[]

kedinin çişli kumunu kürekle almak mı kumu karmak mı?

hangisi daha verimli?
kumdan kastım silika kum.
kürekle alınca bir süre sonra kum azalıyor, kumu karınca bir süre sonra kum tamamen sararıyor.
siz nasıl yapıyorsunuz

 
kürekle alıyorum.


  • sta  (28.11.17 12:19:27) 
Verimliden kasit nedir? Kirli kumun geri karildigini ilk defa duyuyorum, sizin kediniz burun kivirmiyor mu bu duruma (evin ortasina sicmiyor mu yani)? Haliyle zamanla azalan kumun yerine yeni kum eklenir. Kedi yazik buna alismissa da sizin icin de pis bir durum, kirli kumun icinde debelenmis olacak hayvan sonra da hop kucaginiza vs.

edit: Silika kum demissiniz, onlar sagliga zararli degiller mi zaten ya?
  • common of demons  (28.11.17 12:54:38 ~ 12:58:07) 
Kürekle alınır, üstüne kum eklenir.


  • bos gezenin bos ustasi  (28.11.17 12:58:46) 
Al at tabi, pis kumu karmak ne


  • insomnia  (28.11.17 13:14:35) 
kürekle alıp kum azalınca yenisini eklemeniz lazım. pis kum karılmaz, kedi rahatsız olup sağa sola işemeye başlayabilir.


  • gebere jackson  (28.11.17 13:19:21) 
silika kumda çişli kısım atılmaz, insanlar ondan bahsettiğinizi fark etmemiş, bentonit kum için konuşuyorlar. silika kum kanserojen, kullanmanızı tavsiye etmem. ince bentonit topaklanan kum en iyisi, çiş topaklanıp tamamen katı halde oluyor, atıyorsunuz.


  • slow like honey  (28.11.17 19:34:08) 
kedimiz çok yüce gönüllüymüş desenize, eve işemiyor çünkü :)
tamam silika sağlığa zararlı da bentonit ile de tüm ev kum oluyor dostlar, kedi koşarak çıkıyor tuvaletten. yok mu bunun kedinin ayağına yapışmayanı pati aralarına kaçmayanı?

  • theconqueror  (28.11.17 23:00:27) 
Tuvalet önüne matlardan alacaksınız, kedinin patilerindeki kumlar oraya yapışacak. Her günde süpüreceksiniz tuvaletin kenarını olacak bitecek. Silika sadece kanserojen değil. Çiş yaptığında pis bir duman çıkıyor ve kediniz onu soluyor. İleride akciğerlerde çok ciddi sıkıntılar yapıyor. Yazık hayvana, bentonit kullanın.


  • FAtE  (29.11.17 11:28:39) 
soyle bir mini supurgeyle dagilan kumu alirsiniz iki saniyede
www.aliexpress.com

  • jimicik  (29.11.17 11:52:00) 
silika zararlı olur. bentonit kum al tümünü kaba boşalt, yani çişler dibe ulaşamasın. küreğe bile gerek yok. eline bir poşet al topakları at. zaten ne kokusu oluyor ne de dağılıyor. günlük temizlik yaparsan çok uzun zaman gider. eğer bir kaç gün ihmal edersen tırnaklarıyla önceki günküleri dağıtıyorlar.


  • monur72  (02.12.17 14:08:07 ~ 14:08:24) 
yılların ölücüsüyüm kedi kumu daha fazla gitsin diye kumu karmak aklıma gelmemişti.
önüne bi tane paspas atın starting box'dan çıkan at gibi çıkıyor bizimki de ama paspas baya bi engelliyor saçılmayı.

  • khiron  (02.12.17 14:40:59) 
büyük taneli kum ve önüne paspas ikili
www.seralhali.com
bu metrelik paspasları hırdavatçılardan kestirebilyorsunuz.
  • fasulyek  (02.12.17 15:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.