[]

kafam karıştı, aşırı fiyatlı olmayan iyi kuru kedi maması önerir misiniz?

Öncelikle kısır olmayan erkek sokak kedisi, geceleri eve alıyorum, sağlığını önemsiyorum çok seviyorum. Kuru mama sabah giderken, gündüz dışarıdayken veya akşam tavuktan sonra çerez niyetine veriyorum. Açık mama da satan dükkâna gidiyorum onlarca seçenek var ama malesef en iyileri çok pahalı, yoksa gönül ND almak ister tabii.
Kendisine verdiğim en iyi mama purina one idi, içeriğinde tavuk eti vardı yani sadece aroma ya da artıklardan ibaret değildi ve tüyleri falan daha yumuşak oldu, maması bitince ondan veya daha iyisini almaya gittim. Fakat pet shoptaki adam purina one kediye iyi geldi deme sakın, purina'nın kataloğunda bile yoktur, market mamasıdır dedi. Kafam çok karıştı o kadar seçenekten ne alacağım bilemedim çıktım. Bilinçsizce mama kullandığım dönemi bitirmek istiyorum ama başka beslediğim hayvanlar da olduğu için nd kadar pahalı mama alamayacağım. ileride bıcırığımı hasta etmeyecek, tümüyle artık ve aromaya boğulmamış, tüylerine vs iyi gelecek kilosu en fazla 25-30 lira olan iyi mama önerinizi istiyorum ki dükkana girip şunu istiyorum deyip alayım! İnternetten alışveriş yapmıyorum bu arada.



 
temizmama.com un fiyatları gayet ideal, hem kendileri üretiyorlar.


  • theconqueror  (28.11.17 12:14:10) 
Netten alışveriş yapmıyorum malesef.


  • mslny  (28.11.17 12:25:27) 
Kilosuna 25-30 lira verecekseniz gayet iyi mama alırsınız. Daha dün 10 kg tahılsız, kısırlaştırılmış N&D aldım, 259 TL, hepsiburada dan. Normalde 300 lira civarında bu mama. Kaldı ki düşük tahıllı ve tahıllılar daha uygundur.

İnternetten araştırın uygun bulursunuz.
  • FAtE  (28.11.17 13:37:56) 
Royal canin alın
kilosu 25-30lira zaten yüksek bir rakam.

  • veritaslibertas  (28.11.17 13:42:50) 
Sözlükte Royal için çok iyi yazmamışlardı yoksa benim de aklımdan geçen o aslında.


  • mslny  (28.11.17 16:53:39) 
royal canin gayet iyi bir mamadır.


  • veritaslibertas  (28.11.17 16:56:56) 
Bence Royal Canin almayın, kötünün iyisi. Gerçi internetten alışveriş yapmıyorum demişsiniz ama temizmama'dan da almanızı tavsihye etmem, Bono Cibo markalı kendi yaptıkları mamalar var ama içeriklerine bakınca fast food gibi olduğunu anlıyorsunuz.

Mamanın kilosuna 25TL verebilecek durumdaysanız @fate'in de dediği gibi N&D bile alabilirsiniz. Ben de daha geçen hafta hepsiburada'dan tahılsız 10 kg balıklı N&D mamayı 273 TL'ye aldım mesela.

Nerede oturuyorsunuz? Eğer Anadolu yakasında ve Kadıköy'e yakın bir yerlerdeyseniz size gidip açık mama (N&D vb.) alabileceğiniz güvenilir bir petshop önerebilirim.
  • a day at the races  (28.11.17 17:07:18) 
ben benim kedilere yıllarca pro plan ve royal canin yedirdim. bir tanesi egzama olana kadar bu iki markayı iyi diye biliyordum. iyi olmadıklarını sonra öğrendim.

royal canin almayın. bir kere royal canin tavuklu bir mama, tavuklu mamalar kedilerde cilt hastalıkları yapıyorlar. tüy döktürüyorlar. başka hastalıklara da sebep olabiliyorlarmış hatta çünkü tavuklar bile tavuk değil artık. hep hormonlular :/ yeri gelmişken, akşamları da tavuk yedirmeyin.

pro plan da bir diğer kaliteli diye bildiğimiz ama içeriği iyi olmayan mama. royal canin'e göre daha iyi ama en azından somonlu. gene de bu iki marka için geçenlerde biri demişti "sadece reklamını iyi yapıyorlar, o yüzden millet iyi sanıyor. tıpkı whiskas gibi işte" diye.

ucuz ve iyi olarak mama tavsiyem ise malesef yok. ben nd alıyorum. brit care de iyi ve nd'ye göre daha ucuz. bunları ucuz bulursanız alın. bir de nd özelinde konuşursak protein oranı yüksek olduğu için öyle çok miktarlarda verilmiyor kediye ve pro plan'a göre çok daha uzun sürede bitiyor. düşündüğünüzden daha hesaplı yani.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (28.11.17 17:30:17) 
temizmama vs. gibi ucuzun da ucuzu mamalardan aldıktan sonra aradaki farkı kenara atın. ileride bu ucuz beslenmenin doğuracağı veteneriner masraflarını oradan karşılarsınız. ev yapımı mama tarfileri bolca var özellikle ingilizce olarak. hem daha ucuz hem de daha sağlıklı.


  • khiron  (28.11.17 17:36:35) 
@a day at the races, malesef avrupa yakasında oturuyorum=( @fate 259 a almış, netten ve 10 kilo olduğundan mı o kadar uyguna aldınız acaba, kilosu 45-50 gibi buralarda sanırım.


  • mslny  (28.11.17 17:36:41) 
@İstanbul kanatlarımın altında, @khiron, dediğiniz gibi geleceği düşünerek korkuyorum, çünkü şu an genç, 1 yaşını geçti. ND ve Brit care fiyat araştırması yapayım o halde. Bu arada tavuk vermeyin demişsiniz, o kadar cins ki beyfendi herşeyi yemiyor, tavuğu tazeyken yiyor, çiğ kuşbaşı et çok seviyor, pişmiş ciğer vs sevmiyor. Ama çiğ de vermiyorum aynı endişelerle ve ne yedirsem ne yapsam bilemiyorum bazen.


  • mslny  (28.11.17 17:49:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.