[]

Odaklama zorluğu, çift görme ve bilgisayar

Merhaba sevgili Çılgın Korsan Jack'ler,

3 gündür gözlerimi odaklayamıyorum. Bildiğiniz şaşı gibiyim. Yakına bakarken sorun yok ama bilgisayar ekranı da dahil uzağa odaklandıkça görüntü çiftleniyor.

Nörolojiye gittim, göze gittim. Nöroloji bir şey bulamadı. Göz doktoru da gözle ilgili doğrudan bir şey bulamadı ama bir kaç gün bilgisayar ve telefon ekranına bakmamı azaltmamı istedi.

Daha önce başına benzer bir şey gelen var mı? Ne kadar sürede geçti? Lanet olsun ki IT sektöründe çalışıyorum, 8 saat aralıksız bilgisayar, aralarda telefon ekranı.

Teşekkürler.

 
ameliyattan sonra olmuştu bende de baya araştırmıstım , ghosting gibi bişi diyolar çift görmeye , göz yaşı damlası vermişti doktor o işe yarıyor , göz kurulugu ve astimat neden oluyo genelde , sendede göz kuruluğu olabilir ekrana cok bakıyorsan


  • bnmzz  (28.11.17 09:55:40) 
hocam keratokonus olmuş olabilirsiniz. aynı sıkıntıları bende yaşadım. görüntüye odaklanmakta zorlanıyordum ve çift görme karanlıkta daha da zor görme gibi sıkıntılarım vardı. sıkıntının çıkış sebebi de korneanın konik şeklinin bozulması. göz doktorları özellikle dikkat etmezlerse anlayamıyorlar. senelerce derdi anlaşılamayıp sürekli gözlük değiştirip çözüm bulamayan insanlar duydum. eğer tekrar göz doktoruna giderseniz kesin sorun bunu da


  • genc irisi  (28.11.17 11:41:41) 
kitap okuduğumda veya ekrana uzun süre baktığımda görüntüler çiftlenmeye başlıyordu. göz doktoruna gittim ve şu anda astigmat gözlüğü kullanıyorum, oldukça fayda gördüm.


  • altinci nesil caylak  (28.11.17 12:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.