)
sıvı kullanıyorum, daha hesaplı ama çok kirli bir şey yoksa çok az miktarda koyuyorum. önerilenin yarısı gibi. yemek lekesi vs varsa direkt lekenin üzerine deterjan sürüp emdiriyorum.

normal miktarda koyunca sıcaklık düşük ise(30-40) deterjan tam durulanmıyormuş gibi geliyor.
0
sttc
(29.10.17)
(1)

akreditasyonun önemi nedir?

vacigok
psikoloji bölümleri için mesela, tpd'nin bazı okullara verdiği akreditasyon belgesi var. bu belgenin verilmediği bir okulda okumanın bir eksisi var mıdır ki?
psikoloji bölümleri için mesela, tpd'nin bazı okullara verdiği akreditasyon belgesi var. bu belgenin verilmediği bir okulda okumanın bir eksisi var mıdır ki?
0
vacigok
(29.10.17)
Hiçbir önemi yok. Puanınız yeterse boğaziçi ya da odtü'de imkanınız varsa bilkent koç'ta okuyun gerisi boş. Akreditw olmuş olmanın iş başvurularında herhangi bir etkisi yok. Zaten tpd'nin yasal bir dayanağı da yok henüz. Orada bir klik var takılıyorlar öyle. Aldırış etmeyin.
0
but that was just a dream
(29.10.17)
(4)

el bileğimden dirseğime kadar olan kısmı nasıl güçlendirebilirim?

for day to break
o kısmı esnetebilme şansımız var, sanırım orada kas yok demi?
o kısmı esnetebilme şansımız var, sanırım orada kas yok demi?
0
for day to break
(29.10.17)
Şınav
0
dissendium
(29.10.17)
el sıkma yayı
urun.gittigidiyor.com
0
güneyli çocuk
(29.10.17)
ön kol deniyor oraya.
ön kol ile ilgili egzersileri arataiblirsin
0
€xpolerer
(29.10.17)
yüzme şansınız varsa yüzerken pullboy denen aleti bacak aranıza alıp ayak çırpmadan el paleti kullanarak önkol geliştirebilirsiniz. bu şekilde sadece güçlü ve dayanıklı bir önkol sahibi olursunuz. ağırlık kaldırarark şişireceğiniz kocaman bir önkol kasınız olacağına daha sıkı küçük fakat çok daha fazla güçlü ve dayanıklı bir kol edinirsiniz.
0
karlmarx
(29.10.17)
(2)

Gs Fb basket maçının orani

partizan
Yabancı sitelerde fb kazanır oranı neydi biri bakabilir mi cok meral ettim. Bankonun bankosuymus.
Yabancı sitelerde fb kazanır oranı neydi biri bakabilir mi cok meral ettim. Bankonun bankosuymus.
0
partizan
(29.10.17)
1.42 den oynadım ben. bide seyircisiz maçtı :)
0
xu
(29.10.17)
1xBet
3.78
1.26

Superbahis
3.10
1.30

Betboo
3.15
1.33

BetWorld
3.25
1.30

BizimBahis
3.32
1.30

Forvetbet
3.32
1.30

HiperBet
3.32
1.30

Truvabet
3.30
1.36

WSBets
3.32
1.30
0
ateistanbul
(29.10.17)
(5)

Access point wifi cihaz onerisi

voyage
Ormanlık bir alanda tepe noktada evim var.Notebook kullanmak istiyorum ancak en yakın internet hattina 2 km mesafedeyim.2 km ötedeki evimden tepe noktadaki evime Wi fi sinyalini nasıl Aktarım yapabilirim.?3-5 km mesafe de etkili access point tavsiyesi arıyorum. Bu cihazı ikinci el alabilirim de !!
Ormanlık bir alanda tepe noktada evim var.
Notebook kullanmak istiyorum ancak en yakın internet hattina 2 km mesafedeyim.

2 km ötedeki evimden tepe noktadaki evime Wi fi sinyalini nasıl
Aktarım yapabilirim.?

3-5 km mesafe de etkili access point tavsiyesi arıyorum.
Bu cihazı ikinci el alabilirim de !!
0
voyage
(29.10.17)
aynı yükseklik seviyesinde uzak mesafelere taşımak kolay oluyor da, yükselti işin içine girdiğinde durum çok daha zorlaşıyor. ürün ararken rakım olarak yükseğe taşıyacağınızı mutlaka belirtin. aynı telsiz gibi. telsizler de rakım işin işine girince kullanımı zorlaşır.
0
karlmarx
(29.10.17)
noktalar görsel olarak birbirini görüyor mu ?
0
delidir yakalayin
(29.10.17)
Hayır.

Arada binalar var.
0
🌸voyage
(29.10.17)
dostum denemeden bilinmez yükseklik, engeller vs. gibi çok etken var. direkt görse hiç sıkıntı olmazdı.ama ubnt ve mikrotik ürünleri kullanılır uzun mesafeler için. mikrotik'in fiyatları daha uygundur. aşağıdaki ürün sana uygun olur.

www.wi.com.tr
0
delidir yakalayin
(29.10.17)
Line of sight'ı sağlasa bile verimli bir aktarım için fresnel zone'un %60ı içinde engel olmamalı. O da 2km için yaklaşık 4.8m yapıyor(2.4ghz bandı). Yani alıcı ile verici arasında düz bir çizgi olduğunu düşünürsen bu çizginin 5 metre altında bir engel bulunmamalı. Haliyle anteni kuracak yüksek bir direk de olmalı.
0
synesthesia
(29.10.17)
(1)

Bir günlük projeksiyon makinesi lazım

captainobvious
Nereden bulunur fikir verecek olan var mı?
Nereden bulunur fikir verecek olan var mı?
0
captainobvious
(29.10.17)
facebook
(29.10.17)
(1)

TYT(YGS) Kitap Önerisi

apdulera
Merhaba, öğrencinin seviyesi çok düşük. Birey A Serisi önermişlerdi ama onun matematiğinde LYS de var. Sadece YGS olanından arıyoruz.
Merhaba, öğrencinin seviyesi çok düşük. Birey A Serisi önermişlerdi ama onun matematiğinde LYS de var. Sadece YGS olanından arıyoruz.
0
apdulera
(29.10.17)
Karekök yayınlarını öneririm. Bende analitik geometri kitabı vardı. Çok iyiydi.
0
dissendium
(29.10.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.