[]

Dikkat eksikliği ve prozac

Merhaba. Tıbbi soru sormak pek adetim değildir ama merak ettiğim bir şey var ve internette yeterli bilgiye ulaşamadım. O yüzden buraya sormak istedim belki tecrübeliler vardır.

24 yaşındayım, kendimi bildim bileli konsantrasyon ve dikkat konulu problemler yaşıyorum. Fakat bunları bir şekilde kabullenip kendi kendime kontrol altına almaya çalıştım bunca yıl. Fakat bu sene bu şikayetler doruk noktasına çıktığından psikiyatra başvurdum. Yaşadığım problemleri kısaca özetlemem gerekirse, asla ama asla yaptığım işe konsantre olamıyorum. ''ders çalışamıyorum yaa abi'' diye kendine ritalin yazdırmaya giden ekipten değilim. Derslere gelene kadar çok fazla şikayetim var. En sıkıntılı kısım sosyal hayat. Karşımdaki kişi bir şey anlattığında asla dinleyemiyorum, 30 saniye içinde hayal dünyasına dalıyorum. Bambaşka şeyler düşünüyorum. Dizi, film asla izleyemiyorum. İki dakikada bir kalkıp geziniyorum. Kitap okuma aynı şekilde, 2 sayfa okuyup kenara koyuyorum. Yer, yön kavramı ben kadar zayıf biri görmemişsinizdir. Bir yeri on beş kere gitmeden ezberleyemiyorum. Son yıllarda planladığım vakitte bitirdiğim hiçbir iş yok. Erteleme davranışı önceden çok fazla yoktu ama son altı ayda çok fazla ortaya çıktı. Her şeyi erteliyorum.Araba kullanmayı öğrenmeye çalıştım aşırı dikkatsizlikten saçma hareketler yapıyorum vs. Neyse bu tip şikayetlerle doktora gittim. Bana, erişkin dikkat eksikiği teşhisi koydu ama 24 yaşında olduğum için devletin bu hastalığa yönelik ilaçları karşılamadığını, ilaçların kırmızı reçeteli olduğunu söyledi ve bazı anti-depresanların dikkat eksikliği olan kişilerde iyi sonuçlar verdiğini söyledi. Anti-depresan kullanmaya karşı olan biri değilim, ama duygu durumumda bir sorun olmadığını düşünüyorum. Son zamanlarda bu konsantre olamama durumunu kafama taktım evet ama öyle çok depresif de değilim. Prozac'ın temel amacı sonuçta duygu durum bozukluklarını tedavi etmek. Var mıdır prozacla dikkat eksikliği sorununun üstesinden gelen ? Yoksa başka bir psikiyatra gitmemi tavsiye eder misiniz ? Bir de devlet karşılamıyor diye bu ilaçları niye yazmadı ki doktor bana ? O derece mi pahalı ilaçlar dikkat eksikliği ilaçları ?


 
Doktorların teşhisini - kararlarını burada paylaşmanın ve sormanın çok bir getirisi olmayacaktır. Sonuçta doktor şuan anlattığından da çok daha farklı bir tablo görmüş olabilir.

Eğer güvenmediysen, buraya sormak yerine, en iyisi başka bir doktoru ziyaret etmek.
  • cursor  (28.11.17 08:20:10) 
birkaç doktorla daha görüşmek şimdilik senin için en mantıklı eylem görünüyor. insan kaç yaşında erişkin kabul ediliyormuş bu arada 24 diye biliyordum ben, bir diğer şey de erişkin dikkat dağınıklığı için yazılan kırmızı reçeteli ilaç concerta, çok merak ediyorsan kullanan birinden rica edebilirsin ya da illegal yollardan bulmayı deneyebilirsin.


  • idris amil zula  (28.11.17 08:52:39) 
Ritalin 18 yaş üzerine verilmiyor. Parasıyla bile alamazsın. Concerta 100 lira. O da 25 yaş üzerine ödemiyor.


  • Lim5  (28.11.17 11:28:46) 
Lim5 yanlış bilgi. 25 altına kırmızı reçeteyle sigorta karşılıyor. 25 yaş üstü kırmızı reçeteyle parayla alabiliyor.


  • dedimmidemedimmi  (28.11.17 13:30:09 ~ 13:30:35) 
Lim5 ben daha dün aldım kırmızı reçeteyle. tanıda DEHB yazıyor. bana nasıl verdiler o zaman?


  • dedimmidemedimmi  (28.11.17 14:00:21) 
Bilmiyorum belki yine değişmiştir. Yeni yazı bulamadım gerçi. Bir eczacı gelsin aydınlatsın. Şurada da herkes farklı bir telden çalmış.

www.eksiduyuru.com
  • Lim5  (28.11.17 14:05:16) 
@lim5 doktorum bende sadece dikkat bozukluğu olduğunu söylemişti, kırmızı reçetenin teşhis kısmında aktivite ve dikkat bozukluğu yaziyor.


  • valkin rockefeller  (28.11.17 14:23:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.